Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Πρώτες Βοήθειες - Η επίσημη εφαρμογή του Ερυθρού Σταυρού με οδηγίες για έκτακτες ανάγκες

 


Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πραγματικός θησαυρός αφού μπορεί να μας σώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. 

Απόφαση -σταθμός για τα τροχαία με αφορμή το ατύχημα του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

 Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα του παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλάζει τα δεδομένα στα τροχαία ατυχήματα 

Απόφαση -σταθμός για τα τροχαία με αφορμή το ατύχημα του Κωνσταντίνου Αγγελίδη (Eurokinissi) 
Σε μία απόφαση σταθμό για την υπαιτιότητα στα τροχαία ατυχήματα οδήγησε η υπόθεση του παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη. 

Τσιόδρας: Αίσθηση προκάλεσε η... προληπτική κίνηση του καθηγητή λίγο πριν εμβολιαστεί! (Video)

 


Το μεσημέρι της Κυριακής εμβολιάστηκε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν». «Αυτό ήταν, ούτε που το κατάλαβα», είπε αμέσως μετά τον εμβολιασμό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πώς πέθανε ο Μπρους Λι: Η πραγματικότητα πίσω από τις θεωρίες

 


 Γιατί κάποιοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως όσα γράφει το ιατρικό ανακοινωθέν είναι στάχτη στα μάτια; - Ο ρόλος του Τσακ Νόρις

«Πώς πέθανε ο Μπρους Λι;» εξακολουθούν να ρωτούν υπόπτως πολλοί για μια υπόθεση που θα ήταν κανονικά απλή.

Ίσως ήταν όλες αυτές οι παλινωδίες και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί όσοι ήξεραν ή έλεγαν πως ήξεραν που γέννησαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων δεκαετιών. Μεγέθους Έλβις Πρίσλεϊ και Μέριλιν Μονρόε δηλαδή.

Ίσως πάλι φταίει πως εκείνο το πρωινό της 20ής Ιουλίου 1973 ο Μπρους Λι ξύπνησε και ήταν υγιής, δραστήριος και έσφυζε από ζωή. Ο 32χρονος σταρ πέρασε τη μέρα του σε συναντήσεις με παραγωγούς για την επόμενη ταινία του και κατευθύνθηκε μετά στο σπίτι φίλου του για μια απογευματινή επίσκεψη.

Υπάρχει ζωή μετά το τροχαίο; Φόραγε κράνος συνήθως … Εκείνη την ημέρα δεν το φόρεσε …

 Γεώργιος Κακολύρης, ετών 53.

Ο μπαμπάς μου ιχθυοπώλης στη λαϊκή του Άργους Αργολίδας.

Με την μαμά μου ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Παντού μαζί σε όλα …

Η ζωή τους ήταν σαν ταινία …

24 Οκτώβρη 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 4 και είκοσι,…

Συνήθως στις 3 και μισή είχε τελειώσει απ τη λαϊκή και πήγαινε σπίτι άφηνε το αμάξι της δουλειάς κι έπαιρνε το μηχανάκι του για να κάνει τα τελευταία ψώνια γύρω από το σπίτι.

Η Αφυπνιστική Ομιλία του κ. Ιαβέρη στην Διαδικτυακή Τριημερίδα ''Τροχαία Ατυχήματα - Δεν Μένω Θεατής, Δηλώνω Παρών'' (Βίντεο)

 



Στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, οι ''Διασώστες Ρόδου'' πραγματοποίησαν μία διαδικτυακή τριημερίδα, με κεντρικό τίτλο ''Τροχαία Ατυχήματα - Δεν Μένω Θεατής, Δηλώνω Παρών'', σε μια προσπάθεια προσέγγισης του μεγάλου κοινωνικού μας προβλήματος, των τροχαίων εγκλημάτων, με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, μέσα από τα μάτια των ειδικών. 

Κανείς δεν θα σας κρατά δεμένους με το πεπρωμένο παρά μόνο ο εαυτός σας.

 


Προσπαθήστε να θυμάστε και να συγκεντρώνεστε σε όλες τις όμορφες και θετικές ιδιότητες της ζωής σας και μην επιβεβαιώνετε τα ελαττώματά σας. 

Ο μεγαλύτερος εχθρός σας είναι ο εαυτός σας. 

Μόνον εσείς είστε υπεύθυνοι αν δεν μπορείτε να βγείτε από το τέλμα που έχετε δημιουργήσει. 

Μετανθρωπισμός με το εμβόλιο covid?

 


Ένα Κάλεσμα Αφύπνισης του Κόσμου για την Επικινδυνότητα της Γονιδιακής Μετάλλαξης που μπορεί να επιφέρει το Πειραματικό Εμβόλιο νέας τεχνολογίας - Luciferase 666.

ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!

 Όταν κινούμαι στο μονοπάτι της αυτογνωσίας δημιουργώ χώρο για μένα και τους άλλους εγκαταλείποντας οριστικά την επίκριση!


Αναγνωρίζω στον εαυτό μου και τους άλλους το δώρο της ελεύθερης βούλησης και βιώνω ένα αίσθημα πληρότητας και εσωτερικής ενότητας!

Αντικρίζω με τα μάτια της ψυχής τον άλλον και θαυμάζω τη μοναδικότητα και την ομορφιά του! 

Τώρα αναγνωρίζω τι αίσθηση έχει, να επιτρέπω στους ανθρώπους να βλέπουν την ομορφιά μέσα μου!

Γιατί τόσοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι?

 


Οι ρίσι της Ινδίας, οι μεγάλοι σοφοί της, θεωρούσαν τη θρησκεία επιστήμη, η εφαρμογή της οποίας σπάει τα δεσμά του ανθρώπινου πόνου και επανενώνει τη συνειδητότητα με τη συμπαντική χαρά του Θεού κατά την εικόνα του Οποίου είμαστε πλασμένοι. 

Εντούτοις πολλοί άνθρωποι διστάζουν: «Α, δεν είμαι έτοιμος για πνευματικότητα». 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναλήθεια που μπορεί να πει κάποιος. Γιατί?

ΘΕΪΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 


Κάθε πρωί που ο χαρούμενος ήλιος τρυπώνει στο δωμάτιό μου και με ξυπνά ευγενικά μ’ ένα απαλό άγγιγμα των ακτίνων του, τρίβω τα μάτια μου από τον ύπνο, κοιτάζω τον ουρανό που είναι γεμάτος ακτινοβολία και λέω: «Θεέ του φωτός, κάνε τα δάχτυλά Σου του λαμπερού φωτισμού να παίζουν πάνω σε κάθε πλήκτρο της ζωής μου ώστε όλες οι νότες να ενωθούν σ’ ένα τραγούδι αρμονίας και αγάπης. Μην αφήσεις καμία παραφωνία να αμαυρώσει τη μουσική σύνθεση που γράφω με τη ζωή μου».

Η δυσαρμονία είναι δυστυχία και θάνατος. Η αρμονία είναι η χαρά της ζωής.
Δεν βλέπουμε πάντα αυτά που είναι τα πιο κοντινά σ' εμάς. Προσπερνάμε πλούτη που είναι στο χέρι μας να αποκτήσουμε και κυνηγάμε χίμαιρες. Ψάχνουμε ασφάλεια στο σκοτάδι, ενώ στην πραγματικότητα λαχταράμε το φως. Πίνουμε ακόρεστα χρυσά όνειρα όταν η ψυχή μας διψάει για την Έσχατη Πραγματικότητα. Κυνηγάμε, ως καταφύγιο, τη μη υπαρκτή σκιά της χίμαιρας, ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούμε διακαώς την όαση της γαλήνης και της αρμονίας που βρίσκεται στην ψυχή μας.

Ζωή που δεν μοιράζεται αλλά ελέγχεται είναι σίγουρα μια "ξοδεμένη", άγονη και στείρα ζωή.

 



Συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις έχουμε βιώσει όλοι. Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που τους εμπιστευτήκαμε, τους αγαπήσαμε, τους επιτρέψαμε να αγγίξουν την καρδιά μας και μετά προδοθήκαμε. Ο πόνος της προδοσίας, της απόρριψης και της εγκατάλειψης σκέπασε την καρδιά μας και για αρκετό καιρό κλειστήκαμε στον εαυτό μας.

Κάποιοι από εμάς ξαναδοκίμασαν και αφέθηκαν στον έρωτα και στην αγάπη. Κάποιους η αγάπη τους ταξίδεψε στη χαρά και άλλους πάλι τους ξαναθύμισε τα συναισθήματα του πόνου και της εγκατάλειψης. Οι περισσότεροι από αυτούς τότε έκλεισαν την καρδιά τους και την έβαλαν σε μια "κατάσταση προστασίας" φοβούμενοι την αγάπη και τα επακόλουθα της.

Οχύρωσαν την καρδιά τους πίσω από ένα ισχυρό περίβλημα και άρχισαν να τροφοδοτούν με πολλή ενέργεια το μυαλό τους ξοδεύοντας "φαιά ουσία" σε αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις, κάνοντας αρνητικές και φοβικές σκέψεις για το τι μπορεί να τους συμβεί και σχεδιάζοντας προσεχτικά το κάθε τους βήμα. Απέκτησαν με τον καιρό ερωτική σχέση με τον έλεγχο και ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα, ειδικά τους ερωτικούς τους συντρόφους, άρχισαν να ξοδεύουν την ζωή τους.

Το Σύμπαν είναι Αγάπη. Εμείς οι ίδιοι είμαστε Αγάπη!

 


Η έκφραση της αγάπης είναι η πραγματική μας υπόσταση.

Αν θέλουμε πραγματικά να θεραπεύσουμε τις πληγές μας το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανοιχτούμε προς τα βάθη της καρδιάς μας και να ακολουθήσουμε μόνο ότι πηγάζει μέσα από εκείνη...

Αν κάποια στιγμή μπορέσουμε να κοιτάξουμε πίσω από την προσωπικότητα και κατορθώσουμε να αντικρύσουμε την αιώνια ψυχή μας τότε θα μπορέσουμε να ενθυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε...

Επαγγελματική εξουθένωση (Burnout) τον καιρό της νόσου COVID-19

 


Η πανδημία της νόσου COVID-19 έχει διαταράξει την καθημερινή μας ρουτίνα και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Αυτό μπορεί να προκαλεί έντονο στρες και να μας κάνει όλους επιρρεπείς στην υπερκόπωση. 

Η επαγγελματική εξουθένωση (burnout) είναι αποτέλεσμα χρόνιου στρες που σχετίζεται με την εργασία, το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε σωματικά και ψυχικά εξαντλημένοι και αδιάφοροι για την εργασία μας. 

Η διαρκής καταπίεση και οι διακρίσεις που υφίστανται οι έγχρωμοι εργαζόμενοι και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες μπορούν και αυτές να προκαλούν χρόνιο στρες και να οδηγήσουν στην επαγγελματική εξουθένωση. 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ∆ΡΟΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ (BURN OUT SYNDROME) ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 


Το κείµενο επιµελήθηκαν οι: Αθανασία Μαυροειδή, Μερόπη Καλύµνιου, Φραγκίσκος Γονιδάκης 

Εισαγωγή 

Είναι αδιαµφισβήτητο ότι η εµφάνιση και η εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID19 αυξάνει την πίεση στο υγειονοµικό προσωπικό σε πολλά επίπεδα (αυξηµένες ανάγκες περίθαλψης και φροντίδας ασθενών, απουσία ενδεδειγµένων / κλινικά δοκιµασµένων θεραπευτικών µεθόδων για την αντιµετώπιση του ιού, ανησυχία για την προστασία της δικής τους υγείας και των δικών τους προσώπων, πολύωρη αδιάκοπη εργασία, διαχείριση δυσαρεστηµένων ασθενών και συγγενών, αυξηµένη ανησυχία για το άµεσο µέλλον κ.ά.). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα