Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!

Προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μαγικές λύσεις που δεν υπάρχουν, ενόψει των stress tests του φθινωπόρου.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ : - 50%
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ : - 70%
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ : - 90%

Η µαστίχα της Χίου και η υγεία του στόματος


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.

Η μαστίχα είναι το  ‘’ρετσίνι’’ των  σχοίνων ή μαστιχόδενδρων που βρίσκονται στο νότιο μέρος της Χίου. Δεν παράγεται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Η αϋπνία και η σχέση της με τη μελαγχολία και την κατάθλιψη


Η κατάθλιψη μπορεί να σχετίζεται με την αϋπνία και αντίστροφα
Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν τάση να βλέπουν τα πράγματα από την αρνητική τους μεριά.
Αισθάνονται μια βαθιά λύπη, υποτιμούν τους εαυτούς τους, δεν απολαμβάνουν αυτά που παλαιότερα τους ευχαριστούσαν, ερμηνεύουν τα πάντα ως πολύ δυσάρεστα. Η ενεργητικότητα τους είναι μειωμένη, η μνήμη τους αδυνατεί και η ερωτική τους διάθεση πολύ ελαττωμένη.
Δεν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ζωής και το αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί ή όρεξη τους να είναι αυξημένη ή αντίθετα να τρώνε λιγότερο από ότι συνήθως.
Για μερικούς τα αισθήματα της κατάθλιψης διαρκούν για λίγο. Για άλλους όμως διαρκούν για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα επηρεάζοντας μεγάλο μέρος της ζωής τους.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στις διάφορες καταστάσεις κατάθλιψης. Η οικογενειακή κατάσταση, τα επαγγελματικά προβλήματα, το οικογενειακό ιστορικό, η κατάσταση της υγείας μας αλλά και το πόσο καλά κοιμούμαστε τη νύχτα φαίνεται ότι έχουν βασικό ρόλο στην κατάθλιψη.

Μελατονίνη: Η ορμόνη του ύπνου και η αϋπνία


Η μελατονίνη είναι ορμόνη που εκκρίνεται τη νύκτα από την επίφυση του εγκεφάλου και προκαλεί τον ύπνο
Η μελατονίνη είναι ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη νύκτα από την επίφυση του εγκεφάλου. Προκαλεί τον ύπνο και για αυτό αποκαλείται συχνά ως η ορμόνη του ύπνου.
Υπάρχουν σκευάσματα μελατονίνης που μπορούν να χορηγηθούν σε ηλικιωμένους και άλλους για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Στους ηλικιωμένους η σύνθεση και έκκριση της μελατονίνης αλλοιώνονται και δεν είναι τόσο καλές όσο στους νεώτερους με αποτέλεσμα να παρατηρούνται περισσότερα προβλήματα αϋπνίας.
Όμως μέχρι σήμερα υπήρχαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της εξωγενούς μελατονίνης στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
Ερευνητές από τη Μασαχουσέτη, τη Σκωτία και το Ισραήλ, μας δίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την ορμόνη του ύπνου. Διεξήγαγαν μια ανασκόπηση των βιβλιογραφικών δεδομένων και ερευνών αναφορικά με τη μελατονίνη και τον ύπνο.

Ο βιολογικός σας ρυθμός και η μελατονίνη: Το εσωτερικό ρολόι που ρυθμίζει την υγεία σας

Η πλήρης κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας των βιολογικών ρολογιών του ανθρώπινου σώματος έχει μεγάλη σημασία.Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του εσωτερικό ρολόι. Μας βοηθά να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όταν εργαζόμαστε, να αισθανόμαστε την πείνα και την κούραση τη νύχτα. Όταν το εσωτερικό μας ρολόι απορυθμίζεται τότε η υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο.
Οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια αναγνώρισαν το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα έχει καθημερινούς, εικοσιτετράωρους ρυθμούς. Οι φυσικοί αυτοί ρυθμοί ελέγχονται από μια μικρή περιοχή του εγκεφάλου, την επίφυση.
Η επίφυση είναι κατά κάποιο τρόπο το κεντρικό ρολόι του οργανισμού που δεν σταματά ποτέ και ελέγχει τους εικοσιτετράωρους ρυθμούς του ανθρώπινου σώματος. Το ρολόι αυτό αναγνωρίζει το τι συμβαίνει στο περιβάλλον των ανθρώπων και προσαρμόζεται ανάλογα. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι το φως και το σκοτάδι.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν δεν υπάρχει πλέον φως, το κεντρικό ρολόι στον εγκέφαλο στέλλει μηνύματα σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου για να συνθέσουν ορμόνες οι οποίες μπορούν να μας κρατούν ξύπνιους, να αυξάνουν το ρυθμό της καρδίας και να μας δίνουν ενέργεια.

Οι 6 διατροφικές συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ!

Υπάρχουν 6 βασικοί κανόνες στη διατροφή, που ούτε θα σας μπερδέψουν, ούτε θα σας ταλαιπωρήσουν στην καθημερινότητά σας. Κι αν μάθετε να τους εφαρμόζετε σωστά, η αέρινη σιλουέτα και η καλή υγεία θα είναι με το μέρος σας.
Ακούτε πολλά και διαβάζετε ακόμα περισσότερα καθημερινά, όσον αφορά τη διατροφή, την υγεία και το λεπτό σώμα. Προτού αρχίσετε να τα εφαρμόζετε όλα και να πελαγώνετε, επικεντρωθείτε σε 6 βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν τόσο στον έλεγχο του βάρους, όσο και στη βελτίωση της υγείας σας.

Πόπερ: Τρεις Κόσμοι


14ΑΥΓ
Karl Popper Οι «τρεις κόσμοι» του Πόπερ είναι ένας τρόπος για να βλέπεις τη ζωή, όπως περιγράφηκε από τον αυστριακό φιλόσοφο Karl Popper σε μια διάλεξη το 19781. Στη έννοια εμπλέκονται τρεις αλληλεπιδρώντες κόσμοι, οι Κόσμος 1Κόσμος 2 και Κόσμος 3.
Κόσμοι 1, 2 και 3Ο Πόπερ χωρίζει τον κόσμο σε τρεις κατηγορίες
  • Κόσμος 1: Ο κόσμος των φυσικών αντικειμένων και εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών οντοτήτων
  • Κόσμος 2: ο κόσμος των νοητικών αντικειμένων και εκδηλώσεων
  • Κόσμος 3: αντικειμενική γνώση

Η αλληλεπίδραση του Κόσμου 1 και Κόσμου 2

Φίλε μου, σε αγαπώ!


Φίλε μου, σε αγαπώ! Η φιλία είναι συμμετοχή
Η φιλία είναι συμμετοχή

Η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται δύσκολη, γιατί προϋποθέτει δόσιμο ενέργειας, όμως...

…όταν βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση και οι φίλοι μου με αγκάλιασαν, τότε το κατάλαβα...

Αυτή η λίγη ενέργεια που είχα βάλει για τη φιλία είχε επιστρέψει στο πολλαπλάσιο!
Η αγάπη πολλαπλασιάζεται!

Κάθε έρωτας έχει το φινάλε που του αξίζει

Κάθε έρωτας έχει το φινάλε που του αξίζει

Όταν διαλέγεις έναν έρωτα, διαλέγεις και το τέλος του...

Ξέρω πως με βρίσκεις απόλυτη. Θέλεις να φωνάξεις πως δεν είναι νόμος, αλλά και πως ακόμη και αν είναι, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η πρώτη αντίδραση σου είναι να φέρεις στο μυαλό σου μια δική σου ιστορία από εκείνες τις σχεδόν ανομολόγητες, τις δυνατές, τις χωρίς προηγούμενο και δίχως επόμενο.
Λυπάμαι που θα σου το χαλάσω, μα δεν είσαι ο μόνος που έχει μια τέτοια εμπειρία.
Το δύσκολο θα είναι να βρούμε κάποιον που δεν έχει.

Σκέφτεσαι, επίσης, πως ο μακάβριος πλην όμως σοβαρός παράγοντας θάνατος, μπορεί να βάλει τέλος σε μια ιστορία χωρίς να το επιθυμούν οι πρωταγωνιστές του.
Θα συμφωνήσω σε αυτή σου τη σκέψη, γιατί κι εγώ δεν πιστεύω στην απολυτότητα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έχουν να κάνουν με τα αξιώματα ζωής. Παρόλα αυτά, θα επιστήσω την προσοχή σου στο ποιους παράγοντες θεωρείς αστάθμητους και ικανούς να βάλουν τέλος σε μια ιστορία εραστών που -θεωρητικά- δεν το επιθυμούν.

ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΑΓΑΠΗ, ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ...

ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΑΓΑΠΗ, ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο
Ο νόμος της αιτίας και αιτιατού κατέχει μία θετική ή αρνητική επιρροή και καθορίζεται αναλόγως του φύλου και τους παράγοντες που συνθέτουν ένα ωροσκόπιο (πλανήτες, ζώδια, οίκοι, όψεις) Όλα αυτά για την ερμηνεία ενός ωροσκοπίου και μάλιστα για να ερμηνεύσουμε τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου είναι αρκετά δύσκολα. Θα ξεκινήσω λοιπόν όσο πιο απλά γίνεται με τους πλανήτες. 

Πώς θα μπουν στον τύμβο οι αρχαιολόγοι



«Γιατί οι αρχαιολόγοι δεν ανοίγουν αμέσως τον τάφο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, ώστε να δούμε τι έχει μέσα;». Είναι μια ερώτηση που τίθεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς ιδιαίτερα μετά τη προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ανασκαφή έχουν αναζωπυρωθεί οι ελπίδες για μεγάλο εύρημα.

Τι σημαίνει αυτό; Ας το εξηγήσουμε... Αυτήν τη στιγμή η ανασκαφική ομάδα έχει σκάψει σχεδόν ολόκληρη την ταφική οδό, πλάτους 4,5 μ., και έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής 13 σκαλοπάτια που οδηγούν κατηφορικά στην είσοδο. Η διερεύνηση του δρόμου συνεχίζεται μέχρι να φτάσουν στο «παρθένο», δηλαδή στο απάτητο και μη αναμοχλευμένο έδαφος. Τι μπορούν να βρουν εκεί; Κατάλοιπα («σκουπίδια») από διαβάτες που τον περπάτησαν αλλά και υπολείμματα από την ταφική πυρά του νεκρού ή σπασμένα κεραμικά. Αν βρεθούν στοιχεία από τα πρώτα, θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της ταυτότητας του νεκρού.

Αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδ/σου!

Διοικητικό Πρωτοδικείο
Απόφαση «βόμβα» του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, που θεωρήθηκε μόλις χθες, ακυρώνει την επιβολή ΔΗΦΟΔΩ σε εργολαβική εταιρεία, που είχε αναλάβει το έργο της κατασκευής του λιμένα της Ακαντιάς ως αντισυνταγματικό, παρότι το θέμα εξακολουθεί να εκκρεμεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Η συνταγματικότητα του ΔΗΦΟΔΩ θα εξεταστεί σε προγραμματισμένη, μετά από αναβολή, συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ την 14η Οκτωβρίου 2014.
Όπως αποκάλυψε η “δημοκρατική”, το ανώτατο ακυρωτικό διοικητικό δικαστήριο με τις υπ΄αριθμ. 3930 και 3931/2013 αποφάσεις του Β’ Τμήματος του σε επταμελή σύνθεση έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό τον φόρο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

mercury virgo
Από τις 15 Αυγούστου, Ο Ερμής μετακινείται στο ζώδιο της Παρθένου, όπου “λύνει και δένει” και θα μπεις σε πρόγραμμα , θέλεις-δεν θέλεις..
Η κριτική μοιάζει να είναι το χόμπι σου, και όποιος σε πλησιάζει θα γεύεται το φαρμάκι που  στάζει “γλυκά” από τα χείλη σου ..To μυαλό σου δουλεύει ασταμάτητα και για να μην ξοδεύεις άσκοπα την ενέργεια σου πάρε μολύβι, χαρτί,
 και σημείωνε..

«Αλέξανδρε δ-ΕΥΡΩ έξω» η εντολή Σαμαρά μπροστά από τον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης!

samaras_amfipoli_arx_8
Με μία πολύ εύστοχη μνημονιακή παραλλαγή της ιστορικής προτροπής του Χριστού στον Λάζαρο επέλεξε από την περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς  να ανάψει στο Υπουργείο Οικονομικών το πράσινο φως για την άμεση αποστολή στους ζώντες απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου όλου του αναλογούντος στα ευρεθέντα αρχαία ακίνητα Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (γνωστού και ως ΕΝΦΙΑ)!
Φοροδιαφεύγουσα εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Σύμφωνα με έκτακτη και εξονυχιστική έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Οικονομικών χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις λίγα μόλις λεπτά μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε μεγαλοπρεπής βασιλικός τάφος στην περιοχή της Αμφίπολης Σερρών, όλα τα ακίνητα που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανήκουν κατά κυριότητα στην οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία και τα κρατούσε κρυφά εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μοναδικό στόχο να αποφεύγει συνεχώς τα χαράτσια της εφορίας.

ΕΣΕΙΣ φταίτε, έστω και αν ΔΕΝ το πιστεύετε…

Αν και δεν το πιστεύετε, πίσω από την προσωπικότητά μας και μέσα στα βάθη του ψυχισμού μας κρύβονται  τα πιο αποτρόπαια  ελαττώματα, τα οποία για να τα ΔΟΥΜΕ απαιτείται ειδική εργασία, η οποία γίνεται μέσω της -άγνωστης στον πολύ κόσμο- «εσωτερικής αυτο-παρατήρησης».
Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει την εσωτερική του ασχήμια: θεωρεί τον εαυτό του ωραίο, δίκαιο, καλό, παραπονιέται για την έλλειψη κατανόησης των άλλων, οδύρεται για την αχαριστία των όμοιων του, λέει ότι δεν τον καταλαβαίνουν, θρηνεί βεβαιώνοντας ότι του οφείλουν, ότι του ανταπέδωσαν κακίες στην καλοσύνη του, κλπ.  
Με λίγα λόγια ο καθένας μας είναι ένας μικρός, αθώος και γλυκός άγιος, άξιος για όλα τα καλά του κόσμου και χωρίς κανενός είδους υπαιτιότητα για όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και για όσα συμβαίνουν σε εμάς.

Τελικά ο θάνατος είναι μεγάλος ψεύτης

thanatos

Λέει ψέματα όταν δηλώνει πως θα μου πάρει τη ζωή,
σαν να μπορούσε να διακόψει την άνοιξη,
γιατί, στο κάτω κάτω,
ο θάνατος μόνο το χρόνο μπορεί να μου κλέψει,
την ευκαιρία να γελάσω,
να φάω ένα μήλο,
να πω έναν λόγο,
να πατήσω το χώμα που αγαπώ,
να ανάψω τον έρωτα για την κάθε μέρα.
Να δώσω το χέρι, να παίξω κιθάρα,
να μεταδώσω την ελπίδα.

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τη… στύση

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τη… στύση
Το σεξ αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού, καθώς πολλοί το σκέφτονται αλλά λίγοι το συζητούν ανοιχτά.
Αποτελεί, ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα που μπορούν να μας διαφωτίσουν για τις άγνωστες πτυχές του.
Δείτε μερικές πικάντικες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη στυτική λειτουργία του άνδρα.
1. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη στύσης

Quartz: «Και επισήμως η ελληνική κρίση χειρότερη του αμερικανικού Κραχ του '29»-Αυτό είναι success story!



Το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους μόλις κατά 0,2%, με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το τρίτο τρίμηνο του 2008. «Αλλά μην περιμένετε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Αθήνας σύντομα», γράφει ο αμερικανικός ιστότοπος Quartz.

Βουλγαρία για Σκόπια: Πολλά εστιατόρια δεν πλένουν τα πιάτα...



 Βασικός λόγος για την εξάπλωση της λιστερίωσης στην πόλη των Σκοπίων, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους είναι η φτώχεια και η κακή συνήθεια της υγιεινής των πολιτών,  όπως αναφέρει δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους που επικαλείται την ηλεκτρονική έκδοση Πλας Ίνφο του νοτιοσλαβικού κράτους.


Σε πρόσφατους  ελέγχους  έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι επιδημιολόγοι αντιμετώπισαν τρομακτικά γεγονότα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα