Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ; ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ



Η Βουδιστική άποψη είναι ότι εκείνοι που έρχονται στη ζωή μας, δεν έρχονται τυχαία. Είναι μαζί μας λόγω κάποιας αιτίας που δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Ίσως είμαστε εμείς που τους έχουμε ελκύσει, ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, ή ακόμη και το μέρος που ζούμε. Κάποιο είδος σύνδεσης, που έχει καθοριστεί στο παρελθόν, έχει δώσει αφορμή για το σημερινό γεγονός ότι είναι σήμερα μαζί μας.
Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε ποια θα μπορούσε αυτή η αρχική αιτία να είναι. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί στο πολύ μακρινό παρελθόν, κατά την διάρκεια μιας προηγούμενης ζωής. Και το είδος της σχέσης που είχαμε με το άτομο ή το ζώο με το οποίο μοιραζόμαστε σήμερα τη ζωή μας μπορεί επίσης να ήταν διαφορετικό. Αυτό αποτελεί μέρος του λόγου για τον οποίον πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα με τον απαιτούμενο σεβασμό: μπορεί να ήταν η μητέρα μας, ο εραστής μας, ο καλύτερος μας φίλος, σε μια προηγούμενη ζωή.
Το πώς είμαστε μαζί τώρα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μιας αιτίας που δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε δημιουργούμε τις αιτίες για μελλοντικά αποτελέσματα. Άλλος ένας λόγος να εξασκηθούμε στην αγάπη και την συμπόνια: βάζουμε τα θεμέλια για την δική μας εμπειρία της πραγματικότητας στο μέλλον.

ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ;



Ο κάθε ένας από εμάς θα βιώσει πόνο, προδοσία και απογοήτευση. Εκείνο που έχει σημασία είναι πώς διαχειριζόμαστε αυτά τα συναισθήματα. Όπως λέει ο Dalai Lama, «Ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Το να υποφέρουμε είναι προαιρετικό». Αυτό που εννοεί είναι ότι αν και είναι αδύνατον να αποφύγουμε δύσκολες εμπειρίες, επιλέγουμε αν τα αρνητικά γεγονότα ή οι άνθρωποι συνεχίζουν να μας επηρεάζουν.
Έχει ενδιαφέρον ότι η λέξη «υποφέρω» προέρχεται από μια λατινική λέξη η οποία σημαίνει «μεταφέρω». Συνεχίζουμε να κουβαλάμε μαζί μας την πικρία μας ή συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι έχουμε πληγωθεί; Ή μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τα συναισθήματα αυτά και να συνεχίσουμε την ζωή μας;
Στην ζωή μου έχω υπάρξει πάρα πολύ επιτυχημένος στο να υποφέρω. Επί χρόνια, στα 20 μου, κουβαλούσα μαζί μου τον πόνο και την απώλεια της απόρριψης από μία κοπέλα. Αν και θα έπρεπε να γνωρίζω καλύτερα – καθώς είχα σπουδάσει ψυχολογία – δεν ήξερα πώς να αφήσω πίσω μου αυτό που πίστευα ότι ήταν τα βαθιά μου συναισθήματα γι’ αυτήν, ή την απελπισία από το γεγονός ότι δεν ήθελε να αποτελεί πλέον μέρος της ζωής μου. Το αληθινό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα τα εργαλεία να ανταπεξέλθω στον συναισθηματικό πόνο.
Πολλοί από εμάς δεν τα έχουν. Μπορεί να μας είναι δύσκολο να αφήσουμε πίσω μας την πικρία της απόρριψης. Μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι από την κατάφωρη αδικία. Μόλις κάτω από την επιφάνεια, βράζουμε από την αγανάκτηση εναντίον του προσώπου, των ανθρώπων, ή του συστήματος που έκαναν αυτό σε εμάς.
Πώς, επομένως, το αφήνουμε πίσω μας; Η πρακτική της γνώσης και συναίσθησης (mindfulness) προσφέρει αρκετές χρήσιμες προοπτικές.

Η εξήγηση του ιού Ζίκα σε ένα βίντεο των 2.30 λεπτών

Ό,τι έχουν παραλείψει να σας πουν σε ένα βίντεο μόλις 2.30 λεπτών
  • Ο ιός Ζίκα ανακαλύφθηκε το 1947
  • 80% από αυτούς που φέρουν τον ιό δεν το γνωρίζουν καν
  • Η θεραπεία για τον Ζίκα είναι ίδια με εκείνη του απλού κρυώματος
  • Δεν υπήρξαν ποτέ θάνατοι εξ αιτίας του Ζίκα
  • Δεν υπήρξαν ποτέ γεννήσεις παιδιών με μικροκεφαλία πριν το 2014
  • Το 2014 γεννήθηκαν τα πρώτα παιδιά στη Βραζιλία με μικροκεφαλία, αλλά όχι σε όλη τη Βραζιλία
  • Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν μόνο σε μια περιοχή της Βραζιλίας
  • Ήταν ακριβώς ή ίδια περιοχή που είχαν γίνει έντονοι ψεκασμοί και είχαν ξαμοληθεί τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια
Δείτε το βίντεο που τα εξηγεί όλα. Ποιος κερδίζει από το “ξέσπασμα” του Ζίκα;

Ταγκό στο χείλος του ξυραφιού



Μου έμαθες για την απόλυτη ελευθερία της μοναξιάς. Χάνομαι στη μοναξιά μου. Χαίρομαι στη μοναξιά μου, βυθίζομαι στη θλίψη μου. Γαμημένη μοναξιά. Όταν είμαι μαζί σου βαδίζω στο μονοπάτι της παράνοιας, της δικής μου παράνοιας, της δικής μου λεπίδας. Για αυτό προτιμώ να βρίσκομαι με άλλους. Χάνομαι στη σαχλή αφρόκρεμα και ξεχνιέμαι. Έτσι κάνω εγώ. Και όταν γυρίζω σε σένα, με βυθίζεις ξανά και ξανά και πιο βαθιά και πιο βαθιά και μου δείχνεις το χειρότερό μου εαυτό. Με πηγαίνεις ταξίδια. Στα πιο σκοτεινά μου όνειρα, στις πιο απόκρυφες επιθυμίες μου. Μου είπες να γράφω, να γράφω, να γράφω, να γράφω, να γράφω… όταν θέλω απλά να κάνω κακό, μου είπες να γράφω. Και είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ τόσο πολύ. Να μη σταματήσω να γράφω.

Φοβάμαι το αύριο. Με φοβίζει η αβέβαιη αστάθεια του μεγαλοπρεπούς «αύριο». Και σήμερα; Σήμερα τι; Πέφτω να ξέρεις. Φοβάμαι πολύ. Είναι και αυτή η γαμημένη η μοναξιά που με συνθλίβει. Υπέροχοι άνθρωποι τριγύρω και όμως πάλι μόνη. Διστάζω να μιλάω όταν νιώθω έτσι και γράφω. Φοβάμαι την απόρριψη, την εγκατάλειψη. Γιατί εκείνους που αγαπήσαμε περισσότερο μας έχουν εγκαταλείψει. Το χειρότερο, όμως,  είναι η συνειδητοποίηση πως δε θα τους ξαναδείς. Ποτέ.

Το συναίσθημα δημιουργεί προβλήματα στους επενδυτές.

post-agores-B
Το συναίσθημα αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. Στις ανοδικές αγορές οι επενδυτές είναι ενθουσιώδεις και τείνουν να αγοράζουν συνεχώς μετοχές, ακούγοντας μόνο αυτό που θέλουν να ακούσουν. Επιθυμούν την άνοδο των τιμών και επενδύουν απερίσκεπτα, αναλαμβάνοντας υψηλό κίνδυνο. Αντίθετα, στις πτωτικές αγορές ο φόβος, η αμφιβολία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης αυξάνονται συνεχώς και οι επενδυτές αδυνατούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια για το ξεκίνημα μιας νέας ανοδικής αγοράς. Πέρα από αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι αγορές κινούνται στο ενδιάμεσο. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η αισιόδοξη ανθρώπινη φύση δημιουργεί προβλήματα.
Ο φόβος φαίνεται να είναι το πιο ισχυρό συναίσθημα που εμφανίζεται στις πτωτικές αγορές και στη ζωή εν γένει. Εξετάζοντας τα αίτια του φόβου, φαίνεται ότι βασίζεται κυρίως στην αμφιβολία σχετικά με μια κατάσταση παρά με ένα γνωστό αρνητικό αποτέλεσμα. Φοβόμαστε το άγνωστο και γι αυτό υπερβάλλουμε στις πιθανές επιπτώσεις. Συνεπώς, είναι συναισθηματικά ευκολότερο για τους επενδυτές να αρνηθούν την ύπαρξη της πτωτικής αγοράς όσο το δυνατόν περισσότερο, ελπίζοντας ότι θα αντιστραφεί και δεν θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δυστυχώς , αυτή η προσέγγιση οδηγεί με βεβαιότητα σε σημαντικές απώλειες. Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του συναισθήματος του φόβου είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση. Η γνώση περιορίζει το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να εξαλειφθεί πλήρως.

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΤΡΟΧΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Οι παρυφές του Ηλιακού Συστήματος μόλις έγιναν κάπως πιο περίεργες και μυστηριώδεις, ανέφερε η Michele Bannister, αστρονόμος του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ.
eso1246a
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, η Michele Bannister αναφερόταν στην ανακάλυψη ενός ΤΝΟ (trans Neptunian object, αντικείμενο πέρα από τον Ποσειδώνα) που βρίσκεται πέρα από τον μακρινό πλανήτη, στο εξώτερο Ηλιακό Σύστημα. Είναι 160.000 φορές πιο θαμπό από τον Ποσειδώνα, κάτι που σημαίνει ότι ο παγωμένος αυτός κόσμος θα μπορούσε να έχει διάμετρο κάτω των 200 χλμ. Βρίσκεται πάνω από τον «δίσκο» του Ηλιακού Συστήματος και κινείται όλο και πιο πάνω, κάτι που αποτελεί παράδοξο φαινόμενο.
Το ΤΝΟ, στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «Niku», κινείται σε τροχιά σε μια γωνία 110 μοιρών σε σχέση με τον «δίσκο» του Ηλιακού Συστήματος. Επίσης, κινείται γύρω από τον Ήλιο αντίστροφα, σε σχέση με τα περισσότερα από τα άλλα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος- εξ ου και το όνομα που του δόθηκε από τους ερευνητές που το ανακάλυψαν καθώς «Niku» στα κινεζικά σημαίνει «επαναστάτης».

Τα 3 Σημαντικά Λάθη που Εμποδίζουν την Ευτυχία

Οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν συνειδητά να βρουν ευτυχία και χαρά στη ζωή τους.  Ωστόσο, χωρίς να το θέλουν, κάνουν τρία σημαντικά λάθη που τους εμποδίζουν από το να είναι ευτυχισμένοι:




Λάθος #1 Κυνηγάνε τη Μεγάλη Ευτυχία

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι τα μεγάλα γεγονότα της ζωής (πχ ένας καλός γάμος, να κερδίσουν το λαχείο, κλπ) ή επιτυχίες (πχ, μεγάλος μισθός, πτυχίο, μια καλή δουλειά, κλπ) αποτελούν εγγύηση της ευτυχίας για μια ζωή.  Έρευνες δείχνουν ότι πράγματι, όλα τα παραπάνω μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά δυστυχώς η χαρά αυτή δεν έχει μεγάλη διάρκεια.  Σε έναν χρόνο από το ευτυχές γεγονός, οι περισσότεροι άνθρωποι ξαναβρίσκονται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και πριν το γεγονός, δηλαδή η διάθεσή τους επιστρέφει εκεί που ήταν πριν το γεγονός που τους έφερε χαρά.


Το Μυστικό: οι έρευνες δείχνουν ότι οι μικρές, καθημερινές χαρές είναι καθοριστικές για τα επίπεδα ευτυχίας μας.  Οι καθημερινές μικροχαρές τελικά έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πώς αισθάνεται κανείς.  Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν να απολαμβάνουν μικρά καθημερινά πράγματα, είναι πιο ευτυχισμένοι από ανθρώπους που έχουν μία μεγάλη χαρούμενη στιγμή.


Τι να κάνετε: επιλέξτε κάθε μέρα να απολαμβάνετε κάτι, όσο απλό και μικρό και αν σας φαίνεται: την πρώτη κούπα καφέ της ημέρας, το αγαπημένο σας τραγούδι, ένα τηλεφώνημα ή μέιλ από ένα πρόσωπο που αγαπάτε…

4. Εγωισμός


Ίσως, ο πιο Μεγάλος Εγωιστής να Είναι ο Θεός, γιατί Αγκαλιάζει  όλες τις υπάρξεις, τις ζωοποιεί και τις οδηγεί στην τελείωσή τους… πόσο διαφορετικός είναι ο εγωισμός του ανθρώπου που περιορίζεται στον μικρό εαυτό, που είναι διαχωρισμένος και σε διαμάχη με όλα!

***

Αν θες να Δεις πραγματικά ποιος είσαι τότε Κοίτα πέρα από όλες τις εξωτερικές μορφές, πάνω από όλες τις εξωτερικές δραστηριότητες, στην Καρδιά της Ουράνιας Φύσης σου, που είναι Απέραντη, Ειρηνική, Χωρίς Χρόνο.

***

Για τους ανθρώπους είναι δύσκολο να κάνουν το Σωστό, να βάλουν ένα λιθαράκι στην Οικοδόμηση του κόσμου. Είναι πιο εύκολο και βολικό να κάνουν το λάθος υποστηρίζοντας, όπως νομίζουν, το συμφέρον τους. Έτσι όμως γκρεμίζουν τον κόσμο… Και μετά κάθονται και κοιτούν τα ερείπια γύρω τους, στην κοινωνία, και παραπονιούνται… Τάχα δεν έχουμε όλοι ευθύνη για του κόσμου την κατάντια;

***

Η ζωή στη γη είναι παροδική, ένα πέρασμα μονάχα. Τι πιο φυσιολογικό από το να φύγουμε κάποια στιγμή… Κι έτσι θα έπρεπε να φεύγουμε με χαρά, και με χαρά θα έπρεπε να μας αποχαιρετούν όσοι ξεμένουν πίσω, γιατί σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι κόσμοι να πάμε… σίγουρα είναι καλύτεροι, όταν βλέπεις την κατάντια του κόσμου γύρω σου.

Η Λεπτή Ισορροπία Του Οργασμού

orgasm

Ο Βίλχελμ Ράιχ ήταν σίγουρα ένας εκκεντρικός και αμφιλεγόμενος στοχαστής-συγγραφέας.
Κάποιοι τον θεωρούν ήρωα, ένα μεγάλο μυαλό που η κοινωνία αρνήθηκε να δεχτεί -για να μην παραδεχτεί την ανωμαλία της.
Κάποιοι άλλοι τον θεωρούν τρελό, χαρακτηριστική φιγούρα παρανοϊκού επιστήμονα (παρότι δεν ήταν επιστήμονας).
Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του, όπως το «Άκου, ανθρωπάκο», τη «Μαζική ψυχολογία του φασισμού», την «Ανάλυση του Χαρακτήρα», τη «Δολοφονία του Χριστού», τη «Σεξουαλική Επανάσταση», θα βεβαιώσει ότι ήταν (τουλάχιστον) ένας εξαιρετικός συγγραφέας.
Ο πυρήνας της θεωρίας του Ράιχ, πέρα απ’ τις μαρξιστικές του αναζητήσεις, είναι η σεξουαλικότητα και ο οργασμός (μαθητής του Φρόυντ ήταν).
Η νεανική επανάσταση της δεκαετίας του ’60 (βλέπε Χίπις, Μάης ’68 στη Γαλλία) βασίστηκε και στο βιβλίο του «Σεξουαλική Επανάσταση», που εκδόθηκε το 1936.
~~
Ο Ράιχ υποστήριζε ότι κανένας άνθρωπος καταπιεσμένος σεξουαλικά δεν μπορεί να συμπεριφερθεί ως ελεύθερος άνθρωπος.
Μένει «θωρακισμένος» [sic] όσο δεν ικανοποιείται.
Αλλά προειδοποιεί: «Η σεξουαλική απελευθέρωση δεν είναι ασυδοσία. Ένας πεινασμένος άνθρωπος, σαν βρεθεί μπρος σ’ ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά, θα φάει μέχρι που να κάνει εμετό. Ο Ολοκληρωμένος Άνθρωπος γνωρίζει τι και πόσο χρειάζεται να φάει.»
~~
Ο Ράιχ ήταν από τους πρώτους στοχαστές που επισήμανε ότι κάθε φασισμός, πολιτικός-οικονομικός-κρατικός-θρησκευτικός, βασίζεται στη σεξουαλική καταπίεση.
Η χριστιανική θρησκεία επιβάλλει τη μονογαμία. Για άντρες και γυναίκες, δίνοντας έμφαση στη νοσηρότητα της γυναικείας μοιχείας -και σεξουαλικότητας.
Στον Ισλαμισμό η καταπίεση των γυναικών είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η γυναικεία παραβίαση της μονογαμίας μπορεί να οδηγήσει σε σωματικές τιμωρίες -σε κάποιες χώρες ακόμα και στην εκτέλεση.

Ηλιοθεραπεία και Υπεριώδης Ακτινοβολία



Υπεριώδης ακτινοβολία. Η έκθεσή μας στην ακτινοβολία του ήλιου κατανέμεται σε υπέρυθρη (περίπου 50%), ορατή (περίπου 42%) και υπεριώδη (περίπου 8%) ακτινοβολία. Το όνομα “Υπεριώδης – UltraViolet - UV” σημαίνει η περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ακριβώς "μετά το ιώδες" ή απλά, υψηλότερης ενέργειας από αυτήν του ορατού φωτός. Χωρίζεται αδρά σε 3 περιοχές: UV-A (χαμηλής ενέργειας), UV-B (μέσης ενέργειας), UV-C (υψηλής έως πολύ υψηλής ενέργειας):

Το Όζον (από την ελληνική λέξη "όζω" - μυρίζω), είναι μια μορφή οξυγόνου η οποία διαθέτει τρία άτομα σε κάθε μόριο και μοριακό τύπο O3. Είναι αέριο απαλής μπλε απόχρωσης με χαρακτηριστική οξεία οσμή, εξαιρετικά δηλητηριώδες για την ανθρώπινη ζωή. Στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας (κυρίως σε ύψος 20-25 km στην στρατόσφαιρα) λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο της επικίνδυνης, για την ύπαρξη της ζωής πάνω στην Γη, υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου. Το Όζον αποσυντίθεται (Ο3 σε Ο2 και Ο) και ανασυντίθεται (Ο2 και Ο σε Ο3) βομβαρδιζόμενο συνεχώς από την UV ακτινοβολία με αποτέλεσμα, η τελευταία να εξαντλεί σε μεγάλο ποσοστό την ενέργειά της σε αυτές τις χημικές αντιδράσεις και να μην φθάνει έως το έδαφος. Όμως, ενώ το Όζον (εάν είναι επαρκές) φιλτράρει ολόκληρη την ποσότητα της ακτινοβολίας UV-C, δυστυχώς, για λόγους Φυσικής, επιτρέπει σε τμήμα της UV-B και σε ολόκληρη την UV-A να φθάσουν ανεμπόδιστα στην γήινη επιφάνεια.

Μείωση του στρώματος του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Οι επιστήμονες παρατήρησαν τα τελευταία χρόνια α) αργή αλλά σταθερή ελάττωση (4% ανά δεκαετία) της συνολικής ποσότητος και β) μείωση (εποχική) υπεράνω των δύο πόλων της Γης (“τρύπα του όζοντος”). Υπάρχουν πολλές αιτίες καταστροφής ή μείωσης του Ο3, ορισμένες από τις οποίες αποτελούν φυσικά αίτια, οι περισσότερες όμως οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως οι χλωροφθοράνθρακες – CFCs (ψυγεία, κλιματιστικά, αεροζόλ, κ.α.), μοριακό Χλώριο – Cl2 (ένα άτομο χλωρίου μπορεί να καταστρέψει 1.000.000 περίπου μόρια όζοντος), αλογονούχα παράγωγα (βαριά βιομηχανία), οξείδια του αζώτου - ΝΟx (αεροπλάνα, αυτοκίνητα, λιπάσματα), Άζωτο - Ν και υδρατμοί της ατμόσφαιρας, τεχνητοί καταλύτες και φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Κοινά χαρακτηριστικά των UV-A, UV-B και UV-C. Ολόκληρο το φάσμα UV προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, κηλίδες και απώλεια της ελαστικότητός του. Επίσης βλάπτεται η βιταμίνη A στο δέρμα, οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια. Προκαλούνται σοβαρές βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, διευκολύνοντας την ανάπτυξη νεοπλασμάτων του δέρματος και την εξάπλωση των λοιμώξεων. Υπάρχουν αρκετά πειστικές ενδείξεις ότι κάθε ένας από τους τρεις βασικούς τύπους καρκίνου του δέρματος, βασοκυτταρικός καρκίνος, καρκίνος του πλακώδους επιθηλίου και μελάνωμα προκαλείται από την έκθεση στην UV του φυσικού ή τεχνητού ήλιου. Άνθρωποι με ανοικτόχρωμο δέρμα κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά ακόμα και σκουρόχρωμα άτομα μπορεί να εμφανίσουν εγκαύματα. Η UV ακτινοβολία είναι επικίνδυνη για τους οφθαλμούς, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος.

Απόρριψη: Πότε είναι καλή για εσένα, πότε κακή και πώς να καταλάβεις τη διαφορά

Μπορεί να φαίνεται σαν το χειρότερο που μπορεί να συμβεί – αλλά είναι πράγματι;
Ποια είναι τα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια όταν ακούς τη λέξη απόρριψη και σκέφτεσαι το τελευταίο σου διαπληκτισμό; Ταπείνωση; Ντροπή; Εγκατάλειψη; Ευτέλεια;
elite-daily
Αυτά είναι όλα πραγματικά αγκαθωτά συναισθήματα. Κολλάνε στα συναισθηματικά κορμιά μας σαν τσιμπούρια και ρουφούν τον ενθουσιασμό μας. Και σε κάθε παρόμοιο περιστατικό πραγματικό ή αισθητό, αυτά πρόθυμα συστρέφονται, πηγαίνοντας βαθύτερα – πονώντας περισσότερο.
Αυτό που θέλω να κάνω σήμερα είναι να ψαλιδίσω το αγκάθι από τη λέξη απόρριψη και να αλλάξω την οπτική σου, ώστε να μπορείς να τη δεις σαν κάτι καλό, με τη μία και μοναδική εξαίρεση και αυτή είναι όταν απορρίπτεις εσύ τον εαυτό σου.
Αυτό δεν είναι καλό, αλλά διορθώνεται εύκολα. Όλοι έχουμε αυτά τα αγκάθια,όταν εκείνος ο τύπος στο λύκειο διάλεξε την ξανθιά με τα μακριά ίσια μαλλιά αντί για τις δικές σου μελαχρινές μπούκλες και εσύ νόμιζες πως είχε να κάνει με την εμφάνισή σου και ένιωσες άσχημηΉ όταν απολύθηκες από τη δουλειά σουκαι ένιωσες ταπεινωμένος και ανίκανος, να θυμάσαι το σχόλιο του δασκάλου σου για έναν απογοητευτικό βαθμό. Ή όταν έστειλες το χειρόγραφό σου και έλαβες απόρριψη και πάλι απόρριψη και ένιωσες πως «αυτοί» προφανώς σε μισούσαν, μισούσαν τη δουλειά σου και μισούσαν κι όλο σου το σόι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα