Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Me, My Self And I-Nternet (Η Μοναξιά Των Selfies)

tumblr_mh54ypPYXi1qz6f4bo1_500
Ο Ρέι Μπράντμπερι έγραψε το «Φαρενάιτ 451» το 1953, όταν το ίντερνετ υπήρχε μόνο στο μυαλό του Άλαν Τιούρινγκ.
-
Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Γκάι Μόνταγκ, ένας πυροσβέστης (το αγγλικό firemanδεν μπορεί να αποδοθεί), του οποίου η δουλειά δεν είναι να σβήνει φωτιές, αλλά να καίει τα βιβλία (στους 451 βαθμούς Φαρενάιτ καίγεται το χαρτί).
-
Η γυναίκα του Μόνταγκ είναι μια καταθλιπτική νοικοκυρά που όλη μέρα παίρνει ψυχοφάρμακα και κάνει παρέα μόνο με τους «φίλους».
Αυτούς τους «φίλους» τους βλέπει μόνο στις οθόνες-τοίχους του σπιτιού.
-one-of-adolf-amp-039-s-famous-selfies_o_1354263
Σας θυμίζει κάτι; Μήπως κάτι που αναρτήσατε σήμερα στο δικό σας «τοίχο» και άρεσε στους δικούς σας «φίλους»;
-
~~{}~~
                                                            -
Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια επανάσταση, αλλά ίσως να είναι και μια τερατώδης επανάσταση.

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;
-Διάβηκα λόφους και βουνά, διέσχισα ποτάμια, είδα του κόσμου τις ομορφιές και αγκάλιασα τον κόσμο όλο. Δεν ήταν εκεί! Πέρασα τις επτά θάλασσες, ξάπλωσα σε ονειρεμένες παραλίες, γνώρισα τα δάση τα τροπικά και όλα τα ξωτικά τα μέρη. Δεν ήταν εκεί! Έκανα πλούτο τρελό, έγινα ο μεγαλύτερος έμπορος, φιλόσοφος με ιδέες τρανές και με πλήθη να με ζητωκραυγάζουν. Δεν ήταν εκεί! Γνώρισα ταίρια σωρό, είχα ηδονές μεγάλες, γλέντια γενήκανε ξακουστά και απίστευτες κραιπάλες. Δεν ήταν εκεί! Πήρα του δρόμου τη μοναξιά, μίλησα στου κόσμου τη σιωπή, κοίταξα στου Θεού την ουράνια χαρά και λύτρωσα από τις ανάγκες το κορμί. Δεν ήταν εκεί! Μα ένα πρωί, είδα μπροστά μου ένα παιδί. Είχε ένα χαμόγελο τόσο πολύ πλατύ, μόνο και μόνο γιατί ήταν εκεί. Και από τότε, έχω μέσα μου συνέχεια αυτό το παιδί, το ’φερα στο φως επειδή είχε βαθιά πολύ κρυφτεί και δεν το άφησα ποτέ ξανά να εξαφανιστεί. Τώρα, εκείνο με οδηγεί και δεν χρειάζεται πουθενά να ψάξει για να βρει. Έχει συνείδηση για την κάθε στιγμή και είναι ευτυχισμένο όπου και αν βρεθεί!

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;

-Διάβηκα λόφους και βουνά, διέσχισα ποτάμια, είδα του κόσμου τις ομορφιές και αγκάλιασα τον κόσμο όλο. Δεν ήταν εκεί!

 Πέρασα τις επτά θάλασσες, ξάπλωσα σε ονειρεμένες παραλίες, γνώρισα τα δάση τα τροπικά και όλα τα ξωτικά τα μέρη. Δεν ήταν εκεί! 

Έκανα πλούτο τρελό, έγινα ο μεγαλύτερος έμπορος, φιλόσοφος με ιδέες τρανές και με πλήθη να με ζητωκραυγάζουν. Δεν ήταν εκεί!

 Γνώρισα ταίρια σωρό, είχα ηδονές μεγάλες, γλέντια γενήκανε ξακουστά και απίστευτες κραιπάλες. Δεν ήταν εκεί! 

Η σκοτεινή πλευρά της ηδονής !


Την ώρα που τα ελαφριά αναγνώσματα με έντονες σκηνές ερωτικής βίας γίνονται μπεστ σέλερ, εντός και εκτός διαδικτύου τα περιστατικά σεξισμού κορυφώνονται. Δύο φαινόμενα της εποχής μπαίνουν στο μικροσκόπιο...

Αν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 κάποιος έριχνε μια ματιά στα 100 βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη λίστα του Amazon, δίπλα στο Doctor Sleep του Στίβεν Κινγκ, την τριλογία των Αγώνων Πείνας και νέους τίτλους με σούπερ προγράμματα διατροφής θα ανακάλυπτε και το Boudoir Bible (Η Βίβλος του Μπουντουάρ, εκδ. Rizzoli New York), στο εξώφυλλο του οποίου κυριαρχούν το κατάμαυρο φόντο και τα λευκά σκοινιά.

Η συγγραφέας του βιβλίου -που επίσης έχει γίνει μπεστ σέλερ στη Γαλλία- Μπέτονι Βέρνον, σχεδιάστρια κοσμημάτων και εκπαιδεύτρια σεξ, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έναν εύχρηστο και ευχάριστο οδηγό, στον οποίο αναλύονται -κάποιες φορές με αρκετό χιούμορ- θέματα σχετικά με το σεξ, όπως το ερωτικό bondage (δέσιμο), τα παιχνίδια ρόλων και τα sex toys, «που θα έκαναν τους γονείς μας να κοκκινίσουν», όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά. 

Η Ελληνίδα απατά στο γάμο περισσότερο από τον άνδρα!



Η γυναίκα της σύγχρονης κοινωνίας σήμερα εργάζεται, συμμετέχει στα κοινά, διεκδικεί πολιτική παρουσία και δικαιώνεται στην ερωτική πρωτοβουλία χωρίς τις προκαταλήψεις της σχέσης με τον άνδρα στον ενεργητικό και την γυναίκα στον παθητικό και εύθραυστο ρόλο.


Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε δείγμα 1.500 γυναικών, ηλικίας 35 ? 45 ετών, για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, με την οποία καταρρίπτονται τα εξής στερεότυπα.

Η γυναίκα  Πηνελόπη και ο άνδρας - άπιστος

Η αλήθεια είναι πως η γυναίκα είναι το ίδιο άπιστη σε συχνότητα. Στη μεγάλη ερευνά της ΕΜΑΣ για το σύνδρομο ομοιοπληξίας φαίνεται πως η απιστία στα 7 χρόνια γάμου και σχέσης, είναι το ίδιο συχνή σε ποσοστά και στα δυο φύλα, γεγονός που καταρρίπτει το μύθο ότι ο άνδρας μόνο απιστεί.

Από γυναίκα άνδρας: Πώς λειτουργεί το καινούριο πέος

Από γυναίκα άνδρας: Πώς λειτουργεί το καινούριο πέος
Η εγχείρηση αλλαγής φύλου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα. Στην περίπτωση μιας γυναίκας που θέλει να γίνει άνδρας, η διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: την υποδόρια μαστεκτομή, την ανάπλαση των γεννητικών οργάνων , την προσθετική πέους και την προσθετική όρχεων.

Πριν τη διαδικασία της επέμβασης, επιβάλλεται διαγνωστικός έλεγχος με τη βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας και ορμονική θεραπεία με τη βοήθεια ενδοκρινολόγου. Όταν αυτές οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, οι χειρουργοί προχωρούν στην επέμβαση.

David Icke - Αλλαγή Δονήσεων (Βίντεο)


Αφιερωμένο σε ΟΛΟΥΣ σας... Για να κρατάτε την πίστη
και να αντιμάχεστε σθεναρά

Η Σημασία των ονομάτων των Ημίθεων!



Τέσσερις Κορυφαίοι Έλληνες Ήρωες

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ...
Ηρακλής:

Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας».
Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα).

Γυναίκες μόνες, ετών εβδομήντα. Αθήνα, 2014

13ν
Τις βλέπεις να προχωράνε. Πότε δυο-δυο, και πότε μόνες, βαμμένες,  ντυμένες στα  γκρί – μπλε και  συχνά στα μαύρα από πάνω μέχρι κάτω, σημάδι αναφοράς στον σύντροφο που έφυγε κι ας μην ήταν διαλεγμένος από καρδιά μα από ανάγκη.
Με τα χρόνια έμαθαν να αγαπούν τη συντροφιά του στο ζεσταμένο σεντόνι, τη γκρίνια του στο τραπέζι, ακόμα ακόμα αυτή τους την υποταγή.Τώρα τιμούν την απουσία του, όπως ζουν τη ζωή τους όχι όπως τους αξίζει αλλά  οπως τις έχουν μάθει.
Τις συναντάς στο σούπερ μάρκετ,στην εκκλησία, στο κοντινό παρκάκι άντε και καμμιά φορά στο σπίτι της πεθεράς σου όπου μαζεύονται αραιά και που για τσάι και συμπάθειο – για να παινευτεί η καθεμιά για τα παιδιά και τα εγγόνια της  μπροστά στις υπόλοιπες.
Η ομοιότητα στα μάτια, αδιάψευστη μαρτυρία της μεταξύ τους σχέσης, περιορίζεται ακριβώς εκεί, αφήνοντας όλα τ’ άλλα παραδομένα στην ανεξέλεγκτη μεταμόρφωση του χρόνου…

Μην κυνηγάς τους στόχους σου

Σε μια εποχή που επικρατεί η γλώσσα και η σκέψη του μάρκετινγκ όλοι μιλούν για στόχους. Βάλε στόχους, βρες τον στόχο, ιδού ο στόχος και δέκα βήματα για να τον πετύχεις, εσύ πόσους στόχους έβαλες σήμερα και πόσους πέτυχες τελικά για να σε επιβραβεύσουμε; 

Για τη φιλοσοφία του Ζεν όλα αυτά είναι απλώς για τα σκουπίδια. Όχι γιατί δεν πρέπει να έχουμε στόχους στη ζωή μας, αλλά γιατί δεν γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο να εναρμονιστούμε μαζί τους. Στην πράξη σημαίνει πως δεν ξέρουμε τον σωστό τρόπο να πετύχουμε.

Άφησε το πνεύμα σου ευκίνητο. Το Ζεν έχει επηρεάσει τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες εδώ και αιώνες και η τοξοβολία είναι μια από αυτές. Μπορεί να βοηθήσει τον καταρρακωμένο και αγχωμένο Ευρωπαίο να αγωνιστεί σωστά στον στίβο της ζωής; Ναι, αν είναι έτοιμος να απαρνηθεί τον τυποποιημένο τρόπο σκέψης του.

Σύμφωνα με το Ζεν στην τοξοβολία, όσο πιο πεισματικά επιμένεις να πετύχεις το στόχο, τόσο πιο δύσκολα το κατορθώνεις. Πρέπει να μάθεις να περιμένεις αποδεσμεύοντας τον εαυτό σου από την πρόθεση να κατακτήσεις τον στόχο σου. 

Ο άνθρωπος πεθαίνει γιατί λέει ψέματα


"Πρέπει καταρχάς να βρεις τον εχθρό μέσα στο σώμα σου. Κι όταν θα τον έχεις ξετρυπώσει θα τον βρίσκεις μπροστά σου ολοένα και πιο ύπουλο, πιο ισχυρό... πιο ανελέητο. Ο ανταγωνιστής μεγαλώνει μαζί με σένα!

Δεν υπάρχουν χιλιάδες εχθροί, μα μόνο ένας, και η νίκη είναι μόνο μια ενάντια στον εαυτό σου. Όποιος δεν νίκησε την ψευτιά μέσα του, όποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει την αυτοκαταστροφή που συνεχώς συμβαίνει στον εαυτό του, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για κανέναν.

Ο άνθρωπος πεθαίνει γιατί λέει ψέματα και προπαντός στον εαυτό του.Ξετρύπωσε τον αντίπαλο από τα πιο κρυφά νύχια τού Είναι σου και νίκησε τον.

Οι γυναίκες του Πόντου αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιάς του

omorfia_934933951.jpg
Οι γυναίκες στον Πόντο έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στον καλλωπισμό τους και είχαν τα δικά τους μυστικά ομορφιάς.
Καλλυντικά, κρέμες, μεθυστικά αρώματα κι αιθέρια έλαια χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες στον Πόντο για τον καλλωπισμό τους.
Όπως αναφέρεται στον "Εδεσματολόγιο του Πόντου" της Έφης Γρηγοριάδου, αξιοποιούσαν με το καλύτερο τρόπο τα βότανα, τα λαχανικά, τα λουλούδια, τους καρπούς, τους σπόρους κι έφτιαχναν αιθέρια έλαια και καλλυντικά.
Δείτε λοιπόν τα μυστικά ομορφιάς των Ποντίων γυναικών

Όλα τα κόλπα για να θεραπεύσετε τον έρπητα

Όλα τα κόλπα για να θεραπεύσετε τον έρπητα
O ιός του έρπητα (HSV), είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής λοίμωξη.
Εμβόλια για τον έρπητα ερευνώνται και  εμβόλια είναι ήδη διαθέσιμα (κυρίως, για τον έρπητα ζωστήρα).  Τα εμβόλια λειτουργούν μόνο για την πρόληψη της λοίμωξης σε νέους ασθενείς. Όσοι έχουν ήδη νοσήσει κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν κανένα όφελος.

Ο έρπης εμφανίζει  τα ακόλουθα συμπτώματα:
  • Μικρές, επώδυνες φλύκταινες στα γεννητικά σας όργανα ή τους γλουτούς σας, στο δέρμα του προσώπου ή στα χείλη, στον οφθαλμό, σαν ζώνη στο θώρακα και στη μέση ή στον πρωκτό. Συνήθως, συνυπάρχει έντονος κνησμός. Στην αρχή οι φλύκταινες έχουν υγρό, μετά κοκκινίζουν και μετά ξεραίνονται. 
  • Συχνός πόνος ή δυσφορία κατά την ούρηση.
  • Γρίπη, με πυρετό, πόνους το σώμα (ειδικά στην πλάτη και τον αυχένα), και διόγκωση των λεμφαδένων.

Γιατί οι άντρες αυνανίζονται;

Γιατί οι άντρες αυνανίζονται;

Όταν η αυτοϊκανοποίηση απομονώνει τους άνδρες
 Οι άνδρες είναι περίεργα πλάσματα.
Η μοναχική σεξουαλική συμπεριφορά που έχουν οι άνδρες  σε μικρή ηλικία μερικές φορές εδραιώνεται μέσα στο χρόνο.
Η αποφυγή της σεξουαλικής πράξης από τον άντρα, η έλλειψη επιθυμίας και η αποφυγή συναισθηματικής προσέγγισης της γυναίκας, συνήθως δημιουργεί προβλήματα.

Εγέρθητι Για Το Περιβάλλον!!!



Η δημόσια εταιρεία κοινής  ωφέλειας της Ολλανδίας Waternet τοποθέτησε πρόσφατα υπαίθρια ουρητήρια, τα οποία λειτουργούν ως συλλέκτες ούρων,γύρω από το Άμστερνταμ (αλλά παραδόξως όχι στο  Waterlooplein), με την πρόθεση να τα μετατρέψει σε λίπασμα για τους αστικούς κήπους στις ταράτσες της πόλης.

Το πείραμα του Ρόμπερς Κέιβ




Αναρωτήθηκες ποτέ ως παιδί αν η χαζοκατασκήνωση που σε έστειλαν οι γονείς σου είχε κάποιο κρυφό σκοπό; π.χ. πως ήταν ένα επιστημονικό πείραμα και πως οι “ομαδάρχες” ήταν απλά ερευνητές που μελετούσαν τη συμπεριφορά σου;
Ούτε κι εγώ.
Αλλά θα ήμασταν πιο καχύποπτοι αν είχαμε διαβάσει το Ενδο-ομαδική Σύγκρουση και Συνεργασία: Το πείραμα του Ρόμπερς Κέιβ των Sherif, Harvey, White, Hood, and Sherif (1954/1961). Σε αυτή τη μελέτη, τα αντικείμενα -συγγνώμη, οι “κατασκηνωτές”- ήταν 22 αγόρια Ε΄ και Στ΄ τάξης, επιλεγμένα από 22 διαφορετικά σχολεία της Οκλαχόμα Σίτυ, από σταθερές, προτεσταντικές οικογένειες, μεσαίου εισοδήματος, με καλή επίδοση στο σχολείο και μέσο IQ 122. Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαν να κάνουν οι ερευνητές ως προς την ομοιότητα και την ψυχική ισορροπία.
Το πείραμα, που έγινε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε σκοπό να ερευνηθούν τα αίτια -και πιθανές λύσεις- για τις συγκρούσεις μεταξύ ομάδων. Πώς όμως θα ξεκινούσαν μια σύγκρουση για να τη μελετήσουν; Λοιπόν, αρχικά τα αγόρια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 11 και…
…τελικά αυτό υπήρξε αρκετό.

Οι εκλογές και το παράδοξο του Χέγκελ.




Οι εκλογές πλησιάζουν και όπως φαίνεται θα έχουμε μία από τα ίδια:
Υποψήφιοι που για τους περισσότερους το μοναδικό τους προσόν είναι η κομματική τους ταυτότητα.

Antoine LeBlanc: Πρώτη ύλη για δερμάτινα είδη


Antoine LeBlanc
Antoine LeBlanc

Της Νίνας Κουλετάκη

Antoine LeBlanc δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για την τριπλή δολοφονία μιας από τις πιο εξέχουσες οικογένειες της Morristown του New Jersey.  Η ιστορία του θα είχε τελειώσει σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, αλλά ο δημόσιος απαγχονισμός του δεν ήταν παρά η αρχή μιας ανατριχιαστικής ιστορίας, που οι κάτοικοι της πόλης θυμούνται και διηγούνται μέχρι σήμερα, σχεδόν 160 χρόνια μετά το γεγονός.  Κι ο λόγος είναι ότι τα απομεινάρια του πτώματος του εκτελεσμένου LeBlanc, ενδέχεται να βρίσκονται στα σεντούκια μερικών από τα καλύτερα σπίτια του New Jersey.

Έχουν και οι εύσωμες στυλ στη μόδα

Επειδή φοράτε ρούχα σε μεγαλύτερο μέγεθος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε και στυλ. Αρκεί φυσικά να φροντίσετε κατάλληλα τον εαυτό σας και να δώσετε στο ντύσιμό σας τη δική σας σφραγίδα και προσωπικότητα. Αν δεν γνωρίζετε από που να αρχίσετε, εδώ θα βρείτε μερικά μυστικά μόδας για εύσωμες γυναίκες.

Οι εύσωμες γυναίκες δεν αισθάνονται πια μειονεκτικά στα θέματα μόδας. Λένε "όχι" στα άχαρα πολυεστέρ και απαιτούν όχι μόνο στυλ αλλά και τις ίδιες δυνατότητες επιλογής που έχουν οι πιο αδύνατες φίλες τους. Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές  συνειδητοποίησαν επιτέλους ότι το 50% των γυναικών φορούν ρούχα από το μεσαίο μέγεθος και πάνω και τα καταστήματα ρούχων είναι ήδη γνώστες αυτού του σημαντικού ποσοστού της πελατείας τους.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία οι εύσωμες γυναίκες πρέπει να λάβουν υπόψη τους όταν αγοράζουν καινούρια ρούχα. 

Αν και υπάρχει πληθώρα επιλογών, οι εύσωμες γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα δυσκολίες στο να βρουν ρούχα που ταιριάζουν στο δικό τους lifestyle. Επιπρόσθετα μερικά επώνυμα καταστήματα ρούχων είναι απρόθυμα να διαθέσουν αρκετό από τον ακριβό χώρο τους σ' αυτού του είδους την πελατεία. Βλέπετε έχουν μείνει ακόμα στην παλιά αντίληψη ότι οι εύσωμες γυναίκες συμβιβάζονται μ' αυτήν την κατάσταση.

Δεν έχει σημασία πού μένετε ή τι είδους καταστήματα ρούχων υπάρχουν στην περιοχή σας. Υπάρχουν βασικοί κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν κάθε εύσωμη γυναίκα να αισθανθεί ελκυστική και καλοντυμένη. Δείτε εδώ πέντε οδηγίες για να δείχνετε καλύτερη.

Οι γυναίκες και η αλήθεια για το σεξ


Υπάρχει διαδεδομένη η αντίληψη ότι οι άνδρες είναι σεξουαλικά πιο δραστήριοι από τις γυναίκες. Όμως αυτό πιθανόν να μην αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Οι γυναίκες όταν απαντούν ερωτήσεις αναφορικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα δεν λένε την αλήθεια.
Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται ορισμένα πράγματα που αναμένονται από αυτές από τους άλλους και από την κοινωνία γενικότερα και προσαρμόζουν τις απαντήσεις τους.
Οι άνδρες αναφέρουν ότι αρχίζει η σεξουαλική τους δραστηριότητα σε μια πιο νεαρή ηλικία, ότι κάνουν πιο συχνά σεξ και ότι έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από ότι οι γυναίκες.
Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο Οχάιο, η διαφορά αυτή είναι τεχνητή.

Οι γυναίκες είναι ευαίσθητες αναφορικά με το τι αναμένει η κοινωνία από αυτές. Έτσι σε έρευνες, όταν απαντούν ερωτήσεις, είναι λιγότερο ειλικρινείς όσον αφορά τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες. 

Πώς διαλέγουν οι γυναίκες τους άνδρες;


Οι γυναίκες δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν με τα ιδιαίτερα ισχυρά χαρίσματα, ένστικτα και ικανότητες που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία φύση τους.
Οι γυναίκες με τη βοήθεια του υποσυνείδητου τους, είναι ικανές να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των ανδρών τα διακριτικά εκείνα σημεία που μαρτυρούν το βαθμό ενδιαφέροντος τους για τα παιδιά. Με βάση αυτή την αίσθηση καθορίζεται κατά πόσο επιθυμούν να έχουν μαζί με ένα συγκεκριμένο άνδρα, μια μακροχρόνια σχέση ή όχι.
Η κρίση των γυναικών για την αρρενωπότητα των ανδρών που βασίζεται στα στοιχεία που βλέπουν στο πρόσωπο τους, συμβαδίζει με τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών.

Δηλαδή αυτούς που οι γυναίκες όταν τους δουν στο πρόσωπο, κρίνουν ότι είναι περισσότερο αρρενωποί, έχουν ψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη είναι η ανδρική σεξουαλική ορμόνη που καθορίζει τα αρρενωπά χαρακτηριστικά και τη σεξουαλική ορμή και διάθεση.
Με λίγα λόγια οι γυναίκες είναι εξαιρετικά ικανές, βλέποντας ένα άνδρα στο πρόσωπο, να υπολογίζουν στο υποσυνείδητο τους, τα επίπεδα τεστοστερόνης του και το πόσο ενδιαφέρεται για τα παιδιά.

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων

Σύμφωνα με την «επικρατούσα» στα μέρη μας χριστιανορθοδοξία, σήμερα είναι η Α΄ Κυριακή της Σαρακοστής, αλλιώς γνωστή ως Α΄ Κυριακή των Νηστειών, αλλιώς γνωστή και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας.  Κύριο θέμα αυτού του εορτασμού είναι η νίκη των εικονολατρών επί των εικονομάχων, και ταυτόχρονα ο αναθεματισμός των Ελλήνων, ή κατ’ άλλους «ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας».
sunday of orthodoxy2
Τη μέρα τούτη κάθε χρόνο εδώ και χίλια διακόσια χρόνια ψέλνονται στους ορθόδοξους ναούς διάφοροι «αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων», μέσα σε επίσημο κλίμα, παρούσης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.
Τα αναθέματα καταγράφονται στο «Τριώδιον», το οποίο περιέχεται στο «Συνοδικόν της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας». [6]

Οι κίνδυνοι….. σε βουνό



Βασική αρχή πρέπει να είναι:
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ….. ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ.
Αν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, πρέπει τα προβλήματα να τα αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα, χωρίς περιττές και σπασμωδικές κινήσεις και προπαντός με λογική. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να κατατάξουμε τους κινδύνους σε δύο κατηγορίες:
α) Yποκειμενικούς και β) Aντικειμενικούς.

Οι μνηστήρες της «ωραίας Ελένης»

Η Ελένη ήταν κόρη του Δία και της Λήδας (ο Δίας αποπλάνησε την Λήδα μεταμφιεσμένος σε κύκνο) η οποία μεγάλωσε και ανατράφηκε από τον Τυνδάρεως βασιλέα της Σπάρτης και επίσημο σύζυγο της Λήδας η οποία αργότερα αυτοκτόνησε από ντροπή για τις πράξεις της Ελένης. Αδελφοί της Ελένης ήταν ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης (Διόσκουροι) επίσης γιοί του Δία και ετεροθαλείς αδελφές της (κόρες του Τυνδάρεως και της Λήδας) ήσαν η Κλυταιμνήστρα και η Τιμάνδρα.

Μας ελκύει το ατελές



Η ομορφιά δεν βρίσκεται στην ομοιότητα, αλλά στην διαφορά. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μια καμηλοπάρδαλη χωρίς μακρύ λαιμό ή έναν κάκτο χωρίς αγκάθια;

Η ασυμμετρία στις κορυφές των βουνών που μας περιβάλλουν, είναι αυτό που τις κάνει τόσο επιβλητικές. Αν προσπαθούσαμε να δώσουμε σε όλες την ίδια μορφή , δεν θα  εν έπνεαν πλέον τον σεβασμό μας.

Είναι η ατέλεια που μας ελκύει και μας εκπλήσσει.

Ξεχάστε τα παυσίπονα: Αυτές είναι οι καθημερινές τροφές που σταματούν τον πόνο



Βαρεθήκατε να καταφεύγετε στα χάπια κάθε φορά που έχετε πονοκέφαλο, κράμπες ή 
πόνο στο στομάχι; Η φύση έχει φροντίσει και γι' αυτό, αφού υπάρχουν πολλά νόστιμα 
τρόφιμα, που μπορούν να σας ανακουφίσουν από καθημερινούς πόνους...

Ο αιώνιος διάλογος

Κι ο άντρας είπε: πεινώ. 
Κι η γυναίκα του έβαλε ψωμί στο τραπέζι. 

Κι ο άντρας απόφαγε. 
Κι η γυναίκα τον κοίταζε πάντα. 

Κι η γυναίκα είπε: είσαι δυνατός, μα δεν σε τρομάζω. 
Κι ο άντρας είπε: είσαι όμορφη και όμως φοβάμαι. 

Κι ο άντρας έδειξε το κρεβάτι τους. 
Κι η γυναίκα ανέβηκε, σαν έτοιμη για θυσία. 

Κι ο άντρας είπε: διψώ. Κι εκείνη σήκωσε σαν πηγή τον μαστό της. 
Κι ο άντρας την άγγιξε. Κι η γυναίκα επληρώθη. 

Κι η γυναίκα ακούμπησε ταπεινά το κεφάλι της στα πλευρά του. 
Και κείνος κοίταζε πέρα, πολύ μακριά. 

Κι ο άντρας είπε: θα ΄θελα να ΄μαι θεός. 
Κι η γυναίκα είπε: θα γεννήσω σε λίγο. 

Κι η γυναίκα αποκοιμήθηκε. 

Κι ο άντρας αποκοιμήθηκε. 

Και μια μέρα καινούργια ξημέρωσε.

Τάσος Λειβαδιτης
http://www.youtube.com/watch?v=Yl-FlOutP7w

Κι ο άντρας είπε: πεινώ. 
Κι η γυναίκα του έβαλε ψωμί στο τραπέζι. 

Κι ο άντρας απόφαγε. 
Κι η γυναίκα τον κοίταζε πάντα. 

Κι η γυναίκα είπε: είσαι δυνατός, μα δεν σε τρομάζω.
Κι ο άντρας είπε: είσαι όμορφη και όμως φοβάμαι.

Κι ο άντρας έδειξε το κρεβάτι τους.
Κι η γυναίκα ανέβηκε, σαν έτοιμη για θυσία.

Κι ο άντρας είπε: διψώ. Κι εκείνη σήκωσε σαν πηγή τον μαστό της.
Κι ο άντρας την άγγιξε. Κι η γυναίκα επληρώθη. 

Ένα απλό κόλπο για να θυμάστε τα πάντα

Ένα απλό κόλπο για να θυμάστε τα πάντα

Όσο κι αν έχετε εξασκήσει τη μνήμη σας με παιχνίδια και σταυρόλεξα, πάντα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες που μας ξεφεύγουν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια εύκολη τεχνική για να συγκρατούμε στη μνήμη μας όσα πρέπει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα