Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ-ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ- ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

lifehub-to-fos-ton-asterion-18
Είμαστε πνευματικά όντα στριμωγμένα σε μια τρισδιάστατη πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε, για την ακρίβεια, πού αρχίζουμε εμείς και πού τελειώνουν οι άλλοι . Είμαστε συνδεδεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι και αυτή είναι η <<Μοίρα μας>> , όχι βέβαια με την έννοια της μοιρολατρίας, όχι με την έννοια της <<Ανάγκης>>, αλλά με την έννοια της χωρίς συναισθηματισμούς αποδοχής της αλήθειας και της διάκρισης που αυτή επιφέρει.
Πολλές φορές από κακώς εννοούμενη παιδιάστικη παντοδυναμία, από παρόρμηση συναισθηματική δρούμε ή αντιδρούμε πιστεύοντας και νομίζοντας τον κόσμο γονείς μας. Μας κυριαρχεί το παιδί που δεν έχει μεγαλώσει ορθά και σοφά μέσα μας και δυστυχώς μας ελέγχει, μας οδηγεί απαιτώντας το ένα και το άλλο, συνεχώς και εμείς σαν απλόχερες ή ακόμα χειρότερα σαν ενοχικές μητέρες ή πατέρες προσφέρουμε απλόχερα και χωρίς διάκριση.
Έρχεται μια μέρα όμως που το παιδί μεγαλώνει-ενηλικιώνεται, πώς γιατί δεν έχει σημασία και δεν εννοούμε ηλικιακά, αλλά συνειδησιακά , και αντιλαμβάνεται ότι είναι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ <<αναγκασμένο>> από την συμφωνία που έχει κάνει να υπάρξει να ζήσει και να εκδηλωθεί, να προχωρήσει, να μεγαλώσει κυρίως να ΔΕΙ όπως ποτέ πριν, να αποδεχτεί όπως ποτέ πριν, να συνεργαστεί όπως ποτέ πριν και εν τέλει να αγαπήσει όπως ποτέ πριν.

ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Τον άνθρωπο τον έφτιαξε ο Θεός. Έλα! Αυτό το ξέρουμε από πιτσιρικάδες. Το γράφουν και τα άγια τεφτέρια. Ότι όλα τα πλάσματα που αναπνέουν, σκουλήκια, περδίκια, ποντίκια, τα πάντα όλα είναι του Πλάστη δημιουργήματα.
Δεν έφτιαξε, δηλαδή, ο άνθρωπος τον Θεό. Και πώς θα μπορούσε ο χάλιας να το κάνει αυτό. Ούτε ίσος με τον Δημιουργό του είναι, ούτε όμοιος.
Μιλάμε για τον αληθινό Θεό, τον μοναδικό. Όχι τους άλλους που τους είχε ζωγραφίσει στη σκέψη του ο άνθρωπος, ο ξευτυλισμένος. Να προσκυνά παραμυθένιους Θεούς, δηλαδή.

Τρώει, κοιμάται, μορφώνεται, κάνει σεξ, δουλεύει, κάνει οικογένεια και τελειώνει...Αυτός είναι ο νεκρός άνθρωπος



Πολλές φορές σκέφτεσαι…
Ποιός τελικά ορίζει την Ζωή μου?
Ο Θεός?
Οι γονείς μου?
Η Μοίρα?
Οι Πλανήτες?
Οι σύντροφοί μου?

Υπάρχει μέσα μας κάποιος άλλος που αποφασίζει τελικά…απλά δεν το έχουμε παρατηρήσει…


Συνεπαρμένοι από την ένταση και τον φόβο της επιβίωσης, ξεχνάμε να ρίξουμε μια ματιά στον μέσα κόσμο μας…


Εκεί που χτυπάει ένας πιο αθωωτικός παλμός, μια μεγαλύτερη αγνότητα, πιο βαθιά και αληθινή, εκεί που συναντιέται η Ζωή με την Ουσία της…


Προηγείται, βλέπετε, ένας μη συνειδητός κόσμος, για τον οποίο δεν έχουμε ιδέα…

Αυτόν τον κόσμο δεν τον έχεις εσύ μόνο μέσα σου, τον έχει ο κάθε φυσικός άνθρωπος...


Ίσως ακόμα μας διαφεύγει, με το πόσο λίγη συνείδηση ξεκινάμε την ζωή μας...
Με την ίδια λίγη συνείδηση που ξεκινά ένας άνθρωπος την ζωή του, με την ίδια την τελειώνει, αν δεν "πολεμήσει"...Δεν φτάνει μόνο η διανόηση που ωριμάζει, για να σου θυμίσει ότι Είσαι Άνθρωπος…Υπάρχουν και άλλα δεδομένα, πληροφορίες Μνήμης, Σοφίας και Αγάπης.


Η οριζόντια εξέλιξή μας, χρειάζεται και την κάθετη, μέχρι του σημείου να γίνεται η Συνείδηση μας ολοένα και πιο Ολοκληρωμένη...

ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ…

Χόρχε Μπουκάι

anapnoes.gr : κοπελα27 ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ...  Χόρχε Μπουκάι
ΘΕΛΩ…..
Θέλω να με ακούς χωρίς να με κρίνεις….
Θέλω τη γνώμη σου χωρίς συμβουλές…. 
Θέλω να με εμπιστεύεσαι χωρίς απαιτήσεις….
Θέλω τη βοήθειά σου και όχι
να αποφασίζεις για μένα….
Θέλω να με προσέχεις χωρίς να με ακυρώνεις…..
Θέλω να με κοιτάς χωρίς να προβάλλεις τον εαυτό σου σε μένα….

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ


Το πάντα επίκαιρο ντοκυμαντέρ της Γεννήσεως. Όσοι πάτε Πλανητάριο αυτές τις ημέρες, την ταινία που δείχνουν κάθε χρόνο για το ΑΣΤΡΟ,την πρωτοείδα το 1989!!! Την ίδια εξακολουθούν να δείχνουν ακόμη και σήμερα, με τρομερές ιστορικές και επιστημονικές ανακρίβειες, τις οποίες επεσήμανα το 2007 στο Δ.Σιμόπουλο, αλλά εξακολουθούν να το προβάλλουν!!!!  Για ξαναθυμηθείτε λοιπόν τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήταν................. 
Δημοσιεύω την ιστορία της Γέννησης όσον αφορά τα δύο πρώτα χρόνια της επίγειας ζωής του Χριστού, έτσι όπως προέκυψε από την έρευνά μου και υπάρχει στο βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Αυτή την πραγματική ιστορία δυστυχώς οι διάφοροι ερευνητές, ακόμη και θεολόγοι την έχουν παρερμηνεύσει  και αναφέρουν απίστευτες θεωρίες που με κάνουν να αμφιβάλω αν ποτέ τους διάβασαν τα Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά, λέξη προς λέξη, όπως έκανα εγώ.


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟ 7 π.Χ.

Έχοντας λοιπόν ερμηνεύσει όλες τις περιγραφές των Ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά, θα βάλω όλα τα γεγονότα  σε μια απόλυτα χρονική τάξη :

Νεύρωση στομάχου: Τα βότανα που θα σας ανακουφίσουν

Νεύρωση στομάχου: Τα βότανα που θα σας ανακουφίσουν
Αν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν συχνά στομαχικές διαταραχές και αναζητάτε τρόπους να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα, τότε ίσως η απάντηση που ψάχνετε να υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Η νεύρωση στομάχου δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά την γενικότερη δυσφορία που προκαλούν οι στομαχικές διαταραχές. Αυτές κατά κανόνα εκδηλώνονται με δυσπεψία, καούρα, ξινίλες, φούσκωμα, στομαχόπονο και τάση προς εμετό.
Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση, αλλά υπάρχουν τρία, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν τους περισσότερους ανθρώπους με μεγάλη επιτυχία.

Τι να φάτε μετά τη γαλοπούλα και τους κουραμπιέδες για να μην παχύνετε!

Τι να φάτε μετά τη γαλοπούλα και τους κουραμπιέδες για να μην παχύνετε!
Είναι αδύνατο να αντισταθούμε στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και αλμυρά εδέσματα και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές νιώθουμε τύψεις γι' αυτό...
Ακούγεται σαν όνειρο, όμως μπορούμε να αντισταθμίσουμε τον αντίκτυπο των βλαβερών λιπαρών που περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι!
Μια χούφτα μούρα είναι ο ιδανικός επίλογος σε ένα λουκούλειο γεύμα, καθώς είναι ιδανικά για να εξαλείψουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και για να μας... προφυλάξουν από την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς!
Όπως πιθανώς γνωρίζετε, υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά είδη μούρων –βατόμουρα, κράνμπερι, goji berry κ.α. Όλα είναι εξίσου υγιεινά και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Τι να φάω από τα δύο;

Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Τι να φάω από τα δύο;


Μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ποιο από τα δύο γλυκά έχει τις λιγότερες θερμίδες;
Θερμιδική ισοπαλία φέρνουν τα δύο αυτά γιορτινά γλυκά, χωρίς ωστόσο να είναι και τα δύο εξίσου υγιεινά.
Το μελομακάρονο κερδίζει πόντους και με διαφορά, γιατί αυτό που ισχυροποιεί τη θρεπτική του αξία είναι το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το μέλι, συγκριτικά με το βούτυρο και τη ζάχαρη του κουραμπιέ.
Το ελαιόλαδο αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε (βιταμίνη με αντιοξειδωτική δράση) και μονοακόρεστων λιπαρών, που συμβάλουν στην μείωση της LDL χοληστερόλης στο αίμα- τη λεγόμενη κακή χοληστερόλη.

Το λαχανικό που καταπολεμάει εγγυημένα την τριχόπτωση!!

Το λαχανικό που καταπολεμάει εγγυημένα την τριχόπτωση!!

Είναι φυσιολογικό να χάνει κανείς 50-100 τρίχες την ημέρα, αλλά όταν αυτό το νούμερο αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό, τότε έχουμε την αραίωση των μαλλιών σε βαθμό που προκαλεί ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα και ρίχνει την ψυχολογία του ατόμου.
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, αλλά μία από τις καλύτερες αφορά ένα λαχανικό το οποίο λίγοι φαντάζονται ότι μπορεί να τους βοηθήσει τόσο πολύ.

Ο λόγος γίνεται για το κρεμμύδι!

ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ! ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  Η αισιοδοξία, η χαρά και η ευδαιμονία δεν είναι άπιαστοι στόχοι. Μπορούμε να τις κατακτήσουμε, αρκεί να… εξασκηθούμε με τον σωστό τρόπο, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της θετικής ψυχολογίας.
Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι -ίσως και περισσότερο από όσο θα θέλαμε- με τα αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός, η ζήλια, ο φόβος, η ντροπή και η λύπη. Η θετική ψυχολογία εστιάζει στην άλλη άκρη του φάσματος των συναισθημάτων, εκεί όπου κυριαρχούν η ελπίδα, η χαρά, το ενδιαφέρον και η ικανοποίηση. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για μια απλοϊκή άποψη που μας προτρέπει να… χαμογελάμε, ζώντας μια υποτιθέμενα ανέφελη ζωή, χωρίς ίχνος θυμού ή θλίψης. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν νέο κλάδο της ψυχολογίας που μελετά τις θετικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως η αισιοδοξία, το νόημα της ζωής και η ψυχική ανθεκτικότητα, οι οποίες μας ωθούν να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε. 

Με πυξίδα τη χαρά Όταν βιώνουμε και εκφράζουμε με συστηματικό τρόπο στη ζωή μας θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά, το ενδιαφέρον, η ευχαρίστηση, η ευγνωμοσύνη και η ικανοποίηση, έχουμε και απτά αποτελέσματα που αφορούν στη σκέψη, τη διάθεση, αλλά και την υγεία μας. Ποια είναι αυτά; 

1000+1 Ατάκες - Δωρεάν εφαρμογή με όλες τις ατάκες του Ελληνικού Κινηματογράφου



Οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε μεγαλώσει με τις παλιές αξέχαστες ελληνικές ταινίες που μας κρατάνε συντροφιά όσες φορές και να τις δούμε. Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία και μας τις θυμίζει.

Τώρα μπορείτε να έχετε κυριολεκτικά στο τσεπάκι σας, όλες τις ατάκες από τον Ελληνικό κινηματογράφο. Περισσότερες από 1000 ατάκες και διάλογοι (για την ακρίβεια 1065) συγκεντρωμένες σε μία απλή και λειτουργική εφαρμογή για smartphones και tablets.

Συνοδεύονται από 197 βιογραφικά ηθοποιών και πλήρεις πληροφορίες για τις 160 ταινίες στις οποίες περιέχονται. Όλα με δυνατότητα εξαντλητικής αναζήτησης. Η καλύτερη συντροφιά για το σπίτι, την παραλία, το δρόμο, το λεωφορείο και το τραίνο. Χαρίστε στον εαυτό σας λίγες "ανάσες" γέλιου! Δεν περιέχει ηχητικά ή οπτικά αποσπάσματα.

Στο ίδιο έργο θεατές

από τη Μαρία Παρέντη

Ελλάδα, τέλη του 2014. Μόνο μη μας χαλάσει τίποτα τις γιορτές. Αυτός είναι ο μέγας φόβος του μέσου Έλληνα. Τώρα που διώξανε και τους Σύρους από την, κατά τα άλλα ειδυλλιακή, πλατεία της πρωτεύουσας τίποτα δεν τον σταματά.

Καταπατημένα εργασιακά, κοινωνικά, ατομικά δικαιώματα, ανεργία στο κόκκινο, προσωποκρατήσεις για χρέη στο δημόσιο, κομμένο ρεύμα για λίγα ευρώ, μετανάστευση ανάλογη εκείνης επί σταφιδικής κρίσεως, αλλά αυτός θα γιορτάσει!

Ανοίγει την τηλεόραση. Κάποιος καταγγέλλει  δωροδοκία.. Α ναι μωρέ τον ξέρει αυτόν τον τύπο, τον είχε δει στο θέατρο, πολύ γέλιο ο μπαγάσας! Τι μας νοιάζει τώρα, λες και δεν ξέραμε πως όλοι "τα παίρνουν". Αλλάζει κανάλι. Ψάχνει κάποιο πρόγραμμα εορταστικό, κανένα μπουζουκάκι, καμιά γιρλάντα , κάτι να στολίσει τη θλίψη.

Δημιουργήθηκαν τα Χριστούγεννα

Mithras_banquet_Louvre_Ma3441
Ο Ιησούς Χριστός Είναι μια Αντιγραφή του Θεού -Ήλιου.  Τα Χριστούγεννα δεν είναι αυτά που ξέρετε. Τρεις αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού ορίσθηκαν χρονολογικά ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η γέννηση του Χριστού. Οι ιστορικές πηγές υποδεικνύουν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335 μ.κ.ε. αν και κάποιοι ερευνητές, βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία,θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα. Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καππαδοκία το έτος 376 μ.κ.ε.  Ποιοι είναι λοιπόν οι Μύθοι των Χριστουγέννων.
 Οι προσπάθειες επικράτησης των Χριστιανικών Τελετών
Μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού, οι γιορτές και οι τελετές των προηγούμενων θρησκειών όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά σε μερικές περιπτώσεις ενισχύθηκαν. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, συνηθισμένοι και εθισμένοι στο Διονυσιακό Πνεύμα, ανέμεναν τις χρονικές περιόδους αυτών των εορτών για να τις τιμήσουν δεόντως. Μια από τις πλέον σημαντικές γιορτές ήταν η ρωμαϊκή γιορτή των Καλενδών, που ξεκινούσε στις 25 Δεκεμβρίου και κρατούσε έως στις 7 Ιανουαρίου.
Στο διάστημα αυτό, λαός και εξουσία τελούσαν ένα ατέλειωτο ξεφάντωμα που περιελάμβανε κρασοκατανύξεις, φαγοπότια, πανηγύρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε είδους δημόσια θεάματα. Οι πολίτες συνήθιζαν να στολίζουν σπίτια και καταστήματα, να παίζουν τυχερά παιχνίδια, να μεταμφιέζονται, να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο χριστιανισμός,  προσπάθησε πολύ να δώσει ένα τέλος στις κρατούντες παγανιστικές γιορτές.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Το Ταξίδι στη μέρα, στη ζωή, στην αιωνιότητα, στο Θεό.
Μία παραβολή, ένα παραμύθι γιά μεγάλα παιδιά.
Κάθε μέρα, με την γέννησή της, την πορεία της, τις έγνοιες του πρωινού, τις χαρές και τις λύπες του απομεσήμερου, την κούραση και το στοχασμό του δειλινού και το τέλειωμά της, στην αγγαλιά της νύχτας...μοιάζει με τη ζωή...
Κι η ζωή, με τις έγνοιες στο πρωινό της νιότης, τις χαρές και τις λύπες στο απομεσήμερο της ενηλικίωσης, το στοχασμό στο δειλινό της ωριμότητας και τον απολογισμό στη νύχτα των γηρατειών... μοιάζει με την αιωνιότητα...
Κι η αιωνιότητα, σαν τον «τόπο των παραμυθιών» της παιδικής μας φαντασίας, όπου όλα είναι θαυμαστά... μοιάζει με μία πορεία στην αληθινή ζωή των ονείρων της ανθρωπότητας... μία πορεία στον ουρανό της πιό βαθιάς αγάπης της πιό μεγάλης λαχτάρας γιά το Αληθινό, το Πραγματικό, το Θεό... μιά πορεία που δεν τελειώνει ποτέ...

Χρεοκωπία τώρα !

Συνεχώς-αυξανόμενα-προβλήματα-Ελλάδα-χρέος
 
Του Βασίλη Βιλιάρδου
 
Η Ελλάδα έχει πλέον πτωχεύσει, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα να αποφύγει μία κατάσταση που είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή – όσο πιο σύντομα λοιπόν το παραδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η επώδυνη διαδικασία της εξυγίανσης
 
Όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει ένα ορισμένο ύψος, τότε δεν υπάρχει ούτε ένα και μοναδικό παράδειγμα, από όσα γνωρίζω, όπου να επιτεύχθηκε ποτέ, με δίκαιο τρόπο, η εξ ολοκλήρου αποπληρωμή του.

Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που έγινε δυνατή σε κάποιο βαθμό η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, συνέβη με τη χρήση της χρεοκοπίας – την οποία είχε παραδεχθεί κανείς ανοιχτά, χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη και όταν υπήρξε συχνά μία ονομαστική επιστροφή του χρέους, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία ολοκάθαρη χρεοκοπία» (Adam Smith).



Άποψη
Είμαστε ανέκαθεν υπέρ της αποπληρωμής του χρέους, με τη βοήθεια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – έτσι ώστε ο ρυθμός ανάπτυξης να είναι υψηλότερος από το επιτόκιο, χωρίς να μειωθούν αποπληθωριστικά οι τιμές, οπότε να αρχίσει να μειώνεται το χρέος (και) με τη βοήθεια του ονομαστικού πληθωρισμού (ανάλυση).

ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Το δένδρο το ποτίζεις, κύριε, δεν το στολίζεις. Στο όνομα της θρησκείας τα έχετε ξευτυλίσει όλα. Δενδράκια, ζωάκια, γεννήματα της φύσης, όχι δικά σου κατασκευάσματα, τα κάνεις όλα για πλάκα παιχνιδάκια. Τους αλλάζεις τον Χριστό με τη βοήθεια της θρησκείας, με την ευλογία της Εκκλησίας.
Έχει ζωή, ρε, το δένδρο. Αθάνατη ζωή. Και για να υπάρχει κάποιο λόγο έχει. Υπηρετεί κάποια σκοπιμότητα, πιθανόν ασύλληπτη για το μυαλό σου.

Μητρικό σκάφος αφήνει τον ήλιο και προκαλεί τεράστια ηλιακή έκρηξη!! (Βίντεο)


Ημερομηνία παρατήρησης: 24 Δεκεμβρίου, 2014 
Τοποθεσία παρατήρησης: Ήλιος
Πηγή: http://helioviewer.org/
 Κυτττάζοντας το Helioviewer σε απευθείας σύνδεση παρατήρησα αυτό το γιγαντιαίο τριγωνικό UFO να αφήνει τον ήλιο μας. Η έξοδος του προκάλεσε μια τεράστια ηλιακή έκρηξη.

Εορταστικές πρώτες βοήθειες, για βαρυστομαχιά, δυσφορία, καούρες, μεθύσι, hangover, κάψιμο, τραυματισμό (first aid)

της Κικής Τσεκούρα


Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο ατύχημα που μπορεί να συμβεί τα Χριστούγεννα είναι η βαρυστομαχιά από το οικογενειακό τραπέζι, ωστόσο, υπάρχουν μερικά συνήθη ατυχήματα που μπορεί να χαλάσουν τη γιορτινή διάθεση.

Ατυχήματα που μπορεί να συμβούν είναι μικροεγκαύματα από τον φούρνο ή το τζάκι, ιδιαίτερα τώρα που παρα χρησιμοποιείται. Επίσης μπορεί να συμβεί να πεταχτεί κάτι στα μάτια κόβοντας το κρέας ή από το κλαρί του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ή από κάποιο παιχνίδι. Ακόμα κόβοντας τα διάφορα καλούδια μπορεί να συμβούν κοψίματα με μαχαίρι.


Τέλος το hangover από την κατανάλωση αλκοόλ ή από την κατανάλωση νοθευμένου ποτού είναι από τα συνηθέστερα προβλήματα των εορταστικών ημερών


Διαβάστε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παραπάνω.

Χορέψτε! Είναι μεταδοτικό

danceC

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε αυτή την χώρα ο χορός στις νυχτερινές μας εξορμήσεις δεν είναι τόσο διαδεδομένος; Τι είναι άραγε αυτό που μας βιδώνει τα πόδια στο πάτωμα; Γιατί μένουμε ασάλευτοι και αδιάφοροι στις μάταιες προσπάθειες του DJ να μας ξεσηκώσει;
Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο για κάποιον ξένο, να παρατηρεί την νυχτερινή διασκέδαση των Ελλήνων. Ενώ είμαστε ένας λαός ο οποίος ξεπέρνα σε κέφι και φαντασία κατά πολύ τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρώπης, εντούτοις έχουμε μια πολύ ξεχωριστή συνήθεια. Δεν χορεύουμε. Αρεσκόμαστε στο να καθόμαστε ή να στεκόμαστε όρθιοι, να μιλάμε ή να παρατηρούμε τους υπόλοιπους θαμώνες, πίνοντας και καπνίζοντας. Ο DJ να χτυπιέται στα decks, οι barman να γίνονται ζογκλέρ με τα shaker των cocktail, οι σερβιτόροι να χαμογελούν “like there is no tomorrow”, όλα να συντελούν στο να μας παρασύρουν να κουνηθούμε λίγο στον ρυθμό και εμείς εκεί, μαρμάρινοι, σαν φυτό-καλυμμένες κολόνες άλλης εποχής.

Εὐτυχῶς ποὺ κάπου, κάποιοι γονεῖς, χαμηλώνουν τὸ κεφάλι.

Εὐτυχῶς ποὺ κάπου, κάποιοι γονεῖς, χαμηλώνουν τὸ κεφάλι.Από την σημερινή ειδησεογραφία ξεχωρίζω το εξής:
(Δεν έχουν σημασία τα ονόματα). 
Αυτό το κακομαθημένο κορίτσι (αριστερά) κόρη του επικεφαλής της Korean Air και – μέχρι χθες – εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας, έγινε έξαλλο όταν η αεροσυνοδός στην πρώτη θέση (σε πτήση της εταιρείας από Νέα Υόρκη προς Σεούλ) τόλμησε να της φέρει φιστίκια μακαντέμια σε σακουλάκι και όχι σε πιάτο. Και αντέδρασε δίνοντας εντολή να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ το αεροσκάφος στην πύλη του αεροδρομίου JFK, στην Νέα Υόρκη. Το συλλαμβάνει ο νους σας; 
Ζήτησε συγγνώμη βέβαια το κορίτσι (τι «κορίτσι» δηλαδή, 40 χρονών…), αλλά το κακό είχε γίνει. Έγινε… της Κορέας στην Ν. Κορέα.
Δείτε τώρα αντίδραση γονιού. 
Μάζεψε τους δημοσιογράφους και αφού τους ανακοίνωσε ότι απέλυσε την κόρη του από την εταιρεία, τους είπε με σκυμμένο το κεφάλι:

Το πάρτι του Πάρι, οι σκλάβοι κι η γυμνή με το…σούσι

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πάρις! Ο γόνος μιας φαμίλιας που έχει τις ρίζες της σ έναν δοσίλογο. Μιας φαμίλιας που εξουσιάζει τον τόπο και που ανδρώθηκε ,όπως κι άλλες σαν κι αυτήν,σε περιόδους που ο κάθε κατακτητής λυσσομανούσε σε βάρος του. Όπως οι τσιφλικάδες που πήραν δώρο από τους Τούρκους τη μισή Ελλάδα για να μας εμφανιστούν στην συνέχεια ως…ευεργέτες.
Ο Πάρις λοιπόν, το μονάκριβο αγόρι τής Μαριάννας,  έχει τα γενέθλιά του. Και σε μια Ελλάδα φτωχοποιημένη κατά τα δυο τρίτα,  μαζί μ ένα σωρό λακέδες γύρω του εορτάζει. Στο 32ο χλμ τής Αθηνών Λαμίας,  στό Grey Warehouse. Ω, τι συγκίνηση!
Οι καλεσμένοι, λέει,  άφησαν έξω τα κινητά τους και σύμφωνα με το κόνσεπτ της εκδήλωσης παρέλαβαν από μια βενετσιάνικη μάσκα. Οι μασκαράδες…
Μέσα,  είχε φτάσει από ώρα η μαμά Μαριάννα, που φορούσε μια δαντελένια μάσκα,  για να ξεχωρίζει από τούς άλλους μασκαράδες! Μέσα και οι…ακόλουθοι. Άνθρωποι τής δημοσιογραφίας και πρόσωπα από την πολιτική ηγεσία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα