Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δοκίμασε… καλύτερα να απογοητευτείς παρά να λυπάσαι.

tumblr_o3vougErKB1tsn2k1o1_500

Γράφτηκε από Ornella di Parton
Η ζωή καθημερινά μας προσφέρει διάφορες γεύσεις! Πότε γλυκές, πότε αλμυρές…πότε μυστήριες και πότε αδιάφορες!  Μας σερβίρονται καθημερινά χωρίς προειδοποίηση, χωρίς καν να το επιλέξουμε. Έρχονται στο «τραπέζι» της καθημερινότητα μας έτσι ξαφνικά και πρέπει να είμαστε εκεί με τα μάτια ανοιχτά για να κάνουμε την επιλογή μας!
Μια επιλογή που πότε παίρνετε εύκολα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, γιατί ξέρουμε καλά ότι το θέλουμε.  Άλλες πάλι φορές όμως ξέρουμε εξ αρχής ότι δεν θα πάρουμε, δεν μας αρέσει, δεν μας ταιριάζει. Πότε-πότε όμως θέλουμε, αλλά δεν περνούμε, από φόβο… από ανασφάλεια… στο νέο και στο διαφορετικό.

Είμαι και εγώ εδώ…

Untitled-2

Γράφτηκε από Πρίνσες Αφρούλα Ντολόρες
Πάντα για τους άλλους. Μη στεναχωρήσω κανέναν. Σε όλα ναι ακόμα κι αν θέλω κάτι διαφορετικό, απλά συμβιβάζομαι με τα θέλω των άλλων.Στην οικογένεια, στους φίλους, στη σχέση πάντα να κάνω όλα τα χατίρια για να νιώθουν καλά αυτοί.
Είμαι κι εγώ εδώ όμως…. Έχω κι εγώ άποψη, έχω κι εγώ προτιμήσεις έχω κι εγώ θέλω. Δε γίνετε να συμβιβάζομαι με όλα!!!
Με εμένα ποιος θα συμβιβαστεί,ποιος θα δει τι θέλω εγώ; Μόνο εγώ μπορώ να το κάνω αυτό…
Μου πήρε χρόνια να το καταλάβω πως πρώτα πρέπει να κοιτάω τα θέλω τα δικά μου και ύστερα των άλλων.

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις;



Νομίζεις δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Το βλέπω. Σ' έπεισαν. Αντικατοπτρίζεται στη στεγνή ζωή που κάνεις. Απλά ζεις. Απλά να περνάνε οι μέρες. Να σκοτώσουμε την ώρα μας και σήμερα, μέχρι να σκοτωθούμε. Τάχα να ελευθερωθούμε.

Μα τι κοινωνία και αυτή! Νεκρόφιλη!

Όλοι αγαπούν το θάνατο. Προτιμούν τα πλαστικά λουλούδια, για να μη μαραίνονται. Δε καταλαβαίνουν, πως το ότι μαραίνονται τα κάνει όμορφα! Η αιώνια ομορφιά καταντάει μια ασχήμια. Δε καταλαβαίνουν! Θέλουν να΄ναι συνέχεια όμορφοι, μόνιμα σε πελάγη ευτυχίας και φοβούνται πως δε θα γίνει. Και φοβούνται πως θα μαραθούν και αυτό γίνεται. Φοβούνται πως δε θα ναι συνέχεια όμορφοι και ζουν μες την ασχήμια και τη δυσωδία.

Δεν είμαστε όμορφοι. Είμαστε άσχημοι. Άσχημοι, γιατί θέλουμε να 'μαστε όμορφοι μόνο για τους άλλους. Είμαστε οι αντιπαθητικές κουτσομπόλες της γειτονιάς, τρεμάμενα μοντέλα μπροστά από μια δυστυχισμένη κριτική επιτροπή. Ας το πούμε. Ας μη το φοβόμαστε, μπας και σταματήσουμε να το δημιουργούμε.

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ναι, είναι αλήθεια. Σου κλέψανε τη φαντασία, στη στέρησαν. Τη ξεπούλησες όσο-όσο.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΤΟΥ CERN

Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του και πάλι, μετά από τη συνηθισμένη χειμερινή ανάπαυλά του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ερευνητικό κέντρο. Σκοπός του για το 2016 είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων, που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να εισχωρήσουν στα Άδυτα της θεμελιώδους φυσικής.
LHC
Οι επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν ότι όλα τα πειράματα του επιταχυντή είναι έτοιμα να δεχτούν νέα δεδομένα, αυξάνοντας την ενέργεια των δεσμών πρωτονίων για να πετύχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συγκρούσεων σωματιδίων.
"Ο LHC είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουμε τον φιλόδοξο στόχο για το 2016 να συγκεντρώσουμε έξι φορές περισσότερα δεδομένα απ΄ ό,τι το 2015," δήλωσε ο διευθυντής Επιταχυντών και Τεχνολογίας του CERN Φρέντερικ Μπόρντρι.
"Η επαναλειτουργία του LHC είναι πάντα φορτισμένη συναισθηματικά για εμάς,", ανέφερε η Φαμπιόλα Τζιανότι, νέα γενική διευθύντρια του CERN. "Τα δεδομένα που θα συλλέξουμε το 2016, θα επιτρέψουν να βελτιώσουμε τις μετρήσεις μας για το μποζόνιο Χιγκς και για τα άλλα γνωστά σωματίδια, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουμε τη δυναμική για να αναζητήσουμε νέα φυσικά φαινόμενα, που θα μας οδηγήσουν σε καινούριες ανακαλύψεις."

7 Πράγματα που Πρέπει να Πείτε στο Παιδί σας για Καλύτερο Διάβασμα στις Εξετάσεις


Δρ. Λίζα Βάρβογλη's photo.

1. Κάνε επανάληψη όταν… νυστάζεις! Την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει πάρει και τις αφομοιώνει, που σημαίνει ότι θυμάσαι καλύτερα αυτά που μελέτησες.

2. Κάνε συχνή επανάληψη σε μικρότερα κομμάτια ύλης. Μια νέα μέθοδος μελέτης τεκμηριωμένη επιστημονικά λέει ότι είναι προτιμότερο να κάνεις επανάληψη πολλές φορές μικρότερα κομμάτια από το κεφάλαιο που διαβάζεις, αντί να το κάνεις επανάληψη ολόκληρο μια και έξω.

3. Κουνήσου! Νέες έρευνες μας λένε ότι αντί να κάθεται κανείς ακίνητος για να διαβάσει είναι προτιμότερο να σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα ή την κουζίνα ή το μπαλκόνι και μάλιστα, αν είναι εφικτό, να διαβάζει σε διαφορετικό μέρος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέοι συνειρμοί και σύνδεσμοι και είναι ευκολότερο να θυμάται κανείς την ύλη.

4. Εναλλαγή. Αντί να διαβάσεις ένα μάθημα πχ σε μία ώρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα να διαβάσεις 2-3 μαθήματα. Αυτή η τεχνική σε βοηθάει να ‘ξεκολλήσεις’ και να βρεις τη σωστή στρατηγική στο πρόβλημα/άσκηση. 

Conspiracy Theories: Οι 10 Αρχές της Συνωμοσιολογίας

Conspiracy Theories

Conspiracy-Theory-Words

Δέκα αρχές του μηχανισμού της συνωμοσιολογίας

Γράφει ο Benoît Bréville 

Παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ διαφορετικούς στόχους, οι συνωμοσιολογικές ρητορικές παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα. Προκύπτουν από μια συγκεκριμένη διαδικασία, της οποίας μπορούμε να αναδείξουμε τους κυριότερους μηχανισμούς.

images

1. «Να μην κάνεις ποτέ λόγο για συνωμοσία»

«Σε αυτήν τη Γαλλική Επανάσταση, τα πάντα –ακόμα και τα φριχτότερα ανοσιουργήματά της– είχαν προβλεφθεί, σχεδιαστεί, συνδυαστεί, αποφασιστεί, εγκριθεί… τα πάντα (…) καθοδηγήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι ήταν οι μόνοι που κινούσαν τα νήματα συνωμοσιών τις οποίες είχαν εξυφάνει επί μακρόν, δρώντας μέσα σε μυστικές εταιρείες. Αυτά τα άτομα κατόρθωσαν να επιλέξουν και να επισπεύσουν τις στιγμές που ενδεικνύονταν για τη συνωμοσία τους». Στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν ο αβάς Ωγκυστέν Μπαρυέλ έγραφε αυτές τις γραμμές, όλοι όσοι έβλεπαν παντού συνωμοσίες μιλούσαν χωρίς να κρύβονται. Μιλούσαν για συνωμοσίες, για μυστικές εταιρείες, για κομπίνες. Σήμερα, το λεξιλόγιο έχει αλλάξει. Όπως εξηγούσε ο Αλέν Σοράλ (1) στις 23 Μαρτίου του 2011 στο ραδιόφωνο της RFI, «νομίζω ότι αυτή η λέξη (η συνωμοσία) δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο βιβλίο μου. Ουσιαστικά, εγώ μιλάω για “σχέδιο κυριαρχίας”, για “δίκτυο κυριαρχίας”». Όπως και οι σύμμαχοί του Ντιεντονέ (2) και Τιερύ Μεϋσάν (3) –άλλες δύο από τις κορυφαίες μορφές της γαλλικής συνωμοσιολογίας– ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνει κυρίως είναι να δυσπιστεί απέναντι στις «επίσημες εκδοχές» και να προτείνει «εναλλακτικές πληροφορίες». Η ιστοσελίδα Stop mensonges («Σταματήστε τα ψέματα») έχει ως έμβλημα τη φράση «Η αλήθεια θα μας απελευθερώσει», ενώ για τη Wikistrike «Τίποτε και κανείς δεν είναι ανώτερος από την αλήθεια». Όσο για το έντονα καθολικό Médias-Presse-Info, αυτοπαρουσιάζεται ως «ένα πρωτότυπο μέσο ενημέρωσης που αποσκοπεί στην εκλαΐκευση της πληροφορίας με τρόπο ηθελημένα αντικειμενικό, ελεύθερο και ανυποχώρητο». Ποιος θα μπορούσε να το κατηγορήσει γι’ αυτό;

Η ψυχολογική κακοποίηση των ανδρών

Η συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση των ανδρών αναφέρεται σε συμπεριφορές που έχουν ως σκοπό να ταπεινώσουν, να εξευτελίσουν και να ντροπιάσουν τον άνδρα, να τον κάνουν να νιώσει ανίκανος, άχρηστος, ένοχος και τελικά να του μειώσουν το αυτοσυναίσθημα. Ήδη από το 1974 ο Gelles διαπίστωσε ότι οι άντρες σύζυγοι έπεφταν θύματα βίας σχεδόν με την ίδια συχνότητα όσο και οι γυναίκες.
50
Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των γυναικών είναι οι φωνές, η διαρκής γκρίνια, οι τσιρίδες, οι προσβολές, οι ειρωνείες και ο σαρκασμός, η γελοιοποίηση μπροστά σε άλλους, ο οικονομικός έλεγχος, η αποκοπή του άνδρα από συγγενείς και φίλους, η εσκεμμένη διακοπή της λεκτικής επικοινωνίας από τη σύζυγο, η άσκηση ελέγχου σε κάθε πτυχή της ζωής του άνδρα, η διαρκής αρνητική κριτική κλπ. Σε πολλές περιπτώσεις η ψυχολογική κακοποίηση μπορεί να συνυπάρχει με τη φυσική.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών θα βιώσει σε κάποια στιγμή της ζωής του συναισθηματική βία από τη σύντροφό του, αλλά σπάνια ή ποτέ δεν θα το αναφέρει στους φίλους και πολύ περισσότερο στις αρχές. Κι όμως οι συνέπειές της θα είναι καθοριστικές, δεδομένου ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η αυτοεκτίμησή του, η εργασιακή του απόδοση, η κοινωνική του ζωή και η προσωπική και πνευματική του εξέλιξη.

Η Ιδέα ενός Ανεξάρτητου Ανθρώπου

Η Ιδέα ενός Ανεξάρτητου Ανθρώπου

«Δεν ζητάω από εσάς να με πιστέψετε. Δεν παριστάνω ότι είμαι καμία αυθεντία. Δεν έχω τίποτα να σας μάθω, δεν έχω νέες φιλοσοφίες, δεν έχω καινούργια συστήματα, δεν έχω να σας υποδείξω κάποια νέα διαδρομή που θα σας οδηγήσει στην πραγματικότητα. Θα πρέπει να είστε εσείς οι ίδιοι και ο δάσκαλος και ο μαθητής του εαυτού σας. Θα πρέπει να αμφισβητείτε το καθετί που ο άνθρωπος έχει αποδεχτεί ως πολύτιμο, ως απαραίτητο» Jiddu Krishnamurti
Ανεξαρτησία κι Αντίληψη
Είναι εύλογο το να αναρωτιέται κανείς ποια είναι η ουσιαστική σχέση αφηρημένων εννοιών, όπως η ανεξαρτησία της ταυτότητας ή προσωπικότητας, με την Αντιληπτική της ικανότητα  ή την Επίγνωση της. Πρέπει να γνωρίζουμε πως η επίτευξη της Αντίληψης και κατά προέκταση της Επίγνωσης, σαν διαδικασία δεν είναι κάτι που γίνεται ερήμην της συνολικής ταυτότητας του ανθρώπου, είτε μιλάμε για το συνειδητό είτε για το αυξημένης συνειδητότητας επίπεδο.
*Λεξησαφήνιση: Διάβασε στο τέλος του άρθρου ορισμούς κάποιων των λέξεων
Αντίληψη (perception, Wahrnehmung) καλείται μια σύνθετη και πολύπλοκη λειτουργία του ψυχοφυσικού οργανισμού, που αυτόματα, μέσω δυναμικής αλληλοσυσχέτισης των μηνυμάτων της εμπειρίας, αναγνωρίζει, ερμηνεύει άμεσα και αποδίδει νόημα ―με τη βοήθεια της νόησης, συλλαμβάνοντας απόψεις, ιδιότητες, ποιότητες ή σχέσεις των αντικειμένων μεταξύ τους, της διανοητικής ανάπτυξης, του συναισθήματος (διαθέσεως) και της προηγούμενης εμπειρίας (μάθησης) του ανθρώπου― στα αισθητηριακά δεδομένα, δηλ. τα συναισθήματα (που προέρχονται είτε από εξωτερικά/περιβαλλοντικά, είτε από οργανικά ή του κεντρικού νευρικού μας συστήματος ερεθίσματα) ανάλογα με το γνωσιακό σχήμα του, οργανώνοντάς τα έτσι σε μια ολότητα, ως κάτι το συγκεκριμένο.
Η αντίληψη, που οπωσδήποτε συνιστά μια βασική πηγή συνειδητής γνώσης (πληροφορίας) του κόσμου, απαραίτητη για την παροχή σημάτων αναγκαίων για τον ορθό προσανατολισμό του ανθρώπου στο περιβάλλον και απαραίτητη για την παραγωγή αντίστοιχων τρόπων συμπεριφοράς, μπορεί να διαταραχθεί, να παρεκτραπεί, αλλοιώνοντας την εικόνα της πραγματικότητας (δηλ. ψευδαισθήσεις, ψευδοψευδαισθήσεις, παραισθήσεις) κυρίως σε περιπτώσεις είτε αισθητηριακής (πληροφοριακής) αποστέρησης ή υπερτροφοδότησης (υπερφόρτωσης) είτε βλαβών τού Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Ο Πληγωμένος Νους



 Don Miguel Ruiz

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ, αλλά, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, είμαστε όλοι κυρίαρχοι. Είμαστε κυρίαρχοι, γιατί έχουμε τη δύναμη να δημιουργούμε και να εξουσιάζουμε τη ζωή μας.


Όπως οι κοινωνίες και οι θρησκείες ανά τον κόσμο δημιουργούν απίστευτες μυθολογίες, έτσι και εμείς δημιουργούμε τη δική μας. Η προσωπική μας μυθολογία είναι γεμάτη ήρωες και κακούς, αγγέλους και δαίμονες, βασιλείς και πληβείους. Δημιουργούμε ολόκληρο πλήθος στον νου μας που περιλαμβάνει και τις δικές μας πολλαπλές προσωπικότητες. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε να χειριζόμαστε με επιτυχία την εικόνα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

 
Γινόμαστε δεξιοτέχνες στην προσποίηση και την προβολή των εικόνων μας, και τελειοποιούμε το ρόλο μας. 


Όταν γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, αμέσως τους κατατάσσουμε σε κατηγορίες και τους αναθέτουμε έναν ρόλο στη ζωή μας. Σχηματίζουμε μια εικόνα για τους άλλους ανάλογα με το τι πιστεύουμε ότι είναι. Και κάνουμε το ίδιο με όλους και όλα γύρω μας.


Διαθέτετε τη δύναμη της δημιουργίας. Η δύναμη σας αυτή είναι τόσο ισχυρή, ώστε οτιδήποτε πιστεύετε πραγματοποιείται. 


Εσείς δημιουργείτε τον εαυτό σας, οτιδήποτε πιστεύετε ότι είστε. Είστε αυτοί που είστε επειδή αυτό πιστεύετε για τον εαυτό σας. Ολόκληρη η πραγματικότητά σας, όλα όσα πιστεύετε, είναι δικό σας δημιούργημα. Έχετε την ίδια δύναμη όπως κάθε άλλος άνθρωπος στον κόσμο. Η βασική διαφορά ανάμεσα σε εσάς και σε κάποιον άλλο έγκειται στο πώς χρησιμοποιείτε τη δύναμή σας, τι δημιουργείτε με αυτήν. 


Ίσως να μοιάζετε με άλλους κατά πολλούς τρόπους, αλλά κανένας σε ολόκληρο τον κόσμο δεν ζει τη ζωή του όπως εσείς.

Καθαρισμός των νεφρών και οι επιδράσεις του αλατιού στην υγεία τους

Είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι προκειμένου να εξαλείψετε την υπερβολική ποσότητα αλατιού από το σώμα σας. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον έξι με οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
Καθαρισμός των νεφρών και οι επιδράσεις του αλατιού στην υγεία τους

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο κοινά καρυκεύματα της εποχής μας και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε το φαγητό μας χωρίς αυτό. Προσφέρει επιπλέον νοστιμιά και απόλαυση στις συνταγές μας αλλά οι μακροχρόνιες επιδράσεις της κατανάλωσης αλατιού είναι τόσο σοβαρές, που αξίζει να προσπαθήσουμε να το απομακρύνουμε εντελώς από τη διατροφή μας.
Τα όργανα που υφίστανται τη μεγαλύτερη ζημιά από την κατανάλωση αλατιού είναι τα νεφρά. Να θυμάστε ότι τα νεφρά σας είναι υπεύθυνα για το φιλτράρισμα και τον καθαρισμό πέντε λίτρων αίματος την ημέρα περίπου, αποβάλλοντας τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες που συσσωρεύονται και μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες ή ακόμη και θάνατο.
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις συνέπειες της συνεχούς κατανάλωσης αλατιού.
Οι επιδράσεις του αλατιού στην υγεία των νεφρών
nefra
Θα ξεκινήσουμε με μια πολύ καλή συμβουλή: αντικαταστήστε το αλάτι στην κουζίνα σας με άλλες πιο υγιεινές επιλογές που μπορούν να χαρίσουν γεύση στις συνταγές και στα πιάτα σας.
  • Μουστάρδα
  • Ψημένο σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη
  • Κρεμμύδι σε σκόνη
  • Σος σόγιας (Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
  • Χυμό λεμόνι
  • Τριμμένο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανό
  • Πιπερόριζα
  • Κύμινο
  • Βασιλικό
  • Κουρκουμάς

5 λάθη όταν κάνουμε μπάνιο

Γνωρίζετε ότι μερικές φορές κάνουμε λάθη κατά το μπάνιο χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, κάνοντας έτσι κακό στον εαυτό μας;
5 λάθη όταν κάνουμε μπάνιο

Ίσως το βρίσκετε ενδιαφέρον, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, χαλαρωτικό και υγιεινό από ένα ντους το πρωί ή ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια το βράδυ για να χαλαρώσουμε πριν πάμε για ύπνο.
Μα τι μπορεί να κάνουμε λάθος; Διαβάστε παρακάτω για να το μάθετε!
1. Προσοχή με το πολύ καυτό ντους ή μπάνιο
halarotiko-banio
Ναι, ξέρουμε. Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο απολαυστικά όσο ένα καυτό ντους ήμπάνιο όταν γυρίζουμε σπίτι για να χαλαρώσουμε. Ωστόσο, τι συμβαίνει αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και είμαστε στο ντους για δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά;
  • Κινδυνεύετε να βγείτε από το ντους και να αντιμετωπίσετε μια τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που μπορεί να λιποθυμήσετε.
  • Το υπερβολικά καυτό νερό μπορεί να μας κάνει να χάσουμε ένα μέρος από τα απαραίτητα έλαια του δέρματός μας, που είναι απαραίτητα για να διατηρείται απαλό και ενυδατωμένο. Το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε μια μικρή ανεπάρκεια αντιρρόπησης (αδυναμία του σώματος, ειδικά του κυκλοφορικού συστήματος, να λειτουργήσει σωστά).
  • Είναι καλύτερα να μη μένετε πολλή ώρα κάτω από καυτό νερό ή μέσα σε αυτό. Πέντε ή έξι λεπτά αρκούν. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε το ντους ή το μπάνιο σας με χλιαρότερο νερό. Προσέξτε να μην σας ζεματίσει το καυτό νερό!

Μήπως η σαλάτα σας «παχαίνει»;



Μια σαλάτα θεωρείται από πολλούς ως μια ασφαλής επιλογή κατά τη διάρκεια της δίαιτας, καθώς μπορεί να προσφέρει κορεσμό, πλήθος ευεργετικών συστατικών και παράλληλα λίγες θερμίδες. 
Πράγματι, τα παραπάνω ισχύουν, αρκεί να είναι κανείς προσεκτικός στο είδος της σαλάτας που θα επιλέξει, αφού πολλές σύγχρονες και «gourmet» συνταγές για σαλάτες περιλαμβάνουν υλικά που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έτσι, μια σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, στην οποία προσθέτουμε για παράδειγμα, μια μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό, 2-3 κουταλιές καλαμπόκι, λεμόνι και μετρημένη ποσότητα ελαιολάδου,

Πως να καθαρίσετε γρήγορα μια αγκινάρα!


Αν αποφεύγετε τις αγκινάρες γιατί σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα, εδώ θα δείτε έναν τρόπο για να συντομεύσετε τη διαδικασία!

Τεχνητό δέρμα με αντιγηραντικές ιδιότητες ανέπτυξαν επιστήμονες

Μείωση ρυτίδων έστω και προσωρινά

Τεχνητό δέρμα με αντιγηραντικές ιδιότητες ανέπτυξαν επιστήμονες

Μασαχουσέτη

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν τεχνητό δέρμα, το οποίο μπορεί να «φορεθεί» πάνω από το φυσικό δέρμα και του προσδίνει ξανά νεανική και υγιή εμφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Materials.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της νεοφυούς εταιρείας Olivo Labs, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκερ, ανέπτυξαν ένα βιομιμητικό φιλμ-δέρμα από το πολυμερές υλικό πολυσιλοξάνη με βάση τη σιλικόνη, το οποίο είναι ελαστικό, ανθεκτικό, αόρατο και ενυδατικό. Εφαρμόζει πάνω στο φυσικό δέρμα, το προστατεύει και το κάνει πιο σφιχτό.

Η εφαρμογή του γίνεται με μια διαδικασία δύο σταδίων, καθώς δύο διαδοχικά στρώματα του νέου υλικού (σε μορφή κρέμας ή αλοιφής) απλώνονται πάνω στο φυσικό δέρμα, δημιουργώντας ένα αόρατο φιλμ.

Κι ενώ το φυσικό δέρμα μπορεί να τεντωθεί έως 180% σε σχέση με το αρχικό μήκος του, το τεχνητό δέρμα φθάνει το 250%, επανερχόμενο στην αρχική κατάτασή του μετά το τέντωμα.

Το τεχνητο δέρμα, που αναπνέει κανονικά, έχει την ικανότητα να βελτιώνει την φυσική κατάσταση του φυσικού δέρματος, καθώς προσφέρει καλύτερηενυδάτωση από τις καλλυντικές κρέμες, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Αυτό οδηγεί προσωρινά σε μείωση των ορατών ρυτίδων. 

Πρέπει κανείς να τρώει μετά τις 8 το βράδυ;



Πολύ συχνά ακούμε από επίσημες ή μη πηγές ότι θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλα μας τα γεύματα μέχρι τις 8 το βράδυ.
Μάλιστα, έχουν αποδοθεί πολλές αρνητικές συνέπειες στη νυχτερινή κατανάλωση τροφής, όπως π.χ. αύξηση βάρους και ευκολότερη εναπόθεση σωματικού λίπους.


Τι ισχύει τελικά;

Το ζήτημα της κατανάλωσης τροφίμων το βράδυ, μετά τις 8 μμ, έχει κατά καιρούς ενοχοποιηθεί για πολλά αρνητικά αποτελέσματα, χωρίς όμως τα επιστημονικά δεδομένα να τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ ή κατά του βραδινού φαγητού. Καταρχήν η γενική σύσταση είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε ένα μεγάλο γεύμα κοντά στον ύπνο (είτε πρόκειται για βραδινό ή για μεσημεριανό ύπνο), καθώς μπορεί να προκληθούν προβλήματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, πέψης και απορρόφησης θρεπτικών συστατικών αλλά και επιδείνωση της ποιότητας του ύπνου, λόγω φόρτου εργασίας και υπεραιμάτωσης του γαστρεντερικού μας συστήματος.

Μήπως πάσχετε από δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αέρια; Να πως να λύσετε το πρόβλημα σε ένα λεπτό



Η πιεσοθεραπεία είναι μια δημοφιλής τεχνική στην Κίνα εδώ και αιώνες, ως μέθοδος χαλάρωσης και φυσικής θεραπείας διαφόρων παθήσεων. Είναι παρόμοια με τον βελονισμό καθώς επίσης και τα αποτελέσματά της.
Ωστόσο, η πιεσοθεραπεία μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ζητήματα με αέρια, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα σε λιγότερο από ένα λεπτό, με έναν απλό, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο.
Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε:

Οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν αυτή την συνταγή για αιώνες: μόνιμη αποτρίχωση στο πρόσωπο!



Αν θέλετε να απαλλαγείτε για πάντα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα σας, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη φυσική συνταγή, την οποία μπορείτε να την παρασκευάσετε στο σπίτι.

Συστατικά:
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι από ρεβίθια
  • Μικρή ποσότητα γιαουρτιού ή γάλατος
Παρασκευή

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Μέρος ΣΤ)




Nice Place by ryky

Εμπλέκεστε με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, ταυτίζεστε μαζί του, γίνεστε αυτός; Ή τον αφήνετε να μπει από το ένα αυτί και να βγει από το άλλο, ενώ παραμένετε επικεντρωμένοι στην καρδιά, σε επικοινωνία με το Πνεύμα; Στο σημείο αυτό ενώνεστε με τα Πνεύμα. Φέρνετε όλα τα δικά σας μέρη να επανενωθούν.
Αν και ο διάλογος είναι δυνατός και ξεκάθαρος από έξω, υπάρχει μόνον μία συνομιλία που συμβαίνει και αυτή λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό. Μέσα στην κεντρική αίθουσα της καρδιάς, η οθόνη της ζωής παίζει. Η μάχη του φωτός και του σκότους είναι μέσα σας. Και τα δύο αυτά μέρη είναι Ιερά αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι εντελώς αποδεκτό από εσάς. Για τον λόγο αυτό, οι περιστάσεις του σκότους μπορεί να παρουσιάζονται για να αντιμετωπίσετε το σκοτάδι, και στην πραγματικότητα να κάνετε ειρήνη μαζί του. Θα υπάρξουν επίσης σημεία που θα σας οδηγήσουν έξω έτσι ώστε να μπορέσετε να αναγνωρίσετε το Φως σας, με σκοπό να επιτρέψετε όλη του την λαμπρότητα να λάμψει. Επί πλέον, εμπειρίες χαράς και απελευθέρωσης θα παρουσιαστούν που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε τα σημεία που σας δίνονται. Μπορεί να έχετε ή να μην έχετε συνειδητή επίγνωση σε κάθε περίπτωση, μέχρι που αποφασίσετε να πιστέψετε ότι κάποιος σας μιλάει. Πάντως, αν επιτρέψετε στο σύστημα αυτό των μηνυμάτων να περάσει, θα αντιληφθείτε ότι δεν είστε ποτέ μόνος – και ότι δεν ήσασταν ποτέ. Χρειάζεται μόνον να το ζητήσετε, και οι οδηγίες θα σας δοθούν.
Η αλήθεια είναι η εγγενής δύναμη σας. Είναι η είσοδος στην ελευθερία. Η ελευθερία δεν είναι μια ψευδαίσθηση αλλά μια φυσική κατάσταση ύπαρξης. Η ανθρώπινη κατάσταση, στα καλύτερα και στα χειρότερα της, είναι η απατηλή δημιουργία της λαχτάρας της ψυχής να μεγαλώσει. Αυτό, από μόνο του, αποτελεί την μεγαλύτερη ψευδαίσθηση όλων επειδή δεν υπάρχει απαραίτητο μεγάλωμα. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μια πλήρης ύπαρξη. Η αποκάλυψη αυτή είναι μια απεμπλοκή από τις παγιδεύσεις του φόβου του εγώ, που θα σας ελευθερώσει από τον θάνατο, την έλλειψη εμπιστοσύνης, τον περιορισμό, και από αυτό που σας λείπει. Όλα είναι βήματα που θα σας φέρουν πίσω προς την αλήθεια που είστε πραγματικά. Αυτά είναι τα δώρα που θα λάβετε μέσα από την ανεκτίμητη επένδυση της ενδοσκόπησης και της ειλικρίνειας.

EUROVISION, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ


Ως Έλληνας υπερέχω στη μουσική απ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ως Ελλάδα, μόνον στη μουσική, στην τραγουδοποιϊα δεν παίζομαι σε σύγκριση μ’ όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Ιδιαίτερα τις δεκαετίες ’70, ’80, ακόμα και ’90, γράφτηκαν κομμάτια μοναδικά που τα τραγουδήσαμε και μάς τραγούδησαν. Δεκάδες, εκατοντάδες κομμάτια.
Από μια άποψη, λοιπόν, γιατί να μην πεις τι δουλειά έχω εγώ, η ελληνική μουσική να παρουσιάσω μια μαλακιούλα, ένα φτηνό ψευτοτραγουδάκι μιας χρήσεως και να ...διαγωνιστώ με τα ούρα της Eurovision (στη φωτό η Κύπρια Μαρία Ελενα που τραγούδησε το 2015 για την Ελλάδα).
Eurovision. Το μουσικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπου βέβαια σαρώνει τηλεοπτικά. Επόμενο. Αναμενόμενο. Σήμερα στη Στοκχόλμη είναι ο Α' ημιτελικός, θα ακουστούν, μάλλον θα παιχτούν σε πρώτη φάση μία σειρά τραγουδιών που διεκδικούν πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Ο άλλος ημιτελικός γίνεται μεθαύριο Πέμπτη.
Όσο πιο ρηχό, όσο πιο αντιποιοτικό είναι ένα show, τόσο περισσότερο κόβει εισιτήρια. Η Eurovision είναι η επιτομή της πατσαβούρας με χλίδα, χρώμα, φώτα, λούστρο και κούνημα.

Ο παρεξηγιάρης είναι μίζερος, αλλά ο μίζερος δεν είναι παρεξηγιάρης

Φασόλη Ηλιανα
Ο παρεξηγιάρης είναι μίζερος,  
αλλά ο μίζερος δεν είναι παρεξηγιάρης

Κανονίζεις να βγεις και προκύπτει κάτι, οπότε αναγκάζεσαι να ακυρώσεις την έξοδό σου γιατί δυστυχώς δε θα προλάβεις. Το άτομο όμως με το οποίο είχες κανονίσει να βγεις ανήκει στην κατηγορία ατόμων που παρεξηγούνται και θεωρούν πως όταν τους ακυρώνεις κάτι όσο σοβαρός κι αν είναι ο λόγος, ακυρώνεις τους ίδιους και για να τους ξανακερδίσεις πρέπει να αγωνισθείς πολύ, κάτι που όμως δεν ξέρεις αν αξίζει και ιδιαίτερα.

Προβληματίζεσαι τι να κάνεις και τι να πεις προκειμένου να μην παρεξηγηθεί και όταν τελικά ενημερώνεις, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που φοβόσουν. Παρεξηγείται και για να μιλήσετε ξανά περνούν δύο εβδομάδες και στέλνεις εσύ αντί για εκείνον. Κανονίζετε να βρεθείτε εκ νέου και στην έξοδο σας καταλαβαίνεις πόσο παρεξηγημένος είναι. Δε σου πολυμιλάει και μόλις ανοίγεις συζήτηση και εκθέτεις την άποψή σου και τις σκέψεις σου, θα στις κατσαδιάσει, θα στις ακυρώσει και θα στις αχρηστέψει. Εκεί μπαίνει η μιζέρια του.

3 Συστατικά που θεραπεύουν τις φραγμένες αρτηρίες, τα λιπίδια στο αίμα, τις λοιμώξεις και το κρυολόγημα!

3-συστατικών-Remedy-που-θεραπείες-Φραγμένο-Αρτηρίες-Ρυθμίζει-Blood-Fat-και-Κεράσματα-Λοιμώξεις-και-Κρυολογήματα


Το φυσικό αυτό φάρμακο που παρασκευάζεται στην Γερμανία, αποτελείται από ισχυρά θεραπευτικά συστατικά όπως λεμόνι, τζίντζερ, σκόρδο και νερό.
Μερικά από τα οφέλη για την υγεία από τα τρία βασικά συστατικά αυτής της συνταγής είναι:
  • Έλεγχος των αυξημένων επιπέδων λιπιδίων στο αίμα.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Πρόληψη και θεραπεία της αρτηριακής συμφόρησης.
  • Πρόληψη της κόπωσης
  • Πρόληψη και θεραπεία λοιμώξεων και κρυολογημάτων.
  • Πρόληψη των ελεύθερων ριζών, οι οποίες σχετίζονται με τις πιο σοβαρές ασθένειες.

Φυσική θεραπεία για την απόφραξη των αρτηριών

Ό, τι χρειάζεσαι:
  • 4 μεγάλοι βολβοί σκόρδου
  • 4 αξεφλούδιστα βιολογικά λεμόνια
  • ρίζα τζίντζερ 3-4 cm
  • 2 λίτρα καθαρό νερό
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα