Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά…

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά…

Έχει πολλά να σου διδάξει η αχαριστία. Στην αρχή, δεν την καταλαβαίνεις. Κάνει αισθητή την παρουσία της σιγά σιγά. Κινείται υποχθόνια και κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορείς να της αντισταθείς. Εξασθενεί τις άμυνες σου και παραλύει τις εσωτερικές σου δυνάμεις.

Σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Μπαίνει μέσα στο μυαλό σου και προσπαθεί να το κουμαντάρει με τις κατηγορίες που σου προσάπτει. Μπαίνει στη μάχη πάντα με την ίδια πρόταση.


Ότι και εάν κάνεις, δεν είναι αρκετό για τις απαιτήσεις της. Και εσύ σαν καλός Σαμαρείτης προσπαθείς όλο και περισσότερο χωρίς να ανταμείβονται οι προσπάθειες σου. Ο πόλεμος συνεχίζεται με το αγαπημένο της όπλο. Ξεκινά την επίθεση της με την υποτίμηση. Σε μειώνει με το παραμικρό σου λάθος. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να σου δείξει πόσο μικρός και ανήμπορος είσαι.

«Δεν έκανες και τίποτα. Όλα μόνος μου τα έκανα».

Έτσι σου μιλάει και γυρνάει το μυαλό σου ανάποδα. Προσπαθείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό καθώς σου λέει κατάμουτρα πως η παρουσία σου δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή της.

Ξεχνάει εκείνες τις νύχτες που καθόσουν ξάγρυπνος δίπλα της για να ακούσεις τα παραπονά της. Σβήνει από τη μνήμη της τα ξενύχτια που έριξες για να την κανείς χαρούμενη και να την αποφορτίσεις από το άγχος της. Παραβλέπει τις θυσίες σου αλλά θυμάται πάντα τις σκληρές σου κουβέντες και τα λάθη σου.

Αφιερωμένο σε όσους μας πλήγωσαν

Αφιερωμένο σε όσους μας πλήγωσαν

Φρόντιζε να μην κρατάς μέσα σου κακία για κανέναν. Δεν υπάρχει από αυτό, μεγαλύτερη σκλαβιά.

Θα περάσουν από τη ζωή σου άνθρωποι που θα σε πληγώσουν. Άνθρωποι που θα σε προδώσουν, άνθρωποι που θα σου κάνουνε κακό. Όπως και να πορεύεται κανείς, αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει.

Και θα θυμώσεις μαζί τους. Και θα οργιστείς. Και θα αντιδράσεις. Και θα κλάψεις. Και θα ξεσπάσεις. Και είναι αυτό όλο φυσιολογικό.


Έρχεται όμως κάποια στιγμή -δεν μπορεί θα το έχεις νιώσει- που η αρχική η φούντωση, η ένταση, περνάει. Καταλαγιάζει. Και είναι το σημείο αυτό που πρέπει να αποφασίσεις.

Να αποφασίσεις, αν θα κρατήσεις κακία μέσα σου. Να αποφασίσεις αν θα κρατήσεις μέσα σου θυμό. Ή, να αποφασίσεις αν θα συγχωρήσεις, αν θα προχωρήσεις λέγοντας στον εαυτό σου πως ‘’ ό,τι έγινε έγινε’’, πως ‘’ο χρόνος πίσω δεν γυρνά’’.

‘’Μα δεν είναι εύκολο’’, ίσως να μου πεις.

Είσαι παντού..Σε ψάχνω στο θρόισμα των φύλλων, στο κελάηδισμα των πουλιών, στα παιχνίδια του ήλιου με την θάλασσα, σε ψάχνω παντού..

Απεγνωσμένα προσπαθώ να βρω μια σκιά, να νιώσω μια διαφορετική αύρα για να πω πως είσαι εσύ.. Για να πω πως έχουν δίκιο όσοι λένε πως είσαι εδώ- πως μας βλέπεις..

Προσπαθώ να κάνω το φευγιό σου να μην πονάει τόσο, μα πως είναι δυνατόν;

Η απουσία σου είναι το ίδιο έντονη με την παρουσία σου..

Δεν ξέρω αν αυτός ο πόνος σταματήσει ποτέ, αν αυτό το γιατί απαντηθεί, αν πάψουν να υπάρχουν τα αν…

Αφροδίτη στον Σκορπιό και Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο* Θρέψε και Φρόντισε* Ο Πλανήτης είναι η Οικογένεια σου*2. 12. 2018
Σήμερα Κυριακή στις 19:00


η Αφροδίτη επιτέλους πέρασε ξανά


στον Σκορπιό,


κι έτσι σπάει το Πολεμικό Τετράγωνο στα Παρορμητικά


που λάμβανε Χώρα σχεδόν όλο τον Νοέμβριο


και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες*

Το Τετράγωνο αυτό στα Παρορμητικά,


δηλαδή:


Αφροδίτη σε Αναιρετικές Μοίρες του Ζυγού,


Ουρανός σε Αναιρετικές Μοίρες του Κριού,


Βόρειος Δεσμός σε Αναιρετικές του Καρκίνου,


Νότιος Δεσμός σε Αναιρετικές του Αιγόκερω*
Αυτό το Τετράγωνο, Σύγκρουσης


και Πολέμου,


Έντασης και Δυσκολίας


σε Ζώδια που Θεωρούνται Πολεμικά,


έφερε Αναιρέσεις και Τελειώματα


τα οποία ακόμα ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί*

Καθώς η Αφροδίτη είναι οι Σχέσεις


και η Αρμονία,


όσο βρισκόταν στις Τελευταίες Μοίρες του Ζυγού,


κάνοντας αντίθεση με Ουρανό


και όψεις Τετραγώνου


με τους Δεσμούς της Σελήνης,


έφερε Απότομα Καρμικά Τέλη,


και Δοκιμασίες σε Σχέσεις,


οι οποίες δεν μπορούσαν ούτε να βρουν


κάποιο κοινό τόπο συννενόησης,


αλλά ούτε και να ρέει τιποτα αρμονικά*

Όταν Έρχεται Η Σιωπή, Δεν Έχει Μείνει Τίποτα Να ΣώσειςΌταν έρχεται η σιωπή, δεν έχει μείνει τίποτα να σώσεις.
Η σιωπή μάτια μου, κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο!
Και δεν είναι σαν όλους τους άλλους θορύβους.
Αυτός είναι ο πιο εκκωφαντικός που θα ακούσεις ποτέ στη ζωή σου.
Τρυπάει χωρίς λύπηση, στο βάθος της καρδιάς!
Έχει το τέλειο σημάδι. Δεν αστοχεί ποτέ!
Και ο πόνος της, σε αφήνει χωρίς ανάσα.

Δεν είναι κατάρα η μοναξιά. Να την αγαπάς και μη στραβώνεις

Ο Blaise Pascal κάποτε είπε ότι «όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας πηγάζουν από την ανικανότητα του ανθρώπου να καθίσει ήσυχα σε ένα δωμάτιο μόνος του».

Δεν είναι κατάρα η μοναξιά. Να την αγαπάς και μη στραβώνεις

Η μοναξιά είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Όταν το έχεις στα χέρια σου μην παίζεις κορώνα ή γράμματα, σπαταλώντας την ώρα σου και αφήνοντας την τύχη σου στον αέρα.

Φρόντισε να βρεις την σωστή πλευρά, έτσι θα την επιλέξεις εσύ και δεν θα σε βρει εκείνη απροετοίμαστο.


Δεν είναι κατάρα φίλε μου η μοναξιά και μη στραβώνεις. Μη ξινίζεις τα μούτρα σου στο άκουσμα της, έχει αξία ανεκτίμητη η μοναξιά μη την αδικείς. Δοκιμασία είναι και μάλιστα για λίγους, οι πολλοί δεν την αντέχουν. Αλλά ξέρεις τι λένε, τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και οι πραγματικά δυνατοί είναι λίγοι.


Οι πολλοί διαλέγουν τις παρέες, τις μεγάλες παρέες. Αυτές που δεν ξέρεις ποιανού γνωστός είναι ο διπλανός σου και τι σχέση μπορεί να έχει με τον απέναντι, γιατί ούτε αυτόν τον έχεις ξαναδεί.

Αυτοί οι άνθρωποι περνάνε ώρες σε μεγάλα τραπέζια, σε σπίτια που δεν είναι δικά τους, με ανθρώπους που για να πάνε για τσιγάρα στο περίπτερο του κυρ Γιώργου στην γωνία θέλουν συνοδεία.

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

highway-of-death-iraq-9

Ένα από τα μεγάλα εγκλήματα που διέπραξε ο ένας από τους τέσσερις χειρότερους ερπετοειδείς που ενσαρκώθηκαν στον πλανήτη μας, προσφέροντας θυσία αίματος στον βρυκόλακα θεό του..
highway-of-death-iraq-10
Πριν από είκοσι οκτώ χρόνια, ο πριν από δύο ημέρες αποδημήσας στον αστερισμό του Κάνωπος, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος, διέπραξε μια από τις πιο βίαιες σφαγές στην ιστορία του πολέμου στο Ιράκ, κατά μήκος της Εθνικής Οδού 80, περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Κουβέιτ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα