Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ...

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.
Ο κάθε άνθρωπος είναι αυτό που είναι, εξαιτίας των σκέψεων που τον κυριαρχούν, στις οποίες επιτρέπει να καταλαμβάνουν την διάνοια του. Αυτές τις σκέψεις που ενθαρρύνει με την συμπάθεια και τις αναμειγνύει με μιά ή περισσότερες απο τις αισθήσεις του. Οι σκέψεις αυτές αποτελούν την κινητήρια δύναμη, η οποία κατευθύνει κι ελέγχει την κάθε του κίνηση, δράση, πράξη και φυσικά αποτέλεσμα.
Οι σκέψεις που κάνει, ενισχυμένες απο τα συναισθήματα που κυριαρχούν την στιγμή που αυτές γεννιούνται, δημιουργούν μιά "μαγνητική" δύναμη, που προκαλεί κι ελκύει άλλες όμοιες ή σχετικές σκέψεις.
Οποιαδήποτε σκέψη, ιδέα, σχέδιο, κυριαρχεί στο μυαλό του ατόμου, προσελκύει μεγάλο αριθμό παρόμοιων σκέψεων. Αυτές εγκαθίστανται στην διάνοια, μέσα απο την επανάληψη, και καθοδηγούν με τη σειρά τους τον νου απο το υποσυνείδητο σε δράση, για την υλοποίηση τους. 
Ολοι μπορούν να "εξαπατήσουν" το υποσυνείδητο τους, δίνοντας του οδηγίες με τις κυρίαρχες σκέψεις τους (θετικές για όσους επιθυμούν επιτυχία, βέβαια), κι αυτό να εκτελεί τις εντολές τους, οδηγώντας τους στον στόχο που έχουν ορίσει, βρίσκοντας ανέλπιστα τρόπους να ξεπερνά τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην πορεία, με μιά έμπνευση και δύναμη που το ανυποψίαστο άτομο ποτέ δεν φανταζόταν οτι διέθετε.

Ψυχολογική μετατροπή - εσωτερική αλλαγήΗ χώνευση των εντυπώσεων*........ 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τετρακόσια δισεκατομμύρια πληροφοριών το δευτερόλεπτο , όμως μπορεί να αντιλαμβάνεται  μονό  δυο χιλιάδες από αυτές .
 [σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει η επιστημονική κοινότητα.]
Αναβλύζει όμως και το ερώτημα,  τελικά πόσες από αυτές  τις δυο χιλιάδες μπορεί να συνειδητοποιεί  ο ανθρώπινος εγκέφαλος , και  φυσικά που πηγαίνουν τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια πληροφοριών ?
Αυτό το αναφέρω απλά και μόνο για να έχομε μια  << εικόνα >> του μεγέθους των πληροφοριών που κάθε στιγμή έχουμε από την ζωή μας και που αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε .

Φυσικά δεν είμαι της άποψης ότι χρειάζεται να συνειδητοποιούμε μέσα στην ανθρωπινότητα μας όλες αυτές τις  εκατομμύρια πληροφορίες που η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ,
Πιστεύω ότι χρειάζεται να επικεντρωνόμαστε μόνο στην πληροφορία, που με την αντίληψη που διαθέτουμε, μπορούμε να  βιώνουμε στη κάθε στιγμή μας.
Η πληροφορία - εντυπωση , είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας , είναι  η εμπειρία ζωής ... είναι ο λόγος  της ύπαρξης μας.

Εκτός από την φυσική τροφή που τρέφει , αναπλάθει, και ανανεώνει το φυσικό μας σώμα ,
 Εκτός από το νερό που τρέφει  ποτίζει και εμπλουτίζει με οξυγόνο τα κύτταρα και παράλληλα μεταφέρει και.... πληροφορίες σε αυτά ,
 Και εκτός τον αέρα που επίσης οξυγονώνει ακόμα πιο βαθιά στέλνοντας πληροφορίες ακόμα βαθύτερα, εκεί που το νερό δεν μπορεί να φτάσει ,
 υπάρχει και μια άλλη τροφή, πιο λεπτή, και πιο ΟΥΣΙΑστικη, που είναι
οι .....εντυπώσεις .

Εντυπώσεις είναι όλα αυτά τα  δισεκατομμύρια ερεθίσματα που κάθε δευτερόλεπτο βομβαρδίζουν τις αισθήσεις του φυσικού σώματος, και προκαλούν διάφορες αντιδράσεις είτε φυσικές είτε ψυχολογικές [ νοητικές, συναισθηματικές ].
Είναι οι εικόνες , όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά , αυτά που ακούμε ,και αισθανόμαστε, γευόμαστε ,και μυρίζουμε.
Εντύπωση είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε από ένα δένδρο, ένα αυτοκίνητο, ένας θόρυβος που βρίσκετε στο αντιληπτικό πεδίο των αισθήσεων μας .
  Μπορούμε να πούμε με σαφήνεια  και με την ξεκάθαρη υποστήριξη και  της σύγχρονης επιστήμης,  ότι αυτο που θεωρουμε   << ζωή >>, έρχεται σε μας με την μορφή εντυπώσεων .

Στην Ινδία ,τον φυσικό  κόσμο που ζούμε, τον αποκαλούν στα Σανσκριτικά: << maya >> που στο ερμηνευτικό λεξικό θα δούμε ότι σημαίνει:    αυταπάτη, ψευδαίσθηση!

Η ζωή δηλαδή  δεν είναι τίποτε άλλο ,  παρά  εντυπώσεις που εισέρχονται μέσω των αισθήσεων και επεξεργάζονται από τον εγκέφαλο μας, και ο οποίος τελικά οργανώνει μια ανάλογη αντίδραση σύμφωνα με το ερέθισμα που δέχτηκε, και σύμφωνα με τις υποκειμενικές αρχές, και πεποιθήσεις, που περιέχει .

Και φυσικά βρίσκετε κάτω από την επίδραση του  νόμου ……… [ της δράσης και της αντίδρασης].

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΚΑΙ Η ΆΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ


Κάνοντας μια βόλτα σε αρχαία ιερά και παρατηρώντας  με προσοχή τους χώρους σε αυτά, καταλαβαίνουμε ότι  οι γνώσεις της αρχιτεκτονικής , Χοροθεσίας , αστρονομίας κλπ  που είχαν   οι πρόγονοι μας συμβάδιζε  με το ενδιαφέρον τους  για την ισορροπημένη ανάπτυξη της  << ανθρώπινης μηχανή ς >>.

<<Γνώθι σ’ αυτόν>>, και  <<μηδέν άγαν >> ήταν τα βασικά παραγγέλματα στον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς  όπως και το μυστηριώδες …
<<εν Δελφούς Ε....>>

Γνώριζαν καλά ότι η ισορροπημένη και αρμονική  σχέση με τον εαυτό τους, ήταν το σημείο εκκίνησης που  τους άνοιγε τις πόρτες της γνώσης και  την κατανόησης του σύμπαντος .
Βλέπουμε ότι σε κάθε ιερό χώρο υπάρχει πάντα η ακαδημία, το θέατρο, και το στάδιο.


Αυτό σήμαινε ότι η ανάπτυξη του διανοητικού κέντρου μέσω την ακαδημίας,
όπως επίσης η ανάπτυξη του συγκινησιακού κέντρου μέσω του θεάτρου,
 και η ανάπτυξη του κινητικού κέντρου  μέσω της άθλησης στο στάδιο , ήταν  εξίσου σημαντική . 
Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις περισσότερες σύγχρονες κοινωνίες όπου κυρίως το μεγαλύτερο βάρος εκπαίδευσης έχει πέσει στην ανάπτυξη περισσότερο του διανοητικού κέντρου σε βάρος των άλλων κέντρων .
Με αποτέλεσμα  αυτή η επιλεκτικότητα στη εκπαίδευση να δημιουργεί  μια ανισορροπία που επηρεάζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά, και σε επέκταση να επηρεάζει  γενικότερα  όλη την ζωή του.  .
Η ποιότητα  και η συχνότητα  της ενέργειας  που καταναλώνετε από κάθε κέντρο είναι διαφορετική .
Αν παρατηρήσουμε τον εαυτό μας θα δούμε  ότι μετά από μια έντονη συναισθηματική φόρτιση θέλουμε να βγούμε έξω να περπατήσουμε , να αλλάξουμε παραστάσεις , <<να πάρουμε αέρα >>.
Αυτό σημαίνει ότι ενστικτωδώς...... θέλουμε να αλλάξουμε κέντρο .

 Έχει γίνει δηλαδή κατάχρηση ενεργειών  του συγκινησιακού κέντρου, αισθανόμαστε κενοί, και αναζητάμε  ενστικτώδικα να αλλάξουμε κέντρο χρησιμοποιώντας σύμφωνα με το παράδειγμα  το κινητικό μας…[κάνοντας βόλτα] .
Με αυτό τον απλό τρόπο  δίνουμε  ευκαιρία στο συγκινησιακό μας κέντρο να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του όπως συνηθίζουμε να λέμε .

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΟΥ!!!!!

YouTube Preview Image

Κυρίες και κύριοι αυτήν την φορά θα φέρω αποδείξεις για τους πουλημένους αρχαιολόγους όπου προσκυνούν την εταιρία Μισθόνιανς όπου και είναι αυτοί που διοικούν μέσο της μασονίας όλες τις αρχαιολογικές υπηρεσίες του κόσμου  με σκοπό να μην αφήνουν να βγούνε στην επιφάνεια στοιχεία για το αρχαίο παρελθόν της γης μόνο και μόνο επειδή η παγκόσμια κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τα πλήθη και τον κόσμο για δικά του συμφέροντα τα οποία και έχω μιλήσει σε άλλα άρθρα!!!! Όποιος δεν ξέρει τι είναι το ίδρυμα Μισθόνιανς όπου έχουμε και στην Ελλάδα άλλα έχει εξαπλωθεί παντού μπορεί να διαβάσει ΕΔΩ!!!!

Αγαπητοί αρχαιολόγοι σε κάθε γωνιά της γης γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο!;! Μετά από χρόνια θα φανεί το τι πράξατε και τα ονόματα σας θα κακό φημολογούνται  που αποκρύψατε στοιχεία για αυτά!!!!  Όπως όμως και να έχει ο κόσμος ξυπνάει και βλέπει τα πάντα από αυτά που τα αφεντικά σας προσκυνημένοι θέλουν να κρύψουνε από την ανθρωπότητα!!!! Ας ξεκινήσω λοιπόν!!!!!

Στο μακρινό Περού από εμάς υπάρχουν πολλά ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν ότι άνθησαν πολλοί πολιτισμοί όπως οι Μάγιας ,οι Ίνκας και άλλοι όπου έχουν αφήσει την σφραγίδα του πολιτισμού τους με τόσα αρχαία μνημεία και άλλα πολλά αινιγματικά τα οποία φαίνεται να μην ανήκουν στον άνθρωπο!!!!

 Ακόμα και σε αυτά όταν γίνονται κάποιες ανακαλύψεις οι αρχαιολόγοι κοιτάν μέσο διαταγών που περνούνε να τα διαστρεβλώσουν ή να τα αποκρύψουν από τον κόσμο ή ακόμα και να τα καταστρέψουν!!!! Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούνε πλέον να αποκρύψουν μια ανακάλυψη διότι μπορεί να είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα!;! Ναι μεν ο κόσμος το βλέπει αλλά περιμένει από τους αρχαιολόγους να πούνε κάτι για να πειστούν σαν πρόβατα που είναι!!!!

ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ


 Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά  να βγαίνει έξω για να περπατήσει στη φύση …..
Να διοργανώνει εκδρομές  στα δάση και στις παραλίες , στα βουνά και στα φαράγγια , αλλά και μέσα στις πόλεις…….
 Παντού υπάρχει χώρος για περπάτημα, αρκεί να θέλουμε να περπατήσουμε.

Όλοι ξέρουμε πως το περπάτημα είναι μια πολύτιμη άσκηση η οποία συνεισφέρει στην καλή υγεία .

Όμως αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι πως προσθέτοντας ορισμένα ειδικά στοιχεία , μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό περίπατο σε έναν περίπατο προσοχής. .[ και επίγνωσης ]

Σε αυτό το άρθρο αναφέρω  ένα  μικρό κομμάτι από το βιβλίο του Victor Sanhiez …..[Οι διδασκαλίες του Δον Κάρλος ]…..

O  V.S. σύμφωνα με τα γραφόμενα του φενετε  ότι έχει βιώσει την άσκηση αυτή  του περπατήματος  για τα καλά , παρέα με ινδιάνους στις ερήμους της Αμερικής.
 Και εμπνευσμένος φυσικά και από τα γραπτά του Καρλος Καστανεντα .

Πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός  οδηγός, απαραίτητος,   για τον περιπατητή και πεζοπόρο  ο οποίος  αναζητά και ψάχνει  το κάτι παραπάνω.
…………………………………………………………………………………………..

<< Αν και φαινομενικά , όλοι «’γνωρίζουν « Πώς να περπατούν , το γεγονός είναι ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι πρέπει να διδαχθούν πώς να περπατούν σωστά και πώς να έχουν από το περπάτημα αυτό…………..ειδικά αποτελέσματα .

Οι αδιαμφισβήτητοι δάσκαλοι του περπατήματος είναι αυτοί οι οποίοι επί αιώνες περπατούν ακούραστοι πάνω στο πρόσωπο της γης , πάνω στο πρόσωπο του όντος που αγαπούν ….Οι ινδιάνοι !!!
Από αυτούς μπορούμε να διδαχτούμε το σωστό περπάτημα …

Το βάδισμα της προσοχής είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου [ διανοητική φλυαρία].
Η συχνή πρακτική σίγουρα θα προκαλέσει μια κατάσταση ...σιωπής ! >>


[όσοι περπατούν και αγαπούν αυτή την άσκηση ακόμα και αν δεν το κάνουν σωστά δηλώνουν πάντα την ικανοποίηση τους ή την θετική  αλλαγή που αισθάνονται στο σώμα αλλά  και στην ψυχολογία τους]
Ορισμένα από τα βασικά στοιχεία αυτής της άσκησης  σύμφωνα με τον V.S. είναι τα παρακάτω .

 <<   . Η προσοχή σας να είναι στραμμένη όχι στις σκέψεις…… αλλά στο ίδιο το περπάτημα και στα στοιχεία της προσοχής .

. Να περπατάτε απόλυτα σιωπηλοί . αν παραστεί ανάγκη να μιλήσετε , σταματήστε για μια στιγμή και πείτε όσα  χρειάζεται να πείτε πριν συνεχίσετε .

. Μην προσπαθήσετε να σταματήσετε τις σκέψεις σας με την βία. Απλώς αφήστε τες να κυλήσουν , ακούγοντας τες λες και είναι ένας ακόμη φυσικός ήχος .

. Διατηρείτε έναν σταθερό ρυθμό καθώς περπατάτε , αν και η ταχύτητα δεν έχει σημασία .

. Συγχρονίστε την αναπνοή σας με την ταχύτητα σας.>> 
[ αν και αυτό  ρυθμίζετε σε μεγάλο βαθμό από μόνο του αφού και η λειτουργία της κίνησης του σώματος που αφορά το κινητικό κέντρο   και της αναπνοής που αφορά το ένστικτο κέντρο έχουν σαν έδρα τον ίδιο  τρίτο εγκέφαλο  εδώ !! ] 

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ «ΧΟΠΙ»


 
Η ανθρώπινη φυλή πέρασε από 3 φάσεις ζωής από τότε που εμφανίστηκε και από 4 κόσμους… στο τέλος της κάθε φάσης η ανθρώπινη ζωή έχει την ανάγκη μιας κάθαρσης… η τελευταία μεγάλη καθαρτήρια καταστροφή έγινε με κατακλυσμό. 

Όταν τα σημεία στους ουράνιους δρόμους θα το προαναγγείλουνε και όταν γίνει γεγονός η εφεύρεση των ληκύθων που θα περιέχουν στάχτη, μία από αυτές θα πέσει στην γη και θα κάνει τα πάντα, ακόμα και τους ωκεανούς, να βράζουν… σε μία πολύ μεγάλη έκταση γης δεν θα ξαναφυτρώσει ποτέ βλάστηση για πολλά χρόνια. 

Έχει προφητευθεί πως όταν έρθει ο πραγματικός μας Λευκός Αδελφός, θα είναι παντοδύναμος και θα έχει για χρώμα του το κόκκινο, θα αριθμεί εκατομμύρια και δεν θα ακολουθεί άλλη θρησκεία πέρα από την πίστη που θα πηγάζει από μέσα του. Θα φέρει μαζί του τις Ιερές Πέτρες… Κάθε εξουσία επάνω σε αυτόν τον κόσμο θα γονατίσει μπροστά του… και αυτός θα εξαπλωθεί σαν τον αγέρα γρήγορα, κυριεύοντας ολόκληρη την γη. 

Βρισκόμαστε ήδη σε Εποχή Κινδύνου. Οι προφητείες λένε ότι σύντομα θα συμβεί κάτι, όπως εκείνος ο θόρυβος όταν το αεροπλάνο ξεπεράσει αυτό που εσείς λέτε φράγμα ήχου. Ίσως να είναι σεισμός… ίσως κατακλυσμός… ή κάτι παρόμοιο. Ίσως πυρηνική έκρηξη… 

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ( Aπό το βιβλίο του DR. WAYNE W. DYER «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ» )

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.

Πριν από πολλά χρόνια βρισκόμουν μαζί με μία από τις κόρες μου, που ολοκλήρωνε ένα πρόγραμμα στην άγρια φύση, το οποίο θα τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει πιo αποτελεσματικά κάποια από τα εφηβικά της διλήμματα.

 Το τελευταίο πράγμα που της είπε η σύμβουλος της κατασκήνωσης ήταν: «Να θυμάσαι πάντα πως ότι σκέφτεσαι και ότι κάνεις επηρεάζει και άλλους ανθρώπους». 

Αυτό αληθεύει, και μάλιστα όχι μόνο όσον αφορά την επιρροή που ασκούμε στους φίλους, την οικογένεια, τους γείτονες και τους συναδέλφους μας.
 Πιστεύω πως η επίδραση μας εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα. 

Έτσι, καθώς θα διαβάζετε αυτό το τμήμα του βιβλίου, μην ξεχνάτε πως όσα σκέφτεστε και κάνετε επηρεάζουν όλους τους άλλους ανθρώπους.

Στο βιβλίο του, Ισχύς εναντίον Δύναμης, ο δρ Ντέιβιντ Χόκινς γράφει: «Σε αυτό το σύμπαν όπου τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, κάθε φορά που βελτιώνουμε κάτι στον προσωπικό μας κόσμο, βελτιώνουμε και τον κόσμο γενικότερα, για όλους όσους κατοικούν σε αυτόν. Όλοι μας πλέουμε μέσα στο συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας της Ανθρωπότητας, και καθετί που προσθέτουμε σε αυτό, επιστρέφει σε μας. Και η ικανότητα μας να επιπλέουμε πιο άνετα βελτιώνεται χάρη στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως ότι είναι καλό για σας, είναι καλό και για μένα». 


Ο δρ Χόκινς βασίζει τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά του στην εξαντλητική έρευνα που έκανε επί είκοσι εννέα χρόνια, και την οποία σας προτείνω να μελετήσετε, αν έχετε τη διάθεση. Θα εκθέσω συνοπτικά κάποια από τα συμπεράσματα αυτά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με την επίδραση που ασκείτε στους άλλους, όταν βρίσκεστε σε επαφή με την πρόθεση.

Στην ουσία, μπορούμε να υπολογίσουμε το ενεργειακό επίπεδο κάθε μεμονωμένου ατόμου, όπως μπορούμε να υπολογίσουμε το ενεργειακό επίπεδο μεγάλων ομάδων ανθρώπων. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι με κατώτερη ενέργεια δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα. 

Mέσα από τη διαδικασία της συγνώμης απελευθερώνουμε τον εαυτό μας

Sorry by Clwhitc


 Πρόσφατα ήμουν με μια απελπισμένη φίλη, της οποίας ο άντρας έφυγε για να βρει αυτό, που πίστευε ότι ήταν ο επίγειος παράδεισος.

 Εγκατέλειψε τη φίλη μου και τα δυο παιδιά τους, με τη δικαιολογία ότι πάει διακοπές. 

Παπαγαλίζοντας τις ιδέες κάποιου βιβλίου «αυτο-βοήθειας», που είχε διαβάσει πρόσφατα, είπε ότι είχε δικαίωμα στην ευτυχία κι ότι η μεγαλύτερη ευθύνη του ήταν απέναντι στον εαυτό του. Έλπιζε, ωστόσο, ότι θα εξακολουθούσε να έχει φιλικές σχέσεις με τη γυναίκα του και, φυσικά, απεριόριστο δικαίωμα επισκέψεων στα παιδιά.  

 Η γυναίκα του είχε διαφορετική γνώμη. Ήταν πικραμένη, πληγωμένη και εκδικητική. Της   είχε ποδοπατήσει τον εγωισμό κι είχε διαλύσει την οικογένειά τους. Κατά κανέναν τρόπο δεν θα δεχόταν να διατηρήσει φιλία μαζί του. Στην πραγματικότητα, τον έβριζε με επίθετα, τα οποία δεν την είχα ακούσει να χρησιμοποιεί ποτέ άλλοτε!  

 Απευθύνθηκε σε μένα, το φίλο της, για βοήθεια. Έκλαιγε ασταμάτητα. Είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον για το σπίτι και τα παιδιά της.

Αν και εξακολουθούσε να εργάζεται, ανακάλυψε ότι ήταν πάντα τόσο εκνευρισμένη κι αφηρημένη, ώστε αντιδρούσε συνέχεια αρνητικά. Θύμωνε με φίλους, γινόταν ανυπόμονη με τους συνεργάτες της στο γραφείο και πολλές φορές έπιανε τον εαυτό της να φέρεται άσχημα στα παιδιά.  

 Εξακολουθούσε να βρίσκει αναρίθμητους λόγους για να μισεί τον πρώην άντρα της, αλλά με τον καιρό άρχισε να μισεί και τον εαυτό της. Την έπνιγαν οι τύψεις και η αυτοκριτική. Ήταν σίγουρη,πως αν είχε κάνει περισσότερα γι' αυτόν — αν πρόσεχε την εμφάνισή της, αν φρόντιζε καλύτερα το σπίτι — δεν θα τον είχε χά-σει και τα παιδιά θα είχαν ακόμη τον πατέρα τους.   

ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΧΟΠΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!!!

ANT HUMAN 2

Όπως είχα προαναγγείλει σε παλαιότερα άρθρα μου θα αναφερόμουν κάποια στιγμή στους Ανθρώπους Μυρμήγκια όπου πολλοί λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους και είναι ένα θέμα όπου αφορά άμεσα την Μέση Γη αλλά όπως θα δούμε εμπλέκονται και με κάποιους πολιτισμούς << στάση >> στην ιστορία της Γης!!!!
Οι Ινδιάνοι Χόπι ζούσαν και ζούνε στην ζεστή έρημο της Βόρειας Αριζόνα για χιλιάδες χρόνια!!!! Το άγονο, αλλά πανέμορφο τοπίο ήταν ο τόπος όπου οι Θεοί των Χόπι τους κατεύθυναν να οικοδομήσουν μια σειρά από χωριά που αποτελείται από pueblos ( πουέμπλος ) -αυτό που σήμερα θα ονομάζαμε συγκροτήματα πέτρινων οικημάτων!!!! Και όμως οι Χόπι κατάφεραν να καλλιεργήσουν καλαμπόκι, τα φασόλια, και σκουός με πολύ λίγες βροχοπτώσεις και σχεδόν χωρίς άρδευση ( ακόμα κάποιοι επιστήμονες ψάχνουν να δουν πως τα κατάφεραν )!!!!

Ένας από τα πιο ενδιαφέρον θρύλους των Χόπι περιλαμβάνει τις αληθοφανείς  ιστορίες για τους Ανθρώπους Μυρμήγκια ή Μυρμηγκάνθρωπους, οι οποίοι ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Χόπι, όχι μόνο για μία φορά, αλλά για δύο φορές!!!!

Η λεγόμενη εποχή για τους Χόπι ονόματι  First World ( Πρώτος κόσμος !!!! ) προφανώς καταστράφηκε από πυρκαγιά, πιθανώς από κάποιο είδος της ηφαιστειακής δραστηριότητας, η αστεροειδούς έκρηξης , ή στεφανιαίας εκτίναξη μάζας από τον ήλιο!!!! Ο Δεύτερος κόσμος λένε οι Χόπι ότι καταστράφηκε από τους παγετώνες ή την μετατόπιση του πόλου!!!! Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο παγκόσμιων κατακλυσμών, τα χρηστά μέλη της φυλής Χόπι καθοδηγούνταν από ένα περίεργο σύννεφο κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα κινούμενο αστέρι κατά την διάρκεια της νύχτας, που τους οδήγησε στο θεό του ουρανού που ονομάζεται Sotuknang ( Σότακνανγκ ), ο οποίος τους οδήγησε τελικά στους Ανθρώπους Μυρμήγκια, ονόματι Anu Sinom ( Ανού Σινόμ )!!!! Οι Άνθρωποι Μυρμήγκια τότε συνόδευσαν τους  Χόπι σε υπόγειες κοιλότητες, όπου βρήκαν καταφύγιο και τροφή!!!!

Σε αυτόν τον μύθο οι Άνθρωποι Μυρμήγκια παρουσιάστηκαν ως γενναιόδωροι και εργατικοί, δίνοντας τους φαγητό στους Χόπι αλλά και τη διδασκαλία τους σε ιατρική και τα πλεονεκτήματα της αποθήκευσης των τροφίμων!!!! Στην πραγματικότητα, ένας άλλος θρύλος λέει ότι ο λόγος για τον οποίο τα μυρμήγκια έχουν τέτοια λεπτή μέση σήμερα, είναι επειδή μια φορά οι ίδιοι στερούνται των διατάξεων του σώματος τους , προκειμένου να ταΐσουν τους Χόπι για να μείνουν στην ζωή!!!!

Το Καλοκαίρι Είναι Γυμνό*31. 7. 2017


Το Καλοκαίρι Είναι Γυμνό*


Το Καλοκαίρι είναι Υγρό, 

είναι Ξηρό, είναι Γυμνό*

Το Καλοκαίρι είναι Τέλος*

Αποχαιρετισμός*

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο εαυτό. Μπορούμε.

Tauriel- Treetop Guardian by NobleLunatic

Οι φιλόσοφοι και οι ψυχολόγοι μας το λένε αυτό για χρόνια: «Δεν έχεις τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό σου. Γίνε λοιπόν ο πιο όμορφος, ο πιο τρυφερός, συναρπαστικός άνθρωπος του κόσμου. Έτσι θα επιζήσεις πάντα». 

Θυμόσαστε τη Μήδεια στην αρχαία τραγωδία; 

Θυμόσαστε το σημείο όπου όλα έχουν χαθεί και της λέει ο χορός: «Τι απομένει, Μήδεια; Όλα γκρεμίστηκαν, όλα χάθηκαν». 

Και η Μήδεια απαντάει: «Τι απομένει; Εγώ».  

Αυτή είναι απάντηση! 

«Τι εννοείς τι απομένει; Όλα απομένουν. Απομένω εγώ!» 

Όταν αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφει κανείς σ'ένα σεβασμό για τον εαυτό του, σε μια αγάπη για τον εαυτό του και σε μια συνειδητοποίηση ότι όλα προέρχονται από τον εαυτό του, τότε μπορούμε να δώσουμε στους άλλους. 

Ορείχαλκος: Το μυστηριώδες μέταλλο των Ατλάντων


Αρχαίο ναυάγιο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Γέλα της Σικελίας που χρονολογείται στο πρώτο μισό του 6ου π.Χ. αιώνα. Το μυστήριο της Ατλαντίδος εντείνεται με ευρήματα που εντοπίζονται πλησίον υπολειμμάτων του πλοίου όπου 39 ράβδοι ορείχαλκου ανασύρθηκαν από μέλη της υπηρεσίας Εναλίων Ερευνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο που μετέφερε τις ράβδους είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ελλάδα με προορισμός του τη Γέλα. Πιθανολογείται ότι  η βύθιση πριν από 2.600 χρόνια προκλήθηκε από καταιγίδα. Ο επικεφαλής της έρευνας Σεμπαστιάνο Τούζα, δήλωσε στο Discovery News, επισημαίνοντας πως οι ράβδοι ανασύρθηκαν από βάθος λίγο μεγαλύτερο των 3 μέτρων, ότι δεν έχει ξαναβρεθεί κάτι παρόμοιο. Τα ευρήματα, κατά τον Τούζα, αποδεικνύουν ότι περίπου έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της το 689 π.Χ. η Γέλα αποτελούσε μία πλούσια πόλη, με εργαστήρια όπου κατασκευάζονταν πολύτιμα αντικείμενα.

Στα εργαστήρια αυτά επρόκειτο να παραδοθεί το φορτίο του αρχαίου πλοίου.
Οι ράβδοι μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια που πιστοποιήθηκε η σύνθεση τους με : 75-80% χαλκός, 15 με 20% ψευδάργυρος, καθώς και ίχνη νικελίου, μολύβδου και σιδήρου.

Μπαχάμες


  Τα νησιά Μπαχάμες, είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται ανατολικά του Πορθμού της Φλόριντα, στην ανατολική είσοδο του Κόλπου του Μεξικό. Αποτελούνται από είκοσι έξι κατοικημένα νησιά με το σύνολο τους, συμπεριλαμβανομένων των νησίδων και των υφάλων, να ξεπερνά τα εφτακόσια. Για πρώτη φορά, κατοικήθηκαν αιώνες πριν την άφιξη των Ευρωπαίων από τους ιθαγενείς Ταΐνο οι οποίοι έφτασαν εκεί από την Κούβα και την Ισπανιόλα. Οι Μπαχάμες, είναι η πρώτη από της χώρες της Αμερικής - όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα - όπου έφτασε ο Κολόμβος. Στον Κολόμβο, αποδίδεται - κατά μία θεωρία - και το όνομα της χώρας από τις ισπανικές λέξεις “μπάχα μαρ” (baja mar) που σημαίνουν “ρηχή θάλασσα” περιγράφοντας έτσι τα μικρά βάθη της θαλάσσιας περιοχής. Υπάρχει και μια δεύτερη θεωρία που υποστηρίζει πως το όνομα των νησιών προέρχεται από την γλώσσα των ιθαγενών. 

   Στις 12 Οκτωβρίου του 1492, ο Κολόμβος έφτασε για πρώτη φορά στην Αμερική, στο νησί των σημερινών Μπαχάμες, Σαν Σαλβαδόρ, το οποίο αξίωσε για το Ισπανικό Στέμμα. Εκεί, ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τους ιθαγενείς, καταφέρνοντας να συνάψει φιλικές σχέσεις ανταλλάσσοντας αγαθά. Πριν φτάσει στην Κουβα και στην Ισπανιόλα, ο Κολόμβος είχε ανακαλύψει και άλλα νησιά από τις σημερινές Μπαχάμες. Οι Ισπανοί όμως, δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τα νησιά, καθώς εκεί δεν υπήρχε χρυσός, παρά μόνο για την σύλληψη ιθαγενών τους οποίους μετέφεραν στις αποικίες τους για να τους χρησιμοποιήσουν ως σκλάβους. Το αποτέλεσμα ήταν πως από τους - κατ’ εκτίμηση - σαράντα χιλιάδες Ταΐνο που ζούσαν στα νησιά, το 1520 να έχουν απομείνει ελάχιστοι ώστε να εγκαταλειφθούν οριστικά από τους Ισπανούς, διατηρώντας παρόλα αυτά τις αξιώσεις τους ως Ισπανικό έδαφος. 

9 λεπτομέρειες που δεν έχουμε προσέξει ποτέ σε πολύ διάσημους πίνακες


Οι καλλιτέχνες συχνά αφήνουν κρυφά μηνύματα στα έργα τους. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους πίνακες ως ολότητα, χωρίς να δίνουμε σημασία σε φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες

Δείτε παρακάτω 9 γνωστά έργα, που δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά. Στο τέλος, θα δείτε και ένα μπόνους: ένα άγνωστο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που μάλλον είναι ένα ακόμα από τα αριστουργήματά του.
9. Κρυμμένη φάλαινα
© wikimedia   © wikimedia
Το ταπεινό τοπίο έκρυβε την αλήθεια για 150 χρόνια. Ένας συντηρητής, βρήκε τη νεκρή φάλαινα ξεβρασμένη στην ακτή, καθαρίζοντας την επιφάνεια της εικόνας. Ο καλλιτέχνης Χέντρικ Βαν Αντόνισεν, αποφάσισε να την ζωγραφίσει από πάνω, θεωρώντας ότι ένας πίνακας χωρίς ένα νεκρό ζώο θα ήταν πιο δημοφιλής.
8. Ο κώδικας Ντα Βίντσι
© pixabay

Ένδειξη Αγάπης: Το Αγκάλιασμα

Υπερασπιζόμαστε με πάθος το αγκάλιασμα. Ακόμη κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το 99% από μας θέλουμε περισσότερη αγκαλιά απ’ όση έχουμε. Το αγκάλιασμα είναι ο ιδανικός τρόπος να δώσουμε και να πάρουμε άμεσα αγάπη από μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη.


Οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετά αγκαλιάσματα καθημερινά, απλώς και μόνο για να είναι ψυχολογικά «ισορροπημένοι». Το ελάχιστο, λένε, είναι τέσσερα αγκαλιάσματα ημερησίως!!
Ας ξεπεράσουμε το ταμπού
Το πρόβλημα με το αγκάλιασμα είναι ότι, στη δική μας κουλτούρα, η σωματική επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζονται ελάχιστα θεωρείται ταμπού, ιδιαίτερα μεταξύ αντρών. Ακόμη και όταν ένα αγκάλιασμα δεν έχει καμιά σχέση με εκδήλωση σεξουαλικότητας και πάλι θεωρείται πράξη «εκτός ορίων».
Το αγκάλιασμα είναι κάτι στο οποίο ανταποκρίνονται όλοι οι άνθρωποι έτσι και ξεπεράσουν το ταμπού. Η αίσθηση οικειότητας που δημιουργείται αυτομάτως είναι πολύ ζεστή κι ευχάριστη.
Στην προηγμένη κοινωνία μας, χρειαζόμαστε υψηλή επαφή για ν’ αντισταθμίσουμε την υψηλή τεχνολογία.
 Πώς ν’ αγκαλιάζουμε σωστά

«Η σονάτα του σεληνόφωτος»: Το 1956 ο Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα ωραιότερα ποιήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας

«Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα,
μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ.
Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου.»

Τέσσερις μόνο μέρες χρειάστηκαν στον Γιάννη Ρίτσο για να ολοκληρώσει τη σύνθεση «Η σονάτα του σεληνόφωτος«. Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου του 1956, σχεδόν απνευστί, ο 47χρονος τότε ποιητής, δημιουργεί το σπουδαιότερο ίσως έργο του.

«Η σονάτα του σεληνόφωτος»: Το 1956 ο Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα ωραιότερα ποιήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Για τη «Σονάτα του σεληνόφωτος», που αποτελεί την πρωιμότερη από τις μεγάλες ποιητικές συνθέσεις της συλλογής «Τέταρτη διάσταση», ο Ρίτσος τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης εξ ημισείας με τον Άρη Δικταίο.
Στις 28 Φεβρουαρίου του 1957 δημοσιεύτηκε ολόκληρη η «Σονάτα του σεληνόφωτος» στα Γαλλικά Γράμματα σε μετάφραση του Αλέκου Καρατζά. Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύτηκε άρθρο του μεγάλου Γάλλου ποιητή Λουί Αραγκόν, που μιλάει με ακράτητο ενθουσιασμό γι αυτό το έργο του Ρίτσου.

«Πρέπει να τον χαιρετήσουμε και να πούμε πάρα πολύ μεγαλόφωνα πως είναι ένας από τους πιο μεγάλους και τους πιο μοναδικούς ποιητές σήμερα. Όσο για μένα τίποτα από πολύ καιρό δεν μου είχε δώσει όπως μου τόδωσε αυτό το τραγούδι, το βίαιο τράνταγμα της μεγαλοφυΐας. Ξέρω: Η λέξη αυτή δεν προφέρεται ή τουλάχιστο δεν πρέπει να γράφεται. Όμως εδώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν την αποσύρω».

ΟΙ ΑIΝΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΜΑΣΠΟΙ …ΓΡΥΠΕΣ…ΚΑΙ ΑΡΠΥΙΕΣ!!!!

Οι Αριμασποί ήταν μυθικό έθνος Υπερβορείων και Σκυθικής προέλευσης, λένε οι αρχαιολόγοι!!!! Οι Αριμασποί ήταν πολεμοχαρείς αλλά και μονόφθαλμοι ( δεν εξηγούν τι εννοούν με αυτό αν πρόκειται για γεννητική ανωμαλία και μοιάζουν ως Κύκλωπες ή κλείνανε το μάτι τους με ένα κομμάτι ύφασμα όπως κάνανε οι πειρατές για να διαβάζουν καλύτερα τον αστρικό χάρτη το βράδυ στον ουρανό, ήταν  ξανθοί, και είχαν τα μαλλιά τους δεμένα με χρυσό!!!!! 

Ο Διονύσιος ο Περιηγητής κατονομάζει τους Αριμασπούς ως πλούσιους και κατόχους κοιτασμάτων χρυσού….!!!!!

 Οι γρύπες μάλιστα αναφέρει τρέφονταν με αυτό το χρυσό…οπότε η πράγματι ήταν κάποια περίεργα όντα η …..!!!!!! 

Το όνομά τους όπως αναφέρει και ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, είναι σκυθικό και σημαίνει μονόφθαλμος!!!!!  Έσωσαν το καράβι των Αργοναυτών από μια χειμερινή τρικυμία, γι’ αυτό και αυτοί τους ονόμασαν ευεργέτες!!!!

 Κατά μία άλλη εκδοχή, έσωσαν το στρατό του Κύρου από σίγουρο θάνατο λόγω έλλειψης τροφίμων!!!! 

Ο Παυσανίας αναφέρεται στους Αριμασπούς στα << Ἀττικά >> του!!!!

 Σε μία από τις αναφορές του λέει ότι σε αυτούς περνάνε πρώτα τα θεία δώρα των Υπερβορείων, που τα μεταφέρουν στους Ισσηδόνες, μετά στους Σκύθες και από αυτούς στους Έλληνες!!!!

Αριμασπός και Γρύπας, Αττική πελίκη, 4ος αιώνας π.Χ., Λούβρο

Αριμασποί και Γρύπες
  1. Αριμασποί: η γραπτή τεκμηρίωση
Ο μύθος για τους Αριμασπούς και τους γρύπες έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τον ποιητή Αριστέα της Προκοννήσου (νησί του Μαρμαρά), τον 7ο αι. π.Χ.!!!!! Αν και το επικό ποίημά του, η Αριμασπέα, δε διασώθηκε, για το περιεχόμενό της μαθαίνουμε από τον Ηρόδοτο!!!!! Ο Αριστέας, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος, ταξίδεψε στη χώρα των Ισσηδόνων, όπου έμαθε ότι βορειότερα από αυτούς κατοικούν οι μονόφθαλμοι Αριμασποί και ακόμα πιο πέρα οι γρύπες που φυλάσσουν το χρυσό και έπειτα από αυτούς, μέχρι τη θάλασσα, οι Υπερβόρειοι!!!! Σύμφωνα με τον Αριστέα, αυτοί οι λαοί, πλην των Υπερβορείων, πολεμούν μεταξύ τους. Οι Αριμασποί έδιωξαν από τη χώρα τους τους Ισσηδόνες, οι Ισσηδόνες τους Σκύθες, οι δε Σκύθες τους Κιμμέριους!!!!  Ο ίδιος συγγραφέας μας πληροφορεί για το ότι η ονομασία Αριμασποί προέρχεται από τις σκυθικές λέξεις << άριμα >> που σημαίνει << ένας >> και << σπου >> που σημαίνει << οφθαλμός >>!!!!

Σύμφωνα με το μύθο, οι Αριμασποί βρίσκονται σε συνεχή πάλη με τους γρύπες για το χρυσό!!!!!  Η χώρα στην οποία ο Αριστέας και ο Ηρόδοτος τοποθετούν τους Αριμασπούς αναφέρεται αόριστα ως βορράς της Ευρώπης, στην άκρη της Οικουμένης, ενώ η μεταγενέστερη γραμματεία τούς τοποθετεί πέραν των Ριπαίων ορέων, στην Ασία αν και ακόμα αμφισβητείται το που ήταν ακριβώς….!!!!! 

Για τον Ηρόδοτο, παρόλο που εκφράζει την επιφύλαξή του ως προς το να ήταν μονόφθαλμα όντα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πραγματικές φυλές!!!!! Με παρόμοιο τρόπο τούς αντιμετωπίζει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ενώ στα σχόλια στον Πίνδαρο βρίσκουμε και το όνομα του βασιλιά-γενάρχη τους, του Αριμασπού!!!! Ο Ευστάθιος, για τον οποίο οι Αριμασποί είναι << έθνος σκυθικόν >>, προσπαθεί με λογικό τρόπο να εξηγήσει τη μονοφθαλμία τους, συσχετίζοντας τη με την εξάσκηση στην τοξοβολία, η οποία τους αναγκάζει να κλίνουν το ένα τους μάτι για να στοχεύσουν……!!!!! Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Διονύσιος ο Περιηγητής τούς ονομάζει << αρειμανείς >> ή << αρειμανίους >> Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος τους η ελληνική και η λατινική γραμματεία επαναλαμβάνουν τις πληροφορίες του Ηροδότου, προσθέτοντας ενίοτε σε αυτές κάποιες καθαρά διακοσμητικές λεπτομέρειες…!!!!

Η ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ (ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ)Ακούω μεσημεριάτικα το λαχειοπώλη
να προσκαλεί αγοραστές στο γέλιο της τύχης.
σπρώχνω πιο πέρα την εγρήγορση
μου πιάνει όλο το χώρο και το ρίχνω
σε μια τρελή ονειροπόληση,
αμύθητα πως θα άλλαζε η ζωή μου
αν κέρδιζα ένα
ανισόρροπο λαχείο.
Θα ξαναέχτιζᾳ την πείρα μου με θέα
τους απέραντους κατάφυτους ξενώνες.
Επικλινείς σκεπές να μη λιμνάζουν
θέατρα και δάκρυα κακοκαιρίες ρόλων
Στους κήπους διάχυτα αγάλματα
κομμωτές της ποικιλίας και της πρόβλεψης.
Αγάλματα νεράκια με την πετονιά ροή τους
να ψαρεύουν όσο θέλουν συντριβάνια.

Ευτυχία: Ο μεγάλος ασθενής της εποχής μας

Ευτυχία: Ο μεγάλος ασθενής της εποχής μας

Αν ρωτούσαμε αρκετούς, σήμερα, να μας δώσουν έναν ευσύνοπτο και ουσιαστικό ορισμό της ευτυχίας θα απαντούσαν με μεγάλη σιγουριά και με βλέμμα που δεν εγείρει αμφιβολίες ότι ευτυχία είναι τα χρήματα, τα υλικά αγαθά και γενικώς ό, τι “δυστυχώς” δεν έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη στην ζωή τους και μάχονται καθημερινώς και ανελλιπώς για να οδηγηθούν στα αποκτήματα που θα τους βοηθήσουν να αγγίξουν αλλά και να γευτούν την “ευτυχία”.
Κάποιοι θα συναινούσαν, θα επικροτούσαν και θα θαρρούσαν πως ορθότερη προσέγγιση δεν θα μπορούσε να αποδοθεί, ενώ κάποιοι άλλοι θα αηδίαζαν, θα τρόμαζαν και θα απορούσαν για το αν ηθικοπνευματική διάβρωση και φθορά που έχουν υποστεί αρκετοί μπορεί να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Πόσο πιο κούφια και δύσμορφη μπορεί να είναι αλλά και να γίνει η πλούσια και  πολυπόθητη αυτή  ευτυχία;                                                                 
Παρόλα αυτά η απάντηση στο ερώτημα της ζωής που καλείται ευτυχία είναι απλή, σχεδόν λιτοδίαιτη. Είναι η ικανοποίηση, η ευφορία και το αίσθημα αγαλλίασης για αυτά που έχουμε κατακτήσει, γι ‘ αυτά που μας εναγκαλίζουν και γι΄αυτά που έχουμε θέσει ως βλέψεις και ως επιθυμίες στο απώτερο μέλλον. Βέβαια εδώ έγκειται η χασματώδης και η περίτρανη διαφορά με τον ματαιόδοξο ορισμό που δόθηκε παραπάνω, στο γεγονός δηλαδή ότι οι εν δυνάμει επιθυμίες θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση μας ως προσωπικότητες και θα μας κάνουν αρτιότερους και ποιοτικότερους όταν λάβουν υποστατή μορφή. H αληθινή, η έντιμη και η τόσο ειλικρινής ευτυχία διέπει καθημερινά τον βίο μας, ωστόσο εμείς εθελοτυφλούμε ή μάλλον μέσα στην άβυσσο της ασημαντότητας έχουμε λησμονήσει με τόσο χυδαίο τρόπο το πραγματικό περιεχόμενο της. Μας περιβάλλει, μας χαμογελά και μας υπαγορεύει πως αυτά που είναι τόσο απλά είναι και αυτά που περιέχουν μια ξεχωριστή ομορφιά και καθίστανται απαραίτητα για να είναι κανείς ευτυχής.

Σιδέρωμα τέλος: 7 απίστευτοι τρόπο για να χρησιμοποιήσετε το σίδερο [Βίντεο]

σιδέρωμα

Εκτός και αν είστε… νομάδες (όχι το νέο σόου στον Antenna, κανονικοί νομάδες εννοούμε!) και ζείτε κάπου απομονωμένοι από τον πολιτισμό, τότε το πιο πιθανό είναι ότι έχετε κι εσείς ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι οικιακής συσκευής με μεταλλική πλάκα στο κάτω μέρος, το οποίο μαζεύει σκόνη σε κάποια ντουλάπα ή ράφι στο σπίτι σας. Ναι, αυτό το λέμε σίδερο και το χρησιμοποιούμε για το σιδέρωμα των ρούχων. Ή μήπως όχι;…

Σε κανέναν δεν αρέσει το σιδέρωμα. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αγοράζουν σκόπιμα ρούχα, τα οποία δεν χρειάζονται πολύ σιδέρωμα, τότε θα σας δώσουμε 7 ιδέες (εκτός από τα ρούχα) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σίδερο στο σπίτι σας!

Πως να κάνεις τις αδυναμίες σου δυνατά χαρακτηριστικά!

Tης Σταυρούλας Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγου, Ειδίκευση στη Γνωσιακή- Συμπεριφορική θεραπεία
Όλοι μας έχουμε αδυναμίες και συνήθως προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για τις ελαττώσουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Αλλά η αλλαγή είναι δύσκολη- πολύ δύσκολη. Τι θα συνέβαινε αν αντί να προσπαθούσαμε να μειώναμε τα αδύναμα σημεία μας, παραδεχόμασταν ότι τα έχουμε και τα αποδεχόμασταν ως μέρος του εαυτού μας;
Σκέψου ποιές είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες σου στη δουλειά και στη ζωή σου.
 Για ποιά πράγματα είσαι δυσαρεστημένος/η;

Κοίταξε την παρακάτω λίστα, βρες 3 αδύναμα σημεία σου και κοίτα τα δεξιά χαρακτηριστικά για καθένα από αυτά.Κάποιες φορές το δυνατό σημείο μας γίνεται αδύναμο και το αδύναμο δυνατό.

Ψυχραιμία ἐπάνω ἀπὸ ὅλα…!!!

Ἐὰν θέλουμε νὰ παραμείνουμε διαυγεῖς καὶ πανέτοιμοι, κάθε στιγμή, γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουμε ὅσα κι ὅποια ἀπανωτὰ κτυπήματα θὰ μᾶς συμβοῦν.
Δὲν ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ ἐκνευρισμὸ καὶ θυμούς.
Δὲν μᾶς χρειάζεται τὸ νὰ ἀπελπιζόμεθα.
Ψύχραιμοι καὶ διαυγεῖς ὀφείλουμε νὰ παραμένουμε, ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότερο, κάτω ἀπὸ ὅλων τῶν εἰδῶν τὶς συνθῆκες καὶ τὶς πιέσεις.
Ναί, δυστυχῶς ἢ εὐτυχῶς, ἀπαιτεῖται ψυχραιμία.
Ἂς ἡρεμήσουμε.
Ἂς δοῦμε τοὺς φόβους μας κατάμτα.
Ἂς συνειδητοποιήσουμε πὼς τὰ πραγματικὰ προβλήματά μας οὔτε τὰ βλέπουμε, οὔτε τὰ ἀντιλαμβανόμεθα μά, κυρίως, οὔτε μποροῦμε νὰ τὰ ἀντιμετωπίσουμε, ὅσο παραμένουμε ἑστιασμένοι σὲ περιφερειακά τους ζητήματα.
Μά, κυρίως, ἂς ἀποφύγουμε τὶς κάθε εἴδους ἐκτονώσεις πρὸς πάσαν κατεύθυνσιν.
Μᾶς φταίει ὁ γάιδαρος καὶ βαροῦμε τὸ σαμάρι.

Μᾶς φταίει ἡ ἀνέχεια καὶ ξεσπᾶμε στὸν σύντροφό μας, στὸ παιδί μας, στὸν γείτονα…
Μᾶς φταίει τὸ ὅ,τι ζοριζόμεθα μὲ τὰ πάντα καὶ ἀν τὶ νὰ τὰ βάλουμε μὲ αὐτοὺς ποὺ μᾶς φταῖν τὰ βάζουμε μὲ αὐτοὺς ποὺ θεωροῦμε πὼς  «ἐλέγχουμε» ἤ «ἐξουσιάζουμε» ἤ «ἐπηρεάζουμε».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα