Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

5 λόγοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι κουρασμένη ψυχολογικά



Λένε πως στη ζωή μας σκοντάφτουμε και σηκωνόμαστε μόνο για να ξανασκοντάψουμε και να συνεχίσει ο φαύλος κύκλος. Ποιες είναι οι φορές που έχουμε τα δίκια μας να νιώθουμε πλήρη εξάντληση από τα μεγάλα προβλήματα – τέρατα της καθημερινότητας;

  1. Η αιτία: Αρρωστημένη σχέση
Δεν μπορείς ούτε να φανταστείς πώς είναι να βρίσκεσαι μέσα σε μια αρρωστημένη σχέση εκτός κι αν το ζήσεις. Πολλαπλά αδιέξοδα ψυχολογικά, διλήμματα υπαρξιακά, απειλή της αυτοεκτίμησής σου, ζήλειες, καταπίεση – πρέπει να είσαι ατσάλι για να επιβιώσεις μέχρι να χωρίσεις.
  1. Η αιτία: Ανεργία ή Επαγγελματική Κρίση
Όταν ο βασικός μισθός φτάνει  μετά βίας τα 500 ευρώ, όταν οι σπουδές σου καταλήγουν στον κάδο ανακύκλωσης, όταν η απαίτησή σου να πληρωθείς αξιοπρεπώς μεταφράζεται σε μεγαλομανία, όταν η προϋπηρεσία σου γίνεται ένα φάντασμα χωρίς ισχύ, όταν κινδυνεύει να βρεθείς στον ωκεανό χωρίς σωσίβιο, βιώνεις την απόλυτη απελπισία. Προσπάθησε να μείνεις πιστός στις δυνάμεις σου μέχρι να σε αγκαλιάσει ένας αντάξιός σου επαγγελματικός χώρος.
  1. Η αιτία: Πάθηση
Μπροστά σε όλα τα προβλήματα της λίστας, αυτή η αιτία είναι η ισχυρότερη. Το μόνο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε γιατί δεν είμαστε θεοί, είναι η αρρώστια. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για όλους μας.

Εγώ δεν μπαίνω εκεί μέσα…


Αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως μνημεία ανθρώπινης δεξιοτεχνίας και κατασκευαστικής ικανότητας. Ολόκληρα 1.036 μέτρα σκαμμένα μέσα στο βουνό που δεσπόζει πάνω από το Πυθαγόρειο της Σάμου, γι’ αυτό και από το 1992 έχει περιληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε γύρω στα 550 π.Χ. για να υδρεύει, με ασφάλεια και υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, την αρχαία πόλη της Σάμου, δηλαδή το σημερινό Πυθαγόρειο. Αλλά θέλω να σας εξομολογηθώ ότι δεν μπαίνω εκεί μέσα με τίποτα στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα πάθω panic attack ή αλλιώς κρίση κλειστοφοβίας. Την έχω πάθει μια φορά στις πυραμίδες και δεν θέλω να το ξαναπάθω.
 Ευπαλίνειο Υδραγωγείο, Πυθαγόρειο, Σάμος,UNESCO, nikosonline.gr,
Λειτούργησε με επιτυχία για 1.100 χρόνια. Η μοναδικότητά του οφείλεται στο «αμφίστομο όρυγμά» του – έτσι το αναφέρει ο Ηρόδοτος – που λαξεύτηκε στον βράχο από δυο αρχαία συνεργεία, τα οποία ξεκίνησαν το ένα από τη βόρεια πλευρά και το άλλο από τη νότια και συναντήθηκαν στη μέση της διαδρομής. Είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που περιλαμβάνει, εκτός από το όρυγμα, δεξαμενή, προσαγωγό και υπόγειο αστικό αγωγό. 

ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΠΟΡΘΗΤΗΣ


Πεθαίνει το 1451 ο σουλτάνος Μουράτ Β', ο πατέρας του Φατίχ Μεχμέτ, κι αυτός, ο γιος κάθεται στο θρόνο της οθωμανίας. Αυτός που μετά από δύο χρόνια, το 1453, πατάει την βασιλεύουσα Πόλη, την πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Γι' αυτό πέρασε στην Ιστορία ως Πορθητής. Σουλτάνος ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής.
Ερώτημα. Μήπως το έργο θα είχε άλλη, εντελώς άλλη εξέλιξη, αν ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε παντρευτεί την μητριά του Πορθητή; Την Σέρβα Μάρα Μπράνκοβιτς, σύζυγο του σουλτάνου Μουράτ Β', πατέρα του Πορθητή.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος παντρεύτηκε δύο φορές. Κορίτσια από σπίτι και βέβαια οι γάμοι έγιναν μετά από επιλεκτικό προξενιό, προκειμένου να κρατιέται η εξουσιαστική του αυτοκράτορα. Πέθαναν κι οι δύο γυναίκες του, κόρες από αυλές, από οικογένειες ηγεμόνων, και έγινε πρόταση στην χήρα του σουλτάνου Μουράτ Β', την Μάρα, κόρη του ηγεμόνα της Σερβίας Μπράνκοβιτς. Η κυρία, όμως, αρνήθηκε από πρώην σύζυγος Οθωμανού αυτοκράτορα να... ξεπέσει, γίνει και σύζυγος βασιληά σε αυτοκρατορία που ήταν στα τελευταία της.
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που πέθανε σα σήμερα 3 Μαΐου το 1481, είχε μάνα μία Ελληνίδα σκλάβα με το οθωμανικό όνομα Χιούμα Χάτουν. Σ' αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση, ούτε από τους Τούρκους. Οι θεωρίες κι όχι μόνον συνωμοσίας επικεντρώνονται στο πως ψόφησε ο πολιορκητής της Κωνσταντινούπολης και στο αν πράγματι ήταν κρυφοχριστιανός. Εάν ήταν ή εάν έγινε χριστιανός στα τελευταία χρόνια της ένδοξης ζωής του.

Tροφές που διατηρούν την υγεία του εντέρου

gut

Κάθε φορά που τρώτε ένα γεύμα, σιτίζετε περίπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια που θεωρούν το έντερο και τα άλλα όργανά σας «σπίτι» τους. Αυτά επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή σας.

Την τελευταία δεκαετία μια πλειάδα από έρευνες και αναλύσεις έχουν εξηγήσει πώς τα μικρόβια που ζουν μέσα μας επηρεάζουν την υγεία μας, το βάρος ακόμα και τη διάθεσή μας. Εχουμε μάθει πως η εντερική χλωρίδα έχει αντίκτυπο στο πώς επεξεργαζόμαστε τις τροφές, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και διαδραματίζει ρόλο στη ρύθμιση της φλεγμονής.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια αυτά δεν είναι παθητικά μέσα στο πεπτικό σύστημα. Εχουν την ικανότητα να σπάνε τα υπολείμματα των τροφών και να τα μετατρέπουν σε χρησιμοποιήσιμες πηγές ενέργειες, να συνθέτουν βιταμίνες, να παραγκωνίζουν τα παθογόνα βακτήρια και να παράγουν μόρια που επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου. Περίπου 1.000 διαφορετικά βακτηριακά στελέχη κατοικούν στα έντερά μας και ο καθένας μας έχει το δικό του μοναδικό εντερικό «δακτυλικό αποτύπωμα» μικροβίων που αποτελείται από διαφορετικά είδη σε διαφορετικές αναλογίες. Πολλοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η κληρονομικότητα, το περιβάλλον, η ηλικία, ο τρόπος γέννησης (κολπική ή καισαρική τομή) μπορεί να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μικροβιώματός μας και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η διατροφή.
Πώς αυτό που τρώμε επηρεάζει το έντερό μας

Γιατί ο πονόδοντος «χτυπάει» περισσότερο τη νύχτα;

toothache

Ο πονόδοντος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που συνήθως είναι περισσότερο οδυνηρή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αυξημένη πίεση του αίματος στο κεφάλι όταν ξαπλώνετε.

Ενας επίμονος πονόδοντος προκαλεί απότομο πόνο σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα. Ο ύπνος σε υπερυψωμένη θέση μπορεί να μειώσει τον πονόδοντο στη διάρκεια της νύχτας.
Η τερηδόνα είναι η κύρια αιτία του πόνου των δοντιών. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την ουλίτιδα, την ιγμορίτιδα, τη μόλυνση των αυτιών και παρόμοιες συνθήκες, που οδηγούν σε φλεγμονή στην περιοχή γύρω από το στόμα και το σαγόνι.
Ενας πονόδοντος εμφανίζεται λόγω φλεγμονής του πολφού που είναι η μαλακή και ευαίσθητη ουσία που βρίσκεται στο εσωτερικό στρώμα του δοντιού. Περιέχει μαλακό, λεπτό ιστό, που αποτελείται από ευαίσθητα νεύρα και αιμοφόρα αγγεία.

Μπορεί να πέφτει έξω κοτζάμ Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και να κάνει λάθος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάνει λάθος ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών;

Μπορεί να πέφτει έξω κοτζάμ Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και να κάνει λάθος;

Και όμως, μας λέει πως έκανε! Εκεί που μας είχε πει ότι το Ελ Νίνιο τέλειωσε, τώρα λέει μάλλον όχι:
Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο συνδέεται με ξηρασίες και πλημμύρες, υπάρχουν πιθανότητες που κυμαίνονται μεταξύ του 50 και του 60% να εκδηλωθεί ξανά φέτος, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα, αναθεωρώντας την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από δύο μήνες.
“Οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον απώτερο ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό αυξήθηκαν στους 2,0° Κελσίου κατά μέσον όρο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, προκαλώντας πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις και εκτροπή των αληγών ανέμων από τα Νησιά Γκαλαπάγκος προς τις ακτές του Ισημερινού και του Περού”, ανέφερε ο ΠΜΟ σε μια ανακοίνωσή του.
Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε το φαινόμενο Ελ Νίνιο ήταν το 2015-2016. Το φαινόμενο έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την επιδείνωση των ξηρασιών στο Κέρας της Αφρικής, τη λεύκανση των κοραλλιογενών υφάλων, αλλά και την εξάπλωση του ιού Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, στη Λατινική Αμερική πριν από δύο χρόνια, υπενθυμίζει ο ΠΜΟ.
Η εκπρόσωπος του ΠΜΟ Κλέαρ Νούλες δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο φέτος.
Ο οργανισμός υπενθύμισε πως οι προβλέψεις που γίνονται πριν από τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά κανόνα έχουν μικρότερο βαθμό αξιοπιστίας.
Μόνο που ο ΟΗΕ είναι και τους 12 μήνες του χρόνου αναξιόπιστος! Οπότε ετοιμαζόμαστε όχι μόνο για νέα ακραία φαινόμενα, αλλά και για νέο γύρο Ζικομανίας – πρέπει να ζήσουν και οι φαρμακευτικές με τα εμβόλια!

Γελάει ο πλανήτης: Xιονοθύελλα στο Κολοράντο αναβάλει διαδήλωση για την “υπερθέρμανση του πλανήτη”!


A late spring snowstorm forces a climate change rally in Colorado to be postponed. (Spencer Platt/Getty Images)

Είναι 30 Απριλίου. Είναι μια μέρα πριν την Πρωτομαγιά. Ξέρετε, εκείνη τη “γιορτή” της Άνοιξης; Και στο Κολοράντο όχι απλά χιονίζει, αλλά επικρατούν ακραία φαινόμενα με χιονοθύελλα!

Ωστόσο οι “κλιματικοί ακτιβιστές” -αυτοί που συνήθως τα παίρνουν από τον Σόρος- είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν σε πορεία, ως μέρος των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν παγκοσμίως κατά του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρ της Κλιματικής Αλλαγής και… της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη!
Μόνο που ο “υπερθερμασμένος πλανήτης” την είδε αλλιώς και μέσα στην καρδιά της Άνοιξης έπεσε βαρύ το χιόνι με έντονους ανέμους.
Η πορεία είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής. Η πορεία ακυρώθηκε στο Κολοράντο, αλλά μια παρόμοια διαδήλωση στο Ντένβερ, τελικά έγινε αλλά… αντί για μαγιάτικα στεφάνια, οι διαδηλωτές έκαναν χιονάνθρωπο.
Oι εικόνες ενός χιονάνθρωπου σε παγκόσμιο ράλι για την υπερθέρμανση του πλανήτη έκανε γύρους στο Twitter. Το να διαδηλώνεις ανοιξιάτικα για την υπερθέρμανση και να έχει γίνει πάγος ο κώλος σου, είναι ένας άλλος τρόπος για να δηλώσεις πόσο ηλίθιος είσαι τελικά!

κρύο έγχυμα βοτάνου



όπως ήδη ξέρουμε τα εγχύματα είναι ο απλούστερος τρόπος λήψης ενός βοτάνου
και
για την παρασκευή του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αλλά και αποξηραμένα βότανα
αρκεί να θυμόμαστε ότι
-ένα μέρος αποξηραμένου βοτάνου ισούται με τρία μέρη φρέσκου
και
η διαφορά οφείλεται στη μεγαλύτερη ποσότητα νερού που περιέχει ένα φρέσκο βότανο...
έτσι
όταν μιά συνταγή αναφέρει μιά κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βότανο,μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τρεις κουταλιές της σούπας φρέσκο!!!
επίσης

Τα πιο μεγάλα «φύγε» τα είπαμε σε αυτούς που θέλαμε να μείνουν

Έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι, εγωιστές. Ποτέ δεν παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Έχουμε μάθει μία ζωή να ρίχνουμε ευθύνες χωρίς εμείς να αναλάβουμε καμία. Έχουμε συνηθίσει στο να κρίνουμε μόνο τους άλλους, χωρίς να κοιτάμε και λίγο τον εαυτό μας.


Όμως η κάθε διαφορά και η κάθε διαφωνία μας που προκύπτει, καθώς υπάρχουν δύο όψεις οι οποίες αντιπαραβάλλονται, μπορεί να λυθεί και να ξεπεραστεί. Αυτό όμως που δεν λύνεται είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος έχει μάθει μία ζωή να κατηγορεί, να ζητά ευθύνες χωρίς να δίνει. Έχει μάθει να είναι το επίκεντρο του κόσμου και δεν τον νοιάζει για το αν θα πληγώσει, αρκεί να μην πληγωθεί ο ίδιος. Έχει μάθει να παίρνει αλλά όταν έρχεται η ώρα να δώσει εκείνος πάντα βρίσκει λόγους για να αναχωρεί. Και κάπως έτσι σφάλμα στο σφάλμα​ όλες οι σχέσεις που έχει διαλύονται και μένει παρέα με το “φύγε” του. Αυτό που δεν το ξεστομίζει στην ουσία αλλά το δείχνει με τις πράξεις τους.
Αυτό όμως που είναι αδύνατον να συλλογιστεί κανείς είναι ότι τα πιο μεγάλα “φύγε” λέγονται σε ανθρώπους που αγαπάμε, σε ανθρώπους που είναι τόσο σημαντικοί για μας. Δεν έχει μέτρο πια αυτός ο εγωισμός; Μα τίποτα δεν λογαριάζει; Σαν βγαίνει από την καρδιά που είναι πληγωμένη παίρνει σβάρνα όλους, προκειμένου να δικαιωθούν τα τραύματά του.

Τα όνειρά σου αξίζει να τα ζεις στο σήμερα και στο τώρα!




Γράφει ο Nick Murdoch
Ποτέ σου δεν μίλησες!
Έπνιξες τον εαυτό σου σαν μια σταγόνα θλίψης στους ωκεανούς του κόσμου.
Έπνιξες τα κρίματα μιας σχέσης που τελείωσε.
Έπνιξες το ξέσπασμα της δουλείας σου που έχει κλείσει σαν θηλιά γύρω από τον λαιμό σου.
Έπνιξες όλο σου το είναι στα πρέπει των άλλων μα τα δικά σου θέλω ξεχάστηκαν.
Τα κρατάς όλα μέσα σου, είναι καλύτερα λες, και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως η ιδιοσυγκρασία σου είναι αυτή που θα βγάλει άλλη μια φορά το φίδι από την τρύπα αλλά ξέρεις πως κάνεις λάθος.
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να επαναφέρεις εφιάλτες του χθες στο σήμερα, στο δικό σου σήμερα, που το ζεις εδώ και τώρα!
Ζήσε το λοιπόν όπως του αξίζει, ζήσε το σήμερα με αλήθεια, όχι άλλα ψέματα, όχι άλλες εκπτώσεις.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ζωντανός ;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανάσανες και γέμισαν τα πνευμόνια από αέρα ελεύθερο;
Δεν ήξερες πως όλα όσα έπνιγες την μέρα ζητούν απαντήσεις με τον ερχομό της νύχτας;
Δεν είναι η ζωή σου παζάρι ανατολίτικο να πουλάς τα συναισθήματα σου όσο όσο.
Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και κοίταξε τον κόσμο, θα διαπιστώσεις πως σε κοιτάει και αυτός.
Κοίτα πέρα από τον ορίζοντα και πάρε ότι σου αξίζει και μην πνίγεις ό,τι σε κάνει άνθρωπο.

Στηρίζουμε Τσίπρα, απομονώνουμε Μητσοτάκη


Ησυχία, τάξη και ασφάλεια επικρατεί στη χώρα μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατορθώσει να περνάει τα Μνημόνια και οι πολίτες να χαίρονται.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως δεν υπάρχουν αντιδράσεις των Ελλήνων στα Μνημόνια που ψηφίζει ο ίδιος.
Αυτό είναι αλήθεια.
Τα Μνημόνια περνούν και οι Έλληνες βλέπουν Survivor.
Αν οι Έλληνες διαφωνούσαν, δεν θα έβλεπαν τηλεοπτικά σόου αλλά θα αντιδρούσαν. Θα έκαναν κάτι.
Αντιδράσεις υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητοτάκη και την παρέα του αλλά αυτό είναι λογικό, αφού ο Μητσοτάκης θα ήθελε να ψηφίζει αυτός τα Μνημόνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει όλα όσα θα έκαναν οι φιλελέδες της Νέας Δημοκρατίας -αν ήταν κυβέρνηση- και η κοινωνία είναι ήσυχη.
Αν πήγαινε να ψηφίσει ο Μητσοτάκης να μένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές, θα είχαμε πόλεμο.
Το περνάει ο Τσίπρας και του λένε και μπράβο.
Άρα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδανικός για να υπάρχει στη χώρα ηρεμία και σταθερότητα.

Λαός από τα Lidl


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -που θα διέγραφε τα Μνημόνια- υπογράφει νέα συμφωνία που οδηγεί στο τέταρτο Μνημόνιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έξαλλος που ο Τσίπρας του πήρε το δικό του Μνημόνιο.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος μνημονιακός πρωθυπουργός που υπογράφει δυο Μνημόνια.
Δηλαδή, το μόνο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι πως θα υπογράψει ο Τσίπρας το Μνημόνιο και όχι αυτός.


Εδώ είμαστε.


Τι ακριβώς κάνουν οι Έλληνες σήμερα;

Μου γράφουν κάποιοι αναγνώστες να μην ρίχνω ψυχολογικά τους Έλληνες αλλά να προσπαθώ να τους ανεβάζω.

Πλάκα μου κάνετε;

Παιδιά, οι Έλληνες είναι για τα μπάζα.

Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι Έλληνες ακόμα κλαψομoυνιάζουν με τους Τσίπρες και τους Μητσοτάκηδες.

Ακόμα περιμένουν σωτήρες οι Έλληνες.

Μιλάμε για ζώα.

Ποιος είναι ο «βαρόνος» της νύχτας που έπεσε νεκρός από μαφιόζικη επίθεση, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών. Η εντολή εξόντωσης δόθηκε μέσα από τη φυλακή;...


Πρωτοφανής ήταν ο τρόπος που διάλεξαν μέλη αντίπαλης μαφιόζικης συμμορίας για να εκτελέσουν τον 47χρονο «Νονό» του Πειραιά Β. Γ., έξω από σχολείο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του παιδιού του αλλά και άλλων παιδιών και γονέων.
Η μαφιόζικη εκτέλεση θα οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ των συμμοριών, αφού σε αυτή την περίπτωση παραβιάστηκαν ακόμα και οι άγραφοι κώδικες που ακολουθούν οι μαφιόζοι.
Ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 8 το πρωί όταν το παλιό πρωτοπαλίκαρο της ομάδας Καλαποθαράκου και «Νονός» της νύχτας στον Πειραιά, Β. Γ., άφηνε το παιδί του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, επί της οδού Σαλώνων.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα Ι.Χ. μάρκας Hyundai, στο οποίο επέβαιναν 3-4 κουκουλοφόροι… Δύο από αυτούς έβγαλαν δύο 9αρια πιστόλια από τα παράθυρα και με το αυτοκίνητό τους σχεδόν εν κινήσει, κυριολεκτικά γάζωσαν τον 47χρονο, σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του, αφού μόλις είχε αφήσει τον παιδί να πάει στο σχολείο.

Ὁ κόσμος μας ὅπως θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι …

Ὁ κόσμος μας ὅπως θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι ...

Φιλικός, ἀνθρώπινος, μὲ ὀμορφιά…
Μὲ ἀνθρώπους ποὺ θὰ μποροῦν νὰ δημιουργήσουν κοινωνίες…
Μὲ πρόσωπα ζωντανά, ποὺ νοιάζονται κι ἀγαποῦν τὴν ζῳή…
Ἔτσι θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι ὁ κόσμος μας.
Μὰ δὲν εἶναι, ἄν κι ἔχῃ ὅλα ἐκεῖνα τὰ στοιχεῖα-συστατικὰ γιὰ νὰ γίνῃ…
Διότι ἀνάμεσά μας ὑπάρχουν ἐκεῖνα τὰ ὑγειὴ κύτταρα ποὺ στοιχειοθετοῦν κοινωνία Ἀνθρώπων.

Μπουσκάλια: Η αγάπη δημιουργεί ένα «εμείς» χωρίς να καταστρέφει ένα «εγώ»

Η διατήρηση του ελέγχου σε μια σχέση φαίνεται να είναι κεφαλαιώδους σημασίας για ορισμένους. Με απίστευτο ζήλο, αναζητούν άτομα που, προκειμένου να μη χαλάσουν τη σχέση, επιτρέπουν στους εαυτούς τους να εξουσιάζονται. Στα άτομα αυτά η ανάγκη να διεκδικήσουν την αυτονομία τους παραχωρεί τη θέση της στην τακτική της ελάχιστης αντίστασης. Είτε είναι υπερβολικά ανασφαλή είτε απλώς πολύ αδύναμα, παραιτούνται από την ατομικότητά τους.
couple3
Η τραγωδία, εν προκειμένω, είναι ότι όσο περισσότερο επιτρέπουμε στους άλλους να μας εξουσιάζουν τόσο περισσότερο χάνουμε την επαφή με αυτό που είμαστε και με το τι έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε. Από τη στιγμή που θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας, ο δρόμος για να ξανακερδίσουμε την προσωπικότητά μας είναι στην καλύτερη περίπτωση ανηφορικός, ιδιαίτερα όταν έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι το ‘χει η μοίρα μας να υποτασσόμαστε στη θέληση των άλλων. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε κανέναν δε δίνεται η ζωή για να την παραχωρεί κατόπιν διαταγής. Και το να λέμε ότι το κάνουμε αυτό στο όνομα της αγάπης αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της λέξης.

Αρκάδες: Οι πρώτοι εποικιστές της Ιταλίας - Τί αναφέρουν οι αρχαίοι Ελληνικοί μύθοι





Σύμφωνα με την αρχαίους Ελληνικούς μύθους, οι Αρκάδες ήταν οι πρώτοι εποικιστές της Ιταλίας. Πάντα με βάση τους ίδιους μύθους, οι Αρκάδες αφού επικράτησαν στους αυτόχθονες, μπορούν να θεωρηθούν πρόγονοι των αρχαίων και των σύγχρονων Ιταλών.

Παράλληλα η ίδια μυθολογική ερμηνεία θέλει την Ιταλία και τους Ιταλούς να οφείλουν το όνομά τους στον Ιταλό, γόνο των αρχαίων Αρκάδων.

Αλλά ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικότερα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο νεότερος γιος του μυθικού βασιλέα Λυκάονα, γενάρχη των Αρκάδων βασιλέων, ήταν ο Οίνωτρος. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ήταν από τους πρώτους εποικιστές της Ρώμης. Λέγεται ότι γεννήθηκε δεκαεπτά γενιές πριν τον Τρωικό πόλεμο. Επειδή ο Οίνωτρος δυσαρεστήθηκε από τη Γή που του άφησε ο πατέρας του, αποφάσισε να φύγει από την Αρκαδία.
Ζήτησε λοιπόν χρήματα και άνδρες από τον μεγαλύτερο αδελφό του Νύκτιμο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Λυκάονα, και πέρασε με πλοία στην Ιταλία μαζί με τον αδελφό του Πευκέτιο. Εκεί βασίλεψε στη χώρα που την ονόμασε Οινωτρία και στο λαό του, τους Οινωτρούς Πελασγούς, που και αυτοί πήραν το όνομά του.
Ο Παυσανίας αναφέρει μάλιστα ότι η αποστολή του Οίνωτρου ήταν η πρώτη εποίκηση στην Ιταλία που έγινε από την αρχαία Ελλάδα:
«Ο Οίνωτρος πάλι, ο νεαρότερος γιός του Λυκάονος, ζήτησε από τον αδελφό του Νύκτιμο χρήματα και άνδρες και πέρασε με πλοία στην Ιταλία, έτσι η χώρα Οινωτρία ονομάστηκε από τον Οίνωτρο που ήταν βασιλιάς της. Αυτή η πρώτη αποστολή που έστειλαν από την Ελλάδα για την ίδρυση αποικίας και αν υπολογίσουμε με κάθε ακρίβεια θα φανή ότι ποτέ κανείς πριν από τον Οίνωτρο ούτε από τους βαρβάρους δεν έφυγε σε ξένη γή.»

Φθηνό και Κομψό: Οικονομικές Ιδέες για να Ανανεώσετε το Σαλόνι σας

Φθηνό και Κομψό: Οικονομικές Ιδέες για να Ανανεώσετε το Σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού. Είναι ο χώρος που διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε τα βράδια, βλέπουμε τηλεόραση, ακούμε μουσική και κάνουμε αμέτρητες δραστηριότητες καθημερινά.
Κάποιες φορές, όμως, βαριόμαστε να βλέπουμε τα ίδια κάθε μέρα και χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και ο λίγος χρόνος που απομένει στην καθημερινότητα, κάνουν δύσκολο το εγχείρημα της αλλαγής. Σε αυτή την περίπτωση οι μικρές και φθηνές αλλαγές είναι μια πολύ πρακτική λύση. Διαβάστε παρακάτω 7 τρόπους για να αλλάξετε το σαλόνι σας εύκολα και με ελάχιστα χρήματα.
«Ανακυκλώστε» τα αντικείμενα Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε καινούργια πράγματα για να κάνετε αλλαγές. Μπορείτε να «ανακυκλώσετε» τα ήδη υπάρχοντα, δηλαδή να μεταφέρετε πράγματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για παράδειγμα, το διακοσμητικό αντικείμενο που έχετε πάνω στο καλοριφέρ του υπνοδωματίου, μπορεί να έχει τελείως διαφορετική αίσθηση αν το βάλετε στο καθιστικό σας.
σαλόνι
«Ανακυκλώστε» τα αντικείμενα.
Βάλτε φυτά Ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος για να «ζωντανέψετε» το καθιστικό σας. Είναι οικονομικά και έχετε άπειρες επιλογές. Ακούγεται απλό, αλλά τα φυτά μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα χώρο δίνοντας χρώμα και νέο αέρα.

Σκόρδο για τα νύχια!



Οι γυναίκες στη Δομινικανή Δημοκρατία ορκίζονται ότι το σκόρδο κρατάει τα νύχια τους, σκληρά.

Τι κάνουν;
Τεμαχίζουν ένα φρέσκο ​​σκόρδο, το προσθέτουν στο μπουκαλάκι με το γυαλιστικό νυχιών τους και το αφήνουν για 7 έως 10 ημέρες. Το σκόρδο έχει τόσες πολλές ενισχυτικές ιδιότητες ενίσχυση και είναι και φυσικό αντιβακτηριακό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα