Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Paule Bowles: Πόσες φορές ακόμα θα δεις μια πανσέληνο να ανατέλλει;

Paule Bowles: Πόσες φορές ακόμα θα δεις μια πανσέληνο να ανατέλλει;
Ο θάνατος βρίσκεται πάντα καθοδόν, αλλά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσει μοιάζει να αφαιρεί κάτι από το πεπερασμένο της ζωής.
Είναι τούτη η φρικτή ακρίβεια που μισούμε τόσο πολύ.
Λόγω άγνοιας όμως, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν ένα ανεξάντλητο πηγάδι.
Ωστόσο τα πάντα συμβαίνουν μονάχα για έναν περιορισμένο αριθμό φορών, και πολύ μικρό αριθμό, στ’ αλήθεια.
Πόσες φορές ακόμα θα θυμηθείς ένα συγκεκριμένο απόγευμα από τα παιδικά σου χρόνια, ένα απόγευμα που είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένο με την ύπαρξή σου, που δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό;

Ξάνθη: Φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό αναστάτωσαν τους κατοίκους



Παράξενα φωτεινά αντικείμενα να πετούν σε γραμμικό σχηματισμό, πάνω από τον ουρανό της Ξάνθης, αντίκρισαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι της πόλης.
Οι πολίτες άρχισαν να φωτογραφίζουν και να καταγραφούν σε βίντεο το θέαμα ενώ στη συνέχεια έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ζητήσουν εξηγήσεις.

Τα φωτεινά αντικείμενα που αντίκρισαν, όπως προκύπτει, δεν ήταν ούτε εξωγήινοι ούτε UFO, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν.

5 λόγοι που χρειαζόμαστε συναισθηματικά ευφυείς ηγέτες σε περιόδους κρίσης

5-reasons-we-need-emotionally-intelligent-leaders-in-times-of-crisi

Σε περιόδους κρίσης, ιδιαίτερα απροσδόκητων, εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να υπερ-αντιδρούμε. Είμαστε “καλωδιωμένοι” με αυτόν τον τρόπο. Προγραμματίστηκε στον πρωτόγονο εγκέφαλό μας από την εποχή που ζούσαμε σε σπηλιές. Σε περιόδους κρίσης και φόβου, όπως αυτές που βιώνουμε τώρα με τον ιό, προσβλέπουμε στους ηγέτες μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε για να μας δώσουν καθοδήγηση, ελπίδα και υποστήριξη. Ενώ οι ηγέτες μας δεν θα έχουν όλες τις απαντήσεις, έχουμε τις προσδοκίες ότι θα βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους βοηθήσουν, να παρέχουν ηθική υποστήριξη και κατεύθυνση και να ρίξουν φως για να μας βοηθήσουν να βρούμε το δρόμο μας για ένα καλύτερο μέρος. Ψάχνουμε για κάποιον που να εμπιστευόμαστε για να μας κινούν προς το καλύτερο. Αυτό απαιτεί έναν ηγέτη που να έχει ένα επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης για να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να μας βοηθήσει στη διαχείριση των δικών μας για το καλύτερο καλό όλων μας.
Και τα πέντε στοιχεία ενδεικτικά της συναισθηματικής ευφυΐας κάθε ολοκληρωμένου και έτοιμου για μία τέτοια κρίση ηγέτη:

1. Ενσυναίσθηση

Το εν λόγω κείμενο κάνει επίκληση στη Μάγια Αγγέλου και στα λόγια της: “Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν πράγματα που κάνετε ή που λέτε, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους κάνατε να νιώσουν”.
Ένας ηγέτης, λοιπόν, σε μία δύσκολη στιγμή, θα κριθεί κυρίως για το πώς έκανε τον λαό του να νιώσει, ίσως περισσότερο και από αυτά που είπε ή έκανε. Μπορεί να χρησιμοποιεί ωραία γλώσσα και σωστές λέξεις, τις οποίες βέβαια έχει έτοιμες και διαβάζει μπροστά του, ωστόσο, σε περιόδους κρίσης, οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να αισθανθούν πως απέναντί τους έχουν έναν αυθεντικό πολιτικό. Να βλέπουν έναν ηγέτη ειλικρινή και αυθεντικό, που δείχνει ότι πραγματικά νοιάζει για τον λαό.

2. Αυτογνωσία

Οι ηγέτες θα πρέπει να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, πρώτα όμως θα πρέπει να τα γνωρίζουν. Να ξέρουν τι αισθάνονται, ποια συναισθήματα είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν και να τα ελέγχουν πριν εκφραστούν δημόσια. Εν συνεχεία, θα πρέπει να ελέγχουν τον φόβο τους και κυρίως να ελέγχουν το αίσθημα αποφυγής ευθυνών που προκαλεί μία κρίση. Να μην μεταθέτουν ευθύνες, να μην κατηγορούν άλλους, να μπορούν να παλέψουν τα εσωτερικά τους συναισθήματα και να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη, καθοδηγώντας τη χώρα τους.

Όταν ο Ηρακλής έφτασε στον Άδη, τον είδαν οι ψυχές των νεκρών και σκόρπισαν τρομαγμένες (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, Γενική Εποπτεία: Ι. Θ. ΚΑΚΡΙΔΗΣ)



Ο Κάτω Κόσμος, το βασίλειο του Πλούτωνα και της Περσεφόνης, ήταν ένας τόπος απέραντος, κρύος και σκοτεινός. Οι σκιές των ανθρώπων που πέθαιναν και έφταναν εδώ κάτω με το πλοιάριο του Χάρωνα από την Αχερουσία Λίμνη, άφηναν κάθε ελπίδα πίσω τους πως θα ανέβουν πάλι στη γη. Έτσι ήταν η μοίρα τους. Και για να μην τολμήσει ποτέ κανένας να φύγει, ο βασιλιάς του Άδη είχε βάλει φύλακα στην πόρτα ένα τρομαχτικό σκυλί, τον Κέρβερο. Τον είχε γεννήσει η Έχιδνα από τον Τυφώνα, όπως και τα αδέρφια του: τον Όρθο, τη Λερναία ‘Υδρα και τη Χίμαιρα. Το σκυλί αυτό είχε πενήντα κεφάλια. Τα τρία μπροστά ήταν σκυλίσια και τα άλλα πάνω στη ράχη του ήταν κεφάλια διάφορων ζώων. Η ουρά του κατέληγε στο κεφάλι ενός φαρμακερού φιδιού. Με έναν τέτοιο τρομερό φύλακα κανένας δεν μπορούσε να μπει ή να φύγει από τον ‘Αδη χωρίς την άδεια του Πλούτωνα.

Αυτό το θεριό θέλησε τώρα να δει μπροστά του ο Ευρυσθέας και έστειλε τον Ηρακλή να του το φέρει. Αυτή τη φορά έπρεπε εντελώς μόνος του να επιχειρήσει το ακατόρθωτο: να κατεβεί ζωντανός στον Κάτω Κόσμο και να ξαναγυρίσει πίσω φέρνοντας δεμένον το φύλακα του Άδη.
Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και τώρα του παραστάθηκαν οι θεοί. Ο Δίας, ο πατέρας του, έστειλε τον Ερμή και την Αθηνά να τον συνοδέψουν, μόνο για να τον βοηθήσουν και να τον συμβουλέψουν στις δύσκολες στιγμές.
Στον Κάτω Κόσμο μπορούσε να πάει κανείς από πολλά μέρη. Ο Ηρακλής όμως πήγε και μπήκε από την είσοδο που ήταν στο ακρωτήριο Ταίναρο, στη Λακωνική. Στο ακρωτήρι βρισκόταν ένας ναός του Ποσειδώνα και κάτω από αυτόν μια σπηλιά. Σ’ αυτή τη σπηλιά κατέβηκε ο Ηρακλής και έφτασε στη θάλασσα κάτω από τη γη. Στην παραλία περίμενε ο Χάρωνας που με το μικρό του πλοιάριο περνούσε τις Ψυχές αντίπερα στο βασίλειο των νεκρών. Όταν είδε τον Ηρακλή και άκουσε πως θέλει να τον πάει απέναντι, αρνήθηκε. Ο Ηρακλής όμως άρπαξε το κουπί και απείλησε να τον χτυπήσει, οπότε ο Χάρωνας αναγκαστικά δέχτηκε και τον πέρασε απέναντι.

Πίστεψε σε σένα και βούτα μέσα σου για να βρεις την δύναμή σου…


Είτε το ξέρεις είτε όχι σημασία έχει ότι η δύναμη είναι μέσα σου και ήρθες σε αυτόν τον κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες…

Όταν λες: δεν είμαι, δεν έχω, δεν κατέχω απλώς περιορίζεις τον εαυτό σου. Δίνεις την εξουσία αποκλειστικά στο μυαλό σου να επιλέξει τι μπορεί και τι δεν μπορεί, βασισμένο σε αυτά που ήδη ξέρει και έχει τοποθετήσει μέσα στα κουτάκια του. Περιορίζεσαι στο μυαλό και δεν ανοίγεσαι στο Πνεύμα που είναι άπειρο, ανεξάντλητο και απεριόριστο…

Η σοφία υπάρχει μέσα σου και σίγουρα δεν βρίσκεται στο κεφάλι σου… Δεν είναι μυαλωμένη… Βρίσκεται στην κοιλιά σου, στο σημείο εκείνο όπου συνδέεσαι με την ύπαρξη και την ζωή και περιμένει να την ανακαλύψεις, να συνδεθείς μαζί της ώστε να διαφεντέψεις τον κόσμο σου…


Μην περιμένεις από τους άλλους και μην τους παραχωρείς την δύναμή σου πιστεύοντας ότι μπορούν να σε πληγώσουν. Μην παραχωρείς την δύναμή σου σε καμία γυναίκα. Σε κανέναν άντρα. Γιατί αυτό κάνεις όταν πιστεύεις ότι κάποια/ος μπορεί να σε πληγώσει. Ο μόνος που μπορεί να σε πληγώσει είσαι εσύ ο ίδιος όταν υποκύπτεις σε φοβικές και μυαλωμένες συμπεριφορές… 

Πληγώνεσαι καθημερινά όσο κλείνεις την καρδιά σου νομίζοντας ότι την προστατεύεις… Όσο της στερείς τις ανάσες της… όσο δεν την αφήνεις να δοκιμάζεται σε αχαρτογράφητες περιοχές…

Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ...

BENJAMIN FULFORD 27/4/2020

Ηπτώση της Βαβυλώνιας σκλαβιάς χρέους στις ΗΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μία κρίσιμη μάζα της τάξης του 30% των Αμερικανών δεν πληρώνουν δάνεια αυτοκινήτων, σπουδαστικά δάνεια, ενοίκια, υποθήκες, εταιρικά δάνεια κ.λπ. Αυτό καθιστά την κατάσταση ως μαθηματική βεβαιότητα πως το σύστημα Βαβυλώνιας σκλαβιάς χρέους έχει χρεοκοπήσει και καταρρέει.
Το γεγονός πως το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αρχίσει να μοιράζει χρήματα – όχι πιστοποιητικά χρέους – απ΄ευθείας στους πολίτες είναι άλλη μία ένδειξη πως το καθεστώς της σκλαβιάς χρέους τελειώνει.
Επίσης έγινε ένα τεράστιο ξήλωμα των παιδόφιλων. Οι πηγές από το Πεντάγωνο αναφέρουν:
“Φαίνεται πως η τελευταία παρτίδα αδρενοχρώμης ενδέχεται να νοθευτεί με έναν δραστικό κορονοϊό ώστε να σκοτώσει τους αιμοδιψείς καμπαλιστές που πίνουν αυτή την ουσία, ενώ η πηγή, δηλαδή τα διακινούμενα παιδιά που βασανίζονται ή εκτρέφονται για το σκοπό αυτό, έχουν απελευθερωθεί από τα τούνελ.”
Για εσάς που δε μπορείτε ακόμη να το χωνέψετε, οι ΗΠΑ καταλήφθηκαν από μία ομάδα σατανιστών οι οποίοι, μεταξύ άλλων, βασάνιζαν παιδιά για να εξάγουν έναν τύπο αδρεναλίνης με ιδιαίτερες ιδιότητες, γνωστή ως αδρενοχρώμη.
Ορίστε τι έχει να πει γι’ αυτό ο Μαρκ Τσούκερμπεργκ (Ροκφέλερ):
“Αν και πολλοί από το ανθρώπινο είδος βιώνουν ευχαρίστηση και εσωτερική πληρότητα με το να συμμετέχουν και να παρατηρούν σεξουαλική συνουσία, εγώ κάποιες φορές το βρίσκω δύσκολο να παρακολουθώ την επακόλουθη αφαίρεση της αδρενοχρώμης από τους μικρότερους συμμετέχοντες όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η πρόσληψη της αδρενοχρώμης, ωστόσο, η πιο ευχάριστη ανθρώπινη δραστηριότητα στην οποία έχω μέχρι τώρα συμμετάσχει.”

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Οι νοερές εικόνες οι συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν το σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί κάτι υλικό και θα γίνει πραγματικότητα. Η ένταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης ή μιας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της. Από την άλλη, κάνοντας επανειλημμένως τις ίδιες σκέψεις, στερεώνουμε τις συνδέσεις, που ακολουθούν στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου μας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να «σπάσουμε» αυτή τη σύνδεση των νεύρων και να εγκαταστήσουμε μια καινούργια σύνδεση. Με αυτή την αλλαγή στις σκέψεις μας και την ειλικρινή πίστη ότι θα γίνουμε αυτό που περιγράφουν οι εν λόγω νέες σκέψεις, επέρχεται και μια αλλαγή.

Πως μπορούμε όμως να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν; Εδώ είναι το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι. 

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας. Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν. 

Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. 

Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους. Άρα στόχος μας είναι να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε την κριτική, ή να απαντούμε σε κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό, τη δημιουργία. 

Η ΖΩΗ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ, ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΩΡΑ, ΤΡΑΛΑΛΑΛΑ

Η Θεωρία της Μάθησης του Pavlov - PsychologyNow.gr

Χθες βγήκα Β6, (καλά γαμάτο, τρελαίνομαι να ονομάζω πλέον τις κινήσεις της ζωής μου με αριθμούς, είναι απόλυτα ηδονικό) και ξαφνικά νόμιζα πως κάτι δεν είχα ακούσει από τα cyborg της ενημέρωσης... Σκέφθηκα να δεις που βγήκαμε από το lockdown (κοινώς δημοκρατική έκφραση του γνωστού γύψου) και δεν πήρα χαμπάρι. Κόσμος άνετος να πηγαίνει βόλτα, αυτοκίνητα αυξημένη κυκλοφορία, στο πάρκο λιάζονταν ανέμελοι, παρέες από 3-4 άτομα που περπάταγαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Γύρισα σπίτι και έψαξα αμέσως στον παγκόσμιο ιστό της αράχνης να δω μήπως είχε ξεφύγει καμιά μύγα ενημέρωσης.. τίποτα, Αύριο λέει, θα κάνει διάγγελμα (ψοφάω....) ο Κούλης και στη συνέχεια το επιτελείο των στρατηγών των συμμαχικών δυνάμεων, θα μας πει αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούμε να σκάσουμε μύτη από τους υπονόμους.

Α.. σκέφτηκα , ήταν μια γενική πρόβα που κάναμε, ένα τσεκάρισμα να δούμε θα γυρίσουμε όλοι άρρωστοι ή είχε ρεπό χθες ο ιος? Στο μυαλό μου ήρθαν σκηνές από το μέλλον. Αυτός ο ιος όπως λένε θα κρατήσει καλά, και μόνο αν βρούμε το εμβόλιο θα πούμε πως ο κίνδυνος πέρασε. Μέχρι τότε όπως έχετε καταλάβει όλα θα πηγαίνουν νουμεράδα. Θα βγαίνουμε, θα γίνεται τσεκ, πόσοι αρρώστησαν, πόσοι αποδήμησαν στους ουρανούς? Αν είναι λίγοι, εντάξει προχωράμε, αν αυξάνονται πάλι τα κεφάλια μέσα.

Για να είμαστε όμως ακόμα πιο σίγουροι, εννοείται πως συγκεκριμένα μέτρα ήρθαν για να μείνουν.. γατάκια!! Π.χ απεργίες, διαμαρτυρίες πέραν των 10 ατόμων, Πολυτεχνεία επέτειοι, αγανακτισμένοι σε πλατείες, κινήματα για Μακεδονίες κλπ κλπ, όπως καταλαβαίνετε μόνο on line ή συζήτηση στο σπίτι, ή αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα με κρεμάλες και ελικόπτερα εικονικής πραγματικότητας.

Dr Bruce Lipton: Οι σκέψεις σας επιδρούν στα κύτταρά σας



O Δρ Bruce Lipton είναι μοριακός βιολόγος, έχει διατελέσει καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Στάνφορντ και είναι συγγραφέας 11 βιβλίων. Το βιβλίο του “Η Βιολογία της Πεποίθησης” βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία επιστήμης το 2006. Ο Δρ Lipton έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 επιστημονικά άρθρα για τη σχέση του νου με το σώμα. Η Εναλλακτική Δράση επικοινώνησε μαζί του και παρακάτω σας παραθέτουμε τις  απαντήσεις του. Η συνέντευξη έγινε μέσω Skype.
Συνέντευξη/Επιμέλεια συνέντευξης: Κατερίνα Τσιτούρα, Μωυσής Σεργιάννης

– Έχετε πει πως «η γλώσσα κατασκευάστηκε για να κρύβει τα συναισθήματα». Πιστεύετε πως η λογική έχει παραγκωνίσει την ικανότητα του ατόμου να «διαβάζει» την ενέργεια των γύρω του και, αν ναι, πώς μπορούμε να ενισχύσουμε αυτή μας την ικανότητα, απολαμβάνοντας ποιοτικότερες διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το εξής, ότι υπάρχουν δύο τρόποι επικοινωνίας. Η γλώσσα είναι ένας τρόπος που έχουμε αναπτύξει ως άνθρωποι αλλά πολύ πριν αναπτυχθεί η γλώσσα, οι οργανισμοί μπορούσαν επίσης να επικοινωνούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, τα βακτήρια επικοινωνούν, τα φυτά επικοινωνούν.
Υπάρχει λοιπόν ο δεύτερος τρόπος επικοινωνίας ο οποίος είναι ενεργειακός. Είναι η επικοινωνία των δονήσεων και των συχνοτήτων. Αυτή η επικοινωνία έχει μια πολύ απλή αρχή που λέει το εξής: Όταν δύο όμοιες ενέργειες ενώνονται, τότε, αθροίζονται και δημιουργούν ένα ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ενεργειακή παρεμβολή. Ωστόσο, υπάρχουν δύο είδη παρεμβολών. Το ένα είδος ονομάζεται εποικοδομητική παρεμβολή και το άλλο αποικοδομητική παρεμβολή.
Η εποικοδομητική παρεμβολή συμβαίνει όταν δύο όμοιες ενέργειες συναντιούνται και προστίθενται δημιουργώντας ένα πιο πυκνό, ανώτερο και μεγαλύτερο ενεργειακό πεδίο. Οι άνθρωποι το αποκαλούμε στην καθομιλουμένη ως «καλές δονήσεις». Και αυτό το βιώνουμε διαρκώς, κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πληροφορία. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Πάτε σε ένα κατάστημα παπουτσιών και βλέπετε 20 ζευγάρια που σας κάνουν στο μέγεθος και κυμαίνονται στο κόστος που μπορείτε να πληρώσετε. Ωστόσο, τελικά, θα επιλέξετε μόνο ένα ζευγάρι. Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε εκείνο το συγκεκριμένο παπούτσι; Πιθανότατα, το γεγονός ότι όταν φανταζόσασταν τον εαυτό σας να τα φοράει, αισθανόσασταν ένα θετικό συναίσθημα. Και όποιο παπούτσι σας δημιουργήσει το ισχυρότερο θετικό συναίσθημα, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το επιλέξετε.

Κοροναϊός: Πού οφείλονται τα διαφορετικά συμπτώματα των ασθενών


Κορονοϊός: Πού οφείλονται τα διαφορετικά συμπτώματα των ασθενών ...

To λόγο για τον οποίο οι ασθενείς με Covid-19 εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα μεταξύ τους, υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Βρετανικού Κολεγίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή, Τιμ Σπέκτορ, η εκτίμησή τους αυτή, οφείλεται στα στοιχεία που συνέλεξαν μέσω μιας βρετανικής εφαρμογής, του Covid-19 Symptom Tracker, την οποία έθεσαν σε λειτουργία τον Μάρτιο.
Η μελέτη των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους, τούς οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές ανάμεσα στα συμπτώματα των ασθενών με Covid-19, δηλαδή αν κάποιος θα αρρωστήσει σοβαρά και κάποιος θα έχει πιο ήπια συμπτωματολογία, δεν οφείλεται μόνο στην ευπάθεια ή τα τυχόν υποκείμενα νοσήματά τους, αλλά στο διαφορετικό γενετικό τους υπόβαθρο.
Πέρα από τη συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου που ήθελε να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, οι επιστήμονες ζήτησαν ειδικά από χιλιάδες διδύμους να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να καταγράψουν αν έχουν συμπτώματα και πόσο σοβαρά.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής μάθησης), αναλύθηκαν τα δεδομένα από περίπου 2.600 διδύμους, σε σύγκριση με τα δεδομένα από περίπου δύο εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής από τον γενικό πληθυσμό, πολλοί εκ των οποίων είχαν κάνει ήδη τεστ για τον κοροναϊό.
Βασικός στόχος ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο οι ταυτόσημοι δίδυμοι (που έχουν 100% κοινό DNA) και οι μη ταυτόσημοι (με κοινό DNA κατά 50%) εμφανίζουν ομοιότητες στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους.

Μεγάλο σχολείο ή ζωή, ατελείωτο.



Το σχολείο της ζωής
Μεγάλο σχολείο ή ζωή, ατελείωτο. Μαθήματα πολλά χωρίς απολυτήρια και διπλώματα. Στα εύκολα, στα δύσκολα – παρουσίες, απουσίες.
Μαθήματα που δώσαμε και περάσαμε. Και άλλα τόσα όπου κοπήκαμε. Του ιδεαλισμού και της ακαμψίας των πρώτων τάξεων και της ωριμότητας και συγκαταβατικότητα των τελευταίων.
Απροειδοποίητα που αιφνιδιάζουν και προγραμματισμένα που σε αγχώνουν πολύ καιρό. Το πώς αντιδράμε, επηρεάζει την εξέλιξή μας. Το πώς βλέπουμε και αξιολογούμε τις δοκιμασίες, καθορίζει την προσωπικότητά μας, την χτίζει. Το πώς επιλέγουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, δείχνει την πίστη και την αποφασιστικότητα μας. Και η έλλειψη λαθών μερικές φορές κρύβει παγίδες στον δρόμο της γνώσης.

Περίεργο ουράνιο φαινόμενο πάνω από το όρος Βέρμιο, το 1957…

Περίεργο ουράνιο φαινόμενο πάνω από το όρος Βέρμιο, το 1957…

Στις 18 Οκτωβρίου του 1957, ένα περίεργο ουράνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε πάνω από το όρος Βέρμιο, σύμφωνα με τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου, που σήμερα πλέον ονομάζεται Κομνηνά Κοζάνης.
Κατά τις απογευματινές ώρες εκείνης της ημέρας, εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από το βουνό μια παράξενη λευκή γραμμή, η οποία παρέμεινε ορατή στο ουράνιο στερέωμα για περίπου δώδεκα λεπτά και δε συνδεόταν με τη διέλευση κάποιου αεροσκάφους.
Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο είχε εντυπωσιάσει τους κατοίκους της περιοχής και πριν από οκτώ χρόνια. Μάλιστα, η ανεξήγητη αυτή ολόλευκη γραμμή είχε γίνει αντιληπτή και από κατοίκους πολλών χωριών του Νομού Ημαθίας.

Οι δυνατοί άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να κάνουν θόρυβο

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, έρημοι, μετανάστες στην ίδια τους τη πόλη. Αιχμάλωτοι από τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν αψηφώντας οποιονδήποτε και αν βρίσκεται μπροστά τους. Θλιμμένοι, άκεφοι, που περπατούν με το κεφάλι τους ψηλά, υποδεικνύοντας πάντα το καλύτερό τους εαυτό.


Είναι εκείνοι οι ταπεινοί, οι ατόφιοι, οι γεμάτοι αλήθεια, που κάνουν το πόνο τους χαμόγελο και προχωρούν. Αυτοί που δε φοβούνται τη βροχή αλλά χορεύουν μαζί της, ακολουθώντας το ρυθμό της. Δε μπορεί θα τους έχετε προσέξει και σεις.
Είναι αυτοί που δε μιλούν πολύ, οι δυνατοί, οι αθόρυβοι, με τα καθαρά μάτια και την όμορφη ψυχή. Αυτοί που φορούν τη καλημέρα τους στο στόμα και τη χαρίζουν απλόχερα δεξιά και αριστερά, περιμένοντας απλά ένα νεύμα του κεφαλιού για να προχωρήσουν στον επόμενο!

Η Ξενοφώντος “Ανάβασις”, το “θάλαττα θάλαττα” και το «μαινόμενον μέλι»



Γράφει ο Γεώργιος Λ. Μαντρατζής, Δικηγόρος
Ο στρατός του Κύρου ήταν περίπου 12.000 άνδρες, κυρίως Έλληνες μισθοφόροι, προερχόμενοι από διάφορα μέρη του Ελληνικού χώρου.
Ο στρατός του μεγαλύτερου αδελφού του, του Αρταξέρξη, στόν οποίο ο πατέρας τους, ο Δαρείος, είχε αναθέσει την βασιλεία, που αποτελούσε τον κρατικό περσικό στρατό, ήταν 139.000 άνδρες.
Στην συμπλοκή των δύο στρατών, κοντά στα Κούναξα, αρχηγός του στρατού του Κύρου ήταν ο Κλέαρχος ο Λακεδαιμόνιος και του στρατού του Αρταξέρξη ο Τεισαφέρνης.
Ο Ξενοφών ακολουθούσε ως δημοσιογράφος, που σκοπό είχε να περιγράψη την σύγκρουση των στρατών των δύο αδελφών.
Κατά την αρχή της συμπλοκής, τη στιγμή της σφοδρής μάχης, ο υπασπιστής του Αρταξέρξη, εκμεταλλεύθηκε το κενό που άφησαν οι στρατιώτες και φάνηκε ο Κύρος «τον άνδρα ορώ και ίετο επ’ αυτού» και ορμώντας απειλητικά, έκοψε το δεξιό χέρι του Κύρου και αμέσως μετά, τη στιγμή που, από ατυχή σύμπτωση, χάνοντας την ισορροπία του, γονάτισε ο Κύρος, ο υπασπιστής του Αρταξέρξη έκοψε και το κεφάλι του Κύρου.
Επακολούθησε ταραχή και σύγχυση.
Το δεξιό κέρας του Αρταξέρξη, ετράπη σε φυγή.

Ο εγωισμός του ιού και ο δικός μας


Τάκης Θεοδωρόπουλος

Ο κορωνοϊός μάς φέρθηκε εγωιστικά. Οχι μόνο διεκδίκησε και πέτυχε την αποκλειστικότητα του ενδιαφέροντός μας για πάνω από τρεις μήνες έως σήμερα, αλλά μας υποχρέωσε να αλλάξουμε και τρόπο ζωής. Πριν στερηθούμε τη φασαρία της Ανάστασης, είχαμε στερηθεί το καθημερινό σουλάτσο, είτε ποδαράτο είτε καθιστικό, ρουφώντας το φρέντο με το καλαμάκι μέχρι να κρουσταλλιάσει ο αφρός του. Το βέβαιο είναι ότι μας ανάγκασε να συγκεντρωθούμε στη συμπεριφορά του και στην περιφορά του από σώμα σε σώμα. Δεν θυμάμαι άλλοτε να είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στην ανάγνωση κειμένου. Και μη μου πείτε για την κρίση, διότι τότε ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και όλοι μαζί ήμασταν θυμωμένοι. Ούτε να θυμώσουμε δεν μας άφησε ο εγωιστής ο κορωνοϊός. Και το χειρότερο, μας ανάγκασε να πειθαρχήσουμε, να κάνουμε αυτό που σιχαινόμαστε περισσότερο, τόσο, που φτάνουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτιόμαστε αν το πρόσωπο που βλέπουμε είναι το δικό μας. Με δύο τρόπους μάς χτύπησε ο κορωνοϊός. Πρώτον, μας ανάγκασε να συγκεντρωθούμε, να ακούμε κάθε απόγευμα στις έξι τις εκθέσεις του κ. Τσιόδρα, και, δεύτερον, μας ανάγκασε να πειθαρχήσουμε.

Σε πείσμα των προβλέψεων, τα καταφέραμε. Οπως το καλοκαίρι εκείνο του 2004 που καταφέραμε δύο θριάμβους εναντίον του ίδιου μας του εαυτού. Και Euro κερδίσαμε και Ολυμπιακούς οργανώσαμε. Την άνοιξη του 2020 συγκεντρωθήκαμε, πειθαρχήσαμε και τον αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό. Ο εγωισμός του ταπεινώθηκε από αυτούς που κανείς δεν το περίμενε. Ποιος ο λόγος να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι; Και ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες περί απόστασης; Εξάλλου, η παράδοση ορίζει ότι σε εμάς όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν με μια συναυλία. Και τη συναυλία την έκανε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι αν την άκουγα έξω από το παράθυρό μου, θα κουκουλωνόμουνα, όμως αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Θα μου πείτε, έχει και η επιστροφή στην κανονικότητα τις λακκούβες της.

Να γίνει υποχρεωτική και η χρήση αποσμητικού εκτός από τις μάσκες λένε οι επιβάτες λεωφορείων και μετρό

Να γίνει υποχρεωτική και η χρήση αποσμητικού εκτός από τις μάσκες λένε οι επιβάτες λεωφορείων και μετρό

Να γίνει υποχρεωτική και η χρήση αποσμητικού εκτός από τις μάσκες ζητάνε χιλιάδες Έλληνες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, χιλιάδες πολίτες που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στην πολύ μεγαλύτερη επιδημία μη χρήσης αποσμητικού στα ΜΜΜ, θεωρούν ότι είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον κορωνοϊό, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην όσφρηση τους.
Μάλιστα, ζητούν να παραμένουν στο λεωφορείο οι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ που ψεκάζουν τα λεωφορεία με απολυμαντικό, και να ψεκάζουν τους παραβάτες με AXE όταν εντοπίσουν κρούσμα.

ΜΕΤΡΑ

Κυριολεκτικά μιλάμε πλέον για «μέτρα» καθ ότι με τη μεζούρα θα βγουμε τα διποδα κατοικιδια από τα σπίτια που έχουν πλέον «φουσκώσει» από βρισίδια και αγανάκτηση αλλά και όρεξη για κεράτωμα.
«Μέτρα» λοιπόν αποστάσεων. Με τις μεζούρες στη κωλότσεπη και τη μάσκα στη μούρη.Τί, τζάμπα τα στήσαμε τα εργοστάσια;
Ανακοινώθηκαν λοιπόν,σταδιακα: Ατομικά πλέξιγκλασ-«τηλεφωνικοί θάλαμοι» για ατομική χρήση κατα την κυκλοφορία με τα πόδια. Την εν λόγω «πανοπλία» θα την αφήνουμε σε ειδικούς χώρους όταν πρόκειται να επιβιβαστούμε σε μεσα μεταφοράς, όπου θα αντιστοιχούν ενα λεωφορείο ανα  τρία άτομα.
«πάρτε Ι.Χ» συστήνουν για μεγαλύτερη ασφάλεια. Να μη κονομήσουν  οι εισαγωγείς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες; Πάνω από όλα το περιβάλλον και τα μάτια μας τα οποία θα τσούξουν από το καυσαέριο. Οι μυριάδες που πέθαναν και θα πεθάνουν από αυτό-ή και το κάπνισμα-δεν λογιζονται καθ ότι πεθάινουν αργά και άρα προλαβάινουν «καλώς εχόντων των πραγμάτων» να φορολογηθούν για μερικές δεκαετίες. Μετά,μπορείς ελεύθερα να ψοφίσεις. Ακόμα και από κάποιο «κοβιντ».
Προγραμματίζεται ήδη-με απευθείας ανάθεση φυσικα- η αγορά 500.000 λεωφορείων και τρόλεϊ. Το metro θα ενισχυθεί με 200.000 βαγόνια. Το πρώτο βαγόνι του κάθε συρμού θα βρίσκεται στον Πειραιά και το τελευταίο στην Πλακεντία. Ετσι δεν θα χρειάζεται να μετακινείται το ίδιο και άρα θα έχουμε και οικονομία στο ρεύμα.

Γίνε στο παιδί σου έμπνευση, όχι φόβος

ψυχολογία παιδιού
Όταν λέμε πως ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση μας εμπνέει, προσωπικά για μένα σημαίνει πρόοδος. Πρόοδος στη δουλειά, στις σχέσεις με τους γύρω μου, στη σχέση με τον εαυτό μου. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα αποτελεί έμπνευση, διότι μου ξυπνά ιδέες και συναισθήματα που με οδηγούν στην εξέλιξη και μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω την καλύτερη πτυχή του εαυτού μου.

Η πρόοδος και η έμπνευση έρχονται αθόρυβα

Σίγουρα πάντως αυτό δε γίνεται με βίαιο και απειλητικό τρόπο, αλλά με τρόπο ήρεμο και σχεδόν αθόρυβο. Η πρόοδος και η έμπνευση έρχονται αθόρυβα, αλλά η δύναμη είναι τόσο μεγάλη που δρα σαν καταλύτης στη ζωή σου και μπορεί να ανατρέψει όλα όσα γνώριζες. Απλά κοιτάς μία εικόνα που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και σου γεννά ανάγκες, κοιτάς τη φύση και θέλεις να την πιάσεις, να τη ζωγραφίσεις με διάφορα χρώματα και λέξεις, όπως αγάπη, έρωτας, φροντίδα, υπάρχω. Ο καθένας φυσικά μπορεί να δώσει στην έμπνευση όποιο όνομα επιθυμεί, αυτό σημαίνει ακολουθία και συνειδητοποίηση του βαθύτερου σκοπού της ζωής του.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκέφτονται και τα παιδιά, αλλά δεν ξέρουν πώς να το εκφράσουν, δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ένας άνθρωπος στη ζωή τους ή ένα τυχαίο γεγονός τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν. Τι θα μπορούσε για τα παιδιά να αποτελεί έμπνευση; Έμπνευση μπορεί να είναι οι γονείς και η αγάπη τους, ένα πολύ ωραίο βιβλίο, ο ήρωας ενός βιβλίου, η δασκάλα τους, ο καθηγητής τους, οι επιτυχίες του παππού και της γιαγιάς, τα λουλούδια, τα χρώματα, ο,τιδήποτε τους περιβάλλει και το θεωρούν δημιουργικό.
Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα οδηγούν στη δημιουργία και την επιτυχία, επειδή βρήκαν το σκοπό τους, επειδή βρήκαν το λόγο να το κάνουν, επειδή με λίγα λόγια το αγάπησαν. Χωρίς φωνές, χωρίς απειλές, χωρίς τιμωρίες, χωρίς βία.

Ο φόβος της καλλιτεχνικής φύσης

Αλήθεια, το έχετε σκεφτεί ποτέ αυτό; Έχετε ρωτήσει το παιδί σας τι είναι αυτό που το οδήγησε να αγαπήσει για παράδειγμα το ποδόσφαιρο, την κιθάρα, τη ζωγραφική, το μπαλέτο, το διάβασμα; Τι έχει φανταστεί με αυτή την ασχολία; Πώς έχει δει τον εαυτό του μέσα από όλο αυτό; Ζωγραφίζει, δηλαδή, καλά για δύο χρόνια ή φαντάζεται τον εαυτό του πετυχημένο και διάσημο ζωγράφο απλά ντρέπεται να σας το εκφράσει; Αν έχετε μπει σε αυτή τη διαδικασία να το ρωτήσετε μπράβο σας, γιατί θα ξέρετε και τις εστίες έμπνευσης.
Ο λόγος που ειπώθηκαν όλα αυτά είναι για να εξηγήσουμε πως τίποτα δεν κάνουμε σωστά στη ζωή μας αν δεν το θέλουμε, αν δεν το συνειδητοποιήσουμε. Δε θα πετύχουμε και δε θα πράξουμε αυτά που επιθυμούμε, αν μέσα μας υπάρχει το στοιχείο του φόβου. Ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της ανασφάλειας, ο φόβος της βίας.

ΤΑ ΝΕΑ: Στα Βαρέα Γιατροί, Νοσηλευτές, Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ και Βοήθεια στο σπίτι



Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αποκαλύπτει σήμερα το “διπλό μπόνους” για υγειονομικούς (γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό ΕΚΑΒ) και τους εργαζομένους των Δήμων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ασπίδες Προστασίας για το ΕΚΑΒ Ρόδου



Με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Ρόδου κατασκευάστηκαν ασπίδες προστασίας για το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ασφάλεια της υγείας των εργαζόμενων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα