Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αντικρουόμενες απόψεις στην αντιμετωπιση του πολυτραυματία


You Can't Be Trauma-Informed If You Can't See the Trauma ...


Εισαγωγή 


Η εξέλιξη των επιστημών γενικότερα και της ιατρικής ειδικότερα είναι συνυφασμένη με μια διαρκή αμφισβήτηση, αναθεώρηση πολλών δεδομένων, κατάργηση τους ή αντικατάσταση τους από νεώτερα. 


Η παγκοσμιοποίηση της γνώσης με την ευρεία χρήση του διαδικτύου συντέλεσε στην ταχεία αύξηση το όγκου των πληροφοριών, σε σημείο που αδυνατούμε πλέον να τις παρακολουθήσουμε, καθιέρωσε την τεκμηριωμένη ιατρική, την ιατρική που βασίζεται σε ενδείξεις, αλλά εισήγαγε και την κατευθυνόμενη γνώση αφού ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής καθορίζεται όχι πλέον από τους γιατρούς αλλά από την εξέλιξη της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας και με ότι αυτό συνεπάγεται. 


Η επείγουσα ιατρική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, και ιδιαίτερα το προνοσοκομειακό μέρος αφού ανά τον κόσμο εφαρμόζονται διάφορα συστήματα, περισσότερο ή λιγότερο ιατροποιημένα, που έχουν μεν τον ίδιο στόχο αλλά διαφορετική φιλοσοφία. 

Πώς να ανάψετε φωτιά από πάγο




Αναρωτιέστε πως μπορείτε να ανάψετε φωτιά με πάγο υπό δύσκολες συνθήκες?
Μπορείτε να λειάνετε ένα κομμάτι πάγου και να το χρησιμοποιήσετε ώστε να δημιουργηθεί ένα πρίσμα ηλιακού φωτός και να βοηθήσει με το προσάναμμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα