Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΝ… ;


Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσης είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη!
Μεταξύ πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:


Μικροί (οι .ομήλικοι εξ ημών.) είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

Το Τραγούδι της Ημέρας- '' Όμορφη Πόλη '' Μίκης και Γιάννης Θεοδωράκης-Μαρινέλλα-Edith Piaf.

                               


Ο Μίκης Θεοδωράκης στην περίοδο 1952 – 1954, συνέθεσε κατά τη διαμονή του στα Χανιά, στην Αθήνα και έπειτα στο Παρίσι τον κύκλο τραγουδιών «Λιποτάκτες». Η πρώτη τους ηχογράφηση έγινε τον Οκτώβρη του 1960. Μπουζούκι έπαιξε ο Μανώλης Χιώτης και στην κιθάρα τον συνόδεψε ο Δημήτρης Φάμπας. Τους στίχους των τραγουδιών, που ερμήνευσε ο ίδιος ο Θεοδωράκης, υπέγραψε ο αδελφός του συνθέτη, Γιάννης. Από τα τραγούδια του κύκλου αυτού, ξεχώρισε το γνωστό «Όμορφη πόλη» (Θα γίνεις δικιά μου)

ΘΩΡ. Ο Θεός του Κεραυνού




Ο Υιός του Odin και της Jord(της θεάς την Γης).Ο Thor ήταν ο δυνατότερος στο Aesir,το κύριο όνομα της αρχηγικής φυλής των Σκανδιναβικών Θεών,που έζησαν στο Asgrad και που με τον Πατέρα Όλων Odin κυβερνούσαν τις ζωές των θνητών.

Γνωστός ως ο Θεός του κεραυνού ,διαμένει στο Bilskirnir,που βρίσκεται στην τοποθεσία Thrundheim (τόπος της δύναμης).
Παντρεύτηκε την χρυσομαλλούσα Sif , Θεά της γονιμότητας. Κράτησε και μια ερωμένη που ονομαζόταν Jarnsaxa(το σιδερένιο γιαταγάνι) με την οποία απέκτησε δύο γιούς , τους Mangni και Modi και την κόρη του Thrud.

Αλήθεια τι θα πούμε στα παιδιά μας όταν αυτά θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για να σώσουμε την πατρίδα μας?

Η Ελλάδα μας διανύει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της… ο Ελληνικός λαός πονά… υποφέρει… αγωνιά για το μέλλον το δικό του αλλά και των παιδιών του.. Χιλιάδες Έλληνες κι Ελληνίδες δεν έχουν δουλειά .. . Η Πατρίδα μας υποφέρει… Βρίσκεται σε έναν γκρεμό και συνεχώς πέφτει, και οι περισσότεροι από ΕΜΑΣ δεν απλώνουμε καν το χέρι μας να προσπαθήσουμε να την πιάσουμε…. Να προσπαθήσουμε έστω να την σταματήσουμε από αυτό το ατέρμονο προς το χάος ταξίδι…
 
Αλήθεια τι θα πούμε στα παιδιά μας όταν αυτά θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για να σώσουμε την πατρίδα μας? 
Τι θα πούμε στις επερχόμενες γενεές, όταν

"ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

The Watchers Tweet Tweet A portal is a shortcut, a guide, a door into the unknown - an extraordinary opening in space or time that connects travelers to distant realms. Thinking SCI-FI? Well, read on. NASA-funded researcher and plasma physicist Jack Scudder of the University of Iowa claims he has figured out a way how to find them. ”We call them X-points or electron diffusion regions,” he explains. “They’re places where the magnetic field of Earth connects to the...

H ΝΑSA ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΛΛΕΣ "ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ"...
ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ.

Η NASA σχεδιάζει

Να ζητήσουμε συγνώμη, από τα παιδιά μας, που δεν μπορέσαμε να προστατεύσουμε.




εμείς θα είμαστε εκεί, όπως κάθε χρόνο,                                                          θα ανάψουμε τα κεριά μας, όπως κάθε μέρα,                                                    θα τους θυμηθούμε, όπως κάθε στιγμή,
αλλά…

Γίνε εσύ η αλλαγή, που περιμένεις να δεις, στην ζωή σου !!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γίνε εσύ η αλλαγή, που περιμένεις να δεις, στην ζωή σου !!!!!

ΟΡΜΟΝΕΣ !!!!!

 Γυναικείες Ορμόνες
 
Χοντοσεντερόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη, χάρη στην οποία μια γυναίκα, που μπορεί να μην ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, εντοπίζει με κλειστά μάτια όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών μιλίων.

Φερτηκαρταρεκαργιόλη

Για να λάβει ο επισκέπτης απάντηση από την ψυχή έπρεπε να τελέσει προσφορές και να τη βγάλει από τη λήθη δίνοντάς της να πιει αίμα!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Νεκρομαντείο Αχέροντα

Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: "Περι Έρωτος"



"όποιος ακολουθεί την ορθή οδό,
είναι σωστό ν' αρχίζει μεν από νέος
να πλησιάζει τα ωραία σώματα.

Και αρχικά να ερωτεύεται ένα και μόνο σώμα,
και εδώ να ζητά να γεννήσει σκέψεις ωραίες.

ΥΠΕΡΦΩΤΕΙΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ,Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


http://exerevnitis.files.wordpress.com/2011/12/cebdceb5cf84cf81ceafcebdcebf.jpg?w=294
 ’Η  ΠΩΣ ΟΙ  “ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ” ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Τα μέτρησαν ,τα ξαναμέτρησαν ,τίποτα. Τα νετρίνα ,σε πείσμα  του Αϊνστάιν, εξακολουθούν να  αγνοούν  τον περίφημο κανόνα   ότι τίποτα δεν τρέχει γρηγορότερα από το φως.

Χορτοφαγία: το πρώτο βήμα για μια παγκόσμια ειρήνη


Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες,

όπως ανέφερα προ ημερών αυτές τις μέρες μεταφράζω ένα υπέροχο βιβλίο σχετικά με τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες και πολυεπίπεδα προτερήματα της χορτοφαγίας.

Μεταφράζοντας το βιβλίο αυτό έγινα μάρτυρας μιας πανάρχαιας γνώσης που συνόδευε ανέκαθεν την ανθρωπότητα: ο άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του κρεοφάγος...
και εν τέλει αυτή η ίδια η διατροφική μας επιλογή, η απόφαση μας να απορρίψουμε την κρεοφαγία, φαίνεται πως είναι ικανή να μας δώσει λύσεις σε όλα όσα ανέκαθεν ποθούσαμε: ειρήνη, δικαιοσύνη, γαλήνη, υγεία, προστασία της φύσης και των ζώων, πρόσβαση σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα...

Eυτυχισμένη ζωή

Ήχος Θεραπευτικός.

.*Ο Ήχος ως Γέφυρα μεταξύ Ενέργειας & Ύλης


ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


396 Hz  - Απελευθέρωση Ενοχή Φόβου
417 Hz  - Αναίρεση Καταστάσεων & διευκόλυνση                           αλλαγών 
528 Hz  - Μετατροπή & θαύματα (DNA Repair) 
639 Hz  - Σύνδεση / Σχέσεις 
741 Hz  - Αφύπνιση / Διαίσθηση 
852 Hz  - Επιστροφή στην Πνευματική Τάξη.

Οι ενήλικες, και όχι τα παιδιά, χρειαζόμαστε διδαχή


Στα παιδιά διδάσκω πώς να παραμένουν ο εαυτός τους, πώς να ενισχύουν αυτό που ήδη είναι. Στους ενήλικες διδάσκω πώς να γίνουν ο εαυτός τους, πώς να αφήσουν για πάντα πίσω τους το στερεότυπο πρότυπο του ενήλικα που νομίζουν ότι είναι.

Υπάρχει περίπτωση να "θυμόμαστε" γεγονότα που έζησαν κάποιοι μακρινοί μας πρόγονοι;

Ανθρώπινος εγκέφαλος, το διάγραμμα, η κατανόηση Aς θεωρήσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο ως ένα μέσο συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης σύνθετων πληροφοριών μέσω ηλεκτρικών σημάτων (ψηφιακής μορφής στο τριαδικό σύστημα).

Το σύστημα είναι τριαδικό γιατί υπάρχουν τρεις καταστάσεις πληροφορίας :
το μηδέν 0 (όχι μεταβολή), το 1 (μεταβολή) και....
το 3 (μη διαθέσιμος αγωγός πληροφορίας).

Πίστευαν πως κάθε ψυχή, ανάλογα με τις πράξεις της, αποκτά και διαφορετικό βάρος.

Ο Δίας ζυγίζει τη μοίρα 
του Αχιλλέα και του Έκτωρα (ψυχοστασία).
 Χαλκογραφία του 1869 (αντίγραφο).


Μπορεί ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάνδρο Γκονζάλες Ιναρίτου να επιχείρησε να μας πείσει ότι η ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια, όσο και το βάρος που χάνει το σώμα αμέσως μετά τον θάνατο. Οι αρχαίοι Ελληνες όμως

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!


Σας στέλνω ένα άρθρο μου για τη νέα σας στήλη. 
Ελπίζω να σας ενδιαφέρει και να το δημοσιεύσετε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας 

Ανδριανή Γκομώλη




Μου είπαν ψέματα…και τα χαψα!
Μου είπαν πίστεψε…και προσκύνησα!
Μου είπαν σκάσε…και σώπασα!
Μου είπαν σκύψε…και γονάτισα!
Μου είπαν κινδυνεύεις…και ακινητοποιήθηκα!
Μου είπαν μην ανησυχείς….και ξέχασα!
Μου είπαν όλα οκ…και κοιμήθηκα!

Η ΄΄ΓΙΑΤΡΕΙΑ΄΄....!!!!!!!!!!!!O NOMOΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ....




O NOMOΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ....ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ....ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ....Η ΓΗ ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ....Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ....ΟΥΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...Ο ΄΄ΠΑΝΣΟΦΟΣ΄΄ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ....ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ....ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΥΤΟΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Νίκος Λυγερός "Η προσφορά του Ελληνισμού στην Ανθρωπότητα" (ΒΙΝΤΕΟ)

                               

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford – Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής (βλέπεwww.lygeros.org). 

ΠΑΜΜΑΧΟΝ ή ΠΑΜΜΑΧΙΟΝ Η υπέρτατη ανθρώπινη τέχνη Θεών, Ημιθέων και Ανθρώπων


Οι πολεμικές τέχνες αναφέρονται στην αρχαία Ελλάδα σε πολλά κείμενα διαφόρων εποχών. Βρίσκουμε σε αρχαία ελληνικά κείμενα πλήθος λέξεων και εκφράσεων που μας ξεκαθαρίζουν ότι οι πολεμικές τέχνες επινοήθηκαν από τους έλληνες και με τις εκστρατείες του Διονύσου και του Ηρακλή μεταφέρθηκαν στην Ασία όπου έγιναν γνωστές και στην συνέχεια επανήλθαν στην δύση ως ασιατικές μαχητικές τέχνες και όχι ως αρχαίες ελληνικές μαχητικές τέχνες (βλέπε ανάλυση στο μελετητικό έργο Θαγετοί Οικονομολόγοι).


Ή πλέον άγνωστη αλλά και η πλέον διαχρονική μαχητική τέχνη των ελλήνων που
σε όλη την προϊστορική και ιστορική περίοδο δημιούργησε το ελληνικό φωτοφόρο ελληνικό πνεύμα είναι το ΠΑΜΜΑΧΟΝ.

Παγκράτιο... Το όνομά του προέρχεται από το ΠΑΝ-ΚΡΑΤΟΣ που δηλώνει αυτόν που κατέχει την εξουσία, αυτόν που νικά με την απόλυτη δύναμη-γνώση. (ΒΙΝΤΕΟ)





Η αρχαιότερη γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη του Παγκρατίου Αθλήματος υπάρχει στο στίχο 586 των «Αργοναυτικών». Σύμφωνα με τις έρευνες του αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη και γενικότερες μελέτες του Ιωάννη Πασσά, τα «Αργοναυτικά» περιέχουν πληροφορίες μέχρι και τη δωδέκατη χιλιετία π.Χ. 


Η αρχαιότερη εικόνα που υπάρχει με παγκρατιαστικές κινήσεις αθλητικού περιεχομένου κατά τους Αχιλλέα Γρίβα και Ζακ Καρυωτάκη, ανήκει σε ρυτό, χρονολογείται 17ο με 16ο αιώνα π.Χ. και βρέθηκε στην Αγία Τριάδα της Κρήτης. 

Περί Διαστολής






Tο 1929, o Aμερικανός αστρονόμος Έντουϊν Xάμπλ
έπιασε παράθυρο στο όρος Γούΐλσον, έβαλε τις παλάμες του
στις παρειές του και ούρλιαξε.

-Eϊ κόσμε, το σύμπαν διαστέλλεται!
-Οι γαλαξίες δεν είναι το ασημόγαλο φως που κρέμεται
από τις ρώγες της ¨Ηρας για να στολίζει τα ερεβενά παλάτια του χάους!

Γιατί και ο Θεός την Φαντασία Του χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το κάθε τι , μέρος του οποίου είμαστε και εμείς.



Αυτό όμως που μας έχουν στερήσει κατά βάση, είναι η έκφραση της φαντασίας μας , η οποία αναπτύσσεται μόνο με την συνλειτουργία του συνειδητού με το υποσυνείδητο. Ο χώρος μέσα στον οποίο προβάλλετε είναι ΄ο Θάλαμος. Το μαγικό σημείο λοιπόν , αλλά και σημείο ανάπτυξης και έκφρασης της Φαντασίας, είτε μέσω του υπερφυσικού από την μια πλευρά με την επίδραση της Επίφυσης, είτε της υλικής πραγματικότητας από την άλλη μέσω της Υπόφυσης, βρίσκετε μέσα στον εγκέφαλό μας και λέγεται Θάλαμος.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ


Είναι μια θεραπευτική πατέντα, ειδικά για το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας θωράκιση της υγείας μας και απαλλαγή από πόνους. Ο δημιουργός και ο πρώτος χρήστης της Πορφυρής Πλακέτας ήταν ο ίδιος ο, επιστήμονας και εφευρέτης, Νίκολα Τέσλα. 

ΘΑΛΑΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ .


Η Επίφυση, διεγείρεται μέσω του οραματισμού, της προσευχής και του διαλογισμού. Την διέγερσή της, την προκαλεί η Φαντασία μέσω του Θαλάμου του εγκεφάλου και αναλόγως αντίστροφα μέσα στον Θάλαμο η Επίφυση προβάλει τις συμπαντικές πληροφορίες που είναι γνώσεις της ψυχής.
Υπάρχει κάτι μέσα μας πού μας ενώνει με τά Θεία πεδία. Είναι μια θαυματουργική δύναμη πού κινητοποιείται από την Επίφυση. Άς ρίξουμε μια ματιά που βρίσκεται και πως λειτουργεί αυτή η δύναμη μέσα στόν εγκέφαλο μας.
Η Δύναμη αυτή βρίσκετε στο μαγικό σημείο που λέγετε Θάλαμος. 

Πες ένα ευλογημένο «Ευχαριστώ»


Δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει κάποιος σπουδές ή σεμινάρια συμβουλευτικής σχέσεων για να ανακαλύψει τρόπους  που ομορφαίνουν καθημερινά την επαφή με τον/την σύντροφό του. Γιατί δηλαδή τα αυτονόητα να χρειάζονται τεχνάσματα για να μπουν σε λειτουργία; Εκτός από την καλή επικοινωνία και το απολαυστικό σεξ υπάρχουν λέξεις, αγγίγματα, ματιές, χαμόγελα που γλυκαίνουν τη σχέση και τη δυναμώνουν. Απλά και ωραία πράγματα. Λίγα λεπτά να διαθέσει κάποιος για να σκεφτεί τι είναι αυτό που θα χαροποιήσει τον άνθρωπο που αγαπά και θα βρει χίλιες δυο ιδέες. Για παράδειγμα…

Ψωνίζουμε με τιμές 2012, ενώ ζούμε με μισθούς 2004!

Πού μας πάνε και γιατι; "Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη! Ευχαριστώ πολύ." Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ομιλία της "πατριώτισσας" Τζαβέλα του ΛΑΟΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Έχουν προταχθεί από πολλούς ανθρώπους, εκατοντάδες λύσεις που οδηγούν στην ίδια λογική (την αποκοπή μας από το ευρω και την Ευρώπη της ανίερης ατζέντας) για να ξεφύγουμε από αυτή τη μέγγενη που σκοτώνει αργά αλλά σταθερά.

Δεν εισακούεται κανείς, διότι το σχέδιο είναι καταστρωμένο από το '92 και τώρα απλά υλοποιείται.

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΘΗΝΑ



«Τη σκοτεινή εποχή, που το Βυζάντιο φρόντιζε να εκχριστιανίσει την Ελλάδα...» 
Ένα σπάνιο κείμενο του Νίκου Τσιφόρου γραμμένο την δεκαετία του ’60.
Επειδή οι νέοι χριστιανοί θέλανε με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν τον παγανισμό, δηλαδή την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων και να κάνουν όλους τους υπηκόους του Βυζαντίου χριστιανούς, άρχισαν να προσηλυτίζουν τους εθνικούς, όχι με χριστιανικά διδάγματα, αλλά με βία, με φόνους, με καταδιώξεις και με μαρτύρια.

Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις... Διαδώστετο!!




1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να

8 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να τρώτε εκτός εποχής!!!

Ίσως είναι αναπόφευκτη η κατανάλωση ορισμένων τροφών εκτός εποχής, αλλά υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά, που οι ειδικοί συστήνουν να τα προτιμάμε κατεψυγμένα αν δεν είναι η εποχή τους. Δείτε ποια είναι αυτά. 

Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης, μας επιτρέπει σήμερα να τρώμε λίγο πολύ οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό θέλουμε, όλο το χρόνο. Αλλά πρέπει;

Ενεργειακές πύλες




«Αυτόματες οι πύλες μυκήθηκαν τ’ ουρανού, που τις έχουν οι `Ωρες, γιατί σ’ αυτές έχει ανατεθεί τον μεγάλο ουρανό και τον `Ολυμπο, ν’ ανοίγουν με πυκνό νέφος και να κλείνουν».

Avatar μεταξύ ανθρώπων και ζώων;





Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας, οι επιστήμονες 

(μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας) κατάφεραν για πρώτη φορά να φέρουν σε διαδραστική 

επικοινωνία ανθρώπους και αρουραίους.

Οι ερευνητές επέτρεψαν σε αρουραίους να αλληλεπιδράσουν με ένα ρομπότ σε μέγεθος 

αρουραίου, το οποίο έλεγχε εξ αποστάσεως ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε άλλο χώρο. 

Έρχεται με 44 δισ. από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς;

Όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις δόσεις είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, εκτοξεύοντας τα χρήματα από 31,5 δισ. σε 44, με το Βερολίνο όμως να απαιτεί αυστηρότερη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.

O Άινσταϊν και τα ατομικά ρολόγια στη μελέτη του εσωτερικού της Γης !!!


O χρόνος τρέχει πιο αργά όταν η δύναμη της βαρύτητας αυξάνεται !!!  
 
Η θεωρία της Γενικής Σχετικότητας και τα ατομικά ρολόγια υψηλής ακρίβειας σύντομα θα επιτρέπουν στους γεωλόγους να χαρτογραφούν το υπέδαφος σε μεγάλα βάθη, εκτιμούν ερευνητές στην Ελβετία.

Η νέα προσέγγιση βασίζεται στο γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει πιο αργά όταν η δύναμη της βαρύτητας αυξάνεται -ένα φαινόμενο που ονομάζεται «βαρυτική διαστολή του χωροχρόνου» και αποτελεί βασικό συμπέρασμα της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία περιγράφει τη δομή του χωροχρόνου.

Νέος τελειότερος «μανδύας» που κάνει... αόρατα τα αντικείμενα




Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ένα «μανδύα» που καλύπτει καλύτερα από κάθε άλλη φορά ένα αντικείμενο, κάνοντάς το αόρατο στα μάτια των παρατηρητών. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην τεχνολογία της «αορατότητας».

Μέχρι τώρα τα προς εξαφάνιση αντικείμενα αντανακλούσαν έστω ένα μικρό μέρος του φωτός, ενώ αυτή τη φορά ένας κύλινδρος διαμέτρου 7,5 εκατοστών και ύψους ενός εκατοστού έγινε

Εντυπωσιακή η έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία - Έπεσε 10 βαθμούς η θερμοκρασία


Εντυπωσιακή η έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία - Έπεσε 10 βαθμούς η θερμοκρασία
Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί παρακολούθησαν σήμερα το πρωί το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου, που ήταν ορατή μόνο στον ουρανό της βόρειας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Κουϊνσλάνδης.
Περίπου στις 6.30 το πρωί ο ουρανός σκοτείνιασε για λίγα λεπτά, όταν

Απότομες αυξομειώσεις στη διαστολή του σύμπαντος


Άνω: Το «αστρικό βρεφοκομείο» νεφέλωμα NGC 604 - Κάτω: Το SDSS κάλυψε περίπου το 1/3 του ουρανούΆνω: Το «αστρικό βρεφοκομείο» νεφέλωμα NGC 604 - Κάτω: Το SDSS κάλυψε περίπου το 1/3 του ουρανού © M. Blanton / SDSS-III
Το σύμπαν έχει επεκταθεί με αυξομειούμενο ρυθμό στην ιστορία του, θυμίζοντας τα απότομα ανεβοκατεβάσματα, που κάνουν τα τρενάκια του λούνα-παρκ, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Μια δεύτερη μελέτη, στο ίδιο μήκος κύματος, δείχνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η «σκοτεινή» ενέργεια, η μυστηριώδης δύναμη, που φαίνεται πως ευθύνεται για την επέκταση του σύμπαντος, έχει δυναμική, μάλλον, παρά στατική φύση.

Η θεωρία των χορδών, οι μαύρες τρύπες και η ιδιοφυΐα του Ramanujan


Ο ιδιοφυής αυτοδίδακτος μαθηματικός Srinivasa Ramanujan (Ραμανουτζάν)
Μια από τις πιο εντυπωσιακές μορφές στον χώρο των μαθηματικών αποτελεί ο Ινδός «αυτοδίδακτος» μαθηματικός Srinivasa Ramanujan (Ραμανουτζάν) (1887 – 1920). Παρά τη σύντομη διάρκεια της «μαθηματικής» ζωής του, άφησε πίσω του ένα έργο που απασχολεί ακόμη μαθηματικούς και φυσικούς – παρότι το μεγαλύτερο μέρος του ανακαλύφθηκε με έναν εντελώς διαισθητικό και μυστηριώδη τρόπο.

Πειραματόζωα θεραπεύτηκαν πλήρως από την επιληψία


Συχνά η επιληψία οφείλεται σε υπερβολική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρωνΣυχνά η επιληψία οφείλεται σε υπερβολική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων © Π.Ο.Υ.
Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να θεραπεύσουν πλήρως την επιληψία αρουραίων, προσθέτοντας «ηρεμιστικά» γονίδια στα υπερδιεγερμένα εγκεφαλικά κύτταρα των πειραματόζωων. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η μέθοδός τους μελλοντικά θα βοηθήσει τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να ελέγξουν τις επιληπτικές κρίσεις τους με φάρμακα.

Independent: Υπάρχει φυλή στη Τουρκία που μιλάει αρχαία ελληνικά!...Ονομάζεται διάλεκτος Romeyka!!!!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα... όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικούIndependent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα. Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή  εξελίχθηκε.

ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ


Είναι απίσευτο να σκεφεί κανείς ότι αυτά τα γλυπτά με την απίστευτη λεπτομέρεια και
το τεράστιο μέγεθος, είναι φτιαγμένα από χιόνι.
Ευτυχώς που κάποιος σκέφτηκε να τα αποθανατίσει με τον φωτογραφικό φακό του
γιατί αργά η γρήγορα θα έβγαινε ο ήλιος και τα γλυπτά θα γίνονταν νερό.

O διαλογισμός «βελτιώνει τον έλεγχο των συναισθημάτων»


O διαλογισμός δείχνει να ρυθμίζει τη δραστηριότητα της δεξιάς αμυγδαλής του εγκεφάλου που εμφανίζεται εδώ με κίτρινο (Πηγή: G.Desbordes, Mass. General Hospital)  
Ουάσινγκτον
Απεικονιστικές εξετάσεις στους εγκεφάλους εθελοντών δείχνουν για πρώτη φορά ότι ο διαλογισμός μπορεί να έχει μετρήσιμες επιδράσεις στην καθημερινή ζωή. Οι επιδράσεις αυτές αφορούν τον έλεγχο των συναισθημάτων, ωστόσο διαφοροποιούνται ανάλογα με την τεχνική διαλογισμού.

Όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, αρκετές προηγούμενες μελέτες συνηγορούν στην υπόθεση ότι ο διαλογισμός βοηθά τον έλεγχο των συναισθημάτων επειδή καταστέλλει τη λειτουργία της αμυγδαλής -μιας περιοχής του εγκεφάλου που ειδικεύεται στην επεξεργασία αρνητικών συναισθημάτων όπως ο φόβος και ο θυμός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα