Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το Διονυσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων


Μανιοδότης κι εκστατικός, βαθιά ερωτικός, πνεύμα της φύσης και της γονιμότητας, του κρασιού και του γλεντιού… Ναι, ο Βάκχος, ο Διόνυσος, αέναος κι αειθαλής, μας χαμογελάει ακόμη μες από τα βάθη των αιώνων, μεταμφιεσμένος σε Θείο Βρέφος. Ίσως να σοκάρει η ιδέα ότι πίσω από τη «μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης» θα μπορούσε να βρίσκεται η λατρεία ενός θεού που μοιάζει διαμετρικά αντίθετος με το σεμνό και μετρημένο Ιησού. Κι όμως, το διονυσιακό υπόβαθρο του Δωδεκαημέρου είναι πολύ έντονο για ν’ αποτελεί απλή σύμπτωση!

 Γλυκό μου βρέφος,
Διόνυσέ μου και Χριστέ μου…
Άγγελος Σικελιανός «Διόνυσος ἐπὶ λίκνῳ»

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι πίσω από τα Χριστούγεννα βρίσκονταν οι γιορτές του Ηλιοστασίου, οι οποίες τιμούσαν ηλιακές οντότητες, όπως ο Ηρακλής και ο Μίθρας. Σε άρθρο του τεύχους 13, είχαμε αναλύσει αυτήν ακριβώς τη διάσταση της χριστιανικής γιορτής. Άλλωστε, αποτελεί πλέον κοινό μυστικό, ότι στις 25 Δεκεμβρίου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χαιρέτιζε τη γέννηση ενός άλλου Σωτήρα: του Ανίκητου Ήλιου, που ταυτιζόταν όχι μόνο με το Μίθρα αλλά και με τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Όμως, στου χρόνου τα γυρίσματα, ο Χριστός, παίρνοντας το μανδύα του «Νοητού Ήλιου», κατέληξε να αντικαταστήσει τις παλιότερες αυτές μορφές.

Υπάρχει ακόμα χρόνος..


Πόσο συχνά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε απογοητευτεί από τον κόσμο που πηγαίνει κατά διαόλου.. Μη έχοντας την παραμικρή ελπίδα ότι η ανθρωπότητα θα σωθεί, ότι θα αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα προς το καλύτερο, ότι θα υπάρξει εξέλιξη, πρόοδος, ανθρωπιά..; 

Είναι μέχρι να πάρεις ανάποδες, εάν κατορθώσεις ποτέ να ξυπνήσεις από τον καταστροφικό λήθαργο, και να γίνεις αποφασιστικός.. Ότι τουλάχιστον εσύ θα συμβάλλεις ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος, όχι φωνάζοντας ή πιέζοντας ή επιβάλλοντας αλλά με το να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση. 

Ξεκινώντας με μικρά απλά βήματα και σταθερά.. δεν φαντάζεσαι πόσο θα επηρεαστούν οι γύρω σου.. Μην ξεχνάς ότι τα σπουδαία γεγονότα που συνέβησαν κάποτε στην ανθρωπότητα μπορεί να τα ξεκίνησε ένας αλλά είχε την αρετή της μεταδοτικότητας κι έτσι τα συνέχισαν πολλοί ή παρακινήθηκαν ώστε να είναι πρωτοπόροι της δικής τους ιδέας.

Βλέπω, ακούω, διαβάζω, παρατηρώ ακόμα και 35 χρονους να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά λέγοντας 

Οι πιο μεγάλοι πόλεμοι έγιναν εξαιτίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ

HelenMenelaus
10.  Φαντάζομαι, αγαπητοί μου, ότι κανένας από σας δεν αγνοεί ότι και οι πιο μεγάλοι πόλεμοι έγιναν εξαιτίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
Ο Τρωικός πόλεμος έγινε εξαιτίας της Ελένης, ο λοιμός εξαιτίας της Χρυσηίδας, η οργή του Αχιλλέα εξαιτίας της Βρισηίδας, και ο λεγόμενος ιερός πόλεμος έγινε εξαιτίας άλλης παντρεμένης γυναίκας, λέει ο Δούρης στο δεύτερο βιβλίο των Iστoριών του, με θηβαϊκή καταγωγή , που λεγόταν Θεανώ και είχε αρπαχτεί από κάποιο Φωκέα. Ο πόλεμος αυτός κράτησε, επίσης, δέκα χρόνια. τελείωσε το δέκατο χρόνο , όταν συμμάχησε ο Φίλιππος διότι τότε οι θηβαίοι κυρίεψαν τη Φωκίδα.

Μικρά μυστικά για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα!

Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Οι εξαντλητικές ή περίπλοκες δίαιτες δεν είναι απαραίτητα μονόδρομος για την απώλεια κιλών. Μικρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες και στον τρόπο ζωής μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά χωρίς κόπο και στερήσεις.

Δείτε παρακάτω κάποιες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές:

Δεν μπορεί, θα αναρωτιέσαι κι εσύ…


Η σύλληψη ενός Ηρακλειδέα του Στέμματος που σε όλη του τη ζωή σιτίζεται -κληρονομικώ δικαιώματι- στο Πρυτανείο, επειδή οδηγούσε το πολυτελές όχημά του –κατά πάσα πιθανότητα ατελώς αποκτημένο κι αυτό- με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,  προκάλεσε περισσότερο θόρυβο απ' ό,τι ίσως θα δικαιολογούσε η ηθική κατάπτωση αυτού του εσμού των θλιβερών που συλλήβδην έχομε συνηθίσει να αποκαλούμε "πολιτικό σύστημα". 

Προς τι ο θόρυβος? Ίσως να δικαιολογείται από το γεγονός ότι αρεσκόμαστε να ασχολούμαστε περισσότερο με τα φαιδρότερα και λιγότερο με τα σοβαρότερα.  

Αυτό όμως που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η παρέμβαση του αστείου ανθρωπάκου που παριστάνει τον Πρωθυπουργό.

Έτσι, σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησιογραφία, ο «Πρωθυπουργός» έδωσε εντολή στον «υπουργό» του της Δικαιοσύνης, να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές - είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχοι - που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, όπως  η ψευδής βεβαίωση, η πλαστογραφία, η εκβίαση και η απάτη, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Διαβάζεις την είδηση και δεν μπορείς να μην αναρωτιέσαι…

Πόσο σημαντικό για την υγεία μας, είναι το ετήσιο check-up; Βασικές οδηγίες για αξιόπιστα αποτελέσματα


Συντάκτης Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Με τον όρο «προσυμπτωματικός έλεγχος» (Check-Up) εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας, μέσω των εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας «δώσει συμπτώματα».

Το check up δεν έχει ηλικία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί έγκαιρα να εντοπισθούν παράγοντες κινδύνου που απειλούν την υγεία μας, πριν αυτοί οι παράγοντες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οργανισμό μας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρώιμη διάγνωση ορισμένων παθήσεων οδηγεί στην σωστότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Προληπτικός, όμως έλεγχος σήμερα γίνεται όχι μόνο για την πρώιμη διάγνωση παθήσεων αλλά και για την έγκαιρη επισήμανση παθολογικών εξετάσεων (π.χ. αυξημένου σακχάρου, χοληστερίνης, ουρικού οξέος, κλπ) που αν αφεθούν χωρίς αντιμετώπιση αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ατόμου.

O "Περπατητός Αετός‏"



Σε πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ΤonyBlair, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα απεσταλμένος ειρήνης στην Μέση Ανατολή, απευθύνθηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής.

Μίλησε για δύο σχεδόν ώρες για την επιτυχία του στην επίτευξη μιας διαρκούς ειρηνικής διευθέτησης μεταξύ των αντιμαχόμενων εθνών της Μέσης Ανατολής, παρομοιάζοντας την με τον τρόπο που βρήκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την κατάλληλη συμφωνία με τις φυλές της Βόρειας Αμερικής.

Στο τέλος της ομιλίας του, το πλήθος τον τίμησε με μία πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένο το νέο του Ινδιάνικο όνομα - Περπατητός Αετός.

ΤΕΛΕΙΩΝΕ - ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ



Γιατί χάνουμε την χαρά μας; Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει δύο όψεις: Κάνουμε παρέα με (ή συναντούμε) τα λάθος άτομα και δεν έχουμε την απαιτούμενη Αυτοεκτίμηση.

Για να δούμε τώρα πως συνδυάζονται αυτά τα δύο.


Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να "ενδιαφερθείς" για την υποτιθέμενη άσχημη συμπεριφορά κάποιου, οτιδήποτε και αν είναι αυτό ουσιαστικά κάνεις κακό στον ίδιο σου τον εαυτό.


Ότι και να σκέφτεται κάποιος για σένα δεν μπορεί να σου κάνει κακό γιατί κάνει κακό στον εαυτό του. Ότι και να σκέφτεσαι εσύ για κάποιον δεν μπορείς να του κάνεις κακό γιατί κάνεις κακό στον εαυτό σου. Και έτσι Αυτοεξουδετερώνεσαι.

Παράδειγμα μη βίαιης ανατροφής





Ο  Δρ. Arun Gandhi, εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι και ο ιδρυτής του M.K. Gandhi Ινστιτούτου για τη μη-βία, σε μια διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο, μοιράστηκε την ακόλουθη προσωπική του ιστορία ως παράδειγμα της «μη βίας στην ανατροφή των παιδιών»:


“Ήμουν 16 χρονών και ζούσα με τους γονείς μου στο Ινστιτούτο που ο παππούς μου είχε ιδρύσει 18 μίλια έξω από το Durban, στη Νότια Αφρική, μέσα σε φυτείες ζάχαρης. Ήμασταν βαθιά μέσα στη χώρα, χωρίς γείτονες, έτσι οι δύο αδελφές μου κι εγώ  ψάχναμε αφορμή για να πάμε στην πόλη να επισκεφθούμε τους φίλους μας ή να δούμε μια καλή ταινία στο σινεμά.


Μια μέρα, ο πατέρας μου ζήτησε να τον οδηγήσω στην πόλη για ένα ολοήμερο συνέδριο, και έτσι άδραξα την ευκαιρία. Δεδομένου ότι θα πήγαινα στην πόλη, η μητέρα μου έδωσε μια λίστα με ψώνια που χρειαζόταν και  αφού είχα ολόκληρη την ημέρα ελεύθερη, ο πατέρας μου ανέθεσε να διεκπεραιώσω διάφορες δουλειές που εκκρεμούσαν, όπως να πάω το αυτοκίνητο στο συνεργείο για σέρβις.  Όταν τον άφησα στο συνέδριο εκείνο το πρωί μου είπε: «θα σε συναντήσω εδώ στις 5:00 μ.μ. για να επιστρέψουμε στο σπίτι μαζί».

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ



 Τα ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ του Πυθαγόρα, είναι εβδομήντα ένας στίχοι, γραμμένοι σε δακτυλικό εξάμετρο - δηλαδή το ποιητικό μέτρο του Ομήρου, καθώς και άλλων φιλοσόφων, όπως ο Εμπεδοκλής και ο Παρμενίδης. Συνιστούν μία σύντομη εισαγωγή στον τρόπο ζωής των Πυθαγορείων.

  1. Πρώτα απ' όλα να τιμάς τους Αθάνατους Θεούς, όπως είναι καθιερωμένο από την παράδοση.
  2. Να τιμάς και να σέβεσαι τον όρκο σου και μετά τους ένδοξους ήρωες.
  3. Μετά να τιμάς τις ψυχές των νεκρών κάνοντας τις απαραίτητες θυσίες.
  4. Να τιμάς τους γονείς σου και στους συγγενείς σου.
  5. Από τους άλλους ανθρώπους να κάνεις φίλο αυτόν που είναι καλύτερος στην αρετή.
  6. Να προτιμάς να προσφέρεις γλυκούς λόγους στο φίλο σου και να κάνεις επωφελείς για αυτόν πράξεις.
  7. Να μην εχθρεύεσαι τον φίλο σου για ένα μικρό του παράπτωμα, εάν αυτό είναι δυνατόν.
  8. Γιατί η δύναμη κατοικεί κοντά στην ανάγκη.
  9. Γνώριζε λοιπόν, πως τα πράγματα είναι έτσι, και να συνηθίζεις να είσαι κύριος στα εξής:

Oι κακές σκέψεις που εμποδίζουν την απόλαυση της ζωής

Συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται για «μπλοκαρίσματα» στη ζωή τους, για κακή διάθεση, για το ότι δε μπορούν να απολαύσουν τη ζωή ενώ δεν υπάρχει κάτι που αντικειμενικά να πηγαίνει στραβά, για το ότι έχουν τύψεις και ενοχές ή για το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να νιώσουν ελεύθεροι.
life-of-lake

Γενικές πεποιθήσεις που μπλοκάρουν

Φόβος απόρριψης: απολογίες & εξηγήσεις & παράπονα

Φόβος απόρριψης: απολογίες & εξηγήσεις & παράπονα

…”από τη στιγμή που θα πάρεις μια απόφαση, ποτέ μην αντιφάσκεις, ποτέ μη δίνεις εξηγήσεις, ποτέ μην απολογείσαι…”John Arbuthnot Fisher
Η κοινωνία προβάλλει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο ζωής: πολλές διαπροσωπικές σχέσεις (ερωτικές και φιλικές με τις οποίες ζούμε ξέφρενες νύχτες) και μια θέση με κύρος σε μια δουλειά (η οποία προσφέρει μια πολύ άνετη ζωή). Άνθρωποι με λίγες κοινωνικές σχέσεις θεωρούνται περίεργοι, η ίδια η μοναξιά θεωρείται περίεργη. Υπάρχουν όμως περίεργοι και μη φυσιολογικοί άνθρωποι ή απλά υπάρχουν συνηθισμένοι και ασυνήθιστοι;

Απιστία

Απιστία

“…θα έχετε προσέξει ότι τα περισσότερα πράγματα που μας προκαλούν ευχαρίστηση είναι παράλογα…” Μontesquieu
Η έννοια της απιστίας είναι γνωστή και αποσιωπάται ακόμα, καθώς οι κοινωνίες παραμένουν κλειστές και με αυστηρά ηθικούς κανόνες μέχρι και σήμερα. Κατά συνέπεια, τα περισσότερα ζευγάρια αρνούνται να εντάσσουν μέσα στους κανόνες που διέπουν τη σχέση τους την απιστία. Ακόμα και οι ανοιχτές σχέσεις, κατά τις οποίες θεωρητικά επιτρέπονται παράλληλες ερωτικές σχέσεις, η απιστία είναι μη αποδεκτή, καθώς συνηθίζεται ο ένας από τους δυο να διεκδικεί μια κλειστή σχέση.
Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει πίστη;

Όχι μόνο απαιτήσεις απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και υποχρεώσεις: Αυτοεκτίμηση & Αυτογνωσία

Όχι μόνο απαιτήσεις απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και υποχρεώσεις: Αυτοεκτίμηση & Αυτογνωσία
Ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή όλων φαίνεται να αλλάζει. Οι ρυθμοί ζωής αυξάνονται. Οι απαιτήσεις φαίνεται να αυξάνονται…. κι εμείς μένουμε μετέωροι μπροστά σ’αυτήν τη μεγάλη αλλαγή, η οποία μας καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικούς με τους εαυτούς μας, και ίσως, αρκετές φορές άδικους. Είμαστε αδιαμφισβήτητα αντιμέτωποι με μια κατάσταση η οποία μας προκαλεί έντονο φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον.
Το ερώτημα όμως είναι: Είναι βοηθητικό να αφηνόμαστε σ’αυτήν την κατάσταση ή εκτός από απαιτήσεις απέναντι στον εαυτό μας οφείλουμε να έχουμε κάποιες ευθύνες και υποχρεώσεις;

Λησμόνησα...Αλλάζοντας...Γιατί μόνο εγώ είμαι κουβαλητής του στόχου μου



Λησμόνησα τα θέλω μου, επειδή ήταν πολύ έντονη η επίδραση των πρέπει τους.

Λησμόνησα τους στόχους μου, επειδή μου επέβαλαν συνέχεια τους δικούς τους.


Λησμόνησα το πάθος μου, επειδή θεωρήθηκε αμαρτία.


Λησμόνησα την αγάπη μου, επειδή μου δίδασκαν το φόβο.


Λησμόνησα τον άνθρωπο, επειδή μεγάλωνα με το θηρίο.


Λησμόνησα τη ζωή, επειδή με εκπαίδευαν πεθαμένοι.


Μέχρι να κλείσω πίσω μου την πόρτα της λησμονιάς και να διαβώ το δρόμο της ευθύνης.

Να μιλάς! Όχι με λέξεις!...Κοίτα λίγο πιο ψηλά από το μπόι σου!



Να μιλάς! Όχι με λέξεις! Χορταίνουν εύκολα τα αυτιά από τα λόγια! Αλλά με πράξεις! Πάντα διψάει η ψυχή να μαθαίνει από τις πράξεις!

Να δείχνεις! Όχι με τα χέρια! Βαριέται να κοιτάει το βλέμμα εκεί που του δείχνεις! Θέλει τις δικές του εικόνες να γνωρίσει! Αλλά με τη ζωή σου! Αυτό, έχει μεγάλο ενδιαφέρον!


Να εκπέμπεις το φως σου! Όχι επιδεικτικά! Ο εντυπωσιασμός γρήγορα γίνεται ανιαρός! Με ένα αναμμένο φακό σίγουρα δεν φωτίζεις το σύμπαν, αλλά όλο το σύμπαν μπορεί να σε προσέξει από τον αναμμένο σου φακό! 


Να διδάσκεις! Όχι τους άλλους! Κανείς δε σε έχει τοποθετήσει εκεί πάνω! Αλλά εσένα! Σε αυτήν σου την πορεία, το μόνο που έχεις να ξεπεράσεις είναι ο προηγούμενος εαυτός σου!




Αναρωτιέσαι άνθρωπε ποια είναι η δύναμή σου;

 Θεωρείς ότι είναι μηδενική; 

Μήπως η ανθρωπότητα, αποτελείται από ανθρώπους; 

Η κοινωνία, η πολιτική, η οικονομία, οι σχέσεις και η ιστορία όλη θα είχαν νόημα χωρίς τους ανθρώπους; 

Μήπως, λέω εγώ τώρα, είσαι ένας κρίκος αναγκαίος σε όλη αυτή την αλυσίδα; 

Ίσως απλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει; Και γι αυτό αντί για ενεργητικός είσαι παθητικός; 

Ευτυχώς κάποιοι σαν τον Γκάντι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Μαντέλα, τον Ιησού, την Μητέρα Τερέζα, τον Τσε, και πολλούς άλλους, δεν αισθάνθηκαν αυτήν την αδυναμία!



Κοίτα λίγο πιο ψηλά από το μπόι σου! 

Το ύψος του κορμιού σου, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις, αυτό ήταν προκαθορισμένο! 

Το ύψος όμως των επιδιώξεών σου, των επιθυμιών σου, των προσδοκιών σου, είναι ακαθόριστο.

 Εσύ ορίζεις το ταβάνι που θα έχεις. 

Εσύ γνωρίζεις το πόσο μακριά και ψηλά θες να κοιτάξεις.

 Εσύ οριοθετείς: θα πετάξεις μια πέτρα προς το φεγγάρι και ας πετύχεις έναν αετό ή θα κοιτάξεις να πετύχεις τον αετό και ίσως πιάσεις μόνο χώμα;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ηλεκτρονικά Τσιγάρα: Καταναλωτικά προϊόντα και όχι ιατρικές συσκευές


sigaretta elettronica vs sigarettaΚαταναλωτικά προϊόντα και όχι ιατρικές συσκευές θα θεωρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην ΕΕ κατόπιν επίτευξης συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων.
Όπως μεταδίδει το Euronews, «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την διαμόρφωση της τελικής νομοθετικής πρότασης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε χαλαρή μάλλον στάση απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θεωρώντας ότι είναι λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό τσιγάρο. Στον αντίποδα,οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών επιδίωξαν περισσότερο περιοριστικούς κανόνες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί η νικοτόνη που περιέχουν”.

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλά πνευματικά μονοπάτια συνηγορούν προς μια διανοητική κατάσταση που ονομάζεται αποστασιοποίηση, στην οποία ένα άτομο μετακινείται μακριά από εγκόσμιες ανησυχίες και γίνεται ένας παρατηρητής της ζωής. Αυτό θεωρείται ένα μέσον για να φτάσεις έναν εσωτερικό στόχο καθώς σε ελευθερώνει από περισπασμούς και συγκρούσεις.
Η εικόνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσει την έννοια δεν είναι αυτή ενός σκονισμένου ταλαιπωρημένου προσκυνητή που ανεβαίνει ένα βουνό, αλλά το λουλούδι του λωτού.



Το κύριο θέμα σχετικά με το λουλούδι του λωτού είναι ότι έχει τις ρίζες του στη λάσπη. Δεν μπορεί να μεγαλώσει χωρίς τη λάσπη και παρόλα αυτά τα πέταλα του είναι παρθένα. Αυτό είναι αποστασιοποίηση.

Δημιουργήστε τους σωστούς κραδασμούς (δονήσεις)




Γνωρίζουμε τώρα πια ότι τα πάντα στο σύμπαν πάλλονται συνεχώς. Είναι ίσως εύκολο να καταλάβουμε ότι τα λουλούδια και το φύλλωμα είναι δονούμενη ενέργεια, αλλά γνωρίζετε ότι η ύλη η οποία  αποτελεί την καρέκλα που κάθεστε είναι επίσης δόνηση, συν το φλιτζάνι που κρατάτε, καθώς και το τραπέζι δίπλα σας; Τα φώτα και η τηλεόραση και όλα τα gadgets που έχετε γύρω σας, επίσης, εκπέμπουν ενέργεια – έχουμε άραγε επίγνωση των διαφορετικών συχνοτήτων που υπάρχουν γύρω μας και πως μας επηρεάζουν;

Όταν μπαίνουμε σε ένα ναό, μια εκκλησία ή ένα τζαμί, κατά κανόνα επηρεαζόμαστε και συνήθως 'ανυψωνόμαστε' από τους κραδασμούς που έχουν δημιουργηθεί από χρόνια ή ακόμη και αιώνες λατρείας και καλοπροαίρετων σκέψεων. Σε αντίθεση με αυτό είναι η εμπειρία από ένα πολυάσχολο εμπορικό κέντρο, όπου είναι πιο πιθανό να καταλήξουμε νιώθοντας αποστραγγισμένοι και εξαντλημένοι πολύ γρήγορα.

Αναδύστε την πνευματική σας ταυτότητα






ΑΡΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ


Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεις για γαλήνη.
Βρίσκεται μέσα σου. 
Η αρχική σου κατάσταση είναι αυτή της γαλήνης.

Οι εξωτερικές καταστάσεις θα σε απομακρύνουν
από τη γαλήνη σου-αν φυσικά τις αφήσεις.
Τα εσωτερικά συναισθήματα μπορούν επίσης να σε απομακρύνουν.
Η κούραση, για παράδειγμα, σε κάνει ευερέθιστο.

Μάθε να έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου
και να διατηρείς τη γαλήνη σου: συγκέντρωσε την επίγνωση σου 
στην πνευματική σου μορφή.
Ένα μικροσκοπικό σημείο φωτός που μοιάζει με αστέρι,
καθισμένο στη μέση του μετώπου σου.
Βίωσε στ’ αλήθεια τη διαφορά ανάμεσα σε εσένα
το αστέρι που λάμπει, και το σώμα σου το φυσικό όχημα.
Μάθε να ξεκολάς τον εαυτό σου από το όχημα.

Πόσο κοινή είναι η κοινή λογική;





Η κοινή λογική είναι κάτι με το οποίο όλοι μας είμαστε προικισμένοι, αλλά συχνά φαίνεται να είμαστε ελλιπώς εφοδιασμένοι. Καθώς ο ρυθμός του κόσμου αυξάνεται, φαίνεται ότι η κοινή λογική γίνεται όλο και πιο σπάνια, και πολλοί από εμάς νιώθουν ένοχοι γιατί δεν την εφαρμόζουν σε στιγμές που είναι περισσότερο απαραίτητη.

Η κοινή λογική είναι μια ενστικτώδης, κατάλληλη απάντηση στα καθημερινά γεγονότα που βοηθά να γίνει η ζωή πιο απλή και πιο ομαλή. Για να έχει κάποιος  κοινή λογική δεν χρειάζεται να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις ή να είναι εξαιρετικά έξυπνος. Είναι απλά μια έμφυτη κατανόηση για το πώς να συμπεριφέρεσαι, τι να κάνεις, πότε και πώς να το κάνεις, και να το κάνεις στον σωστό τόπο και χρόνο. Είναι μια φυσική και αυτόματη απάντηση σε μια κατάσταση, δεν είναι κάτι που πρέπει να το μελετήσεις.

Πάρτε τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο: Πόσες φορές διαπιστώνετε ότι δεν εφαρμόζετε την κοινή λογική και κάνετε αδέξια πράγματα, όπως το να πιάσετε ένα καυτό σκεύος χωρίς να χρησιμοποιείτε γάντια φούρνου, ή να επιταχύνετε όταν τα οδικά σήματα δηλώνουν, για έναν πολύ καλό λόγο, ότι πρέπει να οδηγείτε με 30 ή 40. Ή ακόμη, ανάβετε ένα τσιγάρο, το οποίο μόλις έχετε πάρει από ένα πακέτο που σας λέει ξεκάθαρα ότι σας σκοτώνει! Το να ρίξετε τη φλούδα μιας μπανάνας στο πεζοδρόμιο δεν είναι ‘καλή’ κοινή λογική: το να την πάρετε πριν κάποιος γλιστρήσει σε αυτήν, είναι !

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Πλήρωσε τέλη κυκλοφορίας μόνο 1 ευρώ!!!

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1 ΕΥΡΩ

  — Το ποσόν του ενός ευρώ κατέθεσε υπέρ του Δημοσίου για τα Τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, για το 2014, ο γνωστός φωτογράφος και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Τάσιος.

  — Στην Δήλωσή του, που σας παραθέτουμε παρακάτω, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με κυριότερο αυτών, το μη ανταποδοτικό του τέλους που έπρεπε να επενδύεται στο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας που είναι άθλιο.

  — Οι λόγοι που αναφέρει στην επιστολή του πρς την ΔΟΥ Καρπενησίου είναι…

To Facebook ενεργοποίησε το κουμπί dislike -Που βρίσκεται και πώς μπορεί κανείς να το βάλει

To Facebook ενεργοποίησε το κουμπί dislike -Που βρίσκεται και πώς μπορεί κανείς να το βάλει

Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από αρκετή συζήτηση, φημολογία, δοκιμές, αναβαθμίσεις και κόντρα διαρροές, οι μηχανικοί του Facebook αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το κουμπί dislike, έτσι ώστε να μπορεί όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί.
Βέβαια δεν μπορεί -ακόμα- να το χρησιμοποιεί και όπου θέλει, καθώς το κουμπί αποδοκιμασίας ή "αντιπάθειας" ή αλλιώς... το dislike button, θα είναι διαθέσιμο μόνο στο Facebook Messenger και πρόκειται ουσιαστικά για το γνωστό εμότικον - χεράκι, μόνον που αυτή τη φορά ο αντίχειρας θα δείχνει κάτω.
Εκτός από αυτό, διαθέσιμα θα είναι και άλλα εικονιδιάκια - stickers έκφρασης:
Πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε;

Κανέλα και στο πλυντήριο!

Κανέλα και στο πλυντήριο!

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα πολύτιμο μυστικό με όσους από εσάς έχετε ευαισθησία στις μυρωδιές. Μια από τις οσμές που δεν αντέχω, είναι αυτή που βγαίνει από το πλυντήριο πιάτων μαζί με τους ατμούς μετά από μια πλύση. Προσπάθησα να το αντιμετωπίσω καθαρίζοντας τακτικά το πλυντήριο, αλλάζοντας απορρυπαντικό ή αγοράζοντας αρωματικά του εμπορίου με λεμόνι και μανταρίνι, τα οποία ήταν ακριβά και τα αποτελέσματα μέτρια. Τελικά βρήκα τη λύση και επειδή πουθενά στο διαδίκτυο δεν το έχω δει, ανυπομονώ να σας την μεταφέρω εδώ.

Φάρμακο αντέστρεψε τη διαδικασία γήρανσης σε πειραματόζωα

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης σε πειράματα που πραγματοποίησαν σε ζώα.
Χρησιμοποιώντας μία χημική ουσία, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ κατάφεραν να ανανεώσουν τους μύες σε ποντίκια και υποστήριξαν ότι στους ανθρώπους η ανανέωση αυτή ισοδυναμεί με το μετασχηματισμό των μυών ενός 60χρονου ανθρώπου σε μύες ενός 20χρονου. Ωστόσο, σημειώνουν ότι δεν υπήρξε ανάλογη βελτίωση της δύναμης των μυών, χωρίς όμως να αποκλείουν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με πιο παρατεταμένη θεραπεία.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell, προσδιόρισε έναν εντελώς νέο μηχανισμό γήρανσης και στη συνέχεια τον αντέστρεψε. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη χημική ουσία NAD, της οποίας τα επίπεδα πέφτουν εκ φύσεως σε όλα τα κύτταρα του σώματος καθώς αυτό γερνάει.

Β. Κορέα: Διέταξε την εκτέλεση του δεξιού του ποδιού ο Κιμ Γιονγκ Ουν


kim-jong-unΒόρεια Κορέα – Το δεξί πόδι του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελέστηκε δια ακρωτηριασμού, καθώς ειδικό στρατοδικείο το έκρινε ένοχο για εσχάτη προδοσία, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ειδικό στρατοδικείο αποτελούσαν ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο κουρέας του, ο Ντένις Ρόντμαν και ο πιστός του σκύλος Κιμ. Η επίπονη απόφαση πάρθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις οποίες ο Ντένις Ρόντμαν προσπαθούσε να μεταπείσει τον νεαρό ηγέτη ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως ο θυμός και η απογοήτευση του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν τόσο έντονες, ώστε εκτέλεσε ο ίδιος τον ακρωτηριασμό χρησιμοποιώντας ένα σκουριασμένο πριόνι ενώ δεν δέχτηκε να πάρει κανενός είδους αναισθητικό.

Αλλάζοντας εμείς όλα αλλάζουν!



«Η λύση δεν είναι η σύγκρουση όπως υποστηρίζουν κάποιοι

  Εχουμε δει πολλούς αιώνες τώρα που μας οδηγεί η 

συγκρουση..  Η σύγκρουση φέρνει νέα σύγκρουση και 

καταλήγουμε  να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο. Η σύγκρουση

 πρέπει να θεραπευτει πρώτα μέσα μας , για να  σταματήσει

 και έξω από εμάς .

ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η ζωή δεν περιμένει να την κατακτήσεις , για να επιβεβαιωθείς.


 H ζωή είναι πάντα εκεί για να την ζήσεις με όλες σου τις  αισθήσεις  και όλη σου την διάνοια....αν το πετύχεις θα συλλάβεις την πραγματική διάσταση της λέξης Ευτυχία...γιατί όταν είσαι συνειδητός στην
κάθε στιγμή σου , πέρα από τις ανασφάλειες , φόβους,εξαρτήσεις , εγωισμούς , τότε μόνο μπορείς να συλλάβεις τις απίστευτες δυνατότητες σου και να είσαι πραγματικά μεγαλιώδης σε κάθε σου
εκδήλωση.

Ξενοδοχείο “Ρόδων” και “Ελλη” γλίτωσαν την κατεδάφιση...

Ξενοδοχείο “Ρόδων” και “Ελλη” γλίτωσαν την κατεδάφιση...
Γράφει ο δημοσιογράφος:
Γιώργος Ζαχαριάδης

Κάποια σημαντικά γεγονότα του τόπου μας δεν θα πρέπει να τα ξεχνάμε. Είναι χρήσιμο να τα υπενθυμίζουμε, ιδιαίτερα αυτήν την «περίεργη» εποχή που διανύουμε, όπου σχεδόν τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί !.. Και με την υπενθύμιση αυτού του γεγονότος ,θέλουμε να καταδείξουμε ότι κάποιες ομαδικές πρωτοβουλίες πολιτών μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν την προστασία του τόπου μας από ενέργειες και πράξεις που στρέφονται εναντίον του.

Αναφέρομαι στην ιστορική πρωτοβουλία 56 συμπολιτών μας, οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας ύψωσαν το ανάστημά τους και απέτρεψαν την κατεδάφιση του ξενοδοχείου «Ρόδων» και του «Έλλη», που είχε αποφασίσει τότε το δικτατορικό καθεστώς!.. Με την υπόθεση αυτή έχω ασχοληθεί και άλλη φορά από τις στήλες της «Ροδιακής», αλλά κρίνω σήμερα σκόπιμο να επανέλθω για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως για να μην ξεχνάμε και κυρίως για να αποτίσω φόρο τιμής στους 56 πολίτες της Ρόδου με τη στάση τους εμπόδισαν να γίνει ένα ανοσιούργημα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα