Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πώς να μπλοκάρετε τα αιτήματα για παιχνίδια και εφαρμογές στο Facebοok

΄΄Βομβαρδίζεστε΄΄ συνεχώς από γνωστούς και αγνώστους με αιτήματα για συμμετοχή σε παιχνίδια ή διάφορες άλλες εφαρμογές στο Facebook στις οποίες όμως δεν θέλετε να συμμετάσχετε αλλά δεν ξέρετε και θα τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποκλείσετε μόνιμα αυτού του είδους τις ενημερώσεις, είτε αυτό αφορά τα συγκεκριμένα αιτήματα είτε τα πρόσωπα.
 Παρ΄όλα αυτά ο τρόπος για να μπορέσετε να αποκλείσετε αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι πολύ απλός. 

Που πήγαν τα όνειρα;


oneira1
Ο Πήτερ Παν ζούσε σε έναν κόσμο ονείρων. Αρνιόταν να μεγαλώσει και προτιμούσε τον κόσμο των παιδιών όπου όλα είναι πιθανά από τον κόσμο των μεγάλων. Ίσως και να είχε δίκιο τελικά. Πρέπει να έχουμε όνειρα. Όσο τρελά και αν φαίνονται μας κινητοποιούν.
Ζούμε πια σε μια εποχή που κυριαρχεί ή μουντάδα και ο πεσιμισμός. «Λόγω κρίσης» όλα παραμένουν στάσιμα. Οι νέοι άνθρωποι έχουν μοχθήσει, σπουδάσει, δουλέψει και ξαφνικά βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δεν τους βοηθά να είναι ανεξάρτητοι και να αναπτύξουν περισσότερο τις ικανότητες και την προσωπικότητα τους. Αυτό που ψάχνουν είναι ένας τρόπος να επιστρέψουν στην «παλιά, καλή ζωή».

Accountkiller : Πώς να διαγράψτε το προφίλ σας από τις ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων


Είναι γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες κοινωνικών δικτύων κάνουν τη ζωή του χρήστη δύσκολη όταν αυτός αποφασίσει να διαγράψει το λογαριασμό του που θα πρέπει κάποιες φορές να ακολουθήσει κάποιες δαιδαλώδεις διαδρομές για να επιτύχει τον σκοπό του έως και ορισμένες από αυτές που είναι σχεδόν ακατόρθωτο κάτι τέτοιο. 

Το accountkiller είναι μία ιστοσελίδα που μας υπόσχεται ότι μπορεί να τα καταφέρει και παρέχει οδηγίες για το πώς καταργήσετε το λογαριασμό σας ή το δημόσιο προφίλ στις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το Skype, το Facebook, το Windows Live, Hotmail / Live, Twitter, MSN / Messenger, Google και πολλές άλλες. 

Αυτά είναι τα σπουδαιότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του 2015

Εσείς ποιο θα ξεχωρίζατε;

Το 2015 φτάνει στο τέλος του και το CNN Money έκανε έναν απολογισμό των τεχνολογικών καινοτομιών και επιτευγμάτων που αφήνει πίσω του. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όμως κάποιες ιδέες καταφέρνουν πάντα να ξεχωρίζουν.
Ελάτε να δούμε μερικές από αυτές που διακρίθηκαν!

1. 3D TOUCH


Αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Καινοτομία» για το 2015. Αν και είναι δύσκολο να υπάρξει κάτι καινοτόμο στην αγορά smartphone, η Apple κατάφερε να λανσάρει κάτι πραγματικά μοναδικό στο νέο της iPhone. To 3D Touch μετράει με πόση δύναμη σκρολάρετε την οθόνη του κινητού σας.

Εντοπίστηκε η περιοχή της «ευτυχίας» στον εγκέφαλο

happiness

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Kyotoστην Ιαπωνία, η γενική ευτυχία είναι ένας συνδυασμός χαρούμενων συναισθημάτων και ικανοποίησης από τη ζωή που λαμβάνουν χώρα σε μια περιοχή του εγκεφάλου που μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της.
Συγκεκριμένα, ερευνητική ομάδα, όπως δημοσιεύει το Scientific Reports, χρησιμοποίησε μαγνητική τομογραφία για να εξετάσει τον εγκέφαλο εθελοντών που ρωτήθηκαν πόσο ευτυχισμένοι ήταν γενικά, πόσο έντονα ένιωθαν τα συναισθήματα και πόσο ευχαριστημένοι ήταν με τη ζωή τους.
Αναλύοντας τα στοιχεία προέκυψε ότι τα άτομα που αισθάνονται πιο έντονα την ευτυχία, λιγότερο έντονα τη λύπη και μπορούν να βρουν καλύτερα νόημα στη ζωή τους έχουν μεγαλύτερο προσφηνοειδές λόβιο -μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι πολύ ενεργή όταν οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία της συνειδητότητας.

Γιατί αγαπάμε τόσο το κουτσομπολιό; Η επιστήμη απαντά

why love gossip
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η όρεξή μας για ενασχόληση με τη showbizείναι ακόρεστη, δεδομένου ότι είναι συνήθως ένας συνδυασμός δύο αγαπημένων πραγμάτων: της φήμης και των άσχημων νέων.
Ο Daniel Kruger, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan, αναφέρει ότι η επιθυμία μας να γνωρίζουμε πτυχές των δραστηριοτήτων επώνυμων ανθρώπων αποτελεί κοινό γνώρισμα όλων των θηλαστικών. Μιλώντας στο Live Science, ο Kruger επισημαίνει πως υπάρχουν δύο εξελικτικά οφέλη αναφορικά με το κουτσομπολιό:
Το πρώτο είναι για το προσωπική μας όφελος. Μαθαίνοντας τι κάνουν οι επώνυμοι μπορούμε και εμείς να τους αντιγράψουμε. Ο δεύτερος λόγος είναι πιο κοινωνικός. Γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε αυτά τα άτομα, υιοθετούμε και εμείς την ίδια κοινωνική συμπεριφορά.
Πώς το κουτσομπολιό επηρεάζει το μυαλό

Τι θα είχε να αντιμετωπίσει η Ρωσία αν ερχόταν σε σύγκρουση με την Τουρκία

Τελευταίας τεχνολογίας μέσα έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη συριακή μεθόριο. Άγκυρα και Μόσχα δηλώνουν πως μόνο τους μέλημα είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνιστούν ψυχραιμία.
Για πολλούς, ήταν έκπληξη η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, είναι όμως γεγονός πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με μέσα τελευταίας τεχνολογίας.
Ας δούμε, λοιπόν, ενδεικτικά ορισμένα από τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Τουρκία:

ΤΟΥΦΕΚΙΑ


Η Τουρκία βρίσκεται στη διαδικασία του στρατιωτικού εξοπλισμού της με μισό εκατομμύριο νέα τουφέκια. Τα όπλα αυτά σχεδιάστηκαν στην Τουρκία πριν έξι χρόνια για να ταιριάζουν στις συνθήκες κλίματος και εδάφους που λειτουργούν από τα τουρκικά στρατεύματα.

Πολυδιαστασιακή Επιλογή.. Τι Συμβαίνει Όταν Επιλέγω;

2015_11

Χαιρετισμούς από την Εστία αγαπημένοι μας.
Παίζουμε μαζί σας σε ένα παιχνίδι που διεξάγεται τώρα επειδή βρίσκεστε σε κίνηση για αρκετό καιρό. Παίζετε ένα παιχνίδι στο οποίο προσποιείστε πως είστε άνθρωποι, φορώντας όλα σας τα πέπλα. Είναι τόσο μαγικό! Δεν μπορείτε να δείτε ούτε την ολότητά σας. Μπορείτε μόνο να δείτε τις ατέλειές σας και αυτό μας συναρπάζει, γιατί αυτές οι ατέλειες είναι που δημιουργούν την ομορφιά στον πλανήτη σας. Κάντε τις δικές σας. Φυλάξτε τις. Προστατέψτε τις. Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτές. Παρατηρήστε πώς αλλάζει η πραγματικότητά σας.
Βρισκόμαστε εδώ για να σας φέρουμε ένα μήνυμα για τον επόμενο μήνα και να σας δώσουμε μια εικόνα για το πού βρίσκεται τώρα η ανθρωπότητα. Αυτή η εποχή είναι μοναδική γιατί ως άνθρωποι συνειδητοποιείτε πως η φύση σας είναι πολυδιαστασιακή. Πάντα ξέρατε πως αυτά που βλέπατε μπροστά σας, αυτό που ονομάζετε πραγματικότητα, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι όσων μπορείτε να βιώσετε. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι όπου οι άνθρωποι θα αρχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές διαστάσεις ταυτόχρονα. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω για να σας εξηγήσουμε πρώτα από μια ατομική σκοπιά γιατί έτσι θα γίνει πιο κατανοητό.
Αν κάποιος περιδιαβαίνει στην ψευδαίσθηση του χρόνου προσποιούμενος πως είναι άνθρωπος φορώντας το πέπλο, θα φτάσει σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να επιλέξει. 
Όλοι γνωρίζετε πως οι επιλογές είναι η βάση της δύναμής σας. Είναι η κατανόηση και η έκφραση του φωτός σας στη Γη. Οπότε κάνετε αυτές τις υπέροχες επιλογές, τι γίνεται όμως με τις άλλες επιλογές; Επιλέγετε να κινηθείτε προς το Α, αλλά τι γίνεται με το Β, το Γ, το Δ, το Ε και τις άλλες ευκαιρίες; 
Αγαπημένοι μας, επειδή είστε εκ φύσεως πολυδιαστασιακοί, δεν χάνετε τίποτα. 

Σοκαριστικό: Δείτε τί κάνουν σε φρούτα και λαχανικά ώστε να παρατείνουν την φρεσκάδα τους (ΒΝΤΕΟ)

Σοκαριστικό: Δείτε τί κάνουν σε φρούτα και λαχανικά ώστε να παρατείνουν την φρεσκάδα τους (ΒΝΤΕΟ)



Έχετε ήδη παρατηρήσει πως ορισμένα μπιζέλια είναι πολύ πράσινα; Και κάποια μπρόκολα; Α, και το κρέας… ακόμα και ξερό, είναι πάντα κοκκινωπό;
Θα νομίζετε πως πρόκειται για τροφές διατηρημένες σωστά με απλή ψύξη, έτσι δεν είναι; Λάθος!
Μην εμπιστεύεστε το χρώμα ενός τροφίμου!
Στις μέρες μας αυτό δεν είναι πλέον αξιόπιστη ένδειξη της φρεσκάδας του. Αυτό που θα παρακολουθήσετε είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τί κάνουν για να μας εξαπατήσουν.
Και το χειρότερο είναι ότι αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Λογικό όμως είναι αυτό να εμφανίζεται σε ορισμένες χώρες λιγότερο και σε άλλες περισσότερο. Αλλά η απάτη στα τρόφιμα είναι ολοένα και πιό διαδεδομένη πρακτική, αποτέλεσμα της απληστίας και της δίψας για κέρδος έξω από κάθε έλεγχο.

Θες να ρίξεις την κοιλίτσα; Κάνε αυτό κάθε πρωί!

Θες να ρίξεις την κοιλίτσα; Κάνε αυτό κάθε πρωί!
Ένα υπέροχο πρωινό, από αυτά που δεν περιμένεις, μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο,τουλάχιστον για την κοιλίτσα σου που αυτή τη στιγμή την κοιτάς να μεγαλώνει. Ναι, ναι. Μην το αρνείσαι. Φτιάξε το παρακάτω αφέψημα και θα δεις τεράστιες αλλαγές στο μεταβολισμό σου!
Θα χρειαστείς:

Πόση ενέργεια μου μένει σήμερα;

Αλήθεια πόση ενέργεια έχω σήμερα;
Κι αν επιλέξω να διοχετεύω την ενεργειά μου σε κράτη, θρησκείες, παρατάξεις, ομάδες, συστήματα πεποιθήσεων, σε ό,τι μας χωρίζει, διαχωρίζει από άλλους ανθρώπους και όχι σε ό,τι μας ενώνει; Τι έχουμε να χωρίσουμε αλήθεια ως ψυχές;
κι αν επιλέξω να την διοχετεύσω στους δογματισμούς μους;
κι αν επιλέξω να την διοχετεύσω στην “τελειο μανία” μου και να στο να θέλω να τα ελεγχω όλα;
κι αν επιλέξω να την διοχετεύσω στο να αρνούμαι να συγχωρήσω, να συντηρώ το μίσος μου, τον θυμό μου, την οργή μου, τις ενοχές μου, τον φόβο μου;
κι αν επιλέξω να την διοχετεύσω στο να κρίνω, επικρίνω, κατακρίνω, δικάζω, καταδικάζω τους συνανθρώπους μου;

ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ!!!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ!!;!!



Δεν ήθελα να σας πω την αλήθεια να γράψω για αυτά αλλά τελικά το κάνω διότι πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα τα οποία έχουν παρεξηγηθεί στο έπακρον….!!!! Και ίσως έλθω σε σύγκρουση με τους ψευδογκουρούδες και ψευδό Δαλάι Λάμα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αλλά και με πολλούς άλλους ψευτογνώστες του Ακασικισμού!!!!
Ας δούμε όμως εν αρχή τι είναι τα Ακασικά Αρχεία:
Στον ανατολικό εσωτερισμό ο συμπαντικός χώρος, στον οποίον ενσωματώνεται ο συμπαντικός νους, ονομάζεται ακάσα!!!!!
Το Ακάσα είναι η μητέρα του κόσμου, ο κοσμικός αιθέρας του Ησίοδου για να καταλάβετε καλύτερα το τι είναι, όπως και τα  δέκα πέπλα των Μάγιας είναι η ίδια ουσία το Ακάσα!!!! Το ακάσα λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο για τους Ινδουιστές παρά η πνευματική ουσία που διαπερνά το σύμπαν για να του δώσει μορφή!!!! Τη λέξη akash ή akasha συναντάμε στη Σανσκριτική, Ινδουιστική και Ουρδική γλώσσα και εννοιολογικά σημαίνει διάστημα, κενό, ουρανός, στερέωμα και αιθέρας!!!! Στην Εσωτερική ορολογία akasha είναι << ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας >> που βρίσκεται αμέσως << πιο κάτω >> από τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού κόσμου και μέσα στο οποίο κολυμπάει το Υλικό Επίπεδο, όπως κολυμπάει το ψάρι μέσα στο νερό!!!! Η περιοχή αυτή ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Περιοχή ή Αιθερική Περιοχή ή Αιθερικός κόσμος και αντιστοιχεί στον Άδη των αρχαίων Ελλήνων!!!1 Αντίστοιχη λέξη για τον akash στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, στην οποία μεταφράστηκαν τα περισσότερα από τα παγκοσμίως γνωστά μυστικιστικά κείμενα, δεν υπάρχει και όσοι λένε ότι υπάρχει ή είναι απατεώνες εκμεταλλευτές….!!!!
Αυτό το << πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας >>, γέννησε και διατηρεί τον Υλικό κόσμο και κάποτε, όπως λένε οι μυστικιστικές παραδόσεις θα συσταλεί και θα εξαφανιστούν όλα τα νεφελώματα, οι γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα και οι πλανήτες που τον αποτελούν, για να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα προ δημιουργικής κατάστασης και να υπάρξει πάλι μία νέα Θεϊκή Δημιουργία!!!! ( Διάλυση και μεγάλη Διάλυση της Ινδουιστικής παράδοσης )!!!1 Στον χριστιανισμό στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο γράφει στο Α΄ κεφάλαιο, στίχος 1 Περιγράφεται από τον ευαγγελιστή αυτή η ακασική γνώση με τη φράση: εν αρχή ήτο ο λόγος και ο λόγος ήτο παρά το θεό και ο θεός ήτο ο λόγος!!!!

Η ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ




Η Αθηνά ήταν κόρη του Διός και της Μήτιδος , την πρώτη γυναίκα του Διός , Τιτανίδα . Στην Θεογονία του Ησίοδου υπάρχουν διάφορες διηγήσεις για την γέννηση της Αθηνάς . Μία από αυτές είναι ότι στην γέννα της Αθηνάς βοήθησε ο Ήφαιστος ή ο Παλλαμάων( ένα άλλο όνομα του Ηφαίστου ) χτυπώντας τον Δία στο κεφάλι με ένα δίκοπο τσε κούρι . Από το κεφάλι του Δία ξεπήδησε η Παλλάς Αθηνά . Έβγαλε τέτοια πολεμική κραυγή , που κι ο ουρανός τρόμαξε μαζί με την μάνα Γαία  . Φορούσε πανοπλία από γυαλιστερό χρυσάφι όταν γεννήθηκε η Αθηνά από το κεφάλι του πατέρα της . Όταν εμφανίστηκε φοβήθηκαν όλοι οι αθάνατοι , καθώς στάθηκε μπροστά στον Δία με την αιγίδα ξεπηδώντας από το αθάνατο κεφάλι του ,πάλλοντας το ακόντιό της. Ο μεγάλος Όλυμπος συγκλονίσθηκε δυνατά κάτω από το βάρος της Γλαυκώπιδος Αθηνάς . Η Γαία έτρεμε ολόκληρη και η θάλασσα μανιασμένη φούσκωσε ταράζοντας τα κύματά της. Πάνω στις ακτές χτυπούσαν τα κύματα με μανία ,και για πολύ καιρό ο θαυμαστός γυιός του Υπερίονος , ακινητοποιούσε το άρμα του Ήλιου , ώσπου η Παλλάς Αθηνά κατέβασε τα θεϊκά όπλα από τους αθάνατους ώμους . Τότε χάρηκε ο Ζεύς ο Θεός της σοφής συμβουλής.
Η Μήτις ήταν, κατά τον Ησίοδο , κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος και πρώτη σύζυγος του Δία . Κατά τον Ακουσίλαο, η Μήτις γεννήθηκε μαζί με τον Έρωτα και τον Αιθέρα , από την ένωση του Ερέβους και της Νύχτα , που προήλθαν από το Χάος. 
Η Αθηνά το δεύτερο μέλος της νέας Αγίας τριάδος , μόλις γεννήθηκε . 
Ποία ήταν η πρώτη Τριάδα ; 
Ποία ήταν το πρώτο μέλος της νέας Αγίας Τριάδος ;

ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΛΙΑΔΑ - ΟΙ ΘΕΟΙ



ΚΕΝΝΕΤΗ  & FLORENCE  WOOD – HOMER’S  SECRET  ILIAD

ΘΕΟΣ = ΘΕΩ = ΤΡΕΧΩ

Η αναφορά για τους θεούς εγένετο στην Δοτική Πληθυντικού
ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ σίγουρα αναφορά στα άστέρια που τρέχουν στον ουρανό.

Απο την κοσμική αυτή αλληγορία της Ιλιάδας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά οι θεοί . Αλλοτε μνησίκακοι και εκδικητικοί , άλλοτε πάλι δίκαιοι ,τρυφεροί και συναισθηματικοί οι θεοί στην Ιλιάδα εμφανίζονται να ενθαρρύνουν και να αποθαρρύνουν τους πολεμιστές δίνοντάς τους ιδέες και συχνά ψεύτικες ελπίδες να στέκονται δίπλα τους στη μάχη προστατεύοντάς τους και να υποστηρίζουν μοιρασμένοι , τα δύο στρατόπεδα . Πραγματοποιούν συχνά πολεμικά συμβούλια και  κινούνται ασταμάτητα  σε όλα τα μήκη και πλάτη του ομηρικού σύμπαντος , ενώ άλλες φορές αποσύρονται στα ανάκτορά τους για να ξεκουραστούν . Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω ...δεν δυσκολεύονται καθόλου να διαπιστώσουν την ταύτιση των θεών της Ιλιάδας με τους πλανήτες και τις ιδιότητες τους , τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις ,τις ανάδρομες κινήσεις τους ,  τις εκλείψεις και τις συζεύξεις . Ακολουθώντας την ίδια λογική και κατευθυνόμενοι από τις περιγραφές του Ομήρου και τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ποιητικά επίθετα που επιλέγει να χρησιμοποιήσει στις εξιστορήσεις του ...
αλλο – πρόσαλλος = αμφίδρομος = ανάδρομος Αρης

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ

Με την βοήθεια του Κορνήλιου Καστοριάδη



Μούσαι , Μοίρα και Μόρος σε όλη την έκτασή τους , στην απόλυτη τραγωδία όλων των εποχών . Το κείμενο αυτό δεν ειναι ούτε θρησκευτικό ούτε προφητικό , ειναι ποιητικό. Ο Ομηρος δεν ειναι προφήτης , ειναι ποιητής , ειναι ο ποιητής. Ο ποιητής δεν απαγορεύει τίποτα , δεν επιβάλει τίποτα , δεν δίνει διαταγές ,δεν υπόσχεται τίποτε . ΛΕΓΕΙ και λέγοντας δεν αποκαλύπτει τίποτα ,υπενθυμίζει .Θυμίζει αυτό που έχει υπάρξει. Τα επαναφέρει στην Μνήμη των ανθρώπων με την βοήθεια των Μουσών ,θυγατέρων της Μνημοσύνης . Οι Μούσες διαφεντεύουν την ποίηση με την ισχυρότερη ,την ανώτερη έννοια του όρου , την δημιουργία του ωραίου.Οι Μούσες ειναι κόρες της Μνημοσύνης . Συγχρόνως αυτές ακριβώς οι θυγατέρες γεννούν την τροφή με την οποία τρέφεται η μητέρα τους , με την οποία τρεφόταν ήδη απο την γέννησή τους ,το νερό που έπινε και τον αέρα που ανέπνεε . Οι θυγατέρες αυτές ειναι μητέρες της μητέρας τους .

Οπως ο Κρόνος ανέτρεψε τον Ουρανό , όπως ο Δίας ανέτρεψε τον Κρόνο , θα έρθει και η μέρα που και ο Δίας θα ανατραπεί . Γιατί αυτή ειναι η μοίρα των ανθρώπων και των θεών .Κατά συνέπεια , καμμία εξουσία δεν ειναι αιώνια ,ούτε κάν η εξουσία των Θεών .

Η Μοίρα καθορίζει τα όρια ,μέσα στα οποία οι άνθρωποι αποφασίζουν ελεύθερα .Οταν οι άνθρωποι παραβαίνουν τά όρια που έχει όρίσει η Μοίρα τότε η Νέμεσις θα τιμωρήσει τον άνθρωπο για τα παραπτώματα και την ύβριν που έχει διαπράξει . Η ποινή βέβαια ειναι ο μόρος (θάνατος)

Την Μοίραν , το πεπρωμένον και αργότερα την ειμαρμένη την απεδέχοντο και οι Θεοί οι ίδιοι για τους εαυτούς τους . Η μοιρασιά έγινε με κλήρο. Με κλήρο , η μοίρα καθόρισε τον Δία να γίνει αρχηγός του αιθέρα και του πάνω κόσμου , ο Ποσειδώνας αρχηγός της θάλασσας και ο Αδη αρχηγός του κάτω κόσμου . Ειναι δε αυτονόητον οτι οι θεοί δεν ορίζουν την έσχατη μοίρα των ανθρώπων αφού δεν ειναι κυρίαρχοι , πόσο μάλλον την δική τους μοίρα.

ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Της Μαρίας Αλεξανδρή
Τα Ιερά δένδρα των αρχαίων Ελλήνων . Ελιξήρια νεότητας και μακροζωίας .

  1. η Αχλαδιά
  2. η Σουρβιά 
Την αχλαδιά ,αναφέρει ο Πλούταρχος ως όγχνη , ενώ ο Παυσανίας την αναφέρει ωςαχράς , δηλαδή το άγριο δέντρο. Πάντως η ήμερη αχλαδιά είναι η άπιος , ενώ όγχνη είναι η Ομηρική λέξη για τις απιδιές γενικά. Για να χαρακτηρίσουμε της αχράδος το ξύλο άχραντον θα πρέπει να είναι χωρίς ελαττώματα ,ανέπαφο και άσπιλο . Πράγματι όλες οι κατηγορίες απιδιάς δίνουν πυκνό πολύ σκληρό ξύλο χωρίς νεύρα ,κατάλληλο για σκάλισμα και λεπτές κατασκευές . Άγαλμα θεότητος μπορεί να διαμορφωθεί πάνω στο κεντρικό κορμό τους τέλειον. Σήμερα αυτά τα ξύλα χαρακτηρίζονται ως ευγενή (noble hardwoods) και είναι φημισμένα στην παραγωγή μουσικών οργάνων , ειδικά για τα θηλυκού σχήματος βιολιά. Επί πλέον των απιδιών το ξύλο παίρνει εξαιρετικές μπέζ-ρόζ κοκκινωπές αποχρώσεις που μοιάζουν με το χρώμα του ανθρώπινου δέρματος ,δεν έχει ανάγκη άλλου επιχρίσματος. Το αρχαιότερο άγαλμα της Ήρας στο Ηραίον Αργολίδος , λένε ότι είχε σκαλίσει ο Πείρας πάνω σε έναν κορμό αγριαπιδιάς .

Ο Δεκαλογος της Υγιεινης διατροφης

Ο Δεκάλογος της Υγιεινής διατροφής  του Ηλία Πέτρου (γιατρος που εζησε προπολεμικα)



1. Τρωτε κανονικα. Μη τρωτε με λαιμαργια, μα ουτε, παλι, με το στανιο.Τρωτε μονον οταν αισθανεσθε πραγματικη πεινα, χωρις να βιαζεσθε και τοσο, οσο να κορεσετε την πεινα και οχι την τυχον λαιμαργια.

2. Μασατε καλα. Δεν πρεπει να ξεχναμε πως τα δοντια μας τα εχουμε στο στομα και οχι στο στομαχι. Η καλη χωνευσις και αφομοιωσις, που εξασφαλιζουν την καλη θρεψι, επιτυγχανονται μονον οταν η τροφη μασηθη τελειως στο στομα, ωστε να γινη σαν αλοιφη με το σαλιο. Αυτο απαιτουν περισσοτερο κυριως οι αμυλουχες τροφες. Σ' εκεινους που εχουν συνηθισει να καταβροχθιζουν τη τροφη τους αμασητη σχεδον, συνιστουμετο εξης - Να προσπαθησουν να μασησουν μετρωντας σαραντα μασηματα για καθε μπουκια. Σε λιγες μερες θα συνηθισουν να μασουν καλα χωρις να μετρουν πια.

3. Πριν και μετα το φαγητο. Ξεκουρασθητε λιγο προτου φατε, καθως επισης και μετα το φαγητο. Μη πιανετε δουλεια με την τελευταια μπουκια στο στομα ακομη. Επισης μη κοιμασθε αμεσως μετα το φαγητο. Να δειπνατε τουλαχιστον τρεις ωρες προ του υπνου.

ΕΚΤ: Υψηλός ο κίνδυνος χρεωκοπίας της Ελλάδας

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής
Resizer
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένεται να συνταράξει την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή η ΕΚΤ θεωρεί ότι ο κίνδυνος χρεωκοπίας της Ελλάδας δεν έχει αποφευχθεί και ήταν αρκετά υψηλός τον Ιούλιο λόγω πολιτικής αστάθειας, ενώ διαπιστώνει πως το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης κατάφερε να μην αποσταθεροποιηθεί.
Αναλυτικότερα, η έκθεση τονίζει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα μίας απότομης αύξησης του επασφάλιστρου κινδύνου σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η ανησυχία μετατοπίζεται προς την πλευρά των αναδυόμενων οικονομιών.
Η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι οι δείκτες, που υποδηλώνουν την ύπαρξη συστημικής πίεσης, παρέμειναν σε συγκρατημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων που σχετίζονταν με την αναταραχή στην Ελλάδα το καλοκαίρι, η οποία ακολουθήθηκε από τη μεγάλη διόρθωση των τιμών των κινεζικών στοιχείων ενεργητικού.
Για την Ελλάδα, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι προσδοκίες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας μειώθηκαν από τον Ιούλιο, αλλά παραμένουν υψηλές.

Η Ελλάδα τέλειωσε

Με πόνο ψυχής, αλλά και αίσθημα ευθύνης, βάζει αυτόν τον τίτλο ένας άνθρωπος του δρόμου, άνεργος και υπό έξωση από το σπίτι του -ένας άνθρωπος, που δεν θα τα παρατήσει ούτε τώρα. Μπορεί, ως τώρα, να έχω χάσει μάχες, όμως, ούτε καλλιεργώ την ηττοπάθεια, ούτε αποδέχομαι την ήττα. 
Θα αφήσω στην άκρη τους τραπεζοϋπάλληλους πολιτικούς και την ευθύνη τους για το τελείωμα. Αυτοί κάνουν τη δουλειά, για την οποία πληρώνονται, παριστάνοντας τους εκλεγμένους. Σαν να μη ξέρουμε πώς κάποιοι δεν μπορούν να εκλεγούν, αν δεν χρηματοδοτηθούν και προβληθούν από εκείνο το υποτελές στους ξένους 1%. Οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, που ξένες εταιρείες αγόρασαν, με 5 δις, χρέη 200 δις και, μαζί, τις υποθηκευμένες περιουσίες.(Το είπαν "ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών").  Και οι μη κυβερνητικοί παραμένουν στη βουλή, παριστάνοντας την αντιπολίτευση και νομιμοποιώντας ένα κοινοβούλιο, που ο ρόλος του είναι να εγκρίνει αποφάσεις ξένων. (Αναφέρομαι στη Χ.Α. και στο ΚΚΕ. Αναφέρομαι και στα αποκόμματα, που κατηγορούν το λαό, επειδή τους στέρησε το 3%, που θα τους επέτρεπε να κάνουν το ίδιο). Οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, επειδή, σε τούτη τη φάση,  "πέτυχαν" να απαλλοτριωθεί  μόνο το 40% των σπιτιών.  Όπως οι προηγούμενοι πανηγυρίζουν, που δεν έκαμαν κατασχέσεις, προετοιμάζοντας μόνο το έδαφος.  Τα υπόλοιπα θα κατασχεθούν, αργότερα, είτε από τους ίδιους είτε από άλλους. Για να υπάρχει, πάντα, κάποιος που θα συνεχίσει να πανηγυρίζει για κάτι, ως ότου το 80% του πληθυσμού περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας, μέσα σε ένα ιδιωτικό μόρφωμα, που θα λέγεται "Ελλάδα". 
Κομματικά πανηγύρια και γιορτές, για την, ανενόχλητα, επερχόμενη εταιρική Φεουδαρχία και τη μετατροπή του πλήθους σε δουλοπάροικους.  
Αυτοί είναι οι νικητές, ως τώρα.  

Τι σχέση έχουν τα καθαρά πιάτα με την καθαρή σκέψη;

Τι σχέση έχουν τα καθαρά πιάτα με την καθαρή σκέψη;

Η ενσυνείδηση και η καθαρή σκέψη σχετίζονται συνήθως με το διαλογισμό και μια γαλήνια διανοητική κατάσταση. Τότε, πώς συνδέεται αυτό με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού;
Πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, υποδεικνύει πως το πλύσιμο των πιάτων είναι μια πράξη που ενθαρρύνει την ενσυνείδηση (mindfulness), μια κατάσταση που σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ζωής, μειωμένα επίπεδα άγχους ακόμη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Πενήντα ένας φοιτητές του πανεπιστημίου συμμετείχαν στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε αρχικά στο ιατρικό περιοδικό Mindfulness. Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες διδάχτηκαν να συγκεντρώνονται στη ενσυνείδητη εμπειρία του πλυσίματος των πιάτων, όπως το άρωμα του απορρυπαντικού, την αίσθηση του αφρού, τη θερμοκρασία του νερού, το σχήμα και το σχέδιο των πιάτων.Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, που λειτούργησαν ως ομάδα ελέγχου, συγκέντρωσαν την προσοχή τους μόνο στο να ολοκληρωθεί η δουλειά.

Σφαξε με αγα μου........

Φταιει που ειμαι καχυποπτη εκ φυσεως;
Φταιει που εμαθα απο παιδι να διαβαζω πισω απο τις λεξεις και να ακουω πισω απο τα λογια; Φταινε τα σχεδον τριαντα χρονια σε εφημεριδες που ηρθαν και ενισχυσαν το φυσικο μου ελαττωμα να μη πιστευω ευκολα;; Δε θα το μαθω ποτέ......
Εκεινο ομως που ξερω ειναι πως εχουμε μπει στη τελικη φαση ενος τρομακτικου σχεδιου. Και ειναι σε πληρη εξελιξη. Μαλιστα, το σερβιρουν με τετοιο τροπο ωστε οχι μονο να μη παρεις χαμπαρι τι παιζει αλλα να εκπληρωνεις στο ακραιο το «σφαξε με αγα μου, ν’ αγιασω».
Τις τελευταιες μερες τα συστημικα μεσα σου λενε οτι οι Βρυξελλες θυμιζουν ερημη πολη και τοσο ο στρατος οσο και η αστυνομια εχει βγει στους δρομους και ψαχνουν τρομοκρατες. Οι αρχες ζητησαν απο τους κατοικους να μην βγαινουν απο τα σπιτια τους και σε λιγο θα ζητησουν και να μην αναπνεουν κιολας. Ολα αυτα, υστερα απο πληροφοριες που ειχαν, οτι επικειται τρομοκρατικο χτυπημα.
Εδω ακριβως η καχυποψια μου χτυπαει κοκκινο. Ποιος επιβεβαιωνει οτι υπηρξαν πραγματι αυτες οι πληροφοριες;;; Ποιος μπορει να το εξακριβωσει, απο τον απλο κοσμο; Ουδεις, εγω στο λεω. Τι κανουν ομως ολοι;; Υπακουουν!!!!

Νίκησε τον Φόβο μέσα σου !


Φόβος. Στο άκουσμα και μόνο της λέξης αυτής, πολλοί θα έφεραν στον νου τους διάφορες εικόνες από καταστάσεις που τους προκαλούν αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα.

Πριν μιλήσουμε για τον φόβο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν είναι κάτι κακό, καθώς αποτελεί έναν μηχανισμό αυτοσυντήρησης των ζωντανών οργανισμών. Αυτό τον καθιστά αναγκαίο. Και δε θα μιλήσουμε για φόβους λογικούς. Είναι φυσιολογικό όλοι να φοβηθούν αν τους βάλουμε αντιμέτωπους με ένα λιοντάρι ή αν τους αναγκάσουμε να ισορροπήσουν σε ένα σχοινί 100 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η ζωή τους θα βρίσκεται σε κίνδυνο, επομένως ο φόβος είναι εκείνο το καμπανάκι που χτυπάει για να σε προϊδοποιήσει για μια επερχόμενη απειλή.


Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το καμπανάκι χτυπάει αρκετά συχνα και πολλές φορές για ψύλλου πήδημα.

Οι φόβοι που βασανίζουν τους περισσότερους ανθρώπους και μπορούν να τους οδηγήσουν σε μια ζωή κενή και μονότονη, είναι ψυχολογικής φύσης και μπορούμε να τους χωρίσουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Η κατακερματισμένη νομιμοφροσύνη εντός του Πενταγώνου

PENTAGON7

Preston James Ph.D

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Υπάρχει η αυξανόμενη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του Πενταγώνου που σχετίζεται με την πολιτικά διαιρεμένη νομιμοφροσύνη των διαφόρων φατριών.
Αργά αλλά σταθερά όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι καθώς και υφιστάμενοί τους στο Πεντάγωνο αρχίζουν να ξυπνούν και να αντιλαμβάνονται ότι έχουν παραπλανηθεί και ότι πολεμούν ξένους επιθετικούς πολέμους για λογαριασμό του μεγαλύτερου Συνδικάτου Οργανωμένου Εγκλήματος του κόσμου.


Και ότι το κάνουν αυτό για τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street, που συνδέονται με τους (κατ΄ ευθείαν ανάθεσης έργου) εργολάβους της άμυνας, καθώς και για το κράτος του Ισραήλ.


Και αρχίζουν να κατανοούν ότι όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο τέχνασμα εις βάρος τους από προδότες μέσα στις τάξεις τους, οι οποίοι προβαίνουν σε δολιοφθορές εκ των έσω, σκαρφίζονται και οργανώνουν τρόπους συνθετικού τρόμου όπως της 09.11.01 για να επιτεθούν στην Αμερική και, στη συνέχεια, να κατηγορούν αθώα ξένα έθνη στη Μέση Ανατολή.


Και το έκαναν όλο αυτό κατά την 09/11/01 με σκοπό να παραπλανήσουν την Αμερική για πολεμήσει παράνομα, αντισυνταγματικά, απρόκλητα, άδικους πολέμους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κέρδη από τον πόλεμο για αυτούς που ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ είχε αποκαλέσει στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα.


Δεν κάνουν μόνο αυτούς τους ξένους επιθετικούς πολέμους που παραβιάζουν τις Συμβάσεις της Γενεύης, αλλά και συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο εκτός του ότι είναι εντελώς παράνομοι και αντισυνταγματικοί.


Πολλοί απλοί άνθρωποι μέσα στο Πεντάγωνο μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν ότι η αμερικανική Στρατιωτική Μηχανή έχει υπηρετήσει ως παγκόσμιος χωροφύλακας , έχει επιβάλλει νόμους που τροφοδοτούν κορμιά ως βορά των κανονιών για χάρη των τραπεζών και των διαπλεκομένων αναδόχων αμυντικών εξοπλισμών.


Και ότι αυτά όλα γίνονται για τη δημιουργία υπερκερδών και για να αποκτάται φθηνή πρόσβαση σε φυσικούς πόρους άλλων εθνών με κανένα απολύτως σεβασμό για τη ζωή ή την καλή διαβίωση των Αμερικανών στρατιωτών και των οικογενειών τους. Και ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται είναι ανεπαρκής και σε πάρα πολλές περιπτώσεις επαίσχυντη με χαμένα και ελλειπή αρχεία.


Μερικοί πληροφοριοδότες εκ των έσω, έχουν ακόμη αποκαλύψει ότι οι κορυφαίοι παράγοντες χάραξης πολιτικής που έχουν πραγματικά κατευθύνει την Αμερικανική Στρατιωτική Μηχανή, θέλουν πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς. Θέλουν τραυματίες να επιστρέφουν με αναπηρίες και επίσης θέλουν υψηλό αριθμό αυτοκτονιών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα