Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Από το Big Bang στη Θέωση



Αφιερωμένο στα εκλεκτά και αξιόλογα μέλη του γκρουπ που με την αναζήτηση και την υψηλή πνευματικότητα τους οδηγούν όλους μας στην Θέωση

Από το Ζάχο Σκαφίδα

«Από το Big Bang στη Θέωση». Ένας απέραντος ήρεμος ωκεανός απλώνονταν παντού και έπιανε ότι υπήρχε, την σοφία, την παντοδυναμία, την αγάπη. Ακινησία απραξία ένα το παν. Διαλογίζονταν αιώνια, είμαι το άπειρο, υπάρχω, είμαι το παν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο …, είμαι το άπειρο, υπάρχω, είμαι το παν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο …, είμαι το άπειρο, υπάρχω, είμαι το παν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο … Μια απέραντη ηρεμία και γαλήνη επικρατούσε παντού, στον απέραντο γαλάζιο ωκεανό, αιώνια, αιώνια, αιώνια.

Κάποια κυματάκια ξεφύτρωσαν κάποτε και άρχισε η κορφή τους να ξεχωρίζει από την απέραντη ήρεμη, γαλήνια επιφάνεια. Τώρα κάτι άλλαζε, τώρα πήρε μορφή ο χρόνος. Κι’ άλλα κυματάκια άρχισαν να εμφανίζονται. Ο απέραντος γαλήνιος ωκεανός άρχισε να ρυτιδώνεται, οι ρυτίδες άρχισαν να αποκτούν κορυφές, ο ωκεανός πια ήταν και κάτι άλλο. Ο χρόνος άρχισε να τρέχει για τα καλά. Τα κύματα άρχισαν να φουσκώνουν, να μεγαλώνουν, το ένα προσπαθούσε να φαίνεται καλύτερα από το άλλο. Μέσα στον αγώνα τους για αναγνώριση και επικράτηση,  άρχισε το ένα να καταπίνει το άλλο. Αυτό συνεχίζονταν για δις χρόνια τα κύματα φούσκωναν όσο μπορούσαν για να δείξουν ότι υπάρχουν, να επιβληθούν στα άλλα, μετά έσβηναν και επέστρεφαν στον ωκεανό. Νέα κύματα εμφανίζονταν και συνεχίζονταν η ίδια ιστορία.

Κάποια κύματα κάποτε κατάλαβαν, ότι όσο κι αν φούσκωναν δεν μπορούσαν να γίνουν ο ωκεανός γιατί έβγαιναν από τον ωκεανό και ο ωκεανός ήταν η φύση τους. Αφού το κατάλαβαν άρχισαν να ηρεμούν, να καταλαγιάζουν και να γίνονται ένα με τον ωκεανό. Τώρα είχαν καταλάβει ότι υπήρχαν, ότι είχαν ατομικότητα, αλλά ότι ήταν ο ωκεανός. Κατάλαβαν ότι όσο αγωνίζονταν για να φανούν περισσότερο, το μόνο που κατόρθωναν ήταν να ξεχωρίσουν από τα άλλα κύματα, να δείξουν την ύπαρξη τους, έπειτα να ξεφουσκώσουν και να γίνουν πάλι ο ωκεανός. Είχαν πια μάθει, ότι στην επιφάνεια του ωκεανού, ότι υπήρχε ήταν ο ωκεανός. Και έτσι πια γαλήνεψαν και έγιναν πάλι ο ωκεανός.

Γιατί βλέπουμε τους άλλους ανθρώπους ως εχθρούς

Υπάρχει ένας βαθύς ψυχολογικός λόγος που βλέπουμε τους άλλους γύρω μας ως εχθρούς ή ακόμη και ως τρελούς, ενώ δεν είναι.

Όταν βλέπετε αυτό το πρόσωπο, αισθάνεστε ότι είναι θυμωμένο; Photo: National Institute of Mental Health Health (NIMH). Πηγή: Supplied

ΜΗΠΩΣ ανήκετε σε αυτούς που νιώθουν ότι οι άνθρωποι που τους περιβάλλουν σκέπτονται ή φέρονται εχθρικά απέναντί τους; Πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να αναρωτιέται γιατί οι άλλοι γύρω σας σας κοιτούν με αντιπάθεια, σαν να τους έχετε κάνει κάτι;
Εάν αυτά τα συναισθήματα σας φαίνονται οικεία, ηρεμήστε. Οι άνθρωποι που σας περιτριγυρίζουν και τους οποίους αισθάνεστε συχνά ως εχθρούς, πιθανότατα είναι απόλυτα φυσιολογικοί, ακόμη κι αν εσείς τους θεωρείτε παράξενους ή τρελούς. Ο λόγος που τους βλέπετε εχθρικά, ίσως έχει να κάνει με την δική σας ψυχολογία.
Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων (Journal of Social and Personal Relationships), αποκαλύπτει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ικανότητα που έχουμε να αναγνωρίζουμε με ακρίβεια τα συναισθήματα των άλλων και σε εκείνους που έχουν μεγαλώσει σε ένα σπίτι με γονείς που καυγάδιζαν συχνά.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η κακομεταχείριση και η παραμέληση εμποδίζουν την ικανότητα του παιδιού να ερμηνεύει τις εκφράσεις του προσώπου των άλλων ανθρώπων.

Το Βουνό του θανάτου: Το ανεξήγητο περιστατικό στο πέρασμα Ντιάτλοφ



Το τι πραγματικά έγινε δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το μυστήριο του θανάτου των εννέα σκιέρ κρατά 59 χρόνια μετά.
Φεβρουάριος του 1959, ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στα Ουράλια, στη κορφή Κολάτ Σιακίλ γνωστή και ως «βουνό του θανάτου», παραμένει ανεξήγητο μέχρι τις μέρες μας χωρίς κανείς να έχει κατορθώσει να δώσει μια πειστική απάντηση.
Αν δεν ξέρετε ήδη το περιστατικό, πριν σας πούμε τι έγινε, να σας πούμε πως η «βραχώδης ζώνη» που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία, βρίθει φημών για δεκάδες επισκέψεις UFO τα τελευταία 100 χρόνια.
Τα Ουράλια Όρη, γεωλογικά είναι ένα από τα αρχαιότερα ορεινά συστήματα του πλανήτη, είναι γνωστά όχι μόνο για τη μοναδικά υπέροχη φύση του ορεινού όγκου που εκτείνεται για δύο χιλιάδες χιλιόμετρα από βορρά προς νότο στην καρδιά της Ρωσίας, αλλά και για μια πληθώρα ζωνών δραστηριότητας αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ), για το μυστικισμό και τη μαγεία της εξερεύνησης του ανεξήγητου που προκαλούν κάποιες τοπικές φυσικές (ή και μεταφυσικές!) ανωμαλίες σε αρκετές τοποθεσίες της οροσειράς.
Να σας πούμε επίσης πως περισσότερες από 50 τοποθεσίες «ανώμαλων ζωνών» έχουν καταγραφεί στους χάρτες των Ουραλίων, στο βορρά, στο νότο, στα μέσα, υποπολικά, αλλά και στα πολικά Ουράλια.
Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, πολλά έχουν ακουστεί και ακούγονται για την περιοχή. Αλλά δεν είναι του παρόντος να μιλήσουμε γι’ αυτά. Σήμερα θα μας απασχολήσει το περιστατικό στο πέρασμα του Ντιάτλοφ. Συνέβη τον Φεβρουάριο του 1959 και μέχρι και σήμερα, 59 χρόνια μετά μια πειστική εξήγηση δεν έχουμε.

Είμαστε από την ύλη που 'ναι φτιαγμένα τα όνειρα

Από τον Γιώργο Μηλιώνη

Στη, στρωμένη με στάχτη, καρβουνόσκονη και ένα παχύ στρώμα από τσόφλια φουντουκιών, μεγάλη πλατεία του θεάτρου Σφαίρα, μας ξεναγεί ο Γ. Μηλιώνης.

Χαλκογραφία του Σαίξπηρ φιλοτεχνημένο από τον φλαμανδικό χαράκτη Martin Droeshout το 1623, επτά χρόνια μετά το θάνατο του βάρδου. Θεωρείται αντίγραφο ενός αυθεντικού πορτρέτου που έγινε κατά τη διάρκεια της ζωής του Σαίξπηρ και το οποίο χάθηκε. Πηγή: Wikimedia Commons

Ο ΟΥΪΛΙΑΜ Σαίξπηρ (βάπτ. 26 Απριλίου 1564 – 23 Απριλίου 1616) είναι ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον».
Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα μικρότερα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.
Δεν είναι σαφές για ποιες θεατρικές επιχειρήσεις έγραψε ο Σαίξπηρ τα πρώτα έργα του. Το εξώφυλλο του Τίτου Ανδρόνικου στην έκδοση του 1594 αποκαλύπτει ότι το έργο είχε παιχτεί από τρεις διαφορετικούς θιάσους.
Μετά από τις επιδημίες της Μαύρης Πανώλης τα έτη 1592-1593, τα έργα του Σαίξπηρ ερμηνεύτηκαν από το δικό του θίασο σε θέατρο βόρεια του Τάμεση. Όταν ο θίασος βρέθηκε σε διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, οι ηθοποιοί κατεδάφισαν το θέατρο και χρησιμοποίησαν τα ξύλα για να κατασκευάσουν στη νότια όχθη του Τάμεση το θέατρο Σφαίρα (The Globe), το πρώτο θέατρο που χτίστηκε από ηθοποιούς για ηθοποιούς.
Η Σφαίρα άνοιξε το φθινόπωρο του 1599 και ο Ιούλιος Καίσαρ ήταν ένα από τα πρώτα έργα που ανέβηκαν στη σκηνή.

Τρομερό: 37.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ινδία μέσα σε 13 ώρες – Εννέα άτομα σκοτώθηκαν



Η φύση οργίασε στην Ινδία με τρομακτικές συνέπειες. 36.749 κεραυνοί σημειώθηκαν σε διάστημα 13 ωρών στο νότιο κρατίδιο της χώρας Άντρα Πραντές, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο κορίτσι.
Οι κεραυνοί δεν είναι, βέβαια, ασυνήθιστοι πριν την έναρξη της εποχής των μουσώνων -από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο- στην ασιατική χώρα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως λένε οι Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρο τον Μάιο του 1917 είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή περίπου 30.000 κεραυνοί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα