Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κεφάλαιο 1ο: Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων



Της Ελληκαίτης Κουρτάκη,

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την υπόθεση «Μαρκέλλα». Όλοι γνωρίζουμε το κατηγορητήριο. Αρπαγή ανηλίκου και παράνομη κατακράτηση, προμήθεια ναρκωτικών, γενετήσια πράξη με ανήλικο, παραγωγή πορνογραφικού υλικού, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αντίστοιχα στην Γερμανία, στην πόλη Μπέργκις Γκλάντμπαχ, οι έρευνες για έναν πατέρα που βιντεοσκοπούσε την ανήλικη κόρη του ασελγώντας πάνω της, ενώ στη συνέχεια ανέβαζε τα επίμαχα βίντεο στο Διαδίκτυο έφεραν στην επιφάνεια το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και 30.000 διαδικτυακές διευθύνσεις ΙΡ που σχετίζονται με το κύκλωμα.

Σοκ! Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης



Σε θάνατο κατέληξε ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την νόσο Covid-19, όπως ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

«Η σιδερένια γενιά», του Ησίοδου και η δική μας

 


Χαρά Νάστου

«Η σιδερένια γενιά», του Ησίοδου και η δική μας
Ο Ησίοδος την παρουσιάζει με τον εξής αφορισμό:
“ Ω! Μα είθε να μη γεννιόμουνα τώρα στο πέμπτο γένος εγώ, μα ή πριν να πεθάνω, ή ύστερα να ερχόμουν. Τώρα πια το σιδερένιο γένος είναι”
Το πέμπτο ΓΕΝΟΣ, το ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ, περιλαμβάνει ανάξιους απόγονους της τέταρτης γενιάς, της ηρωικής.
Είναι οι άνθρωποι της γενιάς του Ησίοδου, εκφυλισμένοι, σκληροί, άδικοι, μοχθηροί, λάγνοι, άστοργοι και κυρίως δόλιοι.
«Ούτε πια μέρα ο κάματος για τους ανθρώπους θα σταθεί κι ο αγώνας, μήτε νύχτα θα πάψουνε να τους σαρακοτρώνε οι έγνοιες.

Ποια η πρώτη ανάκαμψη από την πανδημία;


Νικόδημος

Κάποιος Mowen Gola κάνει μια εκτίμηση στο Διαδίκτυο για τη χώρα που πρώτη θα ανακάμψει από την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου της οικονομίας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ (IMF) πρωταθλήτρια θα είναι η Κίνα.

Σε έκθεση του στον Ιούνιο 2020 το ΔΝΤ με τα στοιχεία που έχει για τους πρώτους 5 μήνες του έτους, οπότε η κρίση κορυφώθηκε (αν και η κορύφωση συνεχίζει στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική), η εκτίμηση του Ταμείου είναι πολύ πιο δυσοίωνη για το 2020 από το 2009 (A crisis like no other: An uncertain recovery).

Ένας δε από τους σπουδαιότερους επενδυτές, ο Ray Dalio, μιλά για κραχ, όχι κρίση, σαν εκείνο του 1929 και την τρομακτική ύφεση του 1930. Οι οικονομίες παγκοσμίως θα συρρικνωθούν κατά σχεδόν -5% μα μερικές από τις προηγμένες χώρες μπορεί να φθάσουν και -8%.

Σεπτέμβρης 2020: 16 συμβάντα με 4 ανήλικους νεκρούς και 16 τραυματίες


Στις αρχές του χρόνου η Νορβηγία ανακοίνωσε με περηφάνια πως το 2019 ήταν η χρονιά χωρίς κανένα νεκρό παιδί από τροχαίο στο οδικό δίκτυο της χώρας. (ΕΔΩ).

Όλες οι χώρες που αποφάσισαν να πάρουν στα σοβαρά το ζήτημα της οδικής ασφάλειας επικεντρώνουν πρωταρχικά στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας στο οδικό δίκτυο και έχουν απτά αποτελέσματα. Αναγνωρίζοντας το γεγονός πως τα παιδιά αποτελούν τους πλέον ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα ασφαλές πλαίσιο κυκλοφορίας που πρωταρχικά θα ενθαρρύνει το περπάτημα και την ποδηλασία, που θα διαχωρίζει τα δίκτυα μηχανοκίνητης και μη μηχανοκίνητης κυκλοφορίας, θα αυξάνει το δημόσιο χώρο προς όφελος των ανθρώπων και όχι για ιδιοποίηση του από τους χρήστες μηχανοκινήτων.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου

 



Το σκόρδο με τη χαρακτηριστική έντονη γεύση αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολύτιμο φάρμακο με εξαιρετικές ιδιότητες. Επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εκθειάζουν την ευεργετική επίδραση που επιφέρει στην υγεία του ανθρώπου για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών.

ΕΚΤΩΡ! Ο κορυφαίος Ελληνικός Ιχνηλάτης όλων των εποχών..


κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Το βιογραφικό του Έκτωρα είναι εντυπωσιακό! Οι διακρίσεις του ανέρχονται σε εκατοντάδες και αναμφίβολα είναι ο πλέον βραβευμένος Ελληνικός Ιχνηλάτης στην εξηντάχρονη  ιστορία της εθνικής μας φυλής.  Δεκάδες έλληνες και ξένοι κριτές του έχουν αποδώσει τις υψηλότερες διακρίσεις τοποθετώντας τον στο θρόνο που του αξίζει.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αρθρίτιδα

 


 Η αρθρίτιδα είναι μία πάθηση που αφορά πολλούς ανθρώπους. Νιώθετε πόνο στα άκρα σας και δυσκολία στην κίνηση, μία δυσκαμψία που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά σας; Είναι πιθανό να υποφέρετε από αρθρίτιδα.

Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, “πρήξιμο”, δυσκαμψία και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις.

Εκδηλώνεται συχνότερα σε ενήλικες άνω των 65 ετών, αλλά μπορεί να προσβάλει και παιδιά, εφήβους και νεότερους ενήλικες.

Επιπλέον, επηρεάζει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις γυναίκες και τα υπέρβαρα άτομα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι αρθρίτιδας, με διαφορετικές αιτίες, μεταξύ των οποίων η αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα, η ψωριασική και η σηπτική αρθρίτιδα. Ωστόσο, η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι οι πιο συχνές μορφές της νόσου.

Αυτός είναι ο τρόπος να κατακτήσετε τη ζωή. Δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε.

 


Η γαλήνη μέσα σας πρέπει να διαφυλάσσεται πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Αν μπορείτε να διατηρείτε την εσωτερική σας γαλήνη, σ’ αυτό βρίσκεται η υπέρτατη νίκη σας. Άσχετα με το ποια είναι η θέση σας στη ζωή, ποτέ μην νιώθετε δικαιολογημένοι να χάσετε την εσωτερική σας γαλήνη. 

Όταν αυτή χαθεί και δεν μπορείτε να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό, έχετε χάσει τη μάχη. Αν δε χάσετε ποτέ την γαλήνη σας θ’ ανακαλύψετε ότι πάντα θα είστε νικητές, άσχετα με τη έκβαση των προβλημάτων σας. 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΘΕΕ, ΓΙΑΤΙ??

 


Οι ξαφνικές καταστροφές που συμβαίνουν στη φύση δημιουργώντας όλεθρο και μαζικούς τραυματισμούς δεν είναι «πράξεις του Θεού». Τέτοιες καταστροφές είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των πράξεων των ανθρώπων. Όποτε η δονητική ισορροπία του καλού και του κακού στον κόσμο διαταράσσεται από μια συσσώρευση επιβλαβών δονήσεων –το αποτέλεσμα λανθασμένων σκέψεων και πράξεων του ανθρώπου– θα δείτε όλεθρο.


Ο κόσμος θα συνεχίσει να υφίσταται πολέμους και φυσικές καταστροφές μέχρι όλοι οι άνθρωποι να διορθώσουν τις λανθασμένες πράξεις τους και τη λανθασμένη συμπεριφορά τους. Οι πόλεμοι δεν δημιουργούνται από κάποια μοιραία θεϊκή πράξη αλλά από εκτεταμένη υλική ιδιοτέλεια. Εξαλείψτε την ιδιοτέλεια – την ατομική, τη βιομηχανική, την πολιτική, την εθνική – και δεν θα έχετε πλέον πολέμους.

ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΡΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

 Σε συμπαντική κλίμακα, το συνδυασμένο κάρμα διάφορων ομάδων ανθρώπων –κοινωνικών ή φυλετικών ομάδων, ή εθνών, για παράδειγμα– ή του κόσμου γενικά, συνιστούν το μαζικό κάρμα της γης ή τμημάτων της. 

Αυτό το μαζικό κάρμα ανταποκρίνεται στις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις των συμπαντικών γειτόνων της γης σύμφωνα με τους ίδιους νόμους που επηρεάζουν κάθε άτομο, επιφέροντας έτσι ευεργετικές ή δυσμενείς αλλαγές στην πορεία του κόσμου και των φυσικών γεγονότων. 

ΚΑΛΙ - Η ΜΑΥΡΗ ΘΕΑ

 ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ



Η Κάλι είναι η μαύρη θεά που αφήνει πίσω της τα ίχνη του θανάτου και της καταστροφής. Είναι η μεγάλη κυρίαρχη του κόσμου, στα μάτια της όμως φαίνεται η δίψα για αίμα. Γύρω από τον λαιμό της τυλίγονται φίδια. Είναι φιδόμορφη σαν τη Μέδουσα. Έχει δέκα χέρια, σύμφωνα με άλλους τέσσερα, και με αυτά κρατά τα εργαλεία του θανάτου. Οι άνθρωποι τη φοβούνται πολύ γιατί απειλεί τη ζωή τους.

Συνήθως απεικονίζεται ως ως γυναίκα μελαψού χρώματος, με μακριά μαλλιά και τέσσερα χέρια. Στο ένα της χέρι κρατά το ξίφος, στο δεύτερο, το κομμένο κεφάλι του γίγαντα, ενώ με τα άλλα δύο ενθαρρύνει τους πιστούς της. Τα ενώτιά της είναι δύο πτώματα και φορά ένα περιδέραιο από ανθρώπινα κρανία. Μοναδικό της ένδυμα είναι μία πλατειά ζώνη η οποία αποτελείται από δύο σειρές κομμένων χεριών. Η γλώσσα της κρέμεται, τα μάτια της είναι κόκκινα όπως των μεθυσμένων, ενώ το πρόσωπο και το στήθος της είναι γεμάτα αίμα. 

« Πώς εξαφανίστηκαν τα 4 γένη των ανθρώπων»

 


Ο Ησίοδος, ποιητής του 8ουπ.Χ. αι., έχει μιλήσει για τις πέντε γενιές του ανθρώπινου είδους, στις οποίες πρόσφατα αναφέρθηκε και παρουσίασε εξαιρετικά ο αγαπητός διαχειριστής της σελίδας μας, ο Αποστόλης Αλεξόπουλος.

.

Οι άνθρωποι της 1ης γενιάς, της χρυσής όπως την ονομάζει ο Ησίοδος, που την έπλασαν οι Θεοί, ζούσαν παραδείσια, αγέραστοι κι αμέριμνοι, ώσπου με χώμα, σαν κοιμήθηκαν, τους σκέπασε ο Δίας και όλους τούς έκανε θεϊκά πνεύματα.


Τη 2η γενιά όμως, την ασημένια, τη φιλέριδη, που στους θεούς θυσίες δεν πρόσφερε αποφάσισε ο Δίας να την αφανίσει.
Είναι η μυθολογική γενιά στην οποία τοποθετείται ο κατακλυσμός του Ωγύγου

Αγαπήστε μια Γυναίκα, για την πραγματικότητά της

 


Μία γυναίκα είναι όμορφη γι' αυτό που είναι.

Μια γυναίκα είναι όμορφη για τις λεπτομέρειές της.
Άντρα μπορεί κι εσύ να τύχει να πηδήξεις μια γυναίκα αλλά μόνο αν είσαι καλλιτέχνης μπορείς να την ερωτευτείς και να της κάνεις πραγματικά έρωτα, μέσα της.

Επειδή οι καλλιτέχνες στις γυναίκες, ερωτεύονται τις λεπτομέρειες:
Τις προεξοχές από την κλείδα, την ελιά πάνω από το χείλος, τα μαλλιά που είναι πάντα χάλια, τα μάτια όταν ζητούν παγωτό, τα ταλαιπωρημένα χέρια, ίσως χωρίς καν βερνίκι νυχιών.

Ερωτεύονται το μισό χαμόγελο ή τα λακκάκια, τη ρυτίδα που έρχεται στο μέτωπο όταν θυμώνει, με την ελιά στον ώμο.

Ερωτεύονται την μισοκοιμισμένη φωνή, το "γαμώτο" πριν τον καφέ, το τικ που της παίρνει το πόδι όταν είναι νευρική…
Ερωτεύονται τις σιωπές και τις ανάσες όταν κάνουν έρωτα.

Μια γυναίκα την ερωτεύεσαι ενώ κοιμάται στην αγκαλιά σου, ή μελετάει ή δουλεύει πάνω στο γραφείο ενώ εσύ είσαι κοντά της και την πειράζεις.

Η θεραπευτική εμπειρία του ανθρώπου που καταφέρνει να συνδέσει το πέος του με την καρδιά του αντιπροσωπεύει ένα εξελικτικό άλμα για την ανθρωπότητα.

 


Ο άνδρας στην πραγματικότητα, καταπιέζεται, για να ανακαλύψει το σώμα του πέρα από το πέος του. Ό, τι σχετίζεται με την αφή, τη στοργή, την απαλή και ευαίσθητη διέγερση θεωρείται μέρος του γυναικείου σύμπαντος και ''απαγορεύεται'' για τους άνδρες. Αυτό τον κάνει να δημιουργεί μια σχέση εξάρτησης με το πέος του.

Το πέος του, σε ασυνείδητο επίπεδο, γίνεται η μόνη πηγή σωματικής σύνδεσης με την ευχαρίστηση και έχει σαν αποτέλεσμα ο ανδρικός οργασμός να είναι περιορισμένος.
Η ταυτότητά του συνδέεται με το μοναδικό μέρος του σώματός του που του επιτρέπει να βιώσει όχι μόνο ευχαρίστηση αλλά και την δύναμη που αυτή περικλείει.

Καμία πραγματική πρόοδος δεν έρχεται με την κατάργηση της ελευθερίας του λόγου

 Glenn Greenwald@ggreenwald


NO REAL CHANGE CAN COME IF SPEECH IS RESTRICTED BY MONOPOLISTIC OLIGARCHS 


Waking Times

 Καμία πραγματική αλλαγή δεν έρχεται εάν ο λόγος περιορίζεται από την Ολιγαρχία των μονοπωλίων.

Σε ένα βαρυσήμαντο νέο άρθρο με τίτλο "Facebook and Twitter Cross a Line Far More Dangerous Than What They Censor"σχετικά με την απαγόρευση της διπλής πλατφόρμας στο να δημοσιευτούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Hunter Biden από την The New York Post, ο Glenn Greenwald του Intercept γράφει τα εξής: 

Έτσι λειτουργεί πάντα: είναι αποκλειστικά οι φωνές των άκρων και των περιθωρίων, οι αντιφρονούντες, αυτοί που παραμένουν έξω από τις φατρίες εξουσίας που θα υποστούν αυτή τη φίμωση. Οι επικρατούσες πολιτικές και μιντιακές φωνές, καθώς και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, θα είναι πλήρως ελεύθερες να διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση χωρίς να υπόκεινται ποτέ σε αυτούς τους απατηλούς «κανόνες». 

Κουράστηκα να κουβαλώ τόσα «και αν...». Πνίγηκα μέσα τους.

 


Μάζεψα σε μια βαλίτσα όλα τα «και αν...» της ζωής μου.
Τα κοίταξα ένα ένα και τα χάιδεψα τρυφερά. Μείναν μαζί μου πολύ καιρό.

Κάποια τα κουβαλάω από παιδί. Μεγαλώσαμε μαζί... μόνο που όσο παίρναγε ο καιρός μεγάλωναν εκείνα, και μίκραινα εγώ.

Τα πήρα στα χέρια μου προσεκτικά. Δεν τα μισώ, δεν θέλω να εξαφανιστούν, δεν θέλω να ρίξω πάνω τους λάθη και ανάθεμα. Πορευτήκαμε χρόνια ολόκληρα μαζί κι ας μην καταλάβαινα ποτέ πώς καταφέρνουν να πολλαπλασιάζονται.

Ένα ένα τα έβαλα μέσα στην μπλε βαλίτσα. 
Εκείνη την κατά-ταλαιπωρημένα από τα ταξίδια μου. Τους άφησα και χώρο μεταξύ τους για ν’απλωθούν αν θέλουν... Τους άφησα και μια φωτογραφία μου μαζί, μην τυχόν και τους λείψω, κι έκλεισα την βαλίτσα. Έβαλα τον κωδικό που κουβαλώ από τα εφηβικά μου χρόνια.. και την έβαλα στο πατάρι. 

Κουράστηκα να κουβαλώ τόσα «και αν...». 
Πνίγηκα μέσα τους. Τους χάρισα το χαμόγελο και την ξεγνοιασιά μου. Τους χάρισα το πιο αθώο, το πιο αγνό, το πιο παιδικό κομμάτι του εαυτού μου.

Και αν, κάποιος στεναχωρηθεί;
Και αν, δεν είμαι εκεί να σώσω την παρτίδα;
Και αν, γίνουν όλα λάθος;
Και αν, δεν τους αρέσει και πρέπει κάποιος να το αλλάξει;
Και αν, δεν είναι ασφαλές;
Και αν... και αν... και αν...

Και αν ξέχασες να ζήσεις; 

Οι 10 συνήθειες των ανθρώπων που ακολουθούν την καρδιά τους

 Η αβεβαιότητα και ο φόβος για το άγνωστο οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην κατάθλιψη, τον εθισμό σε ουσίες και άλλες συμπεριφορές με τις οποίες οι ίδιοι σαμποτάρουν τον εαυτό τους.


 

Συνήθως προσκολλόμαστε σε μια επαναλαμβανόμενη και συνηθισμένη συμπεριφορά θεωρώντας τη κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας.

Η αλλαγή μπορεί να φαντάζει απειλητική μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το να προχωρούμε προς το άγνωστο είναι πολύ τρομακτικό, αλλά όλες οι αλλαγές απαιτούν την αποδοχή της αβεβαιότητας και του άγνωστου. Από την άλλη πλευρά αυτών των αλλαγών υπάρχει μια καινούρια και πιθανώς καλύτερη εκδοχή της ευτυχίας και της ασφάλειας. Αν μάθουμε να βλέπουμε την αλλαγή ως ευκαιρία, θα βοηθηθούμε σε μακροπρόθεσμη βάση.

Κορωνοϊός- το τέλος της παγκοσμιοποίησης;

  Με την πανδημία οι διεθνείς ανταλλαγές περιορίζονται, τα εθνικά σύνορα επιστρέφουν, οι ανισότητες εντείνονται. Έρχεται το τέλος της παγκοσμιοποίησης; Αυτό πιστεύει ο Γερμανός ιστορικός Αντρέας Βίρσινγκ.


"Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το 2020 σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης", εκτιμά ο Αντρέας Βίρσινγκ, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας με έδρα το Βερολίνο και το Μόναχο. 

Ο ίδιος πιστεύει ότι ενώ τα τελευταία πενήντα χρόνια σημαδεύτηκαν από τη διεθνοποίηση και την παγκοσμιοποίηση, η εποχή αυτή "υφίσταται σοβαρές αλλαγές, αν δεν τερματίζεται κιόλας". Και όλα αυτά λόγω κορωνοϊού; "Εδώ και μισό χρόνο η διασυνοριακή κινητικότητα, που αποτελεί κύριο γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης, έχει συρρικνωθεί, για να μην πούμε ότι έχει εκλείψει" λέει ο Γερμανός ιστορικός. "Πρόκειται για μία εξέλιξη που κόβει την ανάσα. 

Αλλά και ο διεθνής καταμερισμός εργασίας- επίσης χαρακτηριστικό γνώρισμα της παγκοσμιοποίησης- επανεξετάζεται διαρκώς. Επιπλέον η πανδημία αποκάλυψε την εξάρτηση της Ευρώπης και της Δύσης από την Ασία στον κλάδο της μεταποίησης. Όλα αυτά δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς συνέπειες", τονίζει ο Αντρέας Βίρσινγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Την ίδια στιγμή ενισχύεται εκ των πραγμάτων ο ρόλος του εθνικού κράτους, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην παγκοσμιοποίηση. "Στη διάρκεια της πανδημίας μόνο το εθνικό κράτος και οι θεσμοί εθνικής εμβέλειας, όπως τα ομοσπονδιακά κρατίδια ή η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις", λέει ο Αντρέας Βίρσινγκ. 

Οι θρησκείες στα όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης

 

Τα συμπεράσματα του Διαθρειασκειακού Φόρουμ G20 :

  • Δεδομένης της συνάφειας μεταξύ της θρησκείας και της χάραξης πολιτικής, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του φετινού Διαθρησκειακού Φόρουμ G20 και τη διαδικασία που οδήγησε σε αυτό, μια κεντρική πρόταση είναι ότι ήρθε η ώρα για την επίσημη αναγνώριση της διαθρησκειακής πλατφόρμας της G20, το Interfaith Forum,  ως επίσημη ομάδα που θα συμμετέχει στις μελλοντικές συνόδους κορυφής των G20.(σ.ι. οι θρησκευτικοί ηγέτες θα συμμετέχουν στις πολιτικές διασκέψεις κορυφής. Καθόλου περίεργο αφού όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ «οι αναφορές για τον θάνατο των οργανωμένων θρησκειών υπερέβαλαν. Σύμφωνα με έρευνα του 2015 η αύξηση των θρησκευόμενων πληθυσμών παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα είναι 23 φορές μεγαλύτερη από την αύξηση των άθρησκων, μεταξύ του 2010 και 2050».)
  • Η συστηματική συμμετοχή των θρησκευτικών φορέων στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προσφέρει σημαντικές δυνατότητες εμπλουτισμού και ενίσχυσης των δράσεων και των εφαρμογών για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών.
  • Η διαδικασία των G20 θα πρέπει να έχει ως σταθερό οδοδείκτη την εστίαση στις ευάλωτες κοινότητες  και μπορεί να επωφεληθεί από τη συνεχή συνεργασία με το Διαθρησκειακό Φόρουμ G20 για να διατηρεί αυτήν την ηθική και πρακτική προτεραιότητα πάντα στο προσκήνιο.

Τα ψέματα που σου λέει η κατάθλιψη

 Η χειρότερη, η πιο καταπιεστική, η πιο τοξική σχέση που θα μπορούσες να κάνεις ποτέ. Μην την αφήνεις να σου λέει ψέματα.

depression

  • Η κατάθλιψη σου λέει ότι είσαι μόνος σου. Ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και ότι τα προβλήματά σου είναι χειρότερα από τα προβλήματα των άλλων.

  • Η κατάθλιψη σου λέει ότι υπερβάλλεις συνεχώς, ότι αντιδράς χωρίς λόγο, ότι κανένας δεν θα σε πιστέψει και κανένας δεν σε συμπαθεί.

  • Η κατάθλιψη σου λέει ότι όλοι θα σε παρατήσουν—και πως, όταν συμβεί αυτό, θα φταις εσύ για όλα.

  • Η κατάθλιψη σου λέει ότι είσαι ένα βάρος. Στους φίλους σου, στην οικογένειά σου, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σου λέει πως δεν αξίζεις αυτά που επιθυμείς, και ότι δεν θα τα αποκτήσεις ποτέ.

  • Η κατάθλιψη σε πείθει να μισήσεις τον εαυτό σου, και σε πείθει ότι όλοι οι υπόλοιποι σε μισούν. Σου λέει πως ό,τι κάνεις είναι λάθος, σε ρίχνει στα πατώματα χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί τις περισσότερες φορές.

Ένα ταξίδι από τον καρκίνο, στην ίαση μέσω μιας επιθανάτιας εμπειρίας

 


Δείτε το Βίντεο ή διαβάστε την συνέντευξη: Η μεταθανάτια εμπειρία και αυτοθεραπεία της Αννίτας Μουρτζάνι και τον ψυχίατρο Δρ Bruce Greyson να μιλά στα Ηνωμένα Έθνη για τις επιθανάτιες εμπειρίες

 Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα


L: Γεια σου Αννίτα!

Α: Γεια σου Λίλου, πώς είσαι;

 

L: Μια χαρά. Χαίρομαι για τη συνάντησή μας, μετά από όσα έχω ακούσει για την ιστορία σου και το θαύμα του ότι είσαι ζωντανή αυτήν την στιγμή!

A: Έτσι είναι, αισθάνομαι υπέροχα και είμαι ενθουσιασμένη που με κάλεσες. Ευχαριστώ για αυτό και τον Γουέην Ντάηαρ.  Είναι τόσο όμορφος άνθρωπος.

 

L: Ναι, είναι καταπληκτικός.  Ήταν θαύμα που του πήρα συνέντευξη όταν συναντηθήκαμε στη Χαβάη.  Έχει πολύ όμορφη ψυχή και μίλησε με ενθουσιασμό για σένα.  Στο τέλος της συνέντευξης, μου έδωσε την πλήρη ιστορία σου τυπωμένη και την διάβασα και σκέφτηκα πως πρέπει να σε συναντήσω, να σε γνωρίσω και να μοιραστώ την ιστορία σου με όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους γιατί περιέχει πολλά όμορφα διδάγματα.  Πράγματι, είχες μία κορυφαία εμπειρία κοντά στο θάνατο, μία όπου σου απέμεναν 36 μόνο ώρες ζωής, σωστά;

Α: Σωστά, το πολύ 36 ώρες.

Ναυάγιο Jupiter – Ένα ναυάγιο λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι του Πειραιά

 


Σαν σήμερα,21 Οκτωβρίου 1988,βυθίστηκε το κρουαζιερόπλοιο Jupiter της Ηπειρωτικής λίγα μέτρα έξω απο το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο ήταν γεμάτο με παιδιά σχολικής ηλικίας και τους δασκάλους τους από το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίστηκε αφού προσέκρουσε με ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων.

Kορονοϊός: Αντιπαραθέσεις-Mάσκες, αποστάσεις, καραντίνα


Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις από πολίτες ή αστυνομικές εισαγγελικές και πολιτειακές αρχές, επισημαίνεται ότι το παρόν άρθρο έχει ως στόχο την αβίαστη ενημέρωση και δεν προπαγανδίζει την υιοθέτηση συνωμοσιολογικών σεναρίων ή παραβατικών συμπεριφορών.

 Η υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους αποτελεί αδιαπραγμάτευτο καθήκον του πολίτη. 
Ο ιός covid 19 έχει εισέλθει σήμερα στην φάση του ενεργού πολλαπλασιασμού στις ανθρώπινες κοινότητες. Ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων από την αναπνοή, το φτέρνισμα, τη στενή επαφή, το βήχα, τα μολυσμένα αντικείμενα και με βάση την κλινική εμπειρία κατά τον ενεργό πολλαπλασιασμό του ιού στις ανθρώπινες κοινότητες γνωρίζουμε σήμερα ότι στη συντριπτική  πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλεί ασυμπτωματική φορεία ή ήπια ασθένεια. Πυρετός, βήχας, θωρακικό άλγος, δύσπνοια είναι κύρια συμπτώματα. Αρκετοί ωστόσο ασθενείς αναπτύσσουν σοβαρές επιπλοκές όπως πνευμονία, οργανική ανεπάρκεια. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα