Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ



Πηγάζει από τον αναγραμματισμό των δεδομένων του στίχου β23 και της παραγράφου που ανήκει.
Ο μεγάλος Επειος έφτιαξε με τέτοιο έξυπνο τρόπο τον νοητικό μηχανισμό των αντιθέτων, ώστε όταν είσαι πλούσιος να πρέπει να ζεις «ταπεινά» και όταν είσαι φτωχός να πρέπει να ζεις «πλούσια», για να επιβιώσεις .
Ο Επειος τα έβαλε ανάποδα στον άνθρωπο ,να κλαίει για να έχει και να χαίρεται όταν δεν έχει για να αποκτήσει και να σωθεί.
Ο νοητικός μηχανισμός του κλάματος και του θρήνου στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας με «επιτυχία».
Έχεις, κερδίζεις πολλα, κλαις [ τίποτα δεν κάνουμε ] παίρνεις περισσότερα.
Έχεις , κερδίζεις πολλα, γελάς – υπερηφανεύεσαι , τα χάνεις όλα.
Δεν έχεις, δεν κερδίζεις, κλαις - μιζεριαζεις , χάνεις και τα λίγα που έχεις.
Δεν έχεις – δεν κερδίζεις , γελάς ,στοχεύεις ψηλότερα, σώζεσαι.
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση σας θυμίζει κάτι ;;;
Αυτος είναι με απλά λόγια ο Ν.Μ. των αντιθέτων και ισχύει για τα πάντα σε ότι αφορά το ανθρώπινο γένος του ΔΙΑ στη ΓΗ.
Ο καθένας από εμάς με κάποια ηλικία το έχει παρατηρήσει να συμβαίνει καθημερινά.
Ακόμη και για τον θάνατο.
Έχεις θάνατο κλαις –θρηνείς επ’αοριστον, προκαλείς και άλλον.
Έχεις θάνατο χαίρεσαι ,διότι ο άνθρωπος σου πηγαίνει σε καλύτερο τόπο [βασιλεία των ουρανών ] ,όλα βαίνουν καλώς. Η ευχή [ζωή σε λόγου σας] δεν είναι τυχαία.
Ούτε το κρασί, που πίνεις γύρω από ένα τραπέζι μετά την ταφή είναι τυχαίο. Είναι σαν να γιορτάζεις τη μετάβαση του «αποθανόντος» στη βασιλεία των ουρανών.
Θυμίζω τον εορταστικά ντυμένο ψυχοπομπό Ερμή, με το μαύρο κηρύκειο σχήματος [8] [ ο θάνατος του ζώου μέσα μας ] στο αριστερό του χέρι, στο περίφημο ψηφιδωτό της ταφικής στοάς του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη. Το ζευγάρι [ ανθρώπινο γένος] που ανέρχεται στους ουρανούς μόνο λυπημένο δεν είναι .Μην ξεχνάτε πως οι ψυχές είναι αθάνατες.

Γιατί είναι ο χώρος στο διάστημα τριών διαστάσεων;


Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι τρεις διαστάσεις του χώρου μπορεί να έχουν "παγώσει σε" κατά τα πρώτα λεπτά του σύμπαντος. (Αριστερά) Η ελεύθερη ενέργεια Helmholtz πυκνότητα (στ) φθάνει στη μέγιστη τιμή του σε θερμοκρασία Τ = 0,93, η οποία συμβαίνει όταν ο χώρος είχε n = 3 διαστάσεις. (s και u αντιπροσωπεύουν εντροπία πυκνότητα και την εσωτερική ενεργειακή πυκνότητα, αντίστοιχα.) (Δεξιά) Μεταβάσεις σε διαφορετικές διαστάσεις δεν μπορούν να συμβούν κάτω από τη θερμοκρασία του 0,93, που αντιστοιχεί σε τρεις διαστάσεις. Credit:. Gonzalez-Ayala et al © 2016 EPL

 Γιατί είναι ο χώρος τριών διαστάσεων;
Το ερώτημα γιατί ο χώρος είναι τρισδιάστατος (3D) και όχι κάποιος άλλος αριθμός των διαστάσεων έχει προβληματίσει τους φιλοσόφους και επιστήμονες από την αρχαία Ελλάδα. Ο χωροχρόνος είναι συνολικά τεσσάρων διαστάσεων, ή (3 + 1) διάστατος, όπου ο χρόνος είναι η τέταρτη διάσταση. Είναι γνωστό ότι η διάσταση του χρόνου σχετίζεται με το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής: η ώρα έχει μία κατεύθυνση (προς τα εμπρός), επειδή η εντροπία (ένα μέτρο της αταξίας) δεν μειώνεται ποτέ σε ένα κλειστό σύστημα, όπως το σύμπαν.

Σε ένα νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην EPL , οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί το διάστημα είναι 3D.


"Ένας αριθμός των ερευνητών στους τομείς της επιστήμης και της φιλοσοφίας έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της (3 + 1) διάστατης φύση του χωροχρόνου από δικαιολογεί την κατάλληλη επιλογή των διαστάσεων της, προκειμένου να διατηρήσει τη ζωή, τη σταθερότητα και την πολυπλοκότητα," coauthor Julian Gonzalez-Αγιάλα, στο Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού και το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στην Ισπανία.


"Η μεγαλύτερη σημασία της δουλειάς μας είναι ότι έχουμε παρουσιάσει μια έκπτωση που βασίζεται σε ένα φυσικό μοντέλο της διάστασης στο σύμπαν με ένα κατάλληλο και λογικό σενάριο του χώρου-χρόνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός«τρία»των διαστάσεων του χώρου προκύπτει ως η βελτιστοποίηση μιας φυσικής ποσότητας".

Ο NOYΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο Νους (Ν+ους) του κάθε ανθρώπου είναι το αδιάρρηκτο εκείνο σημείο, το οποίο ο ίδιος άνθρωπος το ορίζει απόλυτα. Η πνευματική αν-έλιξ-η ανυψώνει το Νου μας και τον κάνει, να λειτουργεί εκπέμποντας σε ανώτερο φάσμα συχνοτήτων, υπό τον έλεγχό του. Έτσι η λειτουργία του Νοητικού Πεδίου στις ανώτερες συχνότητες ενεργοποιεί και αποδέχεται το ανώτερο «Λεπτοφυές» Πνευματικό Πεδίο.
Τα υπάρχοντα «Λεπτοφυή» Σώματα του ανθρώπου είναι τα εξής και διακρίνονται στο:
- Στο Ενεργειακό… που είναι η Αύρα μας.
- Στο Συναισθηματικό ... που είναι το Αστρικό μας.
- Στο Νοητικό… που είναι το ίδιο μας το Σώμα.
Αυτά λοιπόν τα τρία μέρη… μέσα από μια μυητική διαδικασία φωτίζονται και ενεργοποιούνται και τότε αρχίζουν να λειτουργούν σ’ ένα ανώτερο βεληνεκές επίπεδο. Τα σώματα αυτά συνδέουν πνευματικά τον άνθρωπο από τα «Τάρταρα… έως και τα ανώτερα Υπέρ Σύμπαντα του Κόσμου». Τα «Λεπτοφυή» αυτά Σώματα έχουν όμως και ένα Κατώτερο κι ένα Ανώτερο Δίδυμο. Έτσι κάθε Ανώτερο Δίδυμο μπορεί να πάρει τα ηνία ανάλογα, ώστε ο άνθρωπος να «αντιλαμβάνεται» πλέον τα καλέσματα του Ανώτερου Πνεύματος και της Ανώτερης Ψυχής του, που συν λειτουργούν και τον βγάζουν «έξω» από το «μάτριξ» και την κοινή εμπειρία του μη φωτισμένου ανθρώπου. Το Νοητικό Σώμα έχει ένα Ανώτερο Νοητικό Δίδυμο, που είναι ουσιαστικά το Πνευματικό Σώμα και δονείται στις Ανώτατες Πνευματικές Σφαίρες, που είναι διασυνδεδεμένο με το Πνεύμα της Παν Δημιουργίας.. Το Νοητικό Σώμα μπορεί να διακρίνει τι είναι δικό του, τι προέρχεται από το ίδιο, τι προέρχεται από το Σκιώδη Εαυτό του δηλαδή… το Υποσυνείδητο, αλλά και τι είναι μήνυμα ανώτερης καθοδήγησης από τον Ανώτερο Εαυτό, τι έρχεται «εμβόλιμο» από μία άλλη πηγή και που δεν είναι δικό του αυτόβουλο γέννημα.
Έτσι εμφανίζονται κάποιες σκέψεις και εικόνες στο Νου μας που δεν είναι ακριβώς δικές μας... οπότε στην καθημερινή μας κατάσταση και ειδικά του μη αφυπνισμένου ανθρώπου το Κατώτερο Νοητικό Σώμα του υπέρ λειτουργεί και κυβερνάται, έναντι της Συνείδησης που είναι ενεργά μια Αφυπνισμένη Συνειδητότητα και «ψιλιασμένη», αφού μπορεί σχετικά εύκολα να αποκωδικοποιήσει τους Ελληνικούς Μύθους και να παραστεί στο «Συμπόσιο» των θεών.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ VS ΤΡΕΞΙΜΟ


H αερόβια δεν είναι παίξε-γέλασε. Aποφάσισε ποιοί ειναι οι στόχοι σου και διάλεξε την αερόβια που σου ταιριάζει.
Θέλεις να γίνεις fit σε χρόνο-μηδεν
Ποδήλατο: «Η ποδηλασία είναι μία προπόνηση χαμηλής έντασης, γι’ αυτό  έχεις δυνάμεις να συνεχίσεις περισσότερο» λέει ο Matt Parker, προπονητής ποδηλασίας. «Πρόκειται για μία άσκηση που δοκιμάζει συνεχώς την αντοχή σου».   
Τρέξιμο: Δεν αυξάνει την αντοχή σου για έναν και μόνο λόγο: γιατί οι μύες σου κουράζονται πρώτοι. «Το τρέξιμο προκαλεί μυϊκούς πόνους και τραυματισμούς» λέει ο Nick Grantham, ειδικός σε θέματα δύναμης και φυσικής κατάστασης. Γι’ αυτόν το λόγο δεν πρέπει να απορείς που ο μέσος ποδηλάτης καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση από το δρομέα.  
Ο Νικητής: Ποδήλατο
Θέλεις να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Εμείς που κρατάμε τα πάντα ως αναμνηστικά

Εμείς που κρατάμε τα πάντα ως αναμνηστικά

Εμείς που φυλάμε τα πάντα είμαστε μια ράτσα από μόνοι μας. Κολλημένοι με το παρελθόν κι εθισμένοι στη συλλογή φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων. Διότι σε ποιον να πεις και να σε καταλάβει πως κρατάς τα εισιτήρια των διακοπών σου ως αναμνηστικό; Θα σε περάσει για τρελή που θες να πας στο Αϊβαλί ρεμπέτικα να τραγουδήσεις και θα ‘χει και δίκιο.
Ρακοσυλλέκτες,  παλιατζήδες, παρελθοντολάγνοι, εμμονικοί. Όπως και να μας πεις και λίγα θα ‘χεις πει. Οι άνθρωποι που κολλάνε με τα αντικείμενα και δένονται μαζί τους είναι ή βαθιά συναισθηματικά όντα ή πολύ βλαμμένα. Διαλέγεις και κατατάσσεσαι όπου νομίζεις. Βλέπεις, καλές οι στιγμές, τα χαμόγελα, τα δάκρυα, οι φωνές και τα γλέντια αλλά περνάνε οι άτιμες πριν το καταλάβεις. Γι’ αυτό υπάρχουμε εμείς που κρατάμε ενθύμια από καθετί για να αισθανόμαστε ασφαλείς πως καμία στιγμή δε θα ξεχαστεί στον χρόνο.
Ο συλλέκτης στιγμών είναι εκείνος που πάντα φροντίζει να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία και μαζεύει όλους τους παρόντες για να υπάρχουν μέσα στο κάδρο. Θα σημειώσει ημερομηνίες και μέρες για να είναι σίγουρος πως τα δεδομένα θα καταχωρηθούν σωστά. Είναι εκείνος που στα ταξίδια θα τρέξει να αγοράσει μία καρτ ποστάλ, ένα μαγνητάκι για το ψυγείο, ένα σφηνοπότηρο ή οποιοδήποτε άχρηστο αντικείμενο που γράφει πάνω το μέρος που επισκεφθήκατε για να έχει κάτι να του θυμίζει την περιπέτειά σας.
Δένεται με πράγματα χωρίς αυτό να τον κάνει υλιστή. Δεν τον απασχολεί η ύλη, αυτή καθεαυτή αλλά αυτό που συμβολίζει το εκάστοτε αντικείμενο για εκείνον. Σε κάποια γωνιά του σπιτιού του, σίγουρα, υπάρχει ένα κουτί ή ένα ράφι που κρατάει τους θησαυρούς του. Όλα προσωπικά κομμάτια που μάζεψε στις διαδρομές του. Ένα προπολεμικό τζιν στο βάθος της ντουλάπας για να θυμάται τα νιάτα του. Ένα ξεχειλωμένο φούτερ για να του θυμίζει τις περασμένες του αγάπες. Ένα άδειο πακέτο τσιγάρα για να θυμάται την πρώτη φορά που πέρασε η νικοτίνη στον οργανισμό του.

"Το γίγνεσθαι του προσώπου"




Όταν αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι, τότε αλλάζω. 

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε από αυτό που είμαστε μέχρι να αποδεχτούμε απόλυτα αυτό που είμαστε. 

Τότε η αλλαγή επέρχεται σχεδόν απαρατήρητη.

Όταν είμαι ο εαυτός μου, οι σχέσεις μπορούν να γίνουν αληθινές. 


Οι αληθινές σχέσεις έχουν ένα συναρπαστικό τρόπο να είναι ζωτικές και ουσιώδεις. 

Οι αληθινές σχέσεις τείνουν να αλλάζουν περισσότερο παρά να μένουν σταθερές.

Θεωρώ λοιπόν αποτελεσματικό να αφήνω τον εαυτό μου να είναι αυτό που είμαι σε κάθε στάση μου. 

DIY πικάντικοι ξηροί καρποί από τα χεράκια σου

DIY πικάντικοι ξηροί καρποί από τα χεράκια σου

Οι ξηροί καρπoί είναι πολύ υγιεινό σνακ και καλό είναι να τρώμε σε καθημερινή βάση. Όταν όμως έχουμε καλεσμένους, είναι ωραίο που και που να τους περιποιούμαστε με πιο πρωτότυπες και εναλλακτικές συνταγές. Δες λοιπόν πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα υπέροχους πικάντικους ξηρούς καρπούς!
Τι θα χρειαστείς
1 σακουλάκι ξηρούς καρπούς
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Μέρος Δ)



Αντιλήφθηκα το πόσο δυνατό ρόλο ο φόβος είχε παίξει στην ζωή μου. Έγινε ορατό και έντονα και με υπερβολική λεπτότητα. Αλλά, όπως κι εσείς, στράφηκα προς την επιβίωση. Με τον τρόπο αυτό, δεν αντιλήφθηκα τον φόβο, δεν γνωρίστηκα καλύτερα μαζί του, ή εργάστηκα μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, τον είχα κρύψει από μένα. Δεν μπορούσα – δεν θα το έκανα – να τον δω. Τον μεταμφίεσα σαν στρες και πολύ δουλειά. Δεν αντιλαμβανόμουν συνειδητά που κρατούσα φόβο και κακή ευθυγράμμιση. Δεν είχε όνομα.
Ο φόβος μπορεί να είναι πολύ παραπλανητικός στον τρόπο προσέγγισης, αλλά είναι φόβος παρ’ όλα αυτά. Πάντως, ήμουν συνειδητή στο τι εμφανιζόταν επανειλημμένα στην ζωή μου. Εκείνη την εποχή, δεν αντιλαμβανόμουν ότι η διερεύνηση μου με σημεία και σύμβολα ήταν μια γλώσσα που επίσης θα με υποστήριζε στο να ανακουφιστώ από τον πόνο που υπήρχε στην ζωή μου.
Κάθε σημάδι, επίγνωση, κάθε βήμα στο μονοπάτι, και η συνεχώς αυξανόμενη ανακούφιση ότι είχα καθοδήγηση με περιέβαλε και με προστάτευε. Όσο περισσότερο διείσδυα στην γλώσσα αυτή της σύνδεσης, τόσο περισσότερο κουράγιο αποκτούσα. Η συγχρονικότητα με έσπρωχνε να μπαίνω όλο και βαθύτερα στον φόβο που τελικά παρουσιαζόταν να είναι ένας βαθιά ριζωμένος νταής. Δεν άκουσα τον φόβο. Είχα μια έντονη επιθυμία να φέρω νόημα στην ζωή μου. Ήθελα απόδειξη μιας σύνδεσης και ενός σκοπού μέσα και για ΟΛΑ τα πράγματα. Είχα ανάγκη να γνωρίζω ότι ο κόσμος ήταν ασφαλής…. Ότι εγώ ήμουν ασφαλής μέσα στον κόσμο.
Σπρώχτηκα σε ένα θαυμαστό πνευματικό ταξίδι. Καθώς άρχισα να αφυπνίζομαι, τα σύμβολα και τα σημάδια με καλούσαν προς την κατεύθυνση του υψηλότερου μου καλού. Κάθε διαθέσιμος δρόμος χρησιμοποιούνταν από το Σύμπαν για να μου μιλήσει. Καθώς το ταξίδι ξεδιπλώνονταν, τα μηνύματα έρχονταν με την ακριβή μορφή που χρειαζόμουν για να δω και να ακούσω. Τα μηνύματα μιλούσαν ολόκληρες παραγράφους, τόμους στην πραγματικότητα, για την ιστορία της ζωής μου. Μετά από πολλές θαυμάσιες εμπειρίες για χρόνια, μπορώ με ευγνωμοσύνη να πω ότι το Σύμπαν είναι ένας σύντροφος και συν-δημιουργός.

Ο εξαιρετικός χυμός που απομακρύνει το ουρικό οξύ από το σώμα και μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις!

this-juice-is-excellent-for-removing-uric-acid-from-the-body-reducing-joint-pain-600x600

Αυτό το εξαιρετικά υγιεινό ρόφημα είναι πραγματικά φυσικό και παρέχει μυριάδες οφέλη για την υγεία, τα  οποία περιλαμβάνουν κοινή ανακούφιση του πόνου και την εξάλειψη του ουρικού οξέος.

Να πώς να τον προετοιμάσετε:
Συστατικά
  • 5 εκ. τζίντζερ
  • 1 αγγούρι
  • 1 ολόκληρο γκρέιπφρουτ
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανανά
  • Νερό
Μέθοδος παρασκευής:

Η θωρακισμένη δασκάλα




Το κεντρικό σημείο, αναφορικά με την θωρακισμένη δασκάλα, είναι η στάση της απέναντι στον παιδικό αυνανισμό.

Ό αυτό-ηδονισμός την τρομοκρατεί. Δεν μπορεί να φανταστεί, πως αυτός ο φόβος δεν είναι παρά το ξύπνημα της δικιάς της οδυνηρής σύγχυσης όταν ήταν παιδί και της απαγόρευαν την φυσική ευχαρίστηση, του ν' αγγίζει τα γεννητικά όργανα.

Αν τολμούσε να ακολουθήσει το ξέσπασμα των απωθημένων συναισθημάτων της, θα μπορούσε κάλλιστα ν' ασκήσει βία ενάντια στο παιδί που αυνανίζεται - τόσο έντονη είναι η ματαίωση της δικιάς της εμπειρίας - όμως ή απώθηση είναι υπερβολικά βαθιά για οποιοδήποτε τέτοιο ρήγμα, κι έτσι στρέφεται με φανατισμό σ' αυτό που έχει διδαχτεί - να αποσπάσει το παιδί απ' αυτή την δραστηριότητα ή να το τιμωρήσει.

Έτσι, όταν ο μικρός Τόμυ, τεσσάρων χρόνων, άρχισε να βγάζει τα ρούχα του, στο διάλειμμα, για να παίξει με τα γεννητικά του όργανα, η δεσποινίς Τζόουνς τον επανέφερε αυστηρά στην τάξη. Αν τολμούσε να βγάλει την φόρμα του, τον τιμωρούσε να μείνει στο κρεβάτι ενώ τα άλλα παιδιά ανέβαιναν στην ταράτσα.

Και όταν παρατήρησε τον Χάρολντ, της ίδιας ηλικίας, που έπαιζε χαρούμενα με τα γεννητικά του όργανα, ενώ κοίταζε το σπιτάκι με τους κύβους που είχε χτίσει, ή δεσποινίς Τζόουνς είπε, «ο Χάρολντ παραείναι τολμηρός με τα χέρια του. Πρέπει αμέσως να κάνει κάτι εποικοδομητικό».

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της θωρακισμένης δασκάλας, είναι η ικανότητα της να αναγνωρίζει το διαταραγμένο παιδί, χωρίς καθόλου να υποπτεύεται την αιτία ή την σοβαρή φύση της διαταραχής. Ο Μπίλυ είναι πολύ επιθετικός, δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια, και προσβάλλεται από ξαφνικούς φόβους και ξεσπάσματα υστερίας. Μολονότι, είναι απ' την φύση του, ένα πολύ καλοφτιαγμένο και ζωηρό αγόρι, κλείνεται συχνά στον εαυτό του και πιπιλίζει το δάχτυλο του.

Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς, μια σοβαρή αναστολή αναφορικά με τον αυνανισμό, κι όμως η δεσποινίς Τζόουνς αρνιέται να ζητήσει την συμβουλή του ψυχιάτρου του σχολείου, λέγοντας πως ο Μπίλ θα το ξεπεράσει. Ο Νέντ, που ανήκει στην ίδια ομάδα των τετράχρονων παιδιών, πήγε σπίτι και είπε στην μητέρα του, πως η δασκάλα του είπε να μην πιπιλάει το δάχτυλό του· ή δεσποινίς Τζόουνς το αρνήθηκε, χωρίς να ' χει συνείδηση, πως οι πράξεις της μιλούν δυνατότερα απ' τις λέξεις.

Τυπική επίσης είναι η στάση της, αναφορικά με τις συνήθειες της τουαλέτας. Κάθε παιδί υποχρεώνεται να πάει στην τουαλέτα, πριν απ' την ώρα της ανάπαυσης, αδιάφορο αν έχει την επιθυμία να το κάνει. Εξάλλου, είναι υποχρεωμένο να μην ξαναπάει στην τουαλέτα, κατά την ώρα της ανάπαυσης, παρά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το αποτέλεσμα είναι κανένα παιδί να μην πηγαίνει στην τουαλέτα, όση ώρα είναι στο δωμάτιο η δεσποινίς Τζόουνς, όμως απ' την στιγμή που θα φύγει και θ' αναλάβω εγώ, αρχίζουν να ζητούν να πάνε στην τουαλέτα.

Ένα παιδί ήθελε τόσο πολύ να πάει στην τουαλέτα, ώστε όταν μ' άκουσε να έρχομαι ψιθύρισε στη δεσποινίδα Τζόουνς, «πηγαίνετε τώρα, βιαστείτε. Έρχεται η άλλη δασκάλα». Αργότερα, η δεσποινίς Τζόουνς μου ανέφερε αυτό το σχόλιο και είπε, «βλέπεις, δεν έχεις επιβάλλει τη κατάλληλη πειθαρχία σ' αυτά τα παιδιά».

Φαίνεται απίστευτο το γεγονός, ότι αυτή η δασκάλα δεν βλέπει πόση ένταση έχουν αυτά τα μικρά κορμιά πάνω στα κρεβάτια, πόσο αφύσικη και άκαμπτη είναι η στάση τους, καθώς βρίσκονται εκεί ξαπλωμένα, περιμένοντας να φύγει απ' το δωμάτιο.

Η ιστορία των λέξεων Χρέος – Πάθος

post-252

Το «ζην κατά πάθος» διακρίνεται απ’ το «ζην κατά λόγον». Το «ζην κατά λόγον» εμπεριέχει το λεγόμενο χρέος. Χρέος και πάθος συνυπάρχουν μέσα μας. Τα ενώνει η αρετή. Χρέος λογικό· σκέψεις με έννοιες· με κρίσεις, με συλλογισμούς, με αφαιρέσεις.
Πάθος ά-λογο· παρορμήσεις· σκέψεις με εικόνες· με παραστάσεις, σκέψεις με τα σπλάχνα, σκέψεις με τους αδένες.
Χρέος και πάθος αντιπαλεύουν μέσα μας κάθε στιγμή. Το χρέος περιλαμβάνει όσα είναι αντίθετα στο πάθος και, αντι- στρόφως, το πάθος περιλαμβάνει όσα είναι αντίθετα στο χρέος. Απ’ την πάλη χρέους και πάθους πηγάζει στον καθένα μας η δυνατότητα της ελευθερίας, στο βαθμό που είμαστε ενάρετοι. Διότι η αρετή συναρμολογεί αυτά τα δύο, που είναι απ’ τη φύση τους αντίθετα. Μόνη η επιτέλεση του χρέους χωρίς την ικανοποίηση του πάθους είναι υποδούλωση στο χρέος. Μόνη η ικανοποίηση του πάθους χωρίς την επιτέλεση του χρέους είναι στον ίδιο βαθμό υποδούλωση.

Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο ζωντανό


Σου ήρθαν τα πράγματα ανάποδα. Έχασες τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Κάτι, λοιπόν, τελείωσε. Θα πενθήσεις, θα χρειαστείς τον χρόνο σου. Μετά το πρώτο σοκ, σε παρακαλώ, μην το βάλεις κάτω. Μην αποθαρρυνθείς και μην μοιρολατρείς.


Έχε κατά νου ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Πολλές φορές θα δεις στην πορεία ότι το υπάρχει μια ανώτερη πρόνοια. Ίσως την στιγμή που σου συμβαίνουν πράγματα άσχημα, ο λόγος να μην είναι προφανής, κοιτώντας όμως πίσω θα αντιληφθείς ότι αν δεν σου είχε συμβεί αυτό το δυσάρεστο, δεν θα είχε έρθει κάτι άλλο καλό στο δρόμο σου.

Έτσι είναι, πρέπει να τελειώσει κάτι για να γίνει χώρος στη ζωή σου για κάτι καινούργιο. Αυτό που τελείωσε απλά δεν ήταν αυτό που σου χρειαζόταν. ‘Ίσως να μην το έβλεπες, ίσως να μην ήθελες να το δεις. Άλλωστε υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Υπάρχει μια νομοτέλεια όμως που, πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να αγνοούμε. Νιώθουμε ασφαλείς όταν κλείνουμε τη ζωή μας σε κουτάκια τακτικά,  τη δουλειά μας, τη σχέση μας, τους φίλους μας, όλα. Όμορφα και τακτοποιημένα, ακόμη κι αν δεν μας καλύπτουν πλήρως. Γιατί;

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΟΒΟΥ

Τα πάρα πολλά σενάρια περί καταστροφής του κόσμου που κατά καιρούς διαβάζουμε και ακούμε έχουν ένα στοχευμένο αποτέλεσμα. Δεν αποσκοπούν μονάχα στην Παραγωγη Φοβου, τον  εντυπωσιασμό,και τις πωλήσεις των ταινιών, βιβλίων και λοιπών μέσων που ασχολούνται με το καταστροφολογικό ζήτημα, αλλά παίζουν ξεκάθαρα με την ανθρώπινη δυναμική.
Υπάρχουν άραγε άνθρωποι που γνωρίζουν με βεβαιότητα την αισχατολογική πιθανότητα του τέλους του κόσμου; Πρόκειται απλά για ένα προγραμματισμό φόβου για να επιτευχθεί ο περαιτέρω έλεγχος στην ανθρωπότητα; Ή μήπως πίσω από τις συνωμοσιολογικές θεωρίες κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο;
Η μοναδική ίσως αλήθεια πίσω από αυτή την ψευδαίσθηση είναι το γεγονός πως ουσιαστικά δεν υπάρχει τέλος κατά μία βαθύτερη έννοια. Οι κύκλοι της αλλαγής είναι απολύτως φυσιολογικοί σε αυτή την τρισδιάστατη πραγματικότητα,ενώ οι βασικότεροι και ρεαλιστικότεροι κόσμοι βρίσκονται σε συνεχή ροή είναι όμως ατέλειωτοι. Ο Φόβος του τέλους μάλλον είναι ένα ψέμα, όπως και το τέλος της ύπαρξης μετά τον θάνατο. Η Ατρόμητη ελευθερία είναι η φυσική κατάσταση του Ανθρώπου.

Χειραγώγηση και Παραγωγή Φόβου

Μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως οι Μεγιστάνες των Media και οι παραγωγοί ταινιών διαθέτουν αρκετές πληροφορίες που εμείς δεν κατέχουμε. Και αν αναλογιστούμε τον τρόπο με τον οποίο τις απέκτησαν θα διαπιστώσουμε πως αρκετοί από αυτούς έχουν λάβει τις “πληροφορίες” ή ακόμη και τα σενάρια από μυστικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς.

Κάντε restart στο μυαλό σας

Δέκα απλά βήματα για να κάνετε τον εγκέφαλο σας να καθαρίσει απο τους "ιούς":
1. Μουσική: Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σας ηρεμία.
start-again
2. Άσκηση: Μια βόλτα είναι ακόμα μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό μας. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της.
3. Γέλιο: Το γέλιο είναι όντως το καλύτερο φάρμακο για την ανία. Μοιάζει πολύ με την άσκηση, γιατί το γέλιο και το χιούμορ απελευθερώνουν ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση της ευεξίας. Έτσι παρακολουθήσετε κάτι διασκεδαστικό στην τηλεόραση ή να διαβάσετε ένα ευχάριστο βιβλίο.
4. Ψυχική Άσκηση: Ο εγκέφαλός σας αγαπά τον προβληματισμό. Έτσι, όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι, ξεκινήστε την επίλυση ενός σταυρολέξου, ενός παιχνιδιού σκέψης, ενός πάζλ κ.λπ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναζωογονηθεί το μυαλό σας.
5. Επικοινωνία: Ο άνθρωπος από τη φύση του, είναι ένα κοινωνικό άτομο. Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση φαίνεται να κρατάει το μυαλό μας ανανεωμένο. Κάνετε επαφή με νέους ανθρώπους ή καλέσετε έναν φίλο για συζήτηση. Συζητήστε με τους φίλους σας για κάτι άλλο, και όχι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Έπινε Ζεστό Νερό με Κουρκουμά κάθε πρωί για 12 μήνες με αποτέλεσμα...

που-ήταν-ποτό-ζεστό-κουρκουμά-νερό-κάθε πρωί-για-12-μήνες-και-τότε-αυτό-που συνέβη


Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά, χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών ουσιών που περιέχει. Με τις ισχυρές αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, προσφέρει μυριάδες οφέλη για την υγεία.
Το δραστικό συστατικό του που είναι γνωστό ως κουρκουμίνη,  έχει απεριόριστα πλεονεκτήματα, και έχει αξιολογηθεί σε πάνω από 7000 επιστημονικά άρθρα.
Ως εκ τούτου, το νερό με κουρκουμά είναι ένα από τα υγιέστερα ποτά που μπορείτε να καταναλώσετε.
Μια γυναίκα από το Μπρίστολ της Αγγλίας, που κατανάλωνε αυτό το νερό για 12 μήνες, βίωσε καταπληκτικά οφέλη για την υγεία.
Εκτός από την αλκαλοποίηση του σώματός της, βελτίωσε επίσης την πέψη της. Επιπλέον, τα συμπτώματα της αρθρίτιδας εξαφανίστηκαν.
Να πως να προετοιμάσετε νερό με κουρκουμά:
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε σωστά και πιείτε όλο το διάλυμα αμέσως.
Πίνετε νερό με κουρκουμά κάθε πρωί και απολαύστε τα ακόλουθα οφέλη:

Ψάχνοντας την χαμένη αθωότητα



Θα ήθελα να ήμουν μικρή.
Τόσο μικρή που να χώραγα στην τσέπη ενός πλανόδιου μουσικού.Να γύρναγα μαζί του από τόπο σε τόπο.Στα πολύχρωμα ταξίδια του.Να γνωρίζαμε νέους ανθρώπους και να δοκιμάζαμε γεύσεις παράξενες.Να μην υπήρχε χρόνος.Ούτε προορισμός.Μόνο ταξίδι.Να γυρνάμε όλη μέρα στον ήλιο και να ρουφάμε όλες τις εικόνες που ξεπροβάλλουν για πρώτη φορά μπροστά μας.Χωρίς την παραμικρή έννοια ή σκέψη να παρεμβάλλεται στην διαδρομή μας.

Θα ήθελα να ήμουν μικρή.
Τόσο μικρή που να χωράω σε ένα συρτάρι με φρεσκοπλυμένα ρούχα.Να χάνομαι στις μυρωδιές και στην απαλότητα των υφασμάτων.Να γυρνάω γύρω γύρω και βουτώντας να βουλιάζω μέσα τους.Να εισπνέω και να εκπνέω καθαρότητα.Και εκεί μέσα,κλείνοντας τα μάτια,να κάνω τα πιο όμορφα και ήρεμα όνειρα.Γεμάτα λουλούδια,χρώματα και αγάπη.

Θα ήθελα να ήμουν μικρή.
Τόσο μικρή που να μπορώ να σκαρφαλώσω στον λαιμό μας αγριόχηνας.Να πετάω ψηλά.Πάνω απο τα σύννεφα.Και να παίζω με τα χρώματα της ανατολής και της δύσης.Και όλος ο κόσμος απο κάτω μου να απλώνεται σαν ψηφιδωτό.Μικρές χρωματιστές κουκίδες που δεν μπορούν να σε αγγίξουν.Ούτε να σε κάνουν μέρος τους.Να κοιτάζω μπροστά και να νιώθω τον αέρα να διαπερνάει το κορμί μου.Και την ελευθερία να γαργαλάει τις άκρες των χειλιών μου.

Θα ήθελα να ήμουν μικρή.
Τόσο μικρή που να μπορούσα να κρυφτώ στα πλήκτρα ενός πιάνου.Να κάνω κούνια στις χορδές και τσουλήθρα στα σφυράκια.Μια να τρέχω γρήγορα,μια να περπατάω αργά,δημιουργώντας άχρονες μελωδικές γραμμές.Πλάθοντας κόσμους μουσικούς.Σκορπώντας νότες μέσα απο ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι.Κάνοντας τα πάντα να σταματήσουν για λίγο.Έστω και για λίγο.

όταν ξυπνάς




Ξέρεις που κρύβονται τα όμορφα όνειρα όταν ξυπνάς;

Οι άνθρωποι, όντα μεταβλητά που διαχωρίζονται από τα όνειρά τους και βαφτίζουν τις επιθυμίες τους ανάγκες και τούμπαλιν. Ξυπνούν με την ανατολή να χαϊδεύει το δέρμα τους και αγωνίζονται για το χαμόγελο εκείνη την στιγμή μεταξύ εισπνοής και εκπνοής. Κάποιες φορές, έρχονται και τα δάκρυα. Διαθλούν αχτίδες πάνω στα χείλη. Εκεί ακριβώς μπροστά από τα σύννεφα. Για να φαίνονται πιο καθαρά τα χρώματα για να σβήνουν πιο εύκολα κεραυνοί και ρυτίδες.

Είσαι εσύ, είμαι εγώ, είναι ο χρόνος, είναι η αγάπη.

Και οι ανασφάλειες; Καμένες ασφάλειες είναι μην βασανίζεσαι. Κάποιες θα αλλαχθούν και κάποτε ίσως πάλι ξανακαούν. Το μυστικό είναι στο βραχυκύκλωμα. Η μόνη λύση είναι να ανοιχθεί το πορτάκι του πίνακα. Τα υπόλοιπα έπονται. Κάποια πορτάκια θέλουν τον τρόπο τους και τον χρόνο τους. Όταν ακούγεται το κλικ, όμως, μια μελωδία γεννιέται σε συνήχηση με το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων, τον ήχο των βημάτων, τους παλμούς της καρδιάς και το στομάχι που γουργουρίζει.

Μια συμφωνία ερωτική σε όποια κλίμακα γουστάρεις.

Μην σε τρομάξουν κάποιες κραυγές που ίσως ακουστούν στις αλλαγές της τονικότητας. Το άγχος και ο φόβος είναι. Δεν τα αντέχουν τα όμορφα οι δυο τους και σαν ζιζάνια μάχονται να μολύνουν περιβόλια, μουσικές και ευκαιρίες . Μη μασάς. Το ζιζανιοκτόνο ενεργοποιείται πάντοτε σε στιγμές σαν κι αυτήν και είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με δύο σώματα που σμίγουν.

Και τι μετά; Άφησε το μετά στο μετά του και το τώρα στο εδώ σου.

Τι έγινε το βράδυ της Πέμπτης



Η πρώτη φορά που αισθάνθηκε αγάπη λέει
ή έρωτα καλύτερα δεν ξέρω ας το πούμε όπως θέλουμε
ήταν όταν εκείνη τον ξυπνούσε με μουσική και καφέ και του έφτιαχνε πρωινό και εκείνος την αγκάλιαζε από πίσω και τη χόρευε και κάπνιζαν στο μπαλκονάκι μέχρι να φύγουν με το αστικό για τη σχολή και ένιωθαν πλούσιοι και βασιλιάδες και ερωτευμένοι 
Περπατάμε από τον πύργο προς τη Ναυαρίνου
και ορκίζομαι ότι ακούω την πόρτα του λεωφορείου να ανοίγει και να μπαίνουν χέρι χέρι και να χαζογελάνε μέχρι να φτάσουν στη Θέρμη
μετά βέβαια θυμάμαι ότι μιλάει για δυο χρόνια πριν και επαναφέρω τα αφτιά μου στο εδώ μας
Περπατάει μπροστά μου ψηλός και ευθυτενής
κοιτάμε γύρω γύρω τα σπίτια τα απλωμένα ρούχα τις γλάστρες και τα ποδήλατα στις βεράντες
φανταζόμαστε που το πρωί οι άνθρωποι που κοιμούνται τώρα θα ξυπνήσουν να πιουν τον καφέ θα βγουν και λίγο στη βεράντα τους θα παίξουν με το σκύλο τους θα πάνε στη δουλειά 
Τώρα κοιμούνται κι εμείς εισβολείς του νου μαντεύουμε τις ζωές τους
Έχει όμορφα φώτα γύρω γύρω και τώρα που είναι άνοιξη ο αέρας μυρίζει αλλιώς
Με ενθουσιάζει όταν οι κουρτίνες κινούνται από τον αέρα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που είπα για τη ζωή μου.
Ειδικά το καλοκαίρι που τις νύχτες κάνει ζέστη αλλά έχει ένα ελαφρύ αεράκι και αφήνεις ανοιχτά για να δροσίζεσαι και κινεί τις κουρτίνες και διαβάζεις ένα βιβλίο και όλα είναι πολύ απαλά και όμορφα και ασφαλή

Γιατί θα πρέπει να έχεις ‘ολοκληρώσει’ οτιδήποτε;




Οι παλιοί έλεγαν πως ‘τρέχει, βιάζεται γιατί είναι νέος’. Λάθος. Αυτός που βιάζεται είναι αυτός που έχει πίσω του πολύ περισσότερα χιλιόμετρα απ’όσα εμπρός του. Κάποιοι συγγραφείς είπαν πως όσο μεγάλωναν τόσο λιγότερο διάβαζαν και τόσο περισσότερο έγραφαν. Όπως και ο Καζαντζάκης ας πούμε που στο τέλος εκλιπαρούσε για λίγο χρόνο ακόμα. ‘Δώστε μου ένα τέταρτο… λίγο χρόνο, ο καθένας από λίγο’, έλεγε με αγωνία καθώς ο χρόνος του σωνόταν σαν την άμμο στην κλεψύδρα.

Και λοιπόν; Αυτό ρωτώ… και λοιπόν;

Γιατί θα πρέπει να έχεις ‘ολοκληρώσει’ οτιδήποτε;

Πότε κάτι είναι ‘ολόκληρο’; Σήμερα είναι αλλά μετά από λίγα χρόνια το έχεις ξεπεράσει και σου φαίνεται λειψό. Διαβάζεις κάτι που έγραψες στα 25 ή στα 35 και αναρωτιέσαι γιατί το έγραψες και πίστευες ότι ήταν και μεγαλειώδες. Σήμερα σου φαίνεται παιδικό σκίτσο, γραμμές και λέξεις ατάκτως ερριμμένες στο χαρτί… Κι αν δεν το απορρίπτεις, το ανέχεσαι... παιδί σου είναι αλλά...

Να μην ολοκληρωθεί τίποτε… δεν χρειάζεται… κάποιος θα έρθει μετά από σένα φίλε και θα κάνει τη δουλειά… άνοιξε έναν δρομάκο, μπορείς; Έστω και μονοπάτι… μέγιστο είναι. Υπερ-μέγιστο θα έλεγα.

Μονάχα μια συμβουλή αν θελήσεις να το κάνεις. Να είναι όσο γίνεται δικό σου. 

TO ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Όπως μας διδάσκουν και τα Διονυσιακά μυστήρια, το σύμπαν είναι ένα κάτοπτρο που αντανακλά πίσω ότι ακριβώς του στέλνουμε.






Η ανθρώπινη οντότητα διαθέτει μία διττή φύση όπως και το σύμπαν. Έχει και την θετική και την αρνητική πλευρά. 


Ας το προσέξουμε λίγο αυτό. Δεν μπορούμε ούτε να είμαστε ολοκληρωτικά θετικοί αλλά ούτε και ολοκληρωτικά αρνητικοί. 

Μπορούμε όμως να ισορροπούμε εν μέσω των αντιθέτων έως ότου καταφέρουμε να τα συγχωνεύσουμε. 

Οι νέες εναλλακτικές θεωρίες στρέφουν τον άνθρωπο μόνο προς την θετικότητα και δεν τον αφήνουν να δει κατάματα τις σκιές της ανθρώπινης φύσης του. 
Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν εξαλείφονται οι σκιές. 

Αν δεν αποδεχθούμε την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας δεν μπορούμε να την μετουσιώσουμε και κάποια στιγμή θα την βρούμε μπροστά μας πάλι ως «μυθολογικό τέρας» σε αυτό το μονοπάτι της ζωής.

Η συμπαντική ενέργεια που θα προσελκύσει η ανθρώπινη οντότητα είναι ανάλογη με τις σκέψεις της. 

Συμπεράσματα για ψυχική και πνευματική αφυδάτωση


  • Δύο πράγματα μπορείς να κάνεις για να έρθεις αντιμέτωπος με το αληθινό που συντρέχει μια ψυχή.  Δως της εξουσία και μην της δώσεις αυτό που απαιτεί από εσένα
  • Κοιτώντας γύρω σου, πλέον κυρίως στο κινητό σου, δύνασαι να κάνεις μια σύντομη αυτοκριτική. Αρκεί να δεις ποιας ποιότητας άνθρωποι σε εμπιστεύονται και ποιας σε αποφεύγουν.
  • Όποιος δεν βρίσκει νόημα στο μέσα του... το ψάχνει στο μέσα των άλλων.
  • "Δεύτεροι" άνθρωποι αποζητούν την ανάδειξη του κύρους τους μέσα από τη συντροφιά "τρίτων". Εξάλλου, δεν θα μπορούσαν με τίποτε να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους πρώτους. Αυτό εμπίπτει της λαϊκής ρήσης "Υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια".
  • Το μεγαλείο της ψυχής δεν μετριέται σε πλούτη, σε θέσεις εργασίας, ούτε σε πτυχία. Το μεγαλείο κρύβεται στα λίγα, εκεί που βρίσκεται το άπαν, στο "μηδέν" (της κατοχής). 
  • "Φωνάζει" όποιος κρύβει το φόβο μέσα του. Όποιος δεν έχει άλλον τρόπο να ακουστεί ή να επιβληθεί.Αυτό προφανώς πραγματώνεται όπου μας δίνεται χώρος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα