Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο Ερωτας στην Αρχαιότητα

Ο Ερωτας στην Αρχαιότητα

Όλες οι εποχές, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οι άνθρωποι, ασχολήθηκαν, ασχολούνται και θ' ασχολούνται με τον Έρωτα. Έχουν δοθεί πάρα πολλοί ορισμοί, εξηγήσεις και ερμηνείες,σε τέτοιο βαθμό ώστε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε...

“Δυστυχώς ο,τιδήποτε περιλαμβάνεται στη Φύση πρέπει να θεωρείται φυσιο-λογικό. Το αφύσικο είναι η Φύση στο σύνολό της” Dimitri Horoskelis
Ο έρωτας στην αρχαιότητα και οι παρερμηνείες του
Όλες οι εποχές, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οι άνθρωποι, ασχολήθηκαν, ασχολούνται και θ’ ασχολούνται με τον Έρωτα. Έχουν δοθεί πάρα πολλοί ορισμοί, εξηγήσεις και ερμηνείες,σε τέτοιο βαθμό ώστε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο καθένας ταυτίζει τον Έρωτα μ’ αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι. Όπως η Φιλοσοφία σε κάθε εποχή αναζητάει τόσο για τον Έρωτα όσο και για κάθε τι που σχετίζεται με την ζωή και την ύπαρξη, αυτό που πραγματικά είναι και όχι τις υποκειμενικές και σχετικές αντιλήψεις. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να προσεγγίσει την άποψη για το Έρωτα όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη Φιλοσοφία της Κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας και ακόμα να συσχετίσει αυτή την άποψη με τις σημερινές αντιλήψεις περί σεξουαλικής διαστροφής στην Αρχαία Ελλάδα.
Περίληψη Συμποσίου
Ανάμεσα στις ιστορικές πηγές που μπορούμε να έχουμε γι’ αυτό το θέμα, ξεχωρίζει ο διάλογος του Πλάτωνα «Συμπόσιο» ή «Περί Έρωτος Ηθικός». Σ’ αυτό το διάλογο οι Φαίδρος, Ερυξίμαχος, Παυσανίας, Αριστοφάνης, Αγάθων, Σωκράτης και Αλκιβιάδης, θα μιλήσουν με τη σειρά και θα τοποθετηθούν πάνω στο θέμα του Έρωτα. Ο Φαίδρος λοιπόν, παρουσιάζει τον Έρωτα σαν ένα Θεό Μέγα, γεννημένο πρώτο απ’ όλους τους Θεούς, ο οποίος προξενεί όλα τα αγαθά. Τη ντροπή για τα άσχημα και το φιλότιμο για τα ωραία. Προκαλεί ανδρεία, γιατί μόνο οι ερωτευμένοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το αγαπημένο τους πρόσωπο κι όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες.
Έπειτα ο Παυσανίας θα κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα στον ουράνιο και τον πάνδημο Έρωτα ανάλογα με την ουράνια και την πάνδημο Αφροδίτη. Πάνδημος είναι αυτό του χυδαίου ανθρώπου με αντικείμενο περισσότερο τις γυναίκες παρά τα παιδιά. Οι εμπνευσμένοι από τον ουράνιο Έρωτα απέχουν από κάθε αδιαντροπιά. Τους αρέσει το αρσενικό επειδή έχει περισσότερη δύναμη σωματικά και πνευματικά. Αυτός ο Έρωτας γεννά στις ψυχές των πολιτών μεγάλα φρονήματα, δυνατές φιλίες και συντροφιές. Στις Ελληνικές πόλεις προστατεύεται από το νόμο και τον ονομάζει Παιδεραστία.
Σκοπός της Παιδεραστίας είναι η απόκτηση της αρετής, με την προϋπόθεση ότι ο εραστής είναι ικανός να διαμορφώσει τον ερωμένο ο οποίος όντως αισθάνεται την ανάγκη για μόρφωση και σοφία.

"Πρέπει να αγαπάς τους άλλους περισσότερο από τη δική σου άνεση"



Ένα βράδυ ο πατέρας μου ήρθε σπίτι εξαντλημένος από τη δουλειά του. Κάθισε, χαλάρωσε, έφαγε το δείπνο του, και άρχισε να ακούει κάποια χαρούμενη μουσική. Ήταν 10:00 μμ όταν ήρθε ένας καβαλάρης και χτύπησε την πόρτα και είπε, "Είδαμε το φίλο σας παγιδευμένο κάτω από ένα πεσμένο δέντρο, και δεν μπορέσαμε να τον βοηθήσουμε."

Ο πατέρας μου ετοιμάστηκε, πήδηξε πάνω στο άλογό του, και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι. Επέστρεψε στην ανατολή με τον άνθρωπο, ο οποίος ήταν άσχημα τραυματισμένος στο στήθος.

Οι Παράλληλοι Κόσμοι Είναι Εδώ

Οι Παράλληλοι Κόσμοι Είναι Εδώ
Οι Παράλληλοι Κόσμοι υπάρχουν στ’ αλήθεια, σύμφωνα με μια πρόσφατη σημαντικότατη επιστημονική ανακάλυψη επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει ήδη περιγραφεί από αρκετούς ειδικούς ως «μια από τις πιο σπουδαίες εξελίξεις στην ιστορία της Επιστήμης»
Η επιστημονική Θεωρία του Παράλληλου Σύμπαντος, προτάθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 από τον αμερικανό φυσικό Hugh Everett και είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι βοηθά σημαντικά στην κατανόηση και εξήγηση μυστηρίων της Κβαντομηχανικής που έχουν απασχολήσει και προβληματίσει τους επιστήμονες για δεκαετίες.
Στο Σύμπαν των «Πολλών Κόσμων» της θεωρίας του Everett, κάθε φορά που μια νέα φυσική πιθανότητα εξερευνείται, το Σύμπαν διχάζεται και διαχωρίζεται. Με έναν αριθμό πιθανών εναλλακτικών αποτελεσμάτων, το κάθε ένα αποτέλεσμα πραγματοποιείται στο ολόδικό του Σύμπαν, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του.
Για παράδειγμα, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που παραλίγο να εμπλακεί σε ένα μοιραίο ατύχημα αλλά κατάφερε να το αποφύγει και γλίτωσε, στον κόσμο μας. Αλλά σε ένα παράλληλο Σύμπαν, μια άλλη εκδοχή αυτού του ίδιου οδηγού θα έχει σκοτωθεί στο ατύχημα που τελικά έγινε. Σε ένα άλλο παράλληλο Σύμπαν, ο οδηγός θα αναρρώσει έπειτα από θεραπεία σε ένα νοσοκομείο κο.κ. Ο αριθμός των εναλλακτικών σεναρίων είναι προφανώς ατελείωτος.
Είναι μια πολύ παράξενη ιδέα που στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί ως απλά φαντασμαγορική από αρκετούς ειδικούς, ενώ έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από αρκετούς άλλους ειδικούς. Αλλά η νέα έρευνα στην Οξφόρδη έδειξε ότι αυτή η ιδέα προσφέρει μια σαφή μαθηματική απάντηση σε κβαντικά αινίγματα που δεν μπορούν να απορριφθούν απροβλημάτιστα, και αποδεικνύει ότι ο Dr. Everett (που ήταν ένας από τους σημαντικούς συνεχιστές των Κβαντικών μοντέλων, με Phd από το πανεπιστήμιο Princeton) ήταν στον σωστό δρόμο.

Wise Registry Cleaner: Καθαρίστε την Registry από άχρηστες καταχωρήσεις


Το Wise Registry Cleaner είναι ένα από τα ασφαλέστερα προγράμματα για τον καθαρισμό της Registry που διατίθενται σήμερα. Η σάρωση είναι πλήρης, ασφαλής και γρήγορη. Με τον καθορισμό των παρωχημένων πληροφοριών στο μητρώο των Windows, το σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και πιο γρήγορα. 

Start Menu Reviver : To απόλυτο Start Menu για τα Windows 8 και 10




Ξεχάστε τα StartMenu που ξέρατε έως τώρα, το Start Menu Reviver είναι το απόλυτο Start Menu μακράν το καλύτερο απ΄ότι τουλάχιστον έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Μέσα από ένα πολύ έξυπνο μενού μπορείτε να επεξεργαστείτε και να τακτοποιήσετε τα προγράμματά σας με ένα μοναδικά απλό και λειτουργικό τρόπο. 

Είναι ίσως το μοναδικό δωρεάν Start Menu που υποστηρίζει άψογα τις λειτουργίες αφής. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σας, αλλά με Reviver αποτελεί μοναδική αίσθηση η ευκολία να προσθέσετε, να αφαιρέσετε, να μετακινήσετε και να επεξεργαστείτε τα προγράμματά σας με το άγγιγμα του ενός δακτύλου σας. 

Auslogics Browser Care : Κρατήστε τον Browser καθαρό από Toolbars και ανεπιθύμητο λογισμικό

Όλοι μας γωρίζουμε το πόσο πολύ ενοχλητικό είναι να εγκαθίσταται ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή μας παρ΄ότι εμείς δεν το επιλέξαμε. Δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη μέθοδος επιθετικής διαφήμησης είναι αρκετά διαδεδομένη με θύματα κυρίως τους άπειρους χρήστες που δεν γνωρίζουν το πώς να αποφεύγουν τέτοιου είδους προγράμματα αλλά και το πώς να απομακρύνουν απο τον υπολογιστή τους όλη αυτή τη σαβούρα. Φυσικά όλοι μας είμαστε εν δυνάμει θύματα αφού ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον έλεγχο και την παρουσίαση προγραμμάτων και γενικώς όσοι εγκαθιστούν προγράμματα στους υπολογιστές τους έχουν βρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη θέση. 
Παρ΄όλα αυτά δεν θα πρέπει να ανησυχείτε αφού οι λύσεις που προσφέρονται γι αυτού του είδους τις περιπτώσεις δεν είναι και λίγες και τουλάχιστον από την ιστοσελίδα μας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φαινόμενο αυτό και έχουμε παρουσιάσει και θα παρουσιάζουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης. 

 Τα Add- ons και οι διάφορες γραμμές εργαλείων μπορεί συχνά να εγκατασταθούν σε έναν υπολογιστή, χωρίς ο χρήστης να το αντιληφθεί και μπορούν τελικά να προκαλέσουν δυσλειτουργίες, κολλήματα και αργό σερφάρισμα, ενώ κάποια από αυτά τα add - ons μπορεί να είναι και εντελώς κακόβουλα. Το Auslogics Care Browser σας επιτρέπει να ταξινομήσετε όλα τα add- ons και τις γραμμές εργαλείων που έχουν εγκατασταθεί στα προγράμματα περιήγησης στο Web σας, ώστε να αφαιρέστε με ασφάλεια αυτά που δεν χρειάζεστε ή αυτά που έχουν εγκατασταθεί χωρίς την θέλησή σας.

Θεραπεύστε Πνευμονικό Εμφύσημα, Καρδιακή Πάθηση, Πυελονεφρίτιδα, Νευρική Κατάπτωση, Παχυσαρκία Κάνοντας....Απεργία Πείνας!!! (Μέρος Δεύτερο)



3 ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ



Την 28η μέρα είχε γενική κουμάρα και κεφαλόπονο. Η τελεία ανάπαυσις στο κρεββάτι κι ένα ποτήρι ζεστό νερό τον ανακούφισε, Το νερό που έπινε ήταν πάντα απεσταγμένο.
Εκείνο το βράδυ έκανε εμετό, βγάζοντας ίσια με ένα ποτήρι βλένες πολύ αλμυρές. Από την ημέρα αυτή ως την 40η έκανε εμετούς καθημερινώς κάθε 2-3 ώρες.
Η φλεγμονή, οι βλένες τα φθαρμένα κύτταρα κι οι άλλες σάπιες ύλες του οργανισμού που απομάκρυναν οι εμετοί κατά τις 12 αυτές ημέρες θα ήταν τρεις κουβάδες και πλέον.
Το απεσταγμένο νερό που έπινε - δυο οκάδες περίπου την ημέρα- του φαίνονταν αλμυρό, εξ αιτίας της αλμύρας που επικάθιζε στον οισοφάγο και στο στόμα από τους εμετούς που έκανε.
Τις υπόλοιπες αυτές 12 ημέρες, εξαντλημένος από τους εμετούς, τις πέρασε σχεδόν όλες στο κρεββάτι. Το λουτρό και το καθημερινό μασσάζ εξακολουθούσε.

Μετά την 38η ημέρα οι εμετοί μετριάσθηκαν. Δεν έβγαζε παρά αφρούς.

Την 40η μέρα σταμάτησαν τελείως οι εμετοί και το στόμα άρχισε να επανακτά τη νοστιμάδα, την φυσική γεύση του υγιούς ανθρώπου. Νόμιζε ότι πεινούσε.

Το βράδυ του δόσαμε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.
Κοιμήθηκε ονειρευόμενος καρβέλια και γιουβέτσια.

Θεραπεύστε Πνευμονικό Εμφύσημα, Καρδιακή Πάθηση, Πυελονεφρίτιδα, Νευρική Κατάπτωση, Παχυσαρκία Κάνοντας....Απεργία Πείνας!!! (Μέρος Πρώτο)



Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η περίπτωση του συνταξιούχου δασολόγου κ. Μιχαήλ Λισμάνη, ετών 72 (Αθήνα) που κατέχει το ρεκόρ νηστείας στην Ελλάδα, νηστεύοντας 41 ημέρες.

Μια μέρα του Μαρτίου του 1932, επισκεφθήκαμε μ'έναν φίλο του τον κ. Λισμάνη τον οποίο βρήκαμε κρεββατωμένο, κρυολογημένο, με πυρετό και συνεχή βήχα. Κατακουρασμένος. Δεν ήταν ικανός ούτε για την ελάχιστη κίνηση.

Λίγα από το ιστορικό του:

Προ ετών γνωμοδότησαν οι γιατροί (συμπεριλαμβανομένων δύο καθηγητών) ότι ήταν ανίατος και ανίκανος για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα. Οι  εξετάσεις, οι αναλύσεις, και τα λοιπά μέσα της διαγνώσεως απέδειξαν ότι έπασχε από τον εξής...ορμανθό ασθενειών:

Άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα, καρδιακή πάθηση, νευρική κατάπτωση, πυελονεφρίτιδα, προστατίτιδα, δυσκοιλιότητα, αιμορροίδες και παχυσαρκία.

Εννοείται ότι, αν εξακολουθούσε να κάνει διάφορες <<θεραπείες>> για τις παραπάνω αρρώστειες ή θα απεδήμει εις τόπους χλοερούς και μακαρίας αναπαύσεως ή θα αύξαινε τον ορμαθό των παθήσεών του. 

Τόσο οι κορυφαίοι επιστημόνες των Αθηνών όσο κι εκείνοι της Βιέννης που επισκέφθη, δεν μπόρεσαν να του παράσχουν καμμιά θετική βοήθεια, εκτός από προσωρινές ανακουφίσεις. Τα υδροθεραπευτικά μέσα του γερμανού Κνάιπ που κατά σύσταση εφάρμοσε, βελτίωσαν κάπως την κατάστασή του, αλλά η τελεία θεραπεία του εφαίνετο όνειρο απραγματοποίητο.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ

Ενυδατώστε το δέρμα σας με αλεύρι, μέλι και ροδόνερο!

Για εσάς που ψάχνετε φυσικές λύσεις για την ομορφιά σας, εντυπωσιάστε με μια μάσκα ενυδάτωσης φτιαγμένη αποκλειστικά με φυσικά υλικά!


Θα χρειαστείτε: 
20 γραμμάρια νερό

30 γραμμ. αλεύρι σταρένιο μαλακό
1 κουταλάκι της σούπας μέλι
λίγες σταγόνες ροδόνερο. 

Μερικά κόλπα για να μαγειρέψετε μαλακά φασόλια!

Δείτε μερικούς τρόπους για να ξεμπερδεύετε με τα σκληρά φασόλια που δεν βράζουν ποτέ!


Αρχικά, προσέχουμε να αγοράζουμε πάντα όσπρια «νέας εσοδείας» για να είναι νόστιμα και βραστερά. Tα πολυκαιρισμένα συνεπάγονται άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικού, αφού όσο και να τα μουλιάσουμε, δεν πρόκειται ποτέ να μαλακώσουν.

Mερικοί προσθέτουν στο νερό του μουλιάσματος δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν το κάνετε, φροντίστε να ξεπλύνετε τα όσπρια με άφθονο νερό πριν τα μαγειρέψετε.

Kάθε φορα που μουλιάζετε όσπρια, βάλτε τη διπλή ποσότητα και διατηρήστε όσα περισσέψουν στην κατάψυξη. Eτσι, θα έχετε έτοιμα μουλιασμένα φασόλια για το επόμενο μαγείρεμα.

Η Αξία “Μύκονος”


Η Αξία “Μύκονος”
Εδώ και μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα τιμολόγιο από παραλία της Μυκόνου που χρεώνει την ξαπλώστρα 20 ευρώ και το μπουκάλι νερό με 7. Συνοδευόμενο φυσικά απ’ τις ανάλογες αποδοκιμασίες για τις δήθεν εξωφρενικά υψηλές τιμές του νησιού των πλουσίων. Είναι όμως πράγματι εξωφρενικές αυτές οι τιμές; Φαινομενικά ναι, οπουδήποτε αλλού τα ίδια προϊόντα χρεώνονται με κλάσμα των παραπάνω ποσών. Όμως στην προκειμένη περίπτωση αυτά που αγοράζει ο καταναλωτής δεν είναι απλώς μία ξαπλώστρα και ένα μπουκάλι νερό, αλλά κάτι παραπάνω. Αγοράζει πρώτα και κύρια την αξία “Μύκονος” που ενσωματώνεται στις εν λόγω υπηρεσίες και εκτοξεύει το κόστος τους.
Σε τι συνίσταται όμως αυτή η περιβόητη αξία;
Όχι φυσικά στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του νησιού – υπάρχουν άλλα πιο όμορφα που κοστίζουν πολύ λιγότερο – ούτε στο υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει. Συνίσταται στο ότι εδώ και δεκαετίες είναι το νησί που επιλέγουν οι πλούσιοι, οι επιτυχημένες τηλεπερσόνες και άλλες φιγούρες της show biz, για τις διακοπές τους. Γι αυτό είναι διάσημη η Μύκονος και εκεί οφείλει την μεγάλη ελκυστικότητατης ως τουριστικός προορισμός. Αντλεί απ’ το στάτους και την αίγλη των επισκεπτών της. Μία βασική και αναγκαία μορφή εκδήλωσης αυτού του στάτους είναι η επίδειξη πλούτου. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν πολλά χρήματα και το προβάλλουν σε κάθε τους βήμα και δραστηριότητα. Και σε μία κοινωνία πλήρως ενσωματωμένη στο καπιταλιστικό κύκλωμα η αξία κάθε πράγματος ταυτίζεται σχεδόν πάντα και πλήρως με τη χρηματική του αποτίμηση.
Κατόπιν τούτων, προκύπτει το εξής κύκλωμα.
Η Μύκονος έγινε το νησί των πλουσίων και των διάσημων.
Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτών των ομάδων και μέσο που τους διαφοροποιεί απ’ τους υπόλοιπους είναι η επίδειξη πλούτου. Το στάτους των πλουσίων και τα πολλά χρήματα που ξοδεύουν για να το επιβεβαιώσουν επιτελεστικά ενσωματώνονται στις υπηρεσίες που προσφέρει το νησί και η αξία τους εκτοξεύεται. Η υψηλή αξία των υπηρεσιών του νησιού επικυρώνει με τη σειρά της το στάτους των επισκεπτών της (τόσο ακριβές που μόνο ΛΙΓΟΙ και “εκλεκτοί” μπορούν να τις απολαύσουν). Έτσι το κύκλωμα γίνεται κλειστό και αυτοτροφοδοτούμενο. Στην ξαπλώστρα της Μυκόνου των 20 ευρώ υπάρχει ενσωματωμένη λίγη απ’ τη συμβολική αξία του Κωστόπουλου και της Μενεγάκη και αυτή είναι που πληρώνει πρωτίστως ο καταναλωτής, όχι βέβαια τη λειτουργική της χρησιμότητα – να ξαπλώνει το κορμί του μετά το μπάνιο.  [Οι ισχυρές κάστες της Ινδίας επιλέγουν τη Μύκονο για τους γάμους και τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, ξοδεύοντας αμύθητα ποσά.]

Υπάλληλε Σκάσε και Δούλευε

Υπάλληλε Σκάσε και Δούλευε

Υπάλληλε κι Εργάτη Δούλε: Σκάσε και Δούλευε
Το έχουμε γράψει επανειλημμένως: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, πέρα από το επίπεδο του να κρατούν τον Δούλο, στην Δουλειά του και να μην του μένει μυαλό ή χρόνος να ασχοληθεί με κάτι παραπάνω ή «Αzathoth φυλάξει» σκεφτεί να ασχοληθεί με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του από την ύλη, τον πολιτισμό, την θρησκεία, το χρήμα ή τον καταναλωτισμό. Άλλωστε του ‘χουν φορτώσει παιδιά να μεγαλώσει, να σπουδάσει και να τα κάνει υπάκουους ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ στην θέση του μαγκανοπήγαδου της πολυπολιτισμικής τουρλού – τουρλού μανιφατούρας, που του παρουσιάζουν για “πολιτισμό” (πολλά LOL). Απαγορεύεται να σκέφτεται πέρα από όσο του επιτρέπουν τα αφεντικά του να σκέφτεται. Άλλωστε αυτή είναι η μόνη ΔΟΥΛΕΙΑ του ΔΟΥΛΟΥ, να ΔΟΥΛΕΥΕΙ και να «Αυξάνεται και πληθύνεται» για να ανατροφοδοτεί την πολιτική – κοινωνική κιμαδομηχανή … και μόνον αυτό.
Τα πολλά λεφτά και το οικονομικό επίπεδο των πλουσίων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να ζει καλά η μεσαία τάξη, δηλ. ο ΔΟΥΛΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ-ΠΙΣΤΟΣ-ΥΠΗΚΟΟΣ, ποτέ δεν ήταν, δεν θα αλλάξει τώρα!!! Γι αυτό ΔΟΥΛΕ σκάσε και πλήρωνε.
… ή  μπορείς να γίνεις πλούσιος!!! Αν μπορείς !
Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων:

Ο ευγενικότερα πολιτισμένος λαός (άρθρο του Ίωνος Δραγούμη στο περιοδικό του "Νουμά" 23 Δεκεμβρίου 1907)


Ο Ίων Δραγούμης  με τον πατέρα του Στέφανο
ΓΝΩΡΙΣΑ μια Ρώσσα, νέο κορίτσι. Μοιάζει όλες τις Ρώσσες. Επειδή βρίσκομαι σε τόπο Ελληνικό, περιτριγυρισμένος από Έλληνες κ' Ελληνίδες, μου φανερώθηκε χτυπητότερη η Ρώσσα. 

Μου φάνηκε σα μάζα αδούλευτη, άμορφη, ασχημάτιστη, ζεστή, ζωντανή, ζουμερή, που μπορεί κάθε μορφή να μεταλλάξει, που θα κατασταλάξει βέβαια κάποτε, σε μακρυνότερους καιρούς, και θα βρει τον τελειωτικό της τύπο ― το καλούπι της, μα τώρα ακόμα είναι σαν τη μαλακή, τη διαλυμένη ουσία των άστρων, που δεν έπηξαν ακόμα, και στριφογυρίζουνε γύρω στον ήλιο σα μισολυωμένες σβούρες. Η Ρώσσα είναι μάζα που δεν έπηξε. 

Μπορεί να γίνεται μονομιάς ό,τι θέλεις, θρήσκα, άθεη, συντηρητική, επαναστάτρια, κοιμισμένη, ριζοσπαστική, φουριόζα. Μπορεί, μόλις αγναντέψει κάποιον, να τον ερωτευτεί, και μόλις απαντήσει κάποιον άλλο, να ξαπολύκει τον πρώτο και μονοστιγμίς να ερωτευτεί το δεύτερο. Ό,τι έχει μέσα της το βγάζει, στο φόρο, ή, καλλίτερα, βγαίνει μονάχο του, άθελα. Ό,τι στοχάζεται, το λέει, δεν κρύβει τίποτα. Δεν ξέρει καλά καλά τι λέει και τι φτειάνει, δεν ορίζει τον εαυτό της. Είναι της στιγμής, και στη στιγμή παθαίνεται, ακράτητη, Και δεν ντρέπεται, δειλή δεν είναι. Και δεν υποψιάζεται μην τύχει κι ο αντικρυνός της την κρίνει, ακόμα λιγώτερο μην πάει και την κατακρίνει. 

Άμα της το πεις πως την κρίνουν έτσι για αλλοιώς, θα φανεί σα να ξυπνά εκείνη τη στιγμή. θα σκοτιστεί λιγάκι, θα συλλογιστεί και θα πει: «Και τι με νοιάζει εμένα;». Κ' ευτύς θα ξαναπιάσει τις ομιλίες, θα λέει, θα ρωτά, θα ξεχύνει τα σωτικά της στον καθένα. Λέει και είναι σα να μη συλλογίζεται ολότελα τι θα πει. Τα λόγια της έρχονται κουτρουβαλιαστά το ένα πάνου στ' άλλο, σα να μην έβγαιναν από κεφάλι, μα από μηχανή. Είναι όμως ζωντανά τα λόγια της, γιατί είναι ζωντανή κι αυτή η ίδια, καίει, βράζει, θερμαίνεται, παθαίνεται και σε αφαρπάζει. Η Ρώσσα δεν έχει πήξει ακόμα.

Αμέσως έπειτα είδα την Ελληνίδα. Τα φούμαρα έχουν από καιρό ξεθυμαίνει. Δεν είναι μάζα, είναι μορφή, και οι γραμμές της είναι ξεκομμένες, ζωγραφιστές. Ο σκελετός της είναι ξετελειωμένος, και η Ελληνίδα είναι πηγμένη. Ζει βέβαια κι αυτή, και ίσως καίει, μα καίει όμορφα, σαν το λυχνάρι, όχι σαν την τρελλή τη φωτιά. Μετρημένη σ' όλα, λογαριάζει, το τ ι θα πει, το π ώ ς θα το πει, το γ ι α τ ί θα το πει, το π ό τ ε θα το πει. Θα ερωτευτεί α φ ο ύ λογαριάσει και της έρθει στο λογαριασμό ο άντρας που απαντά. Πάντα ορίζει τον εαυτό της, και στις τρέλλες της ακόμα. Ζουμερή δεν είναι, είναι ξερή. Η δροσιά της είναι η χάρη της, ενώ της άλλης η δροσεράδα είναι το ασυλλόγιστο και σύγκαιρα στοχαστικό της σκέψης. 

Οι αρετές της Ιδανικής Πολιτείας - ΠΛΑΤΩΝ


Οι απόψεις του Πλάτωνος για την ιδεώδη πολιτεία, η οποία διασφαλίζει στον πολίτη της τον άριστον βίον, εκθέτονται στον διάλογό του που τιτλοφορείται Πολιτεία. Με το παρόν θα εξετάσουμε το χωρίο 427c-445e από το τέταρτο βιβλίο της «Πολιτείας» και θα επιχειρήσουμε, σε πρώτη φάση, να προσδιορίσουμε τις αρετές της πόλεως και το περιεχόμενό τους. Έπειτα θα σκιαγραφήσουμε τα μέρη της ψυχής και θα ασχοληθούμε με την παραλληλότητα των αρετών της πόλεως με αυτές της ψυχής. Τέλος, θα αναφερθούμε στην πλατωνική εικόνα της δικαιοσύνης, τόσο στην κοινωνική όσο και στην ατομική της διάσταση, σε συνδυασμό με την ευδαιμονία πόλεως και ατόμου. Η ανάπτυξη θα γίνει σε τρεις ενότητες. Θα ακολουθήσουν τα συμπεράσματα.


ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ

Στον στίχο 427e10 της Πολιτείας η ιδεώδης πολιτεία ενσαρκώνει τις τέσσερις θεμελιώδεις αρετές. Χαρακτηρίζεται από ΣοφίαΑνδρείαΣωφροσύνη και Δικαιοσύνη. Η πόλη είναι σοφή, επειδή οι άρχοντές της (οι φιλόσοφοι-βασιλείς) είναι σοφοί και την καθοδηγούν προς το Αγαθόν. Είναι επίσης ανδρεία, για τον λόγο του ότι οι φύλακες-επίκουροι είναι ανδρείοι και μπορούν να υπερασπιστούν αφενός μεν τη εδαφική της ακεραιότητα αφετέρου δε τις αξίες που προβάλλει το εκπαιδευτικό της σύστημα. Χαρακτηρίζεται από σωφροσύνη, για το γεγονός ότι ανάμεσα στις τρεις τάξεις βασιλεύει η αρμονία, προκύπτουσα από την υποταγή της κατώτερης στις ανώτερες. Είναι ακόμη δίκαιη, επειδή το κάθε στοιχείο εκπληρώνει τη λειτουργία του δίχως να παρακωλύει την αντίστοιχη λειτουργία των άλλων.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ…


« … Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον…

…Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ’ ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι…» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).


«…Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη…».


Στα γραφόμενα του μεγάλου ιστορικού Στράβωνα ανακαλύπτουμε την κυριαρχία των Ελλήνων. Και δεν είναι καθόλου λόγια ενός τυχαίου, αλλά ενός εκ των μεγαλύτερων ίσως ο κορυφαίος,αρχαίους γεωγράφους και μέσα από αυτές τις γραμμές που αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις και σαφώς ιστορικές πηγές που δεν επιδέχονται καμιά αντίρρηση! 


Τι μας λέει λοιπόν; Ότι τα όρια των Ελλήνων προς τον Βορρά έφθαναν μέχρι τον Δούναβη και ως τον μυχό της Αδριατικής θάλασσας.

Οι Βόϊοι οι οποίοι εισέδυσαν στους Γερμανικούς δρυμούς και τους εποίκησαν ονομάσθηκαν με την πάροδο των αιώνων Boch. Οι Γάλλοι τους Γερμανούς τους προσωνομάζουν Boch(= Βόϊοι).

Για να δούμε όμως και την παρουσία των Ελλήνων στην Αγγλία. Το Κρητικής νοοτροπίας μνημείο του Στόουνχετζ, με τις παραστάσεις του αγκυλωτού σταυρού

είναι μία από τις πιο τρανές αποδείξεις της παρουσίας των αρχαίων Ετεοκρητών, στην γηραιά Αλβιόνα. Γιατί οι Ετεοκρήτες σαν τους καλύτερους ναυτικούς της εποχής είχαν φθάσει στο νησί και μάλιστα από εκεί προμηθεύονταν το μετάλλευμα του Κασσίτερου.

Ο αγκυλωτός σταυρός ήταν σύμβολο των Ελλήνων τόσο κατά την εποχή των Θεών όσο και αυτής του χαλκού. Οι Άρειες ( λευκές ) γυναίκες των Ινδιών είχαν ως σύμβολο-φυλακτό τον αγκυλωτό σταυρό, ακόμη και έως σήμερα.

Η μοναξιά

Xarama


penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Για ακόμα μια φορά βιώνω την μοναξιά, τόσο οικεία και τόσο μη αναγνωρίσιμη σε όλη μου την ζωή. Τώρα όμως καταφέρνω και την βλέπω, καταφέρνω και την βιώνω, καταφέρνω και μένω μέσα της, σαν αγαπημένη φίλη που χρόνια με συντρόφευε αλλά ποτέ δεν αναγνώριζα.
Τολμάω να την αντικρύσω πια, να την αναγνωρίσω και τελικά να την ρωτήσω. Γιατί σε εμένα; Γιατί τόσα χρόνια μου κάνεις παρέα;
Και αυτή μια φιγούρα ήρεμη, μαύρη σαν σκιά, αλλά καθόλου απειλητική μου απαντάει.
-Μα για να με αναγνωρίσεις.
Τι σημαίνει αυτό;
-Τόσα χρόνια ήμουν κοντά σου και δεν με είχες αντιληφθεί, τόσα χρόνια προσπαθούσες να ξεφύγεις από εμένα, ενώ εγώ ήμουν πάντα εκεί. Δεν με είχες δει! Τόσα χρόνια εγώ σου κρατούσα παρέα, αλλά δεν αντιλαμβανόσουν την ύπαρξη μου.
-Και γιατί αυτό;
-Γιατί αν με αναγνωρίσεις, αν αντιληφθείς το πόσο πιστή σου φίλη ήμουν όλα αυτά τα χρόνια της ζωής σου, θα έχεις αντιληφθεί κάτι σπουδαίο.

7 πράγματα που μας έμαθε ο Καβάφης για τη ζωή

Dromos Fos

1. Τον φόβο σου μόνο εσύ μπορείς να τον θρέψεις και μόνο εσύ μπορείς να τον καταστρέψεις. Τα τέρατα ζουν μέσα σου και στο χέρι σου είναι μόνο αν θα τα αφήσεις να μεγαλώσουν ή όχι. Ή, όπως λέει και ο Καβάφης, «Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου».
2. Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου να είναι λίγοι και καλοί. Μην αναλώνεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, που σε μειώνουν, που δεν θέλουν το καλό σου, που δεν ξέρουν να δίνουν. Μην εξαντλείσαι «μέσα στην πολλή συνάφεια του κόσμου».
3. Αυτά που δεν λες, αυτά που δεν ζεις, αυτά που δεν θες να παραδεχθείς ούτε στον εαυτό σου, τα απωθημένα και τα καταπιεσμένα σου ένστικτα είναι αυτά που θα έρθουν μια μέρα και θα σε εκδικηθούν, θα σε πνίξουν. Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, μην δημιουργείς αδιέξοδα εκεί που δεν υπάρχουν. Ζήσε.
4. Πόθος. Έρωτας. Σεξ. Αγάπη. Οι μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις. Απόλαυσέ τες.

Ποιος είναι ο ρόλος των συναισθημάτων και των συμπτωμάτων στο σώμα;

Health

Το παρακάτω κείμενο είναι άρθρο του μοριακού βιολόγου Bruce H. Lipton
Τα κύτταρά σας, τα οποία αποτελούν τους «πολίτες» του σώματός σας, επικοινωνούν με τον εγκέφαλό σας (τον κυβερνήτη). Αυτό συμβαίνει μέσα από τη δική τους ιδιαίτερη γλώσσα των συμπτωμάτων και των συναισθημάτων.
Ακριβώς όπως και το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, το σώμα σας διαθέτει «μετρητές και δείκτες» με τη μορφή των συναισθημάτων και των συμπτωμάτων που σας ενημερώνουν για την κατάστασή σας. Αν δίνετε προσοχή στα συναισθήματά σας, θα κατανοείτε τον τρόπο που αντιδρά το σώμα σας. Για παράδειγμα, όταν θυμώνετε το σώμα σας ανεβάζει τη θερμοκρασία του (σύμπτωμα).
Στην ουσία σας δίνει ένα αισθητηριακό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να «σταματήσετε και να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας». Τα συναισθήματα και τα συμπτώματα του σώματός σας κυριολεκτικά σας δίνουν αναφορά. Έτσι, σε περίπτωση που προσπαθείτε απλά να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα, διακόπτετε αυτά τα σήματα.

Περπατώντας.....

mother-and-daughter-smiling

 Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Καμπρογιάννης


Καθώς περπατάω στο δρόμο, μ' αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους, το πρόσωπό τους, το πώς περπατάν, το τι θέλουν να πουν με την όλη κορμοστασιά τους, τις κινήσεις τους, την έκφραση του προσώπου τους. Πολλά μπορεί κανείς να καταλάβει απ' τα μικρά και ασήμαντα, αυτά που, όπως λέμε, περνάν συχνά απαρατήρητα. Αλλά είναι και μερικά που "κάνουν μπαμ". Είναι αδύνατον να μη τα παρατηρήσεις αφού κραυγάζουν από μόνα τους.

Ας πούμε η ομοιομορφία στο ντύσιμο. Μα είναι σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί και όλοι και όλες να υπακούν πειθήνια. Είναι πραγματικά σαν οι δρόμοι να έχουν μεταμορφωθεί σε μια ατέλειωτη γραμμή παραγωγής που κατασκευάζει μονότονα το ίδιο πράγμα διαλαλώντας έτσι τη παντοδύναμη ισχύ της. Και τι μεγαλύτερη ισχύς από το να κουμαντάρεις τις βουλήσεις των ανθρώπων;

Άσε το facebook και ζήσε την στιγμή!!!!


mother-and-daughter-smiling

Μεγάλωσα την δεκαετία του 80!! τι ωραία χρόνια.... Κινητά δεν υπήρχαν και οταν άρχισαν να κυκλοφορούν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ηταν τοσο ακριβά που ελάχιστοι αγόραζαν! Δεν τα χρειαζόμασταν άλλωστε!

Κάναμε βόλτες με τα ποδήλατά μας στους άδειους δρόμους, παίζαμε μήλα στην μέση του δρόμου, κρυφτό, φτιάχναμε τα δικά μας σπίτια απο τούβλα στα χωράφια, κάναμε συλλογή από σελίδες αλληλογραφίας τις οποίες ανταλλάσσαμε αν τις είχαμε διπλές...

Την έχω ακόμα αυτή την συλλογή,να μου θυμίσει μια εποχή αθώα, μια εποχή χωρίς εγληματικότητα, μια εποχή που αφήναμε τα κλειδιά μας πίσω από τις πόρτες του σπιτιού μας χωρίς να φοβόμαστε.

Οι νέοι , επικοινωνούσαν με γράμματα.....Πόση χαρά ένιωθα όταν γύριζα από το σχολείο και μου έλεγε η μαμά μου '' έχεις γράμμα''!!!

Βγάζαμε φωτογραφίες και περιμέναμε πως και πως να εμφανίσουμε το φιλμ για να τις δούμε!!! μας έτρωγε η αγωνία!!!!

Στο τηλέφωνο μιλούσαμε ελάχιστα αφού ήταν προτιμότερη η οπτική επαφή! Και όταν μας μιλούσαν οι φίλοι μας, τους κοιτούσαμε στα μάτια με προσοχή χωρίς να αποσπά τίποτα την προσοχή μας.

Η συσκευή... που μετατρέπει την τηλεόραση σε tablet!

Η συσκευή... που μετατρέπει την τηλεόραση σε tablet!

Η οθόνη αφής σε tablets και smartphones, απλοποίησε κατά πολύ τον τρόπο χειρισμού τους. Αν κάποιος θα μπορούσε να βρεί ένα μειονέκτημα σε αυτές τις συσκευές, είναι το μέγεθος της οθόνης τους. Πώς θα σας φαινόταν όμως να είχατε ένα tablet με οθόνη 60 ιντσών; Αδύνατο θα πείτε. Και όμως, υπάρχει μια συσκευή η οποία θα μετατρέψει την οθόνη της τηλεόρασής σας σε οθόνη αφής και θα την μετατρέψει σε ένα τεράστιο tablet.
1atouchjet1
Το Touchjet Wave μας έρχεται από τις ΗΠΑ. Είναι ένα gadget που οι λάτρεις του είδους μάλλον θα λατρέψουν. Πρόκειται για ένα προτζέκτορα υπέρυθρων ακτίνων, ο οποίος τοποθετείται στο πάνω μέρος της τηλεόρασης και μετατρέπει την οθόνη αυτής σε οθόνη αφής. Απλώς τοποθετείς το HDMI και είσαι έτοιμος. Το Touchjet Wave, είναι εφοδιασμένο με wireless για ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και έτσι ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει στην τηλεόρασή του οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμεί, να κατεβάσει ταινίες μέσω streaming, παιχνίδια κτλ. Είναι επίσης εφοδιασμένη με Bluetooth, ενώ διαθέτει και 2 θύρες USB.

Το γραφείο του μέλλοντος θα έχει... πετάλια! (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι επιβλαβείς συνέπειες της καθιστικής ζωής είναι σαφείς: Το να κάθεστε για πολλές ώρες την ημέρα στο γραφείο στην δουλειά, ή στον κααπέ στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της υγείας σας, από την καρδιά σας μέχρι τον εγκέφαλό σας. 
Μπορεί να συμβάλλει σε εκδήλωση διαβήτη, παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και ακόμη και ψυχικών ασθενειών, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Ωστόσο, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να καταπολεμήσουμε αυτές τις τάσεις επιδείνωσης της υγείας μας, ιδίως σε ένα περιβάλλον γραφείου.
 
Τώρα, όμως, ένας νέος τύπος γραφείου εργασίας έρχεται να τα αλλάξει όλα αυτά και ίσως να διαδοθεί ευρέως τα επόμενα χρόνια από εταιρείες που θα θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να μείνουν πιο υγιείς.
 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ ήθελαν να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα μιας μοναδικής ιδέας: το γραφείο-ποδήλατο! Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Lucas Carr, επίκουρο καθηγητή της υγείας και της ανθρώπινης φυσιολογίας, εξέτασαν τις περιπτώσεις 27 ατόμων που εργάζονταν σε μια εταιρεία στην πόλη της Αϊόβα και στα γραφεία τους είχαν προσαρμοσμένη μια συσκευή πεντάλ. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.





ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ -ΜΗΝ- ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΣΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.

 ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. 

ΑΝ ΚΙ ΕΣΥ -ΝΟΣΗΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ- ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ "ΧΡΕΗ" ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

 ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ΑΡΑΓΕ;... 

ΝΑ ΠΕΝΘΗΣΕΙΣ ΘΕΛΩ "ΑΓΑΠΗΤΗ" ΦΑΣΙΣΤΟΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

Εγχειρίδιο ευθανασίας


 Τάσος Λειβαδίτης (αποσπάσματα)

Απόδραση

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ήμουν κάποτε αλλιώς.
Άλλοι αναζητάν να βρουν γιατί είμαι έτσι σήμερα.
Ποιός είμαι ή ποιός ήμουν;
Αναζητήσεις δίχως σημασία.
Το κέρδος είναι ότι τους ξέφευγα διαρκώς.

Βιβλίο ασκήσεων

Την πρώτη φορά που ενέδωσα,
σκέφτηκα ύστερα απελπισμένος να
πάω να πνιγώ.
Τη δεύτερη φορά μου αρκούσε
να κοιτάω απλώς τη θάλασσα.
Τώρα σιχαίνομαι ακόμα και το νερό.

Με την κριτική ¨παγώνετε¨ την εικόνα του άλλου μέσα σας εμποδίζοντας την εξέλιξη και στους δυο σας.



Ο πιο απλός τρόπος να σαμποτάρετε την ευτυχίας σας είναι να είστε κριτικοί με τους ανθρώπους γύρω σας. 

Προτείνω να μη κάνετε ποτέ κριτική σε άνθρωπο. 

Να περιγράφετε μόνο αυτό που βλέπετε, όσο γίνεται πιο αντικειμενικά, χωρίς χαρακτηρισμούς-ταμπέλες και επίθετα. 

Μπορείτε να πείτε στον άλλον ότι κάτι που είπε ή έκανε σας ενοχλεί, και ότι ενεργοποιεί μέσα σας τον κακό εαυτό σας – αρνητικά δηλαδή συναισθήματα. 

Η κριτική προκαλεί στον άλλον στενοχώρια, παθητικότητα και αρνητική αντίδραση- φαύλο κύκλο. 

“Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο”;



Να τολμήσουμε να αλλάξουμε, να τολμήσουμε να ζήσουμε. 

Πίσω από κάθε πρόβλημα που φαίνεται δύσκολο ή έρχεται συχνά με μικρές παραλλαγές στη ζωή μας, βρίσκεται μια προσωπική πεποίθηση που πρέπει να αλλάξουμε. Η λύση είναι μία: ΑΛΛΑΖΩ ΕΓΩ. 

Χρειάζεται να αλλάξουμε τα «πρέπει», τα «οφείλω», τα «πιστεύω», που δεχτήκαμε κάποτε ανεξέταστα και να κρατήσουμε αυτά που εμείς επιλέγουμε. 

Να διατηρούμε όμως σαν φάρο-οδηγό μια φωνή που έρχεται από βαθειά μέσα μας, που αλάθητα μας συμβουλεύει, γιατί μας ενώνει με την πραγματική αθάνατη ουσία μας. 

Όλοι αλλάζουν κάτι, κάποτε – συνήθως από ανάγκη. Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη στιγμή που – μερικοί- κάνουν ένα άλμα, μια τομή: είναι η ημέρα που παίρνουν πάνω τους την ευθύνη της ζωής τους και παύουν να κατηγορούν τις καταστάσεις ή τους άλλους ανθρώπους ή την ίδια τους την φύση. 

Είναι η αφύπνιση, η δεύτερη γέννηση, η μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ.

Τώρα μιλάνε για "κύμα Χ" στη γη, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο!

Η γη κινείται σε μια περιοχή του γαλαξία που οδηγεί σε αύξηση των κοσμικών ενεργειών που επηρεάζουν τον ήλιο μας και την αλλαγή του ανθρώπινου DNA. Προβλέπεται ότι αυτό θα οδηγήσει σε πολλές αλλαγές στην ανθρώπινη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων γνωστοποιήσεων των προηγμένων τεχνολογιών, τα μυστικά διαστημικά προγράμματα και την εξωγήινη ζωή.

 28 Σεπτέμβριου 2015 - Wave X βομβαρδίζει τη γη!
Εδώ είναι μερικές εντυπωσιακές προβλέψεις σχετικά με αυτές τις εισερχόμενες κοσμικές ενέργειες και τις επιπτώσεις τους:  την επιτάχυνση και την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από τον ήλιο και άλλες κοσμικές ενέργειες που θα εδραιωθούν ειδικά από τα τέλη Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίουακι θα προκαλέσει, περίπου στις 28 Σεπτέμβριος, αυτό που περιγράφεται ως μια «μετατόπιση συχνότητας» στη συνείδηση.
Οι εξελικτικές αλλαγές που θα προκύπτουν παγκόσμια από τις αποκαλύψεις, θα είναι αποτέλεσμα της εισερχόμενης κοσμικής ενέργειας που περιγράφεται ως ένα «κύμα X»:


Θα αντιμετωπίσετε ένα "κύμα της εξέλιξης. Αυτό που θα μάθουμε και είναι, πρωτοφανές στην ιστορία, σε μια μαζική κλίμακα είναι η αληθινή απάντηση των «Ποιοι είμαστε;», «Πού ερχόμαστε;» και «Ποιος είναι ο σκοπός μας;» . Ο πλανήτης πρόκειται να απογειωθεί σε ένα τέτοιο απίστευτο τρόπο".
Η άσκηση Jade Helm που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ,  πραγματικά αποσκοπεί στην απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τις επιπτώσεις των εισερχόμενων κοσμικών ενεργειών, προκειμένου να διαχειρισθούν καλύτερα τις αλλαγές που θα προκαλέσει στην ανθρωπότητα:
Αυτή η άσκηση είναι πολύ συνδεδεμένη με την μετατόπιση της συχνότητας με την οποία οι χαμηλότερες  περιοχές όπου οι ασκήσεις διεξάγονται αναμένεται να εμπλακούν σε ένα υψηλότερο πεδίο συχνότητας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - το σκοπό ύπαρξής της μάθησης από τη διαχείριση και τις προκύπτουσες επιπτώσεις στον πληθυσμό εκεί πριν αυξηθεί ακόμη περισσότερο στις υψηλότερες περιοχές τον Σεπτέμβριο.
Η κοινότητα των ΗΠΑ νοημοσύνη έχει επίγνωση των ενδεχόμενων επιπτώσεων των εισερχόμενων κοσμικών ενεργειών και λαμβάνει μέτρα για να το διαχειριστεί αυτό. Η κοινότητα των ΗΠΑ Intelligence είναι πολύ πιθανό να μην είναι η μόνη που γνωρίζει τις εισερχόμενες κοσμικές ενέργειες και λαμβάνουν μέτρα για να το διαχειριστούν.


Μια μετατόπιση συχνότητας θα συμβεί στο 23 με 28 Σεπτέμβριος και αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό. Αυτή είναι και η στιγμή που ο Πάπας Francis θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο (Σεπ 23) και θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ (24η Σεπτεμβρίου) ενώ θα υπάρξει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθει το CERN για να αποσπάσει αυτήν την τεράστια ενέργεια incomining κύμα. Για να καλύψει όλα αυτά ο Πάπας Francis θα συναντήσει παγκόσμιους πολιτικούς ηγέτες κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου. Δικές του υπηρεσίες πληροφοριών του Βατικανού είναι επίσης πολύ πιθανό να είναι σε επίγνωση αυτών των εισερχόμενων κοσμικών ενεργειών. Είναι περισσότερο από τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που οι εισερχόμενες κοσμικές ενέργειες προβλέπεται να κορυφωθούν στον πλανήτη, ο πιο ισχυροί θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες του κόσμου να συναντηθούν. Το Βατικανό φαίνεται να είναι ενήμερο για τις εισερχόμενες κοσμικές ενέργειας και την ισχυρή μεταμορφωτική επίδραση που θα έχουν για την ανθρωπότητα, και το ίδο εκμεταλλεύεται το κοσμικό κύμα, να το πω έτσι.


Η γη κινείται σε μια περιοχή του γαλαξία που οδηγεί σε αύξηση των κοσμικών ενεργειών που επηρεάζουν τον ήλιο μας και την αλλαγή του ανθρώπινου DNA. Προβλέπεται ότι αυτό θα οδηγήσει σε πολλές αλλαγές στην ανθρώπινη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων γνωστοποιήσεων των προηγμένων τεχνολογιών, τα μυστικά διαστημικά προγράμματα και την εξωγήινη ζωή.


Οι εισερχόμενες κοσμικές ενέργειες που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο ανθρώπινο DNA και θα προκαλέσουν μεγάλες αποκαλύψεις. Ορισμένοι αστρικοί Πρέσβεις της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας που σταθμεύουν στη Γη  έχουν ήδη διοριστεί ως αντιπροσώποι σε μια ομάδα εξωγήινων που ονομάζεται Συμμαχία όντων των Σφαιρών. Η Συμμαχία όντων των Σφαιρών εμφανίστηκε κάποια στιγμή γύρω στο 2012-2013 σε όπως μια μεγάλη μεγέθους σφαίρα όπως ο Ποσειδώνας και σχηματισαν ασπίδες συχνοτήτων γύρω από το ηλιακό σύστημα και τον ήλιο. Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες αυτών των σφαιρών ήταν να ρυθμίσει την ποσότητα της κοσμικής ενέργειας που έρχονται στο ηλιακό μας συστήμα και της γης, ώστε η ανθρωπότητα να μπορούσε να ενσωματώσει καλύτερα και να προετοιμαστεί για μεγάλες αλλαγές:
Η σφαίρα Συμμαχία επικεντρώθηκε κυρίως στις ενεργητικές αλλαγές που συμβαίνουν στο τοπικό αστρικό σμήνος μας, λόγω της έκτασης του γαλαξία που εισέρχονται. Έχουν χρησιμοποιήσει πολλές χιλιάδες σφαίρες που παραμονεύουν και απλώνονται σε ίσες αποστάσεις κατά μήκος του ηλιακού μας συστήματος και στα γειτονικά μας συστήματα (ηλεκτρικά συνδεδεμένα στον «κοσμικό ιστό» και στο φυσικό σύστημα αστροπυλών) για να αμβλυνθούν και να διαχέονται τα εισερχόμενα φορτισμένα κύματα τσουνάμι υψηλής ενέργειας, που αλλάζει τη  δονητική κατάσταση του χώρου / χρόνου, της ενέργειας και της ύλης για να το αναγκάσει να αυξήσει σε μια υψηλότερη κατάσταση στο «φάσμα πυκνότητας».
Μεταξύ των αλλαγών που θα προκληθούν από τις εισερχόμενες κοσμικές ενέργειες είναι η απελευθέρωση των πληροφοριών σχετικά με τις προηγμένες τεχνολογίες, μυστικό διαστημικό προγράμματα και εξωγήινη ζωή που από τον Goode έχει περιγραφεί ως ένα «πλήρη γεγονός γνωστοποίησης." Ο Goode ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι μεγέθους Ποσειδώνα σφαίρες είναι περίπου έτοιμες να εγκαταλείψουν το ηλιακό μας σύστημα, δεδομένου ότι έχουν επιτύχει την κύρια λειτουργία τους:
Οι «σφαίρες» φαίνεται να πλησιάζουν το τέλος του σκοπού τους, καθώς, επίσης, να αρχίζουν να αμβλυνθούν και λιγότερο της ενέργειας επιτρέποντας έτσι όλο και περισσότερο να εισέλθουν στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος και άμεσα ως αποτέλεσμα τον ήλιο, τους πλανήτες και τα ανθρώπινα όντα που είναι τόσο εύκολα τεθούν σε κατάσταση ενεργοποίησης από αυτές τις ενέργειες. Σε κάποιο σημείο οι σφαίρες θα φύγουν και θα πρέπει να θεωρείται πλήρως μια μετάβαση σε 4ης/5ης πυκνότητας πολιτισμού. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές άλλες εκδηλώσεις που θα εμφανίζονται πριν από το τελευταίο αυτό γεγονός που θα μας αφήνουν να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια τελικά.
Στις 11:11 π.μ. 28.09.2015, το κύμα -Χ  [WAVE X] θα βομβαρδίζει τη Γη με φωτόνια-γάμμα σωματίδια φωτός που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και θα προκαλέσουν μια στιγμιαία αλλαγή του DNA. Τα όντα των οποίων οι εσωτερικός συντονισμός Schuman σταθεροποιείται στο 17 Hertz ή υψηλότερη θα προωθούνται στην 5η διάσταση!


Ο αριθμός των όντων που προβλέπεται να ανέλθει από 28/9/2015 είναι λίγο πάνω από 2,3 δις  και ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τη συλλογική συνείδηση ​​της ανθρωπότητας για να φανερώσει πώς οι αλλαγές θα εξελιχθούν. Οι κοσμικές ενέργειες κορυφώνονται και ότι οι "σφαίρες" τις ρυθμίζουν, όλο και λιγότερο. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορεί κάλλιστα να είναι μια εποχή όπου η κορύφωση της κοσμικής ενέργειας θα προκαλεί σημαντικές αλλαγές στην ανθρώπινη φυσιολογία, πυροδοτώντας έτσι μια μάζα ανάβαση του φωτός σε όντα που έχουν αυξήσει τις συχνότητες τους σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο αγάπης του εαυτού!
Η ημερομηνία 8/9/2015 είναι γνωστή ως «ορίζοντας γεγονότων» και είναι η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της ανθρωπότητας! Δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μαζικής παγκόσμιας ανάβασης από όντα που πάλλονται σε ανώτερη διάσταση 4η ή 5η. οι πραγματικές εργασίες σας θα αρχίσουν  κατά την ημερομηνία αυτή, καθώς θα χρειαστεί να κρατήσετε ακόμη περισσότερο φως στο σώμα για να βοηθήσετε την υπόλοιπη ανθρωπότητα στην ανάληψή της!
 Θεική ευλογία σε όλα τα μεγάλα όντα του φωτός!

Πηγή:  zonnews


kavalarissa

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα