Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εάν ζούσαν σήμερα..

Πως θα μπορούσαν να μοιάζουν σήμερα εάν ζούσαν Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix, John Lennon, Keith Moon, Kurt Cobain, Dennis Wilson και Elvis Presley

Jim Morrison

Jim-Morrison
YouTube / Sachs Media Group

Ψέματα το ότι με αγάπησες στον μέγιστο βαθμό!

 
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχόλια στο σύνολο σχεδόν του Ελληνικού τύπου για το πόσο σπουδαίος τραγουδοποιός ήταν ο Αντώνης Βαρδής, ότι ήταν από τους καλύτερους της γενιάς του και ότι είχε πάρει την σκυτάλη από τους παλαιότερους μεγάλους μας συνθέτες.
 
Λογικά όλα αυτά και ανθρώπινα, μόνο που το είδος των τραγουδιών που έγραφε ο Αντώνης δεν ήταν φανερά τουλάχιστον αποδεκτό από αυτούς που γράφουν το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στις κάποτε λεγόμενες καλές εφημερίδες.
 
Σύγχρονο ελαφρολαϊκό με αρκετά στοιχεία από Ευρωπαϊκό τραγούδι, κυρίως σύγχρονο Ιταλικό, αλλά και με στοιχεία από ροκ κυρίως της δεκαετίας του '70.
 
Ανάλογη συμπεριφορά από τα ίδια μέσα έχουν τα τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη, του Φοίβου,  και αρκετό από το ρεπερτόριο της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Καίτης Γαρμπή και πολλών ακόμα.

“Δεν έχει ταυτότητα ο έρωτας”







Βαρέθηκα να ανάβω φωτιές για να ζεσταθούν οι άλλοι και στο τέλος να ξεπαγιάζω εγώ.

Να μοιράζομαι την καρέκλα μου με τον κάθε κουρασμένο και στο τέλος να στρογγυλοκάθεται αυτός και γω να κουλουριάζομαι στο πάτωμα.

Να σκουπίζω με τα χείλια μου τα δάκρυα των άλλων και τα δικά μου να ξεραίνονται στα μαγούλα μου και να κάνουν κρουστά

Κουράστηκε η ράχη μου να κουβαλά πληγωμένουςΣτέγνωσε το στόμα μου να τους φωνάζω. Μη σωριάζεστε ρε ξεφτίλες. Σταθείτε στα πόδια σας. Μπόρα είναι. Βγάλτε τις τσίμπλες από τα μάτια σας Ξημερώνει.

Βαρέθηκα να φτιάχνομαι από τα λάθη μου. Να φυτεύω βολβούς πάνω σε σωρούς από σκατά. Να βγάζω αθώους τους ένοχους και να κάθομαι για πάρτη τους στο σκαμνί. 

Να μουλιάζω στην βροχή γιατί άνοιξα την ομπρελά μου να μπουν από κάτω δυο τρεις μουρόχαβλοι που μου φάνηκαν κρυουλιάρηδες.

Το κακό είναι πώς όλα αυτά γίνονται επειδή στο βάθος είμαι δειλή.

9 ενδείξεις του ότι είστε εσωστρεφής

66016207Η εσωστρέφεια αναφέρεται στην τάση των ατόμων να στρέφουν την προσοχή, τις σκέψεις και το ενδιαφέρον τους προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Η εξωστρέφεια αντίθετα περιγράφει τον βαθμό επιδίωξης και επίτευξης επικοινωνίας και επαφής με τον κόσμο γύρω μας. Η εσωστρέφεια και εξωστρέφεια είναι τα άκρα ενός συνεχούς πάνω στο οποίο ο καθένας από μας τοποθετείται σε διαφορετικό σημείο.
Μπορεί να επιδεικνύουμε εσωστρεφή συμπεριφορά με ορισμένες συνθήκες (πχ όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε αγνώστους) και εξωστρεφή συμπεριφορά σε κάποιες άλλες (πχ όταν είμαστε με τους φίλους μας). Ορισμένοι άνθρωποι ωστόσο τείνουν να χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια στους περισσότερους τομείς της ζωής τους. Αν ανήκετε σε αυτούς τότε το πιο πιθανό είναι να υιοθετείτε τις ακόλουθες συμπεριφορές:

Τι να κάνεις για να μην αργείς στα ραντεβού σου

«Πάλι άργησες;». Αν αυτή η φράση – εφιάλτης ηχεί συχνά στα αυτιά σου, μην απελπίζεσαι. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις την υπέρβαση και να μεταμορφωθείς σε έναν άνθρωπο συνεπή, που φτάνει πάντα χωρίς καθυστέρηση στα ραντεβού του. Δες πέντε καλές ιδέες, που μπορεί να σε βάλουν σε τάξη.

Γιατί να εμπλουτίζεις συνεχώς το λεξιλόγιό σου με νέες λέξεις;


Ακούς ή διαβάζεις μια λέξη (ελληνική, εννοείται) που δεν τη γνωρίζεις; Μην την αγνοήσεις. Άνοιξε ένα λεξικό ή αναζήτησε στο διαδίκτυο την ακριβή έννοιά της και, αν σου αρέσει, ενσωμάτωσέ την στο λεξιλόγιό σου.
Άρχισε να τη χρησιμοποιείς στη συζήτηση ή στον γραπτό λόγο, όπου ταιριάζει, και συνέχισε να κάνεις την ίδια διαδικασία όσο πιο συχνά μπορείς.

Βιβλικές σκηνές: Δισεκατομμύρια ακρίδες πέφτουν στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης (εικόνες)

Η Μαδαγασκάρη πλήττεται από αμέτρητο αριθμό ακρίδων. Φέτος, η εισβολή αυτών που κατατρώνε τα φύλλα, δεν έφερε μόνο τους φόβους της έλλειψης τροφίμων - οι κάτοικοι της πρωτεύουσα της χώρας κινδυνεύουν, καθώς ορισμένοι πιάνουν τα τοξικά έντομα για να τα φάνε... 
Picture
Ο ουρανός πάνω από την Ανταναναρίβο, πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, έχει από την εισβολή των ακρίδων δημιουργώντας βιβλικές σκηνές. 
Η χώρα πάσχει από μια μάστιγα των ακριδών για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς τα δισεκατομμύρια των εντόμων είναι στην ετήσια μεταναστευτική διαδρομή τους.

Το 2012, η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη και επέτρεψε τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) να ξεκινήσει μια εκστρατεία φυτοφαρμάκων. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα καλλιεργήσιμα εδάφη έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα, αλλά οι ακρίδες πολλαπλασιάζονται ακόμα. 

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ…ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

Έχουν γίνει κάποιες ανακαλύψεις τα λεγόμενα  κατά
την ξένη ορολογία Ooparts ή αλλιώς τα λέμε «εκτός τόπου αντικείμενα», τα οποία
μας βάζουν σε μεγάλο προβληματισμό και θέτουν ασφαλώς και  νέα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του
ανθρώπου, αλλά και για το για πόσα χρόνια υπάρχει ανθρώπινη ζωή πάνω στο
πλανήτη γη.


Τον Ιούνιο του έτους 1936 ο Max Hahn και η σύζυγός του Emma κάνουν βόλτα δίπλα
σ’ ένα καταρράκτη κοντά στην πόλη του Λονδίνου του Τέξας και παρατηρούν  ένα βράχο μ’ ένα ξύλο να προεξέχει από τον
πυρήνα του. Το παίρνουν αρχικά στο σπίτι τους και αργότερα το έσπασαν και το
άνοιξαν μ’ ένα σφυρί και ένα καλέμι…και βρήκαν ένα αρχαίο σφυρί. Κατόπιν το
έδειξαν επίσημα και η  αρχαιολογική υπηρεσία
και η επιστημονική κοινότητα το ανέλυσε και προσδιόρισε την εποχή που δημιουργήθηκε.
Ο βράχος αυτός που υπήρχε το σφυρί χρονολογήθηκε πως ήταν πάνω από 400
εκατομμυρίων χρόνια και το ίδιο το σφυρί αυτό αποδείχθηκε να είναι περισσότερο
από 500 εκατομμυρίων ετών. Επιπλέον το ένα του τμήμα της ξύλινης λαβής είχε ήδη
αρχίσει να μεταμορφώνεται σε άνθρακα. Το κεφάλι του σφυριού ήταν φτιαγμένο από
πάνω….από 96% σίδηρο, είναι πολύ πιο καθαρό από οτιδήποτε θα μπορούσε να
επιτύχει η φύση χωρίς τη βοήθεια από σχετικά σύγχρονες μεθόδους τήξης.


 

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο


BUSINESS WOMAN (8)
Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ασπαστούν μια γνώμη μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν θέσφατο μια κοινή προκατάληψη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι συντάσσονται με τη θέση του Αριστοτέλη ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ως σωστό αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.
Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους. Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους.

Η τέχνη της σαγήνης

Businessman writing  (3)
“Ξέρεις τι είναι η σαγήνη; Eνας τρόπος για να σου απαντούν ναι, χωρίς να έχεις κάνει μια σαφή ερώτηση.” ΑΛΠΕΡ ΚΑΜΙ
Η “τέχνη της σαγήνης” αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο ταλέντο, καθώς εκτός από την κατάκτηση του ποθητού συντρόφου μπορεί να οδηγήσει και στην απόκτηση μιας “ονειρεμένης” θέσης εργασίας ή μιας ανέλπιστης αύξησης.
Μπορεί επίσης να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις ή να πουλήσει το πιο δύσκολο προϊόν.
Στο βιβλίο του “Η τέχνη της σαγήνης” ο δημοφιλής συγγραφέας Robert Greene, αναλύει τις αδίστακτες τακτικές που χρησιμοποιούσαν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους “γητευτές” στην ιστορία, από την Κλεοπάτρα έως τον Καζανόβα.
Η αγγλική λέξη charm (γοητεία) προέρχεται από το λατινικό carmen, που σημαίνει τραγούδι, αλλά επίσης και μια επωδή που συνδέεται μα κάποιο μαγικό ξόρκι. Ο Γόης αναμφίβολα κάνει ακριβώς αυτό: μαγεύει τους ανθρώπους με το να τους δίνει κάτι που κρατά την προσοχή τους, που τους συναρπάζει. Και το μυστικό για να αιχμαλωτίζει κανείς την προσοχή των ανθρώπων, ενώ μειώνει τη δύναμη της λογικής τους, είναι να επιτεθεί στα πράγματα πάνω στα οποία έχουν το μικρότερο έλεγχο: το εγώ τους, τη ματαιοδοξία και την αυτοεκτίμησή τους.

Κόλαφος η έκθεση του ΟΟΣΑ

OOASA
Κόλαφος η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ανεργία στην Ελλάδα και το «Success Story»
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε σήμερα, με την έκθεσή του για τις προοπτικές απασχόλησης (Employment Outlook 2014), ότι η ανεργία στην περιοχή θα παραμείνει αρκετά υψηλότερη από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά την περιορισμένη μείωσή της έως το τέλος του 2015.
Η έκθεση προβλέπει ότι τα μέσα ποσοστά ανεργίας θα μειωθούν ελαφρά τους επόμενους 18 μήνες στην περιοχή του ΟΟΣΑ- από 7,4% στα μέσα του 2014 στο 7,1% στο τέλος του 2015. Η μακροχρόνια ανεργία μάλλον έχει κορυφωθεί, σημειώνει η έκθεση, αλλά παραμένει μεγάλη απειλή. Πάνω από 16 εκατομμύρια άτομα στις χώρες του ΟΟΣΑ -περισσότερα από το ένα τρίτο των ανέργων- ήταν χωρίς εργασία τουλάχιστον επί 12 μήνες στο πρώτο τρίμηνο του 2014, σχεδόν διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αρχή της κρίσης.
«Στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο, κυρίως στη Νότια Ευρώπη, αυτό έχει οδηγήσει σε μία αύξηση της διαρθρωτικής ανεργίας που δεν θα αντιστραφεί αυτόματα με την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας», προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ, προσθέτοντας: «Οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις προσπάθειες να βοηθηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι για να επιστρέψουν στην εργασία με περισσότερη βοήθεια αναζήτησης εργασίας σε προσωπικό επίπεδο και προγράμματα εκπαίδευσης».

Η ανώμαλη προσγείωση στο Παρίσι και οι εκλογές

gkikas PARISI ekloges
Η ‘‘προσγείωση’’ της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι για τις συζητήσεις με την τρόικα δεν είχε καθόλου… διεκδικητικούς τόνους, σε πλήρη αντίθεση με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του προηγούμενου διαστήματος στο εγχώριο σκηνικό.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προσγείωσε τις προσδοκίες που η ίδια η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας ότι τα θέματα της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, του ΕΝΦΙΑ ή της εισφοράς αλληλεγγύης δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων και ότι η συνάντηση των Παρισίων θα θέσει τις βάσεις για όσα θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου…
Ενώ λοιπόν οι διακηρυγμένες κυβερνητικές διαρροές του τελευταίου διαστήματος μιλούσαν για κάθε είδους ‘‘ελαφρύνσεις’’ , βάζοντας σε πρώτο τη ‘‘λιανική’’ του προγράμματος προσαρμογής, στο στρατόπεδο των δανειστών επικρατεί η αντίστροφη μεθοδολογία: πρώτα οι συνολικές παραδοχές και οι συνολικοί δημοσιονομικοί στόχοι για το 2015-2016 και ύστερα τα επιμέρους μέτρα και οι επιπτώσεις τους. Και φυσικά, καμία ουσιαστική ρύθμιση για το δεύτερο πριν αντιμετωπιστεί το πρώτο.

Τα μυστικά της Ανταρκτικής και η βάση των Ναζί


Οι Γερμανοί, πριν ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχοντας το αίσθημα του ηττημένου αλλά και του εμπάργκο από τον πρώτο πόλεμο στραφήκαν στην έρευνα νέων εναλλακτικών μορφών ενέργειας και πόρων...

Ένας άγνωστος χώρος που θα εξερευνούσαν ήταν και η Ανταρκτική.


Η πρώτη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν η Εκστρατεία Gauss το 1901 – 1903, με επικεφαλής τον βετεράνο στην Αρκτική και τη γεωλογία καθηγητή Erich von Drygalski, και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα αερόστατο για εναερία παρατήρηση στην Ανταρκτική.


Η δεύτερη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν το 1911-1912 με τον Wilhelm Filchner, που είχε στόχο την διέλευση της Ανταρκτικής για να μάθουν αν υπήρχαν κομμάτια γης χωρίς πάγο.


Η τρίτη ήταν η Νέα Σουηβία 1938 (Neuschwabenland), που άρχισε να εξερευνάται από τη Γερμανία στις 17 Δεκεμβρίου 1938. Για την προετοιμασία τους για την αποστολή, οι Γερμανοί κάλεσαν ένα Αμερικανό πολικό εξερευνητή και αξιωματικό του Ναυτικού, τον Ρίτσαρντ Ε. Μπερντ (Richard Ε. Byrd), που είχε εξερευνήσει μέρος του πόλου με στόχο να ιδρύσει μια αμερικανική βάση στην περιοχή το 1928-1930 με όνομα Little America.


Τότε ο Μπερντ είχε αναστατώσει τον παγκόσμιο Τύπο δείχνοντας ένα φιλμ και αναφέροντας ότι είχε ανακαλύψει περιοχές με ζεστό νερό με βλάστηση και άγνωστα ζώα. Ωστόσο, ο Μπερντ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη γερμανική αποστολή.

Ημερήσιο πρόγραμμα


Τελικά ισχύει πως πρέπει να μείνεις μόνος για ν' ανακαλύψεις, ή για να ξανανακαλύψεις τον εαυτό σου. Μέσα στην πολύτιμη πενθήμερη μοναξιά, βρήκε σημεία που νόμιζε πως είχαν εκλείψει, όπως το πόσο εύκολα βαριέται ακόμη και αυτά που αγαπά. 

Πριν από κάποια χρόνια, θα το απέδιδε στην ηλικία, στην ανάγκη για εναλλαγή, όμως αυτή η επιμονή δείχνει πως κάποια πράγματα είναι απλά στοιχεία του χαρακτήρα της. 

Το πιο αξιοπερίεργο όμως, είναι πως μπορεί αυτό να συνδυαστεί με μια συγκεκριμένη ακολουθία πανομοιότυπων, σχεδόν τελετουργικών "κινήσεων".

Σημύδα: Ο απόλυτος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!

Καταρχάς ας επιδείξουμε σοφία και ψυχραιμία με το θέμα της κυτταρίτιδας. 

Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να παραδεχτούμε ότι και τα μωρά έχουν κυτταρίτιδα ακόμη και οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα!

 Μάλιστα στην ήπια της μορφή, η κυτταρίτιδα στο όμορφο σώμα μιας γυναίκας μπορεί να είναι ακόμη και γοητευτική!

Κάνοντας τις τελευταίες ημέρες όμως μια έρευνα για το θέμα, δεν μπόρεσα να μην αναπολήσω το τρυφερό, μωρουδίστικο δέρμα της γιαγιάς μου που δεν είχε ίχνος κυτταρίτιδας! 


Ναι ναι μάλιστα της γιαγιάς μου καλά διαβάσατε! Την τελευταία φορά που την είδα γυμνή ήταν στα 80της χρόνια και είχε ένα κορμί δεκαεξάχρονης! Έμενα πάντα εκστατική να κοιτάζω το καταπληκτικό της κορμί χωρίς ίχνος αυτού του πορτοκαλί φλοιού.

 Επιπλέον, είχε και μια υπέροχη απαλή και αφράτη επιδερμίδα στα σημεία που δεν τα έβλεπε ο ήλιος. Σήμερα οι ερευνητές μας το λένε συνέχεια. Για όμορφη επιδερμίδα και νεανική πρέπει να κρυβόμαστε από τον ήλιο. Επίσης να τρώμε υγιεινά. 

Η γιαγιά μου, καλυμμένη με καπέλα, και μακρυμάνικα ρούχα δούλευε στο μπαξέ της τρώγοντας των ωμό φρέσκο και τρυφερό καρπό του αρακά κατευθείαν από τον ζεστό ήλιο! Αγαπούσε τις ωμές τροφές γεμάτες χλωροφύλλη.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΞΑΥΛΩΣΗ


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο άνθρωπος από τις τροφές παίρνει την ηλιακή ενέργεια που έχουν δεσμεύσει.
Η ηλιακή ενέργεια βασίζεται στο υδρογόνο(Η), διότι ο ήλιος παράγει αστρική ενέργεια από την σύμπντυξη υδρογόνου. 

Τον ήλιο οι αρχαίοι λαοί καθόλου τυχαία τον είχαν θεοποιήσει. 

Μια άλλη βασική πηγή ζωής είναι το νερό (H2O), όπου πάλι περιέχει υδρογόνο. 

Ο άνθρωπος αποτελείται από 70-80% νερό και είναι ένα πολύπλοκο μηχάνημα με άγνωστες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό του.

 Μια εξέταση των στοιχείων-τόπων Η 384 και Η 768, που αντιστοιχούν στο διάστημα 1:2 ή 2:1 της πρώτης σειράς της λεγόμενης θεωρίας:" Ψυχής του κόσμου", δείχνει το συνδετικό κρίκο στην τροφή και στη θρέψη του ανθρώπου.

Τα ιδανικά των απογόνων σας [sic] ..κι εσείς


Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Έτσι κι εμείς είμαστε σε καλό δρόμο και στηρίζουμε με τον καλύτερο τρόπο εκείνους που με τη σειρά τους στηρίζουν εμάς προσφέροντάς μας τις καλύτερες ευκαιρίες για την διαβίωσή μας.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι μύθοι, όπως εκείνον σύμφωνα με τον οποίο, κατά τον Αριστοτέλη, προκειμένου να γίνει κάποιος αγαθός, πρέπει να ανατραφεί καλά και να αποκτήσει με την άσκηση καλές συνήθειες. Η ανατροφή αυτή δεν είναι μόνο έργο της οικογένειας ή των δασκάλων αλλά κυρίως της «πόλης». Αυτόν το ρόλο της πόλης υπογραμμίζει όταν λέει ότι «οι νομοθέτες καθιστούν ενάρετους τους πολίτες με τον εθισμό» (οι νομοθέται τους πολίτας εθίζοντες ποιουσιν αγαθούς) και ότι «στην επίτευξη ή μη αυτού του στόχου διαφέρει η αγαθή πολιτεία από τη φαύλη».

ΕΛΣΤΑΤ: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ

anergia-oaed-yfesi3939oewf
Μειοψηφία είναι οι απασχολούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βάση την απογραφή του πληθυσμού. Τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να επιβιώσουν με λιγότερο από ένα… εργαζόμενο.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μόλις 0,9 είναι ο μέσος όρος εργαζόμενων ανά νοικοκυριό. Και αυτά το 2011 όταν η κρίση βρίσκονταν στο μέσο της και η ανεργία δεν είχε σκαρφαλώσει στα σημερινά επίπεδα (τον Δεκέμβριο του 2011 βρισκόταν στο 21%).
Ο Οικονομικά Ενεργός Πληθυσμός της χώρας είναι μειοψηφία όπως προκύπτει από την «απογραφή πληθυσμού-κατοικιών έτους 2011. Ανήλθε σε 4.586.636 άτομα (42,4% του συνόλου του Μόνιμου Πληθυσμού) ενώ ο Οικονομικά μη Ενεργός Πληθυσμός αντιστοιχούσε σε 6.229.650 άτομα (57,6% του συνόλου του Μόνιμου Πληθυσμού).

Μια χώρα σε vertigo

cure-vertigo-800X800
Πριν …μεταναστεύσω στην Αίγινα, οραματίστηκα ότι με μεγάλη προσπάθεια αγωνιζόμουν να στρέψω την πυξίδα από τον βορά στο νότο, για να κάνω μία μεγάλη στροφή στην πορεία μου. Την επόμενη μέρα έπαθα ίλιγγο. Από τότε μαθαίνω συνεχώς ότι πολλοί συμπολίτες μας αυτό τον καιρό της κρίσης παθαίνουν κρίσεις ιλίγγου. Μια ολόκληρη χώρα δηλαδή μοιάζει να είναι σε vertigo αλλαγών: οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, αξιακό, πολιτιστικό, εγκεφαλικό, πνευματικό, λογικό, συναισθηματικό και πλέον …σωματικό.  
Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ όπως έχει γράψει και η Άλις Μίλερ, και αυτό τον καιρό που οι περισσότεροι από εμάς χρειάζεται να κάνουν τεράστιες αλλαγές στη ζωή τους για να επιβιώσουν, πρέπει να αλλάξουν εκτός των άλλων και προσανατολισμό, και ενίοτε να κάνουν στροφές 180 ή και 360 μοιρών για να τα καταφέρουν.

Ξέσπασε η παρουσιάστρια του BBC που απολύθηκε ως ρατσίστρια, μετά την αποκάλυψη των θηριωδιών της συμμορίας των πακιστανών παιδεραστών!

sam masonH Σαμ Μέισον, ήταν παρουσιάστρια του BBC μέχρις ότου απολύθηκε ως “ρατσίστρια”. Ο λόγος; Εταιρεία ταξί την “κάρφωσε” όταν η όμορφη…

Σαμ είχε ζητήσει τηλεφωνικά έναν “μη ασιάτη ταξιτζή” για να μεταφέρει την ανήλικη κόρη της.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις συμμορίες πακιστανών παιδεραστών που βίασαν και βασάνισαν εκατοντάδες παιδιά, η Μέισον ξέσπασε με μήνυμα της στο Facebook: “Βρωμοπακιστανοί μπάσταρδοι του Ρόθερχαμ (η πόλη – κέντρο της θηριωδίας)… τώρα, όσοι είχατε προσβληθεί επειδή ζήτησα μη πακιστανό να φέρει το παιδί μου σπίτι, να πάτε να γ***”!

Λανιακέα: το υπερσμήνος γαλαξιών στο οποίο ανήκουμε




Οι αστρονόμοι έχουν πλέον μια καλύτερη εικόνα για τη θέση του Γαλαξία μας. Διαπίστωσαν ότι βρίσκεται σε μια απόμερη «γειτονιά» ενός τεράστιου σούπερ-σμήνους γαλαξιών, άγνωστου μέχρι σήμερα, το οποίο πήρε το χαβανέζικο όνομα «Λανιακέα» (Απροσμέτρητος Ουρανός). Η ονομασία δόθηκε προς τιμή των Πολυνήσιων πλοηγών που χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους για τον ουρανό, προκειμένου να διασχίζουν τον απέραντο Ειρηνικό ωκεανό.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αστρονόμο Μπρεντ Τούλι του Πανεπιστημίου της Χαβάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική «χαρτογράφησης» του ουρανού, η οποία συνδυάζει τις αποστάσεις άνω των 8.000 κοντινών γαλαξιών με τις σχετικές μεταξύ τους κινήσεις.
Ο νέος τρισδιάστατος κοσμικός «χάρτης» δείχνει ότι ο Γαλαξίας μας, μαζί με περίπου 100.000 άλλους γαλαξίες, ανήκει στο ίδιο γιγάντιο σμήνος γαλαξιών, που ονομάστηκε Λιανακέα. Το τελευταίο έχει διάμετρο περίπου 520 εκατ. ετών φωτός ή σχεδόν 5×1021 χιλιόμετρα.

Μέχρι το τέρμα

Του Simple Man


Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στους παγετώνες της Εποχής των Αλαζόνων. Στέκονται όλοι σε μια στάση λεωφορείου κι ας γνωρίζουν ότι η γραμμή «Ελπίδα-Όνειρο» έχει καταργηθεί προ πολλού. Έχουν την περίεργη εμμονή να βγαίνουν από το σπίτι τους και να μην κρατούν ποτέ ομπρέλα ακόμα και αν το σύστημα βρέχει τόσο άδικο που σε τρυπάει μέχρι το μεδούλι. Πάντα στην μια τους τσέπη έχουν το εισιτήριο, που χρόνια ένας εισπράκτορας της Εντιμότητας δεν βρέθηκε να τους το ακυρώσει.

Όλοι στην ίδια στάση χωρίς υπόστεγο στέκονται αμίλητοι κοιτώντας τα λεωφορεία άλλων γραμμών να περνούν κάθε λεπτό αιώνες τώρα. Η γραμμή που έχει την περισσότερη κινητικότητα είναι η «Κατάφαση-Λησμονιά». Όλα τα λεωφορεία της, από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, είναι ασφυκτικά γεμάτα από πλάσματα που έχουν πάντα τα ρούχα τους στεγνά, όσο άδικο κι αν βρέχει, ενώ το πρόσωπό τους δεν έχει ούτε μία ρυτίδα. Μόνο τα μάτια τους που κοιτούν έξω από τα χνωτισμένα παράθυρα έχουν την θαμπάδα των νεκρών βλεμμάτων. Σαν τεράστιες νεκροφόρες κινούνται αυτά τα οχήματα κάθε μέρα αιώνες τώρα και κάθε φορά που θάβεται ένας από τους επιβάτες πάντα βρίσκονται δύο να πάρουν την πολυπόθητη θέση του. 

Πόσα ποτήρια νερό, καφέ και αλκοόλ, μπορεί να σας σκοτώσουν εάν τα πιείτε μονομιάς;

ld50
Όπως αναφέρει η Washington post, το νερό, ο καφές, αλλά και το αλκοόλ φυσικά έχουν τον περίφημο «δείκτη θνησιμότητας» με το νούμερο 50, δίπλα. Έχουν το LD50. Όπου LD σημαίνει lethal dose (φονική δόση) και το 50, ότι το 50% μπορεί να πεθάνει. Εάν είναι LD100, τότε σημαίνει ότι θα πεθάνει το 100%, LD30, το 30% κ.ο.κ
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι εάν κάποιος πιει 6 λίτρα νερό μονομιάς έχει 50% πιθανότητες να πεθάνει από το σοκ που θα υποστεί ο οργανισμός αλλά και από το γεγονός ότι το στομάχι θα διογκωθεί ξαφνικά με απρόβλεπτες συνέπειες για την καρδιά.

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;

χαρτονομίσματα - νομίσματα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία χώρα δεν τυπώνει μπόλικα χαρτονομίσματα ώστε να έχει και ο λαός μπόλικα χρήματα; Ας δούμε!

Δεν είναι πολύ εύλογη απορία; Γιατί μία χώρα που έχει οικονομικά προβλήματα, δεν τυπώνει κι άλλα χρήματα, ώστε να έχει να πληρώνει;

Γιατί δεν τυπώνει μπόλικο χρήμα, να δώσει στους πολίτες της και να ζήσουν ζωή και κότα;

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει...

Χαρτονομίσματα και νομίσματα

Καμία χώρα δεν επιχειρεί να τυπώνει ακατάπαυστα νομίσματα -χαρτονομίσματα, εκτός αν θέλει να προκαλέσει υπερπληθωρισμό και να καταστρέψει την οικονομία της, όπως έκανε η Γερμανία τη δεκαετία του 1920! 

Πώς να σκέφτεσαι για μία σχέση με έναν άντρα

Αν σου ζητούσα να μου περιγράψεις την διαδικασία από τη στιγμή που ένας άντρας θέλει μια γυναίκα μέχρι το σημείο  που αφοσιώνεται σε μία σχέση μαζί της, θα μπορούσες να couple-cute-happiness-intimacy-favim-com-664063μου πεις; Αν είσαι σαν το 95% των γυναικών που έχω γνωρίσει, τότε όχι, δεν θα μπορούσες.
Αυτός είναι ο λόγος που εκπλήσσομαι συνεχώς όταν μιλάω με γυναίκες σχετικά με τις δυσκολίες που έχουν στην προσπάθεια να κάνουν τον άντρα τους να αφοσιωθεί. Δεν έχουν σκεφτεί αναλυτικά τι χρειάζεται ώστε ένας άντρας να αφοσιωθεί σε μία σχέση.
Θα μοιραστώ μαζί σου λοιπόν κάτι που είναι ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ να γνωρίζεις σχετικά με τους άντρες, την αφοσίωση και τις σχέσεις...
Ένας άντρας ΠΟΤΕ δεν θα αφοσιωθεί σε μία σχέση ως αποτέλεσμα συζήτησης ή επειδή μια γυναίκα λέει ότι θέλει να έχει μια τέτοια σχέση μαζί του…
Σκέψου το για ένα λεπτό...

Γιατί ο Στήβ Τζόμπς θα αποτύγχανε στην Ελλάδα (Βίντεο)


Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά;

Μαζική παραγωγή κερμάτων
Αλήθεια γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νομισμάτων έχουν στρογγυλό σχήμα; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Ας δούμε!
Γιατί άραγε τα περισσότερα νομίσματα είναι στρογγυλά;

Θα μου πείτε υπάρχουν τριγωνικά, οβάλ, πολυγωνικά ή ακόμη και τετράγωνου σχήματος κέρματα, αλλά τα πιο πολλά έχουν αναμφισβήτητα στρογγυλό σχήμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα...

Τα πρώτα νομίσματα της ιστορίας που κατασκευάστηκαν στη Λυδία της Μικράς Ασίας, και στην Αίγινα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν στρογγυλά.

Σίγουρα δεν ήταν και ο τέλειος κύκλος, αλλά ήταν εμφανώς στρογγυλά.

Ο λόγος εντοπίζεται στη διαδικασία κατασκευής.

Στη δύση της σκυλίσιας ζωής μου

Όταν γερνάω, χρειάζομαι περισσότερη προσοχή, περίθαλψη και φροντίδα. Αλλά κυρίως αγάπη.
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Ο Πάτρικ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έζησε περίπου 20 χρόνια. Οι δικοί του υπολογίζουν την ηλικία κατά προσέγγιση, αφού, όταν τον μάζεψαν από τους δρόμους, είχε ενηλικιωθεί. (Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com)
Μεγαλώνω μεν πιο γρήγορα, αλλά γερνάω το ίδιο μ’ εσένα. Αν ανήκω σε μεγαλόσωμη φυλή, μπορεί ακόμη και από τα επτά μου χρόνια να σου δείξω τα πρώτα σημάδια της τρίτης ηλικίας μου. Αν είμαι μικρόσωμος, δεν αποκλείεται να περάσω και τα 10 μέχρι να πρωτοαισθανθώ το βάρος του γήρατος.
Σε κάθε περίπτωση όμως:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα