Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό.

1. Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι τοένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.
2. Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

8 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να τρώτε εκτός εποχής

8 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να τρώτε εκτός εποχής

Αν και δεν θα έπρεπε να καταναλώνουμε τίποτα που δεν είναι στην εποχή του, ίσως είναι αναπόφευκτη η κατανάλωση ορισμένων τροφών εκτός εποχής. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά, που οι ειδικοί συστήνουν να τα προτιμάμε κατεψυγμένα αν δεν είναι η εποχή τους. Δείτε ποια είναι αυτά.
Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης, μας επιτρέπει σήμερα να τρώμε λίγο πολύ οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό θέλουμε, όλο το χρόνο. Αλλά πρέπει;

Οι πόνοι του κόσμου

Όταν συλλογιστεί κανείς, έστω και κατά προσέγγιση, το σύνολο των κακών, των βασάνων και των ταλαιπωριών κάθε είδους που ο ήλιος φωτίζει στην καθημερινή του διαδρομή, είναι αναγκασμένος να παραδεχτεί την ευχή να μην είχε το άστρο αυτό για τη γη μεγαλύτερη δύναμη να δίνει ζωές, από κείνη που έχει για το φεγγάρι. Καλύτερα θα ήτανε πράγματι, όπως σ’ εκείνον τον πλανήτη, η επιφάνεια της γης να βρισκόταν ακόμα σκεπασμένη με πάγους. (βάλε το βίντεο να παίζει, πριν συνεχίσεις το διάβασμα)

Fan Noli (Θεοφάνης Μαυρωμάτης) – Ο έλληνας από τη Θράκη που διετέλεσε πρωθυπουργός της Αλβανίας και δίχασε την ορθόδοξη κοινότητα


Fan Noli (Θεοφάνης Μαυρωμάτης) – Ο έλληνας από τη Θράκη που διετέλεσε πρωθυπουργός της Αλβανίας και δίχασε την ορθόδοξη κοινότητα


Δείτε τι έγραφε το 1923 και πόσο επίκαιρος είναι σήμερα για την ελληνική και αλβανική κοινωνία

Ο Fan Noli ή αλλιώς Θεοφάνης Μαυρωμάτης (1882 - 1965), γεννήθηκε σε ένα αρβανιτοχώρι της Ανατολικής Θράκης. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε σε σχετικά μεγάλη ηλικία σε ελληνικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης.  Το απολυτήριο του λυκείου - όπως λέει ο βιογράφος του - το πήρε καθυστερημένα λόγο ανάρμοστης συμπεριφοράς και αμέσως μετά έφυγε στην Αθήνα για να σπουδάσει φιλοσοφικά. Για οικονομικούς ή άλλους λόγους, δεν γράφτηκε ποτέ στο πανεπιστήμιο και ασχολήθηκε με περιστασιακές εργασίες. Μετά τη συμμετοχή του σε κάποια θεατρικά έργα, ο νέος του πόθους ήταν να ασχοληθεί με τη δραματουργία. Στη συνέχεια εργάστηκε για κάποια χρόνια δάσκαλος σε ελληνικό σχολείο της Αλεξάνδρειας και μετά βρέθηκε στο Χάρβαρντ να σπουδάζει στη σχολή Καλών Τεχνών.

Εφηβεία και έφηβοι στην οικογένεια, συμβουλές για γονείς.

adolescence«Εφηβεία είναι η περίοδος ανακάλυψης του εαυτού. Το πρόβλημα είναι πώς να είσαι έφηβος στην περίοδο της εφηβείας» (Winnicott). Η εφηβεία είναι το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία συμβαίνουν πλήθος αλλαγές στους 4 βασικούς τομείς της ανάπτυξης του ατόμου: το βιοσωματικό, το γνωστικό, το συναισθηματικό και τον κοινωνικό.
Κύριο χαρακτηριστικό της εφηβείας είναι οι ψυχικές εντάσεις και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν κατά την περίοδο αυτή. Η διάθεση του εφήβου αλλάζει εύκολα και υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα σε αντιφατικά συναισθήματα.Τον έφηβο τον απασχολεί πολύ η εικόνα του και έχει πρότυπα προς τα οποία συγκρίνει τον εαυτό του. 

Το μυστικό της αντιγήρανσης κρύβεται στην κρεβατοκάμαρά σας

Στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνας αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως το δέρμα των γυναικών που κοιμούνται επαρκώς, παρουσιάζει λιγότερο έντονα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές ρυτίδες.
Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου επιδεινώνει τα σημάδια της γήρανσης, σύμφωνα με τους Αμερικανούς ειδικούς, ενώ αποτρέπει την επούλωση του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα. 

Η ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ



Όταν δεν υπάρχει αυτός ο άλλος που μετράει στη ζωή μας, μπορούμε είτε να νιώθουμε μοναξιά, είτε να χαρούμε την ελευθερία που φέρνει η μοναχικότητα. Όταν δεν βρίσκουμε στήριγμα στους άλλους για τις αλήθειες που νιώθουμε βαθιά μέσα μας, μπορούμε είτε να νιώσουμε απομονωμένοι και πικραμένοι, είτε να γιορτάσουμε το γεγονός ότι η διορατικότητά μας έχει τη δύναμη να ξεπερνάει την έντονη ανθρώπινη ανάγκη για επιβεβαίωση από οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους.

Αν αντιμετωπίζεις τώρα μία τέτοια κατάσταση, σκέψου συνειδητά το πώς επιλέγεις να δεις τη μοναχικότητά σου και ανέλαβε την ευθύνη της επιλογής που κάνεις!

Εντοπίστηκε εξωπλανήτης μέσω τηλεσκοπίων ακτινών-Χ


Αστρονόμοι εντόπισαν εξωπλανήτη με το τηλεσκόπιο ακτίνων - Χ Chandra της NASA και το τηλεσκόπιο ακτινών-Χ "XMM Newton" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Το Αστέρι του Δαβίδ εμφανίζεται στον ουρανό - το ίδιο αστέρι που προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά Κινήματα στον κόσμο

Πέρασαν περίπου 2.000 χρόνια από τη μοιραία βιβλική ημέρα, όταν ένα μυστηριώδες αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό. Το ίδιο αστέρι που προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κινήματα στον κόσμο.

Χθες, 29 Ιουλίου, μία παρόμοια θεαματική αστρική εμφάνιση έλαβε μέρος. Ένα γιγαντιαίο, εξάκτινο αστέρι, επίσης γνωστό ως αστέρι του Δαβίδ εμφανίστηκε στον ουρανό με τη μορφή μιας μεγάλης πλανητικής ευθυγράμμισης.

ΓΑΙΑ: ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 (Βίντεο)



Κάτι Μεγάλο Συμβαίνει!!!

έχεις τόση δύναμη, όση πιστεύεις ότι έχεις!

Έχεις τόση δύναμη, όση πιστεύεις ότι έχεις!

Mια ηλικιωμένη κυρία, ταξίδευε με το γιο της, διασχίζοντας μια πολιτεία στην Αμερική, με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή ενώ βρίσκονταν σε μια πολύ απομονωμένη ερημική περιοχή, το αυτοκίνητο παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και ο γιος της το σήκωσε με το γρύλο και χώθηκε από κάτω.

Ο γρύλος όμως γλίστρησε και το αυτοκίνητο έπεσε,ακινητοποιώντας το γιο της πάνω στην καυτή άσφαλτο. Η γυναίκα κατάλαβε πως αν δεν σηκωνόταν το αυτοκίνητο, ο γιος της θα πέθαινε από ασφυξία μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η γυναίκα αυτή δεν είχε καιρό να σκεφτεί ότι ήταν αδύναμη ή γριά και χωρίς καν να το σκεφτεί, έπιασε τον προφυλαχτήρα και κράτησε σηκωμένο το αυτοκίνητο, όση ώρα χρειαζόταν για να συρθεί έξω ο γιος της.

Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας για την υγεία σας;

Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας για την υγεία σας;

Η γλώσσα βοηθάει στην επεξεργασία της τροφής, αλλά και στην εκφορά των λέξεων. Από τη γλώσσα ωστόσο μπορούμε να βγάλουμε επίσης και χρήσιμα συμπεράσματα για την υγεία μας, αφού μπορεί να μας προειδοποιήσει έγκαιρα με κάποια σημάδια. Αν αλλάξει η εμφάνιση της ή και η μορφολογία της μπορεί να είναι σημάδια που να υποδηλώνουν κάποιο σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας ή τα αρχικά σημάδια εμφάνισης μιας πάθησης.

Γκομενικά

Γκομενικά. του Πιτσιρίκου
Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε η είδηση πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διόρισε την γκόμενά του στο πολιτικό του γραφείο.
Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι το όμορφο και πλούσιο στήθος του κ. Κεδίκογλου -μάλλον τραβάει τα βυζιά του-, αλλά, επειδή δεν πρόκειται να θηλάσει, ας κάνει λίγο δίαιτα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και σκάνδαλο.

Έχω παρατηρήσει πως πολλοί συνεργάτες του Σαμαρά έχουν χώσει τις γυναικούλες τους στο Δημόσιο.

Λογικό είναι, αφού είναι συνεργάτες ενός πολιτικού που διόρισε τους συμπατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να το κάνει Μουσείο Καλαμάτας, ενώ τους φύτεψε και δεκάδες ελιές έξω από το Μουσείο, για να μην νοσταλγούν την πατρίδα τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα