Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Λάμψτε με μαϊντανό και ντομάτα!


Θα μπορούσε να ήταν μια θεσπέσια καλοκαιρινή, δροσερή σαλάτα, αλλά εδώ θα δούμε πως μπορούμε να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας και να το κάνουμε να λάμψει με τη βοήθεια του μαϊντανού και της ντομάτας.
Εκτός των άλλων, η μάσκα αυτή περιορίζει την ακμή, την έκκριση σμήγματος και την εμφάνιση των πανάδων στο δέρμα.

Υλικά
½ ματσάκι μαϊντανό

3 - 4 ώριμες μέτριες ντομάτα

3 κ. γ. ελαιόλαδο

4 - 5 κ. σ. ρύζι ή άνθος ορύζης ή νισεστέ

H μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει ανεξάρτητα από τις θερμίδες

Το να είναι κανείς σε θέση να μυρίζει το φαγητό πριν το καταναλώσει μπορεί να αυξήσει το βάρος του ανεξάρτητα από τις θερμίδες που λαμβάνει, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι επιστήμονες συνδέουν την αίσθηση της οσμής με το μεταβολισμό.
Η ενδιαφέρουσα μελέτη έγινε σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism, δείχνοντας ότι η απώλεια της όσφρησης μπορεί να συντελέσει στην απώλεια βάρους.
Το πρώτο ποντίκι είχε την αίσθηση της οσμής ενώ το κάτω την είχε χάσει.
“Η παχυσαρκία δεν είναι το απλό αποτέλεσμα των θερμίδων που καταναλώνουμε αλλά σχετίζεται επίσης με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιλαμβάνονται τις θερμίδες”, ανέφερε ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη, ο Andrew Dillin, καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας.
Και πρόσθεσε: “Εάν μπορέσουμε να επικυρώσουμε αυτό το αποτέλεσμα στον άνθρωπο, ίσως μπορούμε να κάνουμε πραγματικά ένα φάρμακο που δεν παρεμβαίνει μεν στη μυρωδιά αλλά εξακολουθεί να εμποδίζει το μεταβολικό κύκλωμα που συνδέεται με τη μυρωδιά”.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, τροποποίησαν γενετικά παχύσαρκα ποντίκια ώστε να χάσουν την αίσθηση της όσφρησης. Το αποτέλεσμα ήταν τα ποντίκια να χάσουν βάρος.
Το παράδοξο είναι ότι τα ποντίκια συνέχισαν να καταναλώνουν την ποσότητα τροφών με τα ποντίκια που διατηρούσαν την όσφρησή τους και τα οποία διπλασίασαν το βάρος τους.

Μπογδανος

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπογδανος
Το συγκεκριμενο τυπο τον θεωρω μεγαλο νουμερο. Με ενοχλει το στυλ, με ενοχλει η αγενεια του, με ενοχλει ο τροπος που κατευθυνει μια κουβεντα. Απο την αλλη σε πολλα-περισσοτερα απο οσο νομιζα- θεματα εχει σοβαρα επιχειρηματα σε αυτα που υποστηριζει. Απλα θελει προσπαθεια, τουλαχιστον στη τηλεοπτικη παρουσια του που λαικιζει, να τα κανει κατανοητα. Εκει ειναι και αυτο που ειπα ‘νουμερο’ γιατι αν ηταν σοβαρος, θα εκανε αναλογου τυπου εκπομπες και οχι πολιτικες της κυρα κατινας.
Παραθετω ομως την απαντηση του στην οποια και συμφωνω 100% και ειναι λες και διαβασε χτες το σχολιο μου για τη σχεση αριστερας και της τρομοκρατιας.
Αναχωρηση για παραλαβη παραγγελιας μετα απο 11 μηνες αναμονης. Θελω να πιστευω απο αυτα που εχω ηδη δει (2 επισκεψεις) οτι αξιζε το κοπο και η αναμονη και το αποτελεσμα. Επιστροφη Κυριακη-Δευτερα.
QUOTE
Αλήθεια τώρα; Ενοχλήθηκαν από το «πρώην σύντροφοι»; Να αρχίσουμε να μετράμε; Είναι πολλές δεκάδες τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργά στηρίξει κατηγορούμενους και καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες το τελευταίο κρούσμα. Δεκαπέντε νυν βουλευτές (αλφαβητικά οι υπογραφές: Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γεώργιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φιλης Νικόλαος και Ψυχογιός Γεώργιος) έσπευσαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για την Ηριάννα Β. Λ. (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή), υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη της ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη». Να σημειωθεί, ότι τον Λουκά Παπαδήμο, που ο Τσίπρας ακόμα δεν έχει επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό, η ΣΠΦ τον χτύπησε.

Πένθος: Όταν πεθαίνει αυτός που αγαπάμε

Time does not bring relief; you all have lied
Who told me time would ease me of my pain!
I miss him in the weeping of the rain
I want him at the shrinking of the tide.
Edna St. Vincent Millay
Ο θάνατος και η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι από τα πιο έντονα φορτισμένα γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου. Από τη μέρα που γεννιόμαστε γνωρίζουμε ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε και ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα φύγουν από τη ζωή. Αυτή όμως η πληροφορία ποτέ δεν μας προετοιμάζει για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό. Ο θάνατος είναι ένα αναμενόμενο γεγονός στο κύκλο ζωής του κάθε ανθρώπου, όμως ο τρόπος του θανάτου, η σχέση που είχαμε με το πρόσωπο που φεύγει, καθώς και οι δικές μας αντιλήψεις και προκαταλήψεις σχετικά με το θάνατο επηρεάζουν το πως θα βιώσουμε αυτή την απώλεια.

Λίγα λόγια για το θρήνο και το πένθος

Ο θρήνος είναι μια περίπλοκή διεργασία και σίγουρα δεν είναι αρρώστια. Δεν τον «ξεπερνάμε», ούτε «συνερχόμαστε» από το θρήνο, επιστρέφοντας σε ένα παλιό γνώριμο τρόπο ζωής. Παλιά οι συγγενείς και οι φίλοι, φρόντιζαν τον άρρωστο και ήταν εκεί τις τελευταίες του στιγμές. Πια τη φροντίδα αυτή την αναλαμβάνουν ειδικοί και ο χώρος είναι ένα νοσοκομείο. Ομοίως, ο πενθών συχνά βιώνει μόνος του τον θρήνο και οι τελετουργίες που αφορούν τον «αποχαιρετισμό» απλοποιούνται και δεν προσφέρουν καμία ανακούφιση και στερούνται νοήματος.
Ο θρήνος είναι μια μακροχρόνια δυναμική διεργασία με πολλές επιπτώσεις στη ζωή μας και χρειάζεται να τη σεβαστούμε και της δώσουμε χρόνο. Βιώνοντας όλες τις φάσεις του πένθους δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να προσαρμοστούμε στην απώλεια και να την «εντάξουμε» στη ζωή μας.
Συχνά μια απώλεια γίνεται η αφορμή να αναδυθούν παλιά θαμμένα τραύματα για απώλειες που δεν επεξεργαστήκαμε. Έντονα θαμμένα συναισθήματα που σχετίζονται με απώλειες, μπορεί να συνδέονται με μετέπειτα φοβίες και κρίσεις πανικού, καθώς και χρόνια κατάθλιψη.

Το Αφεντικό Τρελάθηκε: Οδηγίες για να μην τρελάνει και εσάς

Καθημερινά ακούω στις συνεδρίες, ανθρώπους να αφηγούνται συμπεριφορές συναδέλφων τους που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, αγγίζοντας τα όρια της παθολογίας: «είναι τρελός», «δεν πάει καλά», «έχει ψύχωση με τη δουλεία του», «έχει ξεφύγει, πρέπει ν ακούσει πως μιλάει και πως φέρεται»
Σε έρευνα που διεξήχθη για τους παράγοντες της προσωπικότητας και το στρες στον εργασιακό χώρο, περισσότερο από 80% του δείγματος απάντησε θετικά, ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που η συμπεριφορά του, τους προκαλεί σημαντικό άγχος και στρες.
Οι διαταραχές προσωπικότητας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από άλλες διαταραχές που εμπίπτουν στην ψυχοπαθολογία. Συχνά άνθρωποι με τέτοιου είδους διαταραχές, ζουν ανάμεσα μας, εργαζόμαστε μαζί τους και δυστυχώς καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο να συνυπάρχουμε.
Προβλήματα που δημιουργούνται στο εργασιακό περιβάλλον
Κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που δημιουργούνται στο εργασιακό περιβάλλον, είναι το έντονο στρες το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα ψυχοσωματικών συμπτωμάτων (πόνος στον αυχένα, στο στομάχι, ευερέθιστο έντερο, δυσκολία στον ύπνο εκζέματα κ.α). Επίσης, συνηθισμένο πρόβλημα είναι άτομα με διαταραχές προσωπικότητας να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, την οποία καταχρώνται εις βάρος των εργαζομένων τους. Η πίεση που μπορεί να αισθάνεται ένας εργαζόμενος είναι πολύ μεγάλη και συνήθως νιώθει ότι δεν καταλαβαίνει κανείς και δεν θα βρει ποτέ το δίκαιο του.
Τύποι Προσωπικότητας :

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΟ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ!


Η εκρηκτική Πανσέληνος του Ιουλίου, την Κυριακή στις 9 του μήνα, γίνεται στο ζώδιο του Αιγόκερο.

Ένα πολύ δυνατό μεταμορφωτικό φεγγάρι, με πολύ δυνατή ενέργεια, που φωτίζει την αποστολή σου και  ολοκληρώνει έναν κύκλο, με τα προηγούμενα εννέα βήματα για να φτάσεις στην κορυφή.

Η πανσέληνος του Ιουλίου στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, θα δώσει ώθηση για να γίνουμε όλα όσα μπορούμε και θέλουμε στον φυσικό κόσμο αλλά και στην πνευματική μας ζωή.

Η πανσέληνος αυτή θα φωτίσει τον δρόμο μας για να εξισορροπήσουν τα θέματα της οικογένειας με την επαγγελματική ζωή για να πετύχουμε τον σκοπό και το όραμα μας.

Ακολούθησες τα βήματα για την φώτιση;


Ήρθε η ώρα της μεγάλης πρόκλησης για να επιδιώξεις και να πετύχεις το ύψιστο δυναμικό σου.

Τόλμησε τον εσωτερικό μετασχηματισμό για να εκδηλώσεις όλες σου τις δυνατότητες.

Μελέτησε το Αρχέτυπο σου που έχεις στον οίκο του Αιγόκερο, στον 10ο  και άρχισε να αποκωδικοποιείς όλα όσα εμπεριέχει το ύψιστο δυναμικό σου.

Ένας από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα πολέμησε τυφλός. Ο Εύρυτος αρνήθηκε να επιστρέψει πίσω στην Σπάρτη και στάθηκε απέναντι στους Πέρσες στη μάχη των Θερμοπυλών




Το 480 π.Χ. ο Ξέρξης κατευθύνεται προς την Αθήνα με στρατό σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανδρών με σκοπό να την κατακτήσει. Ο βασιλιάς των Σπαρτιατών, Λεωνίδας, επιστρατεύει 300 επίλεκτους πολεμιστές και μαζί με άλλους 7000  Έλληνες βαδίζει προς το στενό των Θερμοπυλών, όπου σκοπεύουν να εμποδίσουν τον στρατό του Ξέρξη να διαβεί.
Δύο από αυτούς αρρωσταίνουν από οφθαλμία, μια σοβαρή φλεγμονή του ματιού, λίγες ημέρες πριν από την μάχη. Καθώς είναι ανήμποροι για σύγκρουση, ο Λεωνίδας τους διατάζει να επιστρέψουν στην Σπάρτη. Ο ένας, όμως, αποφασίζει να αναπαυθεί σε κοντινό στρατόπεδο, διότι σκοπεύει να πολεμήσει ακόμη και τυφλός. Το όνομά του ήταν Εύρυτος.

Ο Εύρυτος γεννήθηκε στην Σπάρτη. Ελάχιστα είναι γνωστά για εκείνον, ακόμη και το πότε ακριβώς γεννήθηκε.

Μεγάλωσε σύμφωνα με τα σπαρτιατικά έθιμα, εκπαιδεύτηκε από μικρός για μάχη και επιλέχτηκε από τον Λεωνίδα για να συμμετάσχει στην Μάχη των Θερμοπυλών κυρίως επειδή είχε ήδη γιο, που θα συνέχιζε το γένος του.

Συμβουλές για βελτίωση της κυκλοφορίας στα πόδια

legs


Τα πόδια αποτελούνται από έναν αριθμό φλεβών που μπορούν να παχύνουν και να σκληρύνουν με την πάροδο του χρόνου και όταν συμβεί αυτό ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κακής κυκλοφορίας.

Η κακή κυκλοφορία προκαλεί πόνο και κράμπες στα πόδια. Μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση, επειδή συσσωρεύεται πλάκα στις φλέβες και μπορεί να αποσπαστεί και να προκαλέσει έναν θρόμβο αίματος. Η προσπάθεια να βελτιωθεί η κυκλοφορία στα πόδια μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα και να αποτρέψει μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση.
Ζητήστε μια διάγνωση από το γιατρό σας
Η κακή κυκλοφορία στα πόδια μπορεί να προκληθεί από μια σειρά προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υψηλής χοληστερόλης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Για να μπορέσετε να βελτιώσετε την κακή κυκλοφορία στα πόδια σας, είναι σημαντικό πρωτίστως να καθοριστεί τι είναι αυτό που συμβάλλει στην κακή κυκλοφορία. Ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις, όπως εξέταση αίματος, τεστ κοπώσεως ή ακτινογραφία για να προσδιορίσει την αιτία και την έκταση της απόφραξης των αρτηριών σας. Μόλις ο γιατρός κάνει τη διάγνωση, μπορεί να συνταγογραφήσει συγκεκριμένες θεραπείες που είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την υποκείμενη κατάσταση.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής
Η επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, μειώνοντας τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Εάν καπνίζετε, σταματήστε το κάπνισμα. Αν είστε υπέρβαροι, πάρτε μέτρα για να πετύχετε ένα φυσιολογικό βάρος, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και πραγματοποιώντας τακτική άσκηση. Αν έχετε διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, περιορίστε την πρόσληψη νατρίου. Λάβετε επίσης μέτρα για να μειώσετε το άγχος σας με διαλογισμό ή με την ενασχόληση με κάποια δραστηριότητα που σας αρέσει. Αν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη ή κάποια άλλη πάθηση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη των αιμοφόρων αγγείων, προχωρήστε σε μια επαγγελματική εξέταση των ποδιών σας και κόψτε τα νύχια σας για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Ελευθερώσου… από τον Πόνο....!!!!

pain-free.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Δεν τον θυμάσαι, αλλά αυτός σε ξέρει καλά. Ήταν ο πρώτος που σε υποδέχτηκε στον κόσμο. Έστησε όλο το σκηνικό «γιορτής» του ερχομού σου. «Οι πόνοι της γέννας είναι ευλογία», διατείνεται η κάθε μητέρα. Άραγε το νεογέννητο βρέφος έχει την ίδια άποψη;
Για τους περισσότερους από εμάς, ο πόνος του ερχομού μας στον κόσμο δεν υπάρχει σαν ανάμνηση, αλλά ήταν εκεί. Πιστοποιήθηκε με το πρώτο κλάμα, με το μελανό από την πίεση κορμί, με το τρέμουλο από το κρύο… Όχι… εδώ το κλίμα δεν είναι εύκρατο!
Κι αφού σε υποδέχτηκε έτσι, «γιορτινά», άρχισε να σε εκπαιδεύει. Πάντα εκεί… δίπλα σου… σε κάθε ανήσυχη νύχτα που κοιλοπονούσες, σε κάθε «μη» που άκουγες, κάθε φορά που κάποιος εφιάλτης σε κατέκλυζε με φόβο, σε κάθε τιμωρία που στόχο είχε να σε κάνει «καλό παιδί», όταν έπεσες από το ποδήλατο, όταν μια παρέα πιτσιρικάδων σε άφησε έξω από το παιχνίδι, όταν πήρες το πρώτο «Β» στους βαθμούς σου, όταν δεν βρήκες ανταπόκριση στον παιδικό σου έρωτα, όταν οι εξετάσεις δεν πήγαν τόσο καλά όσο σου είπαν ότι θα έπρεπε, όταν δε βρήκες την ιδανική εργασία, όταν δε βρήκες την κατάλληλη σύντροφο, όταν τα παιδιά σου δεν ακολουθούν αυτά που εσύ πιστεύεις, όταν δοκίμασες να εκδηλώσεις την αλήθεια σου και σε απέρριψαν αυτοί των οποίων την αποδοχή έμαθες να επιζητείς.

Τρεις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στις αρθρώσεις

joint1

Οταν οι αρθρώσεις γίνουν δύσκαμπτες και διογκωθούν, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και με την παραμικρή κίνηση. Από το να πιάσει κανείς ένα στιλό μέχρι να πάει μια βόλτα το σκύλο του.

Εάν γνωρίζετε το συγκεκριμένο συναίσθημα, είστε πιθανώς ένας στους πέντε ενήλικες που πάσχετε από αρθρίτιδα. Κι ενώ δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανίσετε ολοκληρωτικά τον πόνο, μπορείτε ωστόσο να είστε σίγουροι πως ορισμένες τροφές, από αυτές που αποκαλούμε «αντιφλεγμονώδεις», όπως είναι για παράδειγμα το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τα λιπαρά ψάρια, μπορούν να σας βοηθήσουν.
Αντίστοιχα, όμως, υπάρχουν και εκείνες οι τροφές που μπορούν να σας βλάψουν. Αν, μάλιστα, καταναλώνετε σε καθημερινή βάση αυτές τις τροφές, μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες φλεγμονής.
Ντομάτες
Παρόλο που οι ντομάτες συνήθως θεωρούνται αντιφλεγμονώδεις, αυτοί που πάσχουν από συγκεκριμένο τύπο αρθρίτιδας που ονομάζεται ουρική αρθρίτιδα μπορεί να αισθάνονται μεγαλύτερο πόνο στις αρθρώσεις, καταναλώνοντας ντομάτες, όπως τουλάχιστον αναφέρει νέα έρευνα.
Οι ερευνητές εξέτασαν 2.051 άτομα που έχουν ουρική αρθρίτιδα, το 20% των οποίων ανέφερε την ντομάτα ως την τροφή που τούς προκάλεσε έξαρση του πόνου. Στη συνέχεια, ανέλυσαν δεδομένα από 12.720 άτομα που δεν είχαν ουρική αρθρίτιδα και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ντομάτας αύξησε τα επίπεδα ουρικού οξέος που βρέθηκε στο αίμα τους. Το υψηλό ουρικό οξύ είναι η κύρια υποκείμενη αιτία της ουρικής αρθρίτιδας. Δεν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τις ντομάτες σας; Οι ερευνητές λένε ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε, αρκεί απλά να τις περιορίσετε και να παίρνετε ευλαβικά το φάρμακο που σας έχει συστήσει ο γιατρός για να μειώσει το ουρικό οξύ.

4 προβλήματα υγείας για τα οποία προειδοποιεί το ξηρό δέρμα 4 προβλήματα υγείας για τα οποία προειδοποιεί το ξηρό δέρμα

dry

Το ξηρό δέρμα είναι συνήθως μια κατάσταση αβλαβής και εύκολα θεραπεύσιμη, από τη στιγμή που θυμάστε να χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση κάποια ενυδατική κρέμα.

Τι γίνεται, όμως, αν η επιδερμίδα παραμένει ξεφλουδισμένη ή αν προκαλείται κνησμός, ανεξάρτητα από το πόση ενυδατική κρέμα χρησιμοποιείτε;
Αν η κρέμα δεν σας ανακουφίσει και το δέρμα σας εξακολουθεί να παραμένει ξηρό και επιπρόσθετα αυτή η κατάσταση συνοδεύεται και από άλλα παράξενα συμπτώματα, που δεν εξηγούνται με τη λογική, τότε είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να υποδηλώνει το ξηρό δέρμα και ποια προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σοβαρά, μπορεί να κρύβει.
Διαβήτης
Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ο διαβήτης να επηρεάσει το δέρμα. Οταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι διαχρονικά υψηλά, το σώμα χάνει υγρά με ταχύτερο ρυθμό, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος. Ο διαβήτης μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητά σας να ιδρώνετε κανονικά, μειώνοντας την ποσότητα υγρασίας στο δέρμα. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, το ξηρό, σκασμένο δέρμα σας μπορεί να γίνει ευάλωτο στα βακτήρια που τρέφονται με γλυκόζη, αφήνοντάς σας επιρρεπή σε δυνητικά επικίνδυνες λοιμώξεις.
Φυσικά το ξηρό δέρμα από μόνο του σπάνια αποτελεί ένδειξη διαβήτη. Θα πρέπει να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως έντονη δίψα, μεγάλη ποσότητα ούρων και πείνα μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Η κόπωση και η θολή όραση είναι επίσης συχνά συμπτώματα. Ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει αν έχετε σάκχαρο με μια απλή εξέταση αίματος.

Εν όψη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω* Τετράγωνο στα Παρορμητικά*






6. 7. 2017


ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ

Το Βαρύ Πυροβολικό

της Αρσενικής Ενέργειας

κατακλίζει την Ατμόσφαιρα*

*

Ήλιος ~ Άρης στον Καρκίνο*

Πλούτωνας στον Αιγόκερω*

Ουρανός στον Κριό*

Δίας στον Ζυγό*

*

Βρες κάπου κάτι να διοχετεύσεις

όλη αυτήν την Ενέργεια*

Δεν ξέρω πως*

Ίσως να πας σε μια Ωραία Παράσταση

στο Θέατρο*

Ίσως να διαβάσεις τον Άμλετ*

Ίσως την Οδύσσεια*

Απάγγειλε δυνατά αποσπάσματα

από την Οδύσσεια στα Αρχαία*

Η Απάντηση βρίσκεται πάντα

στα Αρχαία Μυητικά Κείμενα*

Και μετά ίσως να πας στην Θάλασσα*

Ίσως κάπου στην Φύση*

Η Απάντηση βρίσκεται πάντα στην Φύση*

Πορτογάλοι


   Στις αρχές του 15ου αιώνα, η Πορτογαλία ήταν ένα φτωχό Βασίλειο στην άκρη του Κόσμου που αριθμούσε μόλις ένα εκατομμύριο κατοίκους. Χαρακτηριστικό της οικονομικής του κατάστασης, ήταν πως δεν υπήρχε χρυσός ούτε για να εκδοθούν χρυσά νομίσματα. Είχε καταφέρει όμως να γίνει μια υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη από το 1385, όταν απέκρουσε την εισβολή των Καστιλιάνων, περνώντας το επόμενο έτος στην αντεπίθεση. Το 1386, η Πορτογάλία σύναψε συμμαχία με την Αγγλία αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μια ακόμη εισβολή των Καστιλιάνων το 1398, συντρίβοντας τους. Αφού, το 1411, συμφωνήθηκε ειρήνη μεταξύ της Πορτογαλίας και της Καστίλλης με την Συνθήκη της Αϊγιόν, ο Βασιλιάς Ιωάννης ο Πρώτος της Πορτογαλίας, είχε πλέον επικεντρωθεί στο να βρει λύσεις για να αναπτύξει την οικονομία και το εμπόριο της χώρας του, σε μία εποχή όπου η Ευρώπη ακόμα προσπαθούσε να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της Μαύρης Πανώλης. Οι Πορτογάλοι όμως, είχαν να αντιμετωπίσουν και τις επιδρομές των Μαυριτανών πειρατών που δρούσαν στις ακτές της χώρας με τον αργό τότε Πορτογαλικό Στόλο να μην μπορεί να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Αυτή ήταν η αφορμή ώστε η Πορτογαλία, από μια φτωχή χώρα στην άκρη της Ευρώπης, να εξελιχθεί σε μια σπουδαία ναυτική δύναμη που θα πρωτοστατήσει στην Εποχή των Ανακαλύψεων και οι θαλασσοπόροι της θα φτάσουν μέχρι τα πέρατα του Κόσμου. 

   Στις 21 Αυγούστου του 1415, ο Πορτογαλικός Στόλος φτάνει αιφνιδιαστικά στις βόρειες ακτές του σημερινού Μαρόκου και με 45.000 οπλίτες καταλαμβάνει εύκολα την Μαυριτανική τότε, πόλη της Θέουτα. Η πρόφαση για αυτή την επίθεση, ήταν πως η Θέουτα ήταν το ορμητήριο των Μαυριτανών πειρατών. Οι πραγματικές αιτίες όμως ήταν πως οι Πορτογάλοι ήθελαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της πόλης καθώς εκεί έφταναν με καραβάνια τα πολύτιμα εμπορεύματα από την Αφρική και την Ασία, περιοχές που δεν ήταν προσβάσιμες στους Χριστιανούς εμπόρους λόγω της εξάπλωσης των Μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική. Αν και τελικά η κατάληψη της Θέουτα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στους Πορτογάλους διότι τα καραβάνια των Μουσουλμάνων σταμάτησαν να φτάνουν στην πόλη, οι Πορτογάλοι διατήρησαν την κατάκτηση τους για περαιτέρω εξερεύνηση της περιοχής. Στην Μάχη της Θεόυτα, πρωτοστάτησε και ο Πρίγκιπας Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος. Αντιλαμβανόμενος την δυσκολία των χερσαίων επιχειρήσεων για την κατάκτηση επιπλέον περιοχών στην Αφρική, και με τους Βενετούς και τους Γενουάτες να κυριαρχούν στο εμπόριο της Μεσογείου, έστρεψε το βλέμμα του προς τον Ωκεανό.  

Ο "Τέταρτος Δρόμος", Γ.Ι. Γκουρτζίεφ


Σύμφωνα με τον "Τέταρτο Δρόμο", του Γεώργιου Γκουρτζίεφ,   η μέθοδος αυτή αυτογνωσίας και "πνευματικής ολοκλήρωσης",  έρχεται  σε αντιδιαστολή με τους τρεις ήδη υπάρχοντες γνωστούς παραδοσιακούς δρόμους προς την πνευματική ολοκλήρωση, του φακίρη, του μοναχού και του γιόγκι. Σύμφωνα με το διαχωρισμό αυτό, ο δρόμος του φακίρη είναι ο δρόμος της πάλης με το υλικό σώμα. Ο άνθρωπος που εργάζεται με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αναπτύξει τη θέλησή του υποχρεώνοντας το σώμα του σε φοβερές ταλαιπωρίες, όμως οι άλλες δυο λειτουργίες του, το συναίσθημα και η σκέψη, παραμένουν υποανάπτυκτες. 

Ο δεύτερος δρόμος του μοναχού, είναι ο δρόμος της πίστης, του θρησκευτικού συναισθήματος και της θυσίας. Ο μοναχός επικεντρώνει την εργασία του στο συναίσθημα. Προσπαθεί, παλεύοντας σκληρά και για χρόνια με τον εαυτό του, να υποτάξει όλα του τα συναισθήματα σε ένα, στην πίστη, και έτσι να αναπτύξει μέσα του την πολυπόθητη ενότητα. Όμως και στην περίπτωση αυτή, οι δυο άλλες λειτουργίες, το σώμα και η σκέψη, δεν αναπτύσσονται. 

Ο τρίτος δρόμος είναι του γιόγκι. Είναι ο δρόμος της γνώσης, του νου. Ο άνθρωπος που βαδίζει αυτό το δρόμο αναπτύσσει το νου του στοχεύοντας στην πνευματική τελείωση, όμως το σώμα και τα συναισθήματά του δεν αναπτύσσονται. Μπορεί να φτάσει στο σημείο να ξέρει τα πάντα, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Για να αρχίσει να πράττει θα πρέπει να κυριαρχήσει πάνω στο σώμα και στα συναισθήματά του, και αυτό απαιτεί μια επιπλέον μακροχρόνια εργασία που είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να φέρει σε πέρας. Το ίδιο κατ' αντιστοιχία ισχύει και στους δυο προηγούμενους δρόμους. Πέρα από τις δυσκολίες αυτές και οι τρεις αυτοί δρόμοι απαιτούν για να τους ακολουθήσει κανείς, να αποσυρθεί από τη ζωή και να απαρνηθεί τα εγκόσμια. Ταυτόχρονα όμως, "οι δρόμοι είναι οι μόνες μέθοδοι που υπάρχουν για την ανάπτυξη των κρυμμένων δυνατοτήτων του ανθρώπου, και αυτό με τη σειρά του δείχνει πόσο δύσκολη και σπάνια είναι αυτή η ανάπτυξη". 

Μπροστά στην κατάσταση αυτή ο Γκουρτζίεφ επισημαίνει ότι η θέση του ανθρώπου που ζει στη σύγχρονη κοινωνία και που αναζητάει τη Γνώση, δεν θέλει όμως να απαρνηθεί τα εγκόσμια και βέβαια δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από τις διάφορες "αποκρυφιστικές και μυστικιστικές σχολές" του συρμού, θα ήταν πραγματικά απελπιστική αν δεν υπήρχε η δυνατότητα ενός Τέταρτου Δρόμου.

Σοφία, φιλοσοφία και αλήθεια…



Σοφία είναι όλα αυτά που έχουν «γίνει κτήμα σου» , από όλες τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχεις αποκτήσει. Η διαδικασία αυτή είναι συσσωρευτική συν το χρόνω, απαιτεί κατανόηση, και βίωση - ει δυνατόν -, της ανθρώπινης υπόστασης αλλά και συμπαντικών μυστικών.

Ο Πλάτωνας αναφέρει πως:  “.. η γνώση αυτή (η σοφία), δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί με λόγια όπως οι άλλες επιστήμες. Χρειάζεται μακρά μελέτη του θέματος και διάπλαση του εαυτού με αυτήν. Τότε, είναι σαν μία σπίθα να ξεπηδά και να ανάβει ένα φως που από εκεί και μετά είναι ικανό να αυτοσυντηρείται”.

Σύμφωνα με τον Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) :

“Η σοφία δεν έχει καμία αντιστοιχία με τις γνώσεις ενός ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, σοφία είναι όλα εκείνα που μένουν από τις γνώσεις κάποιου, όταν ο ίδιος αποποιείται όλα αυτά που έχει μάθει. Ξεκινάμε από ένα σταθμό που ονομάζεται άγνοια. Είναι ο σταθμός, στον οποίο μένουν όλοι εκείνοι που ούτε καν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν και, επομένως, δεν έχουν καμία ανάγκη να μάθουν. Αν κάποιος αποφασίσει να ανέβει στο τρένο, είναι επειδή κάποιος τού έχει απλώσει το χέρι.

Αν ανέβει στο τρένο και ακολουθήσει τον σωστό δρόμο, θα φτάσει στον τόπο των ερευνητών. Αν το κάνει καλά και δεν χάσει τον δρόμο του, θα φτάσει και στον επόμενο σταθμό. Τον σταθμό των δασκάλων. Κάποιοι από τους δασκάλους αποφασίζουν να διδάξουν, ενώ ορισμένοι θέλουν να μείνουν μόνοι με τις γνώσεις τους. Αν ένας δάσκαλος ζήσει πολλά πράγματα για πολλά χρόνια, ίσως καταφέρει να ανέβει ξανά στο τρένο για να φτάσει στον σταθμό της σοφίας, που είναι ο τελευταίος. Είναι ο τόπος όπου ζουν όλοι αυτοί που ούτε καν γνωρίζουν ότι γνωρίζουν.

Είναι αστείο, αλλά, αν ρωτήσεις έναν πραγματικά σοφό, θα σου απαντήσει «δεν γνωρίζω αν γνωρίζω», όπως ακριβώς θα σου απαντούσε ένας αδαής. Ίσως γι΄ αυτό σε αυτή την κοινωνία που ζούμε θεωρούμε αδαείς κάποιους σοφούς και κάποιους αδαείς τούς θεωρούμε σοφούς”.

«Τι είναι ασφαλέστερο να είσαι στην Ινδία; Αγελάδα ή γυναίκα;». Μια φωτογράφιση σοκ εκεί που η αγελάδα είναι πιο ιερή από τη γυναίκα



«Είναι ασφαλέστερο να είσαι αγελάδα ή γυναίκα στην Ινδία;»
Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε με το έργο του ο 23χρονος φωτογράφος Sujatro Ghosh.
Γυναίκες φόρεσαν μάσκες αγελάδας και φωτογραφήθηκαν, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της κακοποίησης και της αυξανόμενης βίας κατά των γυναικών.
Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στο Instagram έγιναν viral σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
«Με ενοχλεί που οι γυναίκες θεωρούνται λιγότερο σημαντικές από τις αγελάδες. Αφού μπορείς να προστατέψει το ζώο, γιατί να μην προστατέψεις τις γυναίκες;», ανέφερε ο φωτογράφος. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε τουριστικά σημεία, στους δρόμους, στα μέσα μεταφοράς ακόμη και σε σπίτια, γιατί όπως δήλωσε ο Sujatro Ghosh, «οι γυναίκες κινδυνεύουν παντού».
Στην Ινδία η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Η ποινή για την κακομεταχείριση της αγελάδας, μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια φυλάκισης.

Περπάτημα, το υπερφάρμακο. Καταπολεμά το γήρας, τη στυτική δυσλειτουργία, προλαμβάνει αμέτρητες παθήσεις



Το περπάτημα προσφέρει πολλαπλά οφέλη, καταπολεμά το γήρας και βελτιώνει την αναπνοή.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet», έδειξε ότι μισή ώρα περπάτημα την ημέρα, ελαχιστοποιεί κατά 11% την πιθανότητα καρδιοπάθειας.
Μειώνει την κακή χοληστερόλη και κρατάει τις αρτηρίες καθαρές, ενώ παράλληλα προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια.
Βελτιώνει την αναπνοήΤο περπάτημα βελτιώνει την αναπνοή, χωρίς να αλλάζει το σχήμα των πνευμόνων.
Στην πραγματικότητα, βοηθά το σώμα να κάνει καλύτερη χρήση του οξυγόνου που μπαίνει στους πνεύμονες.
Όσο περισσότερο γυμνάζεται κανείς, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η παροχή οξυγόνου στους μυς, γι’ αυτό και διευκολύνεται η αναπνοή.
Προλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργίαΗ αερόβια καθημερινή άσκηση, όπως το περπάτημα, προλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία, κυρίως σε μεσήλικες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας.
Το περπάτημα συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας περισσότερο αίμα σε όλο το σώμα, επομένως και στα γεννητικά όργανα.
Προφυλάσσει από τον καρκίνοΟποιαδήποτε μορφή άθλησης, προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.
Σε ασθενείς που έχουν ήδη προσβληθεί από την ασθένεια, συνιστώνται 5 λεπτά περπάτημα ημερησίως, με σκοπό τη γρηγορότερη ανάρρωσή τους.
Καταπολεμά το γήραςΈρευνες έδειξαν, ότι η άσκηση αποτοξινώνει τον οργανισμό, απομακρύνοντας από την επιδερμίδα διάφορα κατάλοιπα και ρύπους της ατμόσφαιρας, που συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων.
Οι μυς του δέρματος συσφίγγονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο υγιές και νεότερο.
Κάθε είδους άσκηση, όπως και το περπάτημα, ενισχύει τη δομή των οστών και παράλληλα προσφέρει ευεξία, λόγω της ενδορφίνης, δηλαδή της ορμόνης που εκκρίνεται όταν ανέβουν οι παλμοί και αποκαλείται ορμόνη της χαράς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα