Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να φαρδύνετε τα παπούτσια σας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα στενά παπούτσια το έχουν οι γυναίκες. Εκτός από την  καταστροφική (για τα γόνατα και την μέση ) συνήθεια να φοράνε τακούνια, αγοράζουν τα παπούτσια τους στενά.
Έτσι υποφέρουν φορώντας τα, αφού τα σκληρά και στενά παπούτσια (που είναι μεν της μόδας, αλλά δεν είναι για τα πόδια) τις χτυπάνε.
Εκτός από το να τα πάτε στον τσαγκάρη για να τα ανοίξει στο καλαπόδι, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Ο Βάνκας

vanka
Ο Βάνκας Ζούκοφ, ένα παιδάκι εννιά χρονών, δουλεύει εδώ και τρεις μήνες κάλφας στο τσαγκαράδικο του Αλιάχιν. Τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων δεν πλάγιασε. Περίμενε να φύγει το αφεντικό με τους μαστόρους για τον όρθρο. Και μόλις απόμεινε μονάχος στο μαγαζί, πήρε από το ντουλάπι του αφεντικού το καλαμάρι με το μελάνι, έναν κοντυλοφόρο με σκουριασμένη πένα, άπλωσε το χαρτί στο παλιοτράπεζο με τα εργαλεία και ετοιμάστηκε να γράψει. Προτού ζωγραφίσει το πρώτο γράμμα, γύρισε πολλές φορές το κεφαλάκι του κατά την πόρτα και το παραθύρι, ρίχνοντας κλεφτές, φοβισμένες ματιές, λοξοκοίταξε το μαυρισμένο εικόνισμα που ήταν σφηνωμένο ανάμεσα στα ράφια με τα καλαπόδια και αναστέναξε, προσπαθώντας να λευτερώσει το λαιμό του από έναν κόμπο που τον έπνιγε. Ύστερα γονάτισε μπροστά στον τσαγκαράδικο πάγκο και άρχισε να γράφει:
Πολυαγαπημένε μου παππού Κωσταντή Μακάριτς. Σου γράφω γράμμα. Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ο Θεός να σου δίνει όλα τα καλά. Δεν έχω πια ούτε πατέρα ούτε μάνα, μονάχα εσύ μου απόμεινες.

«Η Δύναμη της Ευχής»


Αλήθεια… αν το τυπικό «Χρόνια Πολλά» που χρησιμοποιούμε κατά κόρον, το πιστεύαμε και λίγο και δεν ήταν απλά Εθιμοτυπία, ο κόσμος γύρω μας δεν θα ήταν καλύτερος;
Ο Λόγος δημιουργεί Πραγματικότητα… αρκεί να συνοδεύεται και από Αλήθεια. Το να εύχεται κάποιος τυπικά κάτι όχι μόνο δεν βοηθάει αυτόν στον οποίο απευθύνεται η ευχή, αλλά εγκλωβίζει και το πρόσωπο που την δίνει σε μια ατέρμονη Συνήθεια που μηχανιστικά του απομυζεί την Ενέργεια…
Για αυτό όταν ευχόμαστε κάτι, ας το πιστεύουμε πραγματικά…

Κάποιος θα ονειρευτεί


Novalis
Τι θα ονειρευτεί το ανεξιχνίαστο μέλλον; Θα ονειρευτεί ότι ο Αλόνσο Κιχάνο μπορεί να γίνει Δον Κιχώτης χωρίς να εγκαταλείψει το χωριό του και τα βιβλία του. Θα ονειρευτεί πως μια βραδιά του Οδυσσέα μπορεί να είναι πιο πλούσια από το ποίημα που θ’ αφηγηθεί τους άθλους του. Θα ονειρευτεί ανθρώπινες γενεές που δε θ’ αναγνωρίζουν το όνομα Οδυσσέας. Θα ονειρευτεί όνειρα πιο συγκεκριμένα απ’ τη σημερινή αγρύπνια. Θα ονειρευτεί ότι θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα αλλά δε θα τα κάνουμε, γιατί θα ‘ναι πιο πραγματικό να τα φανταζόμαστε.

Το δέντρο της ζωής

να επίκαιρο παραμύθι που μας χάρισε η Άγγυ Βλαβιανού:
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα παιδάκι πολύ λυπημένο.
Ο μπαμπάς του είχε φύγει μακριά και φαίνεται πως είχε πάρα πολλές δουλειές, γιατί δεν προλάβαινε ούτε να του γράψει – και για τηλέφωνο ούτε λόγος, γιατί είχε πάει τόσο πολύ μακριά ο μπαμπάς, που ή το τηλεφώνημα στοίχιζε πάρα πολύ κι εκείνος δεν είχε τόσα χρήματα ή όταν κατάφερνε να τηλεφωνήσει ήταν βαθιά μέσα στη νύχτα και το παιδάκι κοιμόταν και δεν κατάφερνε να του μιλήσει.
Η μαμά του πάλι έλειπε σχεδόν όλη τη μέρα, γιατί έπρεπε να δουλεύει κι εκείνη πολύ για να έχουν χρήματα για να ζήσουν.
CATS AGUI
Κάθε πρωί που η μαμά άφηνε το παιδάκι στην πόρτα του σχολείου, του έδινε ένα φιλάκι στο μάγουλο, όπως και κάθε βράδυ, λίγο πριν πάει να κοιμηθεί. Πάντα βιαζόταν η μαμά, έτσι και τα φιλάκια της ήταν βιαστικά, μα το παιδάκι ήξερε πως κάθε φιλάκι της μαμάς έλαμπε σαν ήλιος για μια στιγμή πάνω στο μάγουλό του κι έπειτα σιγά σιγά θάμπωνε, αλλά δεν έσβηνε ποτέ. Κι έτσι το πρόσωπό του, μετά από τόσα πολλά πολλά φιλάκια, ήταν φωτεινό ακόμη και τις πιο γκρίζες μέρες, αυτές με τη βαριά συννεφιά που σε κάνει να ξεχνάς αν ξημέρωσε ή έχει νυχτώσει.

Πες πως είσαι σ' ένα παραμύθι και ξεκίνα "μια φορά κι' ένα καιρό ". Παραμύθι είναι η ζωή, τι νόμισες....




Έτσι ακριβώς! !!!!! 
Δεν ωφελεί να κρύβεσαι ή να φοβάσαι. 
Δεν ωφελεί να κρύβεις ποιος είσαι, τι είσαι, 
τι θέλεις τι ζητάς και τι αγαπάς. 
Δεν ωφελεί να κυνηγάς κανέναν. 

Όποιος σε θέλει και σ' αγαπά, 
θα βρει τρόπο να σε βρει και να έρθει σε σένα. 
Κι αν σε αγαπά, 
θα θέλει να είσαι ευτυχισμένος. 

Όποιος δεν σε θέλει πραγματικά, 
πάντα θα ψάχνει εμπόδια και θα βρίσκει δικαιολογίες. 
Όσο και να θυσιάζεσαι ή να λιώνεις σ' ένα μέρος για κάποιον, 
δεν πρόκειται να σε δει, αν δεν το επιλέξει. 

Ο τρόπος ανατροφής των παιδιών επηρεάζει την αντίδρασή τους στα στρες


Σύμφωνα με την καινούργια επιστήμη την «Επιγενετική» για την οποία σας έχω μιλήσει σε ένα μικρό βίντεο παλαιότερα,σαν γονείς, μεταφέρουμε στα παιδιά μας γονίδια (DNA) επηρεασμένα από τα στρες που εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή, και από τον τρόπο που τα αντιμετωπίσαμε.

Γιατί, μέσα σε κάθε ωάριο και σπερματοζωάριο που ενώνονται για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλάσμα, βρίσκονται όλα τα γονίδια των δύο γονιών, επηρεασμένα από τα δικά τους στρες, αλλά και από τα στρες όλων των γενεών που προηγήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε αυτούς μέσω των δικών τους γονιών...
Στη συνέχεια, κατά τους 9 μήνες της κυοφορίας, η μητέρα μεταφέρει στο έμβρυο, τις ορμόνες και τις υπόλοιπες χημικές ουσίες που παράγονται στο σώμα της από  τα διάφορα στρες της ζωής που αντιμετωπίζει,  επηρεάζοντας έτσι και πάλι το παιδί που έχει στα σπλάχνα της.

Γεννιούνται επομένως παιδιά, που φέρουν γονίδια επηρεασμένα από τα στρες των γονέων. Αλλά μέσα στον όρο «γονείς», θα πρέπει να συμπεριληφθεί εδώ, ολόκληρη  ανθρωπότητα, αφού κάθε γενεά, αφήνει το αποτύπωμά της επάνω στη λειτουργία των γονιδίων και μεταφέρονται αυτά έτσι αλλοιωμένα στην επόμενη γενεά.

Πώς να μπλοκάρετε τα αιτήματα για παιχνίδια και εφαρμογές στο Facebοok



΄΄Βομβαρδίζεστε΄΄ συνεχώς από γνωστούς και αγνώστους με αιτήματα για συμμετοχή σε παιχνίδια ή διάφορες άλλες εφαρμογές στο Facebook στις οποίες όμως δεν θέλετε να συμμετάσχετε αλλά δεν ξέρετε και θα τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποκλείσετε μόνιμα αυτού του είδους τις ενημερώσεις, είτε αυτό αφορά τα συγκεκριμένα αιτήματα είτε τα πρόσωπα. Παρ΄όλα αυτά ο τρόπος για να μπορέσετε να αποκλείσετε αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι πολύ απλός. Πατήστε εδώ και θα μεταφερθείτε στο κέντρο εφαρμογών στη σελίδα του facebook που βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα αιτήματα που σας έχουν αποσταλεί:

Cartoon generator : Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε Cartoons



Το Cartoon Generator είναι μια απλή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούμε να μετατρέψουμε τις εικόνες μας Cartoons. Με ένα μόνο κλικ, θα έχετε 19 καρτουνίστικες εικόνες από ένα αρχείο εικόνας. Πώς; πολύ απλά τρέξτε την εφαρμογή πατήστε open επιλέξτε την φωτογραφία που θέλετε να μετατρέψετε, πατήστε Generate και θα έχετε στην διάθεσή σας 19 πρότυπα σχέδια Cartoonς. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες μπορείτε να αλλάξετε τα σχέδιο τα χρώματά και τις υφές τους.

Η Πραγματική Αιτία Θανάτωσης Του Σωκράτη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
 «Ο ανεξέταστος βίος δεν αξίζει να τον ζει ο άνθρωπος»
Απολογία Σωκράτους (Πλάτων)
 Σε ηλικία 70 χρόνων ο Σωκράτης βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά σε δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τρεις κατηγορίες: Ότι δεν αναγνωρίζει τους θεούς της πόλης, ότι παρουσιάζει νέες θεότητες και ότι με τη διδασκαλία του διαφθείρει τους νέους. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, όπως την αφηγείται ο Πλάτωνας, σε σύγχρονους όρους θα λέγαμε ότι κατηγορήθηκε σαν άθεος, βλάσφημος και λαοπλάνος.
Οι κατηγορίες δεν ήταν καινούργιες καθώς ο Σωκράτης είχε ήδη τη φήμη, από χρόνια πριν, κάποιου που προσβάλει τα θεία και «ερευνά με περιττό ζήλο τα φαινόμενα που συμβαίνουν κάτω από τη γη και στον ουρανό, και τα άδικα λόγια τα κάνει να φαίνονται δίκαια, και αυτά τα διδάσκει και στους άλλους»[1]σελ.29. Ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες, τον παρουσιάζει να έχει ιδρύσει σχολή όπου αμείβεται για να προσφέρει υπηρεσίες διδασκαλίας στην τέχνη της εξαπάτησης, συνήθως για να αποφεύγουν οι μαθητές του την αποπληρωμή των χρεών τους. Είναι ένας ρακένδυτος, ασκητικός δάσκαλος, πεινασμένος και με παντελή αδιαφορία για τα τεκταινόμενα της πραγματικής ζωής. Ο κωμικός ποιητής Εύπολις από την άλλη, τον παρουσίαζε σαν κλέφτη και σαν έναν πάμπτωχο πολυλογά, που δεν ήξερε από πού θα προέλθει το επόμενο γεύμα του.
Ο Σωκράτης στην Ακαδημία Αθηνών (στο βάθος ο Απόλλωνας)
Ο Σωκράτης στην Ακαδημία Αθηνών (στο βάθος ο Απόλλωνας)

Αντιφατικές εκφράσεις: «Αν υπήρχε Θεός, δεν θα πέθαιναν τα παιδιά στην Αφρική!»

GodAfricaC

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν κάποιες εκφράσεις που τις επαναλαμβάνουμε ή τις ακούμε συνέχεια. Τις έχουμε αποδεχτεί και πολλές φορές τις αναμεταδίδουμε χωρίς να σκεφτούμε βαθύτερα αν μας εκφράζουν ή όχι και ακόμα περισσότερο αν αυτό που περιέχουν είναι λογικό ή αντιφατικό.
Μια τέτοια πολυχρησιμοποιημένη έκφραση που ανήκει στις «κλασικές» είναι αυτή που υποστηρίζει ότι «αν υπήρχε Θεός, δεν θα πέθαιναν τα παιδιά στην Αφρική!». Όταν την υιοθετούμε, γίνεται συνήθως διότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την συνύπαρξη του Θεού με την εικόνα ενός αθώου παιδιού να πεθαίνει από την πείνα. Οπότε, μέσα από αυτό τον συλλογισμό καταλήγουμε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, άρα δεν υπάρχει Θεός.  Ασχέτως με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ένα από εμάς, όπου και είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι επιθυμούμε χωρίς καμία εξήγηση, εδώ θα εξετάσουμε την συγκεκριμένη αυτή έκφραση καθαρά μέσα από το πρίσμα της λογικής, για να βρούμε τι νοήματα ακριβώς περιέχει και πόσο αυτά μπορεί να είναι αντίθετα μεταξύ τους.
Η βασική παραδοχή που γίνεται μέσα από αυτή την έκφραση είναι ότι όταν κάποιος πεθαίνει σημαίνει ότι τιμωρείται. Αν και αυτό ακούγεται ανθρωπίνως λογικό έρχεται σε αντίθεση με την μη ύπαρξη του Θείου. Αυτό συμβαίνει γιατί η παραδοχή ενός μεταθανάτιου σταδίου όπου επιτελείται η «τιμωρία» απαιτεί την ύπαρξη του Θεού ή όπως αλλιώς θέλει κάποιος να τον ονομάσει. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε ο Θεός, δεν θα υπήρχε και η «τιμωρία». Αρά πώς μπορεί να υποστηρίζει η έκφραση αυτή την μη ύπαρξη του Θειου αλλά ταυτόχρονα την ύπαρξη της τιμωρίας;

Βγάλε τους μολυσματικούς ανθρώπους από τη ζωή σου


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα έπρεπε να μην είχαν υπάρξει ποτέ στη ζωή σου. Ποτέ και για κανένα λόγο. Άνθρωποι που συναναστρεφόσουν μαζί τους καθημερινά, που τους θεωρούσες κομμάτι της ζωής σου και μια ωραία πρωία ανακάλυψες πόσο μεγάλο λάθος έκανες. Το μεγαλύτερο κακό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι χάνεται χρόνος, πολύς και πολύτιμος.

Στις ερωτικές σχέσεις το γεγονός αυτό είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο μέχρι να κάνει είσοδο ο κατάλληλος άνθρωπος. Στα υπόλοιπα είδη σχέσεων όμως; Οι εσωτερικές απορίες, έχουν την τιμητική τους. «Γιατί δεν τον πήρα χαμπάρι από την αρχή;» «Πόσο χαζή νιώθω που της έδωσα τόσα;» «Τι μαλάκας ήμουν!» Όλοι μας έχουμε νιώσει έτσι σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας.

Έχουμε βάλει ανθρώπους στη ζωή μας που τελικά αποδείχτηκαν ανάξιοι να μείνουν σ? αυτή. Οι μολυσματικοί άνθρωποι έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι αχάριστοι. Έχουν, δηλαδή, το μεγαλύτερο ελάττωμα του σύμπαντος κόσμου. Όποιος είπε ότι η αχαριστία δεν πληρώνεται με κανένα νόμισμα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Έχουν κι άλλα ελαττώματα. 

Η Τροφική Προπαγάνδα


Η Τροφική Νέα Τάξη Πραγμάτων
Η Απάτη / Προπαγάνδα του αιώνα – Τροφές και φάρμακα
Τα τελευταία εκατό+ χρόνια, το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση.
Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3 τοις εκατό στο 20 τοις εκατό. Οι διαβητικοί από το 0,1 τοις εκατό στο 20 τοις εκατό. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι:
*Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά;
*Κρέατα και γαλακτοκομικά [8] προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων;
*Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ;

Η ηρεμία στο ζευγάρι οφείλεται στη γυναίκα


Ένα από τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου φαίνεται να συνδέεται με την ικανότητα των γυναικών να ηρεμούν πιο γρήγορα, έπειτα από μια έντονη διαφωνία, υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου στο Berkeley. Από την άλλη, η ίδια ικανότητα στους άνδρες φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση σε μακροχρόνια βάση όσον αφορά την ικανοποίηση ενός ζευγαριού.
iremia_zeygari_gynaika
Πιο ευτυχισμένα φαίνεται να είναι τα ζευγάρια, στα οποία η γυναίκα ηρεμεί πιο γρήγορα μετά από ένα καβγά

Φωτογραφίζοντας τον χωρισμό


Η Laura Stevens αποφάσισε να απαθανατίσει τη γυναίκα μετά τον χωρισμό. Μια οποιαδήποτε γυναίκα η οποία βιώνει την απώλεια. Ολ’ αυτά τα συναισθήματα που δεν αντιστοιχούν σε φθόγγους αποδίδει με υπέροχο τρόπο μέσα από τις φωτογραφίες της η Laura Stevens. Στις εικόνες της έχει απαθανατίσει φίλες, αλλά και άγνωστες γυναίκες θέλοντας να δημιουργήσει εικόνες βγαλμένες από τα ψυχολογικά στάδια που περνάει μια γυναίκα μόλις έχει βιώσει την απώλεια.
 Pauline
Το διάβασμα, το τσιγάρο, το κρασί, οι πιο απλές καθημερινές σου συνήθειες δεν έχουν πια κανένα νόημα και δεν προσφέρουν καμία απόλαυση όταν δεν τα ζεις με τον άνθρωπο που θα ήθελες. Οι ηρωίδες της Laura Stevens βιώνουν με το βλέμμα, το σώμα, τις στάσεις του σώματος την πραγματική διάσταση του χωρισμού που όλες έχουμε ζήσει λιγότερο ή περισσότερο.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ



Σήμερα θα ήθελα να Αναφερθώ στην Εσωτερική μου ανάλυση προς τον Ήρωα των Ηρώων Αχιλλέα, καθώς είδα από μια φίλη μερικές αναλύσεις για ένα αγαπημένο μου εσωτερικό πρότυπο, και θα ήθελα να προσθέσω στην ωραία ανάλυσή της τη δική εκδοχή!

1) Ο Αχιλλέας ήξερε ότι αν πάει στο πόλεμο θα πεθάνει, το επέλεξε συνειδητά, διάλεξε τη μοίρα του!
Επιλέγει το δρόμο του θανάτου του εγώ, της αναβάθμισης, και σαν όπλο έχει τον ίδιο τον "εγωισμό" της επέκτασης του ολικού εαυτού !

2) Ο Πάτροκλος ήταν ο καλύτερος-πιστός φίλος του Αχιλλέα !
(αρχ. ελλ. Πάτροκλος ή Πατροκλῆς < πατῆρ + κλέος (δόξα), "η δόξα του πατέρα, αυτός που δοξάζει τον πατέρα του").

3)Βλέπουμε πως η φιλία, η πίστη και η μαθητεία η προστασία και η πατρότητα ήταν αρετές που "συνόδευαν" τον Αχιλλέα στη μάχη(αυτογνωσία)!

ΟΙ (ΕΣΩ-ΓΗΙΝΟΙ)ΓΚΡΙΖΟΙ GREYS Η ΖΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ

Ένας φίλος με ρώτησε τί συμβολίζει η ΖΑΙΟΝ στη ταινία "The MATRIX"!



Με μια συνειδητή παρατήρηση ο κάθε "έμπειρος" , μπορεί να δει στη Ζάιον ,
 την "ΠΕΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ" !
Αν παρατηρείτε και εννοήσετε θα δείτε ότι λέει στο έργο, ότι,
 μετά την καταστροφή που ήρθε από την φαινομενική επιτυχία δημιουργίας  "τεχνητής νοημοσύνης", η ανθρωπότητα εισήλθε στο εσωτερικόυς υπονόμους (εκεί που πανε τα περιττώματα για ανακύκλωση !!!)
της παλιάς ανθρωπότητας,
διότι οι μηχανές κατέλαβαν την κυριαρχία με πολέμους!

Εντωμεταξύ το Μάτριξ συνεχιζόταν στην επιφάνεια των "ονείρων" όσων μπορούσαν να συνδεθούν από "κάτω",
  και από τους ήδη κοιμισμένους "πάνω" !

Θέλει πολύ μυαλό τώρα φίλοι να καταλάβουμε?
Ας αποκωδικοποιήσουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα