Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Γράμμα από το μέλλον, σε εσένα μιλάω πιτσιρίκο

Γράφτηκε από τον Αποστόλη Σαμακοβλή
Γράμμα από το μέλλον, σε εσένα μιλάω πιτσιρίκο
Σε εσένα μιλάω πιτσιρίκο, κάποτε θα πεις πως σου τα έλεγα αλλά δεν με άκουσες. Το ξέρω αυτό γιατί το είπα κι εγώ κάποτε. Οπότε δώσε μια άλφα προσοχή σε όποια λέξη ακολουθήσει και μην την ξεχάσεις ποτέ. Κάποτε θα με ευχαριστήσεις κι αν όχι, δεν τρέχει και τίποτα.

Ξεκίνα από τα βασικά μικρέ, στο δημοτικό μην απομονώνεσαι και μην φοβάσαι τους άλλους. Είναι άνθρωποι σαν κι εσένα αλλά ακόμα κι αν είναι γουρούνια χωρίς συναισθήματα όπως ίσως ορθώς φοβάσαι, δεν πειράζει. Καλό θα σου κάνει να μάθεις πως σκέφτονται τέτοια όντα από μικρά, οπότε ανοίξου και βάλε καινούργιους ανθρώπους δίπλα σου. Που ξέρεις, μπορεί κάποιοι από αυτούς κάποτε να γίνουν και φίλοι σου. Κι όσο κι αν λες πως δεν τους χρειάζεσαι τώρα, κάποτε θα καταλάβεις πως ο κόσμος είναι καλύτερος με φίλους παρά με αυτό που έχεις ονομάσει και βαφτίσει καλό μέσα στο κεφάλι σου.

Μην καπνίσεις ποτέ ρε συ, δεν κάνεις απολύτως κανένα καλό στον οργανισμό σου και ειδικά αν ξεκινήσεις από μικρός, που από μικρός ξεκίνησες, στεναχωρείς και τους δικούς σου. Ναι, όσο καλά κι αν το κρύβεις, όσο κι αν μασάς τις τσίχλες σου και μπουκώνεσαι με κρεμμυδοπιτόγυρα, μυρίζεις. όσο καλά κι αν καταχωνιάζεις το πακέτο σου πάντα φαίνεται. Επειδή δεν σκέφτεσαι την υγεία σου από τώρα, σκέψου μόνο τους δικούς σου που στην ουσία σε βλέπουν να αυτοκτονείς. όχι δεν τα παραλέω, αυτό ακριβώς κάνεις. Βρες άλλους τρόπους να ξεχωρίζεις από την μάζα αφού τόσο πολύ το θέλεις.

Βοήθα τους γύρω σου, όσο κι αν κοστίζει. Άνθρωποι είμαστε όλοι, δε θα ήθελες να είσαι στην θέση τους. Πράξε ανάλογα και βοήθα. Μην μπαίνεις στην λούπα της αντεκδίκησης και προ πάντων, μην φοβάσαι. Ναι, είναι πιθανό να ανοίξει και το δικό σου το κεφάλι και είναι πιθανό να φας και καμιά μπάτσα παραπάνω αλλά θα έχεις βοηθήσει έναν άνθρωπο. Και αυτό θα είναι σημαντικό για αργότερα.

Γράψε τους όλους και ζήσε όπως θες…

Γράψε τους όλους και ζήσε όπως θες…

Άνθρωποι που αρνήθηκαν τον εαυτό τους από φόβο...

Η Ερμιόνη σπούδασε κάτι που δεν αγαπούσε, μόνο και μόνο για να μην πάει κόντρα στον πατέρα της.

Ο Μάξιμος καταπιέζει τη σeξουαλικότητα του, κρύβοντας την σε ψεύτικες σχέσεις με κοπέλες για τα μάτια του κόσμου. Αλλά είναι χρόνια ερωτευμένος με τον Άκη.

Η Αργυρώ μένει σε ένα γάμο που την κακομεταχειρίζονται, σωματικά και ψυχολογικά, γιατί έχει ένα παιδί και δεν ξέρει που να πάει.

Ο Στέφανος δεν εξομολογήθηκε ποτέ τον έρωτα του στην Ελένη, γιατί φοβήθηκε πως ποτέ δε θα γύριζε ένα τέτοιο κορίτσι να κοιτάξει αυτόν και την αναπηρία του.

Η Μαργαρίτα φορά συνέχεια φαρδιά ρούχα γιατί φοβάται να δείξει το γεμάτο σώμα της. Κάνει έρωτα πάντα με σβηστό το φως και το μεγάλο της μαρτύριο είναι τα αδιάκριτα βλέμματα στην παραλία.

Ερμιόνη, Μάξιμος, Αργυρώ, Στέφανος, Μαργαρίτα, Ελένη, Αναστασία, Γιάννης, Χρήστος, το αγόρι της διπλανής πόρτας, το κορίτσι του απέναντι μπαλκονιού. Πλήθος γνωστών κι άγνωστων ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ένα και μόνο πρόβλημα: Τον εαυτό τους.

Κι ύστερα όλους τους άλλους.

Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι αληθινά πολλοί, αρνήθηκαν τον εαυτό τους από φόβο. Αρνήθηκαν να δεχτούν αυτό που είναι, αυτό που θέλουν, αυτό που ονειρεύονται, από φόβο για τους τρίτους…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ




ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ


Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:


- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος 'Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα κούφιο, δραστικό οξύ και άκρατο πυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί το πνεύμα που επλανάτο στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά της προς το πυρ

Αυθεντικό κείμενο:
ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει, καὶ πῦρ ἄκρατον ἐξεπήδησεν ἐκ τῆς ὑγρᾶς φύσεως ἄνω εἰς ὕψος·
κοῦφον δὲ ἦν καὶ ὀξύ, δραστικὸν δὲ ἅμα, καὶ ὁ ἀὴρ ἐλαφρὸς ὢν ἠκολούθησε τῷ πνεύματι, ἀναβαίνοντος αὐτοῦ μέχρι τοῦ πυρὸς ἀπὸ γῆς καὶ ὕδατος, ὡς δοκεῖν κρέμασθαι αὐτὸν ἀπ' αὐτοῦ·
γῆ δὲ καὶ ὕδωρ ἔμενε καθ' ἑαυτὰ συμμεμιγμένα, ὡς μὴ θεωρεῖσθαι
<τὴν γῆν> ἀπὸ τοῦ ὕδατος· κινούμενα δὲ ἦν διὰ τὸν ἐπιφερόμενον πνευματικὸν λόγον εἰς ἀκοήν. 


.................
......................................

Ανάλυση:
Ο Φωτεινός Λόγος ο Πατέρας Όλων Φως και Ζωή, με Άγιο Λόγο επενέβη σε αυτή την σκοτεινή άλογη φύση, και η πιο λεπτοφυής ουσία αυτής της σκοτεινής φύσης που είναι το άκρατο πυρ υψώθηκε στο ανώτερο σημείο (της σκοτεινής φύσης).
σημ: άρα ο Άγιος Λόγος ενώθηκε με το άκρατο πυρ αυτής της σκοτεινής φύσης ώστε να επιφέρει την Αρμονία στο "άκρατο- άλογο" πυρ.

σημ: ποιος είναι ο Άγιος Λόγος; από τη στιγμή που παρακάτω μας λέει τα εξής;

– Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης· 
(σημ: σκότος είναι το δοχείο η Ύλη)
"ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ". 

Άρα ο Φωτεινός Λόγος είναι ο Υιός του Πατέρα Όλων Τριαδικού θεού.
Ο Άγιος Λόγος ποιος είναι;
είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, είναι ο Άγιος Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού, που επεμβαίνει-ενεργεί στην άλογη φύση, από πυρ και πνεύμα, και όταν επεμβαίνει στην κατωφερή άλογη υγρή φύση τότε γίνεται πνευματικός Λόγος.
γῆ δὲ καὶ ὕδωρ ἔμενε καθ' ἑαυτὰ συμμεμιγμένα, ὡς μὴ θεωρεῖσθαι
<τὴν γῆν> ἀπὸ τοῦ ὕδατος· κινούμενα δὲ ἦν διὰ τὸν ἐπιφερόμενον πνευματικὸν λόγον εἰς ἀκοήν.
 

συνέχεια:
Η δε αμέσως επόμενη ανάλογα με την σύσταση της λεπτοφυή ουσία είναι το πνεύμα, (της σκοτεινής φύσης). που ακολούθησε για να φτάσει το άκρατο πυρ ανεβαίνοντας προς αυτό.
"τῷ πνεύματι, ἀναβαίνοντος αὐτοῦ μέχρι τοῦ πυρὸς" 
Άρα πυρ και πνεύμα είναι ενωμένα με τον Άγιο Λόγο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Θεωρία είναι η έννοια λογικής της εικασίας, εικάζεται από την εντύπωση πως είναι κάτι, και προσδοκά να βρει την αλήθεια της ζωής μέσω της λογικής του αισθητού σώματος.
Η αλήθεια της ζωής όμως είναι ασώματη,  η ψυχή.

Ο ρεαλιστής ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αυτός που αναγκάζει τους ανθρώπους να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια και όρια της πραγματικότητας που τους δημιουργεί το αισθητό τους σώμα και η λογική του..τα δίχτυα της φυλακής του matrix.

Την αλήθεια την νιώθουμε μέσα μας, το Αγαθό, που πηγάζει από την ψυχή.
Εμείς εδώ στη Γη με το αισθητό σώμα ακούμε την ψυχή όταν μας μιλά μέσα μας σαν μια ηχώ η ως μια έκλαμψη μέσα μας.
Αυτή λοιπόν είναι η αίσθηση και η διαίσθηση, οι οποίες μας παροτρύνουν στον λογισμό της ψυχής μας, να κατανοήσουμε μέσω του λογισμού αυτό που διαισθανθήκαμε ως ηχώ ή ως έκλαμψη ως αίσθηση και διαίσθηση μέσα μας να μας μιλά.


Και φτάνουμε στην διανόηση του λόγου της ψυχής, που είναι η Αρμονία αρχίζουμε να κατανοούμε τι ακριβώς βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα στο αισθητό μας σώμα και μας μιλά, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΤΤΟ ΔΙΠΟΛΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ όλες δηλαδή τις διττές μορφές του αισθητού σώματος μας που προέρχονται από το άλογο πνεύμα, οι οποίες μορφές διαχειρίζονται όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα μας, την λογική μας, ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΝΕΥΜΑ.


Η διανόηση λοιπόν του λόγου της ψυχής (Αρμονία) μας οδηγεί στην νόηση της ουσίας της ψυχής. 

5 Τρόποι να «δαμάσεις» τη ζήλια σου στη σχέση…



5 Τρόποι να «δαμάσεις» τη ζήλια σου στη σχέση…

1. Όταν αισθάνεστε το τσίμπημα της ζήλιας, κάντε ένα βήμα πίσω.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το συναίσθημα της ζήλιας είναι ένα φυσιολογικό και αναπόφευκτο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο σταθεροί ή χαρούμενοι είμαστε σε μια σχέση. Όταν λοιπόν νιώσετε τη ζήλια να σας κυριεύει, δώστε τόπο στην οργή και σκεφτείτε αν αξίζει να εμπλακείτε σε αντιπαράθεση. Αισθάνεστε σίγουροι για τη σχέση με το σύντροφο σας; Νιώθετε πως όντως σας αγαπά και είναι αφιερωμένος σε σας; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας και για ποιόν λόγο εμφανίζονται - τι ακριβώς σας προσφέρουν, τι "κουκουλώνουν"... Εάν κατορθώσετε να αγνοήσετε τη ζήλια σας, μπορείτε πιθανώς να αποφύγετε περιττή πίεση.

2. Ελέγξτε τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σας γύρω από τις σχέσεις.

Υπάρχουν αρκετές δυσλειτουργικές, μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση ζήλιας. Τέτοιες μπορεί να είναι: «οι προηγούμενες σχέσεις του συντρόφου απειλούν την τωρινή», «αν απομακρυνθώ από το σύντροφο εκείνος θα με κυνηγήσει», «αφού με πρόδωσαν στην προηγούμενη σχέση μου, θα με προδώσουν και σε αυτήν», «ο μπαμπάς μας εγκατέλειψε, άρα όλοι οι άντρες θα κάνουν το ίδιο», «έτσι όπως είμαι, γιατί να είναι κάποιος μαζί μου;». Αν η ζήλια σας στηρίζεται σε κάποια από αυτές τις φράσεις είναι καλό να προσπαθήσετε να αποτιμήσετε κατά πόσον είναι ρεαλιστικές ή όχι. Αυτό μπορεί να γίνει με την καταγραφή των στοιχείων που τις επιβεβαιώνουν και αυτών που τις διαψεύδουν.

3. Συζητήστε με το σύντροφό σας, με ειλικρίνεια για το πώς αισθάνεστε!

Die Welt: Γιατί τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να αλλάξει ο κόσμος

Die Welt: Γιατί τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να αλλάξει ο κόσμος

Οι επόμενες 48 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες, μιας και ίσως ο κόσμος μας αλλάξει για πάντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt.
Γερμανία και ΗΠΑ: Πολύ λίγες χώρες έχουν συνεργαστεί πιο στενά τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως οι καιροί άλλαξαν. Πόσο πολύ οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί χρειάζονται ακόμη ο ένας τον άλλο; Το Brexit αρχίζει να επιλέγει την Ολλανδία, οι ΗΠΑ μπορεί να χρεοκοπήσουν: το πρόσωπο του κόσμου θα αλλάξει τις επόμενες δύο ημέρες, γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

Αρχίζει το Brexit

Όλοι μιλούσαν για το Brexit από τον Ιούνιο του 2016, αλλά στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθόλου. Υπάρχει μόνο η βούληση των ανθρώπων, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, ότι οι Βρετανοί πρέπει να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το επίσημο αίτημα για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ με την επίκληση του Άρθρου 50 δεν έχει υποβληθεί ακόμη.
Όμως τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν. Πριν από μερικές ώρες, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Νόμο για το Brexit, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού ο νόμος περάσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση (για αποχώρηση) στο Συμβούλιο της ΕΕ. Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως η Μέι δεν πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ολλανδία, αλλά μόνο στα τέλη Μαρτίου.
«Τώρα έρχονται τα δύσκολα», λέει ο Τζέιμς ΜακΚόρμακ από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Οι Βρετανοί είναι σε δύσκολη κατάσταση. «Δεν έχουν στα χέρια τους ούτε τι είναι υπό διαπραγμάτευση, ούτε με ποια σειρά». Ένας μεγάλος άγνωστος είναι επίσης ο λογαριασμός της εξόδου, τον οποίο θα παρουσιάσει η Ευρώπη στους Βρετανούς.
Ακόμη και σήμερα, το χρέος είναι ένα πρόβλημα για τη χώρα. Το κράτος καθώς και τα νοικοκυριά ζουν πάνω τις δυνατότητές τους. Το ποσοστό του δημόσιου χρέους βρίσκεται περίπου στο 90% του ΑΕΠ. Τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν επίσης πιεστικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κενό περίπου 5% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί με ξένα κεφάλαια. Αν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους, επαπειλείται μια οικονομική κρίση όπως στη δεκαετία του 1970, όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρειάστηκε να επέμβει. Άρα θα έχει μεγάλη σημασία πώς οι επενδυτές θα αντιδράσουν στην υποβολή της αίτησης για το Brexit. Για παράδειγμα, η Deutsche Bank περιμένει ότι η στερλίνα θα πέσει κατά 6% μετά την υποβολή της αίτησης διαζυγίου.

Αστάθεια στην Ολλανδία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα