Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τα Ψεύτικα Τα Λόγια Τα Μεγάλα

Δεν έχω σπίτι, πίσω για να ΄ρθω
ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ,
δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.
Ακούω τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδάει τους πρώτους στίχους απ’ το «Μάνα μου Ελλάς», σε στίχους Γκάτσου και μουσική Ξαρχάκου. Είναι ένας αμανές, σαν αυτούς που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Οι τσέτες κι οι Νεότουρκοι του Κεμάλ έσφαζαν τους χριστιανούς, Αρμένηδες και Έλληνες. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρακολουθούσαν αμέτοχες. Εκείνες το προκάλεσαν, η αστάθεια κι ο πόλεμος τις κάνει πιο δυνατές. Μιλιούνια οι πρόσφυγες εγκατέλειπαν τις εστίες τους, το χώμα των προγόνων τους και πνίγονταν στο Αιγαίο, για να φτάσουν στη «Μάνα μου Ελλάς».
Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τ’ αρχαία σου στολίδια
και δε δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς,
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.
Στην Ελλάδα ήταν «τουρκόσποροι». Τις Σμυρνιές τις αποκαλούσαν επιτιμητικά «γλωσσούδες». Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είχαν αναγκαστεί ν’ αφήσουν πίσω περιουσίες και ζωές που οι παλαιοελλαδίτες δεν μπορούσαν να φανταστούν. Και βρέθηκαν κλεισμένοι στα λοιμοκαθαρτήρια. Ήταν οι ξένοι, οι άλλοι, οι κακομοίρηδες.
Κυνηγημένοι απ’ τους παλιούς τους γείτονες, περιφρονημένοι απ’ τους καινούριους. Η «Μάνα μου Ελλάς» δεν μπορούσε να συντηρήσει ούτε τους μόνιμους, τι θα ‘κανε με τους καινούριους;
Μα τότε που στη μοίρα μου μιλούσα
είχες ντυθεί τ’ αρχαία σου τα λούσα
και στο παζάρι με πήρες γύφτισσα μαϊμού
Ελλάδα Ελλάδα μάνα του καημού.
Μου ‘λεγε ένας Πόντιος, πώς βρέθηκαν οι γονείς του σ’ ένα σπιτάκι στην Καλαμαριά. Κι εκείνος να πουλάει πάγο, να κάνει ό,τι δουλειά μπορύσε να κάνει, απ’ τα δέκα, για να φάνε. Οι πρόσφυγες δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, έτσι όπως λέγεται. Όμως έδωσαν νέο αίμα στη μάνα του καημού.

Η ψυχή ταράζεται από το ατύχημα.


Όχι το ατύχημα δεν είναι στην διαδρομή της ψυχής πάντα. Όχι δεν είναι θέλημα Θεού να φύγουμε έτσι ξαφνικά από τη γη. Ναι είναι η κακιά η ώρα, ναι εκείνη τη στιγμή ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.
Ο πόνος όμως που βιώνει η ψυχή μέσα από ένα τέτοιο συμβάν είναι θεόρατος και δυσβάστακτος. Καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αντιλαμβάνεται ότι αυτό που έγινε δεν αποτρέπεται.


Η ψυχή θλίβεται και δεν έχει τη δυνατότητα να επανέλθει όλες τις φορές μέσα στο σώμα. Και έτσι ο πόνος της που είναι υποχρεωμένη να κάνει ένα ταξίδι φυγής πριν από την ώρα της, είναι τεράστιος. Και κάνει προσπάθειες η ψυχή να καταλάβει όλο αυτό που συμβαίνει.
Ενώ παράλληλα δεν της είναι εύκολο να δεχτεί τον πόνο που προκάλεσε στους ανθρώπους της.
Τραγικό λοιπόν είναι το συμβάν του ατυχήματος και για τις δύο μεριές τόσο για την ψυχή, όσο και για το περιβάλλον της. 

Είπαν για τον έρωτα …

Η αγάπη είναι μια λέξη, αυτό που μετράει είναι οι σχέσεις που υπονοεί αυτή η λέξη
Matrix Revolutions
Ένας δειλός είναι ανίκανος να νιώσει την αγάπη: είναι το πλεονέκτημα των γενναίων
Mohandas Gandhi
maxresdefault
Ένας άντρας ερωτεύεται με τα μάτια του, μια γυναίκα με τα αυτιά της
Woodrow Wyatt
Όλα τα άσχημα που είναι μέσα μας προέρχονται από το φόβο και όλα τα όμορφα από την αγάπη
Eleanor Farjeon
Όλα, καθετί που καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω μονάχα επειδή αγαπώ ~ Leo Tolstoy
Οι πληγές τις αγάπης μπορούν να γιατρευτούν μόνο από το χέρι που τις προκάλεσε (Amoris vulnus idem sanat, qui facit)
Syrus Publilius
Μια ουγκιά αγάπη αξίζει όσο μια λίβρα γνώσης
John Wesley

ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ





Οι άνθρωποι στην Γη δεν έχουν δική τους σκέψη αλλά ακολουθούν σαν τις αγέλες των ζώων τον αρχηγό τους, ο οποίος αν είναι ζώο σαν αυτούς θα τους οδηγήσει σε μια ζωώδη κατάσταση.

Σήμερα και μετά την αναλαμπή του Ελληνικού πολιτισμού τον οποίο διαδέχτηκε ο σκοταδισμός, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο απ'ότι γνώριζαν οι Έλληνες πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια.

Το μόνο που μάθαμε είναι πως να υποτασσόμαστε ως αγέλη ζώων αρκεί να έχουμε την τροφή μας δίχως νου και μέλλον.

Όλοι γίναμε πρόβατα και απλά ακολουθούμε τον τσομπάνη που μας κατευθύνει με τα πιόνια του τα σκυλιά, μέσα από τις θρησκείες τις επιστήμες τις κυβερνήσεις την εκπαίδευση τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου μαθαίνουμε από την στιγμή της γέννησης μας ότι αλήθεια είναι αυτή που επικρατεί στον χώρο που γεννηθήκαμε, (θεοκρατούμενο κράτος υλικός πολιτισμός και επιστήμη), και όποιος διαφωνεί φεύγει από το κοπάδι, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε το υποταγμένο κοπάδι, είτε να νιώσουμε σαν κατατρεγμένοι από την κοινωνία των "ζώων" διότι και αυτοί που αντιδρούν στο σύστημα του τσομπάνη πρέπει να ξεπεράσουν πολλούς φράχτες προστασίας του οικοδομήματος του, το οποίο οικοδόμημα στην ουσία είναι μία καλά οργανωμένη βιομηχανία υποδούλωσης ανθρώπινων ψυχών.

Τώρα θα με ρωτήσετε ποιος είναι ο τσομπάνης αφού όλα όσα μας διδάσκει το σύστημα είναι τα δικά του ψέματα.

Κακοσμία στόματος: Τρικ υγείας για να την εξαφανίσετε άμεσα

κακοσμία

Η κακοσμία στόματος είναι ένα συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους.
Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό είναι  η καταμάλωση συγκεκκριμένων τροφών που επιδεινωνουν την κακοσμία στόματος Το σκόρδο, ο καφές, τα κρεμμύδια και τα καυτερά φαγητά προκαλούν κακή αναπνοή αφού οι μυρωδιές  των τροφίμων αυτών εισχωρούν στο αίμα και κατευθύνονται αμέσως στους πνεύμονες, από όπου αποχωρούν, κάθε φορά που εκπνέετε.
Άλλες αιτίες που επιδεινώνουν το πρόβλημα αυτό είναι το κάπνισμα, οι μακροχρόνιες δίαιτες καθώς επίσης και η λήψη κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων που προκαλούν ξηρότητα στο στόμα ενισχύοντας τη δυσοσμία. για κάποια ασθένεια των ούλων.
Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε εδώ και τώρα την κακοσμία στόματος.
Οι επιστήμονες  της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας  συνιστούν σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό να υιοθετήσουν κάποιες συνήθειες μέσα στην καθημερινότητα τους ώστε να απαλλαγούν μια για πάντα από το πρόβλημα αυτό.

Γιατί ο χειμώνας είναι η χειρότερη περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα;

Το χειμώνα οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και ταυτόχρονα έχουν περιορισμένη ικανότητα να αποφεύγουν την αύξηση του βάρους τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ.
Γιατί ο χειμώνας είναι η χειρότερη περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα;
Η αλόγιστη κατανάλωση πλούσιων σε θερμίδες γευμάτων, γλυκών και ποτών κάθε εορταστική περίοδο και η αύξηση του βάρους που αυτή συνεπάγεται, αποτελεί για πολλούς αφορμή να αποφασίσουν την έναρξη κάποιας δίαιτας. Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που ενδίδουν σε πειρασμούς, “σπάνε” τη δίαιτα, για να την ξεκινήσουν και πάλι από … Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι μήνες να περνούν και τα κιλά να παραμένουν.
Για όλα όμως υπάρχει μια λογική εξήγηση. Όπως είναι γνωστό, το χειμώνα οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και ταυτόχρονα έχουν περιορισμένη ικανότητα να αποφεύγουν την αύξηση του βάρους τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται πλέον από μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ.
Η τάση αυτή φαίνεται να έχει τις ρίζες της στον προ-βιομηχανικό άνθρωπο, όταν η ανάγκη για διατήρηση του σωματικού λίπους ήταν πιο ισχυρή το χειμώνα, όταν το φαγητό ήταν λιγοστό ή ακόμη παλαιότερα όταν η ανεύρεσή του ήταν δυσχερέστερη. Αυτό ενδεχομένως να αποτελεί μια πειστική εξήγηση γιατί μας αρέσει να τρώμε τόσο πολύ όταν κάνει κρύο και γιατί οι αποφάσεις να ξεκινήσουμε δίαιτα τον χειμώνα συνήθως αποτυγχάνουν.
Όμως, παρόλο που στο παρελθόν τα παραπανίσια κιλά δεν αποτελούσαν απειλή για την υγεία του ανθρώπου, λόγω της αυξημένης δραστηριότητας που είχε, στην εποχή μας μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση πλήθους νόσων, δυνητικά απειλητικών ακόμα και για τη ζωή.

Να γιατί οι Ευρωπαίοι έντρομοι κλείνουν τις Πύλες τους, αφήνοντας τους Έλληνες να φυλάνε Θερμοπύλες. Γιατί ΜΟΝΟΝ αυτοί μπορούν…

Ο Ίναχος ήταν βασιλιάς του Άργους… ανάμεσα στους γιους του ήταν ο Αγήνωρ και ο Πελασγός, πατέρας του θρυλικού Λυκάονα, γενάρχη των Αόρατων Πολεμιστών, των Φυλάκων.
Ο Αγήνωρ έφυγε Ανατολικά και έγινε βασιλιάς της Φοινίκης… κάπου εκεί, στην σημερινή Συρία και τον σημερινό Λίβανο.
Είχε 3 γιους, τον Κάδμο, τον Φοίνικα και τον Κίλικα και μια κόρη… την Ευρώπη.
Ο Δίας, θεός των Ελλήνων, άρα θεός πανανθρώπινος, άρπαξε την Ευρώπη και την έφερε στην… Ευρώπη. Τότε ο Αγήνωρ πρόσταξε τους γιους του να αναζητήσουν την αδελφή τους Δυτικά και να μην γυρίσουν αν δεν την βρουν.
Ποτέ δεν την βρήκαν…
ακόμη την ψάχνουν.
Και αν αναλογιστούμε την σχέση της Κιλικίας, της Λυκίας και των Λύκων με την Έχιδνα και τον… Σατανά Σεθ, μπορούν οι πιο μυημένοι να καταλάβουν το ΓΙΑΤΙ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα