Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Σεξουαλική κακοποίηση: Ένα θέμα που αφορά όλους μας- Πώς να μειώσεις τις πιθανότητες να πέσεις θύμα

Ο  Ted Bundy, Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, βιαστής και νεκρόφιλος, λίγο πριν από την εκτέλεσή του, υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα θύμα από τον τρόπο που περπατάει στο δρόμο, την κλίση του κεφαλιού της, κλπ. . . «.
Αυτό το απόσπασμα ήταν εν μέρει η πηγή έμπνευσης μιας πρόσφατης μελέτης, η οποία είχε στόχο να ανιχνεύσει την μέθοδο με την οποία οι βιαστές στοχεύουν τα θύματά τους, παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο περπατούν και συμπεριφέρονται.
Άνθρωποι «αρπακτικά» όπως οι βιαστές, επιλέγουν τα θύματά τους από την πρώτη εξωλεκτική συμπεριφορά που θα παρατηρήσουν. Για παράδειγμα, το βάδισμα,  το οποίο χρησιμοποιούν για να καταλάβουν τα κύρια χαρακτηριστικά του θύματος, όπως τον βαθμό κυριαρχίας, υποταγής, αυτοπεποίθησής του και τελικά επιρρέπειας στην επίθεση. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι όλες αυτές οι πληροφορίες για τον χαρακτήρα μας είναι κωδικοποιημένες στο βάδισμά μας, και άθελά μας, μπορεί να μας προδώσουν την λάθος στιγμή.
Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία προδίδουν ένα ευάλωτο χαρακτήρα, με μειωμένη αυτοπεποίθηση και τον κάνουν εύκολο στόχο για βιαστές. Αυτά αποτελούν:

Ο υπέροχος Δον Κιχώτης του Gustave Doré

Σήμερα συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατο του Θερβάντες. Η Ειρήνη Βεργοπούλου παρουσιάζει τα περίφημα χαρακτικά του Γουστάβου Ντορέ για τον Δον Κιχώτη. Μπόνους, η εικονογράφηση του Σαλβαντόρ Νταλί για μια σπάνια έκδοση του 1946

Το πρώτο στη σειρά χαρακτικό του Doré για την έκδοση του 1863, εδώ σε αναπαραγωγή από Αγγλική έκδοση του 1906
Το πρώτο στη σειρά χαρακτικό του Doré για την έκδοση του 1863, εδώ σε αναπαραγωγή από αγγλική έκδοση του 1906
“[…]The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time […]
«Οι μόνοι άνθρωποι που υπάρχουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, τρελαίνονται να μιλήσουν, τρελαίνονται να σωθούν, που ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα», έγραψε στο On the Road του το 1955 ο Jack Kerouac, και τα περίφημα αυτά λόγια θαρρείς πως αντιστοιχούν μια χαρά, και αντηχούν άψογα τον ψυχισμό ενός αιώνες τώρα αγαπημένου ωραίου «τρελού», του κυρίου Alonso Quixano, ενός ιδαλγού, ο οποίος μετέτρεψε για κάποιον καιρό το πραγματικό του όνομα —ώστε να ακούγεται πιο ιπποτικό και ευγενές— σε Don Quixote de la Mancha. Φυσικά ο κύριος αυτός υπήρξε μόνο στη φαντασία του τιτάνα των ισπανικών γραμμάτων Miguel de Cervantes Saavedra, (29 Σεπτεμβρίου 1547-22 Απριλίου 1616), ωστόσο έχει παγιωθεί στο παγκόσμιο συλλογικό συνειδητό ως σχεδόν ιστορικό πρόσωπο: έχουν προέλθει λέξεις και όροι από αυτόν, έχουν γραφτεί και καταχωρηθεί άπειρες αναλύσεις για τη σημειολογία της προσωπικότητάς του, βιβλία, φιλοσοφικά δοκίμια. Έχει απαθανατιστεί επιπλέον σε ταινίες, πίνακες, καρτούν. Οι περιπέτειες του ιδίου και του συνοδού του, του ταπεινού αγρότη Sancho Pancha, έχουν καταχωρηθεί ως μια αναγεννησιακή, δυτικότροπη Οδύσσεια. Από τις χιλιάδες εικονογραφήσεις που έχουν αποπειραθεί, τέσσερις αιώνες τώρα, να αποτυπώσουν την «αύρα» του σε εικόνα, οι ωραιότερες, και κλασικότερες μάλλον όλων, που μορφοποίησαν επί της ουσίας την «αίσθηση» που έχουμε για αυτόν μέχρι σήμερα, είναι τα χαρακτικά του μεγάλου εικονογράφου του 19ου αιώνα, του Γάλλου Gustave Doré (1832-1883).

Ο Prince, τα βασιλικά γενέθλια και οι χαμένοι ποδηλάτες – Μια ακόμα «γιορτή» των Ίλλουμινάτι



Kατά τη χθεσινή μέρα -21 Αρπιλίου- συνέβησαν πολλά, περίεργα και μάλλον καθόλου τυχαία

Πρώτα απ’ όλα -και ποιος δεν το άκουσε- ήταν τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν κι έγραφαν για τον μεγάλο εορτασμό λόγο του γεγονότος ότι συμπληρώνει τα 90 χρόνια ζωής.
Όμως εκτός του ότι η Ελισάβετ είναι η γηραιότερη βασίλισσα του πλανήτη, τι άλλο είναι; Είναι μέλος της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, μέλος της παγκόσμιας διακυβέρνησης και μέλος της γνωστής παρέας των Ιλλουμινάτι.
Εκτός από η μακροβιότερη βασίλισσα είναι ΚΑΙ η ακριβότερη στον πλανήτη, αλλά όχι μόνο αυτό. Συναγωνίζεται στο χρήμα (και στο κρίμα) μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ελίτ. Η περιουσία της αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια (28,8 δισ) και βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τους 25 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, μετά τον Μπιλ Γκέιτς, τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον Σερκέι Μπριν και τη Λιλιάν Μπετανκούρ.
Η καλή βασίλισσα είναι επίσης πλούσια και σε “θεωρίες” συνωμοσίας, από εκείνες που στο τέλος αποδεικνύονται πράξεις. Εκτός από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τις καταλογίζονται και πολλά άλλα, όπως εξαφανίσεις παιδιών, “περίεργες” διατροφικές συνήθειες που προσδίδουν μακροζωία, μέχρι κι ένας ολόγυμνος άντρας μια μέρα εθεάθη να πηδά από τα ψηλά παράθυρα του Μπάκιγχαμ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα, την κάνουν να εξασφαλίζει τη θεσούλα της στο διεθνές στερέωμα των βαθύπλουτων, κυρίαρχων και διεστραμμένων, του γνωστού κλαμπ των Ιλλουμινάτι ή καλύτερα… Σκοτεινάτοι.

Οι καλές σχέσεις δε θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο!

10 Στρατηγικές Για να Διατηρήσετε την Σχέση Σας Υγιή  
Είναι εύκολο να κάνετε τις σχέσεις πιο περίπλοκες από ό,τι  είναι. Να μερικοί βασικοί κανόνες της διαδρομής της σχέσης που θα σας βοηθήσουν να πορευτείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.
1. Οι επιτυχείς σχέσεις θέλουν δουλειά και επένδυση. Διατηρούνται όταν τα ζευγάρια παίρνουν το ρίσκο να μοιραστούν τι συμβαίνει μέσα στην καρδιά και το μυαλό τους.
2. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο τον εαυτό σας, όχι τον συντρόφου σας. Αν αγαπάτε κάποιον και σκέφτεστε ότι πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά για να είστε καλά μαζί... Ξανασκεφτείτε το! Κάντε τις προσωπικές σας αλλαγές και ο/η σύντροφός σας θα αλλάξει τον τρόπο που αντιδρά απέναντι σας.  Πέστε του/της τι είναι αυτό που χρειάζεστε.
3. Οι διαφωνίες πηγάζουν από τον δικό μας φόβο ή πόνο. Όταν συμβαίνει να είσαστε λυπημένοι, ελέγξτε τι συμβαίνει μέσα σας αντί να θυμώσετε με τον σύντροφό σας. Συχνά δεν είμαστε λυπημένοι για τους εξωτερικούς λόγους που νομίζουμε, αλλά για δικές μας ανασφάλειες και φόβους που αντανακλώνται στη σχέση μας.

Η Ήρα, αποσυμβολισμός...



Το όνομα της Ήρας προέρχεται από αναγραμματισμό του ἀήρ. Συμβολίζει την νοητή ύλη ( αιθήρ -ας ) που δημιουργεί συνεχώς, που μένει πάντα νέα, γι'αυτό είναι πάντα αγνή παρθένα και δημιουργική.
Η Εστία ορκίστηκε ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ, καθώς κάθε φορά που λουζόταν στο Λούσιο ποταμό αποκτούσε και πάλι την παρθενία της.Για το λόγο αυτό στην Εστία αφιέρωσαν άγαλμα παρθένου με μεγάλα στήθη (βλέπε ομοιότητα με Δήμητρα και Άρτεμις), συμβολίζοντας τον αιθέρα ως την γονιμοποιό δύναμη της Γης - ύλης.
Ο Πορφύριος ονομάζει την Εστία νοητή οντότητα, θεωρεί τη θεά νοητή έφορο της γης "....και το ηγεμονικό της θείας δυνάμεως Εστία κέκληται".

Η γνώση και η σοφία( Το όραμα του Ναρόπα )


Ο Ναρόπα, ήταν ένας μεγάλος λόγιος, ένας μεγάλος σοφός, με δέκα χιλιάδες μαθητές. Μια μέρα καθόταν, ανάμεσα σε χιλιάδες αρχαία, και πολύ σπάνια χειρόγραφα.  Ξαφνικά αποκοιμήθηκε. Πρέπει να ήταν πολύ κουρασμένος, και είδε ένα όραμα...

Είδε μια γυναίκα πάρα πολύ γριά, άσχημη, μια φοβερή γυναίκα, μια στρίγκλα.  Ήταν τόση η ασχήμια της, που άρχισε να τρέμει μέσα στον ύπνο του.  Ήθελε να το βάλει στα πόδια, μα που να πάει. Τον είχε υπνωτίσει με τα μάγια της. Τα μάτια της, ήταν σαν μαγνήτες.

«Τι μελετάς;» Ρώτησε η γριά.

Εκείνος είπε: «Φιλοσοφία, θρησκεία, επιστημολογία, γλώσσα, γραμματική, λογική.»

Η γριά ρώτησε: «Τα καταλαβαίνεις αυτά;»

Ο Ναρόπα είπε: «Ασφαλώς και τα καταλαβαίνω.»

Η γυναίκα ξαναρώτησε: «Καταλαβαίνεις τις λέξεις, ή το νόημα;»

Σε όλη του τη ζωή, του είχαν κάνει χιλιάδες ερωτήσεις. Χιλιάδες μαθητές, τον είχαν ρωτήσει τα πάντα, κανένας όμως δεν το είχε ρωτήσει αυτό, αν καταλαβαίνει τις λέξεις ή το νόημα.  Και τα μάτια της γυναίκας, ήταν τόσο διαπεραστικά, που του ήταν αδύνατον να της πει ψέματα.  Ένιωσε τελείως γυμνός, διάφανος. Σε οποιονδήποτε άλλον, θα μπορούσε να έχει πει:«Ασφαλώς και καταλαβαίνω το νόημα.»  Όμως σ' εκείνη τη γυναίκα, με αυτή την τρομακτική εμφάνιση, έπρεπε να πει την αλήθεια... 

Είπε: «Καταλαβαίνω τις λέξεις.»

Ο πρώτος άθλος του Ηρακλή - Τα άλογα του Διομήδη

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ" ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Audio Player

τα αλογα του διομήδη

Η EΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

Συνδυάζοντας την αστρολογική και συμβολική αυτή ιστορία με
– την καθημερινή ζωή και
– τις δοκιμασίες της σύγχρονης μαθητείας,
θα πούμε την ιστορία του έργου που ανέλαβε ο Ηρακλής και
τη δοκιμασία στην οποία τον υπέβαλε ο βασιλιάς Ευρυσθέας.

Έπειτα θα μελετήσουμε τη σημασία του ζωδιακού σημείου μέσα στο οποίο συνέβη,
γιατί υπάρχει ένας στενός δεσμός μεταξύ αυτών των δύο
και ο άθλος πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο γιατί συνυπήρχαν τα ιδιαίτεραχαρακτηριστικά στοιχεία
σ’ αυτό το ζωδιακό σημείο.
Κάθε ζωδιακό σημείο
υποβάλλει τον άνθρωπο που εργάζεται κάτω από αυτό, στην επιρροή ορισμένων διακριτικών δυνάμεων και
– τον εφοδιάζει με ορισμένες τάσεις.
Τις τάσεις αυτές πρέπει να τις κατανοήσουμε αν πρόκειται να προβάλλει ηέννοια της δοκιμασίας.
Με κάθε σημείο του Ζωδιακού συνδέονται τρεις άλλοι αστερισμοί πουσυμβολικά (και συχνά με εκπληκτικό τρόπο)
ενσωματώνουν το πρόβλημα του μαθητή και
υποδεικνύουν τη λύση.
Αυτά πρέπει να τα μελετήσουμε, γιατί
– ο άθλος
– το ζωδιακό σημείο και
– οι συνδεόμενοι αστερισμοί με τις δυνάμεις που εξαπολύουν με τοσυνδυασμό τους
συνιστούν μια ιστορία που είναι γεμάτη από διδακτικά στοιχεία.
Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω για να είμαι σαφής ότι
– οι αστερισμοί συμβολίζουν την τριπλή όψη του Πνεύματος.
– το Ζωδιακό σημείο μας δίνει το πεδίο δραστηριότητας της ψυχής και
– ο άθλος απεικονίζει το έργο του μαθητή που
ζει στο φυσικό πεδίο και
– προσπαθεί να εκδηλώσει στο πεδίο της μάχης του κόσμου
– την έμφυτη Θειότητά του και
– τις λανθάνουσες δυνάμεις του.

Σ’ αυτά τα τρία έχουμε συναθροισμένα
πνεύμα
ψυχή και
σώμα.
Ζωή
συνείδηση και
μορφή
συναντιόνται στον Ηρακλή, τον προσωπικό εαυτό,
που
δρα υπό την επιρροή της ψυχής, του ενοικούντος Χριστού
εκτελεί τους σκοπούς του Πνεύματος, του Πατρός στους Ουρανούς.
Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τη σχέση του ζωδιακού σημείου και τωναστερισμών και θα κλείσουμε κάθε κεφάλαιο με μια ορισμένη εφαρμογή της ιστορίας της δοκιμασίας στη Ζωή
– του μαθητή και
– της ανθρωπότητας σαν σύνολο.

Εμείς μόνο τους εαυτούς μας μπορούμε να αλλάξουμε


Αποτελεί εδραιωμένη πεποίθηση ότι τα εξωτερικά γεγονότα είναι αυτά που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας και προσδιορίζουν τις ψυχικές μας διαθέσεις. Συμβαίνει κάτι, συναντάμε κάποιον ή μαθαίνουμε μια είδηση και πιστεύουμε πως η ψυχολογική κατάσταση που αισθανόμαστε, εκνευρισμός, άγχος ή έκπληξη, είναι αποτέλεσμα, συνέπεια εκείνου του συμβάντος, εκείνης της συνάντησης, εκείνης της είδησης. Με τον ίδιο τρόπο που, μέχρι να εφευρεθεί η φωτογραφία, ήταν αδύνατο να καθοριστεί η ακριβής διαδοχή των οπλών του αλόγου όταν καλπάζει, γιατί οι κινήσεις του ήταν πιο γρήγορες από αυτές που μπορεί να δει το μάτι μας.

 Έτσι και οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι αισθήσεις, τα αισθήματα, σαν ηλεκτρονικές λάμψεις, διασχίζουν τα μυστηριώδη δάση των νευρώνων μας, με μια ταχύτητα που πλησιάζει εκείνη του φωτός και μοιάζει αδύνατο να προσδιορίσουμε τη σωστή χρονική διαδοχή σε σχέση με τα εξωτερικά συμβάντα.

Ένα γεγονός συμβαίνει και εμείς πιστεύουμε πως η ψυχολογική μας διάθεση είναι το αποτέλεσμα εκείνου του γεγονότος. Δικαιολογούμε δηλαδή την κατάσταση του Είναι μας με βάση το εξωτερικό γεγονός, ενώ έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα οι ψυχικές καταστάσεις του Είναι  αναγγέλλουν και καθορίζουν τα γεγονότα της ζωής μας.

Τον κόσμο στον περιέγραψαν


"Για ν' αλλάξεις, θα πρέπει να πολεμήσεις τον προγραμματισμό σου, να ανατρέψεις την οπτική σου, να συνειδητοποιήσεις πως όλα αυτά που βλέπεις και σε περιβάλλουν, δεν είναι ο κόσμος, αλλά μόνο μια περιγραφή

Οι εικόνες που συλλέγονται από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα δεν είναι ο κόσμος αλλά η αφήγησή του, τον κόσμο στον περιέγραψαν. 

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ.

Εσύ είσαι η αιτία για όλα και για κάθε τι. Κάποια μέρα, όταν θα έχεις θεραπευτεί, ότι εσύ είσαι οι ρίζες του κόσμου. Ο κόσμος σε χρειάζεται για να υπάρχει. Ξέχασες ότι είσαι ο δημιουργός, ο επινοητής κι έγινες η σκιά της ίδιας σου της δημιουργίας.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ! Είναι η απατηλή αντανάκλαση του εαυτού μας. Οπτασία και πραγματικότητα είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτό που τα χωρίζει είναι απλά ο παράγοντας χρόνος".


«Θα υπάρχει πάντως μια αντικειμενική πραγματικότητα, προσπάθησα να υποστηρίξω τις πεποιθήσεις που ανέκαθεν είχα....»

Όταν η χώρα σου έχει γίνει προτεκτοράτο, στις εκλογές κάνεις αποχή

apoxi

Η πρόσφατη Ιστορία της χώρας μας έχει διδάξει πως χρειάζεται κάθε φορά μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το νέο Μνημόνιο. 

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε το Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε ένα Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές.
Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε ένα Μνημόνιο και θα πέσει στις επόμενες εκλογές, για να έρθει μια νέα κυβέρνηση να περάσει το νέο Μνημόνιο.

Το θέμα είναι πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το γεγονός πως οι πάντες έχουν αντιληφθεί πια πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, μπορεί και να δώσει χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι στην κυβέρνηση, άσε τον Τσίπρα και την παρέα του να υποδύονται την κυβέρνηση γιατί τους άλλους τους φάγαμε και σαράντα χρόνια στη μάπα».

Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί Έλληνες σκέφτονται έτσι. 

Είναι ολοφάνερο πως οι Έλληνες έχουν παραιτηθεί.

Από την άλλη, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικός σύμμαχος του Τσίπρα.

Αφενός ο Μητσοτάκης είναι μνημονιακότερος του Μνημονίου και αφετέρου είναι τόσο γελοίος που κάνει τον Τσίπρα να μοιάζει συμπαθής.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι είναι και επίσημα πια προτεκτοράτο.

Κι αυτό δεν αλλάζει με κανένα Τσίπρα και κανένα Μητσοτάκη.

Αυτό μόνο οι Έλληνες μπορούν να το άλλάξουν.

Η δύναμη της συγχώρεσης: Για ποιο λόγο η εκδίκηση «δε δουλεύει»

Τα πλεονεκτήματα της συμπόνιας και πώς να βιώσετε τη συγχώρεση


Η επιθυμία μας να μεταμορφώσουμε το θυμό σε γαλήνη, αξίζει την αναγκαστικά επώδυνη, ψυχική αναστάτωση.
Η επιθυμία μας να μεταμορφώσουμε το θυμό σε γαλήνη, αξίζει την αναγκαστικά επώδυνη, ψυχική αναστάτωση.
Επιμέλεια –Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Από την  Judith Orloff, MD
Στο νέο μου βιβλίο εστιάζω στη σημασία της συγχώρεσης και στο λόγο που η εκδίκηση «δε δουλεύει». Η συγχώρεση είναι η πράξη της απελευθέρωσης από την επιθυμία να τιμωρήσουμε κάποιον ή τον ίδιο μας τον εαυτό για κάποιο παράπτωμα.Είναι μια κατάσταση απόδοσης χάριτος, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να υποκριθεί ή να εκβιάσει. Δεν υπάρχουν παράδρομοι σε αυτό.  Κάποιοι από τους ασθενείς μου λανθασμένα, σε μια προσπάθεια να γίνουν «πνευματικοί» έχουν προσπαθήσει να συγχωρήσουν κάποιον που τους «μαχαίρωσε πισώπλατα» πρόωρα.  Πρώτα πρέπει να βιώσεις  το θυμό σου πριν αρχίσεις να συγχωρείς.  Οδηγώ τους ασθενείς μου σταδιακά στην κατάσταση της μεγαλοψυχίας που απαιτείται για τη συγχώρεση της ζημιάς που του έχουν προξενήσει άλλοι ή οι ίδιοι στους εαυτούς τους.
Η εκδίκηση είναι η επιθυμία για ανταπόδοση όταν κάποιος σε αδικεί. Είναι φυσικό να νιώθεις θυμωμένος, να λες «δε θα αφήσω αυτόν τον ***να τη γλιτώσει». Παρ’ όλ’ αυτά, η επιθυμία για εκδίκηση σε συρρικνώνει, σου βγάζει το χειρότερό σου εαυτό, σε εξισώνει με αυτούς του πικρόχολους ανθρώπους που όλοι αποστρεφόμαστε. Επιπλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι η επιθυμία για εκδίκηση αυξάνει το άγχος , βλάπτει την υγεία και πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Σίγουρα αν κάποιος σας χτυπήσει με ένα ξύλο θα έχετε την παρόρμηση να ανταποδώσετε άμεσα – αυτή άλλωστε είναι η ρίζα όλων των πολέμων. Όμως αν θέλουμε να εξελιχθούμε ως άτομα αλλά και ως είδος, χρειάζεται να αντισταθούμε στη συνήθη λαχτάρα για εκδίκηση και να αναζητήσουμε ένα πιο θετικό τρόπο να επανορθώσουμε τις αδικίες.
Μια τέτοια αντιμετώπιση δε θα σας κάνει μαλθακό, απλά θα αρνείστε να αντιδράσετε με καταστροφικούς τρόπους  που θα  σας εμποδίζουν εσαεί  να βρείτε τη γαλήνη σας. Όπως έλεγε ο Κομφούκιος : «Πριν μπείτε σε μια διαδικασία εκδίκησης, σκάψτε δυο τάφους».
Αντ’ αυτού προτείνω μια εκδοχή του «όταν σε χτυπήσουν στρέψε και το άλλο μάγουλο» με τρόπο που να διαφυλάσσει αυτά που είναι σημαντικά για σας. Το πραγματικά δύσκολο κομμάτι  όμως, συνεχίζει να είναι το να βλέπεις κάποιον να μην αντιμετωπίζει καμία συνέπεια για κάτι που έκανε και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Μπορεί η σύζυγός σας να σας άφησε για το δάσκαλο της yoga ή να «σας την έφερε» ο συνάδελφός σας. Αυτό που με παρηγορεί όταν αντιμετωπίζω παρόμοιες καταστάσεις στη ζωή μου είναι η πίστη στο νόμο του κάρμα, ότι δηλαδή αργά ή γρήγορα αποδίδεται δικαιοσύνη. Να ξέρετε ότι  η καλύτερη εκδίκηση είναι η δική σας επιτυχία, ευτυχία και ο θρίαμβος που νιώθετε γνωρίζοντας ότι δεν έχετε επιτρέψει σε εκδικητικούς ανθρώπους να ταράξουν τη γαλήνη σας.

AudioStreamer : Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε Web Audio Streamer και ακούστε από οπουδήποτε τη μουσική σας



Πως σας φαίνεται η ιδέα να κάνετε streaming τις μουσικές σας συλλογές ώστε να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια μέσω του υπολογιστή σας ή του κινητού σας είτε μέσω τοπικού δικτύου είτε ακόμη και μέσω ίντερνετ; To AudioStreamer είναι ένα απολύτως δωρεάν web-based Audio Streamer που σας δίνει εύκολη πρόσβαση στη μουσική σας.Μετατρέπει δηλαδή τον υπολογιστή σας σε ένα Streaming Server για να μπορείτε να ακούτε τη μουσική σας από παντού μέσω του αγαπημένου σας Browser. Πρόκειται για ένα καθαρό δωρεάν open-source λογισμικό με μεγάλη εύκολία στη χρήση και δοκιμασμένο σε windows-IE8, IE9, Firefox και Chrome. Ας δούμε όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε: 

9 αξιόπιστες περιγραφές ότι οι γοργόνες υπάρχουν

οι γοργόνες υπάρχουν,

Ο καθένας ξέρει τι είναι οι σειρήνες η γοργόνες , αλλά λίγα τα στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξή τους.
είναι αντικείμενο γοητείας για αιώνες σε όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, που έχουν της γοργόνες στη λαογραφία τους, με αρκετές περιγραφές και ιστορίες που όμως δεν έχουν τεκμηριωθεί πως θα μπορούσαν εξάλου;, μπορεί και εσκεμμένα να μην υπάρχουν !φαντάσου το σοκ κάποιον αν έλεγαν ότι υπάρχουν ! Οι σκεπτικιστές είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν.
  1. 6 Μαρτίου 2013   Θάλασσα Γροιλανδίας
  2. ο γεωλόγος Δρ Torsten Schmidt, ανακοίνωσε ότι έχει εικόνες από αυτό που πιστεύει ότι είναι μια γοργόνα που τράβηξε με την κάμερα του, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης. ο Δρ Schmidt και η ομάδα του είναι στο κέντρο σεισμικής χαρτογράφησης και δειγματοληψίας θάλασσας για εντοπισμό τοποθεσιών με αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Περίπου 3.000 πόδια (1.000 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, ο Δρ Schmidt αναφέρει: όχι μόνο βλέπουμε ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, αλλά και ακούμε κάποια αξιόλογα πράγματα. Μετά την ενημέρωση σχετικά με παράξενους ήχους που άκουσε κατά τη σάρωση του πυθμένα του ωκεανού, ζήτησε να διεξαγάγει μια έρευνα, η οποία απορρίφθηκε. 
    ο Δρ Schmidt είπε στο δημοσιογράφο Jon Frankel στο ντοκιμαντέρ Animal Planet, Γοργόνες:. Τα νέα στοιχεία ..

Το δέντρο της ζωής

Το δέντρο της ζωής είναι ένα από τα σπουδαιότερα σύμβολα στην παγκόσμια εικονογραφία. Εμφανίζεται στη μυθολογία, την επιστήμη και τη φιλοσοφία από τις αρχές του πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την παγκόσμια ενότητα και αλληλεξάρτηση. Το δέντρο της ζωής παραμένει μια σημαντική υπενθύμιση ότι η προσωπική μας υγεία και ευτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ευτυχία όλων των ζωντανών όντων.

Τι συμβολίζει και που το συναντάμε:

1. Το δέντρο της ζωής υπάρχει σε διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο και είναι γνωστό σε πολλούς μύθους σαν το «Κοσμικό Δέντρο», το «Άγιο Δέντρο» ή το «Δέντρο του κόσμου». 
Picture

2. Είναι ιστορικά συνδεδεμένο με έννοιες όπως η σοφία, η δύναμη, η προστασία, η ανάπτυξη, η ομορφιά και η αφθονία.
3. Η ενότητα του συστήματος των ριζών, του κορμού και των κλαδιών καθρεφτίζει την ενότητα του ανθρώπινου συστήματος - του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.

CONVERSE ALL STAR: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα παπούτσια; Μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο παρά πανί και καουτσούκ, μπορεί να σκίζονται και να λερώνονται, αλλά όλοι τα αγαπάμε. Φοριούνται παντού και με τα πάντα. Μέχρι και στο κόκκινο χαλί έχουν φορεθεί (από την Christen Stewart – κι ας την αντιπαθώ!). Πόσοι γνωρίζουν όμως την ιστορία τους; Πώς γίνεται από ένα παπούτσι που αρχικά φοριόταν από τους μπασκετμπολίστες του NBA, να έγινε must της grunge σκηνής με τον Kurt Cobain και από εκεί που συμβόλιζε το underground και το αντισυμβατικό, τώρα να είναι κάτι τόσο mainstream;
Αποτέλεσμα εικόνας για CONVERSE ALL STAR: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Λίγη ιστορία…
Αρχικά, η εταιρεία Converse ιδρύθηκε το 1908 στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. από τον Marquis Mills Converse και πουλούσε μόνο γαλότσες και εποχιακά παπούτσια. Τα All Star τα εμπνεύστηκε όταν γλίστρησε από μια σκάλα και σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ λειτουργικό ένα παπούτσι με σόλα από καουτσούκ. Μέχρι το 1918, η εταιρία έφτασε να κατασκευάζει γύρω στα 20.000 ζευγάρια ημερησίως.  Το 1918, ο μπασκετμπολίστας του NBA Chuck Taylor  ξεκίνησε να τα φορά και το 1921 προσλήφθηκε από την εταιρία.
O Chuck μέσα σε ένα χρόνο βελτίωσε το παπούτσι και το έφερε πιο κοντά στις ανάγκες ενός μπασκετμπολίστα. Πρόσθεσε και το στρογγυλό patch στον αστράγαλο και σιγά σιγά ήρθε και η καθιέρωση. Από το 1918 έως και το 1990, η εταιρία προμήθευε με παπούτσια τους παίκτες του NBA. Δέκα χρόνια μετά την πρόσληψη του Chuck στην Converse, μπήκε το όνομά του πάνω στο παπούτσι (όσοι έχετε μποτάκια all star και τσεκάρετε λίγο τι λέει στο πλάι!). Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, o Chuck ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης του αμερικάνικου στρατού και όλοι οι στρατιώτες φορούσαν all star για την εκπαίδευσή τους. Μέχρι και το 1968, o Chuck εργαζόταν στην Converse οπότε και συνταξιοδοτήθηκε και το 1969 απεβίωσε στη Φλόριντα.
Κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980, η Converse έπεσε αισθητά στις πωλήσεις γιατί έχασε το μονοπώλιο από εταιρίες όπως η Adidas, Puma, Reebok και Nike, από την οποία και εξαγοράστηκε το 2003 έναντι 305.000.000 δολαρίων.
Πώς τα “σταράκια” έγιναν mainstream;

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ragiasΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το πιο επικερδές επάγγελμα στην μνημονιακή και κατοχική Ελλάδα του 2016,  είναι ο βουλευτής. Κάθεται σε μια αναπαυτική θέση, απολαμβάνει την άνεση του κοινοβουλίου και στις τσέπες του ρέει το χρήμα την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα κατορθώματα του.
Και από πάνω το «παίζει» και σωτήρας της χώρας. Καλά να πάθουμε!
Για να μαθαίνουμε!
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αλήθεια πόσα χρήματα παίρνει ακριβώς ένας Έλληνας βουλευτής.
Να ρίξουμε μια ματιά στις απολαβές όσων “κατανοούν” βαθιά τι έφερε η κρίση και η ανικανότητα των ίδιων ή και των προκατόχων τους στην Ελλάδα;

Το χαμόγελο είναι ευγένεια Το γέλιο ευτυχία Η ευτυχία και η ευγένεια είναι δύναμη

Το γέλιο είναι η διαφορά ανάμεσα στο απλά ζω και στο ξέρω ότι ζω. Ακόμη και στον κόσμο των ζώων το γέλιο είναι συνυφασμένο με συναισθήματα χαράς, ξεγνοιασιάς και ευθυμίας. Οι κατώτερες μορφές ζωής δεν γελούν. Ελάχιστα ζώα γελούν όπως ο έμψυχος άνθρωπος. Το δελφίνι, η φάλαινα, η γάτα, ο γορίλας όμως γελούν και μάλιστα έντονα.
free-smiles-to-shareΤο γέλιο είναι η χαμένη, η ξεχασμένη επαφή με την πνευματικότητα
Το Γέλιο για να υπάρξει χρειάζεται μια ιδιαίτερη ευφυΐα μια πνευματική ανωτερότητα. Σημαίνει πως μπορείς να καταλάβεις την γελοιότητα μια συγκεκριμένης κατάστασης της ζωής. Ακόμη είναι μακράν η πιο έξυπνη η πλέον ιδιοφυής διευθέτηση εμποδίων η παρεξηγήσεων. Τι πετυχαίνεις λοιπόν με το γέλιο και τι με το χαμόγελο;
Μπορεί όσα συμβαίνουν γύρω μας, να μην μας αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς, συνήθως έτσι γίνεται, όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι γυναίκες και άνδρες που χαμογελούν είναι ελκυστικότεροι.
Οι επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα πνευματικής και σωματικής υγείας επιμένουν ότι το χαμόγελο ενισχύει τη μακροζωία, την θεραπεία, την αναζωογόνηση και την δύναμη. Πρέπει να χαμογελάμε όσο συχνότερα μπορούμε. Μην μπερδεύουμε το απλό χαμόγελο με το γέλιο, είναι διαφορετική κατάσταση, εδώ μιλάμε για το χαμόγελο. Μην μπερδεύουμε το απλό χαμόγελο με το γέλιο, είναι διαφορετική κατάσταση, εδώ μιλάμε για το χαμόγελο.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ



Τα Παιδιά του Θεού Δεν Πρέπει να Ικετεύουν

Πάντα να αναζητάτε την καθοδήγηση του Θεού στην προσπάθειά σας να εκπληρώσετε τις σωστές επιθυμίες σας γιατί αυτός είναι ο υπέρτατος τρόπος για να λάβετε απάντηση σε κάθε σας προσευχή. Αλλά πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: κόψτε την επαιτεία από την προσευχή σας! 

Αλλάξτε την παλιά σας συμπεριφορά της ικεσίας. Θα πρέπει να προσεύχεστε στον Θεό με οικειότητα, ως παιδί Του, που όντως είστε. Ο Θεός δεν έχει αντίρρηση όταν προσεύχεστε από το εγώ σας, σαν ξένος και σαν ζητιάνος, αλλά θα δείτε πως οι προσπάθειές σας είναι περιορισμένες μ’ αυτή τη συνειδητότητα. Ο Θεός δεν θέλει να εγκαταλείψετε τη δύναμη της θέλησής σας, η οποία είναι το θεϊκό σας κληρονομικό δικαίωμα ως παιδί Του.
Το μυστικό της αποτελεσματικής προσευχής είναι να αλλάξετε τη στάση σας και από ζητιάνοι να γίνετε παιδιά του Θεού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα