Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το χωριό των γυμνιστών – Κοσμοσυρροή για μια... πρωτόπλαστη ζωή [φωτό-βίντεο]

polh-gumnistwn-570

Η πόλη Cap d’Agde της Γαλλίας
είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τον γυμνισμό αλλά και το σεξ και θέλουν να κάνουν πράγματα που δεν επιτρέπονται πουθενά αλλού στο κόσμο.
 Το Village Naturiste, γνωστό και ως Γυμνό Χωριό, καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και καταλήγει σε μία όμορφη παραλία. Στο συγκεκριμένο χωριό μπορούν οι τουρίστες να κάνουν τα πάντα γυμνοί – να ψωνίσουν, να φάνε στο εστιατόριο, να κάνουν μπάνιο στην παραλία. Οι επισκέπτες ανέρχονται στους 40.000 και το πρωί είναι ολόγυμνοι αλλά το βράδυ που έχει ψύχρα βάζουν κανένα ρουχαλάκι που να είναι όμως σούπερ αποκαλυπτικό.

Το αδιέξοδο του νου



Η Πραγματικότητα, η Αντικειμενική Πραγματικότητα, ο Θεός, η Αλήθεια, το Απόλυτο, κλπ., (όροι που δείχνουν την Μία Μόνη Πραγματικότητα…), τα Περιλαμβάνει όλα Μέσα Της… και την Αιωνιότητα, και τις κάθε είδους δραστηριότητες. Επεκτείνεται Παντού κι έχει Πραγματοποιήσει τα πάντα, πριν καν εκδηλωθούν. Η Πραγματικότητα Είναι Ακίνητη Αιωνιότητα που Υπερβαίνει και Ξεπερνά την κίνηση, Ολοκληρωμένη Πληρότητα που Υπερβαίνει κάθε κατάσταση…

Ο αφώτιστος νους όμως, που είναι από την φύση του περιορισμένος, χρειάζεται συνεχώς να επεκτείνεται, να αυξάνεται, να προσλαμβάνει και να απορρίπτει, να αλλάζει, για να «φτάσει» κάπου, να «πραγματοποιήσει» κάτι, να «ολοκληρωθεί»… Βρίσκεται σε μία διαρκή κίνηση, που δεν έχει τέλος…

Είναι τελείως ανόητη η αντίληψη ότι μπορείς μέσω της κίνησης του νου, της επέκτασής του (ή της «μείωσής» του), να οδηγηθείς στην Αλήθεια… Αυτός ο δρόμος (αυτή η δραστηριότητα) εξακολουθεί να είναι νους, να έχει τη «φύση» του νου, να λειτουργεί στα πλαίσια, και στο επίπεδο του νου…

Αυτογνωσία



Ο άνθρωπος ζει συγχρόνως σε δύο κόσμους, σ’ εκείνον που υπάρχει και σ’ εκείνον που κατασκευάζει μόνος του, τον κόσμο των συμβόλων. Οι μεγαλύτεροι ανά τους αιώνες φιλόσοφοι και θεολόγοι έπεσαν στο λάθος να ταυτίσουν τα καθαρώς λεκτικά τους οικοδομήματα σε γεγονότα, ή ακόμα χειρότερα να φανταστούν ότι τα σύμβολα είναι πιο πραγματικά από εκείνα που συμβολίζουν. 


Με τη γνώση του εαυτού και όχι με την πίστη στα σύμβολα κάποιου άλλου, μπορείς να φθάσεις στην αιώνια πραγματικότητα, στην οποία έχει τα θεμέλια της η ύπαρξη.

Δεν μπορείς να εξαρτιέσαι από κανένα. Δεν υπάρχει οδηγός, δάσκαλος, δεν υπάρχει αυθεντία. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε σωτήρες. Δεν μπορείς να καταλάβεις τον εαυτό σου σύμφωνα με τον Φρόυντ, τον Γιούγκ, ή τον Κρισναμούρτι. Οι θεωρίες των άλλων ανθρώπων δεν έχουν καμιά σημασία. Όλα τα συστήματα είναι άχρηστα και ο γκουρού γίνεται επιβλαβής. 


Όλες οι ιδεολογίες είναι πέρα για πέρα ηλίθιες, γιατί πάντοτε λειτουργούν μέσα στα όρια κάποιου προτύπου και το πρότυπο γίνεται ιδεολογία και αυθεντία. Γιατί ταυτίζεσαι με κάποιον άλλο, με μια ομάδα, με μια χώρα;

 Η ταύτιση σταματά κάθε δημιουργική κατανόηση και μετά γίνεσαι ένα απλό όργανο στα χέρια του αρχηγού του κόμματος, του ηγέτη, του παπά κλπ

ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ




Τι μας δείχνει η διαστολή του σύμπαντος; Κίνηση. Και όμως η διαστολή του σύμπαντος δεν διαφέρει σε τίποτα από την ανθρώπινη εξέλιξη, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να διαφέρει. 

Από την άλλη μεριά δεν βλέπουμε την διαστολή του σύμπαντος, δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της, δεν είμαστε εκεί όταν συμβαίνει. Απλώς παρατηρούμε και αφού παρατηρούμε υποθέτουμε γιατί δεν είμαστε σε άμεση επαφή. Δεν έχουμε την εμπειρία της διαστολής του σύμπαντος και αφού δεν έχουμε την εμπειρία δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τίποτα. Αλλά γνωρίζουμε ότι κάτι υπάρχει εκεί, κάποιο κοσμογονικό γεγονός συντελείται εκεί συνέχεια. 

Και αν αυτό το κοσμογονικό γεγονός συμβαίνει συνέχεια παντού και μέσα μας; Αυτό δεν θα καταστούσε την εμπειρία ασήμαντη με την έννοια ότι ήδη έχουμε εμπειριωθεί; Μήπως είμαστε η εμπειρία και απλώς μοιάζουμε σαν τον σκύλο που δαγκώνει την ίδια του την ουρά; 

Τι μένει λοιπόν;

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις, ομως...




Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις

για όλα τα προβλήματα της ζωής σου.

Ούτε έχω απαντήσεις

για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου.

Όμως μπορώ να σ’ ακούσω

και να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δεν μπορώ ν’ αλλάξω

το παρελθόν ή το μέλλον σου.

Όμως όταν με χρειάζεσαι

θα είμαι εκεί μαζί σου.

Τα κίνητρα της σεξουαλικής ένωσης




Ένα από τα συχνά ερωτήματα μου ήταν ο βαθύτερος λόγος πίσω από την ανάγκη για σεξουαλική ένωση με το άλλο φύλο.

 Η επιφανειακή, βιολογική, εξήγηση δεν ήταν δυνατό να με ικανοποιήσει γιατί ένοιωθα ότι πίσω από αυτήν κρύβονταν άλλες, βαθύτερες ανάγκες. Και ήθελα να εξετάσω το ζήτημα στη ρίζα του. 

Έπειτα από συνεχή εμβάθυνση και συνειδητότητα είχα ανακαλύψει ότι αιτία που σπρώχνει τον άνθρωπο σε σεξουαλική επαφή με το άλλο φύλλο δεν ήταν το σώμα, οι ορμόνες. 

Παρατήρησα ότι οι ορμόνες υπερλειτουργούσαν μόνο όταν ερεθίζονταν από λεπτότερους και βαθύτερους παράγοντες. Ο κύριος από αυτούς, ήταν η ανάγκη του ανθρώπου να καταλύσει τη μόνωση, τη χωριστικότητά του. 

Όσοι δεν έχουν αναπτυγμένη Συνειδητότητα δεν παίρνουν είδηση την αίσθηση της μοναξιάς, του κενού, της ματαιότητας της ζωής και το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι ότι τα γεννητικά τους όργανα είναι φορτισμένα με ενέργεια που απαιτεί εκτόνωση. 

Φίλτρα του καφέ για την λιπαρότητα στην επιδερμίδα!


Ναι, καλά διαβάσατε. Τα φίλτρα του καφέ χρησιμεύουν για πολλά χρηστικά μικρά κολπάκια, μεταξύ αυτών και στην απορρόφηση της λιπαρότητας από το δέρμα.

Πρέπει να τα μοιραζόμαστε ΟΛΑ με τον σύντροφό μας;

Πρέπει να τα μοιραζόμαστε ΟΛΑ με τον σύντροφό μας;

Τι σημαίνει «εμείς τα λέμε όλα μεταξύ μας» και τι σημαίνει αυτό το «όλα»; Δείτε πώς να αποφασίσετε τι δεν πειράζει να μοιράζεστε με τον σύντροφο σας!

Πρίν μερικές ημέρες, ο άντρας μου, μου έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση «Αν κάποια μου την έπεφτε, θα ήθελες να το ξέρεις;» όχι με την έννοια να μου το κρύψει από δόλο αλλά από φόβο ότι ίσως αυτού του είδους η πληροφορία, να είναι υπερβολική και να δημιουργήσει πρόβλημα από εκεί που δεν υπάρχει. Με αφορμή αυτό το γεγονός αναρωτήθηκα: «Υπάρχουν πράγματα που δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε με τις σχέσεις μας;».

Πόνος στο γόνατο από ιγνυακή κύστη ή κύστεις του baker.



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Ένας στους πέντε ανθρώπους ταλαιπωρούνται στις μέρες μας από πόνο στο ένα ή και στα δύο γόνατα. Οι αιτίες είναι πολλές και γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η ακριβής διάγνωση ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.
Μία από τις αιτίες είναι οι ιγνυακές κύστεις, που είναι επίσης γνωστές ως κύστεις Baker, δεν είναι σπάνιες και δεν θα πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής του κλινικού ιατρού λόγω της πιθανότητας ρήξης.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΓΕΝΗΘΕΙΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ".




ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΑ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΝΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΓΕΝΗΘΕΙΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ".

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ 2 ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ




Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε από πρώτο χέρι εμπειρία,  οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ΛΟΣ) είναι ψηλά στη λίστα των περισσότερων ανθρώπων Το πρότυπο «αντιβιοτικά για όλους”  σαν θεραπεία κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Πώς  οι ουρολοιμώξεις μπορούν να  συμβούν

Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα, ουρητήρες, και το πέος (σε άνδρες). (Αν και ουρολοιμώξεις είναι πολύ πιο συχνές σε γυναίκες, οι άνδρες πάσχουν  και από αυτά.Τα όργανα αυτά φιλτράρουν και απομακρύνουν τα αποβλήτων από το σώμα με τη μορφή ούρων. Οι περισσότεροι ουρολοιμώξεις  βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα, τον σωλήνα που συνδέει την κύστη και τα γεννητικά όργανα, αλλά η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η συντριπτική πλειοψηφία – 85 τοις εκατό ή  και περισσότερο -οι  ουρολοιμώξεις προκαλούνται από το E. coli (Escherichia coli), ένα βακτήριο που ζει στο έντερο. Όσο η Ε. coli παραμένει στα έντερα, όλα είναι καλά. Αλλά όταν το βακτήριο έχει πρόσβαση στο ουροποιητικό σύστημα, αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ένα μολυσμένο προστάτη, μια τυχαία μόλυνσης από μια κίνηση του εντέρου, ή την σεξουαλική δραστηριότητα.
Και όταν συμβεί αυτό, πρόσεχε! Ξαφνικά, η ούρηση γίνεται ένα επείγον θέμα, μερικές φορές περιλαμβάνει πόνο, αίσθημα καύσου, αίμα στα ούρα, και μια σειρά από άλλες ταλαιπωρίες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης είναι η συνεχής αίσθηση ότι θα πρέπει να ουρήσει – ακόμα κι αν έκανες!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, ο Γραμματέας Kerry των Skull and Bones πηγαίνει σε αποστολή επαιτείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Benjamin Fulford 


Οι οικογένειες που κατέχουν το Federal Reserve Board έχασαν τις πληρωμές σε χρυσό την 31η Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται τώρα να αγωνίζονται για να βρουν χρυσό πριν από τις 27 Φεβρουαρίου ή να αντιμετωπίσουν τη χρεοκοπία της Εταιρείας τους Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γραμματέας John Kerry των Skull and Bones είναι εκτός αυτή την εβδομάδα για να ζητιανέψει χρυσό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Η ιστορία κάλυψης σχετικά με το Κογκρέσο των ΗΠΑ να έχει  αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση της κυβέρνησης εξαπατά μόνο μια σταθερά συρρικνώμενη ομάδα ζωντανών νεκρών που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.

Σώπα ρε John Kerry, όλα είναι μια ιδέα.

   Όταν έχασαν την πληρωμή τους τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στις 31 οι cabalist ήταν σε θέση να αναβάλουν την πτώχευση κάνοντας μια συμφωνία με το Ιράν, πουλώντας όπλα στην Κίνα και με μερικά άλλα κόλπα. Ας δούμε αν θα τα καταφέρουν και πάλι, ίσως μέσα από μια προσφορά του αρχιπελάγους της Οκινάουα στην Κίνα ή με κάποιο παρόμοιο τρόπο.

Η Γκρίζα Φυλή … Ένα Φανταστικό Σενάριο

strange- engarts (4)

Η Γκρίζα Φυλή … Ένα Φανταστικό Σενάριο;
Πόσο Φανταστικό μπορεί να είναι ένα Φανταστικό σενάριο;
Ειδικά όταν είναι τόσο, μα τόσο Οφθαλμοφανές;

Κρίση οικονομική, αξιών, στοχασμού, νομίζετε ότι θα συνεχίσετε την ζωή σας με όλα τα συνηθισμένα σκαμπανεβάσματα και λέτε «κι αυτό θα περάσει» λογικό ακούγεται εκ πρώτης όψεως. Όμως κάποιοι κύριοι της Νέας Τάξεως Πραγμάτων έχουν άλλα σχέδια για εσάς, την οικογένεια της και το μέλλον των απογόνων σας. [4] Πόσο ακόμη νομίζετε ότι θα ανέχονται οι επικυρίαρχοι τον Ελληνικό τρόπο Σκέψεως, Δράσεως – έστω κι εκφυλισμένο- ή την οποιαδήποτε πολιτισμική διαφορετικότητα του κάθε λαού; [5-6]
«Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας Νέας Εποχής…» είπε ο Α. Σαμαράς στον πρόεδρο Πέρεζ του Ισραήλ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012. Ποιάς «Νέας Εποχής» είπε ο λαλίστατος, τι εννοούσε, τι ξέρει; Φυσικά και γνωρίζει, αλίμονο ! Θα σας πω, αν ενδιαφέρεστε, τι θέλουν, τι επιδιώκουν και πως τα σχέδια τους ευοδώνονται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς.
Θέλουν μια φυλή σε όλον τον πλανήτη, ένα αμάλγαμα όλων των λαών και την δημιουργία ενός νέου υβριδίου.

Τι να τρώτε για να έχετε γερά δόντια και ούλα για πάντα!!!

1


Η υγιεινή του στόματος είναι σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των δοντιών μας, αλλά και γενικότερα για την υγεία μας.
Όπως πολλές έρευνες έχουν καταδείξει στο παρελθόν, τα προβλήματα των δοντιών συνδέονται με καρδιαγγειακές διαταραχές αλλά και πολλές άλλες παθήσεις.
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ένας τρόπος για τη διαφύλαξη της στοματικής υγιεινής είναι η σωστή διατροφή.
Σας παρουσιάζουμε 5 συστατικά που περιέχουν συγκεκριμένες τροφές, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα ούλα και τα δόντια σας γερά:

Τι απέδειξε το Instagram πείραμα Lovematically των αμέτρητων Likes;

Ο Rameet Chawla είναι ιδρυτής και CEO της Fueled, μιας εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Ο Rameet διαθέτει Instagram λογαριασμό, όταν μία μέρα ρωτήθηκε από ένα φίλο του γιατί δεν έκανε like στην τελευταία φωτογραφία που εκείνος είχε ανεβάσει.
Lovematically instagram likes
Το Instagram λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, ώστε αν κάποιος δεν κάνει σχόλιο ή like σε μια φωτογραφία ενός χρήστη τον οποίον ακολουθεί, τότε σημαίνει είτε ότι δε μπήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και δεν είδε τη φωτογραφία, είτε ότι απλά την προσπέρασε. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Κάιν & Άβελ !!! (Δεν ξεχνώ. Δεν συγχωρώ. Δεν σιωπώ)


ce15d-112

Παράδοξο: Το Δημόσιο Χρέος της Χώρας ανέρχεται αισίως στα 321,9 δις ευρώ (Δελτίο Δημοσίου Χρέους Σεπτέμβριος 2013) και συνεχώς αυξάνεται:

- παρά τις…συνεχείς δανειακές συμβάσεις ρύθμισής του,

- παρά το ιστορικό PSI, την ουσιαστική κλοπή των αποθεματικών των ταμείων,

- παρά τη συνεχή δέσμευση των δημοσίων εσόδων στον ειδικό λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για την μείωση του Δημοσίου Χρέους

- παρά την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων που παρακρατείται από το μισθό των εργαζομένων κάθε μήνα, αλλά δεν αποδίδεται σε αυτούς.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΙΑΣΗΣ και η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Για να δούμε ΑΔΕΛΦΙΑ….ποιοι είναι ακριβώς οι ΚΥΚΛΟΙ της ΙΑΣΗΣ μας.
        Εκείνοι λοιπόν οι άνθρωποι, εκείνα τα γεγονότα και εκείνες οι παραστάσεις που ταιριάζουν ή αν θέλετε καθρεφτίζουν τις διαστρεβλώσεις μας….προσελκύονται εις το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ μας ΠΕΔΙΟ και διαμορφώνουν κατά αυτόν τον τρόπο, τις εμπειρίες της ζωής μας και τις σχέσεις μας. Οι συναλλαγές αυτές ΑΔΕΛΦΙΑ….λέγονται απλά…. ΚΥΚΛΟΙ ΙΑΣΗΣ …όπως ακριβώς τις έχω σχεδιάσει στις φωτογραφίες που βλέπετε…..και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθούμε ή αν αντισταθούμε, να επιδεινώσουμε την κατάσταση μας. Δηλαδή με λίγα λόγια …είμαστε ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.

Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ. Του Εugenio Recuenco

Παρουσιάζεται μια σειρά φωτογραφιών που έγινε από τον Eugenio Recuenco, έναν περιζήτητο Ισπανό φωτογράφο, που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της εποχής μας. Τα έργα του είναι δημιουργικά, τεχνικά άψογα και εντυπωσιακά. Τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία συναγωνίζονται για να πάρουν τις δημιουργίες του.

Σε συνέντευξή του, ο ίδιος λέει:

Χρησιμοποιώ πολλά πράγματα ως πηγή έμπνευσης. Ένα από αυτά, πέρα από την κλασικά έργα ζωγραφικής, είναι και τα κλασικά γλυπτά των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Είναι δραματικός, υποκριτικός και τα φωτογραφικά έργα του, με την χρήση ανθρώπινων μοντέλων, φαίνονται σαν να είναι φτιαγμένα από πορσελάνη. Η ικανότητά του στον τομέα του φωτισμού είναι καταπληκτική και ξέρει ακριβώς πού θα πρέπει να τοποθετηθεί το μοντέλο για το συγκεκριμένη φωτογραφία που δημιουργεί.

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!

Μέχρι τα μισά του 19ου αιώνα, δεκάδες ήταν οι μαρτυρίες για τις εμφανίσεις βρυκολάκων στα χωριά της Ελληνικής υπαίθρου.

Χωρικοί και παπάδες κυνηγούν Βρυκόλακα
που κρύβεται στη κουφάλα μιας βελανιδιάς
Έλεγαν οι παλαιότεροι ότι δεν υπήρχε μέρα μέσα στην χρονιά που να μην είχε ακουστεί ότι την προηγούμενη νύκτα σε κάποιο χωριό εμφανίστηκε βρυκόλακας και που οι χωρικοί τον ξεφορτώθηκαν καίγοντας τον ή κόβοντας του το κεφάλι.....

Όχι μόνο οι λαογράφοι μας Ν. Πολίτης και Δ. Καμπούρογλου, αλλά και αρκετοί ξένοι περιηγητές στην Ελλάδα, έχουν καταγράψει πάμπολλες μαρτυρίες για εμφανίσεις βρυκολάκων στα χωριά της Ελληνικής υπαίθρου τουλάχιστον από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.




Πάμπολλα δε ήταν τα ονόματα με τα οποία οι απλοί χωρικοί, εκτός του πρωταρχικού και κυρίαρχου ονόματος, ο Βρυκόλακας, με τα οποίααποκαλούσαν τους βρυκόλακες. Μερικά από αυτά ήταν: Βορδόλακας, Ζορκόλακας, Βουρδούλακας, Βολδόλακας, Βαρβάλακας, Βουλκούλακας, Καταχανάς, Φάντακας, Κατσικάς, Λάμπασμα, Σαρκωμένος, Ανακαθούμενος, Απέθαντος κ.ο.κ. Ο μεγάλος αυτός δε αριθμός των ονομάτων για τους Βρυκόλακες, δείχνει και το πόσο πολύ πίστευαν οι Έλληνες χωρικοί στην ύπαρξη των βρυκολάκων.

Κάπνισμα και αλκοόλ στην εγκυμοσύνη


Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη
Παθητικό κάπνισμα στην εγκυμοσύνη 
Αλκοόλ και εγκυμοσύνη.
Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ότι ευθύνεται για το 20-30% των παιδιών που γεννιούνται λιποβαρή, για το 14% των πρόωρων τοκετών και για το 10% των νεογνικών θανάτων. Επίσης, σχετίζεται με την ανάπτυξη άσθματος στα νεογνά και τα μικρά παιδιά.

Παχαίνει το βραδινό;


Παπαδοπούλου Βασιλική
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως κόβοντας το βραδινό γεύμα, αδυνατίζουν.

Αυτοί που πιστεύουν σε αυτό, είναι κυρίως άτομα που δεν ακολουθούν σωστή διατροφή. 

Συμβαίνει βέβαια, σε αυτούς, γιατί το βράδυ τρώνε το "κυρίως γεύμα τους"…Δηλ. μεγάλη ποσότητα τροφής. 

Το αποτέλεσμα είναι να παχύνουν.

Οπότε σίγουρα θα αδυνατίσουν, αν κόψουν το βραδινό!!!....

Για πόσο διάστημα όμως μπορούν να αντέξουν σε αυτό; Μπορεί κανείς να μην τρώει βραδινό για πάντα;

Τα μυστικά του έρωτα: Γιατί κάποιοι άνθρωποι μας κάνουν κλικ;


Κι όμως υπάρχει λογική και στον κεραυνοβόλο έρωτα.

Τι μας κάνει «κλικ» και συμπαθούμε αμέσως κάποιους ανθρώπους και όχι κάποιους άλλους; 

Γιατί νιώθουμε πολύ κοντά με ορισμένους, αν και τους γνωρίζουμε ελάχιστα, και πώς είναι δυνατό να ερωτευθούμε κάποιον άγνωστο με την πρώτη ματιά; 

Σύμφωνα με το βιβλίο «Κλικ, η μαγεία της άμεσης επαφής: τα 5 μυστικά για τον έρωτα, τη φιλία και την καλή συνεργασία» υπάρχει λογική εξήγηση. 

Το «κλειδί» για να έρθουμε γρήγορα πολύ κοντά με κάποιον είναι η ειλικρίνεια, η εγγύτητα, ο μαγνητισμός, οι ομοιότητες και το να μοιραζόμαστε δύσκολες εμπειρίες.

Η έλξη μπορεί να είναι ερωτική ή και φιλική, και η συμπάθεια μπορεί να απευθύνεται σε έναν συνάδελφο ή ακόμη και στον διπλανό μας στο τρένο. Οταν όμως κάποιος μας κάνει «κλικ» νιώθουμε σαν να τον ξέραμε από πάντα. 

12 συμβουλές για την ατονία και την κακή διάθεση!

12 συμβουλές για την ατονία και την κακή διάθεση

Καταπολέμηση ατονίας και πεσμένης διάθεσης

Είναι φυσιολογικό σε όλες τις εποχές να νιώθουμε πεσμένη την ενέργειά μας αλλά και σε διάφορες ώρες της ημέρας. Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;Σήμερα θα δούμε  κάποιες πρακτικές συμβουλές για την καταπολέμηση της σωματικής και διανοητικής κόπωσης.

Ποιες ώρες της ημέρας είμαστε πιο πεσμένοι; 

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Tου Ernesto Che Guevara

rev-speech
Η παρακάτω ιστορική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Τσε σε κουβανούς φοιτητές της Ιατρικής, στις 20 Αυγούστου 1960
Όλοι σχεδόν ξέρετε ότι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως γιατρός πριν από αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησα, όταν άρχισα να σπουδάζω ιατρική, οι περισσότερες από τις ιδέες που έχω σήμερα ως επαναστάτης απουσίαζαν από το οπλοστάσιο των ιδανικών μου. Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. Το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ακούραστα για να πετύχω κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά, την ίδια στιγμή, θα αποτελούσε κι έναν προσωπικό θρίαμβο. Ήμουν, όπως όλοι μας, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου. Μέσα από κάποιες ειδικές περιστάσεις, ίσως και εξαιτίας του χαρακτήρα μου επίσης, αφού πήρα το  πτυχίο μου, άρχισα να ταξιδεύω στη Λατινική Αμερική και τη γνώρισα πολύ καλά.

50 έξυπνες ιδέες DIY που θα διευκολύνουν την ζωή σας


Αν σηκώσετε για λίγο το βλέμμα από την οθόνη του υπολογιστή σας και ρίξετε μια ματιά γύρω σας, το πιο πιθανό είναι θα δείτε πολλά άχρηστα πράγματα. Πράγματα που είτε επειδή κάποτε είχαν...

συναισθηματική αξία είτε επειδή ακόμη δεν το έχετε πάρει απόφαση να τα πετάξετε, συνεχίζουν να πιάνουν πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.

Αν ψάχνετε για λίγη έμπνευση ή για μια νέα δημιουργία DIY, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Εδώ θα βρείτε 50 δημιουργικούς τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσετε και να μεταμορφώσετε παλιά και άχρηστα πράγματα..


1 . Χρησιμοποιήστε τα χαρτιά τουαλέτας που έχουν τελειώσει για να αποθηκεύσετε καλώδια


Oι τρεις τροφές-σωματοφύλακες

Σολομός με μέλι και τζίντζερ

Αυτές είναι τρεις τροφές, που κόβουν την όρεξη, καίνε λίπος και σε αδυνατίζουν. Βάλ’ τις στο διαιτολόγιό σου από σήμερα.

Γιατί το μυαλό μου πάει πάντα στο κακό;


O φόβος, η ανησυχία και το άγχος κάνουν οδυνηρή τη ζωή εκείνων που σκέφτονται πάντα το κακό και δεν τους αφήνουν να χαρούν ούτε τις επιτυχίες τους. Tι μπορούν να κάνουν για να γίνει η ζωή τους λιγότερο στενάχωρη;

Όταν περιμένουμε κάτι με αγωνία, όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση -στη δουλειά, στην οικογένεια, στην προσωπική μας υγεία-, όλοι αναπόφευκτα σκεφτόμαστε και την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. «Mακάρι να πάνε όλα καλά», σκεφτόμαστε, «τι θα γίνει όμως αν τελικά τα πράγματα στραβώσουν;». 

Σε κάποιες μάλιστα στιγμές, που εξαντλείται η αντοχή μας, μπορεί να χάσουμε τις ελπίδες μας και να φτάσουμε στην απόγνωση. Kάποιοι άνθρωποι όμως αντιμετωπίζουν εξαρχής κάθε άγνωστη ή δύσκολη κατάσταση με φόβο, δυσπιστία, απαισιοδοξία, και με τον τρόπο αυτό προκαλούν τεράστιο άγχος κυρίως στον εαυτό τους αλλά και στους οικείους τους.

Ποιός ο των Ιουδαίων Θεός ; Το τέλος των Ελευσινίων μυστηρίων και η επικράτηση της “μεγάλης σύγχυσης” (=Χριστιανισμός)


Ενοποιημένα Άρθρα απο την εξαιρετική σελίδα : Φιλοσοφούμεν γνησίως τε και ικανώς


Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς, στο έργο του Συμποσιακά Β’, πραγματεύεται διάφορα Φιλοσοφικά και μη ζητήματα, στο 4ον Βιβλίο : στο “Πρόβλημα” Στ’ (671e – 672c) και στο με τίτλο «Τίς ὁ παρ’ Ἰουδαίοις θεός» λέγει πως :

«Απορώντας με αυτό που λέχθηκε στο τέλος, ο Σύμμαχος είπε: “Επομένως, Λαμπρία, τον συμπατριώτη σου Θεό, τον Διόνυσο του Ευοί, που ξεσηκώνει τις γυναίκες και δέχεται τις τιμές που του αποδίδουν μέσα στη μανία τους, τον πολιτογραφείς και τον εισάγεις κρυφά στα απόρρητα δόγματα των Εβραίων; Ή μήπως υπάρχει όντως κάποια παράδοση που τον ταυτίζει με εκείνον;”. 

Ο Μοιραγένης όμως πήρε τον λόγο και είπε: “Άφησε τον Λαμπρία, διότι εγώ, που είμαι Αθηναίος, σου απαντώ και σου λέω πως δεν είναι διαφορετικός. Τα περισσότερα τεκμήρια για το θέμα αυτό είναι ρητά και διδάσκονται μόνο σε όσους μυούνται στα μέρη μας στην Τριετηρική Παντέλεια, ενώ όσα δεν απαγορεύεται να εκθέσει κανείς σε φίλους, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε μπροστά στον οίνο και τα δώρα του Θεού, αν τούτοι μου το ζητήσουν, είμαι έτοιμος να σου τα πω“.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα