Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, οι ΗΠΑ έχουν ήδη “στα σκαριά” δυο εμβόλια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν κατά του ιού Ζίκα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δύο πιθανά υποψήφια εμβόλια για τον ιό Ζίκα και μπορούν να αρχίσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά το εμβόλιο δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμο για αρκετά χρόνια, παραδέχονται Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Το εμβόλιο βασίζεται στο έργο που επιτελέστηκε για τον ιό του Δυτικού Νείλου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί δεν υπήρξε φαρμακευτική εταιρεία που να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ιό Ζίκα.
Ο Δρ Amesh Adalja, ανώτερος συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Medical Center, του Πίτσμπουργκ είπε στην dailymail ότι θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία για να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και ότι το εμβόλιο για τον Έμπολα, που ο κόσμος νομίζει ότι φτιάχτηκε γρήγορα, είχε ήδη να κατασκευάζεται χρόνια πριν.
Το εμβόλιο για τον ιό Ζίκα θα είναι πιο πολύπλοκο, καθώς θα πρέπει να προστατεύει όχι μόνο την έγκυο που το κάνει, αλλά και το ίδιο το έμβρυο! Με λίγα λόγια, ΠΡΙΝ ακόμα το μωρό γεννηθεί, θα τρώει εμβολιασμό μέσω της μητρός του! Άντε, σε λίγο εμβόλιο και στο σπέρμα!