Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σίδηρος και απορρόφηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



 Γράφει ο Θανάσης Τσιούδας, διαιτολόγος – διατροφολόγος

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη, την άρτια κυτταρική λειτουργία και την παραγωγή πολλών ορμονών, νευροδιαβιβαστών και του συνδετικού ιστού. Περίπου τα 2/3 του σιδήρου του οργανισμού βρίσκονται στην αιμοσφαιρίνη, που αποτελεί την πρωτεΐνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων και επιτρέπει τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς. Ακόμη, ο σίδηρος αποτελεί μέρος της μυοσφαιρίνης, η οποία βρίσκεται στους μύες και επιτρέπει την μεταφορά και αποθήκευση οξυγόνου στα μυϊκά κύτταρα. 

Σοβαρή αιμορραγία σε βρέφη (0 -1 έτους) (Εικόνες και Βίντεο)

 


Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ

Μερικές φορές, τα βρέφη καθώς μπουσουλούν μπορεί να κοπούν με τρόπο που να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία. 

Πώς να τοποθετήσετε ένα βρέφος (0 -1 έτους) σε θέση ανάνηψης (Εικόνες και Βίντεο)

 



Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ

Εάν ένα μωρό δεν ανταποκρίνεται αλλά αναπνέει κανονικά, είναι ασφαλές να το τοποθετήσετε στη θέση ανάνηψης (ασφάλειας) για να διατηρήσετε τον αεραγωγό ανοιχτό και να αποτρέψετε την πνιγμονή. 

Κορονοϊός: Πώς θα είναι η καθημερινότητα μας μετά τον εμβολιασμό

 


Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η κοινή γνώμη θέτει μια σειρά ερωτημάτων που άπτονται της καθημερινότητας όπως αν μετά το εμβόλιο θα μπορούμε να αγκαλιάζουμε τους οικείους μας που ζουν εκτός του νοικοκυριού, αν θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με λιγότερους περιορισμούς και αν θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες.

Ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε στη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία;

  


Πού μπορεί να απευθυνθεί ένα άτομο που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση κατά την ώρα της εργασίας του; Υπάρχουν πρωτόκολλα αντίδρασης σε τέτοιες περιπτώσεις; Και αν ναι, τα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι;

Στις 20 Ιανουαρίου ανακοινώθηκεΜ. Συρεγγέλα: Προωθούμε στη Βουλή τη Σύμβαση της ILO για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας | Capital από τη Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, ότι το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή για επικύρωση τη Σύμβαση 190C190 - Violence and Harassment Convention, 2019 (No. 190) | ILO της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Η σύμβαση αυτή δεσμεύειΑσπίδα κατά της βίας και της παρενόχλησης | ΕφΣυν όσα κράτη την υπογράψουν –μέχρι στιγμής την έχουν επικυρώσει μόνο τρία– να ενσωματώσουν στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα