Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Γιατί γινόμαστε συναισθηματικοί όταν πίνουμε;

Το αλκοόλ επιδρά διαφορετικά στη διάθεση του καθενός, κάνοντας μερικούς ανθρώπους χαρούμενους, άλλους ευέξαπτους και άλλους υπερβολικά ευαίσθητους. Που οφείλεται όμως η ξαφνική αλλαγή στη διάθεση και ο συναισθηματισμός που έπεται της κατανάλωσης αλκοόλ;
drinkingman
Το αλκοόλ μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μας μέσω του αίματος  και το 90% περίπου της ποσότητας που καταναλώνουμε καταλήγει στον εγκέφαλο. Μόλις διαπεράσει  τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αρχίζει να να καταστέλλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα επιβραδύνοντας την επεξεργασία των ερεθισμάτων, την κινητική μας ικανότητα, τη σκέψη και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.
 Από εκεί εγκαθίσταται στο εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου μας, τον εγκεφαλικό φλοιό. Tο λεπτό αυτό στρώμα των κυττάρων (γνωστό και ως φαιά ουσία) καλύπτει τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και ευθύνεται για την επεξεργασία των ερεθισμάτων και τον έλεγχο των μυών μας. Το αλκοόλ διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των νευροδιαβιβαστών μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ομιλητικοί και να επηρεάζεται η κρίση μας. Όσο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ, τόσο εντονότερες γίνονται οι αντιδράσεις αυτές.

Η υψηλή χοληστερόλη δεν προκαλεί καρδιακή νόσο, λέει ομάδα ερευνητών

Χάσιμο χρόνο η θεραπεία με στατίνες
Η υψηλή χοληστερόλη δεν προκαλεί καρδιακή νόσο, λέει ομάδα ερευνητών


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η χοληστερόλη δεν προκαλεί καρδιακή νόσο στους ηλικιωμένους και η προσπάθεια μείωσης της με στατίνες είναι χάσιμο χρόνου, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική ομάδα σε άρθρο που δημοσίευσε στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουφε Ραβνσκοφ, πρώην επίκουρο καθηγητή Νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λουντ της Σουηδίας, επαναξιολόγησαν στοιχεία για σχεδόν 70.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως «κακή» χοληστερόλη και των πρόωρων θανάτων σε άτομα άνω των 60 ετών από καρδιαγγειακή νόσο. Παρατήρησαν ακόμα ότι το 92% των ανθρώπων με υψηλή χοληστερόλη ζούσαν περισσότερο.

Οι συγγραφείς της μελέτης ζητούν την επαναξιολόγηση των κατευθυντήριων οδηγιών για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου και της αθηροσκλήρωσης επειδή «τα οφέλη της θεραπείας με στατίνες έχουν υπερεκτιμηθεί».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανασκόπηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα που αμφισβητεί την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. 

Οι φωνές των ψευδαισθήσεων αλλάζουν συναισθηματική χροιά ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον

Παραισθήσεις
Οι ακουστικές ψευδαισθήσεις είναι ένα σύμπτωμα που συναντάται σε διάφορες ψυχικές διαταραχές. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 στα 4 άτομα που διαγιγνώσκονται με σχιζοφρένεια αναφέρουν ότι έχουν ακουστικές παραισθήσεις, ένα σύμπτωμα που το αντιμετωπίζουν και τα άτομα με διπολική διαταραχή (20%-50%), με μείζων καταθλιπτική διαταραχή (10%) αλλά και με Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (5%). Πέραν των ψυχικών διαταραχών οι ακουστικές παραισθήσεις μπορούν να προκληθούν από μια σειρά άλλων οργανικών και νευρολογικών παθήσεων, όπως είναι η επιληψία των κροταφικών λοβών, άνοια, εγκεφαλικές βλάβες λόγω τραυματισμού, εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρκίνου.[1].
Οι ακουστικές παραισθήσεις όμως δεν εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο σε άτομα με ψυχικές διαταραχές. Υπολογίζεται ότι στις δυτικές κοινωνίες ένα ποσοστό 10% – 40% των ατόμων χωρίς ψυχικές διαταραχές αναφέρουν ότι έχουν βιώσει κάποια ακουστική ψευδαίσθηση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Συνήθως αυτές οι παραισθήσεις λαμβάνουν χώρα λίγο πριν τον ύπνο ή λίγο πριν ξυπνήσουμε, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν και μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.
Παρόλο λοιπόν που οι ακουστικές παραισθήσεις ακούγονται τρομακτικές και οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι δεν μας αφορούν, βλέπουμε ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητας αρκετών συνανθρώπων γύρω μας ή ακόμη και της δικής μας ζωής σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιστημονική κοινότητα έχει προσεγγίσει το θέμα των ακουστικών παραισθήσεων από πολλές οπτικές γωνίες: την βιολογική καταβολή, τα περιγεννητικά και περιβαλλοντικά αίτια κτλ. Μια ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο του Στανφορντ αποφάσισε να ερευνήσει την κοινωνική διάσταση του θέματος. Πιο συγκεκριμένα, θέλησε να δει εάν το κοινωνικό περιβάλλον αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτές οι ακουστικές ψευδαισθήσεις. Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ ακούν διαφορετικές φωνές από τους ανθρώπους στην Αφρική και την Ασία; Σε τι βαθμό η κουλτούρα επηρεάζει το περιεχόμενο των ψευδαισθήσεων αυτών;

ΕΣΥ ΠΩΣ ΡΟΧΑΛΙΖΕΙΣ;

Ήξερες ότι, ο τρόπος που ροχαλίζεις μπορεί να προσδιορίσει τα αίτια του ροχαλητού σου;

Το αθώο ροχαλητό κόπωσης είναι ομαλό και συνεχές, με αρμονική αναπνοή, ενώ το παθολογικό είναι τραχύ, διακοπτόμενο, με δυσκολία στην αναπνοή κι εμφανίζεται ακόμη κι όταν δεν κουράζεσαι. 
Ρώτα τη σύντροφό σου αν ροχαλίζεις καθημερινά, αν σταματά η ανάσα σου κι αν ροχαλίζεις σε κάθε θέση που κοιμάσαι. 
Αν σου απαντήσει θετικά στα δύο από τα παραπάνω, πρέπει

Δείξε μου το πρόσωπό σου, να σου πω το ριζικό σου

3939134202_f663a8029a
Η φρενολογία ήταν μία από τις πιο διαδεδομένες επιστημονικές θεωρίες ψυχολογίας του 19ου αιώνα. Σκοπός των φρενολόγων ήταν να περιγράψουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου και να προβλέψουν την μελλοντική του συμπεριφορά βασιζόμενοι σε μετρήσεις του κρανίου του. Ο πατέρας της φρενολογίας, Franz, Joseph Gall εξηγούσε λεπτομερώς την λογική πίσω από την θεωρία του[1]
Ο εγκέφαλος ελέγχει τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά μας η οποία είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη. Οπότε θα πρέπει λογικά κάθε συμπεριφορά και χαρακτηριστικό γνώρισμά μας να ελέγχεται από διαφορετικό μέρος/υπο-όργανο του εγκεφάλου. Μετρώντας το μέγεθος της κάθε εγκεφαλικής περιοχής μπορούμε να μετρήσουμε το βαθμό που κάποιος έχει ή όχι ανεπτυγμένο κάποιο χαρακτηριστικό. Ένας τρόπος να μετρήσουμε το μέγεθος των περιοχών είναι να μετρήσουμε τις ανωμαλίες στα κρανία. Εάν κάπου υπάρχει βαθούλωμα σημαίνει ότι η περιοχή αυτή υπολειτουργεί, επομένως το άτομο δεν εμφανίζει την αντίστοιχη συμπεριφορά. Εάν κάπου υπάρχει ύψωμα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή υπερλειτουργεί.
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες μετρήσεις ανθρώπινων κρανίων, ιδίως στο Η.Βασίλειο. Συνήθεις «συμμετέχοντες» στις μετρήσεις ήταν οι κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας. Μετρώντας τα κρανία τους, οι επιτήμονες της εποχής έφτασαν σε διάφορα συμπεράσματα για το ποιες περιοχές του εγκεφάλου ελέγχουν συμπεριφορές όπως τη βιαιότητα, την τάση για ψέμα, την γενναιοδωρία, την εξυπνάδα κτλ. Φυσικά, πολλά από τα συμπεράσματα που έβγαλαν ήταν εντελώς αυθόρμητα και αντιεπιστημονικά (για να μην αναφέρουμε και την παράμετρο του κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού), κάτι που ήταν και ο κύριος λόγος που η φρενολογία έπεσε σε λήθη τον τελευταίο αιώνα. Πλέον η φρενολογία θεωρείται ψευδοεπιστήμη και σε γενικές γραμμές δεν γίνεται αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

Φόνος βουλευτή υπέρ της ΕΕ!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ωμά θα θέσουμε το ζήτημα: Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που οργάνωσαν τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, με στόχο να επηρεάσουν καταλυτικά την έκβαση του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην ΕΕ;

Αν όντως έχει συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας ΜΙ5 έδιναν ως πιθανότατη τη νίκη της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η δολοφονία της Τζο Κοξ θα πετύχει να αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ της Αγγλίας;

Αυτό θα το δούμε τη νύχτα της Πέμπτης, 23 Ιουνίου, οπότε θα έχουμε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν πάντως η δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ μεθοδεύτηκε από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, το βρετανικό κατεστημένο πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ως θύμα δολοφονίας, η Τζο Κοξ ήταν το ιδανικό θύμα. Μια πρωτοεκλεγμένη γυναίκα βουλευτής, γλυκιά σαραντάρα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, τριών και πέντε χρονών, που θα μεγαλώσουν ορφανά. Η Τζο Κοξ ανήκε στην ακραία δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος. Πρώτα απ’ όλα ήταν υπέρ μιας συνολικής, γενικής επίθεσης εναντίον της Συρίας για να επιτευχθεί η ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Δεύτερον, όχι μόνο ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, αλλά τάχθηκε και κατά του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, θεωρώντας ότι δεν τάχθηκε με επαρκή για την ίδια αποφασιστικότητα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ! Μιλάμε για τον Κόρμπιν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το «Ναι» στην παραμονή της Αγγλίας στην ΕΕ θα είναι αποτέλεσμα πρωτίστως της ψήφου των οπαδών του Εργατικού Κόμματος υπέρ της ΕΕ!

Δε λειτουργούν με "κουμπιά" οι σχέσεις των ανθρώπων...

Δε λειτουργούν με «κουμπιά» οι ανθρώπινες σχέσεις! Δύσκολες οι σχέσεις των ανθρώπων. Απαιτητικές. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό κι αν δεν προλάβει αυτός να μεταμορφωθεί σε έρωτα, αλλά ξεφουσκώσει σαν σκάρτο μπαλόνι, αναζητούμε αφορμές και προφάσεις για να αποτραβηχτούμε. Αναζητούμε όμως, μια ασφαλή οπισθοχώρηση, ώστε να μην χρεωθούμε το γύρισμα της πλάτης. Αντίθετα, φροντίζουμε να το χρεώσουμε στον άλλον γιατί δεν μπόρεσε να μας καταλάβει, δεν κατάφερε να συγχρονιστεί μαζί μας.

Η έκφραση που βρίσκει τη θέση της εδώ είναι εκείνη με τα κουμπιά που δεν βρέθηκαν ποτέ. «Δεν βρήκες τα κουμπιά του…»«Αν είχες βρει τα κουμπιά της…»,«Κάνε υπομονή, θα βρεις τα κουμπιά του σιγά σιγά…». Πολλές οι παραλλαγές της, οι οποίες όμως πάντα καταλήγουν στο ίδιο σημείο. Δεν κατάφερες να βρεις την κατάλληλο δίοδο επικοινωνίας κι αυτό είναι δική σου ευθύνη.

Προσωπικά, έχω μια μεγάλη ένσταση γι’ αυτά τα κουμπιά των ενηλίκων. Ας αφήσουμε απ’ έξω τις περιπτώσεις εκείνες που η χημεία είναι αμοιβαία, ας αφήσουμε απ’ έξω αυτές που οι κόκκινες γραμμές αναβοσβήνουν προειδοποιητικά από χιλιόμετρα μακριά και ας σταθούμε στις άλλες. Στις πιο μεσοβέζικες, αν μου επιτρέπετε να τις πω έτσι. Αυτό που βρίσκω κάπως παράλογο είναι η αξίωση να περιμένεις να μαντέψει αυτά τα έρμα τα κουμπιά αυτός που έρχεται ως ξένος στη ζωή σου.

Δεν είναι έτσι όμως. Τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Δε γίνεται να λειτουργούν με κουμπιά οι ανθρώπινες σχέσεις. Για να πετύχουν ή για να έχουν μια δίκαιη, έστω, ευκαιρία επιτυχίας, θα πρέπει να ξεκλειδώσεις τα κουμπιά σου. Και όταν λέμε να ξεκλειδωθείς, δεν εννοούμε να σκορπιστείς, όχι. Να ξεδιπλωθείς, όμως, τόσο όσο χρειάζεται για να μπορέσει ο άλλος να σε πλησιάσει. Αν σε ενδιαφέρει αυτός ο άλλος, βασική προϋπόθεση.

Περί των δημοκρατικών ηγεμονιών

post-354


1. Ας περάσουμε τώρα στην άλλη πλευρά, όταν ένας πολίτης όχι με εγκληματικές πράξεις ή άλλη ανυπόφορη βία, αλλά με την εύνοια των συμπατριωτών του γίνεται ηγεμόνας στην πατρίδα του. Στην περίπτωση αυτή το κράτος μπορεί να ονομαστεί δημοκρατική ηγεμονία και για να επιτευχθεί, δεν είναι απαραίτητη ή μόνο η ικανότητα ή μόνο η τύχη, αλλά κυρίως η πονηριά βοηθούμενη από την τύχη. Λέω λοιπόν πως αποκτά κανείς αυτή την εξουσία ή με την εύνοια του λαού ή με την εύνοια των ισχυρών. Σε κάθε πόλη απαντώνται αυτές οι δύο διαφορετικές τάσεις. Προκύπτει από το εξής: ο λαός δεν επιθυμεί να τον διατάζουν ούτε να τον καταπιέζουν οι ισχυροί, ενώ οι ισχυροί επιθυμούν να διατάζουν και να καταπιέζουν τον λαό. Από αυτές τις δύο διαφορετικές διαθέσεις έχουμε στις πόλεις ένα από τα εξής τρία αποτελέσματα: ή ηγεμονία ή ελευθερία ή οχλοκρατία.

2. Η ηγεμονία προκύπτει ή από τον λαό ή από τους ευγενείς, ανάλογα με την ευκαιρία που έχει η μία από τις δυο ομάδες να επιβληθεί στην άλλη. Οι ευγενείς, όταν βλέπουν πως δεν μπορούν να αντισταθούν στον λαό, αρχίζουν να ενισχύουν το κύρος ενός από αυτούς και τον κάνουν ηγεμόνα, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους υπό την προστασία του. Ομοίως, ο λαός, αν δει πως δεν μπορεί να αντισταθεί στους ευγενείς, ενισχύει το κύρος κάποιου δικού του και τον κάνει ηγεμόνα, προκειμένου να προστατευτεί με τη δική του εξουσία. Αυτός που γίνεται ηγεμόνας με τη βοήθεια των ευγενών διατηρείται στην εξουσία με μεγαλύτερη δυσκολία από εκείνον ο οποίος γίνεται ηγεμόνας με τη βοήθεια του λαού. Διότι έχοντας γύρω του πολλούς που του φαίνονται όμοιοί του, δεν μπορεί ούτε να τους διατάξει ούτε να τους χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Όμως εκείνος ο οποίος κατακτά την ηγεμονία με τη λαϊκή εύνοια βρίσκεται μόνος και δεν έχει γύρω του κανέναν ή, έστω, ελάχιστους που να μην είναι έτοιμοι να τον υπακούσουν.

Η πρίζα του Θεού




Έχασες τη δουλειά σου; Συγχαρητήρια, μόλις έλαβες ένα απευθείας μήνυμα από τον Θεό, ήταν η φράση που ανέλυε ο Dr. Wayne  D. Dyer σε μία ομιλία του.

Ο Θεός σού δείχνει εδώ πως ήρθε η ώρα να υλοποιήσεις κάτι καινούριο, κάτι που ονειρευόσουν να κάνεις εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν τολμούσες να αφήσεις τον ασφαλή σου κύκλο. Ήρθε η ώρα να κάνεις την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: Αν δεν είχες πρόβλημα χρημάτων, τί θα σου άρεσε να κάνεις;

Ναι, είναι ένα πολύ δυνατό σοκ να χάνεις τη δουλειά σου… και ειδικά όταν έχεις οικογένεια, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Νιώθεις αβοήθητος, η Γη εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια σου… ξαφνικά δεν έχεις χρήματα ούτε για τους λογαριασμούς σου και ενώ κοιτάς γύρω σου, δεν βρίσκεις από πού να πιαστείς. Σκέτο αδιέξοδο.

Χμμμμ…. κοίταξε λίγο το ενεργειακό σου καλώδιο, εκείνο που ξεκινάει από την καρδιά. Ναι, έχεις ένα ενεργειακό καλώδιο που καταλήγει σε ένα φις και αυτό το φις πάντα κουμπώνει σε μία πρίζα. Η πρίζα στέλνει ενέργεια στο σώμα σου (φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό). Πάντα το φις βρίσκεται κουμπωμένο σε μία πρίζα. Όμως… σε ποια πρίζα βρίσκεται το δικό σου φις; Στη πρίζα της ανθρώπινης εμπειρίας που δείχνει περιορισμούς, αδιέξοδα, απελπισία, θυμό, θλίψη και αγανάκτηση ή στην πρίζα του Θεού;

Υπάρχει τέτοια πρίζα; Μα φυσικά και υπάρχει.

Πως η Ελίτ μας βάζει να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον

Amaryllis Fox
Η Amaryllis Fox νεότερη.
Μια πρώην πράκτορας της αντιτρομοκρατικής της CIA δήλωσε ότι είναι ώρα να μιλήσουμε σχετικά με το γιατί η τρομοκρατία πραγματικά συμβαίνει, και να τονίσουμε τα «εσφαλμένα σενάρια» που οδηγούν στην υπεραπλούστευση της κατάστασης και τον συνεχόμενο πόλεμο.
Η Amaryllis Fox εργάστηκε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στις πληροφορίες στην μυστική υπηρεσία της CIA για δέκα χρόνια. Είπε στο Al Jazeera + ότι οι πεποιθήσεις γύρω από την τρομοκρατία είναι «ιστορίες που κατασκευάζονται από ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων και από τις δύο πλευρές, οι οποίοι συσσωρεύουν μεγάλη δύναμη και πλούτο πείθοντας τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον».
Η Fox λέει ότι η σημερινή συζήτηση για το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) στις ΗΠΑ “είναι πιο υπεραπλουστευμένη από ποτέ.”
“Ρωτήστε τους περισσότερους Αμερικανούς αν η ISIS αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα αυτή και θα πουν ναι. Εκεί είναι που σταματά η συζήτηση”, είπε.
Η Fox συνέκρινε τις στάσεις των ανθρώπων στις ΗΠΑ και στο Ιράκ και τη Συρία, με τους κατοίκους των δύο περιοχών που πιστεύουν ότι κάθε πλευρά διεξάγει πόλεμο κατά της άλλης. Η Δύση πιστεύει το σενάριο ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις συμβαίνουν επειδή «μισούν τις ελευθερίες μας», ενώ οι άνθρωποι σε χώρες που οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σκέφτονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν «πόλεμο κατά του Ισλάμ».

Τα τρία στάδια αφύπνισης της διαίσθησης

Μια διδασκαλία του Paramahansa Yogananda
Ίσως είχατε την εμπειρία ή την αίσθηση πως κάποιος φίλος σας θα ερχόταν να σας δει, ακόμα κι αν δεν σας είχε πληροφορήσει για την άφιξή του και όταν έφτασε εκείνη η μέρα, ο φίλος σας ήρθε. Ίσως επίσης έχετε νιώσει κάποιες φορές πως κάτι καλό ή κακό θα συμβεί κι αυτό συνέβη. Αυτά είναι δύο παραδείγματα των διεργασιών της παντογνώστου δύναμης της διαίσθησης που βρίσκεται θαμμένη μέσα σας. Η διαίσθηση είναι η άμεσα αντιλαμβανόμενη ιδιότητα της ψυχής που γνωρίζει ακαριαία την αλήθεια για τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο μέσο ή αισθητική εμπειρία ή λογική.
Η πραγματική διαίσθηση δεν κάνει ποτέ λάθος. Δεν συνίσταται στο να πιστεύει κάποιος ένα πράγμα σταθερά ή δογματικά αλλά στο να το γνωρίζει άμεσα και αλάνθαστα. Η διαίσθηση δεν έρχεται σε αντίθεση με τη λογική και τη σύνεση αλλά υποστηρίζεται απ” αυτές. Όσα πράγματα γνωρίζουμε από τη διαίσθησή μας είναι πάντοτε αληθινά. Όλοι διαθέτουν αυτή την ιδιότητα, παραμένει όμως μη ανεπτυγμένη στον μέσο άνθρωπο· χωρίς εξάσκηση, καμία ιδιότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Πολλά βιβλία και μαθήματα δίνονται στους μαθητές των σχολείων, τίποτα όμως δεν διδάσκεται όσον αφορά στην ανάπτυξη της έκτης αίσθησης, την ιδιότητα της διαίσθησης.
Τα τρία στάδια αφύπνισης της διαίσθησης είναι: 1) Η ακατέργαστη διαίσθηση, 2) η ημι-ανεπτυγμένη διαίσθηση και 3) η συνειδητά ανεπτυγμένη διαίσθηση.

Οι τρεις γυναίκες και η Ευτυχία

Το παλιό καιρό, ταξίδευαν τρεις γυναίκες και, ξαφνικά, βλέπουν μπροστά τους, μέσα σε έναν μεγάλο λάκκο, μια τέταρτη γυναίκα, παγιδευμένη. Με έκπληξη καταλαβαίνουν πως είναι η Ευτυχία.
artist-3-woman
Τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
– Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.
Αμέσως, μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή κι ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα απευθύνθηκε στην Ευτυχία και της είπε:
– Θέλω να με κάνεις πλούσια.
Αμέσως, εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το άρπαξε κι ευτυχισμένη έφυγε.
Η τρίτη γυναίκα παρέμενε σιωπηλή. Η Ευτυχία, μέσα από τον λάκκο, της είπε τότε:
– Πες μου κι εσύ τι θέλεις να σου δώσω;

Η Ψυχή είναι η έδρα των ιδεών και της ανώτερης αντίληψης των πραγμάτων

Η Ψυχή είναι η έδρα των ιδεών και της ανώτερης αντίληψης των πραγμάτων
Στον χώρο της ψυχής κατοικούν πολλά και διάφορα Στοιχεία, όλα απαραίτητα για την επαύξησή της ώστε όλοι οι άνθρωποι που χρειάζονται ψυχή, να έχουν ικανές ποσότητες από αυτήν.
Μέσα στο πλήθος όλων αυτών των Στοιχείων, υπάρχουν και εκείνα που ζωογονούν την διάνοια και είναι όλα αυτά που της επιτρέπουν να επεξεργάζεται δεδομένα της πραγματικής ζωής, να τα ανάγει σε αρχετυπικές σχέσεις, να τα επεξεργάζεται ταξινομητικά και εν τέλει να γίνεται ικανή να σκέπτεται επ’ αυτών αποστασιοποιημένα, σαν να ήταν οι θεμέλιοι λίθοι του οικοδομήματος της ζωής.
Την διάνοια, ως την ψυχική ιδιότητα που αντιλαμβάνεται έργα και δια των έργων ενεργεί, δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε ούτε μπορούμε να την αντιληφθούμε και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε εξ αρχής τα έργα της. Μπορούμε όμως εξ αρχής να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή της, άλλοτε ως φευγαλέα έμπνευση, άλλοτε ως όνειρο, άλλοτε ως ακαταμάχητη διάθεση για αλλαγή, άλλοτε ως ενάργεια, άλλοτε ως μια σειρά πράξεων που ο εσωτερικός τους ειρμός μας διαφεύγει και άλλοτε ως ασύλληπτη βεβαιότητα ότι η δημιουργία είναι εκεί και μας περιμένει.
Όλα αυτά δεν μοιάζουν και πολύ ψυχικά και όμως είναι αμιγώς ψυχικά. Γιατί η ψυχή δεν είναι η έδρα των συναισθημάτων, όπως ατυχώς μάθαμε να πιστεύουμε και να την καταφρονούμε, ως αδαή και περίπου ηλίθια, αλλά είναι η έδρα των ιδεών, της ανώτερης αντίληψης των πραγμάτων, της διαρκούς έμπνευσης, της συνειρμικής σύλληψης των ιδεών και της διαρκούς παραγωγής έργου της διανοίας.
Και αυτό είναι μόνο το κομμάτι της που σχετίζεται με την διάνοια.

Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν παρακαλά κανέναν

Της Μαρίνας Αβραάμ.
Για να πέσεις στα πατώματα, για να παρακαλέσεις, σημαίνει πως σε αυτόν που απεγνωσμένα δίνεις την απέραντη σημασία και αγάπη σου, δεν το αξίζει. 
Πάει να πει ότι είσαι υπέρ αρκετή για εκείνον, δείχνει πως δεν μπορεί να σε φτάσει και ότι ξεκάθαρα δεν είναι ο άνθρωπος σου. Κανένας άντρας ο οποίος νοιάζεται πραγματικά δεν θα επέτρεπε να βλέπει μια γυναίκα σε τέτοιο χάλι. Δεν θα την έφτανε ποτέ στο συγκεκριμένο σημείο γιατί θα της έδινε την προσοχή, την αγάπη, τη σημασία του. Θα τη σεβόταν και θα την είχε πάνω από όλα. Θα ήθελε να της δώσει όλα τα καλά και όχι να της προσφέρει απέραντο πόνο και ανασφάλεια.Όταν εσύ ξεχνάς τον εαυτό σου για να βρεις κάπου τον άλλο που ξέρεις πως δεν ήταν ποτέ εκεί για σένα, όταν επιμένεις και παίρνεις πρωτοβουλίες οι οποίες δείχνουν να πέφτουν στο κενό, όταν εσύ βυθίζεσαι για να έχεις απλά μια κουβέντα  από τον άλλο, τότε λυπάμαι, αλλά έχασες τον εαυτό σου.
Για να έχεις καταλήξει σε τέτοια συμπεριφορά, σημαίνει πως ο αποδέκτης βρίσκεται σε ένα δικό του κόσμο.  Ότι δεν τον νοιάζει για σένα, ότι δεν ασχολείται. Αν το πάρεις και εγωιστικά, σημαίνει πως ανεβαίνει και «πόντους» με την αξία που του δίνεις. Πάψε να βασανίζεσαι και σκέψου ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα. Αλλιώς, το κάθε εμπόδιο θα έβρισκε τη λύση του.  Το βλέπεις όμως πως αντί για λύσεις, μεγαλώνει το κενό και τα προβλήματα. Κουράζεται με τα μηνύματα σου, κουράζεται να φτάνουν κοντά του τα νέα που σε αφορούν… Θυμώνει και σε έχει διαγράψει εντελώς. Εσύ όμως εκεί…. Γιατί να θες να κάνεις κάτι τέτοιο στον εαυτό σου…; Αγάπησε σε και θα δεις τι γίνεται τότε…

Απαλλαγείτε μια για πάντα από τα γκρίζα μαλλιά...Αυτό που χρειάζεστε είναι μόνο ένα συστατικό και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!!!

Αν και υπάρχει αφθονία χημικών βαφών των μαλλιών που πωλούνται στην αγορά και οι οποίες καλύπτουν τα γκρίζα μαλλιά, αρκετοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν  φυσικά προϊόντα. 

Ως εκ τούτου, αν έχετε γκρίζες τρίχες που θέλετε να καλύψετε, μερικές φυσικές θεραπείες είναι σε θέση να γυρίσουν πίσω το ρολόι και να αποκαταστήσουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. 

Αν και υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για το σκοπό αυτό, σας προσφέρουμε αυτήν την μία, δεδομένου ότι είναι από τις χρησιμότερες.
Get-απαλλαγείτε-Of-Gray-Hair-Για-Good-all-you-Ανάγκη

Ξέπλυμα με Φλούδα Πατάτας

Προετοιμασία: Καθαρίζουμε πέντε πατάτες και συγκεντρώνουμε τις φλούδες σε ένα φλιτζάνι. 

Δεν θα χρειαστούμε τις πατάτες, οπότε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα για κάποιο γεύμα. 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε δύο φλιτζάνια κρύο νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φλούδες. 

Εξαλείψτε τις ουλές από οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας σε λιγότερο από ένα μήνα!


Οι ουλές είναι αποτέλεσμα της διακοπής της συνέχειας του δέρματος που συμβαίνει ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης, τραυμάτων, εγκαυμάτων και συνήθως είναι μια μόνιμη βλάβη.
Untitledscars-1
Η παρουσία ουλών στο δέρμα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από άτομο σε άτομο, για κάποιους είναι χωρίς νόημα, αλλά για κάποιους αντιπροσωπεύουν ένα αισθητικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούν με ένα εκατομμύριο τρόπους και θεραπείες να εξαλείψουν.
Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της αισθητικής χειρουργικής επέμβασης για να διορθώσουν τα σημάδια. Αλλά εάν είστε μεταξύ εκείνων που προτιμούν τις φυσικές θεραπείες, τότε μπορούμε να σας προσφέρουμε μια καταπληκτική φυσική θεραπεία, η οποία είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί και να προσφέρει ένα τεράστιο αριθμό από οφέλη.
Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα σημάδια, που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, θα χρειαστείτε τα εξής:

Κάνετε αυτό το ισχυρό μασάζ κάθε νύχτα και νιώστε πως το λίπος της κοιλιάς σας εξαφανίζετε! (Βίντεο)

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες που προσπαθούν καθημερινά να εξαλείψουν το λίπος της κοιλιάς. 

Τα περιττά κιλά στο μεσαίο τμήμα σας παραπέμπουν σε πιο σοβαρά ζητήματα και αποτελούν πηγή ανασφάλειας.
 μασάζ-κοιλιά-λίπος-FI-759x419-600x331
Το άγχος, η έλλειψη ύπνου, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η κακή διατροφή γεμάτη ζάχαρη και η ηλικία είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά. 

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη σωστή λύση είναι να εντοπίσετε το πρόβλημα, αλλά συνήθως, ακόμη και με τις ασκήσεις και την υγιεινή διατροφή, το λίπος στην κοιλιά σας δεν θέλει να φύγει.

Η προστασία του σώματος από τις τοξίνες, η παροχή μιας ήδη αποθηκευμένης μορφή ενέργειας σε περιπτώσεις λιμού και η προστασία των εσωτερικών οργάνων είναι οι σκοποί του αποθηκευμένου λίπους.

Οι ασκήσεις στην πραγματικότητα γυμνάζουν τους μύες και αυξάνουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού που εκπροσωπούν την απώλεια λίπους. 

Αν οι συνήθειες διατροφής σας είναι ανθυγιεινές και το σώμα σας βιώνει μια τοξική συσσώρευση, δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την απώλεια λίπους ή μπορεί να έρθει σχετικά αργά.
Κινέζικο Ιατρικό Κοιλιακό Μασάζ
Κατά την άσκηση του πυρήνα είναι εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσει τους κοιλιακούς, σανίδες, τα πόδια σας και δυστοκίες ανελκυστήρες δεν θα κάψει το λίπος γύρω από τους κοιλιακούς μυς σας.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τεχνική μασάζ 2 λεπτών που θα αποτοξινώσει και θα καθαρίσει την κοιλιά σας, ώστε να λιώσετε το περιττό λίπος. 

Ο Δρ Stephen Chang είναι ο εφευρέτης αυτής της πανίσχυρης μεθόδου.
Διαφορετικοί τύποι ασκήσεων συνδυάζονται σε αυτήν την κινεζική ιατρική τεχνική μασάζ για να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας και να εξαλείψουν τα απόβλητα και τις τοξίνες από το σώμα σας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΩΡΑ





Σαν γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Θέλουμε να έχουν αυτό-πεποίθηση και να αγαπούν τον εαυτό τους. Υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να βελτιώσετε την αυτό-εκτίμηση του παιδιού σας και αυτός είναι με το να σέβεστε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Τα παιδιά μας μιμούνται τις πράξεις μας, όχι μόνον τα λόγια μας. Δεν μπορούμε να τους λέμε κάτι και εμείς να κάνουμε το αντίθετο. Κάθε μέρα προσπαθήστε να είστε το καλύτερο άτομο που μπορείτε για τον εαυτό σας, έτσι ώστε τα παιδιά σας θα κάνουν το ίδιο. Σύμφωνα με τα λόγια του Wayne:
Παρακάτω είναι οι επτά αρχές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγίες για να ανεβάσετετην αυτοεκτίμηση του παιδιού σας. Οτιδήποτε κάνετε σαν στοργικός γονέας μπορεί να είναι συνεπές με τις αρχές αυτές. Θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς να εφαρμόσετε αυτές τις αρχές.
1. Θα πρέπει να μοντελοποιήσετε τον αυτοσεβασμό. Ακριβώς όπως πρέπει να είστε παράδειγμα ενός ανθρώπου με θετική αυτο-εικόνα, θα πρέπει επίσης να δείχνετε στο παιδί σας μέσω της συμπεριφοράς σας, ότι σέβεστε τον εαυτό σας και, ως εκ τούτου, έχετε το δικαίωμα να σας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Ένα παιδί πρέπει να πιστεύει μέχρι τα βάθη της ψυχής του, ότι πραγματικά θεωρείτε τον εαυτό σας ως σεβαστό ανθρώπινο ον. Αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα ότι συμπεριφέρεστε με τρόπο που σας δίνει προσωπική αξιοπρέπεια, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.Αυτό σημαίνει επίσης ότι ποτέ δεν θα ανεχθείτε την έλλειψη σεβασμού από κανέναν μπροστά στο παιδί σας, και ιδιαίτερα όταν αυτή η ασέβεια προέρχεται από το παιδί σας. Η σημασία αυτής της αρχής μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: Αν θέλετε το παιδί σας να σέβεται τον εαυτό του, δώστε του το παράδειγμα ενός ανθρώπου που κάνει το ίδιο, και ποτέ, ποτέ μην παραιτηθείτε από τη θέση αυτή. Όταν τα παιδιά βλέπουν ένα λαμπρό παράδειγμα, είναι πιο εύκολο για εκείνα να ενσωματώσουν τις συμπεριφορές υψηλής αυτοεκτίμησης στη δική τους ζωή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα