Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Γιατί η πειρατική σημαία ονομαζόταν "Jolly Roger";

Σε 10

Οι πειρατές, είχαν στα πλοία τους 2 ειδών σημαίες τις οποίες σήκωναν στο κατάρτι του πλοίου τους. 
Η μια ήταν μαύρη και καλούσε το πλοίο στόχο τους να παραδοθεί. 
Εάν αυτό δε γινόταν, τότε υψωνόταν μια κόκκινη σημαία που δήλωνε πως το πλοίο θα καταληφθεί με βία και δε θα υπάρξει έλεος για το πλήρωμά του. 
Η δεύτερη αυτή σημαία ονομαζόταν "Jolly Roger"
Το όνομα αυτό προέρχεται απο το γαλλικό "joli rouge" που σημαίνει "όμορφο κόκκινο"

Διατροφική συμπεριφορά και κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου

Τα τελευταία χρόνια η έρευνα πάνω στο χώρο της διατροφής έχει αναδείξει τον πολυδιάστατο ρόλο της πάνω σε χρόνια νοσήματα φθοράς. 
O ρόλος των διατροφικών συνηθειών έχει μελετηθεί αρκετά όσον αφορά στην ανάπτυξη για παράδειγμα της καρδιαγγειακής νόσου, αναδεικνύοντας την προστατευτική επίδραση ορισμένων τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, αλλά και υγιεινών διατροφικών προτύπων, όπως η Μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, η επιρροή συγκεκριμένων διατροφικών συμπεριφορών ή διατροφικών πρακτικών δεν έχει πλήρως μελετηθεί, αλλά ούτε και κατανοηθεί.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutr Metab Cardiovasc Dis, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εμφάνισης οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τι να τρώτε πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καλύτερο να μην ψωνίζουμε τρόφιμα με άδειο στομάχι. 
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology & Marketing, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν ένα μήλο πριν την αγορά τροφίμων στο super market αγόραζαν 25% περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσους δεν έτρωγαν κάτι αντίστοιχο.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν 3 μελέτες για να επιβεβαιώσουν την υπόθεση ότι τα υγιεινά σνακ πριν την αγορά τροφίμων έχουν ως συνέπεια την επιλογή υγιεινών τροφίμων.

Άλλο να το ακούς, άλλο να το λες, και άλλο να το ζεις


Είναι στιγμές που μου έρχονται στον νου σκέψεις που θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας, διότι αναλύοντας τες σε εσάς ταυτόχρονα τις αναλύω κι εγώ μέσα στον νου μου, και μαθαίνουμε όλοι από κάτι και προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην γνώση του αληθινού.

Συνέχεια ανανεώνω τις γνώσεις μου, και αυτό διότι η κατανόηση της αλήθειας είναι συνεχείς, έχει ακατάπαυστη ροή προερχόμενη  εκ των άνω,  έχει μέσα της πολύ μεγαλύτερο βάθος, απ'ότι φαίνεται στην αρχή.

Πλέον είναι γνωστό σε εμένα, ότι ο άνθρωπος έχει δύο φύσεις, την αόρατη και την ορατή, η μεν αόρατη είναι η ψυχή η οποία έχει τον δικό της φωτεινό νου, και η μεν ορατή είναι η λογική του σάρκινου σώματος μας.

Ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας



Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη θεραπεία που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον μεγάλο βραχνά κάθε γυναίκας! 
Μάσκα κατά της κυτταρίτιδας:
  • Θα χρειαστείτε:
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
– 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μέντα
– 1 κουταλιά της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
– 3 κουταλιές της σούπας λάδι κέδρου 

Κερδίζω – χάνω, χάνω- κερδίζω





Αν μέσα στην καθημερινότητά μας, νιώθουμε ότι χάνουμε. Αν θεωρούμε συνέχεια τους εαυτούς μας χαμένους, τότε δημιουργώ 

ανάλογο μαγνητικό πεδίο. Το «χάνω» τότε αρχίζει να μεγαλώνει και ολοένα να πιάνει και μεγαλύτερο «χώρο» από τα δρώμενα της μέρας μου. Μοιάζει το «χάνω» όπως τους μύκητες στο σώμα. Οι μύκητες έχουν την ιδιότητα να απλώνονται. Έτσι και η αίσθηση «χάνω». Μεγαλώνει, αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται, ισχυροποιείται, υλοποιείται και τελικά σωματοποιείται.

 Γιατί άραγε ? Μα γιατί την «ταΐζω». Με αυτή ασχολούμαι, μιλώντας, κλαίγοντας και έτσι η αίσθηση χάνω, γίνεται ένας πελώριος γίγαντας και μπαίνει σε όλη μας την καθημερινότητα. Αν τώρα αρχίσω να αναπτύσσω το κερδίζω, αντί για το χάνω, θα αρχίσουν να συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου. Ένας τρόπος είναι να ενεργοποιήσω την ευγνωμοσύνη. Επίσης μπορούμε παράλληλα μέσα σε κάθε «χάνω» να αναζητήσουμε τους δρόμους κερδίζω.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ


« Πες μου τι δεν αντέχεις?

« Τους “καρπούς” που ξεραίνει ο ήλιος…
 
«Την κυνική φιλοσοφία ‘’Εμείς διαφέρουμε από τους άλλους σκύλους διότι εμείς δεν δαγκώνουμε τους εχθρούς αλλά τους φίλους’’

 «Τις εγωικές διαταραχές…
 
«Tην ισχυρογνωμοσύνη και τις εύκολες αποφάσεις ..
 
« Τους ανθρώπους που με ευκολία καταδικάζουν ενώ δεν “ακούνε” τις λέξεις που μπορεί να επικαλεστούν την αθωότητα ή την άφεση…

« Τα πρόσωπα που κοιτάζουν σιωπηλά και ερευνητικά τον άλλον ενώ η “λαλιά” μπορεί να γίνει έναρθρη κραυγή που κατευνάζει…

« Τις αγάπες που δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν άλματα …να συγχωρούν …να κάνουν “αλάνα” την καρδιά τους…

« Τα Πρωινά που το ρολόι ηχεί-τι μηχανισμός και τούτος!!-

Τα μάτια μου και τα μάτια σου βλέπουν αλλιώς

Άρθρο: Μαρίνα Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Théo Gosselin
Φωτογραφία: Théo Gosselin
Απόγευμα, κάθεσαι στην παραλία απολαμβάνοντας τα χρώματα που παίρνει το δειλινό. Ο ήλιος βουτάει στον ορίζοντα δωρίζοντας χρυσόμελο φως στον ουρανό. Πιο ψηλά, τα σύννεφα δημιουργούν ροζ και μωβ ανταύγειες. Κι εσύ κάθεσαι ατενίζoντας το μεγαλείο της φύσης, ακούγοντας τους παφλασμούς των νερών να παίζουν το δικό τους τραγούδι.
Είναι εκείνες οι στιγμές που η μοναξιά σου δε μοιάζει καθόλου με μοναξιά, γιατί το είναι σου μαγεύεται από τη φύση και γίνονται ένα. Είναι η ώρα εκείνη που θυμάσαι τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή σου, άλλοι για λίγο, άλλοι για πολύ, και χαμογελάς στη θύμισή τους. Χαίρεσαι απλώς και μόνο για την ύπαρξη τους, για το γεγονός ότι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι σας και σε άλλαξαν, για την ελπίδα ότι μπορούν ίσως και αυτοί να αντικρύσουν την ομορφιά που βλέπουν τα μάτια σου.
Στην πραγματικότητα, κανείς δε μπορεί να δει ό,τι βλέπεις εσύ. Κανείς δε μπορεί ν’ αντιληφθεί και να βιώσει μια εμπειρία με τον ίδιο τρόπο με σένα. Πρόκειται γι’ αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν υποκειμενικότητα της εμπειρίας.

Η «τέχνη» της απόρριψης

Άρθρο: Ειρήνη Κωνσταντοπούλου
Ειδική παιδαγωγός
animartists
Εάν σας έλεγαν πως θα μένατε σε ένα μέρος αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχετε το δικαίωμα να διαλέξετε ένα επιπλέον άτομο για να έρθει μαζί σας, ποιον θα επιλέγατε για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας;
Η απάντηση έρχεται από μόνη της, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς καν να την φιλτράρουμε. Γιατί  όταν μιλάμε υποθετικά μπορούμε και να κρυφτούμε πίσω από αυτή. Έτσι κι αλλιώς ποιος μπορεί να κρίνει μία αβάσιμη απάντηση; Οπότε υποθετικά μιλώντας, θα επιλέγαμε να είμαστε με έναν άνθρωπο που νιώθουμε πολύ περισσότερα συναισθήματα από ένα απλό «μου αρέσει»; Που έχουμε μοιραστεί μαζί του εμπειρίες, στιγμές, γέλια και κλάματα; Θα ήταν κάποιος που μας κάνει συνέχεια να γελάμε ή κάποιος που μας έχει στεναχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσαμε να αντέξουμε; Κάποιος που μας έχει «ραγίσει» την καρδιά πολλές φορές και γυρνάει πίσω κάθε φορά μετανιωμένος ή ακόμα κάποιος που δεν ξαναεπέστρεψε παρά το όσα υποτίθεται πως ένιωθε; Με λίγα λόγια, θα επιλέγαμε να είμαστε με έναν άνθρωπο που μας έχει απορρίψει;

Βελτιώστε την όρασή σας με αυτή την περίφημη συνταγή!



Ο Vladimir Petrovic Filatov (1875-1956) ήταν ένας Ρώσος οφθαλμίατρος και χειρουργός ο οποίος έγινε διάσημος λόγω της επαναστατικής προσέγγισης του στις ασθένειες των ματιών.
Έγινε διάσημος όταν κατάφερε να ανακτήσει την όραση του Vasilij Zajcev, ενός ελεύθερου σκοπευτή του Κόκκινου Στρατού. 
Ο Filatov δημιούργησε αυτή την θεραπεία για τη βελτίωση της όρασης και το μόνο που χρειάζεστε είναι λεμόνι, aloe vera, καρύδια και μέλι. 

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας με καρπούζι;

 Το καρπούζι είναι ένα εκπληκτικό φυσικό προϊόν που ενισχύει τα κύτταρα, δεδομένου ότι ξεπλένει το σώμα από τα απόβλητα (ούρα, κόπρανα).
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καρπούζι και να αποτοξινώσετε ολόκληρο το σώμα σας.
πώς-να-να αποτοξινώσει-σας-σώμα-με-το καρπούζι
Προγραμματίστε και πραγματοποιήστε αυτόν τον απλό καθαρισμό του οργανισμού

Τα πάντα βρίσκονται στην παλάμη του χεριού σας - Πιέστε αυτά τα σημεία για οποιονδήποτε πόνο!




Κάποιες μέρες μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε όλο τον κόσμο στην παλάμη του χεριού σας. Αυτό ίσως είναι λίγο ''τραβηγμένο'', αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχετε τον εαυτό σας στην παλάμη του χεριού σας. Ορισμένα σημεία πίεσης στα χέρια σας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου σε άλλα μέρη του σώματος. Να τι πρέπει να κάνετε:

*Τω αγνώστω θεώ

Ο καθένας από μας κουβαλάει το δικό του φορτίο. Το ασκί μας έχει καλά φυλαγμένα μυστικά, πόνους, πάθη, επιθυμίες και προσδοκίες. Τα δικά μας προσωπικά φορτία, που δεν τα μοιραζόμαστε και ούτε τολμάμε να τα αποκαλύψουμε σε κανέναν. 

Συχνά βλέπουμε έναν περαστικό και με ενστικτώδη βιασύνη θεωρούμε ότι είναι καλά, ενώ ευχόμαστε να ήμασταν εμείς στη θέση του. Γιατί τον βλέπουμε χαμογελαστό και ούτε μας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να περνάει ακριβώς τα ίδια με μας. Όταν αποφασίσουμε να μιλήσουμε και να φανερώσουμε τη δοκιμασία μας, θα εκπλαγούμε από το πλήθος ψυχών βασανισμένων που είναι δίπλα μας.

Είμαστε πολλοί μαζί, που δεν τολμάμε να μιλήσουμε για μας: γιατί δεν ακούνε πια οι άνθρωποι. Και έτσι νιώθουμε μόνοι, σαν τους μετανάστες σε μια ξένη χώρα.

Ή σαν εκείνους που έχουν χάσει τη μνήμη τους και ξαφνικά βρίσκονται χαμένοι στα σκοτάδια. Η ψυχή μας παραμένει κλειστή και μόνη. Αν κάνουμε ένα βήμα να πλησιάσουμε τους ανθρώπους, ένα τοσοδούλι βήμα, σαν εκείνο το πρώτο στη σελήνη! 

Η κουβέρτα του παππού

Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.

Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ?ρθουν.Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα πιο φυσιολογικά πράγματα για εμάς και οι φυσικές απλές δραστηριότητες στα γεράματα γίνονται με δυσκολία. Οι άνθρωποι όταν γερνάνε γίνονται σοφοί από την εμπειρία της ζωής. Η ψυχή τους γεμάτη και η καρδιά τους χτυπά πλέον από ανησυχία να δουν και να καμαρώσουν καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τη συνέχεια τους…

Και, όμως, αυτοί οι άνθρωποι που καρδιοχτυπούν για τις ζωές των παιδιών τους, κάποιες φορές τους γίνονται ανεπιθύμητοι… Και αναρωτιέται κανείς, πόσοι αχάριστοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι; Δεν τους έχει πει κάποιος ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται; Ότι κάποτε και οι ίδιοι, αδύναμοι και γερασμένοι θα κρέμονται από τα δικά τους παιδιά;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα