Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεπέρασε Τους Φόβους Σου!


Ξεπέρασε Τους Φόβους Σου! Φόβος - Φως Σύνεση Αλήθεια Άγχος Πλάνη Ξεπερνώ προβλήματα
Τι πιο συνηθισμένο και καθημερινό από το να φοβάσαι; Ξυπνάς με φόβο αν θα ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις της ημέρας, κοιμάσαι με τον φόβο ότι δεν ήσουν ικανός. Φοβάσαι την επόμενη μέρα, φοβάσαι το άγνωστο. Δεν είναι καιρός, λοιπόν, να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν οι φόβοι μας, τι μας ωθούν να πράττουμε ή να μην πράττουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς; Ο Φόβος ήταν και είναι ένα από τα βασικότερα Ψυχικά Απόβλητα που μας «μολύνει» τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και διαστρεβλώνει την συμπεριφορά μας .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΦΟΒΟΣ; 

Μπορεί να μην γνωρίζεις τι ακριβώς είναι, σίγουρα, όμως, τον έχεις νιώσει να σε πλημμυρίζει! Αν ήταν θερμοκρασία θα ήταν το απόλυτο ψύχος και, αν τα πάντα είναι σε κίνηση, σίγουρα θα χαρακτηριζόταν ως ακινησία. Πόσες φορές στο ερέθισμα ενός μεγάλου σου φόβου δεν ένιωσες παράλυση των άκρων του σώματός σου και ψύχος να διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα όλο σου το κορμί; Οπότε μπορεί να μην γνωρίζουμε νοητικά τι ακριβώς είναι, άλλα συναισθηματικά τον βιώνουμε και μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι, όποια μορφή πάρει ένας φόβος, μας οδηγεί τελικά σε μη δράση-ακινητοποίηση ή στο να διαστρεβλώσει μία δράση μας χωρίς αυτό να είναι συνειδητή μας επιλογή, δηλαδή, χωρίς να σκεφτούμε τι κάνουμε.

ΛΑΔΙ…ΑΛΑΤΙ ΣΟΔΑ..ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..


Ο Ηλίας με¨εγκαλει¨πως εχω εμμονη με το εξαιρετικό παρθενο λάδι.

Δεν εχει αδικο. Οντως αγαπώ το λάδι μια κι η καταγωγή μου ειναι απο νησί που 

παραγει το καλυτερο λάδι στο κόσμο.

Ηδη μιλήσαμε για το τί μπορεί να μας προσφέρει το λάδι, παρέα με το άλλο πολύτιμο στοιχείο το πραγματικό θαλασσινο αλάτι μας.
Σημερα θα δούμε μιαν αλλη εξαιρετική εφαρμογή του..
Θα κάνουμε μια οδοντοκρεμα, θεραπευτική, καλλυντική και λευκαντική, κι έτσι θα ξεπεράσουμε τις διαφορες εξυπνες διαφημίσεις που μας πασάρουν ενω απολαμβάνουμε μια ευχαριστη ταινία στην …τζαματη (εκφραση κι αυτη ) τηλεόραση μας, με το κατακαίνουργιο ψηφιακό σήμα..

Η γλώσσα του σώματος, επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις

Είναι σημαντικό πάντοτε να θυμάστε ότι οι άνθρωποι επικοινωνούν σε διάφορα επίπεδα.
Εάν θέλετε να μη φανερώνετε το τι πραγματικά σκέπτεστε, προσέχετε στο τι μηνύματα μεταδίδει η μη προφορική συμπεριφορά σας.Μάθετε να ακούτε με τα μάτια σας και σίγουρα θα έχετε πολλά να κερδίσετε.
Δώστε σημασία στην έκφραση του προσώπου του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε. Προσέξετε το πως σας κοιτάζει με τα μάτια του, ποια στάση έχει το σώμα του, που και πως έχει τα χέρια και τα πόδια του. Παρατηρείτε με προσοχή τις κινήσεις του, πως περπατά, ποια σημασία δίνει στην παρουσία σας ή σε αυτή άλλων.
Εάν αποκτήσετε αυτούς τους αυτοματισμούς στις αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, θα είστε σε θέση να συλλέγετε πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών για τα άτομα με τα οποία έρχεστε καθημερινά σε επαφή προτού αυτά ακόμη ανοίξουν το στόμα τους για να μιλήσουν.
Ακόμη καλύτερα, ο προσεκτικός παρατηρητής της γλώσσας του σώματος έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει εάν αυτά που λέει προφορικά ο συνομιλητής του, συμβαδίζουν με αυτά που σκέφτεται βαθιά μέσα του και άθελα του τα εκφράζει με τις μη προφορικές του εκφράσεις.

Συνελήφθη ταλιμπάν, με ατσάλινη θωράκιση στο πέος του! Δεν θα πιστεψετε το γιατι…


Αν δεν ήταν πράγματι τόσο σοβαρό, θα ήταν απολύτως γελοίο…
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε έλεγχο της αστυνομίας του Πακιστάν, βρέθηκε με μια μεταλλική ασπίδα γύρω από το πέος του…!
Ερωτηθείς σχετικά με τον σκοπό της προστασίας αυτής, η απάντησή του ήταν: «θέλω να κρατήσω το πέος μου ανέπαφο μετά την έκρηξη, έτσι ώστε να μην έχουν σεξουαλικά προβλήματα οι 72 παρθένες που θα έρθω σε επαφή στον παράδεισο!”

Eρευνα για τη χρήση υπερουράνιων στοιχείων (TRU) ως καύσιμο

Η Hitachi ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την ανανέωση της συνεργασίας της με τρία αμερικανικά πανεπιστήμια – το ΜΙΤ, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο Μπέρκλι στην Καλιφόρνια – με στόχο την έρευνα για τη χρήση υπερουράνιων στοιχείων (TRU) ως καυσίμων και την ανάπτυξη ανανεώσιμων αντιδραστήρων ζέοντος ύδατος (RBWR). Η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε δραματική μείωση του χρόνου ημιζωής των πυρηνικών καυσίμων.
purinika-apoblita
Οι RBWR θα μπορούσαν εν δυνάμει να χρησιμοποιούν TRU που έχουν αποσπαστεί και καθαριστεί από εξαντλημένα καύσιμα, ως (νέα) καύσιμα μαζί με ουράνιο (φωτογραφία αρχείου).
Το ουράνιο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο σε πυρηνικούς αντιδραστήρες περιέχει υπερουράνια στοιχεία, τα οποία είναι βλαβερά για τους ανθρώπους, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται περίπου 100.000 χρόνια για να υποχωρήσουν οι ραδιενεργές τους ιδιότητες στα επίπεδα του ορυκτού ουρανίου που συναντάται στη φύση. Τα κύρια υπερουράνια στοιχεία που εμφανίζονται στα χρησιμοποιημένα πυρηνικά καύσιμα είναι ισότοπα πλουτωνίου, κουρίου, ποσειδωνίου και αμερικίου, τα οποία έχουν ιδιαίτερα μεγάλους χρόνους ημιζωής, όπως και τα διαβόητα ισότοπα ουρανίου.

Υποχρεωτικά πλέον τα εσώρουχα στην ελληνική βουλή! Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ!

050914143119_9830
Τέλος στο καυτό θέαμα που δημιουργούσαν μέχρι σήμερα οι βουλευτίνες του ελληνικού κοινοβουλίου οι οποίες επιλέγανε να μην κάνουνε χρήση στηθόδεσμου βάζει αιφνιδιαστικά -μεταξύ άλλων- η κυβέρνηση!
Σφοδρές αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητάει άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους -όπως υποστηρίζει- ενδυματολογικής νομοθετικής πράξης αλλά και οδήγηση της χώρας στις κάλπες!
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίουανέβηκε στο βήμα της βουλής με ένα casual μπλουζάκι το οποίο αποκάλυπτε τόσο την πλήρη απουσία σουτιέν όσο και την παράλληλη και ανεξήγητη κατά ορισμένους διέγερση του στήθους αυτής.

Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία κατανόησης του εαυτού μας


images
“Ερώτηση: Τι είναι, κατά τη γνώμη σας, ο αληθινός διαλογισμός;
Κρισναμούρτι: Ποιος είναι ο σκοπός του διαλογισμού; Και τι εννοούμε με τον διαλογισμό; Δεν ξέρω αν έχετε διαλογιστεί, οπότε ας πειραματιστούμε μαζί για να ανακαλύψουμε τι είναι ο αληθινός διαλογισμός. Μην ακούτε απλώς τι λέω γι’ αυτόν. μαζί θα ανακαλύψουμε και θα βιώσουμε τι είναι ο αληθινός διαλογισμός. Γιατί ο διαλογισμός είναι σημαντικός, δεν είναι; Αν δεν ξέρεις τι είναι ο σωστός διαλογισμός, τότε δεν υπάρχει αυτογνωσία. και χωρίς να γνωρίζεις τον εαυτό σου, ο διαλογισμός δεν έχει νόημα. Το να κάθεσαι με τα μάτια κλειστά σε μία γωνία ή να περπατάς στον κήπο ή στο δρόμο, και να προσπαθείς να διαλογιστείς, δεν έχει νόημα. Αυτό οδηγεί μόνο σε μια ιδιόμορφη συγκέντρωση που είναι αποκλεισμός από το περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι μερικοί από εσάς έχουν δοκιμάσει όλες τις μεθόδους. Δηλαδή, προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε κάτι ιδιόμορφο και να αναγκάσετε το νου, να είναι συγκεντρωμένος καθώς αυτός περιπλανιέται παντού· κι όταν αυτό αποτυγχάνει, προσεύχεστε.

Τα μυστικά της ταφής των Μακεδόνων βασιλιάδων



Πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων από τους Τημενίδες έγιναν οι Αιγές, «ο τόπος με τα πολλά κοπάδια».

Στη νότια άκρη του μακεδονικού κάμπου και στους πρόποδες των Πιερίων, ήταν κατ΄ έθιμο ο τόπος όπου έθαβαν τους βασιλείς, τουλάχιστον της συγκεκριμένης δυναστείας. Ήταν ονομαστές στην αρχαιότητα για τον πλούτο των βασιλικών τάφων που υπήρχαν στην εκτεταμένη νεκρόπολή τους.

Ακόμα και όταν ο Αρχέλαος οδηγήθηκε στη μετατόπιση του διοικητικού κέντρου στην Πέλλα, που τότε ήταν ένας ασήμαντος παραθαλάσσιος οικισμός, η πόλη των Αιγών δεν έχασε τη σημασία της. Παρέμεινε το πατροπαράδοτο κέντρο των Μακεδόνων, η πόλη όπου τελούνταν οι κρίσιμες ιεροτελεστίες και γιορτάζονταν οι μεγάλες γιορτές και σπουδαίο κέντρο παραγωγής πολιτισμού.

Στον κάμπο, στα βόρεια της πόλης, απλώνεται η αχανής νεκρόπολη των Αιγών. Επίκεντρο της ανασκαφικής έρευνας, η νεκρόπολη έχει δώσει πλούσια ευρήματα που τεκμηριώνουν όχι μόνον τις μεταθανάτιες πεποιθήσεις, αλλά αυτόν καθεαυτόν τον πολιτισμό των Μακεδόνων, του ακριτικού ελληνικού φύλου που μένοντας έξω από τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις του Νότου διατήρησε μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια δομές, ήθη και παραδόσεις που ανακαλούν τον κόσμο του ομηρικού έπους.

Ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ομιλία του Πρωθυπουργού εγκαινιάστηκε χθες η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 4000 αστυνομικών και δεκάδων χιλιάδων άλλων μπουγατσόφιλων από ολόκληρο τον κόσμο.

Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι η Ελλάδα δεν κοιτάζει πίσω στο χθες που τόσο μας πλήγωσε αλλά κοιτάζει μπροστά στο αύριο που θα μας στείλει στον τάφο, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα απογειώνεται, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση αλλά αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα γνώρισε τρελή ανάπτυξη μέσα στο 2014, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο 2015 να καλέσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις υπόλοιπες υπερδυνάμεις για να συζητήσει μαζί τους το μέλλον του καπιταλισμού.

Πόσο συχνά μπορείς να κάνεις καθαρισμό προσώπου;

Η συχνότητα καθαρισμού του προσώπου καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο δέρματος και την ποσότητα του σμήγματος που εκκρίνει. Σε γενικές γραμμές, στα κανονικά δέρματα μπορεί να γίνεται 1-2 φορές τον χρόνο, ενώ στα λιπαρά ή μικτά κάθε 3 μήνες. Επίσης σε περιπτώσεις παθολογικής σμηγματόρροιας μπορεί να χρειάζεται και μία φορά τον μήνα, αλλά αυτό είναι καλύτερο να το κρίνει μόνο ο ειδικός θεραπευτής – αισθητικός. Αυτά επισημαίνει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά υπογραμμίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, στον καθαρισμό πρέπει να αφαιρείται μόνο η περιττή ποσότητα του σμήγματος και όχι όλο.

Τι πιστεύουν οι επιστήμονες για τον Θεό;


Πολλοί νομίζουν ότι οι επιστήμονες είναι άθεοι. Ισχύει; Μάλλον όχι. Νομπελίστες και καταξιωμένοι ερευνητές φαίνεται να έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα – το οποίο απλώς διατυπώνουν με διαφορετικές λέξεις ο καθένας. Τα μάτια τους έχουν δει πολλά, επομένως αξίζει να τους προσέξουμε. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ξεκίνησαν ως άθεοι, αλλά στην πορεία ομολόγησαν ότι έμειναν έκθαμβοι από τη σοφία και την πολυπλοκότητα που ανακάλυψαν. Ας δούμε τι έχουν πει κάποιοι κορυφαίοι επιστήμονες για τον Θεό και το θαυμαστό σύμπαν.
Γιατροί: Πρώτα εμείς, μετά αναλαμβάνει ο Θεός
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ειδικά στην ιατρική, το ποσοστό όσων επιστημόνων πιστεύουν είναι πολύ υψηλότερο από κάθε άλλο κλάδο. Σύμφωνα με τον Δρ. J. Edward Hill, πρόεδρο της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, η πίστη σε μία ανώτερη οντότητα είναι ζωτικής σημασίας για έναν γιατρό, γιατί του δίνει την ικανότητα να περιθάλπει σωστά τους ασθενείς του – ειδικά σε περιπτώσεις όπου η ζωή κρέμεται από μια κλωστή. Πολλοί γιατροί – κυρίως χειρουργοί – παραδέχονται επίσης ότι στα δύσκολα κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν έναν άνθρωπο, όμως από ένα σημείο και μετά νιώθουν ότι καθοδηγούνται από κάποιο αόρατο χέρι. Πρώτα εμείς, μετά αναλαμβάνει ο Θεός, λένε χαρακτηριστικά.

Μπουγελώσου!

ice-bucket-challenge-1940x1091

Είσαι πλούσιος και ξιπασμένος;
Είσαι… σελέμπριτι;
Είσαι «σούπερ είδωλο» και πλέι μπόι;
Είσαι μεγιστάνας ή σούπερ σταρ της σόου μπιζ;
Μήπως είσαι απλώς σαχλαμάρας, ένας ηλίθιος και μισός ή ένα τυπικό δείγμα του «φάσιον βίκτιμ»;
Ο,τι κι αν είσαι δείξε την φιλανθρωπία σου.
Φώναξε τις κάμερες, κάλεσε τους φωτογράφους, πόζαρε στους κάθε λογής παπαράτσι που δεν αφήνουν μαλακία για μαλακία που να μην την καταστήσουν δημόσιο θέαμα, και κάνε την καλή σου πράξη:
Μπουγελώσου!

Ντι Μαρία: "Η Ρεάλ μου είπε να μην παίξω στον τελικό του Μουντιάλ"

Απίστευτες καταγγελίες από τον Άνχελ ντι Μαρία κατά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός μέσος αποκάλυψε ότι οι "μερένγκες" του έστειλαν επιστολή με την οποία του ζητούσαν να μην αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!
Ο διεθνής Αργεντινός εξαπέλυσε μύδρους κατά της πρώην ομάδας του μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio América" και στην εκπομπή "América & Closs" της πατρίδας του.
"Πήρα ένα γράμμα στις 11:00 (σ.σ. τοπική ώρα) εκείνης της ημέρας (σ.σ. του τελικού του Μουντιάλ) που μου ζητούσε να μην αγωνιστώ. Παίζαμε στις 16:00 και ετοιμαζόμουν για να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, γνωρίζοντας ότι μπορεί να τραυματιζόμουν. Το έσκισα και ένιωσα άσχημα μέσα μου, καθώς αισθάνθηκα πως όλη η πίεση είναι πάνω μου. Από τη στιγμή που έλαβα το γράμμα, δεν με ένοιαζε τίποτα πλέον".

Απόρριψη: πολύ κακό για το τίποτα!


Απόρριψη λες και νιώθεις ότι ένα αδηφάγο τέρας έρχεται να σε καταπιεί. Τόσο κακό για το τίποτα. Για μια λέξη που ούτε καν έπρεπε να υπάρχει στο λεξιλόγιο σου.

Τι σημαίνει αν κάποιος σου πει όχι για κάτι που του προτείνεις; Ότι απλά έχει άλλη διάθεση από αυτήν που έχεις εσύ. 

Τι σημαίνει αν κάποιος σου πει να χωρίσετε; Κι εδώ ισχύει το ίδιο. Απλά έχει άλλη διάθεση από αυτήν που έχεις εσύ.

Πρέπει να καταλάβεις ότι το Όχι του άλλου, αφορά μόνο τον ίδιον. Αφορά τα βιώματα του, τις προσδοκίες και τις περιχαράξεις του, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που έχει εξελίξει το εγώ του. Αφορά τον τρόπο που έχει συναντήσει τον εαυτό του. Ακριβώς όπως το ¨Όχι¨ το δικό σου αφορά μόνον εσένα και τον τρόπο που Εσύ έχεις συναντήσει τον εαυτό σου...


Σταμάτα λοιπόν να κλαις, να πονάς, να νιώθεις ανάξιος, να νιώθεις ανάξια, μη επιθυμητός, μη επιθυμητή, γιατί όλα είναι πλάνη...

Τι θα γίνει, σε κάθε ¨Όχι¨ που θ΄ ακούς, εσύ θα γίνεσαι ερείπιο και θα παραιτείσαι από τη ζωή;

Η ζωή που περνά από μπροστά σου



Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα


«Απαθανατίζω. Φυλακίζω στιγμές. Γραπώνω σε εικόνες το παρελθόν. Τα συλλέγω κι αναπολώ. »

Η_ζωή_που_περνά_από_μπροστά_σου

 Αυτό θα μου πεις αν σε ρωτήσω γιατί βγάζεις φωτογραφίες. 

Το σκέφτηκες όμως καλύτερα; Γιατί επιλέγεις να θυμάσαι τα ευχάριστα; Γιατί γίνεσαι τόσο εγωιστής και νάρκισσος; 

Γιατί έτσι σε έχουν μάθει. 

Όταν ήσουν παιδί τα άλμπουμ γέμιζαν με φωτογραφίες από παιδικά party και εκδρομές. 

Αναρωτήθηκες γιατί δεν έχεις μια φωτογραφία από τότε που είχες χτυπήσει και έτρεχε αίματα το πόδι σου;  

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

voytsas_0
Τον λατρεύουν οι πάντες. Μικροί και μεγάλοι, αστοί και αγρότες, σοβαροί και χαβαλέδες, κουλτουριάρηδες και εμπορικοί. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Κώστας Βουτσάς είναι ο πιο cool Έλληνας ηθοποιός. Θυμάμαι σε ένα κομμάτι που του είχαν κάνει στην Lifo είχε πει: «Υπάρχουν τρεις ηλικίες: ο νέος, ο μεσήλικας και ο «μια χαρά είσαι». Εγώ είμαι στο τελευταίο». Σίγουρα ο Κώστας Βουτσάς είναι ο δικός μας άνθρωπος.

Έξι λόγοι για να μην πετάξετε τις φλούδες από τις μπανάνες

Έξι λόγοι για να μην πετάξετε τις φλούδες από τις μπανάνες
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και την έχουν εκθειάσει για τις ευεργετικές διατροφικές της ιδιότητες για τον οργανισμό μας.
Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι για να λατρέψετε την μπανάνα και δεν έχουν να κάνουν με το γλυκό, σαρκώδες εσωτερικό της, αλλά με την ταπεινή φλούδα που πάντα την πετάμε.
Δείτε έξι τρόπους που μπορεί η φλούδα της μπανάνας να αποδειχτεί σωτήρια για την επιδερμίδα σας, κυρίως, και ίσως να μην την πετάξετε ποτέ ξανά προτού την... εκμεταλλευτείτε.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πώς θα την αποφύγεις

Όταν το όξινο περιεχόμενο του στομάχου ανεβαίνει ξανά (παλινδρομεί) στον οισοφάγο προκαλώντας δυσφορία, πόνο και καούρα, το φαινόμενο ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ – GERD). Κοινώς είναι αυτό που λέμε «μου ανέβηκε το φαγητό στο στόμα» ή «νιώθω μια ξινίλα». Αυτό συμβαίνει επειδή η πέψη δε γίνεται σωστά.
Τα τελευταία χρόνια αυτή η ανώμαλη λειτουργία του πεπτικού συστήματος έχει αυξηθεί στις βιομηχανικές χώρες σε συχνότητα που υπερβαίνει το 50%.
Τι προκαλεί τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς αντιμετωπίζεται;

Έχασα τον Εαυτό μου Λόγω Έλλειψης Αγάπης - 1ο Μέρος


Για να αναπτυχθώ ως άνθρωπος και να πραγματώσω πλήρως το δυναμικό μου, χρειάζομαι να με αγαπήσουν άνευ όρων για όλα όσα είμαι, σκέφτομαι και αισθάνομαι την κάθε στιγμή.

Με άλλα λόγια, χρειάζομαι να με αποδεχτούν, να με φροντίσουν και να με σεβαστούν. Χρειάζομαι να νιώσω ότι έχω αξία, ότι μετράω και ότι με παίρνουν στα σοβαρά. Κι ακόμα χρειάζομαι ασφάλεια – να μπορώ να θυμώνω όταν με πληγώνουν ή να φοβάμαι όταν νιώθω απειλή, χωρίς να κινδυνεύω να τιμωρηθώ γι’ αυτό.

Αν έχω την ατυχία να με αγαπήσουν υπό όρους, αν στερηθώ δηλαδή τα αναγκαία για την ανάπτυξή μου, θα επιβιώσω μεν, αλλά θυσιάζοντας τις εμπειρίες, τους τρόπους ύπαρξης και τα κομμάτια του εαυτού μου που δεν προβλέπονται στους σχετικούς όρους (των γονιών* μου).

Αν έχω, δε, την ακόμα μεγαλύτερη ατυχία να με «αγαπήσουν» ΥΠΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, και πάλι θα επιβιώσω (μάλλον…), αλλά αναπτύσσοντας επιπλέον έναν "διαταραγμένο" τρόπο να υπάρχω.  

Το τίμημα που θα πληρώσω προκειμένου να λάβω την «αγάπη» που τόσο χρειάζομαι, είναι τεράστιο: θα προσαρμόσω τον εαυτό μου στην ιδέα που οι άλλοι έχουν για μένα, θα οχυρωθώ πίσω από ισχυρές άμυνες προκειμένου να τα βγάλω πέρα με τη ζωή, και μάταια θα αναζητώ την αγάπη που ποτέ δεν γνώρισα σε σχέσεις που δεν πρόκειται ποτέ να μου τη δώσουν.

ΣΦΙΓΓΑ( ΤΟ ΑΡΧΑΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ)

Το μήνυμα έλεγε: Η ΣΦΙΓΓΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΓΕΛΑ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ….!

 

Τι είναι λοιπόν αυτή η Σφίγγα; Τεράστια, μυστηριώδης,
μοιάζει με σιωπηλό φύλακα στην είσοδο του αγνώστου. Έχει ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα λιονταριού και παραμένει αιώνιο σύμβολο του ανεξιχνίαστου. 


Στην ελληνική μυθολογία η Σφίγγα έβαζε δύσκολα αινίγματα και σκότωνε εκείνους που δεν έβρισκαν την απάντηση, μέχρι που ο βασιλιάς Οιδίπους έλυσε το αίνιγμά της και τη νίκησε για πάντα.

Η Ήρα και ο Άρης την έστειλαν από την πατρίδα της, την Αιθιοπία, στη Θήβα. Εκεί στεκόταν και ρωτούσε τους περαστικούς <«Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;»

Όποιον δεν μπορούσε να λύσει το γρίφο, η Σφίγγα τον έπνιγε. Ο Οιδίπους
έλυσε τον γρίφο απαντώντας ότι το ον αυτό είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αφού όταν είναι
βρέφος περπατάει στα τέσσερα, μετά σηκώνεται στα δύο του πόδια και στα γηρατειά περπατάει όρθιος , αλλά χρησιμοποιεί σαν ΤΡΙΤΟ  πόδι ένα μπαστούνι. 

Μόλις λύθηκε το αίνιγμά της , η Σφίγγα γκρεμίστηκε από
τον βράχο που στεκόταν και σκοτώθηκε.

Υπάρχει βέβαια η άποψη, ότι ο μύθος συμβολίζει τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ από την πρωταρχική μορφή θρησκευτικής λατρείας των Αρχαίων Ελλήνων
στην κλασική πρακτική της λατρείας των Ολυμπίων HYPERLINK "http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9F%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85"Θεών…

ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τον ύπνο μας και δεν μας παχαίνουν

trofes-mporoun-voithisoun-ypno-den-paxainoun
Μελέτες δείχνουν ότι ένα βραδινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, λαχανικά, φρούτα, μακαρόνια, ρύζι) εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο.

Τροφές & ύπνος

Ο λόγος είναι ότι οι τροφές αυτές προκαλούν την έκκριση ινσουλίνης, δηλαδή της ορμόνης που διαμέσου ενός σύνθετου μηχανισμού που βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει ένα βασικό αμινοξύ, την τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει τη σεροτονίνη, μία ουσία που θεωρείται φυσικό χαλαρωτικό.
  • Ένα ποτήρι ζεστό ή χλιαρό γάλα είναι επίσης ότι καλύτερο πριν από την νυχτερινή κατάκλιση

Μην τα φας τα μανιτάρια...


γράφει ο Νικόλαος Καλογήρου 

Knight of Creator


Έχω φερθεί τίμια και έντιμα σε οσους θεωρούσα "αδερφούς" και "ομοϊδεάτες". Έχω στηρίξει και ανθρώπους που αντιπαθούσα, απλά και μόνο επειδή τους θεωρούσα "ομοϊδεάτες". Τι θα πει ομως "ομοϊδεάτης" ; Μεγαλύτερη φούσκα και υποκρισία απο αυτό, στην εξωτερική-κοινωνική εκδήλωση του όρου,  δεν υπάρχει. Μόνο ενας ανώριμος ρομαντικός νούς αναζητάει ομοίους κοινωνούς ιδεών με τον ίδιο. Πόσο μάλλον δε , να υπάρχει και "ομόνοια", "κατανόηση" και στήριξη στους κύκλους αυτών. Πρώτα απο ολα, το τι δηλώνεις, με το τι είσαι πράγματι, απέχει έτη φωτός. Όπως επίσης, η θεωρία απο την πράξη, απέχει έτη φωτός. Θεωρητικά είσαι, η θα ήθελες να είσαι superman, ενω πρακτικά είσαι γατάκι. Απο την άλλη, η ταμπέλα κάνει τον άνθρωπο, η ο άνθρωπος την ταμπέλα ; Τα είδωλα κάνουν τους ανθρώπους, η οι άνθρωποι τα είδωλα ; Και τα 2.Αλλά η αρχή γίνεται πάντοτε απο τον άνθρωπο. 

Αν οι ανθρωποι μπορούσαν να αντιληφθούν το τι χάσμα και χάος υπάρχει στην πραγματικότητα, θα αηδίαζαν με τον εαυτό τους, που του επέτρεψαν να ζει στο ψέμα και στο παραμύθι για τόσο καιρό .

Μάνος Δανέζης..Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται

 
Οι καιροί είναι δύσκολοι…
Οι καιροί που έρχονται είναι ακόμα δυσκολότεροι…
Ο Ηράκλειτος έλεγε, «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»
Πρέπει να πιστεύουμε, όχι «ότι μας λένε», αλλά ότι έχουμε επιβεβαιώσει «με τη δική μας λογική», διασταυρώνοντας «πολλές και διαφορετικές πηγές…».
Και κάτι ακόμα …

Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα

Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα«…Πάντα εσύ τ’ αστεράκι και πάντα εγώ το σκοτεινό πλεούμενο
Πάντα εσύ το λιμάνι κι εγώ το φανάρι το δεξιά
Το βρεμένο μουράγιο και η λάμψη επάνω στα κουπιά
Ψηλά στο σπίτι με τις κληματίδες
Τα δετά τριαντάφυλλα, το νερό που κρυώνει
Πάντα εσύ το πέτρινο άγαλμα και πάντα εγώ η σκιά που μεγαλώνει
Το γερτό παντζούρι εσύ, ο αέρας που το ανοίγει εγώ
Επειδή σ’ αγαπώ και σ’ αγαπώ
Πάντα εσύ το νόμισμα κι εγώ η λατρεία που το εξαργυρώνει…»
Σύμφωνα με έναν Γάλλο συγγραφέα υπάρχει ένα αδιάψευστο στοιχείο με το οποίο αναγνωρίζεις ότι αγαπάς κάποιον ερωτικά, κι αυτό είναι όταν το πρόσωπό του σου προκαλεί μεγαλύτερη επιθυμία από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Και επειδή όμως εσύ βρίσκεσαι στην αρχή της σχέσης σου και έχεις τις αμφιβολίες σου για το τι νιώθει ο νέος σου σύντροφος, εμείς φωτίζουμε κάποιες πράξεις του που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. Απλά να θυμάσαι ότι οι άντρες δύσκολα από τη φύση τους θα πούνε: «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου».

ΔΕΘ: Η απίστευτη απάντηση Σαμαρά σε πολίτη που του είπε «πεινάμε Πρόεδρε!» (Βίντεο)

Έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με τους πολίτες και την πραγματικότητα. Ζουν σε «γυάλινους κόσμους» και δεν ξέρουν ούτε πως ζει ο κόσμος, ούτε πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα οι οικογενειάρχες. Ο λόγος για τους κυβερνώντες και για τον Αντώνη Σαμαρά που δείχνει να είναι εκτός πραγματικότητας.226fe561d9c52b8ff6dc25329ffa4fd2_XL
Ενδεικτικό του γεγονότος ότι ζουν σε άλλο κόσμο είναι η απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε έναν πολίτη που τον πλησίασε και του είπε.«Πρόεδρε πεινάμε… είμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας».
Ο Αντώνης Σαμαράς με ύφος συγκαταβατικό, αλλά εντελώς βιαστικός του απάντησε: «Το ξέρω, το ξέρω… » κι έφυγε χωρίς να δώσει καμία απολύτως σημασία.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες συγχωρούν την απιστία των συζύγων τους σε αντίθεση με τους άνδρες

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες είναι πιο ζηλιάρες από τους άνδρες, μία πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το ηλεκτρονικό δίκτυο γνωριμιών «Victoria Milan» αποκαλύπτει μία διαφορετική πτυχή του γυναικείου ψυχισμού. Το συγκεκριμένο δίκτυο γνωριμιών απευθύνεται σε παντρεμένους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να επισυνάψουν εξωσυζυγικές σχέσεις.
zilia
Στην έρευνα του δικτύου έλαβαν μέρος πάνω από 5.000 άνδρες και γυναίκες μέλη του δικτύου από όλο τον κόσμο και όπως προκύπτει το 76% των δυνητικά άπιστων γυναικών θα συγχωρούσαν την απιστία του άνδρα τους ενώ μόλις ένα 35% των επίσης δυνητικά άπιστων συζύγων μελών του δικτύου θα δικαιολογούσε κάτι ανάλογο από την γυναίκα ή σύντροφό τους.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (δεν ξύπνησα καλά…σήμερα…!)



Και ξαφνικά μια μέρα…. άρχισαν διαφημιστικά «σποτς» για να βάλουμε ψηφιακή σύνδεση και οι διαφημίσεις έπεφταν βροχή για να βλέπουμε με ψηφιακό σήμα καλύτερα τις φάτσες τους…μην χάσουμε….!...είδατε πως μας προσέχουν και μάλιστα ιδιαιτέρως….κι εσείς συνεχώς διαμαρτύρεστε….αμάν πια…!

 Ο «ελεύθερος» Τύπος της ενημέρωσης δεν έκανε κάποια έρευνα λέω εγώ… γενικότερα για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει….γιατί τόση βιασύνη να βάλουμε ψηφιακό σήμα….μια έρευνα τέλος πάντων να κάνουν αυτοί
οι δημοσιογράφοι….και μην τους πείτε «πουλημένους»…θα θυμώσω…ε..!

Δεν μας είπε κάποιος έως τώρα γιατί τόσον νταλκά η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας….να μας βάλει στο τρυπάκι….διότι όλα έγιναν με ταχύτατους ρυθμούς….όταν η χώρα παραπαίει…όταν όλα πάνε αργά…αργά…..αλλά φυσικά όταν είναι να εισπράξουν χρήμα τότες μόνον τρέχουν …και μας τρέχουν κι εμείς τρέχουμε….αλλά δεν ξέρουμε το γιατί….!

 Όλα εδώ στη Ελλάδα σήμερα είναι διαλυμένα με ανύπαρκτο δημόσιο που υπολειτουργεί….μεπλήρη οικονομική δυσπραγία των πολιτών …ώστε να επιβιώσουν και μια πλήρη απαξίωση  των εργαζομένων…μιας και τους
θεωρούν…δούλους τους….και τελικά την κυβέρνηση άρχισε να την καίει….η άμεση και αναγκαστική επιβολή του  ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος….! Ολίγον περίεργο…!

Τα σημάδια που προδίδουν έναν... σεξομανή!

Τα σημάδια που προδίδουν έναν... σεξομανή!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 3-5% των ανθρώπων εμφανίζει συμπτώματα εθισμού στο σεξ και η τάση δείχνει ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στους νέους ανθρώπους, ενώ πριν και μερικά χρόνια αφορούσε κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες συμπεριφοράς που αποτελούν πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που πάσχει από "διαταραχή υπερσεξουαλικότητας" (ΔΥ).
Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 207 ατόμων που είχαν διαγνωστεί με ΔΥ και με επιστημονικό τρόπο αξιολόγησαν την υπερσεξουαλικότητα, την παρορμητικότητα, την συναισθηματική απελευθέρωση και το άγχος/στρες που παρουσίαζαν στην συμπεριφορά τους, παράγοντες που έχουν ταυτιστεί με την ροπή προς ΔΥ.
Τα συμπτώματα που διαπιστώθηκε ότι ισχύουν κατά κανόνα σε κάθε άτομο που έχει ΔΥ έδειξαν ότι ως ασθένεια, πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως πρόβλημα ψυχικής υγείας και όχι ως βιολογικό πρόβλημα.
Τα πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που είναι εθισμένο στο σεξ είναι:

Συνέχιση ανασκαφικών εργασιών στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Συνεχίζονται τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.
φωτο 7
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Δώδεκα πράγματα για τη Δημιουργική Σκέψη που δε διδάχτηκες στο σχολείο


Graphic1Twelve Things You Were Not Taught in School About Creative Thinking
Μετάφραση: Άννα Παππά
Απόψεις για τη δημιουργική σκέψη που, συνήθως, δε διδάσκονται.
1. Είσαι δημιουργικός. Ο καλλιτέχνης δεν είναι κάποιο ειδικό άτομο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα ξεχωριστό είδος καλλιτέχνη. Ο καθένας μας γεννήθηκε για να σκέπτεται δημιουργικά και αυθόρμητα. Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός δημιουργικού ανθρώπου και ενός μη δημιουργικού είναι μια μικρή δοξασία: Οι δημιουργικοί πιστεύουν ότι όντως είναι δημιουργικοί. Αντίθετα, αυτοί που νομίζουν ότι δεν είναι δημιουργικοί, τελικά, δεν είναι δημιουργικοί. Από τη στιγμή που θα πιστέψεις στον εαυτό σου αρχίζεις να αναζητάς τις δεξιότητες που χρειάζεσαι ώστε να εκφράσεις την ταυτότητά σου και τα πιστεύω σου. Να γιατί αυτοί που πιστεύουν ότι είναι δημιουργικοί, τελικά γίνονται δημιουργικοί. Αν όμως πιστεύεις ότι δεν είσαι δημιουργικός δεν υπάρχει λόγος να διδαχθείς και να μάθεις πώς θα γίνεις δημιουργικός, απλά γιατί δεν πρόκειται να γίνεις. Στην πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι δεν είσαι δημιουργικός απαλλάσσεις τον εαυτό σου από την προσπάθεια ή τη δοκιμασία για κάτι καινούριο. Όταν κάποιος σου λέει ότι δεν είναι δημιουργικός, τότε μιλάς με κάποιον που δεν έχει ενδιαφέρον και ούτε θα κάνει κάποια προσπάθεια να γίνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα