Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

"Το πιο ουσιαστικό"



Όταν αρχίζετε να μιλάτε, παρακολουθήστε τον εαυτό σας αν λέτε το πιο ουσιαστικό ή γεμίζετε το διάστημα με σκουπίδια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι τελικά, καθώς αναρριχάστε το πνευματικό βουνό και πηγαίνετε προς την κορυφή, θα πρέπει να είστε όλο και πιο ελεύθεροι. Η αύρα μας είναι γεμάτη από συναισθήματα που δεν χρειάζονται. Υπάρχουν πολλές ανησυχίες που τρώνε τον εγκέφαλό μας. Δεν χρειάζονται. Η Διδασκαλία συμβουλεύει ότι πρέπει τελικά να απαλλαγούμε από όλα όσα δεν είναι ο Εαυτός. Πρέπει να επιλέξουμε τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις.

Γι' αυτό η Διδασκαλία πολλές φορές επαναλαμβάνει τη φράση, "το πιο ουσιαστικό". Τα επουσιώδη είναι σαν ζιζάνια στο δρόμο σας. Δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε. Κρέμονται πάνω σας. Μπλοκάρουν το νου σας. Χτίζουν πολύ κάρμα γύρω σας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά πρόκειται να εργαστούμε με το πιο ουσιαστικό σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Γίνεστε ευγενείς όταν γίνεστε ευγνώμονες



Γίνεστε ευγενείς όταν γίνεστε ευγνώμονες. Όταν γυρνάτε την πλάτη σας σε εκείνους που σας βοήθησαν, που σας τράβηξαν από τον τάφο, από την παραφροσύνη, από την ανοησία, τότε είστε τελειωμένοι. Οδεύετε προς το σκοτάδι.

Θυμάμαι πολύ καλά, μια κοπέλα που είχε έρθει, η οποία επισκέφτηκε το κέντρο μας. Είπε, "Φεύγω μακριά για λίγο". "Πού;" ρώτησα. "Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων. Θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο για να μιλήσουμε για την αγάπη και τη συμπόνια και την ειρήνη". "Αυτό είναι φανταστικό", είπα. Μια μέρα είδα τις πρόβες τους. Έπρεπε να τους βλέπατε. Πετούσαν, στον ουρανό και στη γη, κηρύσσοντας ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε όλο τον κόσμο. Η αδελφοσύνη πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι πρέπει να αγαπούν ο ένας τον άλλο, να σέβονται ο ένας τον άλλο, και ούτω καθεξής. "Φανταστικά", είπα. Έτσι έφυγε.

Έξι μήνες αργότερα εμφανίστηκε ξαφνικά. "Ήρθα πίσω." "Θαυμάσια", είπα. "Πώς είναι η μαμά, ο μπαμπάς;" "Η μαμά, ο μπαμπάς! Ποιος νοιάζεται γι 'αυτούς;" "Τι", είπα, "τότε γιατί πήγες και τραγουδούσες για την αδελφοσύνη, την ενότητα, την ομορφιά, την αγάπη, τη συμπόνια και τη θυσία; Είσαι τρελή. Χάσου από εδώ, δεν θέλω να δω το πρόσωπό σου ξανά".

Κατανόηση, διαχείριση ανδρικής απιστίας… Eίναι εφικτή η συγχώρεση;

Άρθρο: Φαίη Καλτσά
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Επιμέλεια: Ίριδα Γουδέλη
Φιλόλογος
god-bless-the-girl-012
Γιατί είναι άπιστοι οι άνδρες; Όσο καλές και λογικές δείχνουν να είναι οι αιτίες, οι άνδρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι γυναίκες ποτέ δεν θα ακούσουν ή θα αρκεστούν στην δικαιολογία τους διότι δεν υπάρχουν αρκετά σημαντικοί λόγοι ούτε ειδήμονες εφοδιασμένοι με προσόντα και περγαμηνές ώστε να μπορέσουν να το εξηγήσουν με ευχάριστο τρόπο. Οι απαντήσεις σε αυτήν την δύσκολη ερώτηση θα ακούγονται πάντα σαν φθηνές δικαιολογίες.
Για τις περισσότερες γυναίκες η απιστία σε πρώτη εντύπωση είναι αδιανόητη και ασυγχώρητη. Δεν υπάρχει γυναίκα που ισχυρίζεται πως μπορεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ένας άνδρας θα ήταν ποτέ άπιστος ή να υποκριθεί πως τον καταλαβαίνει. Στο μυαλό των  περισσότερων γυναικών ισχύει ότι εφόσον έχετε εκφράσει τα συναισθηματά σας, του έχετε πει ότι τον αγαπάτε, του έχετε αφιερώσει τη σκέψη σας, το μυαλό σας, το σώμα σας, τον χρόνο σας, έχετε συζήσει μαζί του και εν κατακλείδι έχετε αυτοαποκαλυφθεί σε όλη σας την διάσταση, υποθέτετε ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει… είναι, να μείνει πιστός.
Ας προσπαθήσουμε όμως, όχι να δικαιολογήσουμε αλλά να εξηγήσουμε γιατί ένας άνδρας μπορεί να ψάξει παραδίπλα, και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογο στην σχέση σας.

Στομαχόπονος: Τι να φάτε για να σας περάσει πιο γρήγορα



Ο πόνος στο στομάχι είναι μια -δυστυχώς- πολύ συχνή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους ανθρώπους.
Οι αιτίες που μπορεί να οδηγούν σε στομαχόπονο είναι πάρα πολλές και κυμαίνονται από ασθένειες, όπως η ίωση, μέχρι και κάτι που φάγατε και σας πείραξε.
 
Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που θα νιώσετε στομαχόπονο, δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω τροφές, επειδή έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν από τους πόνους στο στομάχι.

Πόσο συχνά επιβάλλεται να πλένετε κλινοσκεπάσματα, ρούχα και πετσέτες



Eκτός από τα ρούχα, ξέρετε πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε τα σεντόνια και τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε;
Ίσως να χρειάζεται να το κάνετε πιο συχνά από ό,τι νομίζετε. Δείτε τον βασικό οδηγό που προτείνει στους καταναλωτές το Αμερικανικό Ινστιτούτο για το Καθάρισμα (American Cleaning Institute), για το κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα βασικά αντικείμενα που φοράτε ή χρησιμοποιείτε καθημερινά:

Το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου



Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.
 
Ο λόγος γίνεται για το θυμάρι. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους για τη θεραπεία της διάρροιας, του πόνου στο στομάχι, τηςαρθρίτιδας, των κολικών, του πονόλαιμου, του βήχα(συμπεριλαμβανομένων του κοκίτη), της βρογχίτιδας, αλλά και ως διουρητικό.
 
Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού (Thymus vulgaris) περιέχει 20-54% θυμόλη. Η θυμόλη ανήκει σε μια οικογένεια φυσικών ενώσεων, γνωστών ως “βιοκτόνα” (ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν επιβλαβείς οργανισμούς). Όταν η θυμόλη χρησιμοποιείται μαζί με άλλα βιοκτόνα, όπως η καρβακρόλη, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.


Σε ένα εργοστάσιο δούλευαν αρκετοί εργάτες. Οι ίδιοι εργάτες για αρκετά χρόνια.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ανακάλυψε ότι γίνονται μέσα στο εργοστάσιο κλοπές μικρές και μεγάλες. Ότι υπάρχουν εργάτες οι οποίοι δεν εργάζονται σωστά.


Επειδή ήθελε να είναι δίκαιος απόλυτα, έδωσε στους εργάτες όλους από ένα βιβλίο στο οποίο μέσα έλεγε πως ακριβώς ήθελε να συμπεριφέρονται οι εργάτες. Έβαλε επίσης και τον γιο του να εργάζεται μαζί τους για να τους δείξει τον τρόπο.
Έτσι ένα πρωί, εντελώς ξαφνικά ενημέρωσε τους εργάτες ότι θα γίνει έλεγχος.
Αυτοί οι εργάτες που είναι σε όλα εντάξει ως προς την εργασία τους και πληρούν τις προϋποθέσεις του βιβλίου με σεβασμό ως προς την δική τους δουλειά, ως προς το εργοστάσιο και ως προς τους συναδέλφους τους, ήταν ήρεμοι και περίμεναν με ησυχία να γίνει ο έλεγχος. 

Πιστεύω τον Θεό θα πει ….


Ότι δεν μάχομαι κανέναν, αλλά μέσα από την προσευχή μου ζητώ την βοήθειά Του για όλα μου τα αδέρφια και παιδιά Του.
Ότι μελετώ και εφαρμόζω τον Λόγο Του και κάθε μέρα αναζητώ τρόπους να πάω όλο και πιο κοντά Του.


Ότι γνωρίζω πια ότι η κριτική και η αξιολόγηση είναι δύο δρόμοι αντίθετοι με τον Θεό και με την πίστη μου σε Εκείνον.
Ότι για όλα όσα με έχουν κάνει να πονώ και να υποφέρω δεν ευθύνεται Εκείνος, αλλά το εγώ μου που με έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση.
Ότι έχω αναγνωρίσει τα εγωιστικά μου κομμάτια και ψάχνω τρόπους να τα μετατρέψω σε αγάπη- αρμονία- ενότητα.
Ότι τα θαύματα δεν είναι τυχαία γεγονότα στη ζωή μου, αλλά ότι η ζωή μου ολόκληρη είναι ένα θαύμα.
Ότι έχω δώσει τον λόγο στην εσωτερική μου φωνή και ακούω λιγότερο την λογική μου- μυαλό μου. 

Self - Love Day: Νέο Σεμινάριο

Κυριακή 25 Oκτώβρη 2015, στις 10.30 η ώρα το πρωί.

Καλώς όρισες σε σένα! Καλώς όρισες στον  Υπέροχο Εαυτό σου  και στην πιο σημαντική σχέση της ζωής σου. Στη σχέση σου με τον εαυτό σου ! Μένεις πιστή σε αυτή τη σχέση και την κάνεις προτεραιότητα σου. Επιλέγεις εσένα και γίνεσαι το πάθος της ζωής σου. Σε θαυμάζεις, σε εκτιμάς, βλέπεις την ομορφιά σου, απολαμβάνεις την παρέα σου., σε κάνεις χαρούμενη, σε στηρίζεις, σε νοιάζεσαι, γιορτάζεις τις εμπειρίες σου και χαίρεσαι που είσαι γυναίκα. Επιλέγεις τον Εαυτό σου και τον τιμάς!
Αγάπησε βαθιά τον εαυτό σου. Σου αξίζει να αγαπιέσαι έτσι όπως είσαι και δεν προδίδεις  τον εαυτό σου,  αλλάζεις τα λόγια σου και την συμπεριφορά σου για να αρέσεις στους άλλους. Δεσμεύεσαι να "ερωτευτείς" τον εαυτό σου και αυτός ο έρωτας μαγνητίζει τους άλλους επειδή δεν έχεις την εξάρτηση να τους αρέσεις .  "Γουστάρεις" τόσο πολύ τον εαυτό σου που οι  άλλοι μαγνητίζονται από την αυτοπεποίθηση σου,  την ανιδιοτελή αγάπη σου για σένα   όχι μόνο όταν γιορτάζεις όμορφες εμπειρίες μα κυρίως όταν σε αγαπας και σε αποδέχεσαι και νιώθεις ότι αξίζεις ό,τι και αν βιώνεις ,ό,τι και αν βίωσες στη ζωή σου.
Στο νέο σενάριο της ζωής μας .                                                                             Δουλεύουμε με το εσωτερικό παιδί ! 

Είσαι ό,τι καλύτερο μου συνέβη ποτέ

Η ασφάλεια είναι η πιο υποτιμημένη αλλά και η πιο ισχυρή ανάγκη των ανθρώπων, κυρίως των μικρών ανθρώπων, των παιδιών.






Γράφει η Αγγελική Πλουμά*


Όσοι, με πρώτη την αφεντιά μου, την στερηθήκαμε σ` εκείνη τη νεαρή ηλικία, αρχίσαμε να την ψάχνουμε απεγνωσμένα μέσα από συνταγές και ανθρώπους κάνοντας συμβόλαια «μυστικά» και «υποσυνείδητα» μαζί τους με τα οποία πολλές φορές ουσιαστικά «τιμολογούμε» τον εαυτό μας πολύ χαμηλά προκειμένου να μας φροντίσουν. 

Δεν μας φταίνε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ούτε οι καταστάσεις. Δεν χρησιμεύει επίσης να τιμωρούμε τον εαυτό μας γι ` αυτή την επιλογή. Ο πόνος που φέρνουν αυτά τα συμβόλαια είναι, πολλές φορές, η απεγνωσμένη κραυγή του εαυτού μας να αναλάβουμε ΕΜΕΙΣ τη φροντίδα του. 

Γιατί «ξεχάσαμε» να στηρίζουμε τους εαυτούς μας και νομίσαμε ότι ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ μπορούν να μας στηρίξουν. Γιατί στραβό-μάθαμε ότι ασφάλεια θα πάρουμε μόνο μέσα από τον έλεγχο του άλλου. Αν ξέρουμε ή αν συμφωνούμε με το πώς είναι ή τι κάνει ο άλλος, θα νοιώθουμε ασφαλείς… έτσι καταλήγει η ματιά μας να είναι μονίμως εκεί έξω, στους άλλους μπας κι έτσι φυλαχτούμε από ένα περιβάλλον που μας απειλεί, σα τα καρτάλια που καραδοκούν μη τα πληγώσουν

«Ο ταπεινός είναι ο πλούσιος που δεν κινδυνεύει από πτώχευση.»



Ο παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης γράφει στο βιβλίο του, Ρωγμές και Αγγίγματα, για το εάν ταπείνωση είναι, να είσαι γκρίζος άνθρωπος. Ένα συγκλονιστικό κείμενο…





«Τι μπορεί να σημαίνει η ταπείνωση σ' έναν κόσμο που έχει αυτοπροσδιορισθεί ως κοινωνία της αγοράς; Σε μια κοινωνία που, έχοντας ως στόχο της το κέρδος πουλάει το κάθε τί; Η διαφήμιση και το marketing δεν αφορούν μόνο κάποια καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και την πολιτική, τις τέχνες, τον αθλητισμό, ακόμη και την φιλανθρωπία. Πώς μπορεί κάποιος, σε έναν κόσμο που έχει αποθεώσει την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις, να αναφέρεται στην ταπείνωση δίχως να είναι γραφικός; Πώς να προβληθεί η ταπεινότητα ως αξία, όταν ο όρος ταπεινός παραπέμπει σ' έναν κακομοίρη, καημένο, μίζερο και απομονωμένο άνθρωπο, που δεν έχει επιτύχει κάτι σημαντικό ή, αν καταφέρει κάτι, δεν θα το χαρεί, αφού αν το αναγνωρίσει ως σημαντικό, τότε θα έχει υπερηφανευθεί; 

Είναι ταπεινός ο άνθρωπος που δεν έχει κοπιάσει επιμελημένα, ώστε να ολοκληρώσει ένα έργο; Είναι ταπεινός ο άνθρωπος που δεν έχει βιώσει έντονα ευχαριστιακά κάποιο τομέα της ζωής όπως εργασία, επιστήμη, τέχνες, σπορ, έρωτα, οικογένεια; Η αναγνώριση της προσπάθειας σημαίνει και το γκρέμισμα της πνευματικότητας; 
Είναι ταπείνωση το να είσαι γκρίζος άνθρωπος, δίχως έντονους τόνους και λαχτάρες; Ένας άνθρωπος που δε λαχτάρησε ποτέ να ανεβεί ψηλές κορφές, να ερωτευθεί, να ζήσει έντονα; 
Είναι ταπείνωση -αν θεωρείσαι επιφανής- το να καταδέχεσαι να συναναστρέφεσαι κάποιους λιγότερο σημαντικούς; 
Είναι ταπείνωση το να μιλάς περιφρονητικά για τα όποια χαρίσματά σου ή τις όποιες ικανότητές σου και να εξαναγκάζεις με τον τρόπο αυτό τους άλλους γύρω σου να σου επαναλαμβάνουν ακατάπαυστα το πόσο αξίζεις; 

Θέλετε «ισοδύναμα»;




 Όπως θα έχετε πληροφορηθεί στην Ελλάδα διαθέτουμε (δεύτερη φορά) «αριστερή» κυβέρνηση.
    Που ναι μεν δεν κατάργησε τα προηγούμενα Μνημόνια, που ναι μεν στα προηγούμενα πρόσθεσε και το δικό της το τρίτο (το «αριστερό») Μνημόνιο, αλλά επειδή ακριβώς είναι «αριστερή» γι’ αυτό εκτός από Μνημόνιο έχει και… «παράλληλο πρόγραμμα».
    Μάλιστα έχει και κάτι ακόμα: Η κυβέρνηση, την ώρα που εξοντώνει και λεηλατεί ό,τι δεν είχαν προλάβει να εξοντώσουν και να λεηλατήσουν οι προηγούμενοι, έχει την καλή διάθεση (σαν «αριστερή» που είναι) να ψάχνει για… «ισοδύναμα».
    Μιας, όμως, και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνησή μας έχει μια δυσκολία να εντοπίσει πηγές άντλησης «ισοδύναμων» πέραν εκείνων που καταλήγουν πάντα στην ίδια καμπούρα (του μισθωτού, του συνταξιούχου, του άνεργου, του βιοπαλαιστή),
    δεδομένης δε και της γνωστής δέσμευσης του κυρίου πρωθυπουργού ότι όπου βρει την ολιγαρχία δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαρί, έχουμε ορισμένες σκέψεις:
    1)Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών και των εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν  πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων (Βήμα, 15/8/2015). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας «Wealth-X» όσο και της τράπεζας «UBS» εδώ συμπεριλαμβάνονται
  • 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι (από 9 που ήταν το 2013) που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολαρίων (από 16 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά) καθώς και
  • 565 Έλληνες, που ο καθένας τους διαθέτει κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων και η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια.
  • Σημειώστε:  Την εποχή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, τις εισφορές «αλληλεγγύης» κοκ, εκείνοι είδαν τα πλούτη τους και την περιουσία τους σε ένα μόλις χρόνο, το 2014, να αυξάνεται κατά 20 δισ. δολάρια (ποσοστό αύξησης 16,7%) έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Η ΔΑΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ

 “Λείψανα άστρων με μορφές αραχνιασμένες…”

Veil Nebula Supernova Remnant
Από μία φίλη στο FB μου ζητήθηκαν περισσότερες εξηγήσεις για τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κέντρο διαχείρισης του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble στις 24 Σεπτεμβρίου (http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2015/29/).

 Πρόκειται για τα λείψανα ενός γιγάντιου άστρου 20 φορές μεγαλύτερου από τον δικό μας ήλιο σε απόσταση 2.100 ετών φωτός προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Στο μέσο μιας πλούσιας περιοχής άστρων βρίσκονται τα υπολείμματα του νεφελώματος αερίων που μοιάζουν με δαντελωτό δίχτυ, ενώ η διαστολή τους συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με ταχύτητα 1.600 χιλιομέτρων την ώρα παρασέρνοντας στο διάβα τους τα διαστρικά αέρια. Τα διάφορα κομμάτια του όλου συστήματος καλύπτουν μια έκταση με διάμετρο 110 ετών φωτός και μας δείχνουν θαυμαστές λεπτομέρειες των υπολειμμάτων που άφησε η έκρηξη της σουπερνόβα πριν από 8.000 χρόνια. Στην νέα αυτή λεπτομερή φωτογραφία παρουσιάζεται ένα μικρό μόνο τμήμα των κατάλοιπων της σουπερνόβα με μήκος δύο ετών φωτός.

Η διαδικασία που κάνει ένα γιγάντιο άστρο να εκραγεί ως σουπερνόβα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κι έχει ως εξής: 

Σ' ένα άστρο με υλικά 20 περίπου ηλιακών μαζών τα αποθέματα του υδρογόνου στον πυρήνα του εξαντλούνται μέσα σε 3 εκατομμύρια χρόνια, και το καύσιμο ήλιο σε μερικές χιλιάδες χρόνια. Από εκεί κι έπειτα τα πάντα γίνονται σχεδόν αστραπιαία σε σύγκριση με την όλη διάρκεια της ζωής του. Ο άνθρακας εξαντλείται σε 200 χρόνια, το νέον σ'έναν χρόνο, και μερικοί μόνο μήνες είναι αρκετοί για να "καεί" το οξυγόνο σχηματίζοντας πυρίτιο και θείο. Τελικά το πυρίτιο, μέσα σε μια μόνο ημέρα μεταστοιχειώνεται σε σίδηρο. Σ' αυτό το σημείο η ήρεμη ζωή του άστρου σταματάει και η διαδικασία της μετατροπής του σε σουπερνόβα αρχίζει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα