Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλωσα;

tumblr_n7zz19r3dc1s5rry1o1_500
Τώρα λοιπόν που μεγάλωσα;
Τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες ;
Τώρα που αν χτυπήσω και ματώσω (κυρίως στην καρδιά) δεν χωρούν παρηγοριές τύπου «μέχρι να μεγαλώσεις θα γιάνει;».
Ναι… μεγάλωσες, δεν δακρύζεις πια καταπίνοντας τις λέξεις σου μαζί με τις μυξούλες που θα σκούπιζε η μανούλα τρυφερά.
Τώρα καταπίνεις αμάσητα όλα όσα λαχταρούσες να κάνεις καραμέλα σου γλυκιά!
Λέξεις όπως “σ’ αγαπώ”, “σε χρειάζομαι” και όχι “μου λείπεις”, “γιατί”, “άι σιχτίρ” που καθημερινά βολτάρουν στο λεξιλόγιο και το λεξικό σου!
Μεγάλωσες με μικρά όνειρα που μπόι δεν πήραν γιατί το γάλα δεν έφτασε να τα θρέψει!
Μεγάλωσες και το μόνο που κατάφερες ήταν να μεθυσεις πολλές φορές πίνοντας πίκρες και προδοσίες που σου άφησαν μια μόνιμη εκνευριστική ημικρανία. Κέρασες και ‘συ κάνα δυο σφηνάκια πόνου είναι η αλήθεια… μα μαζεύτηκες γρήγορα γιατί ξέμεινες από «ρευστό έρωτα» να πληρώσεις την «ζημιά».
Μεγάλωσες και τώρα επιτέλους καταλαβαίνεις. Δεν ταιριάζεις με τον πολύ κόσμο. Δεν καταλαβαίνεις τον πολύ κόσμο. Γιατί έτσι είναι το σωστό! Δεν είναι όλοι για όλους! Δεν είσαι για όλους σε αυτόν τον μεγάλο κόσμο που ξεχνάει τα όνειρα που έκανε στα μικράτα του!
Μεγάλωσες και ακόμα δεν έμαθες να το βάζεις στα πόδια όταν πονάει πολύ. Μεγάλωσες και ακόμα παίζεις κρυφτό και κυνηγητό αντί να πεις ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η Κρυφή Ιστορία του Κλωνισμού


 Η Κρυφή Ιστορία του Κλωνισμού



Ο όρος «Κλώνος» (Clone) όπως τον χρησιμοποιούμε σήμερα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη φυτολογία, από τον βιολόγο Χέρμπερτ Τζων Γουέμπερ. Ο αρχαιότερος σχετικός όρος που χρησιμοποιήθηκε για το ζήτημα ήταν «Homunculus» (Χομούνκουλους), αναφορικά σε ένα μικροσκοπικό ανθρωποειδές που υποτίθεται ότι κατασκεύαζαν βιο-τεχνητά στα μυστικά εργαστήρια τους οι αλχημιστές. Όπως ίσως καταλαβαίνετε, το ζήτημα του Κλωνισμού μέχρι πρόσφατα συνδεόταν με τις παράδοξες εργασίες μιας γραφικής φιγούρας του σύγχρονου Φανταστικού: του «τρελού επιστήμονα». Παλαιότερα, ανήκε στο πεδίο της «μαύρης μαγείας» που όπλιζε με μυστικές γνώσεις το χέρι ενός εωσφορικού μάγου ο οποίος φιλοδοξούσε να αντιγράψει βλάσφημα το έργο της “θεϊκής” Δημιουργίας!

Η παλαιότερη αναφορά που γνωρίζω πάνω στην ιδέα του Homunculus έχει «μαγικό» και όχι «αλχημιστικό» χαρακτήρα και περιλαμβάνεται σε ένα αρχαίο βιβλίο με τον τίτλο Magia Divina (Θεϊκή Μαγεία) αγνώστου συγγραφέα: «Πάρτε ένα μεγάλο καθαρό δοχείο φτιαγμένο από πολύ καλό κρύσταλλο. Χύστε μέσα σ’ αυτό ένα μέρος της πιο καθαρής μαγιάτικης δροσιάς που έχει μαζευτεί όταν επικρατεί ημισέληνος. Προσθέστε δύο μέρη αίματος που πάρθηκε από υγιές νεαρό άτομο. Αφήστε αυτό το μίγμα μόνο του επί ένα μήνα, ώσπου να γίνει ένας κοκκινωπός πηλός μέσα σε καθαρό νερό. Βγάλτε το καθαρό νερό και χύστε το σε μια γαβάθα. Προσθέστε ένα δράμι ζωικού χρώματος. Αφήστε το κοκκινωπό υλικό μέσα στην πρώτη γαβάθα και ταυτόχρονα να το ζεστάνετε ελαφρά και συνεχώς …» Σύμφωνα με αυτή τη μαγική συνταγή, το υλικό θα σχηματίσει «ένα είδος κύστης» καλυμμένης με ένα λεπτό δίκτυο φλεβών και νεύρων. Αυτό πρέπει να ραντίζεται, κατά διαστήματα τεσσάρων εβδομάδων, με υγρό από τη δεύτερη γαβάθα.

Ο αναγνώστης του βιβλίου προειδοποιείται ότι, ως το τέλος του τέταρτου μήνα, θα παρατηρούσε «ένα τσιριχτό ήχο και κινήσεις που θα υποδήλωναν ζωή». Μέσα στο δοχείο θα εμφανιστεί «ένα πολύ ωραίο ζευγάρι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, τα οποία μπορείτε να κοιτάξετε με αληθινό θαυμασμό…». Αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια θα έχουν ύψος 15 εκατοστών κι αν τα ταΐζει κανείς με δύο κόκκους «ζωικού βάμματος» το μήνα, θα ζήσουν επί έξι χρόνια και «θα κινούνται και θα περπατούν μέσα στο δοχείο». Θα μπορούσαν να μεταδώσουν «πολλά μυστικά» μόλις γίνουν ενός χρόνου, θα είχαν «γλυκό χαρακτήρα» και θα ήταν «πολύ υπάκουα». Μετά τον έκτο χρόνο, θα αυτοκαταστραφούν μέσα σε μια μάζα καπνού.

Εκεί που οι αλχημιστές ερευνούσαν την Prima Materia (Αρχέγονη Ύλη), δηλαδή την βασική ουσία της ζωής, η τεχνολογία του 20ου αιώνα μας πρόσφερε μια πολύ μεγαλύτερη βαθιά αντίληψη για όλα αυτά. Η αρχαία ιατρική σκέψη φανταζόταν ότι το σπέρμα του άντρα περιείχε πραγματικά και ακριβώς ένα μικροσκοπικό άτομο, το οποίο, σαν το μικροσκοπικό κοτόπουλο στο αυγό, τελικά αναπτύσσεται και γίνεται άνθρωπος. Αυτή η αντίληψη προηγήθηκε της πεποίθησής μας ότι η μοριακή ανάπτυξη και ο κώδικας του DNA επιτυγχάνουν μια μεταμόρφωση των κυττάρων σε όλες τις πολύπλοκες λεπτομέρειες, ενός πλήρως διαπλασμένου ανθρώπινου σώματος. Οι αρχαίοι στοχαστές και οι αλχημιστές δεν είχαν ειδικές συσκευές, όπως το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, αλλά –μιλώντας γενικά– μάλλον ακολουθούσαν τον σωστό δρόμο.

Ο Παράκελσος (1490-1541), συγκεκριμένα, έβλεπε τον άνθρωπο ως ένα μικρόκοσμο, του οποίου οι ουσίες και οι ενέργειες βρίσκονται σε «συμφωνία» μ’ εκείνες του μακρόκοσμου και  με κάθε ζωή του σύμπαντος. Στους μελετητές της Αλχημείας, είναι αρκετά γνωστή η φήμη ότι ο Παράκελσος δημιούργησε, πραγματικά, ένα ανθρωποειδές πλάσμα στο εργαστήριο του.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ-Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


O όρος της αστρονομίας «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μία συγκεκριμένη στιγμή του έτους, όταν ο ήλιος βρίσκεται στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση νοτίως του ισημερινού. Ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται και για να χαρακτηρίσει το αντίστοιχο σημείο από τη μεγαλύτερη δυνατή απόκλιση της εκλειπτικής από τον ουράνιο ισημερινό. Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει κάθε χρόνο στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου, οπότε παρατηρείται η μικρότερη ημέρα και η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Ορίζεται δε ως η επίσημη έναρξη του χειμώνα. Αντίστροφα, στο Νότιο Ημισφαίριο παρατηρείται η μικρότερη νύχτα του χρόνου και ορίζεται ως η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Το «Λιοστάσι» στην λαογραφία 
Στην Αρχαία Ελλάδα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου, γιου του Δία και της παρθένου Σεμέλης, τον οποίον αποκαλούσαν «σωτήρα» και «θείο βρέφος», ήταν ο «καλός ποιμένας» και οι ιερείς του κρατούσαν την ποιμενική ράβδο. Τον χειμώνα οι Έλληνες θρηνούσαν για τον σκοτωμό του από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου γιόρταζαν την αναγέννησή του. Ο ήλιος λατρεύονταν από τους Αρχαίους Έλληνες σαν Θεός και τον απεικόνιζαν πάνω σε πύρινο άρμα όπου ξεκινώντας κάθε πρωί σκόρπιζε το φως του στην γη.

Επίσης τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα τον Θεό του φωτός. Με την πάροδο των αιώνων τα γενέθλια του Θεού Ήλιου μετετράπηκαν σε γενέθλια του Υιού του Θεού, παράδοση που πέρασε και στους εκκλησιαστικούς πατέρες. Οι Ρωμαίοι στις 25 Δεκεμβρίου γιόρταζαν τα Βρουμάλια (Brumalia < bruma = η τροπή του Ηλίου), που ήταν αφιερωμένα στη μικρότερη ημέρα του χρόνου και στα γενέθλια του Μίθρα, του ανίκητου Ήλιου (Dies Natalis Solis Invicti), που είχε καθιερωθεί επί αυτοκράτορα Αυρηλιανού το 275. Νωρίτερα, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα Σατουρνάλια (17-23 Δεκεμβρίου), όπου επικρατούσε κλίμα γενικής ευφορίας και ανταλλάσσονταν δώρα. Και οι δύο αυτές γιορτές είχαν αναφορές στα αρχαιοελληνικά Κρόνια.

Στα βυζαντινά χρόνια τα Βρουμάλια διαρκούσαν από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου. Τις ημέρες αυτές οι αυτοκράτορες προσέφεραν δώρα στους συγγενείς τους φίλους και στο προσωπικό των ανακτόρων. Η Σύνοδος της Ρώμης το 743 κατάργησε τις γιορτές, θεωρώντας τες ειδωλολατρικές. Οι Χριστιανοί ήδη από τον έκτο αιώνα γιόρταζαν στις 25 Δεκεμβρίου αντί του Μίθρα τον «Ήλιο της Δικαιοσύνης» τον Ιησού Χριστό και τη γέννησή του.

ΖΩΗ & ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΩΗ & ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ


"Ελάχιστοι άνθρωποι κάθισαν – έστω μια φορά στη ζωή τους – να σκεφτούν τι εννοούμε όταν λέμε καλό. Καλό για ποιον; Υπάρχει ένα κοινό καλό, που να ισχύει για όλους τους ανθρώπους, όλες τις φυλές, παντού και πάντα; Ή μήπως αυτό που είναι καλό για μένα είναι κακό για σένα, αυτό που είναι καλό για τον λαό μου είναι κακό για τον λαό σου; Και είναι άραγε αιώνιο το καλό; Μένει το ίδιο στο πέρασμα του χρόνου; Ή μήπως το χθεσινό καλό είναι το σημερινό κακό;
…Βελτίωσαν οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες την ιδέα τους για το καλό; Είναι αυτή η ιδέα κοινή σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, σε όλα τα έθνη, σε όλες τις χώρες, στους Έλληνες και στους Εβραίους, όπως λέει ο Ευαγγελιστής; Και είναι κοινή σε όλα τα ζώα, τα δέντρα, ακόμη και στα βρύα, όπως έλεγε ο Βούδας – ο Βούδας, που έπρεπε να απαρνηθεί τη ζωή προκειμένου να την περιβάλλει με καλοσύνη και αγάπη;


Πέντε αιώνες μετά τον Βούδα, ο χριστιανισμός αποφάσισε πως η ιδέα του καλού μπορεί να εφαρμοστεί, όχι σε κάθε ζωντανό πλάσμα, αλλά μόνο στους ανθρώπους. Το καλό των πρώτων χριστιανών, που είχε αγκαλιάσει όλη την ανθρωπότητα, έδωσε τη θέση του σε ένα καθαρά χριστιανικό καλό, εντελώς διαφορετικό από το καλό των μουσουλμάνων.


Ύστερα, το καθαρά χριστιανικό καλό χωρίστηκε στα καλά του καθολικισμού, του προτεσταντισμού, και της ορθοδοξίας. Και το καλό της ορθοδοξίας γέννησε το καλό των παλαιοημερολογιτών και το καλό των κανονικών ορθοδόξων.


Την ίδια στιγμή υπήρχαν το καλό των φτωχών και το καλό των πλουσίων.

Το νόημα των Χριστουγέννων



Φίλες και φίλοι μου
Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν μία μεγάλη εμποροπανήγυρη με λαμπερές βιτρίνες και φώτα, ρούχα φανταχτερά και δώρα. Είναι όμως αυτό το νόημα ετούτης της γιορτής;

Για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στον καθένα μας, δεν χρειάζεται φωτάκια και γιρλάντες, κάλαντα, ψώνια και φαγοπότια… Χρειάζεται σιωπή και αυτοσυγκέντρωση. Μόνον στη σιωπή και την αυτοσυγκέντρωση μπορεί να ανακαλύψει καθένας αυτό το Θείο βρέφος μέσα του, που βρίσκεται εκεί από την
αρχή της ύπαρξής του κάθε ανθρώπου, αλλά δυστυχώς η θορυβώδης γήινη ζωή μας δεν το αφήνει να γίνει αντιληπτό.

Αυτό είναι το νόημα αυτής της γιορτής. Η «γέννηση» αυτού του Θείου βρέφους μέσα μας σημαίνει  την  ανακάλυψη της ύπαρξής του.  Την κατανόηση, δηλαδή, του μεγαλείου που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του.

Ο γνωστός αστροφυσικός Μάνος Δανέζης σε ένα βίντεό του λέει πως δεν είμαστε κομμάτια αυτού του σύμπαντος, είμαστε το σύμπαν και το σύμπαν είναι και μέσα μας, γιατί δεν υπάρχει «έξω» και «μέσα» ούτε καταμερίζεται το σύμπαν. Όλα είναι ένα, όπως  έχει αποδείξει στις μέρες μας η φυσική…
Πολύ δύσκολο να το κατανοήσει αυτό ο μικρός ανθρώπινος εγκέφαλος. Ακόμη πιο δύσκολο όταν αυτός απασχολείται με πολλά, όπως συμβαίνει συνήθως…

Περί ματαιότητας και άλλων συναφών.


Υπάρχει τέλος οριστικό; Θα υπάρξει και πάλι απόλυτο μηδέν;

-Μα καλά είμαστε σίγουροι ότι κάποτε υπήρξε;

Η επιστήμη και η λογική αυτό λένε. Πως κάποτε υπήρξε, σε αυτό συμφωνούν και όλες οι θρησκείες-πλην την ύπαρξη του Ενός, του οικείου θεού της κάθε μιας φυσικά-. 

Πέραν αυτών –των θρησκειών- όμως, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μιλούν-θεωρούν, θεωρίες και πιστεύματα που εδρεύουν μονάχα σε …πίστεις (εξ' αποκαλύψεως αλήθειες και ευγενείς πόθους) και άρα –από απόψεως λογικής- πουθενά, όλα δείχνουν πως κάποτε σε Χ δις, τρις, τετράκις ή πολλαπλάσια αυτών -δικά μας-εκατομμύρια χρόνια τα πάντα στο σύμπαν θα καταλήξουν στην αρχική τους μορφή. Στο τίποτα. Στο μηδέν. (Σας θυμίζω εκείνο που ήδη έχετε ακούσει: Το τέλος του ήλιου και άρα το δικό μας, της γης δηλαδή, ορίζεται σε λιγότερο από πέντε δισεκατομμύρια χρόνια).

Κατόπιν αυτού του τέλους, της μεταστροφής του ήλιου σε κόκκινο νάνο, άλλες, ακόλουθες, έξω από τη γη νοήμονες υπάρξεις που θα ανακάλυπταν τον πλανήτη μας, δεν θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τίποτα από τον πολιτισμό μας. Θα αναρωτιώταν κι εκείνοι -όμοια με εμάς- αν κάποτε υπήρξε ζωή στο σύμπαν… 

  • Μια νέα τελευταία θεωρία μιλάει για επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος (σε βάθος ανάλογου χρόνου) που θα έχει ως αποτέλεσμα την ψύξη και την καταστροφή του… Μία επόμενη, σύγχρονη της προαναφερόμενης, για τη «μεγάλη σχάση». Το τέντωμα, τη διαρραγή και άρα την οριστική κατάρρευσή του.

Θα ήταν αστείο να μας στεναχωρεί η ιδέα, ομοίως θα ήταν κουτό να προσπαθούμε να δούμε τον εαυτό μας σε κάποιο βάθος χρόνου το οποίο όχι απλά ξεπερνά τα όρια της πλέον ευφάνταστης σκέψης μας, αλλά ανήκει μονάχα στον αιθέρα κάθε μεταφιλοσοφικής μας προσπάθειας.

Τα πάντα στο μηδέν οδεύουν λοιπόν; Μία νέα θεωρία - η Θεωρία των Ιδιομεταβολών – που έχει προταθεί από τον Εμμανουήλ Μανούσο του Ινστιτούτου APM (APM Institute for the Advancement of Physics and Mathematics) και υποστηρίζεται και από άλλους ερευνητές όπως ο Κυριάκος Κεφάλας –που τυχαίνει να γνωρίζω- προβλέπει ότι το σύμπαν ξεκίνησε από μία κατάσταση που ελάχιστα διέφερε από το κενό. Για το απώτερο μέλλον ο Κυριάκος Κεφάλας προβλέπει τρεις εκδοχές, οι δύο από τι οποίες είναι παρόμοιες με την αρχική κενή κατάσταση του σύμπαντος.

Αυτά είναι δώρα: 7 παιχνιδάρες, εντελώς δωρεάν για λίγο ακόμα!



Από τα μέσα της χρονιάς η Ubisoft χάριζε δωρεάν τίτλους παιχνιδιών για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρίας. Από το dwrean.net, σας ενημερώναμε για όλες αυτές τις προσφορές (σύνολο 7 παιχνίδια) μέχρι και την τελευταία που ήταν το περίφημο Assassin’s Creed 3.

Από εχθές και μέχρι την 18 Δεκεμβρίου, έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε στην συλλογή σας και τα 7 παιχνίδια που πρόσφερε όλους αυτούς τους μήνες η Ubisoft. Ναι, καλά είδατε! Με την μία, θα έχετε στην κατοχή σας και τους επτά αγαπημένους τίτλους παιχνιδιών όπως:


  • Prince of Persia: The Sands of Time
  • Tom Clancy’s Splinter Cell
  • Rayman Origins
  • The Crew
  • Beyond Good & Evil
  • Far Cry 3: Blood Dragon
  • Assassin’s Creed 3

Ο Νόμος του Επτά

Νικόδημος

1. Ο Νόμος του 7 στον Εσωτερισμό λέγεται να είναι ο Νόμος της Διαδοχής Γεγονότων.
Επίσης λέγεται ο Νόμος της Οκτάβας, παραδόξως, διότι αναφέρεται στη μουσική διατονική κλίμακα με τις 7 απλές νότες (ντο, ρε, μι, κ.λπ.)

Με αυτόν τον Νόμο σχετίζεται η διαδικασία της δημιουργίας του κόσμου που περιγράφεται στην αρχή, στο βιβλίο Γένεσις, στην Παλαιά Διαθήκη, διότι ο αριθμός ημερών μαζί με την ανάπαυση είναι συνολικά επτά, όπως οι νότες.

Ο ίδιος Νόμος λέγεται και Νόμος της Επανάληψης (ή Επανενσωμάτωσης). Αυτό συνδέεται με τα Μαθηματικά όπου το 1/7 (ένα έβδομο) ως δεκαδικός είναι η αξία του “π” (= σχέση ακτίνας με περιφέρεια του κύκλου), δηλ 0,142857142…

2. Ο αριθμός 7 από πανάρχαιους χρόνους σε όλους τους πολιτισμούς προικίστηκε με θεϊκή ή μαγική δύναμη.

Στην πραγματικότητα 7 ίδια πράγματα δεν έχουν καμιά πρόσθετη θεϊκή ή μαγική δύναμη από 6, 8, 10 ή 100. Αλλά οι εύπιστοι άνθρωποι, πάντα ελπίζοντας για κάτι καλύτερο, τυχερό ή ευνοϊκό, αρέσκονται σε επτάδες!

Ορισμένα φαινόμενα είναι απόλυτα φυσικά, όπως τα 7 χρώματα της ίριδας (ή ουράνιου τόξου).

Η εβδομάδα με τις επτά μέρες είναι μια (ανακριβής) υποδιαίρεση του δεκαπενθήμερου που όντως είναι φυσική μονάδα συνδεόμενη με τη φέξη και τη χάση της σελήνης.

Έτσι στις παραδόσεις των λαών υπάρχουν επτά θάλασσες (ή ωκεανοί), ήπειροι, βουνά και λόφοι. (Στην αρχαία Ινδία μια βορειοδυτική περιοχή ονομαζόταν Γη των 7 ποταμών, ενώ τα ποτάμια ήταν τουλάχιστον 10!)

Νόμος του 6

Νικόδημος

1. Ο νόμος του 6 κυβερνά το εκδηλωμένο σύμπαν ως χωροχρόνο και συμβολίζεται με το άστρο του Δαβίδ, όπως λέγεται συχνά αν και αρχικά σχετιζόταν με τον σοφό βασιλιά Σολομώντα και πολύ αργότερα συνδέθηκε με τον πατέρα του, τον Δαβίδ.

Οι έξι μύτες συμβολίζουν τις 6 διαστάσεις του χωροχρόνου- τρεις του χώρου και τρεις του χρόνου. Αυτή η αρχή έχει λησμονηθεί σχεδόν εντελώς!

Ένας πανάρχαιος ύμνος στον Rigveda της Βεδικής Παράδοσης των Ινδιών μιλάει για τις 6 διαστάσεις που συνιστούν μια ενότητα (ṣál imā́ rajāṃsi... kím ápi svid ékam Rigveda 1.164.6).

Από αυτήν την πρώτη αρχή γεννήθηκαν πολλές ιδέες και συνδέσεις με πολλά φυσικά φαινόμενα - όπως τα 6 πόδια εντόμων, το εξάεδρο κλπ.

2. Σε πολλές παραδόσεις ο αριθμός 6 θεωρείται αριθμός της τελειότητας αλλά πουθενά δεν δίνεται καμιά εξήγηση - π.χ. με τους Πυθαγόρειους.

Ο Άγιος Αυγουστίνος ισχυρίστηκε, παίρνοντας την ιδέα πιθανώς από τους Πυθαγόρειους, πως επειδή είναι τέλειος αριθμός, γι’ αυτό ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν σε 6 μέρες, στο πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο Γένεσις στην Ιουδαϊκή Παλαιά Διαθήκη.

Αλλά η μνεία της ανάπαυσης την 7η μέρα, και, ούτως ή άλλως, η μάλλον αυθαίρετη διαδοχή δημιουργίας τομέων του κόσμου και πλασμάτων δείχνει πως αυτή η περιγραφή σχετίζεται με τον Νόμο της Διαδοχής Γεγονότων στη Δημιουργία (= Νόμος του 7) παρά με τον Νόμο του 6.

Ο αριθμός 6 δείχνει ολοκληρωμένα φαινόμενα ή πράγματα, όχι διαδοχικά στάδια δημιουργίας-εξέλιξης ή ανέλιξης.

Σεισμός τώρα στη Ρόδο

Σεισμός τώρα στη Ρόδο


 μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Ισχυρότατος σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα.Προειδοποίηση για τσουνάμι!

Ισχυρότατος σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα
Πηγή: earthquaketrack.com

Ισχυρός σεισμός 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το Κέντρο Προειδοποιήσεων για Τσουνάμι του Ειρηνικού αναφέρει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπαουλ.

"Eξυπηρετητές του Σύμπαντος" : Η Αποστολή της Άγιας Ψυχής Μας.

* Η Τραυματισμένη Προσωπικότητα ~ Η Θεραπευμένη Ψυχή *

Αποτέλεσμα εικόνας για Eξυπηρετητές του Σύμπαντος" : Η Αποστολή της Άγιας Ψυχής Μας.-


Αγαπητοί μου Φίλοι...

Σας γράφω - μεταφέρω ένα "Γράμμα". Είναι σα να το γράφει κάποιος Άλλος Μέσα Από Εμένα σήμερα. Μέρα που Γιορτάζει το Φως. 6 Ιανουαρίου. Δίνω το Λόγο στην Εσωτερική Φωνή που θέλει να Επικοινωνήσει Μαζί σας...



"Αγαπητά Πλάσματα της Πανδημιουργίας.

Θα ήθελα... [αναρωτιέσαι ποιος σου μιλά]. Διάβασε σα να γράφεις εσύ για αρχή. Η Πραγματική Ψυχή Σου. Θα ήθελα να σου εξηγήσω μερικά πράγματα σχετικά
με τη Ζωή και την Αποκωδικοποίησή της.

Οι Άνθρωποι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να Δουν το Πραγματικό Νόημα των Εμπειριών τους από Απόσταση. Η Σύμμειξη με τα Γεγονότα είναι Μαγνητική.Η Αποστασιοποίηση του Παρατηρητή  Σπάνια. Όταν είστε Έξω από μία Κατάσταση τη Βλέπετε Καθαρά, Δίνετε ως και Φωτισμένες Συμβουλές στους Φίλους σας. Για τον Εαυτό σας όμως σπάνια έχετε μία Αυτόματη Αποκωδικοποίηση των Γεγονότων που σας απασχολούν.

Η Ανάγκη να βάλετε σε "Τάξη'' τη Ζωή είναι μία Εμμονή της Προσωπικότητας. Του Ζωϊκού Εαυτού [Υποσυνείδητου] που φροντίζει τη Φωλιά του από τα Άγρια Θηρία και μαζεύει τροφή για το χειμώνα [Ένστικτα Επιβίωσης]. Τάξη σχετικά με Σχέσεις, Καταστάσεις, Λογαριασμούς κ.λ.π.

Όμως Αγνοείτε ότι η Θεία Πρόνοια - Σοφία - Οικονομία Τακτοποιεί Τα Πάντα ακόμη και για Λογαριασμό σας. Δεν Υπάρχει Αδικία στο Σύμπαν όταν Γνωρίζετε πια για το Νόμο Αιτίου και Αιτιατού  [Κάρμα] όπως και για το Νόμο της Έλξης.

Η Προσωπικότητα είναι αυτή που σε πολλές περιπτώσεις Μεγεθύνει Αρνητικά τις Καταστάσεις ή τις Ωραιοποιεί. Ο λόγος για αυτό είναι Μόνο Ένας. Η Ανάγκη για Τροφή / Ενέργεια.

Ένας Φωτισμένος Ινδός Γκουρού, ένας "Βούδας'' θα έμενε Ατάραχος μπροστά στους Μεγαλύτερους Δαίμονες. Μία Ανθρωπο-Προσωπικότητα όμως έχει Ανάγκη το Δράμα για να Επιβιώσει. Και Δημιουργεί ως και Επίπλαστα Δράματα. Καταστάσεις που μπορεί τελικά και να Μην Υπάρχουν - επειδή Εξυπηρετούν Φαντάσματα. Κάποιος Τρέφεται Μέσα από τα Φαντάσματα...

Η σημερινή Άρρωστη Ανθρωποψυχή παλεύει να Κατανοήσει τους Δαίμονές της [Υποσυνείδητο / Σκιώδης Εαυτός]. Ό,τι Δε Κατανοεί το Φοβάται. Και του Δίνει ένα Τίτλο, μία "Ταμπέλα" για να το Κατηγοριοποιήσει και να Ησυχάσει.

Οι Ανθρωπο-Καθρέφτες που είσαστε όλοι σας στην Ένσαρκη Κατάσταση, άλλοτε Καθρεφτίζετε τα Καλύτερα Κομμάτια σας Μεταξύ σας, Άλλοτε τα Σκιώδη. Ακόμη και στις Σκοτεινές Στιγμές σας νιώθετε τη "Γλύκα του Μοιράσματος", όταν όμως Ένας από τους Δύο Θεραπευτεί τρόπον τινά, θέλει να ''Σπάσει τον Απέναντι Καθρέφτη'' ακριβώς γιατί του Θυμίζει την Αδυναμία του!

Η Ανάγκη όμως να τον Σπάσει, σημαίνει ότι Δεν Έχει Θεραπευτεί πλήρως. Και Βιάζεται να Ανασάνει. Βυθιζόμενος όμως πάλι στην ίδια Ουσία και με την Ψευδαίσθηση του Έχοντος τη Δύναμη. Αυτή η Δύναμη είναι Παροδική και Χρησιμοποιείται Αρνητικά από μία Τραυματισμένη Ψυχο-Προσωπικότητα / ''Κακό Άνθρωπο'' [όπως θα λέγαμε σε κάποιες περιπτώσεις].

Το facebook μας καταστρέφει την κοινωνική ζωή;


internet addiction
Στον τοίχο μου στο facebook βλέπω όλα τα τελευταία νέα από όλους τους φίλους μου και όχι μόνο. Από τις ειδήσεις στην πολιτική μέχρι άχρηστες πληροφορίες, που απορώ ποιοι τις διαβάζουν, σε ποιον κάνουν καλό. Και άλλες τέτοιες ανούσιες σκέψεις. Κάποια στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω. 
Ζούμε σε μια εποχή που δεν δίνουμε χρόνο στη στιγμή που ζούμε. Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να σταματήσουμε και απλώς να αναπνεύσουμε δροσερό αέρα στα πνευμόνια μας και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Αντί για αυτό, μας έχει καταβάλει μια έντονη ανάγκη για scroll down. 
Βλέπουμε για μια στιγμή, μόνο μέχρι να καταλάβει το μάτι μας τι είναι αυτό που βλέπει, να νιώσει κάτι γρήγορο, να πάρει μια γενική εικόνα. Και μόλις το κάνει, scroll down στην επόμενη είδηση. 
Γνωρίζουμε έναν άνθρωπο, βιαζόμαστε να νιώσουμε κάτι, να του βάλουμε γρήγορα μια ταμπέλα, για να μην ασχοληθούμε παραπάνω και να έχουμε χρόνο για scroll down. Λες και κάτι μας κυνηγάει. Γιατί τρέχουμε; Προς τα πού πάμε; Ξέρουμε; 
Ερωτευόμαστε, κάνουμε σεξ, αγγίζουμε σώματα με τέτοια ταχύτητα, σαν να μας κυνηγάει το παρακάτω ή το παραπάνω post. Μόλις νιώσουμε κάτι, τσαπ! Αυτό ήταν. Τελειώσαμε. Και scroll down. 

Τενοντίτιδες (περιαρθρίτιδα ώμου, επικονδυλίτιδα και άλλες)


peria1

Χρειαζόμαστε 2 κρεμμύδια 1 λεμόνι, μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και 1 κουτ. του γλυκού μαγειρικής σόδας.

Όπως είναι με τις φλούδες τα βάζουμε στο μπλέντερ και γίνονται μια μάζα.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι βαμβάκι όσο είναι το σημείο που πονάμε και απλώνομαι 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, τοποθετούμε ξανά βαμβάκι επάνω στο μείγμα.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε επάνω στο πονεμένο σημείο και μετά το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη φαγητού χαλαρά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα