Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Σκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο
Όσο και αν δεν θα το παραδεχτούμε ποτέ, σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε λίστες
με αποφθέγματα του τύπου «τα μεγάλα ρίσκα και οι μεγάλες δυσκολίες οδηγούν σε μεγάλες κατακτήσεις» (που είναι στην πραγματικότητα μια λίγο μετριασμένη εκδοχή του «όταν θέλεις κάτι πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»).
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι «άλλες» αλήθειες, αυτές που δεν απολαμβάνεις να διαβάζεις, γιατί σε ξεβολεύουν. Αυτές συνήθως είναι πιο χρήσιμες. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω.
Με εξαίρεση τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, ο κόσμος νοιάζεται μόνο για το τι μπορεί να πάρει από εσένα. Δεν έχει σημασία αν είσαι καλό παιδί, συνεπής και ευγενικός. Πρέπει να κάνεις και κάτι (και να το κάνεις καλά) για να σε εκτιμούν.

11 Απριλίου 1986

Του Ραξή Επιτρόπου MEng
Εισαγωγή
Το πρωί της 11ης Απριλίου 1986 ήταν σαν όλα τα άλλα. Η τύχη όμως τα έφερε έτσι ώστε η μέρα αυτή να μείνει στην ιστορία ως το Miami Shootout (πιστολίδι στο Μαϊάμι), και να αλλάξει τη ροή της βλητικής επιστήμης (και της σύγχρονής αυτοάμυνας) για πάντα! Είναι η συμπλοκή που δέχθηκε την πιο μακροσκελή και βαθιά ανάλυση στη σύγχρονη ιστορία – δικαίως, καθώς ανέτρεψε πάρα πολλά δεδομένα και στερεότυπα που είχαν αντέξει για δεκαετίες. Το άρθρο αυτό είναι σίγουρα στα 10 πιο σημαντικά σε αυτόν τον ιστοχώρο. Διαβάστε το προσεκτικά λοιπόν…
Εν συντομία
Στο περιστατικό συμμετείχαν 8 πράκτορες του FBI (ενός ιδιαίτερα «βαριού» ονόματος στα σώματα ασφαλείας) και 2 «επαγγελματίες» ληστές τραπεζών (και δολοφόνοι). Η κατάληξη ήταν μια Πύρρειος Νίκη: Οι πράκτορες κατάφεραν να σκοτώσουν τους ληστές, μετρώντας όμως 2 νεκρούς και 5 βαριά τραυματίες από την πλευρά τους! Μα πώς συνέβη αυτό; Στο FBI; Με 4πλάσιο αριθμό αντρών από τους κακούς;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΓΗΙΝΟ ‘ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ’ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Από τα πανάρχαια χρόνια ο Αιθέρας είναι γνωστός στους Έλληνες. 

Ο Αιθήρ σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γραμματεία είναι και το Πυρ που δίνει ζωή, είναι ο σπινθήρας της ζωής για κάθε πλάσμα. 

Γενικά ο αιθήρ είναι για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους η βάση της επιστήμης. 

Το πρώτο που εδιδάσκετο ο ‘επιστήμων’ (εκ του επι + ίσταμαι, στα περίφημα ‘Ελευσίνια μηστύρια’ ήταν το ταξίδι στον αιθέρα. 

Ο μυημένος εδιδάσκετο την ‘αστρική προβολή’ ή ‘αστρικό ταξίδι’, δηλαδή την τεχνική του να βγάλει κανείς την ψυχή από το βιολογικό του σώμα, δηλαδή το ταξίδι του πνεύματος – ψυχής στον αιθέρα.

H Συνείδηση και το Συνειδητό


Αυτοί οι δύο όροι καμιά φορά συγχέονται στην κοινή, καθημερινή, καθομιλούμενη γλώσσα, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν σε δυο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Η συνείδηση είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς που βοηθάει στον καθορισμό του σωστού και του λάθους. Είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι όταν κάνουμε κάτι κακό και είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν κάνουμε κάτι ωραίο.

Στην Φροϋδική θεωρία, το συνειδητό είναι το κομμάτι του Υπερεγώ που καθορίζει τις πληροφορίες για το τι είδαμε ως κακό ή αρνητικό από τους γονείς μας και την κοινωνία - όλες οι αξίες που μάθαμε και απορροφήσαμε κατά την διάρκεια της ανατροφής μας. Η συνείδηση από την άλλη, είναι η επίγνωση του εαυτού και του κόσμου γύρω μας.  Σε πιο γενικές γραμμές, σημαίνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ενήμεροι.

Tα «μυστικά» των ευτυχισμένων ζευγαριών

 

Μπορεί να είναι 30 ή ακόμα και 75 ετών, μπορεί να ανήκουν σε διάφορες εθνικότητες, να έχουν ποικίλα οικονομικά status και να μην έχει σημασία πόσο καιρό είναι μαζί. Όποια και αν είναι τα δημογραφικά στοιχεία, όταν βλέπετε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, απλά το ξέρετε!
Πώς αυτά τα ζευγάρια καταφέρνουν και παραμένουν αγαπημένα, σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές; Η απάντηση δε βασίζεται στην τύχη. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και τηναφοσίωση, συνειδητοποιούν πόσο σημαντικά είναι τα «πρέπει» στη σχέση. Επειδή λίγα ζευγάρια γνωρίζουν αυτά τα «πρέπει», θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε και ως «μυστικά» που χαρακτηρίζουν μία πετυχημένη σχέση.

Είναι ο ύπνος για τους …αποτυχημένους;

"Όποιος κοιμάται, ψάρια δεν πιάνει". Είναι μια παροιμία που πολλές φορές ερμηνεύεται κυριολεκτικά. Βλέπουμε τη μέρα πολύ μικρή και τον ανταγωνισμό πολύ άγριο για να επιτρέψουμε την απόλαυση πολλών ωρών ύπνου. 
 
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα: Ο ύπνος δεν είναι απόλαυση. Είναι ανάγκη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία και είναι κρίσιμος για την απόδοσή μας. Ακόμα κι έτσι, είναι εύκολο να κατανοήσουμε πως αυτοί που ταρακουνάνε τον κόσμο δεν είναι αυτοί που ροχαλίζουν στα κρεβάτια τους και πως αυτοί που χρειάζονται τον ύπνο είναι κάπως τα αδύναμα μέλη της αγέλης.

Πώς να εφαρμόσετε συναισθηματικές πρώτες βοήθειες

Χωρίς αντίρρηση, όλοι έχουμε την τάση να τοποθετούμε έναν επίδεσμο σε μια πληγή μας ή να παίρνουμε αντιβιοτικά για τη θεραπεία μιας μόλυνσης... σωστά; Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς θα αναριωτόμασταν αν κάποιος δεν εφήρμοζε τις πρώτες βοήθειες όταν ήταν απαραίτητο. Γιατί, λοιπόν, να μην ισχύει το ίδιο και για την ψυχική μας υγεία; Νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμετα ψυχολογικά μας τραύματα έτσι απλά, ενώ όσοι έχουμε πληγωθεί από κάποια απόρριψη ή έχουμε βασανιστεί μετά από μία αποτυχία γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι συναισθηματικοί τραυματισμοί μπορεί να είναι εξίσου επώδυνοι με τους σωματικούς. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να μάθουμε πώς να ασκήσουμε «συναισθηματικές πρώτες βοήθειες». Εδώ είναι 7 τρόποι για να το πετύχετε:

1. Δώστε προσοχή στο συναισθηματικό πόνο – αναγνωρίστε τον όταν εμφανίζεται και δουλέψτε ώστε να τον θεραπεύσετε πριν κυριαρχήσει.

Αφαιρέστε τα σημάδια ακμής για πάντα

Οι αντιαισθητικές ουλές της ακμής επηρεάζουν και την αυτοπεποίθηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ουλές της ακμής για πάντα.
αφαίρεση της ακμής-ουλές-για πάντα

Τι σημαίνει ακριβώς η λέξη "παστίτσιο";

Σε 10

Στο άκουσμα της λέξης "παστίτσιο", το μυαλό όλων πάει, όχι άδικα, στο γνωστό φαγητό.

 Ο όρος "παστίτσιο" όμως δεν είναι μόνο γαστρονομικός, καθώς απαντάται στη μουσική κυρίως, αλλά και στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. 

Η λέξη προέρχεται από το λατινικό "pasticioum" και η αρχική της σημασία ήταν "πίτα" ή "ζύμη"

Το 16ο αιώνα θα περάσει στη γαστρονομία, δηλώνοντας το φαγητό εκείνο που έχει φτιαχτεί με τον συνδυασμό γεύσεων και υλικών που αποτελούν φαγητό από μόνα τους (π.χ μακαρόνια, κιμάς, λαχανικά κτλ). 

Γιατί η "ανεπιθύμητη αλληλογραφία" ονομάζεται "SPAM";

Γιατί η

Ο κόσμος της πληροφορικής και του διαδικτύου, έχουν μια δική τους γλώσσα, η οποία είναι κοινή για τους χρήστες παγκοσμίως. Όροι και λέξεις γίνονται κατανοητοί από την Κίνα μέχρι την Νότιο Αφρική. Ένα παράδειγμα αυτού είναι και ο όρος "SPAM", που σε όλο τον κόσμο σημαίνει "ανεπιθύμητη αλληλογραφία". Θα περίμενε κανείς πως η λέξη αυτή προήλθε από κάποιο προγραμματιστή ή τον δημιουργό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και όμως όχι. Το "SPAM" προέκυψε ως όρος από μια κονσέρβα και ένα τηλεοπτικό σκετς της δεκαετίας του 70'.

Οι καπνιστές να μην το κάνετε ποτέ αυτό! Να γιατί θα πρέπει να μην καπνίζετε αμέσως μετά το γεύμα σας!!!

Οι καπνιστές κάνουν πάντα ένα τσιγάρο μετά από ένα γεύμα. Ο καπνός δεν συνιστάται σε κάθε περίπτωση, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μετά το φαγητό.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν καπνίζετε αμέσως μετά το γεύμα, η ζημιά που προκαλείτε στο σώμα σας είναι ίση με 10 τσιγάρα ταυτόχρονα.
καπνιστές-ποτέ-do-αυτό-εδώ-είναι-γιατί-θα-πρέπει-δεν-καπνός-δεξιά-μετά-σας-γεύμα
Ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται. Επίσης, το κάπνισμα επηρεάζει ιδιαίτερα την επιδείνωση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.  Το πεπτικό σύστημα ενεργεί σε ολόκληρο το σώμα, και η νικοτίνη δεσμεύει το οξυγόνο του αίματος, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται πιο εύκολα.
Extra tip.. τι δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα γεύμα:

Γίνετε δάσκαλοι του εαυτού σας, των φίλων και των συναδέλφων σας

Γίνετε δάσκαλοι του εαυτού σας, των φίλων και των συναδέλφων σαςΗ διαδικασία μάθησης μιας νέας ικανότητας ή αντικειμένου φαίνεται εύκολη υπόθεση. Η άγνοια, ωστόσο,βασικών στρατηγικών και τεχνικών, δε μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι. Εάν θέλετε να μάθετε κάτι νέο μόνοι σας, ή εάν είστε υπεύθυνοι για να μάθετε κάτι στους γύρω σας (πχ., εκπαίδευση νέου υπαλλήλου στη δουλειά), ακόμη και αν η μάθηση είναι το επάγγελμά σας (δάσκαλοι, καθηγητές), οι παρακάτω τεχνικές μπορούν να σας δώσουν τις αναγκαίες βάσεις.
  1. Η επιτυχία είναι το πρώτο σκαλί
Για να μάθετε πώς να κάνετε κάτι καλύτερα, χρειάζεστε ενθάρρυνση: επειδή, όμως, δε θα έχετε πάντοτε κάποιον για να σας επιβραβεύει δίπλα σας, και καθώς ούτε εσείς μπορείτε να παίξετε το ρόλο αυτό για τους άλλους, θα αντικαταστήσουμε εδώ τη λέξη «ενθάρρυνση» με τη λέξη «επιτυχία». Χρειάζεστε να επιτύχετε σε αυτό που μαθαίνετε για να προχωρήσετε μπροστά και να μάθετε ακόμη περισσότερα πράγματα. Έτσι, όταν μαθαίνετε κάτι ή όταν βοηθάτε κάποιον άλλο σε αυτό, διασφαλίστε ότι ξεκινάτε από κάτι απλό που θα εξασφαλίσει την επιτυχία. Την επόμενη φορά, θα κάνετε τα πράγματα πιο απαιτητικά. Μην ξεκινάτε με πολλές και μεγάλες απαιτήσεις, καθώς το ποσοστό αποτυχίας θα είναι μεγάλο και εκτός του ότι θα αποθαρρύνει αυτούς που αποτυγχάνουν, δε δίνει την ευκαιρία περαιτέρω εξάσκησης. Δείτε το έτσι: πρώτα θα μάθει κανείς πώς να κάνει μια απλή μακαρονάδα, μετά θα μάθει πώς να φτιάχνει μια απλή σάλτσα και στο τέλος θα γίνει ειδικός στην καρμπονάρα και στις περίπλοκες σάλτσες (για να μην αναφέρουμε τα χειροποίητα ζυμαρικά)!

Όταν εστιάζουμε στην προσωπική μας εξέλιξη, όλα τα προβλήματα αποκτούν λύσεις

Όταν εστιάζουμε στην προσωπική μας εξέλιξη, όλα τα προβλήματα αποκτούν λύσειςΗ ζωή που μας δόθηκε είναι πολύτιμη και θα πρέπει να την εκτιμούμε και να την αξιοποιούμε περισσότερο. Αναγνωρίζοντας τις ανεξάντλητες δυνατότητές μας, τιμούμε την προσωπική μας αξία και οδηγούμε τον κόσμο στο να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος.
Και αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια πολύ καλύτερος, αν ο καθένας από εμάς εστιάσει περισσότερο στον εαυτό του, αντί στις ατέλειες των άλλων. Γιατί είναι πολύ ευκολότερο να εστιάζουμε στα ελαττώματα των άλλων αντί στα δικά μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εκούσια προσπάθεια και πολλοί θα ήταν αυτοί που θα αρνούνταν να προσπαθήσουν. Από την άλλη, αποτελεί τη μόνη λύση για όσους επιδιώκουν ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις μέσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.
Έτσι, λοιπόν, καλό θα είναι να έχουμε κάποια γενικά στοιχεία στο μυαλό μας σχετικά με το τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να δώσουμε λύσεις σε ποικιλόμορφα ζητήματα που μας απασχολούν για να μας καθοδηγούν με ασφάλεια σε δρόμους εξέλιξης.

10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίας

10 δευτερόλεπτα αρκούν για να συντονιστείς στη συχνότητα της ευτυχίαςΤα κακά νέα: Ο εγκέφαλός μας είναι συντονισμένος να είναι αρνητικός. Τα καλά νέα: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας προκειμένου να είστε ευτυχισμένοι σε 10 δευτερόλεπτα. Δεν θα ήταν, λοιπόν, φοβερό εάν μπορούσαμε να συντονίσουμε το μυαλό μας στη συχνότητα της ευτυχίας;
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι χάρη σε ένα φαινόμενο που συνδέεται με τη νευροπλαστικότητα. «Είναι ένας όρος που καταδεικνύει ότι ο εγκέφαλος μαθαίνει από τις εμπειρίες μας» λέει ο Rick Hanson, νευροψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίουHardwiring Happiness. «Μέσα από τη γνώση της λειτουργίας του εγκεφάλου αντλούμε περισσότερη δύναμη για να αλλάξουμε το μυαλό μας προς το καλύτερο.»
Ο Hanson διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για ασυναρτησίες. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στο άρωμα των λουλουδιών. «Μιλώ για τη θετική νευροπλαστικότητα. Μιλώ για τη μάθηση. Ο εγκέφαλος αλλάζει με βάση αυτά που ρέουν μέσα σε αυτόν.»

Ο ΧΟΥΡΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

lifehub-votana-46

Είναι οι καρποί του φοινικόδεντρου και η καταγωγή τους είναι η Περσία. Είναι φρούτα με γλυκιά γεύση, διαθέτουν μεγάλη ενεργειακή αξία και τα καταναλώνουμε συνήθως αποξηραμένα. Οι χουρμάδες αποτελούν τη βασική τροφή των βεδουίνων, οι οποίοι ταξιδεύουν επί μέρες μέσα στην έρημο και χρειάζονται τροφές με υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο. Αποτελούν από τις πιο σημαντικές τροφές για τους λαούς της Ασίας και της βόρειας Αφρικής και καλλιεργούνται συστηματικά δώδεκα είδη και εκατοντάδες ποικιλίες.
Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι οι χουρμάδες ενισχύουν την γονιμότητα. Σύγχρονες έρευνες έδειξαν ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι χουρμάδες αυξάνουν την παράγωγη σπέρματος, δρουν ορμονικά με την έκκριση τεστοστερόνης και περιέχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

Γιατί να προτιμάς τις κωμωδίες από τα θρίλερ;



Γιατί να βλέπεις δυσάρεστες ταινίες και θρίλερ, ειδικά σε τέτοιες γκραν γκινιόλ εποχές; Αφού οι κωμωδίες και τα έργα με happy end μπορούν να σε εκτονώσουν ψυχικά και να βελτιώσουν γενικότερα την υγεία σου. Αυτό και με την επιστημονική σφραγίδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, οι οποίοι σε σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι η παρακολούθηση μιας ευχάριστης ταινίας βελτιώνει τη ροή του αίματος και έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Κωμωδία = αεροβική άσκηση

35 ιδιαίτερες κατασκευές απο δίσκους βινύλιο!

Εγώ να πω την αλήθεια θα δυσκολευόμουν λίγο να χρησιμοποιήσω κάποιο απο τα βινύλια μας γιατί όλα έχουν συναισθηματική αξία. Βέβαια υπάρχουν εκεί έξω (παζάρια, υπαίθριες αγορές κτλ.) αρκετά βινύλια που μπορείς να τα αγοράσεις πάμφθηνα κα να φτιάξες την κατασκευή που θέλεις. Τώρα πάλι εαν έχετε στο σπίτι έναν δίσκο που δεν τον θέλετε, αντί να καταλήξει στα σκουπίδια ξανασκεφτείτε το και φτιάξτε όμορφα διακοσμητικά και πρακτικά πραγματάκια!

Στην περισσότερες κατασκευές θα γίνει κολλητός σας φίλος η θερμότητα (για να λυζίζετε και να δίνετε σχήμα) ή ένα κοφτερό κοπίδι για να σκαλίσετε τα σχέδια σας.


Τα βότανα στην θεραπεία της αναιμίας!!!

caevianemia

Για τους ανθρώπους που έχουν αναιμία, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα, δηλαδή για την κανονική λειτουργία των μυών και άλλες βιοχημικές αντιδράσεις.

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που βελτιώνουν τη διαδικασία παραγωγής σιδήρου και τη χρήση του από τα τρόφιμα που παίρνουμε.

7 Καρύδια την ημέρα είναι αρκετά. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

1

Τα καρύδια έχουν δύο φορές περισσότερες πολυφαινόλες από τους άλλους καρπούς με κέλυφος.

Οι πολυφαινόλες είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά την καταστροφή των κυττάρων που προκαλείται από πολλές ασθένειες.

Τα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, τα κάσιους, τα φυστίκια είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες και οι επιστήμονες επιμένουν ότι οι άνθρωποι δεν τα καταναλώνουν τόσο όσο θα έπρεπε.

<< Σας προτείνουμε 7 καρύδια την ημέρα>>

Αρχαίο φάρμακο από τους Σαμουράι: Μεγαλώστε γερά κόκαλα και ενισχύστε τον οργανισμό σας!

ΚΑΙ

Έχετε προβλήματα με τα οστά σας ή κουράζεστε εύκολα;

Αυτό το αρχαίο γιατρικό από την Ιαπωνία και τους Σαμουράι μπορεί να σας βοηθήσει.

Πλένουμε ένα αυγό και το βάζουμε σε ένα ποτήρι 150 ml μηλίτη.

Το αφήνουμε για επτά ημέρες.

Σε αυτό το διάστημα το τσόφλι του αυγού θα λιώσει και μόνο η λεπτή μεμβράνη που συγκρατεί τον κρόκο και το ασπράδι θα μείνει.

Ξεφλουδίζουμε την μεμβράνη και βάζουμε τον κρόκο και το ασπράδι στο ξύδι, ανακατεύουμε καλά.

Ίσως η μοιραία εξίσωση της εποχής μας θα λυθεί όταν σταματήσουμε να αναζητάμε τον "τέλειο" άνθρωπο που θα ικανοποιήσει όλες μας τις ανάγκες



Στην εποχή μας οι σχέσεις έχουν δυσκολέψει, σαν να έχει πέσει μια επιδημία ασυμβατότητας και έτσι πολλοί άνθρωποι περνάνε γρήγορα από τη γοητεία στην απογοήτευση, από το γλυκό στο πικρό. . 

Τα ζευγάρια έχουν γίνει πιο εύθραυστα, και αγαπούν τον έρωτα περισσότερο από τα ίδια τα άτομα και έτσι αντί για έναν τρελό έρωτα ζουν έναν αχνό και ασαφή έρωτα που δεν μπορούν να τον ορίσουν ούτε ως προς το μέγεθος ( μεγάλος η μικρός), ούτε ως προς το περιεχόμενο ( διαρκώς εξελισσόμενος η ρουτινιάρικος) 
Ποιό όμως είναι το είδος του( της ) συντρόφου που αναζητούν ;


Αναζητούν αυτόν -η που ανταποκρίνεται στις καταγραφές και στις εμπειρίες που έχουν με βάση αυτά που βίωσαν στο σπίτι των παιδικών τους χρόνων με πρωταγωνιστές τους γονείς τους; Η αναζητούν εκείνον-η που ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχουν στο μυαλό τους περί ιδανικού; 

Η ΝΑΣΑ συμφωνεί ότι ζούμε σε μια "ψηφιακή φυλακή" Matrix σχεδιασμένη από εξωγήινους!!!


Ο Βρετανός φιλόσοφος Nick Bostrom  πιστεύει ότι η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας, μπορεί να είναι το προϊόν ενός εξαιρετικά προηγμένου προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή που μοιάζει πολύ με την πλοκή των ταινιών Matrix.

Παραδόξως η NASA έχει δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του.

Σε δύο εβδομάδες η συμφωνία λέει τώρα ο Βαρουφάκης

Σε δύο εβδομάδες η συμφωνία λέει τώρα ο Βαρουφάκης
Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών. Αυτό δήλωσε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι οι διαφορές στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Συνεχίζοντας, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και την ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας εσόδων. Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε ότι η απόσταση παραμένει στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και του αποπληθωρισμού.

ΟΙ Αόρατοι Κόσμοι

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ Αόρατοι Κόσμοι



Στην Εσωτερική Παράδοση που διερευνά, κυρίως με βιωματικό τρόπο, κι όχι τόσο με θεωρητικό στοχασμό, τις Αρχές της Ύπαρξης και των Φαινομένων, γίνεται αναγκαστικά αναφορά στους αόρατους κόσμους, από τους οποίους προήλθαν οι κάτοικοι του υλικού κόσμου, στους οποίους μεταβαίνουν οι νεκροί, κλπ. Πληροφορίες υπάρχουν από την εποχή των Βεδών, στον Πρώιμο Βουδισμό, στον Θιβετανικό Βουδισμό, αλλά και στις άλλες θρησκείες, μέχρι το σύγχρονο Θεοσοφικό Κίνημα. Ιδιαίτερα απασχολεί το θέμα τους Έλληνες. Ξεκινώντας από τα Ορφικά Μυστήρια, που διαμόρφωσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια της Κλασσικής Εποχής και την Δελφική Λατρεία, η έρευνα περνά στους Φιλοσόφους, στον Πλάτωνα, και φτάνει μέχρι τους Στωικούς, τους Νεοπλατωνικούς και τους Αληθινούς Γνωστικούς που διαμόρφωσαν την Ερμητική Παράδοση…
Αυτό που κάνει πραγματικά εντύπωση είναι ότι οι πληροφορίες πληθαίνουν όσο πάμε πίσω στον χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν, για παράδειγμα στον Πλάτωνα, παρά στους σύγχρονους ερευνητές, στα πανεπιστήμια (όπου διεξάγονται έρευνες), και στον χώρο της θεωρητικής έρευνας, και στις διάφορες θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές ομάδες.
Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να διαβάσει μια πληθώρα «επιστημονικών» ή μη επιστημονικών άρθρων, όπου καταγράφονται ένα σωρό ανοησίες. Το περίεργο είναι ότι όλες αυτές οι ανοησίες «διαβάζονται»…

Οι πυκνότητες του Σύμπαντος & της γης





Όπως αναφέραμε και στο κείμενο ενδοδιαστάσεις- η έναστρη Σοφία, το Σύμπαν κατοικεί μέσα μας και εμείς έχουμε τις ίδιες συστάσεις με αυτό. Το ότι εμείς ακόμη δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις δικές μας 

ιδιότητες δεν σημαίνει ότι δεν τις έχουμε ή ότι δεν υπάρχουν. Απλώς είναι δομές τέτοιες που ο άνθρωπος δεν έχει μπει στη διαδικασία να τις αναζητήσει και να τις αναγνωρίσει μέσα του. Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά του φαίνεται πιο απλό και εύκολο να ζει αντανακλαστικά μέσα από τα τετριμμένα, παρά να κάνει ο ίδιος την ανατροπή. Ποια ανατροπή ? Μα για τον ίδιο του τον εαυτό, για να ανακαλύψει όλες τις κρυμμένες του ιδιότητες, μέσα από τις πυκνότητες που κρύβονται μέσα του. Είναι ο δρόμος της δικής του πραγματικότητας και της δικής του αλήθειας.
Αυτοί που αυτή τη χρονική περίοδο αναζητούν την αλήθεια μέσα από τις πυκνότητες της Πνευματικής δομής έχουν ήδη αναλάβει γνώση σε τομείς αυτών των πυκνοτήτων.
Τι είναι όμως η πυκνότητα και πως την καταλαβαίνουμε ? Πώς ξεχωρίζουμε την πυκνότητα του λόγου, της κίνησης, του ήχου, του φωτός ?

Αν οι Ναζί κέρδιζαν τον πόλεμο

Τι θα γινόταν αν οι Ναζί κέρδιζαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Τα πράγματα δεν είναι αυτά που ξέρετε. Οι Ναζί κέρδισαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μαζί με τους Ιάπωνες έχουν κατακτήσει σχεδόν όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη είναι κάτω από τη γερμανική κυριαρχία. Η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας των Γερμανών και η Κριμαία η ριβιέρα τους. Η Ρωσία είναι υποτελής των Γερμανών, ενώ Ρώσοι παρτιζάνοι συνεχίζουν να μάχονται πέρα από τα Ουράλια. Η Μεσόγειος έχει γίνει μια γερμανική θάλασσα. Η Ιαπωνία καταδυναστεύει την Κίνα και μεγάλο κομμάτι της ανατολικής Ασίας.
Οι ΗΠΑ είναι το μόνο αντίπαλο δέος που απέμεινε, αλλά η σφαίρα επιρροής τους περιορίζεται στην αμερικανική ήπειρο και στην Αυστραλία. Οι Ναζί έχουν κατακτήσει την Αφρική κι έχουν εγκαταστήσει τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους «υπάνθρωπους» της Μαύρης Ηπείρου, που ακολουθούν τη μοίρα των εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν στα ναζιστικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Οι επεκτατικές φιλοδοξίες τους όμως δεν περιορίζονται μόνο στη Γη. Θέλουν να κατακτήσουν και το διάστημα. Δημιουργούν ναζιστικές βάσεις στη Σελήνη και στέλνουν «Αρίους» αποίκους-εξερευνητές στον Άρη. Στα παγωμένα φεγγάρια του Δία ανεμίζει ήδη η σβάστικα.

Θα ήταν άραγε έτσι ο κόσμος μας αν οι Ναζί κέρδιζαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ναζιστικοί»Ιπτάμενοι Δίσκοι» (UFOs) παρελαύνουν για τη μεγάλη νίκη του Γ’ Ράιχ επί των Συμμαχικών Δυνάμεων, που συνθηκολόγησαν το 1944.
«Achtung!Achtung! Today Poland, tomorrow the Milky Way!»
Γερμανός πιλότος βγαίνοντας από ένα ναζιστικό ιπτάμενο δίσκο

Μπουκόφσκι: Η Ιδιοφυΐα του πλήθους και Προσοχή στους Κήρυκες…

Τσαρλς Μπουκόφσκι

Η Ιδιοφυΐα του πλήθους

Buk 1
«Δεν μπορείς να βγάλεις τα ζην με την ψυχή σου. Δεν μπορείς να πληρώσεις το νοίκι με την ψυχή σου. Δοκίμασε το μια μέρα… Οι φτωχοί  γνωρίζουν το πραγματικό νόημα της ζωής. Οι πλούσιοι πρέπει απλά να το μαντεύουν».
Charles Bukowski 

«Tα μικροπράγματα σκοτώνουν έναν άνθρωπο. Δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε η πανούκλα. Είναι η λάμπα που καίγεται, η έλλειψη χαρτιού υγείας στη στιγμή  μιας κρίσης δυσεντερίας, οι λογαριασμοί που μαζεύονται, ένα κορδόνι που κόβεται…»

Η εκπαίδευση είναι αξιοθαύμαστο πράγμα, καλό είναι όμως να θυμόμαστε πότε πότε πως τίποτα που ν’ αξίζει να το μάθουμε δεν μπορεί να διδαχτεί

Νιώθουμε τόσο περήφανοι που μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας προέρχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπως και για το γεγονός ότι σ’ αυτή την τελευταία πέταξαν το γάντι άνθρωποι όπως ο Σπάρτακος.
wpΗ εκπαίδευση μας μετατρέπει σε πολιτισμένα όντα, αλλά μπορεί να μας μετατρέψει και σε δούλους. Γι’ αυτό πρέπει να διαβάζουμε τον Οράτιο ή τον Σουητώνιο με λίγο επαναστατικό πνεύμα. Είναι σαφές πως αν τους διαβάζουμε, δεν το κάνουμε για να ζούμε όπως ζούσαν αυτοί πριν από εκατοντάδες χρόνια, αλλά για να ζούμε καλύτερα σήμερα, τον 21ο αιώνα.
Κατά τον ίδιο τρόπο που δε θαυμάζουμε τον τεχνίτη αγγειοπλάστη επειδή χειρίζεται με επιδεξιότητα τον πηλό, αλλά επειδή του δίνει σχήμα, τον σοφό άνθρωπο δεν τον θαυμάζουμε για τα πολλά που έμαθε, αλλά για τα πολλά που μπορεί να μας μάθει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα