Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Γυναίκα που ανακάλυψαν σε ένα τέλειο μάρμαρινο Τάφο στη Ρωσία είναι 800 εκατομμυρίων ετών



Το καλοκαίρι του 1969, μια απίστευτη και ελάχιστα γνωστή ανακάλυψη έγινε στο μικρό χωριό Rzhavchik Tisulskago στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας σε τοπικό ανθρακωρυχείο, ένας ανθρακωρύχος που ονομάζεται Karnaukhov βρέθηκε σε ένα περίπλοκα επεξεργασμένο μαρμάρινο φέρετροπερίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Αυτό που βρήκε μέσα σε αυτό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την ανθρώπινη κατανόηση της ιστορίας αυτού του πλανήτη.
Θα μπορούσε η ανακάλυψη μιας 800 εκατομμυρίων ετων γυναίκας να αντικρούσει τη θεωρία της εξέλιξης; Το φέρετρο το έφεραν στην επιφάνεια και οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να το ανοίξουν από τις άκρες. Το φέρετρο άρχιζε να λιώνει στον ήλιο και τελικά άρχισε να ρέει, στόκος πάνω στο έδαφος και αποκάλυψε αυτό που ήταν μέσα.
 Αρχικά, οι ανθρακωρύχοι επισήμαναν ότι το φέρετρο ήταν γεμάτο με αγνώστων στοιχείων ροζ και μπλε υγρό. Ταριχευμένη μέσα στο υγρό ήταν μια απίστευτα όμορφη γυναίκα περίπου τριάντα χρονών με μεγάλα, γαλάζια μάτια που παρέμειναν παράξενα ανοικτά. Ήταν ντυμένη με ένα καθαρό λευκό φόρεμα κομμένο περίπου ως το γόνατό της. Οι άνδρες που εργάζονταν στο ορυχείο σημειωσαν ότι φάνηκε σαν να μην ήταν νεκρή και ίσως μόνο να κοιμόταν. Στο πάνω μέρος του φέρετρου, οι ανθρακωρύχοι βρήκαν ένα μαύρο ορθογώνιο μεταλλικό κουτί.

Λίγο πριν από τα 50 έμαθα να ζω πραγματικά


Λίγο πριν από τα 50 έμαθα να αγαπώ κάθε μου κύτταρο...
Να ισορροπώ ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω μου χωρίς να ταλαντεύομαι.
Να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου χωρίς την επιβεβαίωση κανενός.
Να με αποδέχομαι με τα σωστά και τα λάθη μου.
Να κάνω τις δικές μου επιλογές χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

Έμαθα να ονειρεύομαι χωρίς να φοβάμαι. 
Να ελπίζω χωρίς να δειλιάζω. 
Να δίνομαι χωρίς να ξοδεύομαι.

Έμαθα πως οι μεγαλύτερες αξίες της ζωής μας είναι κρυμμένες στα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα. Οι ομορφότερες στιγμές μοιράζονται με ανθρώπους που τις αξίζουν. Οι πιο σημαντικές είναι εκείνες που έχουν κάτι από την ψυχή μας. Και οι ωραιότερες εκείνες που χάραξαν την ύπαρξη μας.


Λίγο πριν τα 50 έμαθα να μετρώ τους ανθρώπους με πράξεις και όχι με λόγια.
Να τους υπολογίζω όλους στο τέλος και όχι στην αρχή της γνωριμίας μας. Να τους αποδέχομαι όπως είναι και να μην προσπαθώ να τους αλλάξω.
Επιλέγω πλέον ποιοι θα είναι δίπλα μου και ποιοι αξίζουν την αδιαφορία μου. Διαλέγω σε ποιους θα καταθέσω την ψυχή μου και ποιοι θα χαθούν από την ζωή μου.

Δεν έχω πια χρόνο για τα άσχημα αυτού του κόσμου. Αρνούμαι να φθείρω την ύπαρξη μου σε μικρότητες. Δεν στέκομαι πάνω από λιποψυχίες και συκοφαντίες. Δεν με αγγίζουν οι μικροαστικές συμπεριφορές. Αποφεύγω τις άσκοπες και ανούσιες συναναστροφές.
Δίνω σημασία στην ουσία και όχι στην επιφάνεια. Με αφορά η αξία των ανθρώπων και όχι η εικόνα τους.
Μιλάω λίγο και σκέφτομαι περισσότερο. 
Ακούω χωρίς να κρίνω. 
Εκφράζομαι χωρίς φόβο.
Απολαμβάνω την μοναχικότητά μου.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Ένα από τα περισσότερο αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα αποτελεί η σχέση μεταξύ καρκίνου και διατροφής, το οποίο θα επιχειρήσω να παρουσιάσω συνοπτικά, σε συνεργασία με την μαθήτριά μου και νυν συνεργάτιδά μου κυρία Παρασκευή Ντετοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο, Διδάκτορα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Η τροφή περιέχει καρκινογόνες ουσίες οι οποίες είναι είτε φυσικά προϊόντα της τροφής, είτε πρόσθετα τροφίμων, είτε υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.λπ., είτε τέλος κατάλοιπα που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Σήμερα, πάντως, θεωρείται ότι από τους παράγοντες στους οποίους αποδίδεται ο καρκίνος, η διατροφή αποτελεί το 35%, ενώ το κάπνισμα 30%, το οινόπνευμα 3% και τα πρόσθετα τροφίμων 0,5%. Δηλαδή, κατάλληλη τροποποίηση στις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου μπορούν να τον προστατεύσουν, ώστε να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καρκίνων. Όταν αναφέρεται ότι κάποιο τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, δεν υπονοείται ότι αυτό προστατεύει και από τον καρκίνο. Συνεπώς, είναι ορθότερο να αναφερόμαστε σε τρόφιμα που αυξάνουν ή μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Τα συμπεράσματα αυτά εξάγονται συνήθως από στατιστικές παρατηρήσεις και επιδημιολογικές μελέτες και πολλές από αυτές διεξάγονται σε πειραματόζωα.
Οι διατροφικές συστάσεις της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (American Cancer Society) για την πρόληψη του καρκίνου (2012) μπορούν να συνοψιστούν ως ακολούθως:

Κι όμως, μπορείς να αλλάξεις ολοκληρωτικά το σώμα σου σε 3 μήνες!

Ξεκίνα από τώρα και μέσα σε 3 μήνες (τι πειράζει αν έχει περάσει το καλοκαίρι…) θα έχεις αποκτήσει το σώμα των ονείρων σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μερικές πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.
Το καλύτερο από όλα είναι πως δεν θα το πάρεις καν χαμπάρι. Θα ξυπνήσεις ένα ωραίο πρωί και θα συνειδητοποιήσεις πως δεν σου κάνει πλέον το τζιν σου. Και δεν σου κάνει γιατί είναι πολύ μεγάλο. Δες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις…
Περπάτα παντού…
Κάνε μια μεγάλη βόλτα μια στο τόσο, πήγαινε για περπάτημα με τον αγαπημένο σου ή με κάποια φίλη σου και γενικά περπάτα όσο περισσότερο μπορείς. Κάτι ξέρουν οι Γαλλίδες που περπατάνε καθημερινά σαν τρελές. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να φοράς άνετα παπούτσια.
kl_swma02
Άλλαξε μόνο ένα γεύμα την ημέρα
Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αδυνατίσεις είναι να αλλάξεις μόνο ένα γεύμα της ημέρας και να κάνεις μια πιο υγιεινή επιλογή. Προσωπικά έχω κόψει το κανονικό βραδινό και το έχω αντικαταστήσει με φρούτα ή μια σαλάτα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Κοιμήσου γυμνή
Όταν δεν είσαι χαρούμενη με το σώμα σου προσπαθείς να το κρύβεις όσο περισσότερο μπορείς. Αν όμως, αποφασίσεις να κοιμάσαι γυμνή και βλέπεις καθημερινά το σώμα σου γυμνό μπορεί να διαπιστώσεις τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει πάνω του και να αποφασίσεις να πας για γιόγκα ή για τρέξιμο την επόμενη μέρα. Από την άλλη μπορεί να παρατηρήσεις και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει πάνω σου.

Γιατί Τώρα Περισσότερο από Ποτέ Είναι Αναγκαία η Υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη; (+ τεστ αυτο-αξιολόγησης της EI/EQ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί Τώρα Περισσότερο από Ποτέ Είναι Αναγκαία η Υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη; (+ τεστ αυτο-αξιολόγησης της EI/EQ)


Δεν έχει πολλές μέρες που βρέθηκα μαζί με 80 άτομα και συζητήσαμε για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη στο πλαίσιο της διαδραστικής ομιλίας/workshop με τίτλο «Συναισθηματική & Οικολογική Νοημοσύνη: Υλοποιείστε Επιτυχώς Συνηθισμένες Ιδέες με Ασυνήθιστο Τρόπο.» Ομολογώ ότι ήταν μία από τις πιο όμορφες στιγμές της επαγγελματικής μου ζωής γιατί πραγματικά οι άνθρωποι που με τίμησαν με την παρουσία τους ήταν «ζωντανοί», συμμετείχαν στη διαδικασία, ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις μου άμεσα και εποικοδομητικά και όλοι προσπάθησαν να κατανοήσουν και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για τη δραστηριότητα/άσκηση που τους ζητήθηκε να υλοποιήσουν.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι γνώριζαν λίγα για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και ακόμη λιγότερα για την Οικολογική Νοημοσύνη. Για δύο θέματα τα οποία είναι θεμελιώδη και διέπουν, τόσο τη σχέση που έχει ο καθένας με τον εαυτό του, όσο και με τους συνανθρώπους του, καθώς και τη σχέση που αναπτύσσει ο καθένας από εμάς και όλοι ως σύνολο με το περιβάλλον και τη Φύση.
Πραγματικά δεν είχα σκεφτεί να γράψω κάποια άρθρο για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη γιατί πίστευα ότι είναι «πολυφορεμένη» και ότι οι άνθρωποι είναι γνώστες του θέματος. Όμως, μετά την ομιλία άλλαξα γνώμη και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το άρθρο. Όσο για την Οικολογική Νοημοσύνη θα υπάρξει ξεχωριστό άρθρο (όπως και για την Ψηφιακή Νοημοσύνη, μια νοημοσύνη πολύ καινούργια και πολύ σημαντική επίσης για την εποχή μας και η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις άλλες δύο.)
Οι προκλήσεις της εποχής μας
Όμως δεν θα ξεκινήσω, όπως θα ήταν αναμενόμενο, δίνοντας τον ορισμό της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Θα ξεκινήσω με το τι επιτάσσει η εποχή που ζούμε. Μας ζητείται να:
  • προσαρμοζόμαστε άμεσα στις γρήγορα μεταβαλλόμενες συνθήκες
  • παράγουμε ιδέες και να καινοτομούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε
  • παράγουμε αξία για την κοινωνία και για εμάς τους ίδιους λύνοντας πραγματικά προβλήματα και όχι δημιουργώντας ανάγκες
  • μην προσπαθούμε να κάνουμε απλά το καλύτερο που μπορούμε, αλλά να είμαστε μοναδικοί σε ό,τι κάνουμε
  • είμαστε οι φάροι που δείχνουν την κατεύθυνση (το ποια κατεύθυνση είναι ένα ζητούμενο βέβαια…)
  • προσφέρουμε εθελοντικά στον κόσμο που έχει ανάγκη, πολλές φορές για να καλυφθεί η ανεπάρκεια των κρατικών και άλλων υπεύθυνων φορέων
  • προστατεύουμε το περιβάλλον και να λειτουργούμε αειφορικά
Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σ’ αυτές τις προκλήσεις, με δίκαιο τρόπο τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς αλλά και για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί θα πρέπει να:
  • είμαστε οραματιστές και όχι μισθοφόροι
  • είμαστε εμείς η ίδια η αλλαγή
  • έχουμε εξαιρετική απόδοση
  • αναπτύξουμε την ικανότητα της πρόκλησης ξεχνώντας ότι είμαστε experts σε ένα συγκεκριμένο πεδίο
  • μπορούμε να κάνουμε τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας να νιώθουν ξεχωριστοί
  • είμαστε ισορροπημένα δοτικοί
Δύσκολα projects δεν νομίζετε;
Κι εδώ έρχεται και μία δεύτερη ερώτηση η οποία με απασχολεί έντονα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της παγκόσμιας κοινωνικής, οικονομικής, ηθικής, αξιακής και περιβαλλοντικής κρίσης, η οποία είναι: «Γιατί είναι πιο δύσκολο να είμαστε ευγενικοί, γενναιόδωροι, συμπονετικοί, καλοσυνάτοι, καλοί στην επικοινωνία, συνεργάσιμοι, φορείς θετικής αλλαγής και τελικά μη μέτριοι από το να είμαστε απλά έξυπνοι και να έχουμε πολλές ‘ξερές’ γνώσεις;»

H παγίδα της μειονεξίας

meioneksia.


Η μειονεξία είναι ένα γενικευμένο συναίσθημα. Όσοι υποφέρουν από αυτό νιώθουν ανεπαρκείς και ανάξιοι να αγαπηθούν. Επειδή αφορά μια εσωτερική κατάσταση χωρίς πολλές φορές εμφανή εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Τα περισσότερα άτομα νιώθουν ντροπή για αυτό το συναίσθημα τους και κατά συνέπεια υποφέρουν και από το φόβο να μην ανακαλύψουν οι άλλοι ότι νιώθουν μειονεκτικά. Όσοι βιώνουν αυτό το συναίσθημα δεν αντιδρούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένοι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και αισθάνονται ανασφαλείς, άλλοι φαίνονται φυσιολογικοί και άλλοι φαίνονται να είναι τόσο καλά που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι υποφέρουν.
Αιτίες δημιουργίας της μειονεξίας.
1) Επικριτικό ή τιμωρητικό οικογενειακό περιβάλλον
2) Απόρριψη και συναισθηματική αστάθεια από τον ένα ή και τους δυο γονείς
3) Ψυχολογική , συναισθηματική και σωματική κακοποίηση από ένα μέλος της οικογένειας
4) Συνεχείς συγκρίσεις και διακρίσεις σε σχέση με τα αδέρφια από την πλευρά των γονιών
5) Εγκατάλειψη της οικογένειας από τον ένα γονέα και δημιουργία ενοχών για το γεγονός αυτό
Πολλοί άνθρωποί οι οποίοι ένιωθαν μειονεκτικά κατά την παιδική τους ηλικία εξαιτίας της επικριτικότητας και των προσβολών των γονιών τους προσπαθούν να υπεραναπληρώσουν αυτό το συναίσθημα με το να θέτουν πολύ υψηλούς στόχους. Αγωνίζονται για την κοινωνική καταξίωση και την οικονομική επιτυχία γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεπεράσουν το πρόβλημα τους. Πολλές φορές και οι γονείς που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι προβλήματα μειονεκτικότητας τα μεταδίδουν στα παιδιά τους με το να τα υποτιμούν συνεχώς , να τα απορρίπτουν και να επιδεικνύουν τις προσωπικές του επιτυχίες, με αποτέλεσμα να τους κάνουν να νιώθουν άχρηστοι και λίγοι.

Από σήμερα… διαλογισμό



Δεν είναι μόδα. Είναι ανάγκη. Τόσο εσωτερικής, πνευματικής και ψυχολογικής αρμονίας, όσο και “ανθεκτικότητας” του εγκεφάλου με το πέρασμα του χρόνου.
Το ξέρεις ότι οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό για πολλά χρόνια, εμφανίζουν πιο αργή φθορά του εγκεφάλου λόγω ηλικίας;
Μια νέα έρευνα αναδεικνύει επιστημονικά τα πιθανά οφέλη του διαλογισμού για την υγεία.
c2d786464c50c0c2625c517702304af4Η έρευνα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας “Frontiers in Psychology”, μελέτησαν 100 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 77 ετών, από τους οποίους οι μισοί έκαναν διαλογισμό για αρκετά χρόνια (από τέσσερα έως 46 χρόνια, με μέσο όρο τα 20) και οι υπόλοιποι όχι.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εξελιγμένες τεχνικές μαγνητικής νευροαπεικόνισης του εγκεφάλου για να αξιολογήσουν την κατάσταση της φαιάς ουσίας, σε κάθε άτομο που συμμετείχε στην έρευνα.3b1cb3da8e5b29f82c2ecb1fb5af831bΗ μελέτη επιβεβαιώνει

Η αύρα μας και τα επτά-σεπτά ενεργειακά μας κέντρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αύρα μας και τα επτά-σεπτά ενεργειακά μας κέντρα
Το ανθρώπινο σώμα-σκήνωμα αποτελείται από:
1. Το χοϊκό σώμα-Δέμας ή σήμα ή σώμα
2. Το αιθερικό/ζωτικό σώμα-Επιθυμικόν/Γενετήσιος ορμή.
3. Το αστρικό σώμα-Θυμικόν/Ψυχικές επιθυμίες.
4. Το κατώτερο νοητικό σώμα-Φρην/Νοητικόν
(Όλα τα παραπάνω αποτελούν την κατωτέρα Τετρακτύ… που είναι ο μορφικός κόσμος.)
5.Το ανώτερο νοητικό σώμα-Αιτιατόν
6. Το ενορατικό σώμα-Λόγος/Διαισθητικόν/Ενορατικόν
7. Το ατομικό σώμα-Νους/Νόος
(Τα παραπάνω αποτελούν την ανωτέρα Τρικτύ… που είναι ο άμορφος κόσμος.
8. Η Μονάς-Αγαθόν
( Το όγδοο… αποτελεί το Θείον Πνεύμα.)
Από τα παραπάνω (8) οκτώ ενεργειακά κέντρα συνήθως λογαριάζονται όλα… εκτός του ογδόου που είναι η… (Μονάς ή το Αγαθόν).
1,Το χοϊκό σώμα… είναι αυτό που χρησιμοποιεί τις 5 αισθήσεις… σαν ένα μέσον αναγνώρισης του εξωτερικού μας κόσμου.
2.Το αιθερικό σώμα…. είναι απροσπέλαστο στις αισθήσεις και χρησιμεύει ως ένας μεσάζων του χοϊκού και των άλλων σωμάτων. Έχει δηλαδή… τη μορφή του χοϊκού και πεθαίνει μαζί του.
3. Το αστρικό σώμα… είναι το συναισθηματικό μέρος του ανθρώπου… όπου σ’ αυτό αναπτύσσονται και φωλιάζουν μέσα τα χοϊκά πάθη κι οι εγωπαθητικές διαθέσεις.

1. Σεξουαλική μαγεία -Ρασπούτιν (Το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης - α μέρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για σεξουαλικής δύναμης


ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
Όπως ο Θεός χώρισε την πρώτη ημέρα της δημιουργίας τα ανώτερα από τα κατώτερα νερά, έτσι ο άνθρωπος, που θέλει να καταφέρει το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης, πρέπει να χωρίσει τον καπνό του σεξουαλικού πάθους από την φλόγα της αγνής σεξουαλικής ενέργειας.

Το σπερματικό μαργαριτάρι μοναδικά θα δοθεί σε εκείνους που έχουν χωρίσει το φως από τα σκοτάδια, σε εκείνους που έχουν ενσαρκώσει το Είναι τους, σε εκείνους που γνωρίζουν την Ουσία προς τους άλλους και την συνειδητή αγάπη.
Ο δρόμος της αυτοπραγμάτωσης είναι φοβερά επαναστατικός πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι η διάλυση του Εγώ είναι ένας παράγοντας, το να δημιουργούμε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι, είναι ένας σκοπός και το να θυσιαζόμαστε για την ανθρωπότητα είναι το καθήκον μας.

Εάν ποθούμε πραγματικά το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης, πρέπει να έχουμε υπόψη μας αυτά τα σημεία:
1) Κυβέρνα την ζωώδη φύση. Χωρίς θέληση, οι αδύνατοι, οι άνανδροι αποτυγχάνουν στο μεγάλο έργο.
2) Πρώτα γνώρισε και έπειτα δράσε. Η γνώση του πραγματικού αποκτιέται μόνο δια μέσου του βαθύ διαλογισμού.
3) Διατήρησε την φωτιά συνεχώς αναμμένη. Όποιος εκσπερματώνει το σπερματικό λικέρ χάνει την φωτιά και, χωρίς την παρουσία της, καμία αλχημιστική διαδικασία δεν θα είναι τέλεια.
Η ουσία είναι το ψυχικό υλικό με το οποίο μπορεί και πρέπει κανείς να φτιάξει το χρυσό έμβρυο. Με αυτά τα πρώτα ποσοστά συνείδησης εμείς αναπτύσσουμε το σπερματικό μαργαριτάρι με βάση συνειδητές εργασίες και θεληματικές ταλαιπωρίες.

Το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης λέει:

«Εξάγνισε την καρδιά, καθάρισε τις σκέψεις, σταμάτα τις ορέξεις και διατήρησε το σπέρμα».
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

Η μαγεία είναι, όπως λέει ο Νοβάλις, η τέχνη να επηρεάζεις συνειδητά τον εσωτερικό κόσμο.
Είναι γραμμένο με αναμμένα κάρβουνα στο καταπληκτικό βιβλίο της ζωής ότι ο φλογερός έρωτας μεταξύ Αρσενικού και Θηλυκού δρα μαγικά.
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο τρεις φορές μεγάλος Θεός, Ibis de Thot, είπε στην δική του πλάκα από σμαράγδι: «Σου δίνω αγάπη, η οποία περιέχει όλον τον χυμό της σοφίας».
«Όλοι έχουμε κάτι από τις ηλεκτρικές και μαγνητικές δυνάμεις μέσα μας και ασκούμε, όπως ένας μαγνήτης, μία δύναμη έλξης και απώθησης… Μεταξύ των εραστών είναι ιδιαίτερα ισχυρή αυτή η μαγνητική δύναμη και η δική της ενέργεια πηγαίνει πολύ μακριά».
Η Σεξουαλική Μαγεία (Sahaja Maithuna) μεταξύ του συζύγου και της συζύγου βασίζεται στις πολικές ιδιότητες, που βέβαια έχουν το δυνητικό τους στοιχείο στο σεξ.
Δεν είναι ορμόνες, ούτε βιταμίνες από ευρεσιτεχνία, αυτό που χρειάζεται για την ζωή, αλλά αυθεντικά αισθήματα από το εσύ το εγώ και περισσότερο η ανταλλαγή των πιο εκλεκτών αισθηματικών και ερωτικών ικανοτήτων μεταξύ άνδρα και γυναίκας.
Η Μεσαιωνική ασκητική της περασμένης εποχής των Ιχθύων αποστράφηκε το σεξ, χαρακτηρίζοντάς το ταμπού ή αμαρτία.

Γιατί το νέο σχέδιο για την Κύπρο θα οδηγήσει στην πλήρη κατάληψη της νήσου από την Τουρκία.



Γράφει ο Economist

 Όπως είχε πει ο Ισπανοαμερικανός φιλόσοφος George Santayana, (1863-1952)  «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει». Και βλέπουμε ότι πολλοί στην Κύπρο έχουν ξεχάσει το αίμα που έχει ποτίσει το νησί των Αγίων και των ηρώων. 

Είναι παράξενο το τι μας έχει συμβεί ως λαός. Μας κυβερνάνε οι “yes men” γιατί πρώτοι εμείς έχουμε γίνει “yes men”. Είμαστε τα αρνάκια που σφάζουμε τους εαυτούς μας και τους προσφέρουμε στα άγρια θηρία για να μην τα στεναχωρήσουμε.  Τόσο ανόητοι έχουμε καταντήσει. Να μην στεναχωρήσουμε τους Γερμανούς, τους Βρετανούς τους Αμερικάνους τους Ισραηλινούς κ.λπ. 

Φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο «εδώ οι καλοί καρπαζοεισπράκτορες, ρίξτε καρπαζιές δεν πρόκειται να μιλήσουμε για να μην σας στεναχωρήσουμε»!!!! Και λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Ντροπή μας.  

Θα γράψω μόνο την αλήθεια και δεν φοβάμαι κανέναν. Τα διάφορα υποτιθέμενα σχέδια λύσεως του Κυπριακού στην πραγματικότητα είναι σχέδια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Βρετανών, των φίλων τους Αμερικάνων, των Τούρκων, των Ισραηλινών και των πολυεθνικών.  

Η μόνη λύση για την Κύπρο είναι να φύγουν οι βρετανικές βάσεις, ο στρατός κατοχής και οι έποικοι από το νησί. Να γυρίσουν οι εκτοπισμένοι ελληνοκύπριοι στις εστίες τους και με αλλαγή του συντάγματος της ήδη, υπάρχουσας Κυπριακής Δημοκρατίας να γίνουν εκλογές και όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα να σχηματίσει κυβέρνηση η πλειοψηφία. 

Τα άλλα είναι επιχρυσωμένο χάπι με δηλητήριο.  Είναι γνωστό ότι στρατηγικός σχεδιασμός της Τουρκίας είναι, η δια δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης και στην συνέχεια η ενσωμάτωσή της στο Τουρκικό κράτος. 

Αυτός είναι ο τρόπος δράσης της. Ενώ γνωρίζει ότι βρίσκεται σε ξένα εδάφη ζητάει ακόμα περισσότερα. Και αν συνεχίσουν να κυβερνούν ανθέλληνες τη χώρα μας θα το καταφέρει και όχι μόνο αυτό. Έχει βλέψεις για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θεσσαλονίκη. Αργότερα και για την Κρήτη. Στους στόχους της Τουρκίας είναι και η πλήρη κατάληψη της Κύπρου και αν της δοθεί η ευκαιρία θα την αρπάξει. Τα λένε φανερά και δεν φοβούνται κανένα, παρόλο που ξέρουν ότι έχουν άδικο. Και εμείς είμαστε τα αρνάκια που έχουμε καταπιεί τη γλώσσα μας.  

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Τούρκος «φίλος δεν πιάνεται». Πρόκειται για ένα λαό βάρβαρο, αιμοδιψή και άτιμο. Γενοκτονίες, δολοφονίες, βιασμοί, βίαιη μετακίνηση πληθυσμών, αντιμετώπιση αμάχων και αιχμαλώτων με απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο. Ενδεικτικά παραδείγματα, η εξόντωση και εξαφάνιση των αγνοουμένων της Κύπρου, η προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσε την αφορμή για τα αιματηρά γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, που οδήγησαν στον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης, οι παράνομες καταλήψεις των σπιτιών των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου και ο εξαναγκασμός τους  να εγκαταλείψουν τα νησιά με τις απειλές εγκληματικών στοιχείων κ.λπ..  

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ

Έχει δίκαιο η κυρία Κιμ Καρντάσιαν στην κουβέντα για τα βυζιά της. Σα να 'ναι περίεργο να δίνω δίκαιο σε μια τηλεπερσόνα που αντιπαθώ. Στα όρια της συχαμάρας. Και θαρρώ ότι είναι φυσιολογικό το συναίσθημα της αποστροφής που νοιώθω για την λεγάμενη. Επειδή είναι το τίποτα. Επειδή παρ' ό,τι ένα τίποτα, παίζει παγκόσμια, είναι φιρμάρα του κερατά.
Τοπ διασημότητα μια κυρία που δεν είναι κάτι. Καλλιτέχνης, επιστήμων, διανοούμενη. Κάτι, ρε παιδί μου, με το οποίο να κρατάει σχέση. Κάτι με το οποίο απασχολείται, έστω χωρίς ταλέντο. Κάτι το οποίο υπηρετεί. Τίποτα. Συμμετέχει σε μια χαζοκουβέντα με την οικογένειά της κι αυτό το show θερίζει θεαματικότητες.
Άρα, μαλακία του αποδυτηριάκια να τα βάζει με την κοπέλλα. Μαλάκας, καπετάν μαλάκας είναι αυτός που την βλέπει, που της δίνει νούμερα τηλεθέασης. Δεν φταίει το κορίτσι, ούτε η αρμένικη καταγωγή της. Απεναντίας, το «φαινόμενο Καρντάσιανς» προσφέρει, όχι μονάχα στους κοινωνιολόγους αλλά στον καθένα με μέση σκέψη, το μέγα συμπέρασμα. Ποιο είναι αυτό;

ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΤΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ



Πουτανάκι από κούνια η Σαλώμη, ανήλικη ακόμα, ανέλαβε να καθαρίσει τη μπουγάδα για πάρτη της μάνας της και να πλανέψει τον θείο της Ηρώδη να πάρει το κεφάλι του ευσεβέστατου Ιωάννου του Βαπτιστού. Το εν λόγω στόρυ έχει παίξει ανά τους αιώνες, αλλά σήμερα ο αποδυτηριάκιας θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μακριά απ' εκείνα που αναφέρουν τα ιερά κιτάπια.
Σήμερα είναι του Ιωάννου Προδρόμου του Βαπτιστού. Έτσι το 'χουν κανονισμένο. Χθες τα Θεοφάνεια, ο αγιασμός των υδάτων, αν είναι δυνατόν με το στόμα να αγιάζουν και τα νερά, και σήμερα αυτουνού του παράξενου κουρελή, του Βαπτιστού, που κυκλοφορούσε μ’ ένα ρούχο από τρίχες κι ένα δερμάτινο κορδόνι στη μέση. Φοβερά πράγματα.
Φρικιαστική φάτσα αυτός ο Ιωάννης, φιγούρα απόκοσμη που έτρωγε ακρίδες και μέλι και είχε μυηθεί στις μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων των ποταμών. 
Βουτούσες στο ποτάμι και ο περίεργος Ιωάννης συγχωρούσε τις αμαρτίες σου. ''Ομιλεί'' η πίστη σου και η δύναμη του νερού, όχι όπως το έχουν΄δηλητηριάσει οι βιομηχανίες και τα τοξικά που έχουν φλομώσει τα χώματα της γης.
Ο Ηρώδης ο Αντύπας, ο εγγονός του Ηρώδη του Μέγα, βασίλευε στην Ιουδαία, ένα καλό ανθρωπάκι, σεμνό, δημιουργικό, που όμως καψουρεύθηκε την γυναίκα του αδελφού του, την Ηρωδιάδα.
«Κάτσε καλά!...» τον προειδοποιεί ο Ιωάννης, ''... αν την παντρευτείς θα φας το κεφάλι σου, δεν είναι ηθικό να κοιμάσαι με τη νύφη σου...». Υπ’ όψιν ότι η εβραϊκή θρησκεία απαγόρευε δεύτερο γάμο και ο Τζων ο Βαπτιστής ήταν ικανός να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Για πόσο θα επιβιώναμε μετά από μία “Αποκάλυψη Ζόμπι”;

Ζόμπι

Μία νέα μελέτη σε Περιοδικό Πανεπιστημίου διαπιστώνει πως οι ορδές των Ζόμπι θα κατέστρεφαν την ανθρωπότητα, μειώνοντας τον πληθυσμό της Γης σε 273 επιζώντες μόνο σε 100 ημέρες.
Η Μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physics Special Topics του Πανεπιστημίου του Λέστερ, χρησιμοποίησε με ευφάνταστο τρόπο το μοντέλο SIR, που χρησιμοποιείται από τους Επιδημιολόγους για να προσωμοιώνουν τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται οι ασθένειες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ζόμπι χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα για τον  κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Για παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2015, το Βρετανικό Περιοδικό Υγείας The Lancet δημοσίευσε μία μελέτη με τίτλο “Zombie Infections: Epidemiology, Treatment and Prevention”, ενώ και ένα δημοσίευμα ενός blog από το Centers for Diseace Control and Prevention είχε επίσης χρησιμοποιήσει την περίπτωση “Αποκάλυψης Ζόμπι” ως μεταφορά για μία πραγματική υγειονομική καταστροφή παγκόσμιας κλίμακας.
Σε αυτή την νέα ανάλυση οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Λέστερ υπέθεσαν πως κάθε Ζόμπι θα είχε ποσοστό επιτυχίας 90% στην εύρεση και την μόλυνση ενός ανθρώπου κάθε ημέρα – ποσοστό που θα έκανε τον ιό  δύο φορές πιο μεταδοτικό από την “Μαύρη Πανώλη” ή Μάυρο Θάνατο, που σχεδόν ξεκλήρησε την Ευρώπη στα 1300. Οι Ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως κάθε Ζόμπι θα μπορούσε να ζήσει 20 ημέρες χωρίς μυαλό.

FOREIGN POLICY : ΣΤΟ 2017 ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ ΚΑΙ…ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


url
Με ένα εντυπωσιακό άρθρο το γνωστό αμερικανικό περιοδικό εξωτερικής πολιτικής,  Foreign Policy, που πρώτο είχε από την δεκαετία του ενενήντα, (1996), προβλέψει την άνοδο της ισλαμικής τρομοκρατίας, αναφέρει ότι για το 2017 οι περιοχές όπου θα σημειωθούν έντονες πολεμικές συγκρούσεις, είναι η Συρία, το Ιράκ αλλά και η Τουρκία.
Συγκεκριμένα το Foreign Policy δημοσιεύει μια έρευνα στην οποία αναφέρονται οι 10 πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη μέσα στο 2017. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι πρώτες περιοχές που θα σημειωθούν έντονες πολεμικές συγκρούσεις με όλες τις συνέπειες αυτής της προοπτικής, είναι οι Συρία, το Ιράκ και η Τουρκία. Δηλαδή η Τουρκία συγκαταλέγεται στις πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη.
erdogan-9
Οι υπόλοιπες περιοχές που θα σημειωθούν ένοπλες συγκρούσεις είναι οι Υεμένη, το Τσαντ στην Αφρική, το Κονγκό, τον νότιο Σουδάν, Αφγανιστάν, Μιανμάρ, Ουκρανία και …Μεξικό. (!).

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ: O ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο σέρβος φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, στις 7 Ιανουαρίου του 1943. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο χαρισματικούς φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Οι πρωτοποριακές τότε έρευνές του πάνω στους τομείς του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού, αλλά και οι εφευρέσεις του, άλλαξαν στη κυριολεξία τη παγκόσμια ιστορία.  Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο χωριό Smiljan, στην επαρχία Lika της Κροατίας. Εκεί ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πολυτεχνικό σχολείο του Γκρας και τις ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Τέσλα γεννήθηκαν και ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Μπέρναρντ Σο.
Nikola_Tesla-2
«Ο Νίκολα Τέσλα παραμένει ο μύθος, το κεντρικό σημείο, το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα».  – Gerry Vassilatos, Lost Science
Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.
Ο Τέσλα παραιτήθηκε το 1885 και ίδρυσε τη δική του εταιρία «Tesla Arc Light Company». Από το 1887 ως το 1894 σχεδίασε και κατοχύρωσε δεκάδες ευρεσιτεχνίες, συνεργαζόμενος με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο σύστημα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο επιστήμονα άρχισε το 1895. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, η εταιρία του χρεοκόπησε. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Τέσλα γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός και κλειστός χαρακτήρας, ενώ συνήθιζε να περνάει όλη τη μέρα του πειραματιζόμενος με τα ραδιοκύματα, αλλά και με σεισμικά μηχανήματα, που ο ίδιος είχε κατασκευάσει.

Όταν έρθει η ώρα να παραδώσει στον γιο του

post-596

Όμως όταν έρθει η ώρα να παραδώσει στον γιο του όλα τα αγαθά που έχει μαζέψει, χρόνο τον χρόνο, ως ενιαία περιουσία -σπίτι, περιβόλι, οργωμένη γη, ζώα, γεφύρια, εργαλεία, έπιπλα, ρούχα, προμήθειες, βιβλία, χρήματα -αν δεν μπορεί να του δώσει μαζί και την δεξιότητα ή την πείρα με την οποία τα δημιούργησε ή τα συνέλεξε όλα αυτά, ή τη μέθοδο, ή τη θέση που κατέχουν στη δική του ζωή, τότε ο γιος βρίσκεται φορτωμένος με υποχρεώσεις – όχι για να χρησιμοποιήσει αυτά τα πράγματα, αλλά για να τα φροντίσει και να τα προστατεύσει απ’ τους φυσικούς τους εχθρούς. Γι’ αυτόν δεν είναι μέσα, αλλά αφεντικά. Οι εχθροί τους δεν θα μειωθούν: σκουριά, μούχλα, σκουλήκια, βροχή, ήλιος, πλημμύρα, φωτιά, όλων των ειδών οι εχθροί εξακολουθούν να του δημιουργούν ενοχλήσεις, και μεταβάλλεται από ιδιοκτήτης σε φύλακα, ή σε κέρβερο, σ’ αυτήν την αποθήκη παλιών και καινούργιων κινητών αγαθών.
Τι αλλαγή!

Εγκεφαλική ανάπτυξη και μετά την εφηβεία – Ανατρέπονται αυτά που πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες

εφηβεία

Η περιοχή του εγκεφάλου που επιτρέπει την αναγνώριση των προσώπων εξακολουθεί να αναπτύσσεται και μετά την εφηβεία, μια ανακάλυψη που εξέπληξε τους επιστήμονες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε.

Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών σταματά πολύ νωρίς στα μωρά και ότι στη συνέχεια ο εγκέφαλος προσαρμόζεται δημιουργώντας συνάψεις μεταξύ των νευρώνων.
Εξετάζοντας μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλων παιδιών και ενηλίκων οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση των προσώπων, η οποία ονομάζεται ατρακτοειδής έλικα, συνεχίζει να αναπτύσσεται ως την ενηλικίωση.
Αυτό εξηγεί γιατί οι ενήλικες αναγνωρίζουν καλύτερα τα πρόσωπα από τα παιδιά, αποκαλύπτουν οι συντάκτες της έρευνας αυτής που παρουσιάστηκε στο αμερικανικό περιοδικό Science και έγινε σε 47 ανθρώπους –22 παιδιά ηλικίας 5 με 12 ετών και 25 ενήλικες ηλικίας 22 με 28 ετών.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ενήλικες είχαν σε ποσοστό 12,6% περισσότερη εγκεφαλική ουσία στην ατρακτοειδή έλικα από τα παιδιά.

Το στοίχημα του Ερντογάν




Η διολίσθηση του καθεστώτος ΑΚΡ στον αυταρχισμό από το 2012, έχει κάνει τις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης τεταμένες. Ο Ερντογάν εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, σε αντίθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξή του στον Ερντογάν καθώς εξελισσόταν το πραξικόπημα.

Το τουρκικό καθεστώς έχει την τάση να εκλαμβάνει την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδώσει τον κληρικό Fethullah Gulen , τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος, ως απόδειξη της αμερικανικής συνενοχής.

Περαιτέρω, η αμερικανική βοήθεια στους Κούρδους αντάρτες στην Συρία, οι οποίοι είναι στενοί σύμμαχοι του μαχητικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος , θεωρείται ως μια ακόμη έκφραση της αμερικανικής εχθρότητας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, στοιχεία εντός του κρατικού οικοδομήματος ενθαρρύνουν τον Ερντογάν να διακόψει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και να ευθυγραμμίσει πληρέστερα την Τουρκία με την Ρωσία. Το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 και η επαναπροσέγγιση με την Ρωσία έχουν βάλει πλέον την ευρασιατική επιλογή πίσω στο τραπέζι.

Γενετικά τροποποιημένος Εθνικισμός



Όταν η παγκόσμια ελίτ θέλει να αλλάξει εμφάνιση χωρίς να ξοδευτεί, κάνει ό,τι ακριβώς κάνουμε κι εμείς με την γκαρνταρόμπα μας: Βγάζουμε το παλιό ρούχο που δεν το φορέσαμε για καιρό, λίγη μεταποίηση και… ιδού – έγινε πάλι καινούριο!


Μας τέλειωσε ο κομμουνισμός, μας τελειώνει και ο καπιταλισμός όπως τον ξέραμε, μας τελειώνει και η ιδέα της Παγκοσμιοποίησης, πίσω πάλι στον Εθνικισμό και τα νήματα κινούν οι γνωστοί άγνωστοι του 1% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 99% -ή ένα μεγάλο μέρος του- “νομίζει” ότι συμμετέχει στην κάθε αλλαγή.

Ινδία και Ναρέντρα Μόντι

Ο Ναρέντρα Νταμονταρντάς Μόντι είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ινδίας και πρώην Πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, μέλος του Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, ενώ ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός του εκλογικού συνασπισμού Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές του 2014, οπότε και εξελέγη Πρωθυπουργός της Ινδίας.

Ο Μόντι πρόβαλλε τον εαυτό του ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να επιφέρει «ανάπτυξη» και θα τα βάλει με την παγκοσμιοποίηση. Η “ανάπτυξη” ήρθε, ειδικά στην δική του περιοχή, το Γκουτζαράτ, ωστόσο δεν έφυγε η φτώχεια. Η περιοχή “αναπτύχθηκε” κάτω από το καθεστώς της ΕΟΖ με αποτέλεσμα οι πολυεθνικές να κερδίζουν, το περιβάλλον και οι Ινδοί να ζημιώνουν. Στο Γκουτζαράτ, η Μονσάντο καλλιεργεί το μεταλλαγμένο της βαμβάκι.
Ο Μόντι υποσχέθηκε ακόμα ότι θα πατάξει τη διαφθορά. Στις αρχές Νοεμβρίου, χωρίς προειδοποίηση, η ινδική κυβέρνηση με δύο νομοσχέδια κατάργησε πάνω από το 80 τοις εκατό των κυκλοφορούντων μετρητών σε αξία. Ανάμεσα σε όλη την αναταραχή και οργή που προκάλεσε αυτή η απόφαση, κανείς δεν φαίνεται να έχει λάβει γνώση του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε η Ουάσιγκτον σε αυτό. Αυτό είναι εκπληκτικό, καθώς ο ρόλος της Ουάσιγκτον είναι συγκεκαλυμμένος μόνο πολύ επιφανειακά!
Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΗΠΑ και Ινδίας, η υπηρεσία ανάπτυξης της αμερικανικής κυβέρνησης  USAID  έχει διαπραγματευθεί συμφωνίες συνεργασίας με το ινδικό υπουργείο Οικονομικών. Μια από αυτές έχουν δηλωμένο στόχο να απωθήσουν τη χρήση των μετρητών υπέρ των ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα