Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Άσκηση: Πότε υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού


Η πολλή άσκηση... βλάπτει σοβαρά την υγεία - Ειδήσεις - νέα - Το ...
Το κείμενο αυτό βασίζεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο .
Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει πολλούς από εμάς να επανεκτιμήσουμε την υγεία μας και να υιοθετήσουμε νέα προγράμματα άσκησης. Το τρέξιμο και η ποδηλασία έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή ως δραστηριότητες που μπορούν να διεξαχθούν από τους περισσότερους ανθρώπους χωρίς πολύ εξοπλισμό, παρατηρώντας παράλληλα τις κοινωνικές αποστάσεις.

Αλεξιθυμία: Όταν αδυνατούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας

Η Αλεξιθυμία προέρχεται από το αρχαίο ρήμα  Αλέξω που σημαίνει  απωθώ η προστατεύω, και το Θυμία – Θυμός, που είναι το συναίσθημα.
Ο πρώτος που ερεύνησε τον όρο Αλεξιθυμία είναι ο  καθηγητής Ψυχίατρος Πέτρος Σιφναίος  ο οποίος διαχωρίζει το αίσθημα από το συναίσθημα.
Η Joyce Mc Dougal,  αναφέρεται σε μία παρατήρηση που έχει γίνει και διαπιστώθηκε ότι από το 2010 έχει αυξηθεί σε ποσοστό 40% η αλεξίθυμη κατάσταση σε ανθρώπους  χωρίς παρελθούσα παθολογία σε ψυχολογικά ευρήματα.
Σε αυτήν την αύξηση εμπλέκονται οι κοινωνικές – πολιτικές επιρροές και αλληλεπιδρούν με στρεσογόνες καταστάσεις.
Η Αλεξιθυμία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: τα πρωτογενή (εκ γενετής νευρολογική παθολογία) και δευτερογενή, που δημιουργούνται από έντονο και συνεχόμενο συναισθηματικό στρες.
Η Αλεξιθυμία  είναι μία εκδήλωση  αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε στρεσογόνα γεγονότα, αναφέρεται ως  βασική διεργασία συναισθηματικής λειτουργίας  με κυριότερη εκδήλωση  τον Φόβο  ψυχικού ή σωματικού κατακερματισμού και ενεργοποιείται μέσα από την  ηθική της αξιοπρέπειας (εικόνα). Είναι ένα χαρακτηριστικό προσωπικότητας στο οποίο το άτομο αδυνατεί να προσδιορίσει και να περιγράψει τόσο  τα συναισθήματά του όσο και να αναγνωρίσει τα συναισθήματα των άλλων.
Έρευνες δείχνουν ότι η Αλεξιθυμία πλήττει περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες. Με τα παραπάνω ευρήματα αναρωτήθηκα  τι είναι εκείνο που ενεργοποιεί μία λανθάνουσα παθολογία της Αλεξιθυμίας;

ΜΕΣΗ ΓΗ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!!!ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ


Αυτό το απολιθωμένο δάκτυλο που βρέθηκε σε ασβεστολιθικό ασβεστόλιθο, ανήκε σε έναν «προϊστορικό» άνθρωπο!!;;!! Κομμένο από τη μεσαία άρθρωση, έχει μήκος 7,6 cm!!!! Αν ήταν ολόκληρο θα ήταν περίπου 15 cm!!!! Στη φωτογραφία, συγκρίνεται με ένα κανονικό δάχτυλο πλήρους μήκους!!!! Οι ανασκαφές αυτού αποκάλυψαν επίσης το δόντι ήταν ενός παιδιού και μια ανθρώπινη τρίχα!!!!

Η διατομή αποκαλύπτει την τυπική δομή πορώδους οστού που αναμένεται σε ανθρώπινο δάκτυλο!!!! Η γενική σάρωση και η μαγνητική τομογραφία αναγνώρισαν αρθρώσεις και εντοπίστηκαν τένοντες καθ΄ ‘όλη τη διάρκεια του απολιθώματος!!!! 
Η σάρωση δείχνει σκούρες περιοχές που ερμηνεύονται ως το εσωτερικό των οστών και του μυελού!!!! Περιοχές λιγότερο πυκνές από τις πέτρες που το περιβάλλαν κατά την ανασκαφή, εύκολα περνούν οι ακτίνες, προκαλώντας σκίαση της εικόνας!!! Η μαύρη περιοχή προκαλείται από την τομή!!!!

Η ΓΗ ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ(Βίντεο)



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Στις 11 Νοεμβρίου, έγινε κάτι περίεργο που εξέπληξε τους επιστήμονες.
Επιστημονικά όργανα πήραν ανεξήγητα σεισμικά κύματα που προήλθαν περίπου 15 μίλια από τις ακτές ενός γαλλικού νησιού μεταξύ Αφρικής και Μαδαγασκάρης.
Το περίεργο είναι ότι δεν ήταν σεισμός. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι συνέβη.
Ήταν επιπτώσεις μετεωρίτη; Ένα υποβρύχιο ηφαίστειο; Πραγματοποιήθηκε μια μυστική πυρηνική δοκιμή; Ήταν εξωγήινοι;
Κανείς δεν φαίνεται να έχει απάντηση.
Τα κύματα που πήραν τα σεισμικά όργανα κυλούσαν μακριά από τις ακτές του Μαγιότ, το γαλλικό νησί όπου ξεκίνησαν όλα. Λίγο αργότερα, οι σεισμικοί αισθητήρες που βρίσκονταν στη Ζάμπια, την Κένυα και την Αιθιοπία πήραν το ίδιο πράγμα.
Το γεγονός ότι ο σεισμικός αισθητήρας πήρε σεισμική δραστηριότητα στη Ζάμπια, την Κένυα και την Αιθιοπία μπορεί να μην φαίνεται περίεργο στην αρχή.
Ωστόσο, λίγο μετά, το σεισμικό κύμα συνέχισε να ταξιδεύει έως ότου τελικά τον πήραν οι ερευνητές τόσο μακριά όσο η Χιλή, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, ακόμη και η Χαβάη, περίπου 11.000 μίλια μακριά.

Γεννημένος μαθημένος δεν υπήρξε ποτέ κανένας. Όλοι τα μάθαμε στο δρόμο.


Συγκλονιστικός, για άλλη μία φορά, ήταν ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στην ομιλία που έδωσε στα πλαίσια της 46ης αποφοίτησης του BCA, μιλώντας στους απόφοιτους του Κολλεγίου

1. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας. 
Όλα είναι φτιαγμένα για ανθρώπους και τίποτα από υπεράνθρωπους. Διότι δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι.

2. Ότι βλέπουμε γύρω μας, και γενικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους σαν και εσάς με όνειρα και επιμονή.

3. Να μαθαίνετε με τα λάθη των άλλων αλλά αν αυτό είναι πολύ δύσκολο τουλάχιστον να μαθαίνετε από τα δικά σας, και να μην τα επαναλαμβάνετε.

4. Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει και ένας δρόμος.

5. Ο χώρος σας δεν είναι η γειτονιά σας ή η ιδιαίτερη πατρίδα σας, ή η χώρα μας. Ο χώρος σας είναι όλη η οικουμένη και οι ευκαιρίες, οι συμπτώσεις και η τύχη σας βρίσκεται πάνω σε όλη τη γη.

6. Οι γρήγορες και οι αρπαχτές δεν κρατάνε πολύ. 
Η τιμιότης και η μακροχρόνια αφοσίωση σε αυτό που κάνετε θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και εδώ θα σας πω και μια φράση που είπε ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του γκολφ όταν του είπαν πόσο τυχερός είναι που με μια βολή έριξε την μπάλα του από το αρχικό σημείο στο τελικό.
«Όσο πιο σκληρά προπονούμαι, τόσο πιο τυχερός γίνομαι».

Γιατί ο Προληπτικός Έλεγχος για τον Καρκίνο όχι μόνο δεν “Σώζει Ζωές” αλλά είναι και Επιζήμιος, σύμφωνα με μελέτη στο British Medical Journal.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

 

Ο προληπτικός έλεγχος για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου έχει προβληθεί και θεωρείται από πολλούς το πιο ισχυρό όπλο για την διαφύλαξη της υγείας μας από την απειλητική αυτή ασθένεια. 
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal1 οι ερευνητές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο επιμένουν ότι αυτός σώζει ζωές, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν σταθερά ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά είναι και επιζήμιος. 2-4 
Τα στοιχεία από την ανάλυση πολυάριθμων μελετών έδειξαν ότι ενώ ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα που οφείλεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος καρκίνου αυτό δεν συνοδεύεται από την συνολική μείωση των θανάτων. Δεν πεθαίνει κανείς από καρκίνο του μαστού για παράδειγμα αλλά από κάποια άλλη νόσο που προκύπτει ως παρενέργεια της διαδικασίας πρόληψης.  

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ...
Συνάδελφοι
Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων[1], υπενθυμίζουμε το πλαίσιο οδηγιών για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει προληπτικά να λαμβάνονται από τους εργοδότες, σε συνδυασμό κατά περίπτωση μέτρα ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.       Συγκεκριμένα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα