Κυριακή 6 Μαΐου 2018

“Στο σκαμνί” καθίζουν οι Καναδοί την ασύρματη τεχνολογία – Αγωγή σε εισαγγελείς & 40 επιχειρήσεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για “Στο σκαμνί” καθαρίζουν οι Καναδοί την ασύρματη τεχνολογία – Αγωγή σε εισαγγελείς & 40 επιχειρήσεις!

Επιτέλους! Ο Καναδάς πηγαίνει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας στο δικαστήριο!

Αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ στην επαρχία του Μόντρεαλ, στον Καναδάς [αριθμός υπόθεσης 500-06-000760-153] εναντίον 50 υπόδικων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εισαγγελέων του Κεμπέκ και του Καναδά, του δήμου Sainte-Anne-Des- Lacs, Hydro-Quebec και περίπου 40 εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή, την παραγωγή,
τη συντήρηση και τη μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων (RFC) και ραδιοσυχνοτήτων (RFR), για τους ρόλους που συμβάλλουν στις μεταδόσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
…πάνω από ένα milliGauss μαγνητικού πεδίου, 0,6 V / m ηλεκτρικού πεδίου ή 0,1 μικροwatt ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για γενικούς πληθυσμούς σε ανεξέλεγκτα περιβάλλοντα, ή 0,3 milliGauss μαγνητικού πεδίου, 0,2 V / m ηλεκτρικού πεδίου ή 0.01 μικρο-βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για περιβάλλοντα ύπνου ή για ευαίσθητα άτομα (παιδιά, έγκυες γυναίκες ή άτομα που παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία) από οποιοδήποτε ή οποιοδήποτε συνδυασμό ανθρωπογενών πηγών ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (EMF). [σελ 6]
Το ανθρωπογενές EMF είναι μετρήσιμο σε όλο το Κεμπέκ, το οποίο αποδίδεται σε τεχνολογίες και υποδομές που κυμαίνονται από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής συχνότητας έως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υψηλής συχνότητας. Μη απομονωμένα συστήματα, το EMF από ένα σύστημα μπορεί να συζευχθεί σε ένα γειτονικό δίκτυο επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις στην υγεία,
ευαίσθητα άτομα. [Σελ. 7]
Τα ανθρωπογενή EMF δεν είναι μετρήσιμα μόνο στο Κεμπέκ, αλλά σε ολόκληρες τις παγκόσμιες κοινότητες, όπου λειτουργούν διάφορες τεχνολογίες μικροκυμάτων, όπως πύργοι κινητής, Wi-Fi, Smart Meters, 3G-4G και δοκιμαστικές κοινότητες “Για δίκτυα επικοινωνιών 5G”, καθώς και εγκαταστάσεις ραντάρ.

Παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς

«Κι όμως τι κρίμα, δεν χωράς πουθενά»
Τρύπες
«It’s better to burn out than to fade away»
Neil Young
~~~~~~~~~~~~~
Δεν ξέρω αν φταίει η άτιμη κοινωνία, ο κόσμος, ο θεός, το κακό μας το κεφάλι, το κρασί. Δεν ξέρω τι φταίει, αν φταίει κάτι -ή αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος.
Όμως συχνά βλέπω ανθρώπους που αξίζουν πολλά, με δυνατό μυαλό και μεγάλη καρδιά, ίσως και με μόρφωση επίσημη, πανεπιστημιακή, να ξοδεύονται άσκοπα, να μένουν απέξω, να μη χωράνε πουθενά, να καίγονται -έτσι όπως το ‘λεγε κι ο Γκίνσμπεργκ: «Είδα τα καλύτερα μυαλά τής γενιάς μου χαλασμένα απ’ την τρέλα».
Μα δεν είναι χαλασμένα, είναι αλλοπρόσαλλα, σαν να μην ταιριάζουν στο παζλ.
Όταν κάποιοι με τις μισές ικανότητες κι ακόμα λιγότερη προσπάθεια καταφέρνουν να ευδοκιμούν στον κήπο, εκείνοι σαν αγριόχορτα ξεραίνονται σε μια γωνιά, αφού προλάβουν να φτιάξουν ένα παράξενο άνθος -του κάκου.
Είναι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν, που δεν θέλουν να ταιριάξουν (κι ίσως κάποια πρωινά να το εύχονται, αλλά μετανιώνουν πριν να ‘ρθει το βράδυ).
Δεν ξέρω αν είναι πιο έξυπνοι απ’ τους πολλούς, αν και κάποιοι που γνώρισα είχαν πιο πολλά να πουν απ’ όσα λέγαν. Λες κι αρνιόντουσαν να δώσουν μαργαριτάρια στους χοίρους.
~~
Ίσως να υπάρχει κάποιο γονίδιο της αποκλίνουσας αντίληψης, της αποκλίνουσας σκέψης, της αποκλίνουσας ζωής.
Όσοι το ‘χουν δεν χωράνε εκεί όπου χωράνε όλοι. Και συνήθως αποφεύγουν να βρίσκονται στα ίδια μέρη με τους πολλούς,
σαν να μη θέλουν να εξευτελίσουν τη ζωή τους
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Ο θόρυβος μεταφέρει πληροφορία φόβου – Όριο διαταραχών ύπνου

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:Ο θόρυβος μεταφέρει πληροφορία φόβου

Ένας από τους δείκτες αξιολόγησης του πολιτισμικού επιπέδου μίας χώρας είναι και τα επίπεδα θορύβου που παράγει ο λαός της.

διαβάζουμε στην μελέτη:cleaningnews.gr
Οι πολίτες μιας πολιτισμένης χώρας οφείλουν να γνωρίζουν όχι μόνο τις υποχρεώσεις τους αλλά και τα δικαιώματά τους.
Πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και να υπεραμύνονται αυτών.
Ένα από τα πολλά αναφαίρετα δικαιώματά μας είναι και η διαβίωση σε ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον.
Ως εκ τούτου ο θόρυβος ,ο οποίος είναι ρύπανση του χώρου,ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. 
Ο θόρυβος είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες δημιουργίας παροξυσμού του στρες και του άγχουςκαι κύρια αιτία ασθενειών όπως η υπέρταση.
Δύναται να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου προκαλώντας διαταραχές ,να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας προς τους γείτονες,να μειώσει την αντίληψή μας.
Ο θόρυβος μεταφέρει πληροφορία φόβου.
Προκαλεί εύκολη κόπωση και συχνή πρόκληση ατυχημάτων.
Τα παιδιά που ζουν σε περιβάλλοντα με αυξημένο θόρυβο αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα.

Πλάτων: Ο έρωτας είναι μίγμα από μέλι και χολή.


Έρωτας

Γλυκό είναι το στόμα σου και γλυκές νότες βγαίνουν από τα χείλη σου, ώ Δάφνη. Το τραγούδι σου είναι πιο γλυκό κι από το μέλι.

Θεόκριτος

Θα ήθελα νά μουν μέλισσα και να μπορούσα να πετάξω στην αγκαλιά σου, τρυπώνοντας μέσα στον κισσό και στη φτερή που σε σκεπάζουν.
Τώρα ξέρω πόσο δυνατός ΘΕΟΣ είναι ο Έρωτας.

Θεόκριτος

Ώ Αφροδίτη, το κράτος σου το αιώνιο κυβερνάει ολόκληρο το γένος των ανδρών.

Ευριπίδης

Κάθε άνθρωπος γίνεται ποιητής, όταν έρθει σ' επαφή με τον έρωτα, κι αν ακόμα πρώτα δεν αγαπούσε τις Μούσες.

Πλάτων

Οι άνθρωποι ονόμασαν τον Έρωτα φτερωτόν, γιατί έχει φτερά. Οι θεοί τον ονόμασαν έτσι, γιατί έχει τη δύναμη να δίνει φτερά.

Πλάτων

Εφόσον ένα πράγμα γίνεται μ' όμορφο τρόπο και με σωστή δικαιολογία είναι και λέγεται ωραίο. Αυτό ισχύει και για τον έρωτα.

Πλάτων

H Συναισθηματική Εκμετάλλευση



[…] Πολλές φορές οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ζητήσουν καθαρά αυτό που θέλουν. Μερικοί ντρέπονται, άλλοι δεν ξέρουν με ποιο τρόπο να το ζητήσουν και άλλοι πάλι ξέρουν εκ των προτέρων πως αυτά που θέλουν είναι παράλογα και τελικά δεν τολμούν να το ζητήσουν. ΄Ετσι, καθένας σκαρφίζεται μερικούς πλάγιους τρόπους για να πετύχει τους σκοπούς του.
Οι τρόποι αυτοί είναι συνήθως μια σειρά από καμουφλαρισμένες μανούβρες στη συμπεριφορά μας και είναι τόσοι πολλοί που είναι αδύνατο να μπορέσει κανείς να τους περιγράψει και να τους εντοπίσει όλους. Έτσι, θα ήταν αφελές εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι με το κεφάλαιο αυτό θα καλύψω πλήρως τη συναισθηματική εκμετάλλευση. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ δημιουργικοί στους τρόπους που επινοούμε για να “μανουβράρουμε” συναισθηματικά  ο ένας τον άλλο. Καθένας από μας έχει και το προσωπικό του στύλ.
Απ΄όλα τα στύλ συναισθηματικής εκμετάλλευσης που είναι δυνατόν να υπάρξουν, διαλέγω εδώ τρία που, κατά τη γνώμη μου, εμφανίζονται συχνότερα. Το πρώτο χρησιμοποιεί σαν μέσο στην αγάπη και γενικά κάθε μορφή επιβράβευσης. Το δεύτερο βασίζεται στην εκμετάλλευση του οίκτου που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος για κάποιον άλλο.
Το τρίτο είναι μια προσπάθεια να επηρεάσει κάποιος τη συμπεριφορά μας προσπαθώντας να μας εμφυσήσει ενοχές. Ας τα δούμε το καθένα ξεχωριστά.

Ἀναζητῶντας τὸ αἴτιον…

Γιὰ νὰ μπορέσῳ νὰ ἐντοπίσω-προσδιορίσω τὴν αἰτιότητα τῶν πάντων, ἀρκεῖ μόνον νὰ κυττάξω …μέσα μου μὲ προσοχὴ καὶ νὰ ἀναρωτηθῶ εἰλικρινῶς κι ἐντίμως γιὰ τὸν δικό μου ῥόλο ἐπὶ τοῦ πλανήτου. 
Ἡ θέσις τοῦ Ἀνθρώπου, πρωταγωνιστικὴ σαφῶς, μέσα σὲ αὐτὸν τὸν ὑπέροχα σκληρὸ κόσμο μας, εἶναι αὐτὴ ποὺ μπορεῖ νὰ μᾶς δόσῃ καὶ τὸ αἴτιον, μὰ καὶ τὸ …τέλος.
Οἱ ἀναντήσεις, γιὰ νὰ ὑπάρξουν, θὰ πρέπη νὰ προέρχονται μόνον ἀπὸ τὴν παρατήρησιν τῶν φυσικῶν ἐκφράσεων κι ὄχι ἀπὸ τὴν παραποίησιν αὐτῶν. Δὲν γίνεται, γιὰ παράδειγμα, νὰ παρατηρήσω τὸν οὐρανό, μέσα ἀπὸ τὴν φωτεινότητα τῶν πόλεων. Πρέπει νὰ εἶμαι κάπου στὴν ἐξοχὴ καὶ νὰ ἔχω μειωμένη φωτοῤῥύπανσιν. 
Ἔτσι ἀκριβῶς ὀφείλω νὰ ἀναζητῶ καὶ τὸ κάθε τί. 

Κύκλος- Χορός: Δύο κλάσματα με κοινό παρονομαστή


Γράφει η Κατερίνα Καραβαγγέλη

Ισορροπία: Κατάσταση κατά την οποία δεν φαίνονται μεταβολές σε ένα σύστημα. Διακρίνεται σε στατική και δυναμική. Στη στατική ισορροπία δεν υπάρχουν μεταβολές, ενώ στη δυναμική υπάρχουν, αλλά αλληλοαναιρούνται.
Πότε μου δεν λάτρευα αυτή τη λέξη. Πάντα την οραματιζόμουν σαν μια ευθεία γραμμή.
Ευθεία γραμμή = καμία μεταβλητή, καμία αλλαγή συναισθήματος.
Και εγώ πάντα λάτρευα τις καμπύλες, τα κύματα, τον συνεχόμενο παλμό της ζωής.
Κύκλος: το σχήμα που απαντάται σε καθετί γύρω μας και μέσα μας.
Κύκλοι. Παντού κύκλοι. Κύκλοι ομόκεντροι με κεντρικό άξονα την ανθρώπινη ανασφάλεια. Κύκλοι που τέμνονται μεταξύ τους για να νιώσουν το αίσθημα της επαφής και έπειτα απομακρύνονται. Χάνονται στο άπειρο και συνεχίζουν ο κάθε ένας τον δικό του χορό.
Η ίδια η φύση κινείται μόνο σε κύκλους. Ποτέ ευθεία γραμμή. Μιμήσου την και ζήσε όπως αυτή. Πάρε για παράδειγμα τη Σελήνη. Από το κενό, την κατάσταση της ανυπαρξίας, αρχίζει να γεμίζει, να γεμίζει, να φτάνει στην κατάσταση της πλήρους ολοκλήρωσης και έπειτα σιγά- σιγά να αδειάζει. Να αδειάζει, να αδειάζει, για να επιστρέψει και πάλι στο απόλυτο κενό. Μια κατάσταση συνειδητή και επαναλαμβανόμενη. Ζει την κάθε της φάση με όλο της το Είναι. Τολμάει να γεμίσει και ρισκάρει να αδειάσει.
Η πολλή σκέψη οδηγεί στον υπερβολικό έλεγχο και την ισορροπία. Την ευθεία γραμμή. Η λογική υπάρχει για να βάζει τάξη στη ζωή μας αλλά μερικές φορές η αταξία είναι μέρος του ενστίκτου. Και το ένστικτο είναι η φωνή που υπάρχει μέσα μας. Η διαίσθηση που πηγάζει από το ηλιακό μας πλέγμα και μας καλεί να την ακούσουμε.
Συντονίσου με τη φύση και ακολούθησε τον δικό της ρυθμό. Ζήσε τη ζωή στο ζενίθ και στο ναδίρ της. Γέμισε το σώμα σου με ζωή μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και έπειτα μην φοβάσαι να αδειάσεις.
Γεύσου το γέμισμα και αφέσου στο άδειασμα.

Vid: Η αρκούδα αρνήθηκε να βγάλει selfie και τον έφαγε

Ένας Ινδός προσπάθησε να βγάλει selfie δίπλα σε μια αρκούδα, όταν αυτή του επιτέθηκε και τον κατασπάραξε μπροστά στους τρομοκρατημένους θεατές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει εξαιρετικά ωμές σκηνές.

Πήρε τη selfie που ήθελε, αλλά το πλήρωσε με τη ζωή του. Πηγή: Youtube|

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να χαρακτηριστεί μνημείο ανοησίας, αν δεν ήταν τραγικό. Ένας Ινδός πήγε δίπλα σε μια αρκούδα για να βγάλει selfie, αλλά το πλήρωσε με τη ζωή του, καθώς η αρκούδα του επιτέθηκε και τον κατασπάραξε.
Ο Πράμπχου Μπάθαρα μετέφερε με το ταξί του καλεσμένους ενός γάμου στην ανατολική επαρχία Οντίσα. Κάποια στιγμή, σταμάτησε το όχημα και βγήκε έξω για να ανακουφιστεί στο δάσος, όταν αντίκρισε μια αρκούδα.
Μη γνωρίζοντας ότι η αρκούδα ήταν τραυματισμένη, θέλησε όχι μόνο να γνωρίσει από κοντά το επιβλητικό θηρίο, αλλά και να επισφραγίσει τη… γνωριμία τους με μια selfie ώστε να τη θυμάται για πάντα!
Μόνο που, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και την κοινή λογική, αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθειά του να βγάλει φωτογραφία.
Η αρκούδα, όπως ήταν φυσικό, ακόμα και τραυματισμένη, θεώρησε απειλή τον Ινδό, τον οποίο κατασπάραξε κόβοντας το νήμα της ζωής του.

Ο Μάιος των Αλλαγών και οι Άγγελοι του Άρη ~ Ουρανού*









5. 5. 2018




Ο Μάιος των Αλλαγών*




15 Μαΐου στις 14:48 Νέα Σελήνη


στον Ταύρο*


15 Μαΐου στις 18:16 μπαίνει


ο Ουρανός στον Ταύρο για να


μείνει εκεί μέχρι τον Απρίλιο του 2026*


16 Μαΐου στις 7:55 μπαίνει


ο Άρης στον Υδροχόο για να μείνει


εκεί μέχρι 15 Νοεμβρίου*


*



Αλλάζουμε Πεδίο ως Ανθρωπότητα*


Πρώτα ως Μονάδα,


και αμέσως ώς Ομάδα*




Βρισκόμαστε ήδη υπό την επίδραση


του Ουρανού και του Άρη,


αυτής της Όψης Τετραγώνου


που σκοπό έχει να διαλύσει


όλες τις προσκολλήσεις μας*

20.000 Ανθρώπινοι Σκελετοί κάτω από το Μουσείο του Λονδίνου!

Το Μουσείο του Λονδίνου είναι γεμάτο εκθέματα από την Ρωμαϊκή Εποχή, Μεσαιωνικά όπλα, Βικτωριανές άμαξες κ.α. Λίγοι γνωρίζουν ότι στα κατώτερα επίπεδα υπάρχει ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος με εκατοντάδες χάρτινα κιβώτια, στα οποία φυλάσσονται ανθρώπινοι σκελετοί.
Εκεί στεγάζεται το Μουσείο της Βιοαρχαιολογίας- Centre for Human Bioarchaeology δηλαδή της επιστήμης που μελετά τα ανθρώπινα σκελετικά υπολείμματα που προέρχονται από αρχαιολογικούς χώρους. Η  έφορος του Μουσείου Jelena Bekvalac επισημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο «Its probably the largest single collection of 20,000 stratified human remains anywhere in the world in one city«που παρέχει σημαντικές στοιχεία για την υγεία και τον τρόπο θανάτου αυτών των ατόμων, αλλά και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις της εποχής, αποτελώντας σημαντικό στόχο για επιστημονική έρευνα.
Οι σκελετοί οι οποίοι χρονολογούνται από την Νεολιθική εποχή (7000 π.Χ. – 4000 π.Χ) ως τα μέσα του 19ου αιώνα έχουν δώσει πολλές πολύτιμες πληροφορίες στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς για το παρελθόν του Λονδίνου και πως ζούσαν οι άνθρωποι στο πέρασμα των αιώνων. Τα έθιμα ταφής και οι διατροφικές συνήθειες όπως για παράδειγμα στον Μεσαίωνα οι άνθρωποι είχαν καλύτερη οδοντική υγιεινή λόγω έλλειψης επεξεργασμένης ζάχαρης μέχρι και στοιχεία για την Μαύρη Πανούκλα-Black Death που έπληξε στην Ευρώπη ή σε τι βαθμό επηρέασε η εκβιομηχάνιση το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Αγγλίας.

Το να υποφέρω επειδή τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχα φανταστεί, δεν είναι μόνο ανώφελο, είναι και παιδαριώδες.


Το να υποφέρω επειδή τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχα φανταστεί, δεν είναι μόνο ανώφελο, είναι και παιδαριώδες.
Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχέση τους, τείνουν να κατηγορούν τον σύντροφό τους.
Βλέπουν καθαρά ποια είναι η αλλαγή που χρειάζεται να κάνει ο άλλος ώστε να λειτουργήσει η σχέση, αλλά τους είναι πολύ δύσκολο να δουν τι είναι αυτό που κάνουν οι ίδιοι και δημιουργούν προβλήματα.
Είναι πολύ συνηθισμένο να ρωτήσεις κάποια γυναίκα σε μία συνεδρία ζεύγους:
«Τι σου συμβαίνει;»
Και να σου απαντήσει:
«Αυτό που μου συμβαίνει, είναι πως ο άντρας μου δεν καταλαβαίνει...»
Κι εγώ επιμένω:
«Εσένα, τι σου συμβαίνει;»
Κι εκείνη απαντάει ξανά:
«Αυτό που μου συμβαίνει, είναι ότι είναι πολύ επιθετικός!»
Κι εγώ συνεχίζω μέχρι τελικής πτώσεως:
«Εσύ, όμως, τι αισθάνεσαι; Τι σου συμβαίνει εσένα;»

Τα «νοοκίνητα» και «αντιβαρυτικά» πλοία των Φαιάκων



Η Οδύσσεια, η ιστορία του νόστου του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα τον οποίο οι θεοί έκαναν να περιπλανιέται στις θάλασσες για δέκα χρόνια αφού απέπλευσε από την Τροία με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του, την νήσο Ιθάκη, είναι ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά έργα της παγκόσμιας αρχαίας λογοτεχνίας.

Είναι όμως ένα κείμενο το οποίο προκαλεί διχασμό των απόψεων όσον αφορά αν δημιουργήθηκε ως μία καθαρά φανταστική ιστορία, ή αν, εκτός από τα μυθολογικά στοιχεία, έχει και πληροφορίες – γεωγραφικής και τεχνολογικής φύσης – που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι άλλοι διαβάζουν την Οδύσσεια απλά ως λογοτεχνία κι άλλοι μελετούν κάθε της στοίχο για να αντλήσουν πληροφορίες και να διεξάγουν έρευνες πάνω σε αυτήν.

Όσοι υποστηρίζουν πως τα λόγια του Ομήρου έχουνε στοιχεία αλήθειας μέσα τους είναι επηρεασμένοι από το γεγονός ότι μέχρι και τα μέσα του 19ουαιώνα, όλοι πίστευαν πως και η Ιλιάδα του Ομήρου ήταν ένα καθαρά φανταστικό παραμύθι.

Το 1873 και το 1876 όμως, ο Ερρίκος Σλήμαν, με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του στην Τροία και στις Μυκήνες αντίστοιχα, έφερε στο φως αποδείξεις, τόσο για την ύπαρξη των ομηρικών πόλεων στις γεωγραφικές θέσεις όπου ο Όμηρος τις προσδιόριζε, όσο και για τον Τρωικό πόλεμο για τον οποίο μας μιλά η Ιλιάδα.

Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουνε πολλοί πως και στην Οδύσσεια, το άλλο του μεγάλο έργο, ο Όμηρος δεν έγραφε μόνο μύθους και φανταστικά στοιχεία, αλλά πως, ένα τμήμα έστω των όσων λέει στην Οδύσσεια, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι το νησί των Λωτοφάγων, το νησί των Λαιστρυγόνων, τα νησιά της Κίρκης και της Καλυψώς, το νησί των Φαιάκων και άλλες τοποθεσίες της Οδύσσειας έχουν γίνει αντικείμενα πολλών ερευνών…

Πλάτωνας: «ουδείς εκών κακός»


  «Ας ονομάσουμε νόσο οποιοδήποτε από τα δύο πάθη έχει ο πάσχων, και ας δεχτούμε τις υπερβολικές ηδονές και λύπες ως μέγιστες ψυχικές νόσους, γιατί ο περιχαρής και ο περίλυπος άνθρωπος – σπεύδοντας ακαίρως ν’ αποκτήσει την χαράκαι ν’ αποφύγει την λύπη – δεν δύναται ούτε να δει ούτε ν’ ακούσει τίποτε ορθό, αλλά λυσσά και ελάχιστα δύναται να φανεί λογικός.

Όταν το σπέρμα γίνεται πολύ και ορμητικό στον μυελό ενός ανθρώπου – όπως στο δέντρο που παράγει περισσότερο καρπό απ’ ότι ορίζει η φύση του – αυτός δοκιμάζει κάθε φορά πολλές ωδίνες και πολλές ηδονές εξαιτίας των επιθυμιών του και των επιπτώσεών τους. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του βίου του είναι μανιακός, λόγω των μεγίστων ηδονών και λυπών, ενώ έχει νοσούσα και άφρονα ψυχή, εξαιτίας του σώματός του. Τότε, από τους άλλους δεν θεωρείται ασθενής, αλλά εκούσια κακός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα