Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πώς… πιάνεται κορόιδο ο εγκέφαλος;

Υπάρχει μια λέξη που ασκεί μεγάλη επιρροή στον εγκέφαλό μας, αφοπλίζει τις άμυνές μας και μας πείθει πιο εύκολα να κάνουμε κάτι. Κατά τους νευροεπιστήμονες είναι το «επειδή». Διότι ο εγκέφαλος περιμένει πάντα να λάβει μια δικαιολογία και μια ερμηνεία πίσω από κάθε πράξη που γίνεται. Παράδειγμα: Μας λένε «πρέπει όλοι να δώσουμε και την τελευταία δεκάρα μας στο κράτος, ΕΠΕΙΔΗ χρωστάμε στους ξένους». Μόλις εμφανιστεί ένα απλό επειδή ή διότι (ακόμα και αν είναι παράλογο), η θεωρία λέει ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας ζητάνε. Αντίθετα, αν μας ζητηθεί να κάνουμε το ίδιο πράγμα αλλά χωρίς αιτιολογία, είμαστε πιο καχύποπτοι ή αντιδραστικοί.

Η ελπίδα για το νερό έρχεται από την Ιταλία


Η ελπίδα για το νερό ως συλλογικό αγαθό έρχεται από την Ιταλία και την περιοχή του Lazio. 

Με ένα πρωτοποριακό νόμο, του οποίου την πρώτη μορφή ετοίμασαν οι ίδιοι οι πολίτες, διαφαίνεται ότι η νομοθετική “σοφία” δεν διατίθεται μόνο σε ακριβά δικηγορικά γραφεία συμβούλων πολυεθνικών. 

Αν και ευχάριστη, η είδηση αυτή μας υπενθυμίζει την απόσταση που πρέπει να διανύσουμε από την σημερινή πραγματικότητα για την υιοθέτηση οποιασδήποτε δημοκρατικής διαδικασίας που αφορά την νομοθέτηση στην χώρα μας. Τα συγχαρητήρια και τον σεβασμό μας στους πολίτες του Lazio.

Οι αναλώσιμοι!

analosimoi
Λέξεις που έχουν χάσει το νόημά τους;
Είναι πολλές, όπως η λέξη Ελευθερία, που και αυτή έχει πάρει ταξικό χρώμα, ρατσιστικό μπορώ να σου πω.
Τα γράφω αυτά γιατί διάβασα το ρατσιστικό παραλήρημα ενός Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού, του Γκέερτ Βίλντερς ο οποίος εκπροσωπώντας το «Κόμμα για την Ελευθερία» (!!!) ρώτησε τους οπαδούς του αν θέλουν περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην (ολλανδική) πόλη τους…
Και βέβαια όλοι οι ομοϊδεάτες, του απάντησαν εν χωρώ: «Λιγότερους, λιγότερους» για να απαντήσει ο ίδιος «Θα το φροντίσουμε»!
Μπορεί να έχει δεχθεί ήδη 5.000 μηνύσεις από Ολλανδούς, αλλά τι έχει πάθει η Ευρώπη;
Από την Ουκρανία έως τη Γαλλία, από την Ελλάδα έως τη Γερμανία και την Αυστρία ξαναγεννιέται το φάντασμα του Ναζισμού και του φασισμού…

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ

irony
Δήθεν σοκαρισμένοι παρακολουθούν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης τον διάλογο μεταξύ του Κασιδιάρη και του Μπαλτάκου, πέφτοντας για πολλοστή φορά από τα σύννεφα. Ένας διάλογος προϊόν υποκλοπής μεν, που αποτελεί μέγα σκάνδαλο δε. Κι ας προσπαθούν ενορχηστρωμένα οι παπαγάλοι να πείσουν ότι “δεν φταίει ο Σαμαράς”.
Τι αποκαλύπτεται; Καταρχάς οι φιλικές σχέσεις μεταξύ ΝΔ-Χρυσής Αυγής. Όχι ότι ήταν και κανένα τρομερό νέο, εξάλλου ο Μπαλτάκος είχε κατά το κοντινό παρελθόν…απειλήσει με εκλογική συνεργασία της παράταξής του με τους ναζιστές. Στο βίντεο δε, φαίνεται να μιλάνε δύο φιλαράκια κι όχι πολιτικοί αντίπαλοι. Δύο άνθρωποι με οικειότητα, ίδιες ιδέες και ίδιους σκοπούς. Ο Μπαλτάκος αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς έχει εξαγριωθεί με τους Δένδια και Αθανασίου για τον χειρισμό τους στην υπόθεση.

Πόσο «απέχετε» από το διαζύγιο;


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου



   Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της τρόικα παίρνει δραματικές διαστάσεις αλλά και η αύξηση των διαζυγίων σημειώνει διαστάσεις κοινωνικής επιδημίας με απρόβλεπτες παρενέργειες σε καθένα από τους συζύγους και τα παιδιά που γέννησαν αλλά και στα συγγενικά πρόσωπα που τους περιβάλλουν.

   Το διαζύγιο, σίγουρα, δεν το ζητά εκείνη επειδή ο σύντροφός της ξεχνά να της φέρει τριαντάφυλλα, ούτε και εκείνος όταν η σύζυγος  σταματά να τον υποδέχεται με ένα φιλί καθώς εξαντλημένος επιστρέφει από τη ζούγκλα της οικονομικής αντιπαλότητας και αβεβαιότητας. 

Στην Ελλάδα της τρόικα, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που γυρνούν από τη δουλειά στο σπίτι πολύ πιο αργά από τον «άνεργο» σύζυγό τους!..

   Με το πέρασμα του χρόνου  οι ρομαντικές διαθέσεις των συζύγων μειώνονται θεαματικά, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται παράλληλη μείωση  στην ένταση και τη γοητεία του συναισθηματικού τους δεσμού και ταυτόχρονα και της ανάγκης για ολοκλήρωση του κάθε ΕΓΩ στο σημαντικότερο επίπεδο που αποτελεί η διαρκώς απειλούμενη πραγματικότητα του ΕΜΕΙΣ.

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΚΑΡΑΪΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ (1)Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv, που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, το πραγματικό επίθετο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι Davudoff,  ενώ το όνομά του, Νταίβιντ, παραπέμπει σε εβραϊκή ρίζα. Όπως αναφέρεται ενδεικτικό επίσης της εβραϊκής καταγωγής του Νταβούτογλου είναι τα ονόματα της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα οι δυο κόρες του ονομάζονται, Sefure και Buke και ο εγγονός του Aybike, όλα κλασικά ονόματα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου. Η κόρη του Sefure παντρεύτηκε έναν γνωστό Καραΐτι της οικογένειας των Özokur, ένα κλασικό επίθετο των Εβραίων Καραϊτών που σημαίνει στην διαλεκτό των Καραϊτών, «Καθαροί Καραΐτες», (Pure Karaite).

Τα αρχέτυπα της ψυχής


Πρώτα να δούμε τι είναι τα αρχέτυπα. Τα αρχέτυπα χωρίζονται σε δύο τύπους τα  αιθερικά και τα καρμικά. Για να το πούμε με λέξεις που τις καταλαβαίνετε τα επίκτητα ( αιθερικά ) και τα εκ γενετής ( καρμικά).


Τα αρχέτυπα είναι τα στοιχεία που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να καταφέρει τον στόχο του πάνω στον πλανήτη, μέσα από αυτά οδηγείτε, αυτόδιδάσκεται. 

Αυτά θα μας βοηθήσουν να σχηματίσουμε το δικό μας αποτύπωμα πάνω στον πλανήτη. Δικό μας αποτύπωμα έχουμε έτσι κι αλλιώς και αυτό το γνωρίζουμε από τα δακτυλικά μας αποτυπώματα και από τις τρίχες μας που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη. 

Ταιριάξετε τα χρώματα στο ντύσιμο



Χρήσιμο γράφημα που μας λύνει τα χέρια

«Άλυτος» γρίφος είναι για πολλούς άντρες η επιλογή παπουτσιών που ταιριάζουν με το κοστούμι τους.

Ένας συντάκτης και ερασιτέχνης στυλίστας του reddit αποφάσισε να συνδράμει τους παραπάνω άντρες, δημιουργώντας ένα γράφημα που δείχνει ποιοι τύποι παπουτσιών ταιριάζουν με ποιο κουστούμι. 

Επιπλέον παρέχει πληροφορίες για τα πλέον ταιριαστά χρώματα για μια πιο κλασική εμφάνιση, αλλά και τα κατάλληλα χρώματα για ένα μοδάτο look.

Δείτε το γράφημα...

Προσοχή μη πέσει!

Les Beaux Frères-ServietteΔύο αδέλφια παίζουν με τις πετσέτες τους σε ένα έξυπνο κωμικό σόου.

Ο Βασιλιάς ήταν πάντα γυμνός…

The-kings-are-nakedΟ Βασιλιάς ήταν πάντα γυμνός και εμείς ως συνήθως, κάπου αλλού…
Δεκαετίες τώρα βλέπαμε τα λάθη των άλλων κομμάτων μόνο και όχι αυτών που ψηφίζαμε. Όποιος κατά τύχη έβλεπε τις κουταμάρες που έκανε το κόμμα του, το έριχνε στο «σιγά τώρα», «ντάξει μωρέ», «οι άλλοι είναι χειρότεροι» και διάφορα παρόμοια.
Τώρα που ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αρχίζει να βλέπει πιο καθαρά τη γύμνια των Βασιλιάδων, μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με τα κατά καιρούς διλλήματα που μας θέτουν.

Η γιαγιά, και η απλούστατη λύση…

The-GrandmaΜερικές φορές όταν θες να πεις κάτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Παρακάτω θα διαβάσουμε για μια γιαγιά που είχε πάντα τη λύση έτοιμη και… είχε το δικό της τρόπο για να τη πει.
Ένας χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του και αναγκάζεται να το πάει για επισκευή στο συνεργείο της περιοχής. Όμως, επειδή η επισκευή  δεν μπορεί να γίνει την ίδια μέρα, αποφασίζει να γυρίσει σπίτι του με τα πόδια. Το πρόβλημά του είναι πώς θα κουβαλήσει τα πράγματα, που αγόρασε δηλ. 5 κιλά μπογιά, έναν άδειο κουβά, 2 κότες και μια χήνα.

Φυσικοί τρόποι για να αρωματίσετε το σπίτι σας!

Μερικές φορές, όσο κι αν καθαρίζουμε το σπίτι, κάποιες επίμονες μυρωδιές δεν λένε να φύγουν με τίποτα. Αντί να καταφύγετε σε αποσμητικά χώρου του εμπορίου,φτιάξτε τα δικά σας και πιστέψτε μας θα κάνουν τον χώρο σας να μοσχομυρίζει συνέχεια.

Φυσικό σπρέι


Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι χυμό λεμονιού, 1 μπαστούνι κανέλα και 3 καρφάκια γαρύφαλλο. Γεμίστε με το μείγμα αυτό ένα άδειο μπουκάλι με σπρέϊ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ψεκάστε το σπίτι!

Ανεπιτυχή Προσπάθεια Σύλληψης Της Βασίλλισας Της Αγγλίας Ελισάβετ Στη Ρώμη Στις 3 Απριλίου!!!

                              Καταζητείται: Elizabeth "Windsor"

Λοιπόν, η Βασίλισσα Σαύρα έχει μπλεξίματα ... 
Ειδοποίηση από το γραφείο του σερίφη του υποκαταστήματος της Ρώμης του The  International Common Law Court of Justice (ICLCJ)
3 Απριλίου, 2014, 18:00 GMT Εσωτερικό Ανακοινωθέν Ρώμης και Βρυξελλών
Σήμερα, δύο δεόντως εξουσιοδοτημένοι σερίφηδες του Γραφείου μας επιχειρήσαν να εφαρμόσουν το μόνιμο ένταλμα σύλληψης  (ICLCJ διάταγμα δικαστήριου αριθ. 02252013-004, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2013) κατά της Ελισάβετ Windsor aka Queen Elizabeth II κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Ρώμη, και να την συλλάβει ως καταδικασμένη εγκληματία και φυγά από τη δικαιοσύνη.
Στην έκθεσή τους που έχει κατατεθεί στο Γραφείο μας, αναφέρουν τα εξής:

Μια φορά κι έναν καιρό ..



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνδρας μοναχικός, που περνούσε σχεδόν όλη του την ημέρα στο σπίτι. Έβγαινε μόνο για λίγες δουλειές και επέστρεφε ξανά .. Δεν θα ήταν πάνω από 70 χρονών .. Συνεχώς σκυθρωπός, λιγομίλητος, αγέλαστος. Στην γειτονιά που έμενε τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε αναπτύξει σχέσεις με κανέναν. Όσοι τον έβλεπαν κούναγαν συνωμοτικά το κεφάλι τους "ήρθε ο περίεργος .. τι ξινισμένος τς τς τς". Το σπίτι ήταν το καταφύγιό του, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο η συντροφιά του, τα φάρμακα το βάλσαμο της ψυχής του .. Έτσι πίστευε κι είχε υψώσει τα τείχη δημιουργώντας το οχυρό του.

Ένα πρωϊνό σε ένα από τα καθιερωμένα περάσματά του στον φούρνο της γειτονιάς, η κοπέλα που τον εξυπηρετούσε πάντα δεν άντεξε και του έπιασε την κουβέντα. Αρχικά χτύπησε πάνω σε τοίχο. Δεν το έβαλε όμως κάτω, την επόμενη φορά λίγες κουβέντες παραπάνω μέχρι που της χαμογέλασε .. Αυτομάτως το χαμόγελό του κόπηκε σκιαγραφώντας κάτι ενοχικό στην έκφρασή του.

Θα υπακούατε στις εντολές ενός ρομπότ;


Ένα πείραμα από μια ομάδα ερευνητών από το εργαστήριο Human Computer Interaction (MCI) στη Manitoba του Καναδά, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια εργασία, ακόμη κι αν δεν το θέλουν, επειδή έχουν λάβει εντολές από... ένα ρομπότ.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της ιστοσελίδας τους, οι ερευνητές περιγράφουν το πείραμα που διεξήγαγαν, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για το πώς θα αντιδρούσε ένας άνθρωπος σε ένα αφεντικό-ρομπότ –σε αντίθεση με έναν κανονικό άνθρωπο- και τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν.

Οι ερευνητές ζήτησαν από διάφορους εθελοντές να φέρουν εις πέρας διάφορα καθήκοντα. Ορισμένα από αυτά ήταν διασκεδαστικά (να τραγουδήσουν ένα αγαπημένο τους κομμάτι), κάποια άλλα ήταν κουραστικά και βαρετά (να αλλάζουν το όνομα σε εκατοντάδες αρχεία).

Κάποιοι από τους εθελοντές έπαιρναν εντολές από έναν άνθρωπο, ενώ από άλλους ζητήθηκε να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα από ένα μικρό και συμπαθητικό στην εμφάνιση ανθρωποειδές ρομπότ (Aldebaran Nao).

Τέλος στα μαύρα στίγματα με...λεμόνι


Καταπολεμήστε τα μαύρα στίγματα που τόσο σας ταλαιπωρούν φτιάχνοντας μια λοσιόν βασισμένη στο λεμόνι που είναι κατάλληλη τόσο για λιπαρά όσο και για μεικτά δέρματα.
Η λοσιόν αυτή είναι θαυματουργή χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού. Πιο συγκεκριμένα το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μειώνει την λιπαρότητα, απομακρύνει τους ρύπους, προσφέρει απολέπιση και κάνει την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή.

Ωστόσο, όπως όλα, έτσι και το λεμόνι έχει τα αρνητικά του, αφού λόγω της οξύτητας του το δέρμα σας ξηραίνεται και γίνεται πιο ευαίσθητο στον ήλιο, όποτε θα χρειαστείτε καθημερινή σωστή ενυδάτωση από μια κρέμα και φυσικά αντιηλιακό όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κόλιανδρος: καλλιέργεια και χρήσεις


Κόλιανδρος: καλλιέργεια και χρήσεις

Για τους άντρες, τα ανθεκτικά μικρόβια και τα βαρέα μέταλλα.....

Κατάγεται από την Ασία και καλλιεργείται για τους σπόρους του που τους μεταχειρίζονται στη φαρμακευτική και ζαχαροπλαστική, στα ψιλούτσικα κουφέτα και για μυρωδικό στις τσακιστές ελιές και στις χοιρινές μπριζόλες, τριμμένο. Τη μεγαλύτερη όμως κατανάλωση έχει η εσέντζα του, γιατί μπαίνει σε διάφορες μυρουδιές και ποτά.
Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμαζαν Κορίαννον επειδή βρωμούν σαν κορέοι τα φύλλα του, οι σπόροι του όμως έχουν όμορφη μυρουδιά και είναι πολύ χρήσιμοι.

7 γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες


Υπάρχουν ορισμένα γυναικεία κουσούρια – συμπεριφορές που θα λέγαμε ότι οι άντρες δεν τα αντέχουν. Στο άρθρο αυτό κάνουμε μια «αυτοκριτική» και για αυτό το λόγο παρουσιάζουμε 7 γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες.

Γυναικεία γκρίνια

Η γυναικεία γκρίνια είναι ένα από τα Top γυναικεία κουσούρια που δεν αντέχουν οι άντρες. Οι γυναίκες πολλές φορές γκρινιάζουν εντελώς δικαιολογημένα (οπότε καλά κάνουν), ωστόσο υπάρχουν και γυναίκες που γκρινιάζουν πολύ εύκολα και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Η γυναικεία γκρίνια (όταν είναι σε υπερβολικό βαθμό) κάνει την ζωή των αντρών δύσκολη και για αυτό οι άντρες θέλουν πάση θυσία να την αποφύγουν.

Τα τρία χαρούμενα κορίτσια της Λατινικής Αμερικής


Η πάνω φωτογραφία είναι από το σήμερα. Τραβήχτηκε στις 11 Μαρτίου 2014 στο Προεδρικό Μέγαρο Cerro Castillo την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Μισέλ Μπασελέ, νεοεκλεγείσης Προέδρου της Χιλής. Στ' αριστερά της βλέπουμε την Κριστίνα Κίρσνερ, Πρόεδρο της Αργεντινής, χαρούμενη όσο ποτέ, ιδίως μετά την απόφαση του Paris Club να επανεκκινήσει τις συνομιλίες για τη διευθέτηση του εναπομείναντος χρέους της χώρας, ύψους $10 δις. Στα δεξιά, η πετυχημένη Βίλμα Ρουσέφ της Βραζιλίας.

Πως να πολλαπλασιάσεις τον βασιλικό μέσα στο σπίτι




Ο βασιλικός είναι φυτό όμορφο, αρωματικό και πολύ χρήσιμο.
Χρήσιμο στην κουζίνα αφού αρωματίζει τα φαγητά μας.
Χρήσιμο και στην κηπουρική, αφού ανάμεσα σε ντομάτες ή άλλα λαχανικά θα διώξει αφίδες και άλλα βλαβερά ζουζούνια.
Χρήσιμο για να μη μπαίνουν κουνούπια από το παράθυρο – εφ” όσον βέβαια έχεις φροντίσει να τον έχεις στο περβάζι.
Χρήσιμο  για καλλυντικά που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.
Χρήσιμο και για διάφορα βότανα σχετικά με την υγεία
Ενα φυτό βασιλικού, μπορεί να σου δώσει πολλά φυτά, χωρίς κόπο, αρκεί λίγο να ασχοληθείς.

Το πρόβλημα ήταν ο «ακροδεξιός θύλακας» ή η «δικτατορική» κυβέρνηση;


Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και όχι το δεξί του...χέρι!

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Ότι ζούμε στην εποχή που το παράλογο μετατρέπεται σε λογικό το γνωρίζαμε από πριν. Δεν χρειαζόταν τα γεγονότα που ακολούθησαν της συνταρακτικής αποκάλυψης του βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου – Κασιδιάρη για να πεισθούμε για αυτό.

Εκείνο που πραγματικά μας προκαλεί εντύπωση όμως εκφράζεται με το εξής ερώτημα: «Τελικά για πόσο πρόβατα μας έχουν;»! Μετά το βίντεο που αποκάλυψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, και πολιτικά διωκόμενος πλέον μετά τις αποκαλύψεις, εκτυλίσσονται τραγελαφικά γεγονότα και εντελώς αποπροσανατολιστικές συζητήσεις σε εκπομπές, πάνελ, δελτία ειδήσεων και ανακοινώσεις κομμάτων.

Καλλιεργείστε ευγνωμοσύνη




Μία απ’ τις πηγές της χαράς είναι το αίσθημα ευγνωμοσύνης. Το αίσθημα ευγνωμοσύνης απελευθερώνει την χαρά στην καρδιά σας και φέρνει ειρήνη στο σώμα, τα συναισθήματα και το νου.

Όποτε χρειάζεστε χαρά, ειρήνη και χαλάρωση, σκεφτείτε τις ευλογίες που είχατε στο παρελθόν και που έχετε στο παρόν. Μετρήστε τις φυσικές σας ευλογίες, τις συναισθηματικές σας ευλογίες, τις νοητικές σας ευλογίες και μετρήστε τις ευλογίες που σας έδωσαν ο πόνος και τα βάσανα.

Μέσα απ’ αυτή την στάση θα απελευθερώσετε το δυναμικό της χαράς σας και θα γλυτώσετε τον εαυτό σας από τα δηλητήρια του εκνευρισμού, της μνησικακίας, των τύψεων, του μίσους και της διαβολής.

Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης θα ανυψώσει την συνειδητότητά σας προς τις αιώνιες αξίες και προς τις υψηλότερες σφαίρες της δημιουργικής σκέψης.

Υπέρταση ή «σύνδρομο της λευκής ρόμπας»;

Υπέρταση ή «σύνδρομο της λευκής ρόμπας»;
Κρύος ιδρώτας, ταχυπαλμία και νευρικότητα. Τρεις ενδείξεις ότι πρόκειται να δείτε σύντομα το γιατρό! Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό για την υγεία σας;

Μια εξέταση μπορεί να προκαλέσει σημαντικό άγχος και αυτό επηρεάζει τα αποτελέσματα των ιατρικών τεστ, σύμφωνα με νέα μελέτη στην επιθεώρηση British Journal of General Practice.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Έξετερ ανέλυσαν τους δείκτες αρτηριακής πίεσης σε 1.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο. Για κάθε ασθενή καταγράφηκαν δύο διαφορετικές ενδείξεις, όπως μετρήθηκε η πίεση από το γιατρό και από το νοσηλευτή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν μετρά ο γιατρός την πίεση τα αποτελέσματα είναι υψηλότερα.

ΘΕΑΤΡΟ .......ΑΞΙΕΣ......ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


«Λέμε αποστολή και ούτε σκιαζόμαστε τη λέξη, μήτε μας ενοχλεί η ιδέα,γιατί μονάχα με απόλυτη πίστη, με απόλυτη θυσία του εαυτού μας σε μια ανώτερη ιδέα μπορούμε ν΄ αποχτήσουμε τη δύναμη, την οντότητα και να φέρουμε στην επιφάνεια τον ψυχικό πλούτο που βρίσκεται θαμμένος μέσα μας για την πραγματοποίησή της. Πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα για να γίνουν θαύματα»
ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
...........................
«…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στο χώρο μας. Μόνος του ο καθένας είναι ανήμπορος. Μόνος του ο καθένας από σας τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας, είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο, ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί την αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σα μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου…»
Κάρολος Κουν
Απόσπασμα από τη διάλεξη που δόθηκε στις 17 Αυγούστου 1943 για τον Όμιλο των Φίλων του «Θεάτρου Τέχνης»
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

☸ «Με πρόσβαλε, με πλήγωσε, με νίκησε, με λήστεψε». Όσοι κάνουν τέτοιες σκέψεις δε θα ελευθερωθούν από το μίσος.

☸ Η τωρινή μας κατάσταση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών μας σκέψεων και οι σημερινές μας σκέψεις πλάθουν την αυριανή μας ζωή: η ζωή μας είναι δημιούργημα της σκέψης μας.

☸ Αν ένας άνθρωπος μιλάει ή ενεργεί με ακάθαρτο μυαλό, ο πόνος τον ακολουθεί όπως ο τροχός της άμαξας ακολουθεί τα βόδια που την σέρνουν.

☸ Η τωρινή μας κατάσταση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών μας σκέψεων και οι σημερινές μας σκέψεις πλάθουν την αυριανή μας ζωή: η ζωή μας είναι δημιούργημα της σκέψης μας. 

☸ Αν ένας άνθρωπος μιλάει ή ενεργεί με καθαρό μυαλό, η χαρά τον ακολουθεί σαν τη σκιά του.

☸ «Με πρόσβαλε, με πλήγωσε, με νίκησε, με λήστεψε». Όσοι κάνουν τέτοιες σκέψεις δε θα ελευθερωθούν από το μίσος. 

☸ Γιατί το μίσος δε νικιέται με το μίσος: το μίσος νικιέται με την αγάπη. Αυτός είναι ένας αιώνιος νόμος. 

☸ Πολλοί δεν ξέρουν ότι είμαστε εδώ σ’ αυτό τον κόσμο για να ζήσουμε αρμονικά. Όσοι το ξέρουν δεν πολεμούν μεταξύ τους. 

~Γκωτάμα Βούδας - Νταμμαπάντα Σούτρα κεφ.1 στ.1-6

Παρακαλώ κοινοποιήστε και μοιραστείτε το ΦΩΣ! <3

☸ Η τωρινή μας κατάσταση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών μας σκέψεων και οι σημερινές μας σκέψεις πλάθουν την αυριανή μας ζωή: η ζωή μας είναι δημιούργημα της σκέψης μας.
☸ Αν ένας άνθρωπος μιλάει ή ενεργεί με ακάθαρτο μυαλό, ο πόνος τον ακολουθεί όπως ο τροχός της άμαξας ακολουθεί τα βόδια που την σέρνουν.

“Να αγαπάς,να ονειρεύεσαι, να αποδέχεσαι, να ζεις”

Γράφει η Σοφία Κολάνη
“Δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Είναι τρομακτικό να μη ζεις”
(Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος Συγγραφέας)
Live.Love.Laugh

Πόσο θα μας τρομάζει ο θάνατος;Κάτι καθημερινό, είτε συμβαίνει άμεσα σε μας, είτε όχι, είναι κάτι το καθημερινό. Είναι όμως κάτι που δεν θα αποδεχτούμε πότε, δεν θα το συνηθίσουμε ποτέ.
Πόσο ευτυχισμένοι ήμαστε στη ζωή μας; Απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας, αυτές τις μικρές στιγμές που μας προσφέρουν ένα λαμπρό χαμόγελο; Ή ζούμε σκυθρωποί, χωρίς ιδιαίτερες απολαύσεις;Στις μέρες της οικονομικής κρίσης οι σκυθρωποί άνθρωποι αυξάνονται με  γοργούς ρυθμού, ενώ συνάμα η κατάθλιψη γίνεται η αρρώστια της εποχής.  
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία όπου το χρήμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, έχουμε καταντήσει δούλοι του χρήματος, ζούμε για τα μάτια των άλλων, με τα θέλω των άλλων, σε μια κοινωνία ψεύτικη, άδεια από συναισθήματα, ευαισθησίες, αλλά άδεια και από ευτυχισμένους ανθρώπους.

Πόσο αγαπάς και αποδέχεσαι τον εαυτό σου;


Λες < Ναι > χωρίς να το εννοείς επειδή δεν θέλεις να δυσαρεστείς τους άλλους;
Φοβάσαι να μιλήσεις , να εκφράσεις την αλήθεια σου  και να βάζεις  όρια;
Παίζεις το θύμα και κλαίγεσαι αντί να μπαίνεις στην δράση;
Επικρίνεις τον εαυτό σου αντί να τον επιδοκιμάζεις ;
φοβάσαι να τολμήσεις μην τυχόν και αποτύχεις ;
Απορρίπτεις συνεχώς τον εαυτό σου επειδή δεν αισθάνεσαι επαρκής ;
Βασίζεις την ζωή σου στην γνώμη των άλλων και ζεις γι αυτούς;
Αναβάλλεις;
Ξεχνάς και ξεπουλάς τον εαυτό σου για να αισθάνεσαι αγαπητός-ή για να συνεχίσεις να είσαι το καλό  παιδί;

Για τους ανθρώπους ο έρωτας δεν είναι παρά μια απόλαυση, τον κατάντησαν λοιπόν κάτι εύκολο και φτηνό, ακίνδυνο και σίγουρο, όμοιο με τις απολαύσεις τών δρόμων.

Εικόνα
“Γόνιμος είναι κι ο έρωτας: επειδή κι ο έρωτας είναι δύσκολος. Έρωτας του ανθρώπου για τον άνθρωπο: ίσως αυτό νά ‘ναι το δυσκολότερο απ’ όσα μάς έταξεν η μοίρα, το πιο απόμακρο, η τελευταία δοκιμασία, το έργο που όλα τ’ άλλα δεν είναι παρά προετοιμασία και προπαρασκευή του. 
Γι’ αυτό κι οι νέοι — που είναι “αρχάριοι” στο κάθε τι — δεν ξέρουν ακόμα ν’ αγαπούν: πρέπει να διδαχτούν τον έρωτα. Με όλο τους το είναι, με όλες τους τις δυνάμεις συμμαζεμένες γύρω στην ερημική φοβισμένη καρδιά τους, που οι χτύποι της ψηλώνουν ολοένα, πρέπει να μάθουν ν’ αγαπούν. Ο καιρός όμως της μαθητείας είναι πάντα καιρός μακρόχρονου “εγκλεισμού”. 

Το Μαγαζί της Αλήθειας

Εικόνα


Ο άνθρωπος περπατούσε σ’ εκείνα τα σοκάκια της επαρχιακής πόλης. Είχε χρόνο και γι’ αυτό κοντοστεκόταν για λίγο μπροστά σε κάθε βιτρίνα, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε πλατεία. Στρίβοντας σε μια γωνία βρέθηκε άξαφνα μπροστά σε ένα ταπεινό κατάστημα που η ταμπέλα του ήταν λευκή. Περίεργος, πλησίασε στη βιτρίνα και κόλλησε το πρόσωπο του στο κρύσταλλο για να καταφέρει να δεί μέσα στο σκοτάδι… Το μόνο που φαινόταν ήταν ένα αναλόγιο μ’ ένα χειρόγραφο καρτελάκι που έγραφε:
                                                             Το μαγαζί της αλήθειας
Ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος. Σκέφτηκε, ότι αν και διέθετε ανεπτυγμένη φαντασία, του ήταν αδύνατον να φανταστεί τί μπορεί να πουλούσαν.

Ανοιξιάτικη Ανανέωση και Αυτοβελτίωση



Πιστεύετε στην αυτοβελτίωση;

            Πολλές φορές βλέπουμε παραδείγματα ή ακούμε παράπονα από ανθρώπους γύρω μας που με τη συμπεριφορά ή τα λόγια τους δηλώνουν ότι κάτι τους φταίει, κάτι δεν τους ικανοποιεί στη ζωή τους, περιγράφουν μια γενική και αόριστη δυσαρέσκεια, μια σκιά στη ζωή τους.

  Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;  Τις πιο πολλές φορές πρόκειται για άτομα έξυπνα, φιλόδοξα, εργατικά, που έχουν θέσει υψηλούς στόχους στη ζωή τους, πιθανόν έχουν πετύχει και πολλούς από αυτούς. 

 Πρόκειται για άτομα που έχουν μια καλή καριέρα ή βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας της, έχουν καλές σχέσεις με τους γύρω τους, πιθανόν έχουν δημιουργήσει οικογένεια και, με δυο λόγια, έχουν όλα όσα θεωρούνται εχέγγυα της επιτυχίας.  Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι κάτι τους φταίει.

“Αυτό που μπορούμε και θα έπρεπε ν’ αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας…”

Image

“Το ν΄απαιτεί ένας άνθρωπος πολλά από τον εαυτό του είναι κάτι που το καταλαβαίνω και το επιδοκιμάζω· αλλά η προσπάθεια του να επεκτείνει αυτή την απαίτηση και στους άλλους και να κάνει τη ζωή του έναν “αγώνα” για το καλό, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ παρά να αποφύγω να εκφέρω γνώμη, επειδή για μένα δεν έχει καμία αξία ο αγώνας, η δράση ή η αντίδραση. 
Πιστεύω ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται για ν’ αλλάξει ο κόσμος οδηγεί στον πόλεμο και στη βία. 

Ευθανασία, Xanax και Κατάθλιψη

pets

Σύμφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα στη χώρα μας.
Κάποια από αυτά θα τα δούμε νεκρά στην άκρη ενός δρόμου και το θέαμα δεν θα μας προξενήσει έκπληξη διότι πρόκειται για κάτι σύνηθες, μια εικόνα που την βλέπουμε χρόνια και έχουμε όλοι απευαισθητοποιηθεί.

Μερικά από αυτά θα καταλήξουν σε κάποιο “πάρκο” φιλοξενίας, 
το οποίο εάν δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα τους και 
δεν καταφέρει να βρει για αυτά σπίτι θα τα στείλει για ευθανασία.
Τα υπόλοιπα κινδυνεύουν καθημερινά να πέσουν θύματα άγριας κακοποίησης ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πρώιμων αντικοινωνικών τάσεων και να αποτελέσουν το αντικείμενο εκτόνωσης της βίας που έχει συσσωρευτεί σε μια κοινωνία που νοσεί ψυχικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα