Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Βρείτε τον “γλυκαιμικό δείκτη” και χάστε πολλά κιλά!

Να τρώτε μαύρο ψωμί, δημητριακά ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη, όσπρια, αναποφλοίωτο (καστανό) ρύζι, λαχανικά και φρούτα, σε συνδυασμό με ψάρι, αυγά και άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά, εάν θέλετε να διατηρήσετε το νέο σωματικό βάρος σας ύστερα από ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Να προτιμάτε τα ολόκληρα φρούτα από τους χυμούς τους και εάν θέλετε να φάτε μακαρόνια, να διαλέγετε εκείνα με ολικό άλευρο.Η έρευνα Diogenes, που έγινε σε οκτώ χώρες και την οποία δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» στο ένθετο «Υγεία Δράση και Ζωή» στις 22/10, έδειξε ότι η διατροφή με πολλές πρωτεΐνες και με τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι η πιο αποτελεσματική στη διατήρηση της απώλειας βάρους.
Τι είναι όμως ο γλυκαιμικός δείκτης; «Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες, χαρακτηρίζονται από τον γλυκαιμικό δείκτη», εξηγεί ο κ. Αντώνης Καφάτος, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και υπεύθυνος για το ελληνικό μέρος της έρευνας. «Η τιμή αυτού του δείκτη είναι διαφορετική για κάθε τροφή και μας δείχνει πόσο πολύ και πόσο γρήγορα αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα μας μετά τη λήψη αυτής της τροφής».

Φιλία: ακόμα και στις στενότερες υπάρχουν όρια

Group-of-friends-900

Ακόμα και στις πιο στενές φιλίες υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν και πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν. Ναι, ακριβώς, ακόμα και στις στενότερες φιλίες υπάρχουν όρια! Όλοι γνωρίζουμε, αν δεν το έχουμε βιώσει και οι ίδιοι, περιπτώσεις φίλων που πλήγωσαν σε τέτοιο βαθμό ο ένας τον άλλο ώστε κατέληξαν να γίνουν ορκισμένοι εχθροί…

Γιατί συμβαίνει αυτό;


Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι αυτό συμβαίνει όταν η φιλία δεν είναι δυνατή. ΟΧΙ. Τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι ότι δεν δίνεται προσοχή σε μια σημαντική λεπτομέρεια — ότι οι φιλίες πρέπει να είναι αμοιβαίες.

Τα πάντα στη φιλία έχουν να κάνουν με την ανταπόδοση. Πρέπει πρώτα εσύ να δίνεις αυτό που περιμένεις να πάρεις. Επιπλέον, αντίθετα με τον πόλεμο και τον έρωτα, στις φιλίες δεν επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται τα πάντα.

Τι δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα σε μια φιλία:

Η λήθη των ψυχών κατά την κάθοδό τους εν τη γενέσει

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόκλος
Ο Σωκράτης της πλατωνικής «Πολιτείας, 621. a.4 – b.1», στο 10ο βιβλίο, εκεί που οι ψυχές πάνε στο πεδίο Λήθης μας λέγει ότι: «Όταν πια έφτασε το βράδυ, κατασκήνωσαν όλοι τους κοντά στον Αμέλητα ποταμό, που το ύδωρ του δεν μπορούσε να το κρατήσει κανένα αγγείο. Κάθε ψυχή λοιπόν ήταν αναγκασμένη να πιεί μια ορισμένη ποσότητα από το ύδωρ αυτό, αλλά όσοι δεν μπορούσαν να κρατηθούν, εξ αιτίας  της αφροσύνης τους, έπιναν περισσότερο από όσο έπρεπε. Ομοίως όποιος έπινε περισσότερο λησμονούσε τα πάντα – σκηνᾶσθαι οὖν σφᾶς ἤδη ἑσπέρας γιγνομένης παρὰ τὸν Ἀμέλητα ποταμόν, οὗ τὸ ὕδωρ ἀγγεῖον οὐδὲν στέγειν. μέτρον μὲν οὖν τι τοῦ ὕδατος πᾶσιν ἀναγκαῖον εἶναι πιεῖν, τοὺς δὲ φρονήσει μὴ σῳζομένους πλέον πίνειν τοῦ μέτρου· τὸν δὲ ἀεὶ πιόντα πάντων ἐπιλανθάνεσθαι».
Ας δούμε όμως τι είναι όλα αυτά…

H ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ



"Διανοητικά θα μπορούσαμε να έχουμε εκμηδενίσει το «Εγώ» του εγωισμού, αλλά μήπως συνεχίζει να υπάρχει η αίσθηση του εγωισμού, αυτή η αίσθηση του «πρώτος εγώ», «δεύτερος εγώ» και «τρίτος εγώ»; Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, αν η αίσθηση συνεχίζει να υφίσταται, είναι επειδή το «Εγώ» του Εγωισμού υπάρχει ακόμα. Σήμερα λοιπόν σας έχω καλέσει για να κατανοήσετε την αίσθηση του εαυτού.Χρειάζεται πολύς κόπος για να κάνεις τους ανθρώπους να καταλάβουν την ανάγκη και αποφασίσουν να διαλύσουν το Εγώ, αλλά χρειάζεται περισσότερος κόπος για να τους κάνεις να καταλάβουν τι είναι η αίσθηση του εαυτού, η οποία συνήθως είναι τόσο λεπτή, τόσο ανεπαίσθητη. "

"Πώς θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει μέσα μας η αυθεντική αίσθηση του Είναι μας, όταν τα Εγώ νιώθουν και σκέφτονται αντί για εμάς;" 

Η σεξουαλικότητα του Αλέξανδρου

Του Γιάννη Σιατούφη


Ήταν μέσα του χειμώνα του 325 π. Χ. και ο Αλέξανδρος, φτάνοντας στην Καρμανία, έκανε θυσίες στους θεούς, τόσο για τη νίκη του στην Ινδία, αλλά και για την ασφαλή διέλευση του στρατού του μέσω της ερήμου τηςΓεδρωσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικοί και αθλητικοί αγώνες . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο Βαγώας κέρδισε κάποιο είδος βραβείου. Μετά ο νικητής ήρθε πάνω στο θέατρο και κάθισε δίπλα στον Αλέξανδρο. Οι Έλληνες και οι Μακεδόνες στο θέατρο άρχισαν να χειροκροτούν και στη συνέχεια φώναξαν τον Αλέξανδρο να φιλήσει τον νικητή. Ο Αλέξανδρος στράφηκε προς τον Βαγώα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε . Μερικοί ιστορικοί έχουν αρνηθεί ότι αυτό το επεισόδιο συνέβη. Αλλά το τι σημαίνει αυτό το φιλί για τη σχέση τους είναι λίγο λιγότερο σαφής. 

Η ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί ο Πλούταρχος στο σχετικό απόσπασμα της βιογραφίας του Αλέξανδρου για να περιγράψει τον Βαγώα είναι «ερωμένος».

Δον Κιχώτης - Η τρέλα και η λογική



Καρράσκο: "Αν εσύ είσαι τρελλός, εγώ δε θα σ΄αφήσω να τρελάνεις κι εμάς. 

Τη ζωή πρέπει να τη βλέπουμε όπως είναι πραγματικά."

Θερβάντες: "Όπως πραγματικά είναι... 

Ξέρεις πόσα χρόνια περιπλανιέμαι στην πραγματικότητά σας; 

Ξέρεις πόσες φορές έχω δει τη ζωή όπως είναι πραγματικά; 

Τόσες όσες δεν μπορείς να φανταστείς. 

Πόνος, εξαθλίωση, πείνα και απίστευτη σκληρότητα. 

Η Αυτοεκτίμηση

aytoektimisi
Η αυτοεκτίμηση είναι ιδέα, στάση, συναίσθημα, εικόνα και εξωτερικεύεται με τη συμπεριφορά. Αυτοεκτίμηση είναι η ικανότητα να δίνεις αξία στον εαυτό σου και να τον μεταχειρίζεσαι με αξιοπρέπεια, με αγάπη και αλήθεια.
“Όταν τον εαυτό μου τον εκτιμώ και μου αρέσει, έχω τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσω τη ζωή με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, δύναμη, αγάπη και ρεαλισμό”. Αυτή είναι η περίπτωση της υψηλής αυτοεκτίμησης. Απ’ την άλλη μεριά, όταν βλέπει κανείς υποτιμητικά τον εαυτό του, με αηδία ή περιφρόνηση ή άλλο αρνητικό συναίσθημα, o εαυτός χάνει τη δύναμή του και γίνεται θύμα, νικημένο από τη ζωή: “Αν δεν μου αρέσει ο εαυτός μου, τον υποτιμάω και τον τιμωρώ. Ξεκινάω για ν’ αντιμετωπίσω τη ζωή από τη βάση του φόβου και της ανημπόριας και δημιουργώ μία κατάσταση στην οποία αισθάνομαι θύμα και φέρομαι σαν θύμα. Τιμωρώ τον εαυτό μου και τους άλλους, χωρίς να βλέπω τι κάνω. Πότε φέρομαι δουλικά και πότε σαν τύρρανος. Θεωρώ τους άλλους υπεύθυνους για τις πράξεις μου”.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ…ΡΟΚ


Και ξαφνικα  όλοι άρχισαν να μιλάνε για το κολλαγονο..
Το αστείο είναι ότι κανεις δεν ξερει τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα.
Να τα πάρουμε απ την αρχή…Απ το Α.
Το κολλαγόνο ( μας λέει η  Βικιπαιδεια ) είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών ,που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα, και προσδίδουν ¨εκτατική ισχύ¨ στους συνδεστικούς ιστούς τους. Τα θηλαστικά έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές του. Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα.
Το κολλαγονο..λοιπον , είναι βασικό συστατικό του συνδετικού  μας ιστού..
συνδέει και στηρίζει τους άλλους ιστούς του σώματος δηλαδη το δέρμα, τα οστά, τους τένοντες, τους μυς, τους χόνδρους , όπως και τα εσωτερικά μας όργανα.

7 μυστικά που θα σε κάνουν πραγματικό μαγνήτη φιλίας!

EMPNEYSH-VASO FATOYROY-7 MYSTIKA POY THA SE KANOYN MAGNHTH FILIAS

Όσοι πιστεύουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας να δημιουργήσουν φιλίες, ας σηκώσουν το χέρι! Πολλοί από εμάς κρατάμε με νύχια και με δόντια παλιές φιλίες, ως αληθινές και βρίσκουμε αποτυχημένο το εγχείρημα να κυνηγήσουμε νέες φίλες και φίλους. Τι κάνουμε λάθος;
Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για το ΤΙ κάνουμε λάθος, αλλά για το ΠΩΣ σκεφτόμαστε. Ο τρόπος σκέψης μας είναι ικανός να προσελκύσει πολλούς φίλους κοντά μας.
Παρακάτω ακολουθούν 7 μυστικά που αφορούν τη συμπεριφορά μας, προερχόμενη από την προσωπική μας οπτική – 7 τρόποι να γίνουμε το λαβράκι της παρέας!

The bullies of your life

 
Στη ζωή σου θα βρείς πολλά άτομα που θα θελήσουν σε ακινητοποιήσουν , να σε αποθαρρύνουν και να σε πείσουν ότι αυτό που ονειρεύεσαι δεν είναι εφικτό . Αυτοί που θέλουν να σε ακινητοποιήσουν είναι αυτοί που ξεβόλεψες και   ενόχλησες. Φοβούνται ότι θα χασουν κάτι σπουδαίο - την ασφάλεια τους ,  την ρουτίνα τους. Ισως αισθάνονται ότι θα σε χάσουν. Αισθάνονται ότι απειλούνται.

Τέσσερεις τύποι ανθρώπων που θέλουν να σε ελέγχουν, 

ι. Ο τρομοκράτης θα πει "δεν είναι ασφαλές"!!!

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ


Περισσότερο φοβόμαστε παρά γνωρίζουμε τον Έμπολα. Τον κίνδυνο της νέας(;) επιδημίας. Έτσι συμβαίνει πάντα. Ο κόσμος δεν θέλει να μάθει το κάθε τι στις λεπτομέρειες. Ψοφάει για ένα κουτσομπολιό, τι τρέχει για το χωρισμό ή, τον έρωτα δύο χολυγουντιανών σταρ, αλλά στέκει μακρυά από το αληθινό μέγεθος της απειλής ενός ιού.
Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Του μέσου ανθρώπου. Ακούει Έμπολα, τον παρουσιάζουν δικαιολογημένα ή, όχι, για μάστιγα, ότι είναι μεταδοτικός, θανάσιμος και δεν θέλει πολλά να στηθεί ο πανικός. Και ακριβώς επειδή μένει στην άγνοια, επειδή γενικώς ο άνθρωπος, ο μέσος άνθρωπος δεν έχει μάθει την τέχνη της προσέγγισης στη γνώση σε κάτι που είναι δυσάρεστο, τότε ο πανικός, η αποτυχία μεγαλώνει.

35 πανέξυπνες ιδέες για κατασκευές από παλιά άχρηστα αντικείμενα .


Υπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει ότι «τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενόςάλλου» . Σε αυτό το άρθρο θα σας αποδείξουμε γιατί αυτή η παροιμία είναι απολύτως σωστή!

Πως θα το κάνουμε αυτό; Θα σας παρουσιάσουμε 35 έξυπνες ιδέες για κατασκευές από άχρηστα, παλιά υλικά! Θα σας δείξουμε πως άδεια κουτιά χυμών, μανταλάκια ή σπασμένα έπιπλα μπορούν να μεταμορφωθούν πολύ εύκολα σε μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα για το σπίτι σας..


1 . Τα παλιά τάσια του αυτοκινήτου γίνονται διακοσμητικά για το κήπο σας

ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ


Όλη του η ζωή ήταν ανάμεσα σε αριστοκράτες και βασιλείς. Αυλικός, υψηλόβαθμος στρατιωτικός ο πατέρας του, της υψηλής κοινωνίας και η μητέρα του, πάμπλουτες οι οικογένειες και των δύο γονέων του. Είχε πρόβλημα με το κατούρημα. Επειδή, όμως, ήταν ευγενικής καταγωγής στο δείπνο που ήταν προσκεκλημένος στη διάρκεια του φαγητού αν πήγαινε τουαλέτα θα αισθανόταν άσχημα. Τι απρέπεια! Τι έλλειψη καλών τρόπων πριν σηκωθούν οι άλλοι από το τραπέζι αυτός να πήγαινε για τσίσα. Έσπασε η ουροδόχος κύστη του, πέθανε στα 55 του χρόνια. Ήταν ένας μεγάλος αστρονόμος. Ένας πρωτοπόρος στον εντοπισμό των αστέρων του ουρανού.
Στέκομαι στην εποχή του. Το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα, τότε που η επιστήμη δεν γνώριζε ακόμα αν η Γη κινείται. Οι πειραματισμοί ξεκινούσαν με βάση την άλφα και τη βήτα θεωρία. Ο άνθρωπός μας, ο Τύχο Μπράχε, που γεννήθηκε σ' ένα χωριό του βασιλείου της Δανίας και πέθανε σα σήμερα, 24 Οκτωβρίου, το 1601, θαρρούσε ότι ο Ήλιος κινείται, ότι οι πλανήτες έκαναν τις βόλτες τους γύρω από τον Ήλιο, ότι η Γη είναι ακίνητη, ότι είναι το κέντρο.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ

madonna-and-jesus-pic-splash-761790673

Γιατί έτσι τους αρέσει. Λογαριασμό θα σου δώσουμε; Και εμείς αν κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, όταν ήμασταν μικροί μας άρεσαν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι… και βέβαια με την πάροδο των χρόνων… κοιτάμε μόνο πιπίνια! (Χα!)
Και επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε και το αναλύουμε σαν ένα περίεργο θέμα; Τι πιο φυσικό από την έλξη που αισθάνονται δυο άνθρωποι ανεξάρτητα από την ηλικία ή ακόμα και από οποιοδήποτε χαρακτηριστικό τους (φυλή, θρησκεία, κοινωνική θέση κλπ); Πάρτε το απόφαση. Ο έρωτας δεν συμβαδίζει με τη «λογική»!
Είναι γεγονός ότι οι πιτσιρικάδες την βρίσκουν με τις μεγαλύτερες γυναίκες, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Όταν βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις [μικρός με μεγαλύτερη] αμέσως γινόμαστε όλοι μας Φρόϋντ και κάνουμε αναλύσεις. Κι’ όμως όσο περίεργο και αν φαίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις ζευγαριών με διαφορά ηλικίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γνωρίζονται και ερωτεύονται όπως όλα τα ζευγάρια ή μπορεί η σχέση αυτή να εξυπηρετεί κάποιες βλέψεις και να καλύπτει κάποιες ανάγκες (υλικές , πνευματικές ή σωματικές) του ενός ή του άλλου συντρόφου. Γούστο τους καπέλο τους!

Ποιος φοβάται την Αμφίπολη;

 Άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού

  Στην Αμφίπολη "σκάβουν"...
…και "τρίζουν" τα "θεμέλια" όλου του κόσμου.

Στην Αμφίπολη "γεννιέται" o ελληνισμός τού μέλλοντος.

Στην Αμφίπολη "γεννιέται" η ελληνική Τάξη Πραγμάτων.


Από την πρώτη στιγμή τής ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους το παγκόσμιο σύστημα ήταν σε διαρκή συναγερμό. Οι ισχυροί του κόσμου, οι οποίοι επέτρεψαν την ίδρυση αυτήν, γνώριζαν εξ' αρχής πόσο επισφαλές ήταν το εγχείρημά τους. Γνώριζαν εξ' αρχής πόσο επικίνδυνο για τη λειτουργία τού παγκοσμίου —και όχι μόνον του χριστιανικού— συστήματος ήταν η ύπαρξη ενός ομοιογενούς ελληνικού συστήματος. Γνώριζαν εξ' αρχής ότι παίζουν με μια "βόμβα", η οποία δεν συγχωρεί λάθη και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να "σκάσει" στα μούτρα τους. Γνώριζαν ότι υπήρχε κίνδυνος να ανοίξουν τον "ασκό του Αιόλου" και να τους καταστρέψει όλους η επιλογή τους. Απελευθέρωναν ένα "φίδι", το οποίο ήθελαν να το βάλουν στην ίδια "αυλή" με τα "κατοικίδιά" τους …Ένα "φίδι", του οποίου τα ένστικτα δεν θα το συμμόρφωναν ποτέ στις εντολές τους …Ένα "φίδι", που θα αρκούσε μια στιγμιαία ολιγωρία για να τους "δαγκώσει".

Ανακάλυψε τα δυνατά σου σημεία!


Young-woman-drinking-coffee-900

Δεν είναι αρκετό να ανακαλύπτεις ποιες είναι οι αδυναμίες σου ή οι τομείς στους οποίους «θέλεις δουλειά». Πρέπει να ερευνάς και τα καλά σου στοιχεία! Μπορείς να αρχίσεις φτιάχνοντας μια λίστα με πράγματα που έχεις πετύχει ή υποθέσεις που χειρίστηκες καλά. Αλήθεια, έχεις πάρει ποτέ τον χρόνο να ψάξεις τα δυνατά σου σημεία;

Γεννήθηκες με κάποιο έμφυτο ταλέντο, είτε το έχεις εντοπίσει είτε όχι. Κάνεις πάντα τους άλλους να χαμογελούν; Είσαι καλλιτεχνική φύση; Μπορείς να συντονίζεις πράγματα; Θυμάσαι εύκολα ονόματα και άλλες πληροφορίες;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα