Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τα ψέμματα των αριθμών



Λυπάμαι, αλλά έχω χάσει την πίστη μου σε αυτή τη χώρα. Προσπαθώ να βρω κάτι ν’ αναθαρρήσω, αλλά δεν γίνεται. Η βελτίωση των οικονομικών δεικτών δεν είναι αποτέλεσμα εξυγίανσης της οικονομίας, αλλά ακρωτηριασμού. Το παλιό ελληνικό μοντέλο πεθαίνει, αλλά δεν αντικαθίσταται από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, γιατί ούτε εμείς θέλουμε να το δημιουργήσουμε, ούτε οι κυβερνήσεις μας έχουν ιδέα πως να το φτιάξουν, ούτε η Τρόικα πολυενδιαφέρεται πλέον. Για όσα αναφέρω παρακάτω, παραθέτω και σχετικά στοιχεία σε links, που συστήνω στους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν.
Πράγματι, λοιπόν, τόσο το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού, καθώς και το κυκλικά διορθωμένο, αλλά και το γενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο της χώρας θα είναι φέτος καλύτερα από κάθε άλλου μνημονιακού κράτους, και από τα καλύτερα στον κόσμο. Ταμειακά όμως, είμαστε σε δεινή θέση και αυτό γιατί με τις συνεχείς καθυστερήσεις στις δόσεις του μηχανισμού στήριξης, το κράτος όχι μόνο δεν πληρώνει τις παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του με τους ρυθμούς που έπρεπε, αλλά δημιουργεί και νέες. Έτσι διαλύει τους δύσμοιρους ιδιώτες.

ΑΝ Ο ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! (ΜΙΑ “ΩΔΗ” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΟΣ)


20131119-230410.jpg
Από την Σοφία
Μου το έστειλαν το βρίσκω εξαιρετικά επίκαιρο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!
Το αφιερώνω στους Στουρνζέλους, στους Σαμανδρέου και στις λοιπές γνωστές παρασιτικές συμμορίες που ζουν απομυζώντας δημόσιο χρήμα.
Αν ο Νώε ήταν Ελληνας δεν θα είχε φτιάξει ποτέ την Κιβωτό.
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και τού είπε:
«Σε έναν χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους
δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.»
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό.
Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.
«Θυμήσου», είπε ο Κύριος, «πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.»
Έναν χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.

Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στο πηγούνι


Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το δέρμα τακτικά και οι περισσότεροι τείνουν να έχουν προβλήματα με το δέρμα του προσώπου.  Χάρη στη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις κλιματικές αλλαγές, αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά κάθε μέρα.Το χειρότερο με τα σπυράκια στο πηγούνι είναι ότι είναι αδικαιολόγητα εμφανή! Και το μακιγιάζ δεν είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό στην κάλυψη τους.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να έχετε ένα κατάλληλο σχέδιο.


Συμβουλές για τα σπυράκια του πηγουνιού:

1. Απαλός καθαρισμός και καθημερινή απολέπιση είναι η λύση για να αποφευχθεί η βρωμιά στους πόρους του δέρματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε απαλό δέρμα και να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.

Οι απίστευτες χρήσεις της οδοντόβουρτσας!


Δείτε μερικούς χρήσιμους τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση της παλιάς σας οδοντόβουρτσας. 
Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό το μικρό βουρτσάκι είναι καλό μόνο για τον καθαρισμό των δοντιών σας. Όμως, η οδοντόβουρτσα θα μπορούσε να ήταν το αγαπημένο αξεσουάρ του Μαγκάιβερ!κόλπα.



1. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τα νήματα από το κέλυφος του καλαμποκιού. Οι τρίχες θα ανυψωθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

2. Βγάλτε τα σημάδια από κηρομπογιές από τον τοίχο
Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος και μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τα παστέλ σημάδια από τον τοίχο.

Προσκλητήριο παράσιτων !!!!


Το να μιλά για «πολιτική αλητεία» το ΠΑΣΟΚ είναι ανέκδοτο από μόνο του. Το να καταγγέλλει «πολιτική αλητεία» ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσε να βρει ακροατήριο μόνο αν το έλεγε στα πλαίσια της αυτοκριτικής του.Όμως μέσα στον πανικό τού ψυχοραγούντος, όλα δικαιολογούνται. Απλώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε όλες τις περιπτώσεις να δείχνουμε οίκτο. Και στον πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του, ο οίκτος θα ήταν πολυτέλεια.

Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, ο Βενιζέλος δεν είχε την ελάχιστη αξιοπρέπεια να περιμένει μέχρι να ξημερώσει, αλλά έτρεξε στο Ζάππειο μέσα στα άγρια μεσάνυχτα για να προλάβει να δηλώσει σε όλα τα κανάλια ότι ήταν έτοιμος να πάρει το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του. Δεν το πήρε. Τα κατάφερε αργότερα και πάλι όχι με κάποιου είδους αγώνα, αλλά του το χάρισαν καθώς στις εσωκομματικές εκλογές του 2012 ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Μιλά, λοιπόν, για πολιτική αλητεία ο άνθρωπος που τον Ιούνιο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι «δεν είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους»…

Κυκλοφοριακό χάος τις τελευταίες ημέρες στους Ουρανούς!!! (Βίντεος)

Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Καλά κάνετε!!


phpdk1muzpmΚυκλοφορεί εδώ και καιρό, σε διάφορες παραλλαγές , ένας μύθος που λέει ότι δεν πρέπει να βάζουμε γάλα στον καφέ μας , γιατί αλλιώς θα πάθουμε διάφορα τρομερά και φοβερά πράγματα…
Ποια είναι άραγε αυτά τα προβλήματα που θα προκαλέσει αυτή η συνήθεια στην υγεία μας?
Aς δούμε τι λέει ένα δημοσίευμα, που θα το βρείτε σε πολλά (κι από τα κορυφαία σε αναγνωσιμότητα) ελληνικά site:

Ο μύθος με το στυλό της NASA


ku-xlargeΈνα ανυπόστατο δημοσίευμα που το θυμάμαι  να κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο από το σχολείο ακόμη, επανακυκλοφορεί (σαν τους δίσκους…) .
…………………………………………..
Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δούλευαν με βαρύτητα μηδέν, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.
Μετά από 6 χρόνια και 2,000,000 δολάρια έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.
Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; …χρησιμοποίησαν μολύβια!
…………………..
Η παραλλαγή της αγγλικής μούφας είναι η εξής (απο το 1999):

Ο μικρότερος ραδιoφωνικός πομπός FM στον κόσμο

Τον μικρότερο ραδιοφωνικό πομπό FM κατασκεύασε μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Κολούμπια. Οι ερευνητές Changyao Chen, Sunwoo Lee, Vikram V. Deshpande, Gwan-Hyoung Lee και Michael Lekas, με την καθοδήγηση των James Hone και Kenneth Shepard, εκμεταλλευόμενοι τις μοναδικές ιδιότητες που διαθέτει το γραφένιο – μηχανική αντοχή και ηλεκτρική αγωγιμότητα – κατασκεύασαν ένα νανο-μηχανικό σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει σήματα FM, στην ουσία τον μικρότερο ραδιoπομπό FM στον κόσμο.
radio
Διαβάστε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες ΕΔΩ 

Σκοτεινά φωτόνια και σκοτεινή ύλη


Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε σήμερα, το Σύμπαν που παρατηρούμε γύρω μας (το ορατό Σύμπαν), αντιστοιχεί σε ένα 5% περίπου από ό,τι πιστεύουμε πως υπάρχει εκεί έξω, με το υπόλοιπο 95% να αντιστοιχεί στη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια οι οποίες αποκαλούνται σκοτεινές καθώς δε γνωρίζουμε τι είδους σωματίδια τις απαρτίζουν.
Για τη μελέτη των «σκοτεινών» αυτών φαινομένων, και ειδικότερα της σκοτεινής ύλης, ορισμένοι επιστήμονες στρέφονται προς μία νέα κατεύθυνση και το σχεδιασμό ενός νέου πειράματος στο εργαστήριο Jefferson στις ΗΠΑ.
Γνωρίζουμε πως το φως απαρτίζεται από φωτόνια, τα οποία αλληλεπιδρούν με την ορατή ύλη, αλλά δεν έχουν καμία αλληλεπίδραση με τη σκοτεινή ύλη. Υπάρχει όμως περίπτωση να υπάρχει ένα «σκοτεινό» αντίστοιχο του φωτονίου, το οποίο να αλληλεπιδρά με το σκοτεινό κόσμο; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα προσπαθήσει να δώσει μια συνεργασία φυσικών, που ονομάζεται DarkLight.

Κούρδοι: Δεν θέλουμε άλλον δικτάτορα...‘Διαλύεται η Οθωμανική Αυτοκρατορία’



Νοέμβριος 18, 2013.

Το μέλος του προεδρείου του συμβουλίου του κόμματος PDK- Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν- Αλί Αβνί προέβη σε σκληρές δηλώσεις σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Rudaw στην κουρδική περιφέρεια του Βόρειου Ιράκ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Αβνί είπε ότι προσφέρεται μια σημαντική ευκαιρία για τους Κούρδους από την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου γίνεται ένα συνεχής κατακερματισμός και διαίρεση, τόσο οικονομικός όσο και πολιτικός ως συνέχεια της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Κούρδος πολιτικός τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι να δημιουργηθούν τέσσερα Κουρδιστάν, αλλά να γίνει μια ομοσπονδία στην οποία θα συμμετάσχει και η κουρδική περιοχή του Ιράκ. Αλλά εάν ακολουθηθεί λάθος πολιτική, οι συνέπειες της,  θα επηρεάσουν και το ιρανικό Κουρδιστάν.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


na-pame-poythena-na-fame-tipota
Δεν είναι καθόλου τυχαίο περιστατικό, ότι τα καθεστωτικά media επιλέγουν να προβάλουν διαταραγμένους, άτομα που η εξουσία τους έχει διαφθείρει τόσο πολύ, που όλοι έχουν πράγματα για τα οποία μπορούν να ντρέπονται και να εκβιαστούν.
Άτομα με σαφείς ψυχικές παθολογίες, είτε αυτές λέγονται ψυχώσεις, είτε παραληρήματα μεγαλείου, είτε ναρκισσισμοί που έχουν υποτροπιάσει σε κακοήθεις αλαζονείες, άτομα που ζουν μέσα σε παραισθήσεις, κάνουν κουμάντο σε νευραλγικές θέσεις του ελληνικού κράτους.
Κυρίως άτομα που δεν έχουν ηθικές αναστολές για να ανελιχθούν στην δική τους φαντασιακή κλίμακα, άτομα ασυνείδητα ή με ψυχολογία βασανιστή, που έχουν όμως εμβαπτιστεί στην κολυμπήθρα των ΜΜΕ και πλέον θεωρούνται “ταλαντούχοι πολιτικοί άνδρες”.

Το Ψέμα γίνεται Αλήθεια και η Αλήθεια Ψέμα!

αλήθεια και ψέμματα
Mια φορά και έναν καιρό ήταν δύο μυθικά πλάσματα, η Αλήθεια και το Ψέμα.
Η Αλήθεια ήταν πανέμορφη, όλος ο κόσμος την αγαπούσε και την έβαζε στο σπίτι του.
Από την άλλη το Ψέμα ήταν ένα κακάσχημο τέρας, που και μόνο στην όψη του τρόμαζε τους ανθρώπους και αναγκαζόταν να ζει κρυμμένο στις σπηλιές γιατί πάντα έβρισκε τις πόρτες του κόσμου κλειστές.
Έτσι λοιπόν το Ψέμα αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην Αλήθεια… Τη συνάντησε σε ένα ξέφωτο και ξεκίνησε μια λυσσαλέα μάχη.
Δέκα μέρες και δέκα νύχτες πάλευαν ασταμάτητα, τα σπαθιά τους έβγαζαν φλόγες, τίποτα δεν σταμάταγε το Ψέμα μέχρι να νικήσει την Αλήθεια.

Διατροφή για κρεατινίνη – Πως να μειώσετε τα επίπεδα κρεατινίνης;

688e47bacf089f0021ea3b96268d7ca8_XL
Η αφυδάτωση, τα συμπληρώματα διατροφής με κρεατίνη, καταστάσεις που προκαλούν σωματική υπερκόπωση, ή ακόμα και η υπερβολική πρόσληψη κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αποτελούν μερικούς από τους πιθανούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων κρεατινίνης στο αίμα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς τρόπους για να μειώσετε τα επίπεδα κρεατινίνης στο αίμα.

Facebook | Μάθε αν ένας χρήστης είναι online στο chat από την Αρχική Σελίδα

facebook green presence dot
Το Facebook θέλει να βρει περισσότερους τρόπους για να προωθήσει την επικοινωνία των χρηστών μέσω chat, γι’αυτό και σκέφτηκε έναν τρόπο για να υποδείξει στους χρήστες ποιοι από τους φίλους τους είναι online, μέσω της Αρχικής Σελίδας. Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό πράσινο εικονίδιο της τελείας το οποίο υποδηλώνει την online παρουσία των χρηστών στο chat, κάνει την εμφάνιση του δοκιμαστικά στην Αρχική Σελίδα, δίπλα από τα ονόματα των χρηστών και πατώντας το ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει συνομιλία με τους χρήστες που επιθυμεί.

Το Social Media πείραμα που τρόμαξε τους περαστικούς!

Ο Jack Vale, κωμικός στο επάγγελμα, διατηρεί ένα YouTube κανάλι με αρκετές φάρσες, με τη νεότερη φάρσα του να είναι ένα Social Media πείραμα το οποίο τρόμαξε αρκετούς περαστικούς. Ο Vale αξιοποίησε τα δημόσια posts αγνώστων, τα οποία έγιναν με βάση την τοποθεσία, έψαξε βρήκε τους χρήστες αυτούς και στη συνέχεια ακολούθησε το κομμάτι της φάρσας. Άνθρωποι ξαφνιασμένοι, απορούσαν με τον Vale και με τις προσωπικές πληροφορίες τους τις οποίες εκείνος ήξερε.
social media experiment

Οι 10 εντολές του …σνακ

Συνήθως το τσιμπολόγημα έχει αρνητκή χροιά καθώς αυτόματα ο νους μας πάει σε κάτι ανθυγιεινό αλλά σε μικρή ποσότητα (άρα το δικαιολογούμε). Ωστόσο, το σνακ και μάλιστα ένα υγιεινό και γευστικό σνακ, σύμφωνα με το health.com γεμίζει τις «τρύπες» στην καθημερινή διατροφή μας, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια αλλά και συντήρηση ενός σωστού σωματικού βάρους.
Αλλά δεδομένου ότι το «υγιές σνακ» μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρο, ακόμα τουλάχιστον, ας δούμε τις 10 εντολές του σνακ, για να μας λυθούν επιτέλους οι απορίες.

Κατάθλιψη και Μελαγχολία: Πώς τα διαχωρίζουμε;

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν δεν αισθανόμαστε καλά και η διάθεσή μας είναι πεσμένη, είναι να θεωρούμε πως έχουμε κατάθλιψη. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, η οικονομική κρίση, το άγχος κ.α έχουν αυξήσει τα ποσοστά κατάθλιψης αλλά και μελαγχολίας στην Ελλάδα. Όμως, πόσο σωστή είναι αυτή η προσωπική διάγνωση;

Για να διαγνώσουμε την κατάθλιψη θα πρέπει να πληρούνται 4 ή παραπάνω συμπτώματα, για διάστημα άνω των 2 μηνών.

Άτυποι νόμοι και κανόνες του Στοιχήματος από τον Γιώργο Παρασκευά


Οι ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ θα μπορούσε να ήταν Χρηματιστηριακές συμβουλές ή λογικές Επενδυτικής στρατηγικής.
Ωστόσο, όλα όσα είχε φιλοσοφήσει ο γκουρού του Στοιχήματος είχαν ως αποτελέσμα σε πρώτη βάση να μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πιο σωστά και έχοντας κατά νου πάντα το μέτρο.
Παίζουμε μια ομάδα στην απόδοση που θέλουμε και κρίνουμε ότι της αξίζει. 
Δεν την παίζουμε όταν η απόδοση της πετσοκόβεται από τον μπουκ, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι θα επαληθευτούμε.
Δεν υπάρχουν «άχαστα».
Η μπάλα είναι στρογγυλή και όλα μπορούν να σπάσουν. 


Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των φτωχών και λατρεύεται όσο κανένα άλλο στον κόσμο για ένα και μοναδικό λόγο : ο φτωχός μπορεί να κερδίσει τον πλούσιο αν του το επιτρέψουν οι συγκυρίες και αυτό γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιοδήποτε άλλο άθλημα στον κόσμο.

ΗΤΑΝ GAY, ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΛΕΟΝ


Το έχουν παραξευτυλίσει με τον Καβάφη, τον μέγιστο Έλληνα ποιητή. Έγινε πια μόδα στη ψευτοδιανόηση να κάνει λόγο, δήθεν με σεβασμό στην αξία του Αλεξανδρινού, για την ομοφυλοφιλία του. Ναι, κάπως έτσι θα το πω, ότι έγινε του συρμού να μην αναφέρεται κάποιος στον ποιητή, ίσως τον μεγαλύτερο στη γη τους δυο τελευταίους αιώνες, στον Κωνσταντίνο Καβάφη, αλλά στον gay Κ.Π.Καβάφη.
Μέχρι που θέλουν να υπονοήσουν ότι το έργο του, το Καβαφικό ποιητικό έργο, επηρεάστηκε από την ομοφυλοφιλία του. Απίστευτα πράγματα.
Δεν κατάλαβα. Μόνον ο Κάβάφης ήταν ομοφυλόφιλος;

Κομψή Απλότητα, Απέριττη Πολυτέλεια Στην Τρίπολη

30394841_900x675
Εδώ, μια μονοκατοικία του 1977, 350 τετραγωνικά γεμάτα λιτή κομψότητα στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Σπιτοσκυλοφάν βρήκε κι έστειλε το listing -πωλείται προς 450.000 ευρώ το σπίτι τούτο-, και το σπιτόσκυλο δε μπορούσε παρά να το μοιραστεί ευθύς αμέσως.
Μερικά highlights:

Πώς μένεις ανώνυμος στο Ίντερνετ;


tromaktiko

Εχετε αναρωτηθεί γιατί η τράπεζά σας δεν σας σας στέλνει ποτέ e-mail; Και, επιπλέον, σας προειδοποιεί πως, αν ποτέ σας σταλεί δήθεν e-mail της, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για απάτη;» ρωτάει...τους παρευρισκομένους ο Μάλτε Ντικ, ακτιβιστής για την ηλεκτρονική προστασία δεδομένων. Η ανοιχτή συνάντηση πραγματοποιείται στην Ενωση Ανταποκριτών στο Βερολίνο και ο Ντικ με τον Χάουκε Λάγκινγκ είναι μέλη του κινήματος Cryptoparty, το οποίο ξεκίνησε μέσω του Τwitter πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το cryptoparty είναι μια σύναξη στην οποία πηγαίνει όποιος θέλει με το λάπτοπ του ή την ταμπλέτα του και εκπαιδεύεται από ειδικούς στην ασφαλή και ανώνυμη χρήση του Διαδικτύου. Το πρώτο έγινε στη Μελβούρνη και μέσα σε λίγους μήνες η ιδέα εξαπλώθηκε. Ειδικά στη Γερμανία, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί - ένα cryptoparty διοργανώθηκε, μάλιστα, και στο Κοινοβούλιο. Σκοπός των ακτιβιστών είναι να μυηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην κρυπτογράφηση. Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι «καλεσμένοι» ήταν άνθρωποι που έχουν σχέση με υπολογιστές ή νέοι με πολιτικές ανησυχίες. Σιγά-σιγά η σύνθεση αλλάζει, αφού αρκετοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι ή επαγγελματίες που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι με συγγενείς σε «δύσκολες» χώρες, όπου καταστρατηγείται το απόρρητο των επικοινωνιών.

Θες να κόψεις ένα μήλο και δεν έχεις μαχαίρι; Μπορείς με τα χέρια!.


Τα ανθρώπινα χέρια είναι πιο δυνατά απ' όσο νομίζουμε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως μπορούμε να κόψουμε ένα μήλο μόνο με τα χέρια!

Πώς προδίδεται ο ψεύτης; 9 κόλπα για να τον πιάσετε...στα πράσα

Όλοι λέμε ψέματα, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. Αλλά επειδή, όπως λέει και η παροιμία «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»,  σας δείχνουμε 9 κόλπα για να …πιάσετε τον ψεύτη στα πράσα (Προσοχή: το θέμα λειτουργεί και αντίστροφα, ώστε να μην πιάσουν εσάς στα πράσα).
Η ασυνέπεια… κάνει τη διαφορά

Όταν θέλετε να μάθετε αν κάποιος λέει ψέματα, αναζητήστε αντιφάσεις σε ό,τι σας λέει. Ένας καλός τρόπος είναι να ρωτήσετε ξαφνικά κάτι άσχετο, για να δείτε τις αντιδράσεις του. Όταν μάλιστα, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται σε ανύποπτο χρόνο, τότε ο ψεύτης δε μπορεί παρά να πέσει σε ασυνέπειες. Με απλά λόγια, πάντα κάτι δεν ταιριάζει στην ιστορία του.

Αν φάτε αυτά τα γλυκά δεν θα παχύνετε!


Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί ότι θέλετε οσο τίποτα άλλο, να φάτε ένα γλυκό, αλλά πάντα σκέφτεστε τις θερμίδες και τη δίαιτα και δεν τρώτε τελικά; Ξεχάστε αυτή τι σκέψη! Αυτά είναι τα γλυκά που δεν παχαίνουν! 

Εντυπωσιακό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος A-380 (Βίντεο)

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα τηλεκατευθυνόμενα jet, αλλά ποτέ κάποιο δεν ήταν τόσο πιστό αντίγραφο ενός εμπορικού αεροσκάφους, όπως είναι αυτό...
το τηλεκατευθυνόμενο A-380 που αποτελεί μινιατούρα του Airbus A380-800 της Singapore Airlines σε κλίμακα 1:15. Έχει μήκος 4,8 μέτρα, εκπέτασμα (άνοιγμα πτερυγίων) 5,3 μέτρα, αρχικό βάρος 70,8 κιλά, χωρητικότητα δοχείου καυσίμου 10 λίτρα και κατανάλωση 1,2 λίτρα το λεπτό.

--- ΠΛΗΘΟΣ ΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 12/11/2013. --- (Βίντεο)

Στις 12 Νοεμβρίου του 2013 κυκλοφόρησε στο YouTube ένα βίντεο με πολλαπλά φωτεινά αντικείμενα, να αιωρούνται στον ουρανό του Βόλου. Το περιστατικό κατέγραψε ο μάρτυρας Θωμάς από την ταράτσα τις πολυκατοικίας του και αμέσως το κατέβασε στο διαδίκτυο.

Μετά τη Σαρδηνία, ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έρχεται στην Ελλάδα «εξασθενημένος»



Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και θυελλώδεις ανέμους περιμένουμε από το βράδυ της Τρίτης καθώς ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα», που άφησε πίσω του 18 νεκρούς στη Σαρδηνία, αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα μας, αλλά αρκετά εξασθενημένος.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα περιμένουμε βροχές στα δυτικά και καταιγίδες στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 7 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα ψηλότερα δέντρα στον πλανήτη!


Τα ψηλότερα δέντρα στον πλανήτη βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής της βόρειας Καλιφόρνιας και του νοτίου Όρεγκον. Ευτυχώς για τους επισκέπτες του σήμερα και των επόμενων γενεών, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των Redwoods Coast είναι υπό την προστασία του οργανισμού Redwood National σε συνεργασία με τα κρατικά πάρκα. Περπατώντας μέσα από τα πανάρχαια αυτά άλση, σε οποιαδήποτε από αυτά τα πάρκα, είναι σαν περπατάς σε καθεδρικό ναό.

Νέος μετεωρίτης εκρήγνυται πάνω από τη Ρωσία! (Βίντεο)



Τι είναι αυτό που εξερράγη πάνω από τη Ρωσία και αλιεύθηκε από τις κάμερες, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. Αν όντως προκλήθηκε από έναν μετεωρίτη και όχι μια «έκρηξη μετασχηματιστή», όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένους, τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή την εμφάνιση των εκρήξεων μετεωριτών σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες και μήνες; Μήπως αυτό έχει να κάνει με τον Κομήτη ISON ή είναι απλώς «το νέο φυσιολογικό»;

Τι είναι η μυστηριώδης Area 51 στη Νεβάδα; Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν της

Τι είναι η μυστηριώδης Area 51 στη Νεβάδα; Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν το σκοτεινό

Πρόσφατα έγγραφα αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του μυστηριώδους χώρου δοκιμών στη Νεβάδα, γνωστού και ως Area 51, που έχει αποτελέσει το επίκεντρο αρκετών θεωριών και αστικών μύθων.

Τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, χρονολογούνται κυρίως από τις αρχές του 1960 και τη δεκαετία του 1970 και φέρνουν στο προσκήνιο την επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Ωστόσο σε αντίθεση με θεωρίες περί επικοινωνίας με εξωγήινους και άλλες τέτοιες ανακρίβειες που έχουν διαρρεύσει ως αστικοί μύθοι στις ΗΠΑ, φαίνεται πώς η περιοχή σχετίζεται με μυστική (αντι)κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Σοβιετική Ενωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ακόμη και ο ισχυρότερος ανεμοστρόβιλος δεν μπορεί να αγγίξει αυτό το σπίτι!!! (Βίντεο)



Ε.., ψιτ, ψευτοδυσαρεστημένε για εσένα μιλάω...




Η αδράνεια είναι το καλύτερο μέσο συνηγόρησης, η σιωπηλή κατάφαση, η δυστυχής αποδοχή...


Λοιπόν εσύ είσαι αυτός που ολημερίς βογγάς. Σε μάθαμε λοιπόν λαμόγιο του σωρού, ψευτοεπαναστάτη, λουφαδόρε του αγώνα των άλλων.

 Η μούρη σου έχει την όμοια όψη την γλυκερή με εκείνη του προδότη κι ο πισινός σου τον ήχο της ξεχαρβαλωμένης γριάς τον κούφιο, γιατί έμαθες πάντοτε να ζεις το τέλος της μάχης στο ημιδιάφανο της κατάστασης. 

Σου γουστάρει το σκύλεμα των νεκρών εχθρών σου, γιατί ποτέ δεν τους σεβάστηκες –όποιοι και αν ήταν- γιατί ούτε που τους γνώρισες ποτέ σου. Πάντοτε τους φοβόσουν ή ακόμη χειρότερα τους βαριόσουν κι απαξιούσες, όταν εκείνοι σε πολεμούσαν, εσύ βασιζόσουν σε κάποιων άλλων το σθένος.

Άφησε κάτι "πίσω" σου

Άφησε κάτι "πίσω" σου
Δε με χωράει τούτος ο τόπος, σκέφτομαι. Μια συνεχής περίοδος εκπτώσεων. Μια ζωή - μοναδική πάραυτα - σε ξεπούλημα, στιγμές σε πάλη μιζέριας, χαράς και φόβου, Άνθρωποι και άνθρωποι στα χνάρια της συναισθηματικής και πνευματικής αναπηρίας.

Έτσι άραγε φανταζόμουν τη ζωή μου; Σε έναν τόπο παραδομένο στα ερείπια της ημιμάθειας, του κοινωνικοπολιτικού τσίρκου, της απουσίας συνειδητοποίησης για ουσιαστική αλλαγή στη στάση και στην αντιμετώπιση της ζωής;

Μαύρο. Διαφήμιση. Socialmediάδες να ψάχνουν απεγνωσμένα για μια ευχάριστη είδηση, για ένα μειδίαμα παροδικό. Πόση ανάγκη για χαρά ελλοχεύει στην ψυχή του καθενός μας; Ένα σωσίβιο στο ναυαγισμένο τοπίο, παιδιά! Βαστάτε γερά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα