Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η μεταδοτικότητα του στρες

 



Είμαστε συνδεδεμένοι τελικά, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι. Η ενέργειά μας, που επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας,   μεταφέρεται και επηρεάζει τους άλλους. Και τα όρια αυτής της επίδρασης δεν είναι στενά, ώστε να περιλαμβάνουν μόνον όσους βρίσκονται κοντά μας. Η ενέργεια δεν έχει όρια.

Σας έχω πολλές φορές πει,  δύο βασικές πληροφορίες σχετικές με την ενέργεια που εκπέμπεται από το σώμα μας. Σας τις επισημαίνω άλλη μία φορά γιατί είναι πολύ σημαντικές:

1. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, η ενέργεια που εκπέμπουμε είναι αρμονική όταν έχουμε θετικά συναισθήματα, ενώ γίνεται χαοτική όταν τα συναισθήματά μας είναι αρνητικά. 
 
2.  Η αρμονική ενέργεια επηρεάζει θετικά και βελτιώνει τις χαοτικές ενέργειες που βρίσκονται γύρω της, ενώ ανάμεσα σε δύο χαοτικές ενέργειες, η περισσότερο αποδιοργανωμένη (χαοτική) επηρεάζει αρνητικά την άλλη και την χειροτερεύει και αυτή.

Το πολύ νερό…σκοτώνει!

drinking water

Το να πίνουμε λίγο νερό είναι το ίδιο βλαβερό με το να πίνουμε υπερβολικά πολύ νερό, αναφέρουν οδηγίες ειδικών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Clinical Journal of Sport Medicine.

Η υπερβολική πρόσληψη νερού δεν είναι καλή για την υγεία, καθώς εξασθενεί την ικανότητα των νεφρών να αποβάλλουν το επιπλέον νερό και το νάτριο στον οργανισμό γένεται αραιωμένο, με αποτέλεσμα να προκαλείται οίδημα στα κύτταρα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγεία.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση, οι αθλητές είναι κυρίως αυτοί που κινδυνεύουν από την υπερκατανάλωση νερού γι' αυτό και η υπονατριαιμία της άσκησης ή αθλητική υπονατριαιμία (Exercise Associated Hyponatremia ) αποτελεί αναγνωρισμένο φαινόμενο στο χώρο της Ιατρικής.

Το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι δείκτης προβλημάτων υγείας

 


Το χρώμα των ματιών σας θα μπορούσε να προβλέψει τα προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χρώμα των ματιών μπορεί να συνδέεται με την εξάρτηση από το αλκοόλ. 
 
Όπως δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση  American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics (Part B), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια (μπλε, πράσινο, γκρι και καφέ) είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ συγκριτικά με τα άτομα που έχουν σκούρα καστανά μάτια
 
"Αυτό δείχνει μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα: ότι το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι χρήσιμη πληροφορία στην διάγνωση για την εξάρτηση από το αλκοόλ", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Arvis Sulovari, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Διάρροια του ταξιδιώτη: Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε διακοπές


 


Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος που προκαλεί συνήθως υδαρές κενώσεις του εντέρου και κράμπες στην κοιλιά. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή μολυσμένου πόσιμου νερού.
Όταν επισκέπτεστε ένα μέρος όπου το κλίμα, οι κοινωνικές συνθήκες, ή τα υγειονομικά πρότυπα και πρακτικές είναι διαφορετικά από αυτά που έχετε συνηθίσει στον μόνιμο τόπο διαμονής σας, μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της διάρροιας των ταξιδιωτών.
 
Η πιο κοινή αιτία της διάρροιας των ταξιδιωτών είναι προκαλείται από το βακτήριο Escherichia coli (Ε. Coli). Αυτό το βακτήριο προσκολλάται στα τοιχώματα του εντέρου σας και απελευθερώνει μια τοξίνη που προκαλεί διάρροια και κράμπες στην κοιλιά.
 
Η έξυπνη συμβουλή πρόληψης της διάρροιας

Ποια δάχτυλα πονούν, αν έχετε σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα



 

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εκδηλώνεται με ένα μούδιασμα, “μυρμήγκιασμα”, αδυναμία και πόνο στο χέρι σας, λόγω της πίεσης στο μέσο νεύρο που διέρχεται από τον καρπό σας.
 
Το μεσαίο νεύρο και πολλοί τένοντες περνούν μέσα από το αντιβράχιο σας στο χέρι σας. Και όλα διέρχονται από ένα μικρό πέρασμα στον καρπό σας που ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας.
 
Η πίεση στο μέσο νεύρο μπορεί να προκληθεί από κάποια τοπική διόγκωση (οίδημα) ή οτιδήποτε που θα κάνει τον καρπιαίο σωλήνα μικρότερο.
 
Μερικοί άνθρωποι μπορεί, εκτός από τα δάχτυλα, να έχουν πόνο πιο ψηλά στο χέρι τους μέχρι και τον αγκώνα τους.

Φτάνει πια! / Το μήνυμα του Ελληνισμού / Η θέση της Ελλάδας / Η λεβεντιά είναι αγωνιστική

Νίκος Λυγερός - Φτάνει πια! / Το μήνυμα του Ελληνισμού / Η θέση της Ελλάδας / Η λεβεντιά είναι αγωνιστική.
Τώρα το θέμα δεν είναι πια μια αποκλειστικότητα του πολιτικού χώρου, πρέπει ο ίδιος ο ελληνικός λαός ν’ αποφασίσει και αυτό πρέπει να γίνει όχι με αυτά που του είπαν περί διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες, αλλά με την κατάληξη, αφού αυτές τελείωσαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έτσι το δημοψήφισμα μετατρέπεται σε συμβολική πράξη, αφού δεν αντιπροσωπεύει επί του πρακτέου ένα συγκεκριμένο κείμενο πάνω στο οποίο θα είχαμε καταλήξει. Αυτό που έχει σημασία πλέον και το λένε όλοι. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε ότι τα βήματα που έχουμε κάνει για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να συνεχιστούν για να έχουμε μια ισχυρή παρουσία στη θάλασσα και σε γεωπολιτικό επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις τριμερείς που παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο. Επίσης πρέπει να συνεχίσουμε τον διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, που εκδόθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχει αυτές τις μέρες, αφού η καταληκτική ημερομηνία για τις υποψηφιότητες των εταιρειών είναι η 14η Ιουλίου 2015. Χρειαζόμαστε αντοχές και συνείδηση, γιατί τώρα είμαστε μόνο ο ελληνικός λαός. Όλη η ευθύνη πέφτει πάνω μας. Μόνο που αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά αντιθέτως να μας κάνει ακόμα πιο αγωνιστικούς.

Νίκος Λυγερός - Το μήνυμα του Ελληνισμού

Το μήνυμα του Ελληνισμού πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ούτε μίζεροι, ούτε τεμπέληδες, αλλά παραμένουμε αγωνιστές και στις πιο δύσκολες στιγμές, ενώ άλλοι μπορεί να τα είχαν παρατήσει από πιο πριν. Κανείς, λοιπόν, δεν λέει ότι δεν είναι δύσκολη η θέση μας, απλώς τώρα η ευθύνη ανήκει σε εμάς για να προετοιμάσουμε την επόμενη. Διότι δεν έχει νόημα μόνο η στιγμή όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν έχει νόημα μόνο το παρόν και τα εμπόδιά του, αλλά το μέλλον, γιατί αυτό θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξεχάσουμε και πρέπει να σκεφτούμε όχι αντιδραστικά, αλλά αντιστασιακά και ορθολογικά, για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους λαούς που μας υποστηρίζουν σε όλη την Ευρώπη, διότι βλέπουν ότι το παλεύουμε.

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480 π.Χ.

-Μπάμπη μου πως βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία;




-Σία μου,όπως καταλαβαίνεις έκανε...
ένα μεγάλο ατόπημα.Ο Ξέρξης,φίλος της Ελλάδας, ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ".Δεν ήταν τελεσίγραφο.
Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους 5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.


-Γιατί να ζητήσει όλο το στρατό της Σπάρτης;

-Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν.Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά.Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική,

-Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε;

Guardian: Μισό εκατομμύριο Ελληνες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν την Κυριακή

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 405.000 ΠΟΛΙΤΕΣ

Guardian: Μισό εκατομμύριο Ελληνες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν την Κυριακή

Πρώτο θέμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά ξένα ΜΜΕ είναι η δημοσκόπηση της Κυριακής με το ερώτημα που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Guardian πάντως ενημερώνει σήμερα ότι περίπου μισό εκατομμύριο Ελληνες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν την Κυριακή.

ΜΑΘΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ



Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή είχα ρωτήσει τον μπαμπά μου ''Μπαμπά, πως αγαπάνε οι άνθρωποι;'' και μου απάντησε......''Έλα να σου δείξω..''
Πλησίασα και με έσφιξε τόσο δυνάτα στην αγκαλιά του που ακόμα την νιώθω πάνω μου...''Μόνο έτσι αγαπάνε οι άνθρωποι!'' μου είπε.....''Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αγάπης.''
Και συνέχισα εγώ...''Και πως μαθαίνει κάποιος να αγκαλιάζει;''........
΄΄Την αγκαλιά δεν την μαθαίνεις, την αγκαλιά την αισθάνεσαι!΄΄, είπε και με ξανά αγκάλιασε.


Από τότε μέχρι σήμερα, όποτε βλέπω αγκαλιασμένο κόσμο το συνδέω πάντα στο μυαλό μου με αγάπη. Τι είναι, όμως η αγκαλιά; Γιατί ο κόσμος δεν αγκαλιάζετε τόσο συχνά;

Άκουσα μια γυναίκα πριν λίγο καιρό στη διπλανή μου θέση στο λεωφορείο να αναφωνεί ''Δεν ξέρουν να αγκαλιάζονται οι άνθρωποι!''

Και αναρωτιέμαι.....μήπως χρειάζεται λεξικό για να μάθουμε τι είναι ένα χάδι, τι είναι μία αγκαλιά; Ορίζεται άραγε μία τόσο απλή και συνάμα άκρως σημαντική και συναισθηματική πράξη;

Η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που θέλει και αναζητάει τις αγκαλιές....Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να παίρνει και να δίνει τρυφερότητα.

Ακούω πολλές φορές ζευγάρια να μαλώνουν....

Μια λέξη ενάντια σε όλα


no2
«Δως μου μια λέξη και θα σου πλάσω έναν κόσμο»,
είπε. Και χαμογέλασε.

Οι πεφωτισμένοι το περίμεναν.
Του έδωσαν τον κόσμο έτοιμο.Έτσι είχε δικαίωμα να γράψει μία μόνο λέξη.
Έπρεπε να διαλέξει. Ποια λέξη είχε αρκετή δύναμη για να μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στα πάντα;
Να έγραφε ελπίδα; Θα τον αγνοούσαν.
Να έγραφε αγάπη; Θα τον χλεύαζαν.
Να έγραφε επανάσταση; Θα τον πολεμούσαν.
Τι θα μπορούσε να γράψει;

Κοίταξε τον κόσμο που του είχαν δώσει, τον κόσμο που είχαν φτιάξει εκείνοι, τον κόσμο τον καλύτερο δυνατό, τον κόσμο όπου οι άνθρωποι είχαν γίνει μυρμήγκια.

Χαμογέλασε ξανά και τα μάτια του γυάλιζαν.

Έγραψε μία μόνο λέξη: ΟΧΙ

Η δύναμή σου είναι κρυμμένη στις αδυναμίες σου

Εκεί όπου νιώθεις τον εαυτό σου αδύναμο και εκεί που νιώθεις ότι έχεις αδυναμίες, εκεί είναι κρυμμένη όλη σου η ενέργεια και όλη σου η δύναμη.

Όμως εμείς αυτή την ενέργεια, μάθαμε να την κρύβουμε, να τη μαχόμαστε, να ντρεπόμαστε και να μη νιώθουμε καλά με αυτές τις αδυναμίες. Έτσι αντί να συνεργαστούμε με αυτές μας τις δονήσεις- ενέργειες, προτάξαμε μπροστά την ντροπή και η ζωή μας πήρε ολέθρια τροπή.
Κανένας δεν σου είπε ότι η αδυναμία είναι δύναμη. Κανένας δε σου έδειξε πώς να πάρεις αυτή την Υπέρ δύναμη που έχεις και αντί να την κρύβεις να της δόσεις χώρο για να σε εκτοξεύσει στην Υπέρτατη δύναμη σου και έτσι απόκτησες υπέρταση, αλλά και υπόταση από την υπό- στάση. Υπέρταση γιατί αυτές οι ενέργειες οδηγούν σε υπέρ τάση αφού όταν η ενέργεια συμπιέζεται και δεν εκδηλώνεται σε αποδυναμώνει τελικά αφού τη φιμώνεις. Υπόταση γιατί τάσσεις άλλο από αυτό που είσαι και έχεις μία εντελώς διαφορετική στάση στη ζωή σου.
Όχι δεν φταις εσύ γι’ αυτό, έτσι τα βρήκες και απλώς δεν μπήκες ποτέ στον δρόμο της αναζήτησης.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΣΗΜΙΤΗ

simitis_euro 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το 2001 ο τότε γερμανόφωνος πρωθυπουργός της προδοσίας των Ιμίων και του Οτσαλάν, ο κ Σημίτης, μας έβαλε πανηγυρίζοντας στο ευρώ  παρά του ότι δεν υπήρχε καμία νομική και πολύ περισσότερο οικονομική προϋπόθεση για να αλλάξουμε την δραχμή μας με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Νομίζετε πως οι Γερμανοί και οι άλλοι αρμόδιοι της Ευρώπης ότι δεν το ήξεραν αυτό ; Νομίζετε πως οι «κουτόφραγκοι» συγκινήθηκαν από τις… γοερές παρακλήσεις του γερμανόφωνου Σημίτη και δεχτήκαν την χώρα μας στην κοινή νομισματική ένωση ενώ δεν είχε καμία δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις αυτής της ένωσης ;

Έχετε την αυταπάτη ότι από τότε δεν είχαν σχεδιαστεί όλα αυτά για να φτάσουμε σήμερα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, με κύριο στόχο να γίνει η χώρα μας ένα θλιβερό φέουδο όλων αυτών των κυρίων ξεπουλώντας την γεωπολιτική της αξία και όλο τον ενεργειακό θησαυρό της και μετατρέποντας τον λαό της σε υποζύγια των Γερμανών αποικιοκρατών ;

Πολεμώντας τους "Πονο- (ανεγκε-)κεφάλους"!

 

Τα Νέα που μας κατακλύζουν καθημερινά πλέον είναι ικανά να μας προξενήσουν μεγάλο .."πονοκέφαλο" πλέον.. Από το πρωί έως το βράδυ απανταχού της γης αυτής της Πατρίδος τα μηνύματα είναι τέτοιας ποιότητας, υφής και ανομοιογένειας που, αν δεν προκαλέσουν σε κάποια στιγμή, οριακή διαταραχή προσωπικότητας ή Μετατραυματική διαταραχή άγχους με ότι αυτές συνεπάγονται (αυτοάνοσα, παχυσαρκία, καρκίνο, καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και φλεγμονές κτλ), σίγουρα δημιουργούν πονοκεφάλους και ημικρανίες ..

 ΓΙΑΤΙ όμως ,τίθεται το ερώτημα ; Τι μπορεί να ευθύνεται για το "ολοκαύτωμα" του ζωτικού μας χώρου και δη στον εγκέφαλο; 

Μήπως οι πολλές "τοξίνες" που συνειδητά, α-συνείδητα ...θεληματικά ή ά-θελα μας ,επιτρέψαμε να εισέλθουν στον εσωτερικό μας χώρο; 

Μπορεί ,άραγε, να είναι το γεγονός οτι μέχρι τούδε ,αν και οι πρόγονοι μας διδάξαν επιμελώς την "ΠΡΟΛΗΨΗ" ως πανάκεια έναντι της επεμβατικής αγωγής.. εμείς έχουμε φτάσει να εκφυλιστούμε σε τέτοιο βαθμό που, αν και βλέπαμε εδώ και πολύ καιρό τους "γ-ρύπους" πάσης φύσεως να έρχονται εγχώρια και έξωθεν, να πράττουν υποχθόνιες αμβροσίες απείρου κάλλους, να γεύονται τα κεκτημένα που, με τόσο αγώνα, θυσίες και αυταπάρνηση οι πρότεροι ημών κατέκτησαν... εμείς πιστοί στην ουρά, ο εις όπισθεν ή δίπλα του άλλου, αναμένοντας να "εξαγοράσουμε" την ημιθανή συνείδηση μας με λίγα αχρεία τρόφιμα κακίστης υποστάσεως και συνάμα.. να προσμένουμε γονυπετείς μπροστά στην οθόνη μιας ηλεκτρικής συσκευής (TV) στο σπίτι μας ή όρθιοι με θρησκευτική ευλάβεια στον ηλεκτρονικό δέκτη ενός α-σημου, α-νεκφραστου και μη-ζωντανού σκεύους ανάληψης χαρτονομισμάτων, πράττοντας επαίσχυντη ειδωλολατρία ..να προσμένουμε... την "Λύτρωση" και "Σωτηρία" από τους Deus Ex Machina-Απο Μηχανής Θεούς... "θεούς" που μας οδήγησαν να πιστέψουμε πως η ύπαρξη μας όλη συνίσταται σε αυτό που ίσως "Έχουμε" και όχι στο ΤΙ και ΠΟΙΟΙ "ΕΙΜΑΣΤΕ"..

Πως να ψήσετε τοστ χωρίς τοστιέρα ! (Βίντεο)


Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε τοστ χωρίς τοστιέρα; Στην πραγματικότητα είναι γελοίο!

Ακολουθώντας τις οδηγίες του διάσημου Crazy Russian Hacker είναι παιχνιδάκι...

Θα χρειαστούμε:

» ψωμί του τοστ

» υλικά για τοστ της αρεσκείας μας (τυρί, ζαμπόν, ντομάτα κλπ)

» λίγο βούτυρο (προαιρετικά)

» αλουμινόχαρτο

» ηλεκτρικό σίδερο

Bertrand Russell: Οι Δέκα Εντολές του Ορθολογισμού

1. Μην αισθάνεσαι απολύτως σίγουρος για τίποτα.

2. Μην νομίζεις ότι αξίζει να προχωρήσεις στην απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων, γιατί τα στοιχεία σίγουρα θα έρθουν στο φως.
bertrand-russell_07_4463. Ποτέ μην προσπαθείς να αποθαρρύνεις τη σκέψη, γιατί είναι σίγουρο ότι θα επιτύχεις.
4. Όταν σου εναντιωθούν, ακόμα και αν είναι η ίδια η οικογένεια σου, προσπάθησε να το ξεπεράσεις με επιχειρήματα και όχι με αυθεντία, γιατί μια νίκη που βασίστηκε στην αυθεντία δεν είναι πραγματική, είναι απατηλή.

Οι σκέψεις που βασανίζουν!

my thoughts are empty.... by foureyes

Σκέψεις.... ένα ατελείωτο βουητό στο μυαλό σου!  Δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις και να απολαύσεις τον εαυτό σου, την στιγμή, την ημέρα σου, ολόκληρη τη ζωή σου .
Σκέψεις που σε αμφιβάλλουν, μειώνουν την αξία σου, κλονίζουν την πίστη σου που δεν σου επιτρέπουν να εκφράσεις το θεϊκό δυναμικό σου.
Σκέψεις έλλειψης, ανεπάρκειας, φτώχειας , αγνωμοσύνης σε καθιστούν ανίκανο να θαυμάσεις τον εαυτό σου, να δεις τον εσωτερικό πλούτο σου και τον πλούτο γύρω σου.
Σκέψεις ανησυχίας και φόβου για το τι θα γίνει την επόμενη στιγμή, ώρα, τα επόμενα δέκα χρόνια , ανυπόστατα σενάρια που σε αναστατώνουν και δηλητηριάζουν χωρίς λόγο.
Σκέψεις που σε περιορίζουν, σε φυλακίζουν και σε καθιστούν ανίκανο να κάνεις την υπέρβαση.
Σκέψεις επίκρισης για τον εαυτό σου, για τους άλλους που σε κάνουν να θίγεσαι και να αναστατώνεσαι.
Σκέψεις θύματος, γκρίνιας για να σε λυπούνται και δικαιολογίες για να μην αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου .

Όσα δεν προλάβαμε να ζήσουμε




Άδεια μπουκάλια πεταμένα στο πάτωμα, τασάκια ξέχειλα από γόπες και μια στοίβα ακάλυπτες επιταγές πάνω στο τραπέζι, με τη λέξη «προσδοκίες» να φιγουράρει με κεφαλαία γράμματα. Ποσά ευτυχίας που δε θα μπορέσουν ποτέ να εξαργυρωθούν σε στιγμές ζωής, αφού ο οφειλέτης επέλεξε να εξαφανιστεί, στρίβοντας στα μούτρα σου αέρα κοπανιστό που, τάχα, θα μπάλωνε τις τρύπες των χρωστούμενων.
Είμαστε ατομιστές κι αγαπάμε τους εαυτούς μας. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί τʼ αντίθετο; Έτσι, σʼ έναν χωρισμό ανοίγονται κατάστηθα δυο τρύπες: η μια εξαιτίας της απώλειας του ανθρώπου μας και η άλλη εξαιτίας της ματαίωσης των προσδοκιών μας. Η δεύτερη αποδεικνύεται μεγαλύτερη και καταπίνει την πρώτη σαν άλλη μαύρη τρύπα.
Όλα τα «γιατί» που ειπώθηκαν με το κλείσιμο μιας πόρτας, δεν αφορούσαν ποτέ τον φυγά, αλλά τη ζωή που σχεδιάζαμε και γκρεμίστηκε σʼ εκείνο το «κλακ» του μεντεσέ που κούμπωσε στον υποδοχέα του.

Goldman Sachs: «Ακόμη και με “Όχι” η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ»!

goldman
Το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν συνεπάγεται την αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,επισημαίνει η Goldman Sachs, σύμφωνα με νέα έκθεση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα, αν και θα έχει αρνητική επίδραση στις αγορές, δεν πρόκειται να οδηγήσει αυτόματα στο Grexit.
Όπως εξηγεί, εάν επικρατήσει το «όχι» οι ευρωπαϊκές αρχές ούτε θα επεκτείνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά ούτε και θα προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους στην ελληνική κυβέρνηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα