Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οχλοκρατία



Ο ανθρωπος ειναι στο βαθος ενα αγριο θηριο,ενα τρομερο θηριο.Δεν τον γνωριζουμε παρα μονο τιθασευμενο,εξημερωμενο σε αυτην την κατασταση που την λεμε πολιτισμο.Μολις οι αμπαρες και οι αλυσιδες της εννομης ταξης πεσουν,αδιαφορο με ποιον τροπο,αμεσως ξεσπαει αναρχια και τοτε βλεπει κανεις αυτο που πραγματικα ειναι .Το κρατος δεν ειναι παρα το φιμωτρο,σκοπος του οποιου ειναι να καταστησει αβλαβες το σαρκοφαγο θηριο.Η οργανωση της ανθρωπινης κοινωνιας ταλαντευεται αναμεσα σε δυο ακρα : τον δεσποτισμο και την αναρχια.

Ο Πύργος Της Βαβέλ Ναός Του Διός.

Οι Βαβυλώνιοι αποκαλούσαν τον Δία Βήλο. Το ύψος αυτού του οικοδομήματος ήταν κάπου 300 πόδια και με τον καιρό μπλέχτηκε γύρω απο αυτό ο Εβραικός μύθος του πύργου της Βαβέλ. Ο ναός χτίστηκε απο την βασίλισσα Σεμιράμι.



Αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν στην Αιγυπτιακή πόλη Λούξορ

Jars used to preserve human organs found under mortuary temple in Egypt. 10 Jan 2013


Ιταλοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τάφους που είναι πάνω από 3.000 ετη.

Το υπουργείο  Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου λέει ότι οι τάφοι βρέθηκαν κάτω από το  ναό (νεκροτομείο) του Φαραώ Αμενχοτέπ Β, ο οποίος βασίλεψε από το 1427 π.Χ. έως το 1401 π.Χ..

Ο ναός βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου.

H ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Ο τοκετός στην αρχαιότητα ήταν μια διαδικασία εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογέννητο βρέφος. Η βρεφική θνησιμότητα ήταν υψηλή και σε πολλές περιπτώσεις η μητέρα έχανε τη ζωή της κατά την γέννα.  



Ασφαλώς η βαθμιαία πρόοδος της ιατρικής βοήθησε σε κάποιο βαθμό τη διαδικασία αυτή. Ήδη ο Ιπποκράτης τον 5ο π.Χ. αιώνα συγγράφει ειδικά για τα γυναικολογικά ζητήματα και τον 2ο αι. μ.Χ. διαπρέπει στη Ρώμη ο διασημότερος γυναικολόγος της αρχαιότητας, ο Έλληνας Σωρανός ο Εφέσιος, που συνέγραψε πλήθος έργων σχετικών με τη γυναικολογία. 

“ΜΗΔΈΝ ΆΓΑΝ”

Στην προμετωπίδα του ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς, ανεγράφοντο εκατέρωθεν του ιερού γράμματος Ε τα δύο περίφημα Δελφικά παραγγέλματα του Χείλωνα του Λακεδαιμόνιου, γνώθι σ’ αυτόν και μηδέν άγαν.




Τα Δελφικά παραγγέλματα 147 συνολικά ήταν σύντομες ρήσεις προερχόμενες από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, χαραγμένα σε διάφορα σημεία στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟΥΣ ΝΥ ΤΙΜΕS

Μια Βυζαντινή εκκλησία στα παράλια της Μικράς Ασίας, είδε το “φως του ήλιου”,μετά από 700 χρόνια. Και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times!


Νέο φάρμακο για τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη


Δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα και βελτίωσε την κίνηση των άκρων τους

                             Νέο φάρμακο για τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη
Ένα νέο φάρμακο που δοκιμάστηκε πειραματικά σε ποντίκια με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, πέτυχε να βελτιώσει την κίνηση των άκρων τους. Το φάρμακο που φέρει την προσωρινή ονομασία LM11A-31, είναι το πρώτο που λαμβάνεται από το στόμα και αντιμετωπίζει τις συνέπειες των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΧΑΒΡΙΑ


Απεικόνιση Οπλίτου 5ου-4ου αι., ανώτερης-ατης κοινωνικής τάξεως - ένας 
Ναύαρχος / Στρατηγός του 4ου αιώνος θα έφερε αντίστοιχο οπλισμό. Φέρει ακριβό 
και περίτεχνο λινοθώρακα με μπρούτζινες φολίδες και βαριά πλάκα μετάλλου στο στήθος. Χαρακτηριστικές οι πολύπλοκης κατασκευής περικνημίδες.
Έρευνα - Κατασκευή: Δημήτρης Κατσίκης hellenicarmors.gr σε συνεργασία με τον 
Σύλλογο Ιστορικών Μελετών "Κορύβαντες" koryvantes.org

Η ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ


                               


ΚΑΘΑΡΣΗ για την ψυχή του ανθρώπου είναι η αποβολή των παθών του τα οποία κυριολεκτικά ρυπαίνουν την ψυχή του. Όμως ο άνθρωπος παράλληλα με την προσπάθεια αποβολής των παθών του πρέπει να καταβάλει προσπάθεια να εξαλείψει και τις ψευδείς του δοξασίες γιατί αυτές τον οδηγούν σε λανθασμένη πορεία στην ζωή του και στην εκτροφή των παθών.

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο άνθρωπος για το κέρδος...

Φριχτή κακοποίηση στην παραγωγική διαδικασία του "διάσημου" καφέ από περιττώματα γάτας!!

Κακοποίηση ζώων κατά την παραγωγική διαδικασία του διάσημου καφέ «Kopi Luwak», ο οποίος φτιάχνεται από περιττώματα της γάτας «civet», γνωστή ως «μοσχογαλή γάτα» της Νοτιοανατολικής Ασίας, καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο καφές «Kopi Luwak», ο ακριβότερος στον κόσμο σήμερα, παράγεται στην Ινδονησία με τη συνδρομή της γάτας civet.

Ο Παράδεισος επί της Γης



«Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι ο στόχος καθώς και η ανταμοιβή της αληθινής θεραπείας είναι το να αγγίξουν υψηλές στιγμές θείας έκστασης – ένα άνοιγμα στην αιωνιότητα, σαν να μας εκτοξεύει το Σύμπαν προς γαλαξιακές δίνες… ή, σα μια βαθιά ήρεμη, εσωτερική ανάσα – κάτι σα να αγγίζεις το Θεό.

Ωστόσο δεν είναι έτσι.

Το καθρέφτισμα του καθρέφτη


Όταν οι πράξεις των άλλων μας ενοχλούνδεν φταιν οι άλλοιαλλά ούτε και οι πράξεις τους.
Αυτό που μας ενοχλείμας θυμώνειμας εκνευρίζειμας στενοχωρεί στους άλλουςείναι εκείνο το κομμάτι που χρήζει θεραπείας μέσα μας.

Πότε θα έχει θεραπευτεί;

ΑΙΤΙΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ , ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΓΩΜΑΝΙΑΣ



*ΕΣΩΤ.ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ .PLAY≥. Η ΖΩΉ ΣΕ FAST FORWARD


20111112-224037.jpg
                Κάποτε μου είπαν για την τεχνική του “fast forward“. Δεν φανταζόμουν ότι θα λειτουργούσε. Ούτε είμαι σίγουρος αν όλα αυτά που έζησα ευθύνονται γι’ αυτή την τεχνική, όμως θα την γράψω…;)
Σίγουρα είχε κάποια επιρροή, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πνευματικότητα της…
Η τεχνική είναι πολύ απλή.

Γνώση που ακριβώς να χτυπήσεις...



Η μεγαλύτερη μηχανή του πλοίου χάλασε. Οι ιδιοκτήτες του πλοίου στην προσπάθεια τους να την επισκευάσουν φώναξαν τους καλύτερους τεχνικούς του λιμανιού. Ο ένας μετά τον άλλον απέτυχαν να την βάλουν σε λειτουργία.

Στο τέλος έφτασε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που επισκεύαζε πλοία από τότε που ήτανε μικρό παιδί. Κουβαλούσε μια μεγάλη τσάντα με εργαλεία μαζί του και στρώθηκε αμέσως στη δουλειά. Δύο από τους ιδιοκτήτες του πλοίου τον παρακολουθούσαν την ώρα που επιθεωρούσε την μηχανή, ελπίζοντας να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. 

ΑΡΧΑΙΑ...ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...!



ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΖΟΥΚΗ, 1955.

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1964 για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Ως σκοπό είχε να φέρει σε επαφή τις παλαιότερες γενιές Νεοελλήνων με τη γλώσσα των αρχαίων προγόνων τους. Αποτελούσε μία μεθοδική διδασκαλία του συντακτικού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, με τα κατάλληλα αποσπάσματα από αρχαίους συγγραφείς.
Στα αποσπάσματα που επέλεξα μπορείτε να διαβάσετε κείμενα  που υπάρχουν στο αναγνωστικό αυτό. Ο λόγος για τον οποίο τα παραθέτω είναι διότι όπως θα διαπιστώσετε,  δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος αρχαία Ελληνικά για να τα διαβάσει και να τα κατανοήσει, σε αντίθεση με τα κείμενα αρχαίων Ελληνικών

Ψάπφα, Ψαπφώ, Σαπφώ…


“ΕΈρος δ’ ετίναξέ μοι φρένας,
ως άνεμος κατ΄ορος δρύσιν εμπέτων…”
(“Ο Έρωτας μου πήρε το μυαλό
σαν άνεμος που πέφτει
πάνω στη δρυ του βουνού…”)
“α δε μ’ ίδρως κακχέεται,
τρόμος δε παίσαν άγρει,
χλωτερα δε ποιας έμμι,
τεθνάκην δ’ ολίγω πιδεύην φαίνομαι”
(“με λούζει κρύος ιδρώτας
και τρέμω ολόκληρη
και γίνομαι πιο πράσινη από χόρτο
και μου φαίνεται πως λίγο θέλω ακόμη να πεθάνω”)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΘΗΡΙΟ ? ΕΣΥ ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΘΡΕΦΕΙΣ?




Ανθρωπος η θηριο? εσυ ποιον επιλεγεις να θρεφεις ?

Αυξανεται δραματικα ο αριθμος των ανθρωπων που δυσκολευονται να βρουν τα απαραιτητα για την διαβιωση τους σε καθημερινη βαση, η αλληλεγγυη και η βοηθεια δυναμωνουν καθημερινα απο την αλλη πλευρα αλλα ακομα δεν μπορουν να εξισσοροπησουν το ζυγι...
Αν δεν ευαισθητοποιηθουν αυτοι που εχουν ακομα κι αν δεν συνειδητοποιησουν οσοι ακομα εχουν εισοδημα να σταματησουν να πληρωνουν μ'αυτο τον κρατικο μηχανισμο και ολα του τα πλοκαμια...φορους, δανεια, εισφορες, κ.λ.π. ενω διπλα τους υπαρχουν ανθρωποι που με το ζορι βρισκουν τροφη , με το ζορι επιβιωνουν , δεν θα καταφερουμε να γυρισουμε τον τροχο απο την αλλη πλευρα...κιαν δεν γυρισει ο τροχος αναποδα...

Διάφορες παροιμίες – εκφράσεις και η καταγωγή τους!



“Πήρε τα βρεγμένα του και έφυγε”
“Μη στάξει και μη βρέξει”
Στο Μεσαίωνα οι τιμωρίες ήταν φοβερές και απάνθρωπες, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα παραπτώματα. Κάποτε, όταν την Κορώνη την είχαν οι Φράγκοι, ένας φτωχός καμπανοκρούστης άργησε πέντε λεπτά, για να χτυπήσει την καμπάνα της πόλης. Αυτό, όομως, ήταν αρκετό για το σκληρό διοικητή -τον Ερνάντο Φελάζ- να τον διατάξει να πηδήσει από το καμπαναριό. Αλλ’ επειδή  ο καμπανοκρούστης δεν είχε το κουράγιο, έβαλε ο Φελάζ μερικούς στρατιώτες του να τον ανεβάσουν με τη βία ως εκεί πάνω και να τον ρίξουν στο κενο. Φυσικά ο δυστυχισμένος έγινε κομμάτια.

Νικόλας Άσιμος- ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ…


 



ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ…

Κάποτε θα με διαβάσεις ίσως, θ’ ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις.
Αλλά δεν θα’ μια πια εγώ. Θα’ ναι αυτή η μάσκα που φορούν στους πεθαμένους. Όσους τους χρησιμοποιούν μετά το θάνατο τους, όταν οι ίδιοι δεν υπάρχουν.
Όσο υπήρχα με φοβόσουν.
Όσο υπήρχα δεν με άντεχες.

Υπόφυση, Ολύμπιοι, Ελ, Κουνέλ και Νέμεσις

                  


Στο μακρινό παρελθόν η *Υπόφυση ήταν το τρίτο μάτι, και κάτι περισότερο από «μάτι»: Ένας κοσμικός πομποδέκτης πολύ-διαστατικής πληροφορίας. Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΑΣ ΚΕΡΑΙΑ. Αν σας βαρένει κάψτε την με πανσέτες, μουρταδέλες, ζαμπόν, χορταράκι, νοθευμένο τσίπουρο, φθοριούχες οδοντόπαστες, νερό από την βρύση σας, σκέψεις μίσους, ιδεοληψίες πολιτικές, χριστιανικές, μωαμεθανικές, ναζιστικές, Ελ, Ολύμπιους, Κουνέλ, 5ης και 66ης διάστασης κλπ.

Στη "θάλασσα" των Σαργασσών


Ήταν, τότε, δώδεκα χρονών. Όταν ο παππούς άπλωσε το χέρι του και της έδωσε το τυλιγμένο βιβλίο, η καρδιά της σκίρτησε για έναν άγνωστο λόγο. Άνοιξε το φανταχτερό περιτύλιγμα βιαστικά. Ήταν μια παλιά δερματόδετη έκδοση με κιτρινισμένες σελίδες. "Η πλατιά θάλασσα των Σαργασσών", έγραφε στο εξώφυλλο. "Καλό ταξίδι!" της χαμογέλασε ο παππούς και της χάιδεψε το κεφάλι.

Σούρατ Σαμπντ Γιόγκα: Η Γιόγκα του Ηχητικού Ρεύματος Ζωής

Πρωτότυπη έρευνα - Ειρήνη Λεονάρδου


Surat Shabd Yoga

Η Γιόγκα του Ηχητικού Ρεύματος Ζωής

shurat01b

Φανταστείτε πως ξυπνάτε ξαφνικά και βρίσκεστε καθισμένοι σ’ ένα τεραστίων διαστάσεων αμφιθέατρο, ως μέλος μιας πολυάριθμης φιλαρμονικής ορχήστρας. Κρατάτε, όπως όλοι, ένα μουσικό όργανο και καλείστε να αρχίσετε να παίζετε με αυτό, το μουσικό κομμάτι που σας αντιστοιχεί.
Δεν έχετε ιδέα από μουσική αλλά όσοι κάθονται κοντά σας, σας παροτρύνουν με νοήματα πως οφείλετε να παίξετε οπωσδήποτε, πως είναι θέμα μέγιστης σημασίας και πως δεν έχετε άλλη επιλογή.

Πώς να αποφύγετε τις καούρες

 Ανάμεσα στις τροφές που προκαλούν καούρες σε πολλούς ανθρώπους περιλαμβάνονται η σοκολάτα, λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η αποφυγή τροφίμων και ποτών που προκαλούν τα συμπτώματά σας είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα για να εμποδίσετε την εμφάνιση της καούρας:

Γιατί η Αγάπη του Ανθρώπου δεν εμπορεύεται τίποτα…Ούτε τον Άνθρωπο, ούτε τον Θεό…

                                                 
Μόνοι μας ήρθαμε, με επιλογή, σε τούτον τον Κόσμο και μόνοι μας πρέπει να φύγουμε από την γέννησή μας…
Υπάρχουν τόσα μυστικά μέσα στον ασυνείδητο τομέα του φυσικού ανθρώπου, που είναι σχεδόν αδύνατον να θυμηθεί ότι πρωτίστως Είναι Άνθρωπος.

Ξένος, μέσα στους οικείους του…αυτή η ανθρώπινη οικογένεια κουβαλάει τόσα ασυνείδητα βάρη, τιμωρίες, αμαρτίες και υποχρεώσεις, που μάλλον θεωρώ σύμπτωση ότι δεν έχει σφάξει ακόμα ο ένας τον άλλον, επί του πρακτικού…

Η συγκινητική ιστορία ενός σκύλου, που έγινε ήρωας και άγαλμα!



O Χατσίκο (Hachiko), που στα Ιαπωνικά  σημαίνει “Πιστός σκύλος”, ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα και γεννήθηκε τον Νοέμβριο το 1923, στην πόλη Odate, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας. Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburō Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν.

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Δυο πόρτες έχει η ζωή'' - Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου - Στέλιος Καζαντζίδης


                          

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ήταν μια από τις σπουδαιότερες στιχουργούς, η οποία χάρη στο τρομακτικό ταλέντο της τροφοδότησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με μεγάλο αριθμό εξαίρετων δημιουργιών, μερικές από τις οποίες θα παραμείνουν για πάντα άγνωστες, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που έγραψε είναι καταχωρημένο στο όνομά της.

Η Ευτυχία Χατζηγεωργίου-Οικονόμου, κατόπιν Νικολαίδου και τελικά Παπαγιαννοπούλου (1893 - 7 Ιανουαρίου 1972) υπήρξε μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Φάρμακο η Coca-Cola για σπάνια ασθένεια του στομάχου



Η Coca-Cola μπορεί να θεραπεύσει με μεγάλη επιτυχία μία σπάνια, επώδυνη ασθένεια του στομάχου, γλιτώνοντας τους ασθενείς από την ανοιχτή εγχείρηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε, το γνωστό αναψυκτικό μπορεί να θεραπεύσει με επιτυχία τογαστρικό τροφοπίλημα που οφείλεται σε άπεπτες φυτικές ίνες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα