Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΦΑΝΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ

Σε αυτό το άρθρο, θα πρέπει κατ αρχάς να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης, ώστε να μην τρέφονται αυταπάτες, ότι δεν είναι οι ψηφοφόροι αυτοί που καθορίζουν το αποτέλεσμα στις κάλπες ούτε οι πρωθυπουργοί αυτοί που κυβερνούν το κάθε κράτος.




























Οι περισσότερες εντολές αποστέλλονται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και υλοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είτε είναι αυτές αριστερές είτε δεξιές. Μέσα στις πολλές επιλογές που σου έχει δώσει το σύστημα για να επιλέξεις τι θα ψηφίσεις από τον σορό, υπάρχει το κακό από το χειρότερο, η καλύτερα το μη χείρον βέλτιστον.

Ένας νοήμον άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει στο ελάχιστο τι παίζεται στο παρασκήνιο, με αυτό το σκεπτικό θα επιλέξει να ψηφίσει στις εκλογές. Είμαστε ήδη θεατές στην σταδιακή καταστροφή που βλέπουμε να συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μετά και την Τρίτη Αποστασία για την οποία είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση.

Όπως προανέφερα, οι πρωθυπουργοί σε κάθε χώρα είναι κι αυτοί δούλοι στα αφεντικά τους, ακόμη κι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που υποτίθεται εξουσιάζει τον πλανήτη, κι αυτός είναι αναγκασμένος να παίρνει εντολές από κάποιο από τα αφανή κέντρα εξουσίας.

Ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος έδειξε ότι διαφέρει από τους προκατόχους του και φάνηκε πλέον ότι είναι αυτός που θέλει να τους <<χαλάσει την μπουγάδα.>>

Ο πόλεμος που μαίνεται εναντίον του δεν είναι καθόλου εύκολος αφού κλείνεται σταδιακά με τις επιλογές του να ανατρέψει το καθεστώς που δημιούργησε η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η Ποντικοπαγίδα: Η απίστευτη ιδέα του Ροκφέλερ για μείωση κι έλεγχο πληθυσμών!





Εκεί που νομίζεις ότι έχεις φτιάξει όλη την άσκημη εικόνα του παζλ, ένα νέο κομμάτι έρχεται να προστεθεί για να την μεταμορφώσει σε… ακόμα πιο άσκημη!

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, οι ηγέτες του κόσμου, μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών, γνωστού ως ΟΗΕ, υπέγραψαν το Πρόγραμμα  για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (UN-ΗΑΒΙΤΑΤ ή αλλιώς Ατζέντα 2030, υλοποίηση της γνωστής Ατζέντας 21) που…
“προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη των ανθρώπινων οικισμών μέσα από τη διαμόρφωση πολιτικής, την οικοδόμηση δυνατοτήτων, τη δημιουργία γνώσης και την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Η Γενική Συνέλευση του ανέθεσε την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της Agenda ΗΑΒΙΤΑΤ του παγκόσμιου σχεδίου δράσης που υιοθετήθηκε στη Δεύτερη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ανθρώπινους Οικισμούς. Το Πρόγραμμα είναι η κύρια οργάνωση για το συντονισμό των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ανθρώπινων οικισμών μέσα στην οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζονται σε στεγαστικές και κοινωνικές υπηρεσίες, στην αστική διαχείριση, στο περιβάλλον και τις υποδομές καθώς και στην αξιολόγηση, τον έλεγχο και την πληροφόρηση”, σύμφωνα με την φειδωλή ανακοίνωση στα Ελληνικά.
Αν ήδη γνωρίζετε για την Α21 και έχετε καταλάβει πως υλοποιείται καθημερινά με τα αντικίνητρα για ιδιοκατοίκηση, την κατοχή Ι.Χ., το μεταναστευτικό, τις πολιτικές σε νερό και ενέργεια, την εξάπλωση της φτώχειας στη δύση για… να μην έχουμε μεγάλες διαφορές με τον τρίτο κόσμο κ.λ.π και έχετε τρομάξει, τότε η Α2030 θα πρέπει να… τα κάνετε πάνω σας!
Διαβάστε εδώ: NEW URBAN AGENDA
Ήδη γνωρίζαμε τα κομμάτια του παζλ και τα αναφέρω:
Λέξεις κλειδιά: Ροκφέλερ, Ίδρυμα Ροκφέλερ, Λέσχη της Ρώμης, κλιματική αλλαγή, ΟΗΕ, Ατζέντα 21, έξυπνες πόλεις, ανθεκτικές πόλεις, μείωση και έλεγχος πληθυσμών.
Σύνοψη: Με πρωτοβουλία του Ρόκφελερ στήνεται η Λέσχη της Ρώμης και εστιάζει στο περιβάλλον. Επηρεάζει τις κλιματικές αποφάσεις με κορύφωση την Ατζέντα 21 το 1992. Ξεκινά οι δημιουργία των “έξυπνων πόλεων” οι οποίες υποτίθεται είναι πιο φιλικές ενεργειακά προς το περιβάλλον. Αντικίνητρα για ζωή σε περιφέρειες και περίχωρα, κίνητρα για μπουζούριασμα σε μεγαλουπόλεις. Ανάπτυξη ασύρματης τεχνολογία στις παν-“έξυπνες” πόλεις για καλύτερο έλεγχο πολιτών (και μπόλικο καρκίνο – το τερπνόν μετά του ωφελίμου τους), άρα μείωση και έλεγχος πληθυσμών. Το Ίδρυμα Ροκφέλερ δημιουργεί το πρόγραμμα “Ανθεκτικές Πόλεις” και επιβραβεύει όσες κατάφεραν να κρατήσουν τους πολίτες τους χωρίς να εξεγερθούν μετά από ακραία καιρικά, πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά “φαινόμενα”. Καμίνης και Μπουτάρης βραβεύτηκαν για το ότι κράτησαν ήσυχα τα πρόβατα στο μαντρί τους.

Οι ‘πτητικές ικανότητες’ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων…



Σεπτέμβριος 12, 2017. 17:38

Το τουρκικό πρακτορείο Doğan, εν όψει της στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία του τουρκικού στρατού,  αναφέρεται στα ελικόπτερα Σινούκ- CH-47F, περιγράφοντας τις  ‘πτητικές ικανότητες’ αυτού του αμερικανικού ελικοπτέρου, που είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των διασυνοριακών επιχειρήσεων, όπως σημειώνεται.




Έξι ελικόπτερα του τύπου αυτού αγοράσθηκαν το 2016 και θα χρησιμοποιηθούν από τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού,  τόσο για τις ασκήσεις όσο και τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων,  όπου απαιτούν οι δυνάμεις του πεζικού.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν, ήδη,  2 ελικόπτερα με κινητήρα 4.800 ίππων, μέγιστης ταχύτητας 315 χλμ/ώρα. 

7 Σημεία στο Σπίτι σας που Πάντα Ξεχνάτε να Διακοσμήσετε!

7 Σημεία στο Σπίτι σας που Πάντα Ξεχνάτε να Διακοσμήσετε! 

Υπάρχουν πολλά σημεία μέσα στο σπίτι σας που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να διακοσμήσετε ή και να εκμεταλλευτείτε ως αποθηκευτικούς χώρους. Δείτε ποια είναι αυτά και πιάστε δουλειά. 
Στη γωνία ενός δωματίου 
Ακόμα και οι γωνίες ενός δωματίου μπορούν να διακοσμηθούν ή και να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι. Μην τις αφήνετε, λοιπόν, ανεκμετάλλευτες. Στην εικόνα που ακολουθεί, για παράδειγμα, βλέπετε πως έχουν τοποθετηθεί ράφια σε μια γωνιά της κουζίνας που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχει μείνει ανεκμετάλλευτη. Αν μένετε σε ενοίκιο και δεν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον ράφια σε κάποιον από τους τοίχους της κουζίνας σας, μπορείτε πολύ απλά να βάλετε σε μια γωνία μια σκάλα σαν αυτή της φωτογραφίας. Θα σας λύσει τα χέρια και θα δώσει και επιπλέον χαρακτήρα στον χώρο σας. 
σπίτι
Ακόμα και οι γωνίες ενός δωματίου μπορούν να διακοσμηθούν.
Πάνω από τις σκάλες 
Αν το σπίτι σας έχει σκάλες τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια gallery με κάδρα σε κάποιον από τους τοίχους της σκάλας σας. Μην την αφήνετε χωρίς διακοσμητικά. Θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο ο χώρος σας. 

Επιστήμονες ανακάλυψαν το «μυρμήγκι της κόλασης»





Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Νιού Τζέρσεϊ ανακάλυψαν ένα νέο πλάσμα, που βρέθηκε μέσα σε κεχριμπάρι στη Μιανμάρ, το οποίο χρονολογείται πάνω από 99 εκατομμυρίων ετών
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, ενώ οι τερατώδεις δεινόσαυροι περιπλανούνταν ανενόχλητοι στη γη, ο κόσμος των εντόμων περιείχε το δικό του τρομακτικό πλάσμα, που δεν ήταν άλλο από ένα μυρμήγκι...


Όμως αυτό το «μυρμήγκι της κόλασης» διέφερε από τους τωρινούς συγγενείς του διότι είχε ένα ενισχυμένο κέρατο από μέταλλο στο κεφάλι του!

Ένας αριθμός εξαφανισμένων εντόμων έχει «βαφτιστεί» κατά καιρούς «μυρμήγκι της κόλασης» - συμπεριλαμβανομένου και του Haidomyrmex cerberus, που είχε περίεργους «μίνι χαυλιόδοντες» σε σχήμα L.

Ωστόσο, ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Νιού Τζέρσεϊ αποκάλυψαν ένα νέο πλάσμα που βρέθηκε μέσα σε κεχριμπάρι, που χρονολογείται περισσότερα από 99 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το μυρμήγκι της κόλασης, γνωστό ως Linguamyrmex vladi, κυνηγούσε και υπερασπιζόταν τον εαυτό του με τρόπους που διαφέρουν δραματικά από τα σύγχρονα μυρμήγκια.

Το έντομο, το οποίο εμφανίστηκε σε κεχριμπάρι, που εξορύχθηκε στη Μιανμάρ, εμφάνισε μάλλον τρομακτικό «οπλισμό» γύρω από το κεφάλι του.

Αυτό περιλάμβανε ένα «κέρατο», πιθανώς ενισχυμένο από μέταλλα όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, που συνήθως βρίσκονται στα σώματα των εντόμων.

H κατάρα των όμορφων μυαλών, είναι να αγαπάνε χωρίς όρια

Αποτέλεσμα εικόνας για H κατάρα των όμορφων μυαλών, είναι να αγαπάνε χωρίς όρια

Γράφει η Blonde Commando
Κάποτε μου είχες πει αυθόρμητα ότι έχω ένα πολύ όμορφο μυαλό. Λίγες μέρες πριν σε μια στιγμή σιωπής με ρώτησες “Τι σκέφτεσαι τώρα;” και σου απάντησα “Τίποτα απολύτως” αλλά είπα ψέματα. Σκεφτόμουν χρωματιστές πεταλούδες που γεμίζουν τον αέρα και βροχή από ροδοπέταλα και ουράνια τόξα να μπαίνουν στο δωμάτιο.

Και ύστερα θυμήθηκες να μου ξαναπείς ότι αυτό που έχουμε οι δυο μας είναι αντίθετο με τις επιδιώξεις μου. “Ποιο είναι το σχέδιό σου γι’ αυτό το παιχνιδάκι;” συνέχισες επιθετικά και η φωνή σου σκλήρυνε απότομα όπως συμβαίνει κάθε φορά που δεν ελέγχεις το θυμό σου.

Αν υπήρχε οποιοδήποτε πλάνο στο μυαλό μου για εμάς, θα θύμιζε άτακτη παιδική ζωγραφιά με χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, γραμμές που δεν διασταυρώνονται πουθενά και πολλές μουντζούρες. Γιατί τα όμορφα μυαλά δεν μεγαλώνουν ποτέ και αγαπάνε σαν παιδιά, για τα οποία το μέλλον είναι πάντα κάτι πολύ μακρινό….

Δεν σκέφτομαι ποτέ κάτι όταν σε συναντώ. Δεν έχω ιδέα πού με πηγαίνει ο δρόμος που έχω διαλέξει αλλά απολαμβάνω αυτή τη διαδρομή μαζί σου. Δεν σε κάνω χαρούμενο περιμένοντας ανταλλάγματα από εσένα, δεν ζητάω, δεν απαιτώ και δεν περιμένω τίποτα. Αυτή είναι η κατάρα των όμορφων μυαλών ίσως να αγαπάνε χωρίς όρια. 

Και το δυστύχημα είναι ότι η δύναμη των όμορφων μυαλών σταθερά μεταφράζεται ως αδυναμία και ανασφάλεια από τα αδύναμα μυαλά…
Μου είναι δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά τα λίγα, παροδικά, φευγαλέα λεπτά καθαρής ευτυχίας μαζί σου. Μακάρι να την πουλούσαν σε μπουκαλάκια για να μπορέσω να την αγοράσω κάθε φορά που την έχω ανάγκη. Αντ’ αυτής όμως έρχονται θυμοσοφίες και συμβουλές από ανθρώπους με καλές προθέσεις, αλλά διαφορετικά βιώματα και διαφορετικό τρόπο σκέψης από το δικό μου.

Ὅλοι ἐναντίον ὅλων λοιπόν;

Ὅλοι ἐναντίον ὅλων λοιπόν;Κάπου διάβασα, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν, μίαν ἀνάλυσιν γιὰ τὰ ἀκραῖα κοινωνικὰ φαινόμενα , ποὺ τείνουν νὰ ἐκδηλωθοῦν.
Ἀνησυχητικόν, σκέφθηκα.
Παραλλήλως διαπιστώνω καθημερινῶς ἐντάσεις, ὀργή, θυμό…
Ἀνησυχητικόν, σκέπτομαι, καθημερινῶς.
Τὰ ΜΜΕ φροντίζουν φυσικὰ μὲ ὅλους τοὺς τρόπους νὰ μᾶς κρατοῦν διαρκῶς στὸ ὅριον τῆς ὀργῆς καὶ τῆς ἀναμονῆς.
Ἀνησυχητικόν, σκεπτόμεθα…
Ὑπάρχουν ὅμως κι αὐτὰ ποὺ δὲν τὰ σκεπτόμεθα καθημερινῶς, ἰδίως τὶς στιγμὲς ἐκεῖνες ποὺ ἡ ὀργὴ ξεχειλίζει. 
Κι αὐτὰ ποὺ δὲν θυμόμαστε εἶναι πὼς ἤδη ἔχουμε μπεῖ, ὡς λαός, μὰ καὶ ὡς Ἀνθρωπότης, σὲ ἐκείνην τὴν πορεία τῆς ἀπολύτου ἀποσυνθέσεως τοῦ παλαιοῦ. Γιὰ νὰ φτιάξῃς τὸ νέον πρέπει νὰ τελειώνῃς μὲ τὸ παλαιό.
Γιὰ νὰ βρῇς χῶρο στὶς ντουλάπες σου, πρέπει νὰ πετάξῃς τὰ παιλαιά σου ῥοῦχα.
Γιὰ νὰ δομήσῃς νέα ὄνειρα, πρέπει νὰ κλείσῃς τοὺς «λογαριασμούς» σου μὲ τὰ παλαιά.
Δῆλα δή;
Τί κάνουμε δῆλα δή;

Η κρίση της Βόρειας Κορέας και το ρίσκο της εισβολής (άρθρο επικαιρότητας)



Γράφει ο Γιώργος Γκορέζης*


Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο τις μέρες μας από όλους τους ειδικούς της γεωπολιτικής είναι αν η Αμερική θα τολμήσει να πατήσει το κόκκινο κουμπί για μια θερμή αναμέτρηση με τη Βόρεια Κορέα, αν και όλα τα φαινόμενα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Τrump ωθεί τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Από την εποχή της εισβολής στο Ιράκ έχουμε να παρακολουθήσουμε τόσο έντονη ρητορική των ανθρώπων του Τrump, που συνοδεύεται από ψιθύρους των βοηθών του για πιθανή συνδυασμένη επιχείρηση επίγειας δύναμης και με ανοιχτές συζητήσεις για ένα αποφασιστικό πυρηνικό κτύπημα ( preemptive attack). Μάρτυρες παρόμοιων στρατιωτικών πιέσεων από πλευράς της Αμερικής έχουμε γίνει και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι κοινές δοκιμές πολέμου (ασκήσεις) των αμερικανικών δυνάμεων με τους Νοτιοκορεάτες αρχίζουν την 21 Αυγ και διαρκούν μέχρι στις 31 του ίδιου μήνα, ενώ ο στρατηγός Joe Dunford, πρόεδρος των αρχηγών επιτελείων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στην επίσκεψη του για διαβουλεύσεις με τη πολιτική ηγεσία της Νότιας Κορέας δήλωσε στις 14 Αυγ : Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει έτοιμες τις στρατ. λύσεις, σε περίπτωση που η διπλωματία σχετικά με τη Βόρεια Κορέα δεν ευοδωθεί.  

Μόνο που στη περίπτωση αυτή , όπως βέβαια έγινε και με τη Συρία, μια απλή φαινομενικά σύγκρουση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ευρύτερες γεωπολιτικές εντάσεις και εξελίξεις στην περιοχή. Με τον πρώην υπουργό εξωτερικών Κίσινγκερ να σχολιάζει την προηγούμενη Παρασκευή στην Wall Street Journal : Μια απροειδοποίητη επίθεση από τις ΗΠΑ (preemptive attack) ενέχει το ρίσκο της εμπλοκής πρώτα απ’ όλα της Κίνας, που δεν θα ανεχθεί επεμβάσεις στην περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της. 

Συναγερμός στο Διαδίκτυο: Αναφορές ότι "έπεσαν" οι servers της Google


Χρήστες υπηρεσιών της Google από διάφορες περιοχές του πλανήτη, αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες δεν μπορούν να προσπελάσουν πλατφόρμες της εταιρείας, όπως το Google Search, το YouTube, το Google Drive, το Google Maps και το GMail.
Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν και οι ιστοσελίδες DownDetector και Outage Report, δείχνοντας ότι οι servers της Google αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σινά: Κρυμμένα κείμενα, χαμένες γλώσσες και η συνταγή του Ιπποκράτη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Γλώσσες χαμένες για αιώνες έρχονται ξανά στο φως στο μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης του Σινά, χάρη σε νέα μέθοδο ομάδας επιστημόνων. Η μονή της Αγ. Αικατερίνης βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Σινά και έχει μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες στον κόσμο, όπου φυλάσσονται χιλιάδες βιβλία και χειρόγραφα.
Τα χειρόγραφα, είχαν επικαλυφθεί με άλλα κείμενα από τους μοναχούς που ζούσαν εκεί. Πολλά από τα αρχικά χειρόγραφα ήταν γραμμένα σε γλώσσες γνωστές στους ερευνητές όπως τα ελληνικά, τα λατινικά και τα αραβικά, άλλες όμως ήταν γραμμένες σε γλώσσες εξαφανισμένες εδώ και καιρό. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ομάδα των ερευνητών, σύμφωνα με την Independent, έχει ως στόχο να φέρει στο φως το σβησμένο αρχικό κείμενο των χειρογράφων.
Τα κείμενα αυτά που επικαλύφθηκαν με άλλο κείμενο ή εικόνα σε μεταγενέστερη εποχή για να χρησιμοποιηθούν ξανά ως βάση για τη δημιουργία νεότερων έργων ονομάζονται παλίμψηστα. Όπως αναφέρει το περιοδικό Atlantic, η άνοδος του Ισλάμ στην περιοχή τον 7ο αιώνα, είχε ως αποτέλεσμα οι χριστιανικοί τόποι λατρείας να εξαφανιστούν σταδιακά στο Σινά και η μονή της Αγίας Αικατερίνης να βρεθεί απομονωμένη. Έτσι, οι μοναχοί, όταν υπήρχε έλλειψη προμηθειών, χρησιμοποιούσαν παλιές περγαμηνές.

Σύνδρομο mobbing


Σύνδρομο mobbing
Aν και ο εκφοβισμός είναι ευρύτερα γνωστός στο σχολικό περιβάλλον, δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο σε αυτό. Πολλοί ερευνητές έχουν προσπαθήσει να ορίσουν τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας, ένα φαινόμενο που ονομάζεται "mobbing".

Τα χαρακτηριστικά το εκφοβισμού στην εργασία

Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω τέσσερα χαρακτηριστικά που φαίνεται να αξιολογούνται ως τα ουσιαστικότερα στο φαινόμενο του εκφοβισμού στο χώρο της εργασίας:
α) Η κακόβουλη πρόθεση του επιτιθέμενου. O δράστης  θέλει να βλάψει και να πληγώσει το θύμα με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, οι δράστες (ίσως είναι ο διευθυντής) υπονομεύουν, γελοιοποιούν, απειλούν, βάζουν τις φωνές και ταπεινώνουν το θύμα μπροστά σε τρίτους, το κατηγορούν για ασήμαντες πράξεις ή εκφράζουν αμφιβολίες για την επίδοσή τους.
β) Η επώδυνη αντίδραση του στόχου. Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση το στόχο και να τον ταπεινώσουν. Συχνά, ο δράστης αυξάνει τις ευθύνες του στόχου, του αναθέτει υπερβολικό όγκο εργασίας (χωρίς σαφείς περιγραφές) και δίνει μία παράλογη προθεσμία ώστε να μην καταφέρει να την εκπληρώσει ο εργαζόμενος.
γ) Η κατ’ επανάληψη επιθετική συμπεριφορά. Ο δράστης εφαρμόζει αρνητική συμπεριφορά απέναντι στο θύμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως συμβαίνει και στον σχολικό εκφοβισμό) και το θύμα αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η Κοίλη Γη υπάρχει σύμφωνα με τους Ινδιάνους Macuxi του Αμαζονίου


Οι Ινδιάνοι Macuxi γνώριζαν για την ύπαρξη της Κοίλης Γης σχεδόν εκατό χρόνια πριν. Όμως λένε την αλήθεια οι θρύλοι ή είναι μια ακόμη απίστευτη ιστορία της λαϊκής παράδοσης; Τι θα συμβεί αν το κλασικό «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν, είναι πράγματι αλήθεια; Και κάπου εκεί κάτω, ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει να εξερευνηθεί, ένα μέρος όπου κατά κάποιο τρόπο, τα έμβια όντα κατοικούν στα βάθη του πλανήτη μας και μια σειρά που αρχαίους πολιτισμούς και κουλτούρες ήξεραν ότι υπήρχε ή υπάρχει ακόμα και σήμερα! Τι θα συμβεί αν, στην πραγματικότητα είναι αλήθεια; Οι Ινδιάνοι Macuxi είναι ιθαγενείς που ζουν στον Αμαζόνιο, σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Γουιάνα και η Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τους μύθους τους, είναι οι απόγονοι των παιδιών του Ήλιου, που είναι ο δημιουργός της Φωτιάς και της νόσου και ο προστάτης του «εσωτερικού της Γης.»


Ένα διάγραμμα του κέντρου της Γης ως μια γιγαντιαία μπάλα φωτιάς από το βιβλίο του 1678, «Υπόγειος Κόσμος» Από στόμα σε στόμα οι θρύλοι τους μιλούν για την είσοδο τους στη Γη. Μέχρι το έτος 1907, οι Macuxies είχαν μπει σε κάποιο μέρος του σπηλαίου, και ταξίδευσαν 13-15 ημέρες μέχρι να φτάσουν στο εσωτερικό. Είναι εκεί, στην άλλη άκρη του κόσμου, στο εσωτερικό της Γης είναι όπου ζουν οι γίγαντες, πλάσματα που έχουν ύψος 3-4 μέτρα περίπου. Σύμφωνα με τους Macuxies τους δόθηκε η αποστολή να φρουρούν και να κρατούν τους ξένους μακρυά από την είσοδο της «κούφιας Γης». Οι Θρύλοι από αυτούς τους ανθρώπους ισχυρίζονται ότι όσοι εισήλθαν στο μυστηριώδες σπήλαιο, σε περιήγηση που κράτησε τρεις ημέρες, συνάντησαν γιγαντιαίες σκάλες. Μετά την τρίτη ημέρα, που άφησαν πίσω τους, τους δαυλούς τους, συνέχισαν το ταξίδι τους, σε μέρη που φωτίζονταν από φώτα που υπήρχαν ήδη στις σπηλιές: τεράστια φανάρια, στο μέγεθος ενός καρπουζιού που έλαμπαν φωτεινά σαν τον ήλιο.

Απίστευτο: 12 πίθηκοι πέθαναν ταυτόχρονα από έμφραγμα επειδή αντίκρισαν… Βίντεο




Η αιτία θανάτου επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία
Φως στο μυστηριώδη θάνατο δώδεκα πιθήκων που βρέθηκαν νεκροί σε δάσος της Ινδίας έριξε η νεκροψία στην οποία υπέβαλαν τα άτυχα ζώα κτηνίατροι της περιοχής.
Τα άψυχα σώματα των δώδεκα πιθήκων ανακαλύφθηκαν σε δάσος της περιοχής Kotwali Mohammadi από κατοίκους κοντινού χωριού. Το γεγονός ότι οι σοροί τους δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης ούτε δαγκωνιές από κάποιο άγριο ζώο έκανε τους κτηνιάτρους που τα εξέτασαν να πιστέψουν αρχικά ότι οι πίθηκοι δηλητηριάστηκαν.
Ωστόσο, κατά τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη συνέχεια δεν βρέθηκε ίχνος δηλητηρίου στο αίμα τους, αλλά διαπιστώθηκε ότι και τα 12 ζώα πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, που προέκυψε μετά από ένα ισχυρό σοκ.

Η κρυφή γοητεία του «κακού παιδιού»



Looney_Toon_Tasmanian_Devil_character_wallpaper_3«Να είσαι καλό παιδί» συνηθίζεται να παροτρύνουν οι μεγάλοι τα παιδιά. ‘Οπου καλό παιδί βέβαια μεταφράζεται το ήσυχο, πειθήνιο, που τρώει το φαγητό του, που κάνει ό,τι του πουν, παιδί που ελέγχεται εύκολα. Όμως ενώ ο κάθε γονιός και εκπαιδευτικός προσεύχεται να του τύχουν παιδιά αυτής της κατηγορίας, γιατί όλοι γελούν όταν βλέπουν τον διαβολάκο της Τασμανίας να αναστατώνει τους πάντες στο πέρασμά του; Γιατί όλοι συμπαθούν τον Ντένις τον Τρομερό;
Συχνά συναντάμε γονείς που αφηγούνται τα κατορθώματα του παιδιού τους με περηφάνια. Όταν όμως περιγράφουν με πάσα λεπτομέρεια τις σκανταλιές του ανήσυχου παιδιού της οικογένειας, αχνά διακρίνεται στα χείλη τους ένα μειδίαμα και ένας περίεργος θαυμασμός. Και, κακά τα ψέματα, συνήθως απολαμβάνουμε να ακούμε τις ιστορίες των άτακτων παιδιών. Έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον από τις ανιαρές επιτυχίες των υπάκουων μικρών που κάνουν το παν για να κρατούν τους γονείς τους ικανοποιημένους. Εξάλλου τα μαύρα πρόβατα ξεχωρίζουμε στο κοπάδι.

Είσαι αυθεντικός ή μήπως έτσι θέλεις να νομίζεις;

Γράφει ο Γιώργος Πατσιλίβας
Ελεύθερος
Αγαπώ καθετί αυθεντικό.
Τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου και δεν περιμένουν τίποτα άλλο εκτός από εμένα. Που θέλουν μόνο την ευτυχία μου με τον τρόπο που εγώ επιλέγω. Που είμαι κοντά τους και δεν τους ζητώ να μου δώσουν, μόνο να προσέχουν τον εαυτό τους, να τον αγαπούν, να τον φροντίζουν. Που δεν κρίνουν με βάση το χρήμα ούτε με την περιοχή κατοικίας, που δεν πάνε με τον όχλο και τη μάζα, στοιχεία της κοινωνικής διεφθαρμένης αντίληψης! Που σέβονται κάθε μορφή ύπαρξης! Που εντυπωσιάζονται από τα μαγικά φίλτρα της ζωής! Και φυσικά ακούνε πολλή μουσική, παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, ερμηνεύοντας ακόμα και τους ήχους της φύσης!
Αγαπώ την «πισίνα» της βροχής και ας έχει πέντε εκατοστά βάθος. Που είναι ανακατεμένη με φυσικό χώμα και μοιάζει με λάσπη. Τη βροχή που με λούζει με θεϊκά δάκρυα, που δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτω από μια ομπρέλα αλλά δακρύζω και εγώ μαζί της γιατί θυμάμαι οτιδήποτε όμορφο πέρασε από τη ζωή μου γνωρίζοντας ότι δεν θα επιστρέψει. Που συγκινούμαι ταυτόχρονα για όλα όσα έζησα και ας ξέρω ότι δεν θα ξανάρθουν.
Βροχή
Αγαπώ το δέντρο που φυτεύτηκε κατά λάθος από το σπόρο του ανέμου. Που καμαρώνει για τα ακανόνιστα κλαδιά του, τα πεταμένα αμάζευτα φύλλα του και τη ζωή που κελαηδά πάνω του. Για τον απρόβλεπτο ίσκιο που μου προσφέρει όταν θέλω να ξαποστάσω. Ένα απαλό χάδι που δίνω στην κορμοστασιά του για ευχαριστώ του είναι αρκετό. Δεν έχω ξεχάσει κανένα δέντρο για τη φιλοξενία του. Αντίθετα έχω ρίξει πολλούς ανθρώπους -φτηνούς σε χαρακτηρισμούς- στον κουβά της λήθης.
Αυθεντικός
Αγαπώ τη θάλασσα που σκάει το κύμα της, γίνεται λάδι και αγριεύει χωρίς να νοιάζεται ποιον έχει απέναντί της ή αν κάποιος θα τη μαλώσει. Που δεν ντρέπεται για το μπλέ της χρώμα του ουρανού ούτε για το αλάτι της, που τρέφει τόσα πλάσματα, που παρά τη μόλυνση και τα σκουπίδια συνεχίζει να δίνει χαρά στον άνθρωπο, παρέα με το ζωογόνο ήλιο που απλώνεται και διανθίζει ολόκληρη τη γη!

Σε ένα χωριό στην Ινδονησία κάθε χρόνο ξεθάβουν τους νεκρούς για να βγάλουν selfie (pics & vid)

Σε ένα χωριό στην Ινδονησία κάθε χρόνο ξεθάβουν τους νεκρούς για να βγάλουν selfie (pics & vid)Μία από τις αποκρουστικές παραδόσεις έχει η φυλή Τοράγιαν που ζει στα βουνά του Νότιου Σουλαβεσί στην Ινδονησία. Προσοχή σκληρές εικόνες!
Σκηνές από το Walking Dead εξελίσσονται μία φορά το χρόνο στο Νότιο Σουλαβεσί της Ινδονησίας από την φυλή Τοράγιαν. Η συγκεκριμένη λοιπόν έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τους νεκρούς, καθώς συνηθίζουν να κρατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σπίτι, εβδομάδες, μήνες, ακόμη και έναν ολόκληρο χρόνο μετά τον θάνατό τους.During the festival the bodies are given new clothes, offered cigarettes and sometimes food, and then paraded around the village in order to help bring a bountiful harvest. Here two villagers tend to the bodies of their father and mother which have been preserved using a formaldehyde solution
Ακόμη όμως και όταν αποφασίσουν να τους θάψουν, η ημέρα εκείνη δεν είναι η τελευταία που θα τους δουν. Και αυτό γιατί υπάρχει η παράδοση που θέλει μία φορά τον χρόνο, σε μία συγκεκριμένη ημέρα, να τους ξεθάβουν, προκειμένου να τους φορέσουν καινούργια ρούχα, να τους βάλουν τσιγάρα στο στόμα, να τους περιφέρουν στο χωριό και φυσικά να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους.

Το σεξουαλικό φετίχ που οδηγεί στην απόλυτη κορύφωση αλλά και στο θάνατο



Το σεξουαλικό φετίχ που οδηγεί στην απόλυτη κορύφωση αλλά και στο θάνατο

Η αναζήτηση της απόλυτης ηδονής είναι μία εμπειρία που λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει. Η σεξουαλική απόλαυση σε επίπεδα που το μυαλό και το σώμα βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης μέθης. Ο δρόμος για το ιερό δισκοπότηρο της απολυτότητας του οργασμού αφενός είναι αμφιλεγόμενος.
Αρκετοί επιστήμονες και ψυχολόγοι θεωρούν πως η εμμονική και μονοδιάστατη αναζήτηση του οργασμού έχει οδηγήσει πολλούς στο να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή. Ο έρωτας για εκείνους και εκείνες είναι μία μηχανική πράξη. Η αίσθηση του ανικανοποίητου και η αναζήτηση νέων δρόμων οδηγεί στο «αφετέρου» της υπόθεσης.
Αφετέρου λοιπόν οι φαντασιώσεις και τα ακραία σεξουαλικά φετίχ έχουν οδηγήσει άτομα ακόμα και στο θάνατο. Για αρκετούς, «έναν ευχάριστο θάνατο». Σκοινιά, σακούλες, χέρια, νερό, κρεμάλες. Και ακόμα περισσότερα έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί η απόλυτη κορύφωση. Η «σεξουαλική ασφυξία» (ή η μέθοδος αυτοΐκανοποίησης της «αυτό-ερωτικής ασφυξίας») είναι μία πανάρχαια και ακραία μέθοδος που χρησιμοποιείται από ριψοκίνδυνους που αναζητούν την οργασμική ολοκλήρωση που όμοια της δεν έχει συναντήσει κανείς και καμιά.
Οι απαρχές του φετίχ και ο μύθος του Μανδραγόρα
wkgveerretsfk2
Η επικινδυνότητα αλλά και η φερόμενη επιτυχία της έχει κάνει την ερωτική ασφυξία να θεωρείται ως η Μέκκα των σεξουαλικών φετίχ και εντοπίζεται χρονικά κατά τον 17ο αιώνα μ.Χ.. Επιστημονικά η σεξουαλική ή ερωτική ασφυξία προκαλείται από την πίεση της αρτηρίας της καρωτίδας η οποία μεταφέρει αίμα προς τον εγκέφαλο πλούσιο σε οξυγόνο. Από την στιγμή που η αρτηρία αυτή φράξει (σε περίπτωση στραγγαλισμού για παράδειγμα), η ξαφνική έλλειψη οξυγόνου προς τον εγκέφαλο καθώς και η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα ευφορίας το οποίο όταν συνδυαστεί με την στιγμή του οργασμού καθιστά την «έκρηξη» ευχαρίστησης όμοια με εκείνη της χρήσης κοκαΐνης.

Κάναμε το σώμα μας νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών.

people freckles fashion photography faces 1600x1067 wallpaper_www.wallpaperhi.com_99

Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται.Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ’αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουμε ποτέ. Και μεις τί την κάνουμε, ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Την σέρνουμε από δω και από κει δολοφονώντας την…
Οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις.
Μα αφού είναι οργανωμένες, πώς είναι σχέσεις;
Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος.
Πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα;
Έτσι, μ’ αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες μας, σα να είναι βάρος. Και μάς είναι βάρος. Γιατί δε ζούμε… κατάλαβες;
Όλο κοιτάμε το ρολόι! Να φύγει κι αυτή η ώρα, να φύγει κι αυτή η μέρα, να έρθει το αύριο, και πάλι φτου κι απ’την αρχή.
Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν “αξίες”, σαν “ανάγκες”, σαν “ηθική”, σαν “πολιτισμό”.
Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα