Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ

Dr. WAYNE DYER

 

Καθώς ξανακοιτάζω εκ των υστέρων ολόκληρη τη ζωή μου, μπορώ
να δω από τη σημερινή οπτική γωνία ότι κάθε πλευρά της ήταν απαραίτητη και
τέλεια. Όλα τα βήματα με οδήγησαν τελικά σε ένα ανώτερο επίπεδο, ακόμη και
εκείνα που τα βίωνα ως εμπόδια ή οδυνηρές εμπειρίες. Όλοι οι επιτυχημένοι και
αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι που γνώρισα, μου έχουν εκφράσει όχι απλώς τη
βεβαιότητα τους αλλά τη γνώση τους ότι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα. Οι
άνθρωποι αυτοί βλέπουν ότι το σύμπαν και όλα όσα συμβαίνουν μέσα του έχουν
πάντα κάποιο σκοπό, κι αυτό ισχύει ακόμη και για τα επιλεγόμενα τυχαία
συμβάντα. Όλοι συμφωνούν ότι κάθε γεγονός της ζωής μας, μας οδηγεί σε ένα
ανώτερο επίπεδο. Όπως είχε πει ο Χένρι Μίλερ, «Ο σκοπός μας δεν είναι να βάλουμε
τον κόσμο σε τάξη, αφού ο κόσμος είναι η ίδια η εκδήλωση της τάξης. Ο σκοπός
μας είναι να εναρμονιστούμε με αυτή την τάξη».

Άρχισε αυτή τη στιγμή να επανεξετάζεις όλη την εμπειρία της
ζωής σου και να τη βλέπεις σαν μια όμορφη ταπετσαρία ή σαν ένα ταξίδι προς μια
ευρύτερη συνειδητότητα. Ένας απλός τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι να δεις
τη ζωή σου σαν ένα ταξίδι με τρεις ανοδικούς δρόμους.

Τα μυστικά της αφθαρσίας των μοναχών του Θιβέτ



Στον περίεργο αυτό τόπο δεν ισχύουν οι έννοιες του χρόνου, της φθοράς και του γήρατος, οι άνθρωποι ζουν έξω από τους κανόνες και τη λογική «ξεχνώντας» να πεθάνουν - Τα μυστικά της μακροζωίας
Η μακροζωία των κατοίκων αυτού του τόπου αποτελεί μυστήριο. Εκεί οι άνθρωποι έχουν σπάσει κάθε κανόνα, κάθε δεδομένο που έχουμε για τη ζωή. Λέγεται ότι ζούσε εκεί κάποιος ασκητής που είχε ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής και τρεφόταν με μια μπουκιά «αμβροσίας» την ημέρα. Δεν έπινε και δεν έτρωγε τίποτε άλλο. 
Όταν η Κίνα κατέλαβε το Θιβέτ , στα μέσα του 20ου αιώνα, ήρθε αντιμέτωπη με το μυστήριο αυτού του τόπου και με τέτοιους ανθρώπους που οι γνώσεις και οι πρακτικές τους ξεπερνούσαν κατά πολύ τα κοινώς αποδεκτά. Όταν έμαθαν για αυτόν τον υπερήλικα, λένε ότι τον συνέλαβαν και τον υπέβαλαν σε μια δύσκολη δοκιμασία, για να αποδείξουν ότι ήταν απατεώνας, όπως πίστευαν.
Τον έκλεισαν για 15 μέρες σε ένα κελί δίχως τροφή επιτρέποντάς του να φάει μόνο τη μικρή καθημερινή ποσότητα από το παράξενο παρασκεύασμα της «αμβροσίας» που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν το μόνο που έτρωγε. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, ο άνθρωπος αυτός ζούσε κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει  τίποτα στην υγεία ή στην εμφάνισή του. Δεν έδειχνε εξασθενημένος όπως θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος παντελώς στερημένος από τροφή, αντίθετα ήταν ακμαίος και υγιής. Τότε οι έκπληκτοι Κινέζοι αναγκάστηκαν να τον ελευθερώσουν. «Εντάξει, είσαι φαίνεται πραγματικός ασκητής» παραδέχθηκαν κι ας μη μπορούσαν να το εξηγήσουν.
Τέτοιες ιστορίες για υπεραιωνόβιους ανθρώπους που ζουν στα Ιμαλάια έχουν ακουστεί πολλές φορές. 

Το μυστικό της νεότητας σε 5 θιβετιανές ασκήσεις


Λιγότερη γνωστή στο δυτικό κόσμο από τα άλλα είδη γιόγκα, η θιβετιανή γιόγκα θεωρείται από τις πιο παλιές. Την πρακτική της μέσω των ασκήσεων, ακολουθούσαν οι μοναχοί στα απομακρυσμένα μοναστήρια των Ιμαλάιων για αιώνες προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία, την αντοχή, τη γαλήνη αλλά και τη μακροζωία τους. Πιστεύανε ότι αυτές οι πέντε ασκήσεις – που μερικές θα σας φανούν γνωστές- οι οποίες αντιστοιχούν στα πέντε στοιχεία, μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία της γήρανσης γιατί ενεργοποιούν τα επτά ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) που αντιστοιχούν σε ενδοκρινείς αδένες του ορμονικού συστήματος που ρυθμίζουν το βάρος και τον τρόπο που γερνάμε, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η συνολική λειτουργία των κυττάρων και το σώμα να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, όποιος τις ακολουθεί αποκτάει περισσότερη ενέργεια, έχει μεγαλύτερη αντοχή, κάνει καλύτερο ύπνο, βελτιώνεται η μνήμη του, αυξάνεται η δύναμη και η ευλυγισία του, χαλαρώνει και νιώθει καλύτερα ψυχικά. Στοιχεία ικανοποιητικά για να πείσουν ακόμα και τους λιγότερο φανατικούς οπαδούς της γιόγκα.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,"ΚΑΝΕΙ ΡΕΥΜΑ",ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...



Ο κόσμος είναι ένα κλειδωμένο μέρος,κλειστό και ημιφωτισμένο,μυρίζει κλεισούρα και ο αέρας,σπάνια ανανεώνεται,ζούμε σε ένα σφραγισμένο θόλο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ;



Γνώση,(κατά την ταπεινή μου γνώμη) είναι η αιτιολογημένη (με την έννοια της πειραματικής και διαλεκτικής απόδειξης ) ερμηνεία αισθητών  γεγονότων, και μη αισθητών  αλλά προσιτών εις την νόησιν.  
Αλλά ας δούμε τι είπαν γι αυτήν την έννοια  οι παππούδες μας …..
Ο Πλάτωνας στους διαλόγους του Θεαίτητο και Σοφιστή περιγράφει  την γνώση ως μία συνολική διαδικασία, η οποία εκκινεί από την επίδραση των αισθητών αντικειμένων του εξωτερικού κόσμου επί της αισθητικότητας ή αισθητικής δύναμης της συνείδησης (ψυχής) και ολοκληρώνεται με την εκφορά κρίσεων και τον σχηματισμό προτάσεων από τον νου ή λόγο. …
Στην εξέλιξη του διαλόγου στο ερώτημα του Σωκράτη: «Τι τέλος πάντων είναι γνώση» δόθηκαν  ως απαντήσεις από το νεαρό Θεαίτητο τρεις  ορισμοί:
1ος …ουκ άλλο τι έστιν επιστήμη ή αίσθησις… Γνώση δεν είναι άλλο από αίσθηση.(Θεαίτητος 151e)

2ος …η αληθής δόξα επιστήμη είναι… Γνώση είναι η ορθή γνώμη. (Θεαίτητος 187b)
3ος …ἔφη δὲ τὴν μὲν μετὰ λόγου  ἀληθῆ δόξαν ἐπιστήμην εἶναι, τὴν δὲ ἄλογον ἐκτὸς ἐπιστήμης: καὶ ὧν μὲν μή ἐστι λόγος, οὐκ ἐπιστητὰ εἶναι, οὑτωσὶ καὶ ὀνομάζων, ἃ δ' ἔχει, ἐπιστητά. Γνώση είναι η αληθινή κρίση μαζί με λόγο, ενώ στερημένη λόγου βρίσκεται εκτός γνώσης..Θεαίτητος, 187 b - 201 d .

Ο  πρώτος ορισμός σύμφωνα με τον Πλάτωνα δεν είναι επαρκής, διότι η γνώση δεν πρέπει να αναζητείται στα δεδομένα των αισθήσεων, παρά στη σκέψη για τα δεδομένα αυτά.
Ο δεύτερος ορισμός, που η γνώση ταυτίζεται με την αληθινή γνώμη και την αληθινή κρίση, δημιουργεί αδιέξοδα, που  έχουν σχέση με την ψευδή κρίση καθώς. Η αληθής γνώμη ήτοι η γνώσις αναζητείται  αποδεικτικώς.

Ζήλεια: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Η ζήλεια, λένε, είναι φυσιολογική μέσα σε μια σχέση γιατί δείχνει ενδιαφέρον, έρωτα, πάθος. Πότε, όμως, γίνεται πρόβλημα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζήλεια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που αρχίζει, όμως, να δημιουργεί πρόβλημα σε μια σχέση (είτε ρομαντική, είτε φιλική κ.ο.κ.) όταν η συμπεριφορά μας αλλάζει λόγω της ζήλειας, όταν το συναίσθημα μας ‘καταβροχθίζει’ και επηρεάζει τη ζωή μας.
zilia

Η ανασφάλεια μας αλλά και τα social media αυξάνουν τη ζήλεια που αισθανόμαστε είτε για τον σύντροφό μας, είτε για τη ζωή ενός φίλου μας ή την επιτυχία κάποιου συναδέλφου μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

Οντότητες

Στα μέρη όπου ζουν άνθρωποι, εκατομμύρια και δισεκατομμύρια οντότητες πάνε κι έρχονται, κυκλοφορούν, χωρίς αυτοί να το αντιλαμβάνονται. 

Λοιπόν, αν δεν κάνετε τίποτα για να τις εμποδίσετε, τα κατώτερα όντα, βρίσκοντας την πόρτα ανοιχτή, μπορούν να έρθουν να σας κλέψουν ή να σας προκαλέσουν άλλες ζημιές. Και δε θα μπορείτε να παραπονεθείτε στη θεική Δικαιοσύνη, γιατί θα σας απαντήσει: "Εσείς φταίτε, δεν είχατε παρά να βάλετε μια πινακίδα που να λέει: "Ιδιόκτητη περιοχή. Απαγορεύεται η είσοδος", ή τουλάχιστον ένα συρματόοπλεγμα συμβολικό." 

Αν το αμπέλι σας δεν είναι περιφραγμένο, να μη παραξενευτείτε όταν πάνε και σας κλέψουν τα σταφύλια σας.
Με τον ίδιο τρόπο, αν οι καρδιές σας, οι ψυχές σας, τα πνεύματά σας μένουν ανοιχτά στους τέσσερις ανέμους χωρίς να είναι αφιερωμένα, προφυλαγμένα, περιτριγυρισμένα από ένα φράγμα φωτός, τα καταχθόνια πνεύματα, οι ανεπιθύμητοι έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν, να κάνουν ζημιές και να ξαναφύγουν αποκομίζοντας όλους σας τους θησαυρούς. 

Δεν μπορεί κανείς να τους τιμωρήσει, έπρεπε ο ιδιοκτήτης να πάρει προφυλάξεις. Όπως στο παρελθόν προστάτευαν τις πόλεις και τους πύργους στήνοντας ισχυρά χαντάκια γεμάτα νερό, έτσι και ο μαθητής πρέπει να χτίζει γύρω του τοίχους, οχυρά και χαρακώματα. Μήπως φροντίζετε για κάτι τέτοιο; Όχι, είστε εκτεθειμένοι στο πήγαιν' - έλα των ανεπιθύμητων, και στη συνέχεια παραπονιέστε ότι σας έκλεψαν ή ότι αισθάνεστε λυπημένοι, δυστυχισμένοι και εξαντλημένοι.

ΚRISHNAMURTI - HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

6 Οκτωβρίου 1973
Είναι ένα δέντρο μόνο του σ' ένα πράσινο χωράφι που πιάνει κάπου τέσσερα στρέμματα. Είναι μεγάλο στην ηλικία και όλα τ' άλλα δέντρα στο λόφο του τρέφουν μεγάλο σεβασμό. Μέσα στη μοναχικότητά του δεσπόζει πάνω στο θορυβώδη χείμαρρο, τους λόφους και το χαμηλό σπίτι πέρα απ' το ξύλινο γεφύρι. Το θαυμάζεις καθώς περνάς, αλλά στην επιστροφή το κοιτάζεις πιό άνετα: ο κορμός του είναι πολύ μεγάλος, βαθιά χωμένος στη γη, στέρεος, ακατάβλητος' τα κλαδιά του είναι μεγάλα επίσης, σκουρα, καμπυλωτά' έχει πλούσιο ίσκιο. Το απόβραδο είναι συγκεντρωμένο στον εαυτό του, δύσκολα πλησιάζεται, αλλά με το φως της ημέρας είναι ανοιχτό και σε καλωσορίζει. Είναι ολόκληρο, δεν το έχει αγγίξει τσεκούρι ή πριόνι. Μια ηλιόλουστη μέρα κάθισες στον ίσκιο του, ένιωσες τη σεβσσμια ηλικία του, και επειδή ήσουν μόνος μαζί του είχες επίγνωση του βάθους και της ομορφιάς της ζωής.

Ο γέρο - χωρικός σε προσπέρασε κουρασμένα, καθώς στεκόσουν στο γεφύρι και κοίταζες το ηλιοβασίλεμα. Ήταν σχεδόν τυφλός, κούτσαινε και βαστούσε ένα μπογαλάκι στο ένα του χερι και στο άλλο ραβδί. Ήταν ένα από 'κείνα τα δειλινά που τα χρώματα απ' τη δύση ήταν σε κάθε βράχο, δέντρο και θάμνο. Τα χορτάρια και τα χωράφια έμοιαζαν να έχουν το δικό τους εσωτερικό φως. Ο ήλιος είχε πέσει πίσω από ένα καμπυλωτό λόφο και μέσα στο ξεχείλισμα αυτών των χρωμάτων γεννήθηκε ο αποσπερίτης. Ο χωρικός σταμάτησε μπροστά σου, κοίταξε εκείνα τα εκπληκτικά χρώματα, κοίταξε κι εσένα. Κοιτάξατε ο ένας τον άλλο και χωρίς λέξη συνέχισε το δρόμο του. Σ' αυτή την επικοινωνία υπήρχε στοργή, τρυφερότητα και σεβασμός, όχι ανόητος σεβασμός, μα ο σεβασμός του θρησκευτικού ανθρώπου.

Τι σήμαινε αρχικά η λέξη "μπάρμπεκιου";

 Σε 10


Μια από τις αγαπημένες συνήθειες της εποχής μας, είναι το ψήσιμο κρεατικών (κυρίως), στα κάρβουνα συνοδευόμενο από καλή παρέα και ποτό. Ο τρόπος αυτός του ψησίματος έχει επικρατήσει να περιγράφεται με τη λέξη "μπάρμπεκιου" (barbecue ή bbq). 

Η λέξη "barbecue", προέρχεται από τη γλώσσα των Taino, μιας φυλής ιθαγενών της Καραϊβικής, οι οποίοι με τη λέξη "barabicu", περιέγραφαν μια ξύλινη κατασκευή (σα μικρή καλύβα) με ύψος ενός μέτρου περίπου, μέσα στην οποία άναβαν μια μικρή φωτιά και τοποθετούσαν τα ψάρια τους για να τα κάνουν καπνιστά. 

Οι 40 φράσεις που πρέπει πάντα να λέμε στα παιδιά μας

Μιλήσαμε πρόσφατα για τις φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να λέμε στα παιδιά μας, καθώς έχουν την δύναμη να καταστρέψουν τον ψυχικό τους κόσμο, αλλά και την σχέση τους μαζί μας. Ποιες είναι, όμως, οι φράσεις που επιτυγχάνουν το αντίθετο; Όχι, δεν αναφερόμαστε στις υπερβολικές φιλοφρονήσεις (του τύπου «είσαι το ομορφότερο, εξυπνότερο, καλύτερο παιδί του κόσμου»), οι οποίες είναι ικανές να τους φουσκώσουν τα μυαλά, αλλά σε κουβέντες αληθινές, ρεαλιστικές που θα τους μεταφέρουν την αγάπη μας και θα δυναμώσουν την αίσθηση της αυτό-αξίας τους.
Δείτε παρακάτω μερικές σπουδαίες κουβέντες που είναι σημαντικό όλοι οι γονείς να λένε συχνά στα παιδιά τους γιατί... το αξίζουν!

10 φράσεις που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να λένε στις μαμάδες

Οι μαμάδες -ειδικά οι νέες μαμάδες- μπορεί να είναι κάπως ευερέθιστες αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών και τις σχετικές δηλώσεις που ακούν κατά καιρούς από τον έναν κι απ΄τον άλλον. Όταν, μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές έρχονται από τον ίδιο τους τον σύζυγο, τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα. Γιατί όσο καλός μπαμπάς κι είναι, υπάρχουν φορές που λέει τα λάθος πράγματα στη λάθος στιγμή. Γεγονός είναι, βέβαια, ότι πολύ συχνά είναι οι μαμάδες που μεταφράζουν τα λεγόμενα των μπαμπάδων με λάθος τρόπο, ωστόσο... για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μπαμπάδες, αυτά είναι τα δέκα πράγματα που καλό είναι να αποφεύγετε να λέτε στη μάνα των παιδιών σας:

 

Αυτό είναι δουλειά της μαμάς

Δείτε το μενού που ομορφαίνει!

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Το τι βάζετε στο πιάτο σας είναι πιο σημαντικό από τις κρέμες που απλώνετε στο δέρμα σας.
Ο ευκολότερος τρόπος για να  αποκτήστε υγιές δέρμα είναι να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή με άφθονο πόσιμο νερό. "Όσο πιο υγιεινά τα τρόφιμα  καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας», λέει ο Samantha Heller, MS, RD, κλινικός διατροφολόγος στο NYU Medical Center στη Νέα Υόρκη City.
 
Όταν δεν τρώτε υγιεινά, μπορεί να δείχνετε μεγαλύτεροι και πιο κουρασμένοι. Μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις, όπως ακμή, έκζεμα και ψωρίαση.
 
Ακολουθώντας  μια ισορροπημένη διατροφή και πίνοντας άφθονο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για λαμπερό δέρμα. 
 
Ποια είναι αυτά

Σάουνα: Χάνεις ή όχι βάρος;



Η σάουνα είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε και να χάσετε ιδρώτα, αλλά τελικά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε;
Οι ερευνητές εξακολουθούν να έχουν πολλά να μάθουν για το πώς η θερμότητα από σάουνες επηρεάζει το σώμα.
 Η λέξη "σάουνα" είναι Φινλανδική ενώ εκτιμάται ότι η χώρα αυτή διαθέτει τρία εκατομμύρια σάουνες.
Μια σάουνα είναι ένα δωμάτιο που έχει θερμανθεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 150 και 195 βαθμούς Φαρενάιτ.

ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

lifehub-votana-47

Με την είσοδο του καλοκαιριού όλο και πιο πολύ περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές φορές τα κουνούπια όμως δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την παραμονή μας στον κήπο ή στην βεράντα, και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε διάφορες εντομοαπωθητικές λύσεις (χημικές ή δύσοσμες).
Υπάρχει φυσικός τρόπος να διώξουμε τα κουνούπια;
Σας παρουσιάζουμε εννέα φυτά που έχουν έντονη απωθητική δράση για τα κουνούπια, αφού τα αρώματα τους από τα έλαια που περιέχουν δεν αρέσουν στα κουνούπια και τα διώχνουν. Φυτέψτε κάποια από αυτά τα φυτά στον κήπο σας ή σε γλάστρες κοντά στα σημεία που κάθεστε. Παράλληλα αδειάζεται το νερό από τα πιάτα των γλαστρών σας αφού τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους σε στάσιμα νερά.

Μήπως γρατσουνίσατε την οθόνη του υπολογιστή σας; Φτιάξτε την με αυτό το κοινό οικιακό προϊόν!

img
Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν προσεκτικότεροι με την τεχνολογία μας, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα. 
Οι γρατσουνιές στην οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να είναι αντιαισθητικές και αποσπούν την προσοχή όταν προσπαθείτε να κάνετε κάποια δουλειά. 
Αντί να πάρετε την οθόνη σας σε ένα ακριβό κατάστημα επισκευής, υπάρχει πράγματι ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να την επισκευάσετε χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ομορφιάς που είναι πιθανόν να βρίσκεται στην τουαλέτα του γραφείου σας αυτή τη στιγμή. 
Για να μάθετε πώς να εξαφανίζετε τις γρατσουνιές άμεσα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Καταπολεμήστε τη στυτική δυσλειτουργία! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας που απασχολεί ολοένα και περισσότερους Έλληνες, δίνει νέο σκεύασμα που κυκλοφορεί και στη χώρα μας!
Καταπολεμήστε τη στυτική δυσλειτουργία! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Μετά το μπλε, το πορτοκαλί και το πράσινο χάπι, έρχεται το κίτρινο χάπι να δώσει λύση στο κοινωνικό και ιατρικό πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας που ταλαιπωρεί 1 εκ. άνδρες στη χώρα μας εκ των οποίων 1 στους 20 είναι κάτω των 40 ετών, βάσει των επιστημονικών καταγραφών.
Με την πάροδο του χρόνου η συχνότητα του προβλήματος αυξάνεται, δεδομένου ότι μεταξύ των ηλικιών 40 έως 60 ετών προβλήματα στύσης έχουν 1 στους 10 άνδρες, ενώ μετά τα 60 έτη 1 στους 5 άντρες.

Εγκεφαλικά επεισόδια στα παιδιά! Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Εγκεφαλικά επεισόδια στα παιδιά! Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Οι ενήλικες προσβάλλονται κατά πλειοψηφία από ισχαιμικά εγκεφαλικά – σε ποσοστό 85%, οι ανήλικοι προσβάλλονται τόσο από ισχαιμικά όσο και από αιμορραγικά, σε ίσο ποσοστό.
Μία από τις δέκα κυριότερες αιτίες θανάτου κατά την παιδική ηλικία είναι το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιπλέον ο κίνδυνος εμφάνισης ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από ανεμοβλογιά είναι αυξημένος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 10% των παιδιών που παθαίνουν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο πεθαίνουν, το 20% επιβιώνουν αλλά εμφανίζουν υποτροπές και περίπου τα 70% εμφανίζουν σπασμούς και άλλες νευρολογικές επιπλοκές.

Ένα παραμύθι που δεν είναι παραμύθι

paramithi


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας άνθρωπος που πήρε την απόφαση να κάνει ένα μεγάλο και μακρινό ταξίδι.
Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πιστέψει πως αν αποκτούσε πολλά λεφτά, σπίτια αυτοκίνητα, κότερα κλπ θα ήταν ευτυχισμένος. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστεψε ότι αν ζούσε τον έρωτα και το σεξ θα ένιωθε ευτυχία και πληρότητα. Ακόμα είχε πιστέψει ότι αν ζούσε πολλές περιπέτειες και συγκινήσεις θα γευόταν τη ζωή ολοκληρωτικά.
Τέλος πίστεψε ότι η γνώση και η μάθηση θα τον έκανε ευτυχισμένο.
Παρόλα αυτά και ενώ τα είχε ζήσει όλα, από καιρό, ένα σαράκι έτρωγε την ψυχή του και μια φωνή μέσα του ψιθύριζε μέρα και νύχτα πως η ζωή του ήταν λειψή και πως αυτό που του έλειπε ποτέ δεν θα το έβρισκε εκεί που ζούσε και όπως ζούσε.

Αποφάσισε, λοιπόν, να φύγει μακριά κι έτσι, μια μέρα, γέμισε τις βαλίτσες του με θάρρος και αισιοδοξία κι έβαλε πλώρη για το άγνωστο όπου, σαν τον Οδυσσέα που ψάχνει την Ιθάκη, έλπιζε κάποτε να βρει αυτό που αποζητούσε.

Είμαι εγώ



Γιατί κάθεσαι απέναντι μου σιωπηλός; Κοίτα με στα μάτια, εγώ είμαι. Ναι, εγώ που αγάπησες. Μη μου λες πως άλλαξα, έτσι ήμουν.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις αυτή την άποψη. Ίσως μέχρι τώρα μόνο μία πλευρά του εαυτού μου ήθελες να κατανοήσεις.
Όπως κάθε άνθρωπος έτσι κι εγώ, σύμφωνα, με την κατάσταση που βιώνω, έτσι αντιδρώ. Δεν αλλάζω όμως, απλώς συμβιβάζομαι όπως πρέπει.
Άκου λοιπόν πως είμαι εγώ.

Εγώ έμαθα, να ζω την κάθε μου μέρα, μοναδικά.
Εγώ ερωτεύομαι με όλη μου την ψυχή κι ας πονέσω.
Εγώ, έχω σχέδια μεγάλα.
Εγώ ονειρεύομαι συνέχεια.

Έφυγα την στιγμή, που σου ειχα αφεθεί

«Έφυγες τη στιγμή που σου 'χα αφεθεί, που είχα αφεθεί..» τραγουδάει η Γαλάνη κι εγώ οδηγώ στο πουθενά.
Δεν έχω προορισμό, δεν ξέρω σε ποιο σημείο βρίσκομαι.

Λίγο πριν ήμουνα στα χέρια σου. Λίγο πριν ένιωθα κάθε κύτταρό μου ζωντανό και την ζωή του την έδινες εσύ.

Εσύ που μπήκες και σάρωσες το μέσα μου. Εσύ που ήρθες απρόσκλητος και έπεσες πάνω μου σε μετωπική με κομμένα φρένα. Κι εγώ αντιστάθηκα. Σου είπα όχι, σου έφερα χίλιους λόγους να μην κι εσύ επέμενες. Το timing είναι η δικαιολογία των δειλών μου έλεγες κι εγώ έκλεινα τα μάτια κι έψαχνα κάθε ικμάδα δύναμης για να κρατήσω το όχι μου. Τη δύναμη να μείνω αμετακίνητη στην θέση μου.

Στην ασφάλεια της στιγμής μου.

Εγώ σου κραύγαζα λέξεις κι εσύ μου ψιθύριζες έρωτες. Εγώ σου άρθρωνα φράσεις κι εσύ μου έκλεινες το στόμα με φιλιά.Όχι εκείνα τα ξενέρωτα, ούτε καν τα λογοτεχνικά τα ευγενικά, εκείνα τα άλλα, εκείνα που χάνεσαι μέσα τους και θυμίζουν μικρό πόλεμο επιβίωσης.

Ποιοι είναι οι «Σαπιοσεξουαλς»


Σου έχει τύχει να συναντήσεις κάποιον ο οποίος εξωτερικά δεν σε ελκύει καθόλου αλλά παίζει τόσο πολύ με τον εγκέφαλο σου ώστε να σε κάνει να κολλήσεις απόλυτα μαζί του; Αν τσέκαρες το ναι σαν απάντηση μέσα στο μυαλό σου, τότε να σε καλωσορίσουμε στην κατηγορία sapiosexual.

Όχι δεν σε βρίζουμε! Θυμάσαι πριν μερικά χρόνια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι metrosexuals; Ε, τώρα κάνουν την εμφάνιση τους οι sapiosexuals και μάλιστα η επιστήμη είναι με το μέρος τους.

Ετυμολογία : Από τα Λατινικά Sapiens (σοφός, συνετός, ορθολογιστής) Τα άτομα που έλκονται από την νοημοσύνη και το ανθρώπινο μυαλό κάποιου άλλου. Πρακτικά μιλάμε για μια μορφή σεξουαλικού προσανατολισμού που χαρακτηρίζεται από έντονη έλξη για τη νοημοσύνη του άλλου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Εχω διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την παρατήρηση του ουρανού,ιδίως της νυχτερινές ώρες.Ορισμένοι εξ αυτών,μη 

γνωρίζοντας,εκλαμβάνουν αστέρια με δυνατό φως σαν εξωγήϊνα σκάφη (ATIA-UFO).

Για να διευκολύνω την παρατήρηση και την διελεύκανση του τι βλέπουμε στον ουρανό,θα αναφερθώ λεπτομερώς σε δύο "εργαλεία" που υπάρχουν στο διαδίκτυο δωρεάν.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που θ'αναφέρω και με λίγη εξάσκηση θα δείτε πράγματα που οι περισσότεροι δεν τα έχετε φαντασθεί.

Το πρώτο είναι το πλανητάριο "Stellarium" και μάλιστα στα ελληνικάΥπάρχουν στο διαδίκτυο και άλλα πλανητάρια,όπως το "sky map",αλλά εγώ βρίσκω πιό εύχρηστο το stellarium.

Το δεύτερο είναι το πρόγραμμα της NASA "Search and Download SOHO Near Realtime Data".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα