Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η Αρχαία Ελληνική ονοματοδοσία

Τὰ Ἀμφιδρόμια ἦταν πανάρχαια,παραδοσιακὴ καὶ οἰκογενειακὴ ἑορτή,ποὺ τελοῦνταν σὲ ὅλο τὸν Ἑλληνικὸ Κόσμο κατὰ τὴν Πέμπτη ,ἕβδομη ἢ δέκατη ἡμέρα ἀπ’ τὴν Γέννηση τοῦ βρέφους. 
«Μὲ εἶχαν καλέσει τὴν δέκατη ἡμέρα, τότε ποὺ δινόταν τὸ ὄνομα στὸ βρέφος» (Ἀριστοφάνης,«Ὄρνιθες»922). 
Καθ’ὅλη τὴν διάρκεια τῆς Ἱστορίας καὶ μέχρι τὶς ἀρχὲς τοῦ 20οῦ αἰῶνος οἱ γυναῖκες γεννοῦσαν τὰ παιδιά τους στὶς οἰκίες τους καὶ ὄχι σὲ μαιευτήρια-νοσοκομεῖα, ὅπως γίνεται στὴν ἐποχή μας.
Ἡ σύλληψη ,ἡ κατασκευὴ καὶ ἡ λειτουργικότητα τῶν ἀρχαίων οἰκιῶν ἦταν ἐμπνευσμένες ἀπ’τὸ οὐράνιο στερέωμα.Οἱ οἰκίες ἀποτελοῦσαν μία συμβολικὴ μικρογραφία τοῦ σύμπαντος ἢ τὸν ναὸ τῆς κάθε οἰκογενείας.
Ὁ βωμὸς τοῦ πυρὸς ἦταν ἡ ἑστία, τὸ τζάκι καὶ βρισκόταν γιὰ συμβολικοὺς ἀλλὰ καὶ λειτουργικοὺς λόγους στὸ κέντρο τῆς οἰκίας (ὅπως ὁ ἥλιος στὸ κέντρο τοῦ ἡλιακοῦ συστήματος).

Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΑΜΑΞΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΡΜΑΜΑΞΑΣ
Γιά τήν κατασκευή της χρειάσθηκαν σχεδόν δύο χρόνια καί δαπανήθηκαν πολλά τάλαντα.
Πρώτα κατασκευάσθηκε ένα φέρετρο από σφυρήλατο χρυσό καί τό μέρος γύρω από τό σώμα τό γέμισαν μέαρώματα που τού έδιναν
ευωδία καί τό διατηρούσαν άφθαρτο.

Επάνω στό φέρετρο ήταν απλωμένη μία χρυσοποίκιλτη πορφυρή στολή καί τά όπλα τού νεκρού.
Στό επάνω μέρος τής Αμαξας κατασκεύασαν έναν χρυσό θόλο που είχε πλάτος 8 πήχεις καί μήκος  12, σκεπασμένο μέ πετάλια από πολύτιμους λίθους.

“Οι Σκέψεις ΣΟΥ … είναι δικές σου;

Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Πιστεύετε ότι οι σκέψεις σας είναι προϊόν δικής σας νοητικής διεργασίας;
Ναι;
Λυπάμαι… αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι κάνετε τεράστιο λάθος!
Ρίξτε μια ματιά τριγύρω σας. ΤΑ ΠΑΝΤΑ συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Άνθρωπος δέχεται μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ επίθεση κατά της Ελεύθερης Υπόστασής του.Εξακολουθείτε να διαφωνείτε;
Χμμμ…. εντάξει. Ας δούμε κάποιες από αυτές τις ενδείξεις λοιπόν.
Πρώτη και βασικότερη κρίνεται η ΠΑΡΑΝΟΜΗ επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ “νόμους” και “φόρους”, που σκοπό έχουν όχι τόσο την είσπραξη χρημάτων για το δημόσιο ταμείο που λυμαίνονται λίγοι “Εκλεκτοί” για να χρηματοδοτούν την dolce vita τους, αλλά την Επίδειξη Δύναμης σε βάρος της Ελεύθερης Θέλησης του Ανθρώπου.

Απειλεί ο Κέρι τη Μόσχα, δεν ιδρώνει το αυτί του Πούτιν

Απειλεί ο Κέρι τη Μόσχα, δεν ιδρώνει το αυτί του Πούτιν

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS καταδικάζοντας την «απίστευτη επίθεση» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας ενώ απείλησε τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες» από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Το ίδιο υπογράμμισε και ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στο Ρώσσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν. Του μίλησε για επιβολή κυρώσεων και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.
Ο κ. Κέρι είπε ότι «δεν μπορείς τον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι με τρόπο του 19ου αιώνα εισβάλλοντας σε μια άλλη χώρα προβάλλοντας εντελώς κατασκευασμένες δικαιολογίες».
Μίλησε για «μια απίστευτη επιθετική ενέργεια. Είναι πραγματικά μία εκπληκτική, προμελετημένη επιλογή του προέδρου (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να εισβάλει σε μία άλλη χώρα. Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ρωσία καταπατά τις διεθνείς της υποχρεώσεις της», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός. 

Τι θα έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες αν είχαν οικονομία σε ύφεση



noidou-ellines.jpgTo BBC πρόβαλε ένα ρεπορτάζ με θέμα: "Τι θα έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες και τι συμβουλές θα έδιναν στους σύγχρονούς τους για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας".
Το κείμενο του ρεπορτάζ, υπογράφει ο λέκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Armand D’ Angour ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Οι Έλληνες και το Νέο: η καινοτομία στην αρχαία ελληνική φαντασία και εμπειρία»
Χρέος, διχασμός και εξέγερση. Αυτή ήταν η Αθήνα του 6ου αιώνα π.Χ.
Αρχικά ο καθηγητής αναφέρεται στον 6ο αιώνα π.Χ. και τον Σόλωνα. «Στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. οι πολίτες της Αθήνας βαρύνονταν από χρέη, κοινωνικό διχασμό και ανισότητες, με τους φτωχούς αγρότες έτοιμους να πουληθούν ως σκλάβοι, απλώς και μόνο για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η εξέγερση ήταν επικείμενη, ωστόσο ο αριστοκρατικής καταγωγής Σόλων, αναδείχθηκε ως δίκαιος μεσολαβητής μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Κατήργησε τα δεσμά του χρέους, περιόρισε την ιδιοκτησία γης, ενώ δημιούργησε τάξεις πολιτών με διαφορετικά επίπεδα πλούτου και συνεπώς αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις.

Τα μέτρα του, παρότι δέχθηκαν επιθέσεις από όλες τις πλευρές, υιοθετήθηκαν και άνοιξαν τον δρόμο για την δημιουργία της δημοκρατίας», γράφει ο D’ Angour. Συμπεραίνει μάλιστα ότι η επιτυχία του Σόλωνα δείχνει ότι οι μεγάλοι ηγέτες πρέπει να έχουν το κουράγιο υλοποιήσουν μη δημοφιλή, συμβιβαστικά μέτρα, για το καλό της δικαιοσύνης και της σταθερότητας.

Ο Υπνωτισμός

Τί είναι η δύναμη ύπνωσης ή υπνωτική επιρροή; Τί συμβαίνει πράγματι όταν εκτελείται ένα υπνωτικό πείραμα; Τί αποδεικνύεται με αυτό; Ποιά δύναμη ασκείται έτσι ώστε, αφού υπνωτισθεί ο άνθρωπος, του προκαλείται ένα είδος τεχνητής εγρήγορσης κατά τη διάρκεια της οποίας πειθαρχεί σε μια υποβολή, μοιάζει να χάνει την ταυτότητά του, γίνεται φαινομενικά ένας άλλος άνθρωπος, μιλά μια γλώσσα που δεν γνώριζε πριν, βλέπει φανταστικές εικόνες σα να είναι πραγματικές; 
Πώς γίνεται σε αυτή την κατάσταση το φυσικό του σώμα να ακολουθεί ό,τι του λέει ο υπνωτιστής, να του παρουσιάζονται φλύκταινες (φουσκάλες) από ένα χαρτί που δεν έχει καμιά δύναμη να τις προξενεί, να φτερνίζεται ενώ στην πραγματικότητα δεν ερεθίζονται τα οσφρητικά του νεύρα, να τρέμει πάνω από μια ζεστή θερμάστρα και να ιδρώνει εάν του υποβληθεί η ιδέα ότι ένα κομμάτι πάγου είναι πύρινη μάζα;
Τέτοια μα και πολλά περισσότερα έχουν συμβεί σε υπνωτιστικά πειράματα, όπως ακριβώς έκαναν πριν πολλά χρόνια υπνωτιστές, ηλεκτρο-βιολόγοι και παντός είδους περιπλανώμενοι γητευτές. Τότε όλα αυτά βρίσκονταν εκτός επιστημονικού πεδίου, τώρα όμως, αφότου οι γιατροί ονόμασαν ένα μέρος αυτών των φαινομένων  «υπνωτισμό», αποτελούν πια έναν από τους κλάδους της ψυχολογίας με αναγνωρισμένη θεωρητική βάση και πρακτική εφαρμογή.

Οι Μυστικές Δυνάμεις του Ανθρώπου

Στις μυστικές παραδόσεις αναφέρεται ότι η Θεία Γνώση δόθηκε στον άνθρωπο της Άρειας φυλής, στην ευρεία περιοχή του Θιβέτ και από εκεί απλώθηκε αρχικά προς την περιοχή του αρχαιοελληνικού χώρου και λίγο αργότερα προς την Ινδική Χερσόνησο. Στη συνέχεια μεγάλοι μύστες και Διδάσκαλοι ευλόγησαν με την παρουσία τους την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, την Περσία και το Πακιστάν, ενώ φυγόκεντρα από αυτόν τον κύκλο, η Μεταφυσική Γνώση σιγά-σιγά μεταδόθηκε σε ορισμένα Ευρωπαϊκά και Ασιατικά κράτη.

Μέσα από τα γραπτά των μεγάλων μυστών της τελευταίας χιλιετίας που έχουν σωθεί, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες Μυστικές ή Υπερφυσικές Δυνάμεις του ανθρώπου. 
Μαθαίνουμε από τον AmarDas, τον Rumi,τον  Toukaram, τον Hafiz και τον Kabir, ότι οι ψυχές στην πορεία τους από το Βασίλειο των Ουρανών που δημιουργήθηκαν προς το Υλικό επίπεδο, έλαβαν ένα εργαλείο ή ένα κάλυμμα, τον νου, για να μπορούν μέσω αυτού να έρχονται σε επαφή, να επικοινωνούν και να εργάζονται στα δύο κατώτερα επίπεδα της Δημιουργίας, που είναι το Αστρικό και το Φυσικό.

Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός». Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη. 

Ένδειξη ψυχικής διαταραχής οι εφιάλτες στα παιδιά

Ένδειξη ψυχικής διαταραχής οι εφιάλτες στα παιδιά
Προειδοποιητική ένδειξη ψυχικής διαταραχής ενδέχεται να αποτελούν οι συχνοί εφιάλτες κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Sleep» και πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ουώργουϊκ.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όταν οι εφιάλτες είναι επίμονοι, μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ οι νυκτερινοί τρόμοι, που κάνουν τα παιδιά να ουρλιάζουν και να «κτυπιούνται» την ώρα που κοιμούνται, επίσης ενδέχεται να αποτελούν ένδειξη προβλήματος ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η επιστημονική ομάδα παρακολούθησε σχεδόν 6.800 παιδιά από τη νηπιακή ηλικία έως και τα 12 τους χρόνια, ζητώντας από τους γονείς τους να συμπληρώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ερωτηματολόγια για τυχόν προβλήματα ύπνου που αντιμετώπιζαν.

Τα δέκα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε προσπαθώντας να ζεσταθούμε


noidou-xioni.jpgΗ εβδομάδα που διανύουμε είναι αρκετα κρύα και τα πρώτα χιόνια εμφνίστηκαν στη χώρα. Για να προστατευτούμε από το κρύο κάνουμε κάποιες ενέργειες που τελικά αντί να μας προφυλάξουν από το κρύο, μας κρύωνουν πιο πολύ... Να λοιπόν κάποιες ενέργειες που δε θα πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε πραγματικά να ζεσταθούμε:
Δεν ανοίγουμε την κεντρική θέρμανση
Βγαίνοντας από ένα ζεστό σπίτι στο παγωμένο περιβάλλον προκαλείται δυσφορία στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία ουσιαστικά δέχονται ένα «σοκ». Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει κανείς να μην κάνει... σάουνα το σπίτι του, αλλά να κρατά τη θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς.
Ναι στα ροφήματα χωρίς καφεΐνη
Το ζεστό τσάι και ο καφές δίνουν την αίσθηση της θερμότητας, αλλά ουσιαστικά προκαλούν την πτώση της στο σώμα. Για αυτό ευθύνεται η καφεΐνη. Για αυτό οι ειδικοί προτείνουν ροφήματα ντεκαφεϊνέ.
Έξω από τις τσέπες τα χέρια

Ποιος φταίει;


Παλιά, έτυχε να συζητήσω το θέμα της τηλεόρασης αλλά και των ραδιοφωνικών εκπομπών με ανθρώπους των ΜΜΕ.

 Το θέμα μου ήταν η φτωχή ποιότητα της πλειονότητας των προγραμμάτων και οι επαναλήψεις χωρίς ουσία.

Ένας από αυτούς, γύρισε και μου είπε, με φυσικότητα, «Μα αυτά θέλουν, αυτά ζητάνε. Αν δεν τους τα δώσω εγώ, θα τους τα δώσει το επόμενο και το επόμενο κανάλι». 

Τότε, του είχα πει ότι ήταν «δουλειά του» να «εκπαιδεύσει» τον κόσμο να θέλει και να ζητά πιο ποιοτικά προγράμματα, με σκοπό να του προσφέρουν όλο και καλύτερη πληροφόρηση και διασκέδαση. 

Σήμερα, ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η παγίδα της συλλογικής σκέψης παραμονεύει παντού. 

Οι τρεις πλευρές του γάμου (μέρος 3ο)


Δέσμευση

 
 
Ευγενία Δουβαρά
 
 
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος



Η δέσμευση στις ανθρώπινες σχέσεις συνδέεται με συναισθήματα εμπιστοσύνης κι ειλικρίνειας. Η δέσμευση προϋποθέτει ενεργή παρουσία. Μέσα στο γάμο, η δέσμευση κάποιες φορές συνδέεται με αισθήματα καταπίεσης και στέρησης. Ο γάμος ταυτίζεται με το τέλος της χαράς, της διασκέδασης. Σα να μπαίνουν οι σύζυγοι σε μια γυάλα και πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς τη δέσμευσή τους απαρνούμενοι ταυτόχρονα τα όνειρά τους. Άνθρωποι δραστήριοι, με ενδιαφέροντα και όρεξη για ζωή θυσιάζουν τις επιθυμίες τους. Πώς μπορεί η δέσμευση να λειτουργήσει θετικά μέσα στο γάμο;

Οι τρεις πλευρές του γάμου (μέρος 2ο)

Οικειότητα




Ευγενία Δουβαρά


Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος



 
 
 

Οικειότητα είναι να αισθάνεται κανείς άνετα με κάποιον, να νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί με ελευθερία και αυθορμητισμό. Η οικειότητα δεν είναι αυτονόητη, αλλά χτίζεται μέρα τη μέρα. Συχνά, οι άνθρωποι πέφτουν σε παγίδες, όπως ότι «ο άλλος πρέπει να ξέρει τι θέλω, δε χρειάζεται να του το πω» ή ότι «οι άνθρωποι δεν αλλάζουν». Τέτοιες σκέψεις και ιδέες αποξενώνουν, απογοητεύουν και αφήνουν γεύση αδικίας και πικρίας. 

Οι τρεις πλευρές του γάμου (μέρος 1)

Έρωτας

Ευγενία Δουβαρά
Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος




Ο έρωτας συνδέεται με την έμπνευση, τη δημιουργία, την ίδια τη ζωή. Ο έρωτας στη φύση είναι η άνοιξη, η άνθιση. Από όλα τα ζωντανά πλάσματα, μόνο ο άνθρωπος μπορεί να ερωτεύεται και να ποθεί σταθερά και αδιάκοπα, ανεξάρτητα από τις περιόδους αναπαραγωγής. Οι άνθρωποι όταν ερωτεύονται ανθίζουν, ομορφαίνουν, βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι. Όμως, καθώς η ρουτίνα εισβάλλει στην καθημερινότητα κινδυνεύει να παρασύρει στο πέρασμά της την έκπληξη, την προσοχή σε απλά αλλά σημαντικά πράγματα, στην ομορφιά της κάθε στιγμής, στον έρωτα.

Τόσο κοντά,μα τόσο μακριά...


Ανοίγει τα μάτια της. Κάνει διάλειμμα από όνειρο θολό. Είδε ότι ήταν καλεσμένη σε γάμο. Μόνο που αυτός ο γάμος είχε κάτι διαφορετικό. Ένα ιδιαίτερο τελετουργικό. Στην άκρη της κρύας αίθουσας του δημαρχείου στήθηκε ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα. Έμοιαζε με εταμίν. Αμέσως, άρχισε να κινείται πάνω του μια κλωστή πολύχρωμη, χοντρή. Στην επιφάνειά του καρφωμένες δυο βελόνες. Η κλωστή έπαιζε, ανέβαινε, κατέβαινε, τυλιγόταν γύρω από τις βελόνες. Εκείνη τις χάζευε με έκσταση. Κάθε τους κίνηση αρμονική, συντονισμένη. Το εταμίν άρχισε να παίρνει μορφή, πλούτιζε, ομόρφαινε. Κι ύστερα, η κλωστή έγινε πένα, που άφηνε καλλιγραφικά σχέδια πάνω στο υφαντό. Μια ευχή για το νέο ζευγάρι, «Βίον ανθόσπαρτον»…

Εσύ ακούς τη σιωπή;


Μια φορά κι έναν καιρό,  ζούσε ο Δήμος. Καστανός με κόκκινες αποχρώσεις στον ήλιο,  δυνατός, επιδέξιος, το καμάρι της μάνας του! 


Ο Δήμος ζούσε σε μια τρύπα, που εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοί του πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στην αποικία είχε μεγάλη φήμη. Ήταν το μυρμήγκι για όλες τις δουλειές… 

Ήθελες να μείνεις κάπου για λίγο καιρό, ήθελες φαγητό, ήθελες βοήθεια στο σοβάτισμα του τοίχου σου, ήθελες αλλαγή στη βάρδιά σου, ήθελες κάποιον να φυλάξει τα παιδιά σου, ο Δήμος ήταν εκεί για σένα.
 
Όταν ήταν μικρός και τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;», εκείνος απαντούσε με σιγουριά ενήλικα «θα βοηθάω τους άλλους». Τότε, όλοι γελούσαν και τον επαινούσαν. 

Με τον καιρό, όλο και περισσότεροι ζητούσαν να τους βοηθήσει. Κι έτσι, ένιωθε σημαντικός. 

Έτσι, αποκτούσε νόημα η ζωή του, η ύπαρξή του. Τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό για αυτόν. Κι ήταν η προσφορά του τόσο πολύτιμη, που οι συμπατριώτες του διοργάνωσαν μια ειδική τελετή προς τιμήν του. Ήταν η πρώτη φορά που η τοπική κοινωνία τιμούσε κάποιον σε τόσο νεαρή ηλικία. 

Πώς μιλούν οι παπαγάλοι;


Τόσο οι παπαγάλοι όσο και οι ινδικοί κότσυφες επαναλαμβάνουν τις ανθρώπινες λέξεις χάρη στην ικανότητά τους να μιμούνται τις φωνές.

 Όπως και τα ωδικά πτηνά, οι παπαγάλοι διαθέτουν μεμβράνες παρόμοιες με τις φωνητικές χορδές του ανθρώπου. 

Το φωνητικό όργανο των πουλιών βρίσκεται στην απόληξη της τραχείας τους και αποτελείται από μεμβράνες, οι οποίες δονούνται με τη διέλευση του αέρα, και από μύες.

Σ' αυτά ακριβώς οφείλεται η δυνατότητα παραγωγής ποικίλων ήχων. 

Δώστε προσοχή στα πρησμένα πόδια


Μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας αποτελεί η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, από την οποία πάσχει το 15% του γενικού πληθυσμού.

 Τα … πρησμένα πόδια, το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και οι δερματικές αλλοιώσεις, αποτελούν συχνά συμπτώματα της νόσου, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση αν δεν αντιμετωπισθεί.

Τα προβλήματα που προκύπτουν, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής αγγειοχειρουργικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας Κυριάκος Κτενίδης.

...Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν


Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια. 

Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς.... Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν. 

Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν. Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Καθαρίστε το δέρμα σας με κρασί και μέλι!


Το κρασί χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ το βοηθά να διατηρείται λείο και λαμπερό. Το μέλι από την άλλη, λειτουργεί πραγματικά καλά στο να καθαρίζει, τρέφοντας παράλληλα το δέρμα σας με σημαντικά θρεπτικά συστατικά. 

Το φυσικό ένζυμο του μελιού, όταν αναμειχθεί με νερό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ήπιο αντισηπτικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια του. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο ή πιο φυσικό από αυτό!

Η υπόθεση για τα UFO (Morris K. Jessup)



Η υπόθεση για τα UFO Morris K. Jessup 1955: Bantam Books, Νέα Υόρκη: Το υλικό που παρουσιάζεται στα συνδεδεμένα άρθρα δεν αντανακλά κατ ‘ανάγκη τις απόψεις ή τις γνώμες των συντακτών. Ερευνήστε μόνοι σας και αν μπορείτε να επικυρώσετε κάποιο από τα άρθρα, ή αν ανακαλύψετε εξαπάτηση ή / και ένα προφανές κρυφό σχέδιο, θα εκτιμούσαμε αν επικοινωνούσατε μαζί μας! Συχνά αναρτούμε τις παρατηρήσεις αυτές, μαζί με τη σύνοψη του άρθρου για το όφελος των άλλων αναγνωστών. Όπως πάντα, Caveat Lector!
Μήπως ο Δρ Jessup «αυτοκτόνησε» όταν πήγαινε να επισκεφθεί έναν φίλο, ή …Τι συνέβη με το χειρόγραφο του βιβλίου του Jessup που ήταν έτοιμο να ολοκληρωθεί κατά την περίοδο που πέθανε;
Όταν διαβάσετε αυτά τα αποσπάσματα του πρώτου του βιβλίου, θα έχετε μια ιδέα για την κατεύθυνση που έπαιρναν οι σκέψεις του και μπορείτε να σκεφτείτε ότι, απλά ίσως, ήταν πάνω σε κάτι … κάτι τόσο συγκλονιστικό για την πραγματικότητα μας, που πλήρωσε με τη ζωή του για αυτή τη γνώση! [1]
{Διάφοροι άνθρωποι έχουν γράψει βιβλία για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν στο κατάστρωμα του Eldridge τότε, ή ότι το πείραμα δεν έγινε ποτέ, ή ισχυρίζονται ότι είχαν πάρει μέρος σε άλλα παραφυσικά πειράματα του Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως στο πρόγραμμα του Montauk, με ιπτάμενους δίσκους κλπ. Ο Jacques Valle, ο Carlos Allende, ο Al Bielek, ο Preston Nichols, ο Mac Shelton και ο Bob Lazar είναι έξι από αυτούς τους ανθρώπους.

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέπτεστε

Κοιτάξτε μπροστά, αφήστε πίσω σας το παρελθόν και ό,τι δεν υπάρχει πλέον. Είναι φράσεις γνωστές μόνο που αυτό δεν γίνεται από μόνο του με κάποιο μαγικό τρόπο. Χρειάζεται προσπάθεια και εκπαίδευση και κυρίως, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Είναι λοιπόν απαραίτητο να εξαλειφθούν μερικές φράσεις κλισέ, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και αισιοδοξία, το μέλλον μας αλλά και τη ζωή μας γενικότερα.
Change-Your-Life

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ! ---


Στις 27 Μαρτίου του 1974, μία ανεξήγητη φωτιά αποδεκάτισε 88 στρέμματα δασικής έκτασης στο Fort George Island, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. 

Την επόμενη μέρα, όταν η οικογένεια Betz εξέταζε τη ζημιά που προκλήθηκε στη δική της έκταση, έκανε μια περίεργη ανακάλυψη! 

Στα καμένα, βρισκόταν μία ασημί σφαίρα 10 κιλών, περίπου 20 εκατοστά σε διάμετρο, εντελώς λεία, με ένα παράξενο τριγωνικό σύμβολο τριών χιλιοστών επάνω της. 

Αρχικά οι Betz νόμισαν ότι πρόκειται για έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο ή μια παλιά ισπανική οβίδα του 16ου αιώνα, όμως μετά από μία πρόχειρη εξέταση κατάλαβαν ότι δεν ήταν κάτι από αυτά. 

Έτσι, αποφάσισαν να τη πάρουν σπίτι τους ως αναμνηστικό σουβενίρ, χωρίς να φανταστούν τι τους περίμενε στη συνέχεια!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα