Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Νέα τεχνολογία σας αρνείται την είσοδο σε καταστήματα εάν δεν φοράτε μάσκα προσώπου

 


 

Μια νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε καταστήματα στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες για την επιβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού πραγματοποιεί σάρωση προσώπου για να ελέγξει εάν ο πελάτης φοράει μάσκα και αρνείται την είσοδο εάν δεν φορά.


«Τα κοντινά μου καταστήματα στην Ταϊλάνδη. Σε 2 δευτερόλεπτα μετράει τη θερμοκρασία μου και καταλαβαίνει αν φοράω μάσκα. Οι πόρτες δεν ανοίγουν αν δεν φορώΤρία κρούσματα σε πάνω από 100 ημέρες εδώ. Επίσης το προσωπικό δεν έρχεται σε διένεξεις με τους πελάτες για τη μάσκα », έγραψε ο Niall Harbison.


Το σύστημα μοιάζει με κάτι που θα μπορούσατε να δείτε στον έλεγχο ασφάλειας ενός αεροδρομίου. Ο πελάτης συναντά μια οθόνη που γράφει τις λέξεις « Εντοπισμός Προσώπου-Face Detector». Το σύστημα στη συνέχεια σαρώνει για να ελέγξει αν ο πελάτης φοράει μάσκα πριν του επιτρέψει την είσοδο.

Ας ευγνωμονούμε τη φύση λοιπόν…

 

«…Έτσι γίνονται τώρα τα πρώτα πραγματικά βήματα από την ωμότητα στον πολιτισμό, ο οποίος συνίσταται όντως στην κοινωνική αξία του ανθρώπου. Έτσι αναπτύσσονται σιγά-σιγά όλα τα χαρίσματα, διαμορφώνεται η καλαισθησία κι ακόμη γίνεται με την πρόοδο της διαφώτισης η αρχή για τη θεμελίωση ενός τρόπου σκέψης, ο οποίος, με τον καιρό, μπορεί να μεταβάλει την ωμή φυσική καταβολή να διακρίνουμε ηθικά, σε καθορισμένες πρακτικές αρχές και συνεπώς μια παθολογικά αποσπασμένη συναίνεση προς μια κοινωνία τελικά σε ηθικό όλον. Δίχως εκείνες, τις καθ’εαυτές όχι βέβαια αξιαγάπητες ιδιότητες της ακοινωνησίας, από τις οποίες εκπηδά η αντίσταση, την οποία κατ’ανάγκη θ’απαντήσει εγωπαθώς επαιρόμενος ο καθένας, θα παρέμεναν όλα τα χαρίσματα παντοτεινά κρυμμένα μέσα στο βλαστό τους, σε μια αρκαδική ζωή βουκολικού ειδυλλίου, σε τέλεια αρμονία, αυτάρκεια και αμοιβαία αγάπη. Οι άνθρωποι, ήσυχοι σαν τα πρόβατα τα οποία οδηγούν στη βοσκή, δεν θα έδιναν στην ύπαρξή τους αξία μεγαλύτερη απ’όση έχει η ζωή του κοπαδιού τους. Δεν θα εκπλήρωναν το κενό της δημιουργίας ως προς τον σκοπό ως έλλογη φύση. Ας ευγνωμονούμε τη φύση λοιπόν που είμαστε ασυμβίβαστοι, δυσμενείς και ζηλότυποι ματαιόδοξοι, που έχουμε το ανικανοποίητο πάθος να έχουμε ή και να άρχουμε! Δίχως αυτά δεν θα ύπνωτταν όλες οι εξαίρετες καταβολές στην ανθρωπότητα για πάντα ανανάπτυκτες…»

Immanuel KantΜεταφυσικές Αρχές της Φυσικής Επιστήμης [Metaphysische Anfangsgründe der Naturwissenschaft] (1786)

Γιατί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θέλουν να προσβάλουν τους άλλους!

 

Όταν κάποιος σας λέει ότι είστε χαζοί, δεν εκφράζει τη γνώμη του, αλλά διαπράττει ψυχολογική επίθεση. Γιατί άλλο πράγμα είναι όταν διαφωνεί ο άλλος μαζί σας και άλλον πράγμα όταν σας προσβάλλει.

Διαφωνία σημαίνει να γνωρίζεις πώς να εκφράσεις τη γνώμη σου με συνετό τρόπο, χωρίς να υποτιμάς τον άλλον, αλλά βοηθώντας τον να μάθει μια άλλη άποψη. Τονίζοντας τα ελαττώματα του άλλου δεν βελτιώνει την κατάστασή του. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προσβάλουν τους γύρω τους και αυτοί είναι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Ας σκεφτούμε όμως γιατί όσοι νιώθουν δυστυχισμένοι, αισθάνονται την ανάγκη να επιτεθούν στους άλλους και να τους υπογραμμίζουν συνέχει τα λάθη τους;

Αν δε σε σέβεται, δεν έχει σημασία το πόσο σε αγαπάει

 


Στον κόσμο των σχέσεων, ο σεβασμός είναι επιτακτικός.

Εξάλλου, δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια σχέση δίπλα σε ένα άλλο άτομο που δεν κάνει το ελάχιστο, έτσι ώστε η σχέση να είναι ευχάριστη και ικανοποιητική και για τους δυο.

Η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να προκύψει από ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αρνητικότητα και χάος. Πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε γνωρίσει κάποιον που δεν σας σεβάστηκε και δεν ήταν παρόν στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Αντίθετα έβρισκε κάθε είδους δικαιολογίες για να μείνει μακριά και φυσικά σας επέκρινε κάνοντας σας να μην φαίνεστε αρκετά καλοί. Μόνο εκείνοι που έχουν ζήσει μια τέτοια σχέση ξέρουν πόσο πόνο προκαλεί και πόσο τοξική είναι.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε με κάποιον που σας προκαλεί πόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε την έλλειψη σεβασμού στις σχέσεις.

Donald Trump: Ένας Πρόεδρος που πλουτίζει με ετήσιο μισθό ενός δολαρίου

 


Του Ηλία Κοντού,

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Donald Trump με τον George Washington (1789-97); Ο πρώτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. και ο τωρινός υποσχέθηκαν να δωρίσουν τον μισθό που δικαιούνταν κατά τη θητεία τους και το τήρησαν. Στην ίδια πενιχρή λίστα ανήκουν ο John F. Kennedy (1961-63) και ο Herbert Hoover (1929-33). Βέβαια, ανάμεσα στις πολλές διαφορές τους, μια βασική είναι ότι ο Donald Trump είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος των Η.Π.Α., με το Forbes να αποτιμά την περιουσία και το brand name του σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει του Συντάγματος των Η.Π.Α., ο Πρόεδρος πρέπει να αμείβεται, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα χρηματισμού ή διαφθοράς του. Έτσι ο Trump κρατάει 1 δολάριο από τον ετήσιο μισθό των 400.000 δολαρίων. Τα υπόλοιπα τα δωρίζει σε ομοσπονδιακά τμήματα και υπηρεσίες, όπως τα Εθνικά Πάρκα ή το τμήμα Υγείας και Πρόνοιας. Σε πολλά από αυτά, όμως, κατηγορείται ότι έχει πρώτα ωθήσει μειώσεις στον προϋπολογισμό τους, μεγαλύτερες από τις δωρεές του. Εκτός του καθ’ όλα εντυπωσιακού μισθού, κάθε πρόεδρος απολαμβάνει προνόμια, όπως το ποσό των 50.000 δολαρίων για τυχόν έξοδα, 100.000 δολάρια για να ανακαινίσουν το φτωχικό του Λευκού Οίκου και να νιώσουν σαν το σπίτι τους, 100.000 δολάρια σε ταξίδια, επιδοτήσεις για το προσωπικό και πρόσβαση στον γιατρό του Λευκού Οίκου. Επιπλέον, δια βίου σύνταξη, που μόνο ευκαταφρόνητη δεν θεωρείται, καθώς o George W. Bush (2001-09) έλαβε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια το 2018.

Ο καθηγητής Κασιμάτης καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους λοιμωξιολόγους και τον ΣΚΑΪ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

Γιώργος Τράγκας


Η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα κανάλια του «μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς» παρακολουθούν με αμηχανία τις εξελίξεις μετά την έξοδο του κ Τραμπ από το νοσοκομείο, την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο και τη γενναία και λογική δήλωσή του ότι δεν πρέπει ο κορονοϊός να κυριαρχήσει στις ζωές των ανθρώπων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συμφωνεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο και επιβεβαιώνει τις απόψεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος δίνει τις κεντρικές οδηγίες στις δημόσιες αρχές και τους λοιμωξιολόγους όλου του κόσμου, προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να επιβάλλουν ακραία μέτρα, δεν πρέπει να επιβάλλουν περιορισμούς, γιατί η παγκόσμια οικονομία, ο κόσμος ολόκληρος είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταυτιζόμενος πλήρως με τις απόψεις του Προέδρου Τραμπ επισημαίνει ότι η Δημοκρατία, ο πολιτισμός και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται ισχυρά πλήγματα από την «ιατρική τυραννία» που επιβάλλουν διάφορες κυβερνήσεις. Ήδη επισημαίνεται από ένα πλήθος διάσημων επιστημόνων ότι ο κορονοϊός έχει ελάχιστη θνησιμότητα, μικρότερη ακόμη και της συνήθης γρίπης. Δύο τοις χιλίοις και πιο κάτω επί των νοσούντων, και φυσικά όχι των ασυμπτωματικών.

Οι τηλεοπτικές υπερβολές, οι επαναλαμβανόμενες εικόνες φερέτρων, η αξιοποίηση του ιού ως κερδοσκοπικού μέσου και κυρίως εργαλείου ελέγχου των πληθυσμών καταρρέουν σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Ντόλαντ Τραμπ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και διάσημοι συνταγματολόγοι καταγγέλλουν όλα τα τηλεοπτικά φασιστοειδή και όλους εκείνους τους χρυσοπληρωμένους επιστήμονες, που εφαρμόζουν τα χειρότερα μέτρα ισοπεδώνοντας τις εθνικές οικονομίες, και κατ’ επέκταση την Παγκόσμια οικονομία, και που αφαιρούν την ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι σημαδιακό και πολυσήμαντο το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευθυγραμμίζεται και ταυτίζεται με τις δηλώσεις του κ Τραμπ αφήνοντας μετέωρους όλους τους εμπνευστές των lockdown και τους Έλληνες λοιμωξιολόγους που τρομοκρατούν καθημερινά τον παραπαίοντα οικονομικά πληθυσμό.

Θλίψη και συγκίνηση στη ΡΟΔΑ- απεβίωσε λογιστής εν ώρα εργασίας

 


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις 10:30 το πρωί στο γραφείο του, την ώρα που εργάζονταν, ένας 59χρονος πατέρας τριών παιδιών. 

Πώς πρέπει να μασάμε τις τροφές για γερό ανοσοποιητικό

 



Αν σας έλεγε κάποιος ότι από τον τρόπο που μασάτε την τροφή σας μπορεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σας θα το πιστεύατε;

Οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και χρόνια πως σε πολλά τμήματα του σώματος, όπως το έντερο και το δέρμα, ένα συγκεκριμένο είδος κυττάρων του ανοσοποιητικού, τα επονομαζόμενα Th17 κύτταρα. 

Τρόμος στην Πάτρα: Φορτίο νταλίκας έπεσε πάνω στον Προαστιακό

 



Ατύχημα νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Σκαγιοπούλειο Πάτρας – Δεν σημειώθηκε τραυματισμός

Τρόμαξαν στην Πάτρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λόγω ατυχήματος στον Προαστιακό.

Γιατί πρέπει να μην πατάς ξυπόλυτος στο μπάνιο!

 



 Ίσως νομίζετε ότι το μπάνιο είναι ένα μέρος που απλά ξεπλένουμε το σώμα από τη βρωμιά της ημέρας. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένα απροσδόκητο πρόβλημα που κρύβεται στο μπάνιο.

“Μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν συχνά να αποκτηθούν στο μπάνιο”, λέει δρ. Emily McKenzie, δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Περιφερική αρτηριοπάθεια: Τι είναι και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

 


Περιφερική αρτηριοπάθεια ή περιφερική αρτηριακή νόσος ονομάζεται η στένωση των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα κυρίως τα πόδια, αλλά και τα χέρια, το στομάχι και το κεφάλι.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η περιφερική αρτηριοπάθεια, όπως και η στεφανιαία αρτηριοπάθεια, προκαλείται από την αθηροσκλήρωση, δηλαδή τη συσσώρευση λιπαρών ουσιών στα τοιχώματα των αρτηριών.

Κορωνοϊός SARS-CoV-2 και μετάδοση: Σταγονίδια, αέρας, επιφάνειες και κατοικίδια

 


Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσε αναθεωρημένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του νέου κορωνοϊόύ.

Η λοίμωξη COVID-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω στενής επαφής από άτομο σε άτομο, μεταξύ ατόμων που βρίσκονται πλησίον ο ένας στον άλλο (σε απόσταση λιγότερο από 2 μέτρα). Άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον ιό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα