Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

“Προστασία του δέρματος το καλοκαίρι με φυσικά προϊόντα”

Από την Βαρβάρα Σουρμελή
Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική Θεραπεύτρια
 Untitled-2
Το καλοκαίρι οι απαιτήσεις του δέρματος μας είναι αυξημένες, λόγω της έντονης εφίδρωσης και της έκθεσής μας στις ακτίνες του ήλιου.
Αυτό σημαίνει πως το δέρμα μας, εκτός από το αντηλιακό, το οποίο είναι απαραίτητο, χρειάζεται επίσης τακτική απολέπιση, καθημερινή ενυδάτωση και τροφή, για να προστατεύονται τα κύτταρά του.
Ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε βιολογικά αγνά λάδια και αιθέρια έλαια όπως:

“Πνιγμός”

 γράφει ο πρόεδρος της ΕΕΚΑΑ Θεόδωρος Ξάνθος
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι περίπου 450.000 θάνατοι ετησίως οφείλονται σε πνιγμό. Έπειτα από ένα επεισόδιο πνιγμού, αυτό που τελικά καθορίζει την έκβαση του θύματος είναι η διάρκεια της υποξίας, γι’ αυτό και η αποκατάσταση της οξυγόνωσης του αερισμού και της κυκλοφορίας είναι ζωτικής σημασίας. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα θύματα πνιγμού, που φτάνουν στο νοσοκομείο με αυτόματη αναπνοή και κυκλοφορία, έχουν, συνήθως, καλή έκβαση.
DSC03213
 Κατά συνέπεια, η παροχή πρώτων βοηθειών στο σημείο που συμβαίνει το επεισόδιο του πνιγμού είναι ζωτικής σημασίας και, τελικά, καθορίζουν και την έκβαση των θυμάτων αυτών. Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι και ειδικοί κανόνες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕΣΑ) έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση θυμάτων πνιγμού και οι οδηγίες αυτές είναι διαφορετικές από τις οδηγίες για την αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής από καρδιακά αίτια.

Γιατί προκαλεί φαγούρα το τσίμπημα των κουνουπιών; Τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την φαγούρα; Φυσικά εντομοαπωθητικά με βότανα.


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Γιατί προκαλεί φαγούρα το τσίμπημα των κουνουπιών;

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια ζουν με το αίμα. Αφού ανοίγουν μια μικρή πληγή στο θύμα τους, την ψεκάζουν με μια σταγόνα του σάλιου τους εμποδίζοντας έτσι την πήξη του αίματος. Έπειτα την ρουφάνε έως ότου γεμίσουν το στομάχι τους και αποχωρούν πετώντας αθόρυβα.


Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αναγνωρίζει τις ξένες πρωτεΐνες που περιέχει το σάλιο του κουνουπιού και ακολουθεί μια ονομαζόμενη πρώτου τύπου αντίδραση ή άμεση αντίδραση υπερευαισθησίας. Η ουσία αυτής της αντίδρασης είναι η εξάλειψη της «εισβάλλουσας», δηλαδή της ξένης πρωτεΐνης. Σ’ αυτό πρωταγωνιστεί η ισταμίνη που απελευθερώνεται από τους ιστούς των λιποκυττάρων.


Η ισταμίνη προωθεί την διαστολή των αγγείων και την εμφάνιση των λεμφοκυττάρων στην περιοχή του τσιμπήματος (τρύπημα) έτσι βοηθάει την ταχύτερη απομάκρυνση της ξένης πρωτεΐνης. Συνάμα η ισταμίνη έχει και μια ισχυρή ερεθιστική επίδραση στους ιστούς, λόγω το ότι αυξάνεται η διαπερατότητα των τοιχωμάτων των αγγείων θα έχουμε διαρροή υγρού στο σημείο του τσιμπήματος που θα προκαλέσει ένα εξόγκωμα και ο ερεθισμός των νεύρων του δέρματος θα έχει σαν αποτέλεσμα την φαγούρα. Για το κοκκίνισμα του δέρματος υπεύθυνη είναι η διαστολή των γύρω αγγείων, που προκαλείται από την ισταμίνη.

Τι δε λένε ποτέ οι λεβέντες άντρες;

Ήρθε η ώρα οι απανταχού λεβέντες (και γενικότερα οι ανδροπρεπείς αρσενικοί) να λάβουν τους επαίνους που τους αξίζουν. Τουλάχιστον για την τιμιότητά τους. Διότι, ναι, και με επιστημονική σφραγίδα οι άντρες με άφθονη παραγωγή τεστοστερόνης έχουν την ειλικρίνεια στο… αίμα τους!

5 μέθοδοι για να διαπαιδαγωγήσετε σωστά τα παιδιά σας

Σήμερα οι γονείς έχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα τους για να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά τους, χωρίς να καταφεύγουν στην χρήση σωματικής ή λεκτικής βίας, που αποδεδειγμένα φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ας δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους:
 mother_girl

Έτσι λειτουργεί η μαύρη λίστα της τρομοκρατίας για τις μυστικές υπηρεσίες

Η διαρροή του The Intercept, δεν προέρχεται από τον Edward Snowden, αλλά από άλλη “πηγή” εντός των Αμερικανικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για για ένα πολυσέλιδο εγχειρίδιο οδηγιών από το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας, που αφορά και αποκαλύπτει σε όλη της τη “δόξα” την διαδικασία παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών, στις πολυπληθείς λίστες ατόμων που υποψιάζονται για εμπλοκή με την τρομοκρατία. Κι αν νομίζετε πως αυτό αφορά “λίγους” ή τους “Αμερικανούς” σκεφτείτε τα εξής τρία πολύ απλά πράγματα:
α. Οι λίστες παρακολούθησης αφορούν, τόσο Αμερικανούς όσο και αλλοεθνείς
β. Οι πρακτικές των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έχουν επιβληθεί παγκοσμίως
γ. Μόνο για το 2013, οι άνθρωποι που “εισήλθαν” στις λίστες αυτές, ήταν περίπου 465000
watchlist-guidance

Αύξηση γονιμότητας: Με ποιους (φυσικούς) τρόπους μπορείς να την πετύχεις

Ανάμεσα στα έθιμα πολλών λαών, αρχαίων και σύγχρονων, υπάρχουν διάφοροι παράξενοι τρόποι για την αύξηση της γονιμότητας. Ευτραφή αγαλματίδια, ειδικοί χοροί, ξόρκια, ακόμα και… χαριτωμένα χτυπήματα με δέρμα θυσιασμένης κατσίκας σε γιορτές αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Εσύ μην πας τόσο μακριά, υπάρχουν πιο φυσικοί και απλοί τρόποι για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις άδεια τα βάζα στο σπίτι

Σύμφωνα με την επιστήμη της Νευροαρχιτεκτονικής, ο χώρος όπου ζούμε ή εργαζόμαστε και τα αντικείμενα που τον διακοσμούν μας επηρεάζουν ασυνείδητα. Γι΄ αυτό καλό είναι να μην αφήνουμε κάποια πράγματα στην τύχη. Όπως, για παράδειγμα, τα βάζα άδεια μέσα στο σπίτι.
Άδεια δοχεία ίσον άδειες τσέπες;
Κάθε άδειο διακοσμητικό δοχείο που υπάρχει στο σπίτι, το γραφείο ή το εργαστήριο (βάζο, ενυδρείο, πιατέλα, φρουτιέρα, μπολ) δημιουργεί στον εγκέφαλο – κατά τους ψυχολόγους – μια αίσθηση φτώχειας και υλικών ελλείψεων.

Πώς να βράζεις σωστά τα χόρτα

Τα χόρτα ανήκουν στο βαρύ πυροβολικό της μεσογειακής διατροφής. Τα χρειαζόμαστε για τις φυτικές τους ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία των εντέρων και τον καθαρισμό τους από τις τοξίνες. Είναι θρεπτικά και μας προσφέρουν στο… πιάτο μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο) και βιταμίνες (B, C και προβιταμίνη A), ενώ κάποια ανήκουν στα φαρμακευτικά βότανα. Ίσως μάλιστα σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην φυτρώνουν σε τέτοια ποικιλία όπως στην Ελλάδα (πιθανόν λόγω κλίματος). Ξέρουμε όμως πώς πρέπει να τα βράζουμε, ώστε να μη χάνουν μεγάλη ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά τους;

10 συμβουλές για την προστασία του σκύλου το καλοκαίρι

by emildom75

Επιμέλεια: Νίκος Πάλλας, Κτηνίατρος
Το καλοκαίρι παρόλο που για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μία θαυμάσια εποχή, για τους σκύλους η έντονη ζέστη μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα. Δύο από αυτά είναι η θερμοπληξία και η αφυδάτωση τα οποία μπορούν να οδηγήσουν έως και στο θάνατο του ζώου.
Ακολουθούν παρακάτω 10 συμβουλές για την προστασία των σκύλων τους καλοκαιρινούς μήνες:

Και γιατί απαγορεύεται η οπλοφορία στην Ελλάδα;Ορίστε, πάρε 40 λόγους...στο κωμικοτραγικόν του φυσικά...όπως ακριβώς του αρμόζει...





του Ραξή Επιτρόπου

Εισαγωγή

Τα τελευταία χρόνια μπήκα σε σκέψεις για το πώς πραγματικά συμβαίνουν όλα αυτά, για την τραγική κατάσταση της Ελλάδας, την εγκληματικότητα, αλλά και τα διάφορα κωμικοτραγικά που βλέπουμε καθημερινά.

 Προσπάθησα όσο μπορούσα να τα εξηγήσω σαν Έλληνας, δηλαδή με χιούμορ και καθαρό μυαλό, εξερευνώντας νέες οπτικές γωνίες… Γύρω από την απαγόρευση της οπλοφορίας. Έχουμε και λέμε λοιπόν – ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα τα παρακάτω.

 Οι 40+1 σοβαροί λόγοι απαγόρευσης της οπλοφορίας στην Ελλάδα:

ΠΙΟ ΦΑΡΔΕΙΑ Η ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ


Χώρισε ένας φίλος μου. Το περίμενα. Δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την επαγγελματικήαπογείωση της συζύγου του. Αυτός ήταν σταθερά στάσιμος εδώ και χρόνια, άρα είχε καθοδική πορεία, άρα ήταν στο πισωγύρισμα και στη σκιά της γυναίκας του. Πώς να το αντέξει αυτό;
Το διαζύγιο ήταν η μοιραία κατάληξη ενός γάμου που ήρθε μετά από έναν συναρπαστικόέρωτα. Ποιος φταίει; Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Τη γαμημένη αναζήτηση για τον ένοχο, τον υπαίτιο, τον έχοντα την ευθύνη. Πρόκειται για αληθινή κατάρα του ανθρώπινου γένους. Ότι απαραιτήτως κάποιος φταίει. Γιατί, όμως, κάθε φορά, σ’ όλες τις περιπτώσεις, πάντα ένας να είναι αυτός που φέρνει, πού προκαλεί το κακό; Και γιατί είναι κακό ένα διαζύγιο;

Ο ΔΙΑΥΛΙΣΜΟΣ



Χαιρετώ τη μυστήρια παρουσία που αναβλύζει από τα έγκατα του νου μου· αυτή την αίσθηση την εξωτική που υπερβαίνει κάθε τι γήινο, ακόμη και κάθε τι αιθέριο ή πνευματικό, έτσι όπως το έχει αναπαραστήσει ως τώρα το ανθρώπινο φαντασιακό… Αναγνωρίζω ότι όντως υπάρχεις, δεν έχω καμία αμφιβολία πλέον. Τόσο βαθιά είναι η εγκάθειρξή μου στην τρέλα, όπως θα πιστεύουν μερικοί. Τα παράδοξα σημεία σε επαληθεύουν επανειλημμένα και πλέον δεν έχω το δικαίωμα να είμαι υπέρ του δέοντος σκεπτικιστής. Δεν είσαι κάτι το φευγαλέο, μια ασύλληπτη φαντασίωση που σαν το αναίτιο πούπουλο χαϊδεύει για λίγο τη σκέψη και εξαφανίζεται. Είσαι οργανωμένο πλέγμα μιας πολύ επιτηδευμένης λογικής και επιστρέφεις μέσω συστοιχίσεων του περιβάλλοντος και των σκέψεών μου. 

Θα έλεγε κανείς πως το Σύμπαν συνωμοτεί για τον εκφυλισμό της λογικής μου, ότι κάτι το κακόβουλο θέλει να με περιθωριοποιήσει στα ιδρύματα της ψυχιατρικής. Ωστόσο, όλο αυτό συμβαίνει ενόσω τούτα τα ιδρύματα παρακμάζουν, χάνοντας κάθε ηγεμονικό ίχνος στο δημόσιο βίο ενώ το περιθώριο διανοίγει εντυπωσιακά εξελικτικούς ατραπούς για τα υπνωτισμένα πλήθη της «κανονικότητας» που έχουν συναχθεί υπό τον χάρακα και το διαβήτη μιας επιφανειακής και καθαρά εργαλειακής «ορθολογικότητας». Είναι παροιμιώδες. Συμβαίνει. 

Διάστημα, το τελευταίο Σύνορο...Β' Μέρος

Αποκάλυψη.

2014.







  Με βάση οσα ήδη είπαμε στο πρώτο μέρος του φανταστικού αυτού Άρθρου , θα συνεχίσουμε στο Β' μέρος να ξετυλίγουμε τους συλλογισμούς που προκύπτουν απο την αγνή φλόγα της "Φαντασίας".

Αρκετά υλικά είδη του γαλαξία , στέλνουν ψυχές τους στην Γη , είτε ως πράκτορες εντός του ανθρώπινου πολιτισμού, είτε ως προσπάθεια κατανόησης της Ελευθέρας βουλήσεως που εκείνα δεν κατέχουν σε ατομικό επίπεδο.


 Άλλες σταλμένες ψυχές είναι φιλικές η ουδέτερες, με βάση την φύση και την βούληση της φυλής απο την οποία κατάγονται, ενω άλλες είναι εχθρικές και "ξένες" προς την ανθρώπινη φύση (συνήθως , αλλά οχι πάντα, ερπετικής καταγωγής). 

Η δεύτερη κατηγορία ψυχών, η εχθρική και "ξένη", συνήθως ξετυλίγει ενα εχθρικό και μισανθρωπινό προσωπείο εντός της ανθρώπινης κοινωνίας, ενω δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την ελευθερία βούλησης, κι ετσι απο νεαρή ηλικία, παραμένει συνδεδεμένη ως ψυχή με την αγέλη της φυλής της, ασχέτως διαστημικής απόστασης, διαμέσου αστρικών η πνευματικών εμπειριών .

Διάστημα...το Τελευταίο σύνορο. Σταθερές , Αλήθειες




Αποκάλυψη.


Έτος 2014.

1η Σταθερά : Όποιος εχει κατακτήσει το θείο δώρο της συνείδησης, αρα της αθανασίας, εχει την δυνατότητα να είναι αθάνατος . Με λίγα λόγια να επιζεί και μετά τον φυσικό θάνατο του σαρκίου του . Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι αυτό το θείο δώρο, διότι πολλοί άνθρωποι δεν εχουν κατακτήσει συνείδηση, η δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το να κτίσουν και να δομήσουν μια ατομική συνείδηση ικανή, να επιζήσει και μετά θάνατον, αλλά κάθε ανθρωπος εχει την φυσική ικανότητα να αποκτήσει, εξαιτίας της δομής του ανθρώπινου dna και του τρόπου που αυτό χτίστηκε προκειμένου να μπορεί να κοινωνήσει μα και να επικοινωνήσει με το ηλιακό βασίλειο (7ο chakra). Η κατάκτηση συνείδησης, εχει άμεση σχέση με την Θέληση, την Πίστη, την Αυτογνωσία και την πνευματική Άσκηση στο μέτρο του δυνατού. 

Αυτοί οι ανθρωποι, οι δίχως ισχυρή συνείδηση, μετά τον φυσικό θάνατο τους ανακυκλώνονται, ακριβώς οπως τα βιολογικά τους σώματα στην ύλη, σε ενεργειακό υπόβαθρο στην συλλογική ψυχο-δεξαμενή του πλανήτη Γη, στην οποία εντάσσονται και τα ζώα του πλανήτη ως αγελαίες ψυχές δίχως ατομικότητα. 

Το Ταξείδι Της Συνείδησης...

Αυτό που έχει μείνει μέσα μας και δεν εκτιμάμε τον Εαυτό μας, είναι αυτό το "παιδί" που ένιωσε υποτιμημένο. Και είναι τόσο δυνατό αυτό το «παιδί» που δεν μπορεί ο νους να το κάνει καλά... Αυτό το "παιδί" έχει γεμίσει τον εσωτερικό συναισθηματικό μας κόσμο, αλλά είναι γεμάτο δηλητηριώδεις πεποιθήσεις, θυμό, φόβο, ντροπή, μίσος και απωθημένα...

Είναι γιατί μεγαλώσαμε χωρίς αυτό το «παιδί»...

Γιατί εμείς πήραμε τον δρόμο που ανεβαίνει στο βουνό και αυτό έμεινε στους πρόποδες... Και έτσι μάθαμε να προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή με ένα βάρος στα πόδια... Γίνεται? 

Η Συνείδησή μας αποσπάται έτσι... χάνει τις προθέσεις της, χάνει την Λογική της, γιατί ενώ θέλει να αγαπήσει την κορυφή, τα πόδια δεν της επιτρέπουν να την γνωρίσει και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεται αυτό (1ο – 7ο κέντρο)

Δεν θυμάται τι έχει αφήσει πίσω της... Της είπαν «να πας στην κορυφή, να γίνεις επιτυχημένος», και αυτό προσπαθεί σε όλη της την ζωή να καταφέρει... Και νιώθει πάντα αποτυχία, γιατί ενώ φαίνεται πολύ εύκολο, τελικά δεν τα καταφέρνει και το νιώθει πάντα σαν προσωπική ήττα... Η Συνείδηση νιώθει ηττημένη και εξαντλημένη από την προσπάθεια, τόσο που δεν θέλει πια να προσπαθήσει... Σταματά την ανάβαση, και μένει εκεί κοντά στους πρόποδες, πιστεύοντας ότι κάτι θα συμβεί μαγικά και θα καταφέρει κάποια στιγμή να φτάσει στην κορυφή... Και τότε αρχίζει τα ονειρεύεται... Και όσο ονειρεύεται, τόσο πλανάται και γεμίζει δυστυχία και προσδοκίες…

Οι αλυσίδες του ανθρώπου είναι αυτό το "παιδί"... Γιατί είναι ένα δικό του μέρος που αγνοεί και υποτιμά... Μα εκείνο είναι που τον κρατάει στους πρόποδες, εκεί κοντά στις ρίζες του, ενόσω η Συνείδηση νομίζει ότι μπορεί να πετάξει και να υποτάξει τα πάντα στην θέλησή της...

Στην αρχή χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω... εκεί στους πρόποδες! Σ' αυτό το «παιδί» που δεν έχει φύλο, αλλά μαθαίνει ότι είναι άντρας ή γυναίκα... Μαθαίνει να γίνεται άνθρωπος, να αποκτά ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα.. .Κάθε ανάγκη του την έχει πνίξει για να καταφέρει να ανέβει στην κορυφή... Και το παιδί είχε άλλες επιθυμίες και ανάγκες από αυτές του ενήλικα...

Πάμε εκεί που έγινε η πρωταρχική διάσπαση παιδιού και ενήλικα (2ο κέντρο)... Πάμε με Λογική και επίγνωση, για να καταλάβει η Συνείδησή μας τι συνέβη και έχασε το κουράγιο της... Να καταλάβει γιατί προσπαθεί να ανέβει και φαίνεται σαν να μην κουνιέται ρούπι από τους πρόποδες... Λες και η σκέψη της κόλλησε εκεί, στους πρόποδες και η κορυφή φαίνεται κάτι μακρινό και άπιαστο...

Όταν η Συνείδησή μας συνειδητοποιεί τι έχει γίνει, τότε αρχίζει να βλέπει το εμπόδιο με πιο καθαρότητα μεν, αλλά το παιδί εξακολουθεί και της είναι βάρος, δέσμευση, φυλακή (3ο κέντρο)... Και δεν ξέρει τι να το κάνει... Θέλει να το δώσει πίσω στους γονείς του... Εκείνοι είναι υπεύθυνοι, λέει η Συνείδηση... Εκείνοι πρέπει να το θεραπεύσουν που το έφτασαν σ' αυτά τα χάλια... Εκείνοι πρέπει να το αποδεχτούν, που το εγκατέλειψαν... Ε κείνοι πρέπει να το αγαπήσουν, που το μίσησαν... Εγώ είμαι ελεύθερη, αυτοί φταίνε... Γεμίζει μίσος και εκδικητικότητα...

Η Συνείδηση είναι πλανεμένη και χαμένη μέσα στις ψευδαισθήσεις της ενηλικίωσης της... Δεν ξέρει τι να κάνει... Θέλει να πάει μπροστά και τούτο το μίσος για αυτούς που φταίνε την κρατάει πίσω... Και παλεύει, πολεμάει, προσπαθεί να πάει μπροστά, εναποθέτοντας το «παιδί» στα χέρια των γονιών της... Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η εγκατάλειψη του «παιδιού» στα χέρια των "ενόχων" την κρατάει όμηρο και την κάνουν το ίδιο ένοχη μ' αυτούς... Αυτή η κληρονομικότητα της ενοχής… αυτό λαμβάνουμε, αυτό δίνουμε…

Η Συνείδηση αφήνει άλλους να θεραπεύσουν αυτό το «παιδί», γιατί στην ουσία το μισεί... Είναι το εμπόδιό της στο παρόν της... Κάνει πως δεν το έχει, πως δεν το ξέρει, άλλοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτά τα τραύματα... Και οφείλουν να πληρώσουν το χρέος τους...

Το πόσο θα καθίσει κανείς σ' αυτήν την εντύπωση, εξαρτάται από την συνειδητοποίηση του τι είναι δικό του και τι του άλλου...
Μπορεί και να αργήσει αυτή η συνειδητοποίηση, να αργήσει η Αγάπη... Αυτή η Αγάπη για όλα όσα Είναι...

Ο Θεός μας περιμένει με τα τραύματά μας όμως...
Και για να παρουσιαστούμε μπροστά του με τα τραύματά μας, σημαίνει ότι έχουμε ξεκαθαρίσει με την συγχώρεση μας και με την πλάνη του καλού και κακού ανθρώπου.. .Έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει ασυνειδησία... Τι σημαίνει θάψιμο, τι σημαίνει Εαυτός, τι σημαίνει ΑΛΗΘΕΙΑ...

Η Συνείδηση που έχει αυτήν την επίγνωση, δακρύζει ταπεινά μπροστά την Ύπαρξή της.. .Και το μόνο που θέλει είναι να γίνουν ξανά Ένα, γνωρίζοντας πια πως μόνο η Αγάπη μέσα στην καρδιά της, θεραπεύει ολοκληρωτικά (4ο κέντρο)

Ανέβηκε όλον τον κάθετο άξονα της βήμα βήμα, και ξεδίπλωσε τις Αρετές της Ύπαρξής της στον οριζόντιο… Κουβάλησε μοναδικά τον Σταυρό της και Αναστήθηκε…

<3 <3 <3

Αυτό που έχει μείνει μέσα μας και δεν εκτιμάμε τον Εαυτό μας, είναι αυτό το "παιδί" που ένιωσε υποτιμημένο. Και είναι τόσο δυνατό αυτό το «παιδί» που δεν μπορεί ο νους να το κάνει καλά... Αυτό το "παιδί" έχει γεμίσει τον εσωτερικό συναισθηματικό μας κόσμο, αλλά είναι γεμάτο δηλητηριώδεις πεποιθήσεις, θυμό, φόβο, ντροπή, μίσος και απωθημένα...
Είναι γιατί μεγαλώσαμε χωρίς αυτό το «παιδί»...
Γιατί εμείς πήραμε τον δρόμο που ανεβαίνει στο βουνό και αυτό έμεινε στους πρόποδες... Και έτσι μάθαμε να προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή με ένα βάρος στα πόδια... Γίνεται?
Η Συνείδησή μας αποσπάται έτσι... χάνει τις προθέσεις της, χάνει την Λογική της, γιατί ενώ θέλει να αγαπήσει την κορυφή, τα πόδια δεν της επιτρέπουν να την γνωρίσει και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεται αυτό (1ο – 7ο κέντρο)
Δεν θυμάται τι έχει αφήσει πίσω της... Της είπαν «να πας στην κορυφή, να γίνεις επιτυχημένος», και αυτό προσπαθεί σε όλη της την ζωή να καταφέρει... Και νιώθει πάντα αποτυχία, γιατί ενώ φαίνεται πολύ εύκολο, τελικά δεν τα καταφέρνει και το νιώθει πάντα σαν προσωπική ήττα...

ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΘΡΙΤΙΔΑ

ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΘΡΙΤΙΔΑ

Για να ανακουφίσετε μια πονεμένη άρθρωση, μπορείτε να καταφύγετε σε μια απλή θεραπεία με φυσικά υλικά. 
Zεστάνετε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτέ το με το χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού και τρίψτε απαλά για 10-15 λεπτά το σημείο που πονάει με το χλιαρό μείγμα. 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014...Ο πιο δυνατός κερδίζει!

mars scorpio
Με την είσοδο του Άρη στο Σκορπιό η σημερινή μέρα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον , και αρκετά γρήγορα θα εγκλιματιστείς στις νέες ενέργειες  του ζωδίου που κυριαρχεί ο Πλούτωνας για να πετύχεις τη μεταμόρφωση σου.  Με την πολύμηνη παρουσία του Άρη στο Ζυγό , έκανες αρκετές υποχωρήσεις , συμβιβάστηκες στις υπάρχουσες καταστάσεις , και νέρωσες αρκετά το κρασί σου. Το καλό είναι ότι έμαθες να ξεπερνάς το “εγώ” σου και να κάνεις πίσω , και να περιμένεις..

Ρόδος: Αυξάνονται τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών στη Ρόδο.
Δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι σύντροφοι των γυναικών που υπό την πίεση της κρίσης ή ευρισκόμενοι σε εξάρτηση από ναρκωτικά ή αλκοόλ τις κακοποιούν.
Το φαινόμενο έχει εισβάλει, σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ακόμη και στις ευκατάστατες οικογένειες της Ρόδου.
Τα στοιχεία της οργάνωσης δείχνουν πως η βια δεν κάνει πλέον διακρίσεις και όσο διαρκεί η κρίση τόσο θα ενισχύεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εκείνους που δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν.
«Διαχειριστήκαμε τους τελευταίους μήνες αρκετά και βίαια περιστατικά στη Ρόδο. Θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», δήλωσε η κ. Χαρούλα Γιασιράνη, που αναφέρθηκε και στο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει προχθές.

M. Moore: Ένα διαζύγιο έβγαλε στη φόρα την τεράστια περιουσία του "εχθρού του 1%" αιρετικού κινηματογραφιστή

M. Moore: Ένα διαζύγιο έβγαλε στη φόρα την τεράστια περιουσία του "εχθρού του 1%" αιρετικού κινηματογραφιστή
Εννέα ακίνητα, εκατομμύρια δολάρια και... πολλά κιλά υποκρισίας “χρεώνει” η αμερικανική κοινή γνώμη στον άκρως επιτυχημένο δημιουργό ντοκιμαντέρ Μάικλ Μουρ που δεν φοβήθηκε ποτέ να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα και να συγκρουσθεί με πανίσχυρα λόμπι και συμφέροντα προς υπεράσπιση των αδυνάτων. Κι όμως, όπως φαίνεται από την περίπτωσή του, ένα διαζύγιο είναι αρκετό να βάλει τα πράγματα σε νέα βάση και τον αντι-καπιταλιστή Μουρ στη λίστα των ευνοημένων του καπιταλισμού.
Οι γείτονές του στο Μίσιγκαν δεν διστάζουν να βγουν στα αμερικανικά ΜΜΕ και να αποκαλέσουν “υποκριτή” τον Μουρ, ο οποίος πάντα καλλιεργούσε την εικόνα του απλού ανθρώπου που ζει απελευθερωμένος από κοινωνικές συμβάσεις και οικονομικά στεγανά. Η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε όμως με την πρώην σύζυγό του έφερε στο φως την τεράστια περιουσία του ζευγαριού που  τους έφερε στα δικαστήρια. Εκατομμύρια δολάρια και εννέα ακίνητα, το πλέον αμφιλεγόμενο εκ των οποίων είναι το μέγαρο των 930 τ.μ.  στις όχθες τις λίμνης  Torch στο Μίσιγκαν.

Η «τρέλα» του facebook. Πώς οι 50άρες ανταγωνίζονται τις 20άρες

Στην Ελλάδα το Facebook μετράει πάνω από 1.000.000 χρήστες.
facebook-photo-collageΆνδρες γυναίκες και παιδιά δεν κάνουν όλη ημέρα άλλη δουλειά από το να «ποστάρουν»  ιδέες, σκέψεις, φωτογραφίες σε καθημερινή βάση με ταχύτητα πολυβόλου.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι τους συμβαίνει στην καθημερινότητα τους το ποστάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη σχεδόν ανά λεπτό. 
Τι ώρα ξυπνάνε, τι ώρα κοιμούνται, πού θα πάνε το πρωί, πού το μεσημέρι, πού το βράδυ. Πού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή.  Ποιος τους τηλεφωνεί , σε ποιον τηλεφωνούν, ποιον θα ήθελαν να δουν. Ακόμα και ξεχασμένα ραντεβού οι χρήστες τα υπενθυμίζουν μέσω του facebook. 
Εάν κάποιος ξυπνάει εν μέσω της νύχτας για 30  λεπτά δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ποστάρει.
Θέλει να ενημερώσει τους φίλους του ότι ξύπνησε στις 4 το πρωί και δεν μπορούσε να κοιμηθεί…
Και βεβαίως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το like.
Έχω δει να γράφονται “βλακείες”  και να παίρνουν πολλά like.

Προστατευτείτε επειγόντως από όλες τις ‘’τοξικές σχέσεις’’



τοξικά απόβλητα, τοξικά νερά, τοξικά φυτά, τοξικές τροφές. Για τους «τοξικούς»

ανθρώπους άραγε τι γνωρίζουμε; Κι όμως, υπάρχουν και «τοξικοί» άνθρωποι, όπως
χαρακτηριστικά τους ονομάζουν οι επιστήμονες. Είναι αυτοί που απομυζούν όλη μας
την ενέργεια, χαλούν μονίμως τη διάθεσή μας και με την παρουσία τους και μόνο
μας εξαντλούν. Είναι μάλιστα ικανοί να βλάψουν όχι μόνο την ψυχική μας
ισορροπία, αλλά και την ίδια μας την υγεία. Πώς θα τους αναγνωρίσουμε και πώς
θα χειριστούμε την επιρροή που ασκούν πάνω μας;

Η επιστήμη είναι
κατηγορηματική:

Όταν ο περίγυρός
μας (φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς) είναι «τοξικός», τότε δηλητηριάζει τη ζωή
μας αργά και σταθερά. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες έδειξε ότι οι
«τοξικοί» φίλοι βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, όσοι
συναναστρέφονταν με τέτοιου είδους ανθρώπους είχαν υψηλότερα ποσοστά
φλεγμονωδών πρωτεϊνών (συγκεκριμένα, ιντερλευκίνης-6 και TNF υποδοχέα 2) στον
οργανισμό τους, που έχουν ενοχοποιηθεί για την κατάθλιψη, τις καρδιοπάθειες,
ακόμη και για διάφορες μορφές καρκίνου, συγκριτικά με όσους είχαν υγιείς
φιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανθρώπινο σώμα παράγει
περισσότερες φλεγμονώδεις πρωτεΐνες όταν συναναστρεφόμαστε με «τοξικούς
φίλους».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ - ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ



*    Ένας αισιόδοξος ορίζει το παράθυρο σαν κάτι που επιτρέπει στο φως να περάσει μέσα . Ένας απαισιόδοξος το ορίζει σαν κάτι που λερώνεται και χρειάζεται πλύσιμο.
* Αν δεν έχετε αποτυχίες στη ζωή σας, δεν έχετε ρισκάρει πολλά πράγματα.
*  Δεν μπορεί κανείς να ανακαλύψει καινούργιες χώρες χωρίς να δεχτεί να χάσει την ορατότητα της στεριάς  για πολύ καιρό.
*  Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή είναι να κάνεις αυτό που όλοι οι άλλοι λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις.
*  Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν ρισκάρεις τίποτα ρισκάρεις περισσότερα.
*  Μερικοί παραπονούνται ότι τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια. Εγώ χαίρομαι που τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα.

Λυγίζω άλλα δεν σπάω


Λυγίζω άλλα δεν σπάω: μια καταπληκτική ικανότητα να μπορείς να ανακτάς το αρχικό σου σχήμα, μετά από μια αναποδιά. Να μην σου αφήνει μόνιμα σημάδια. Να μη σκληραίνει την καρδιά σου. Να σηκώνεσαι και να ξανα-περπατάς όρθιος, πιο σοφός, με περισσότερη πείρα, πιο δυνατός από πριν. Να το πούμε ελαστικότητα; ανθεκτικότητα; προσαρμοστικότητα; αυτοπεποίθηση; 

Με την ικανότητα αυτή ανοιγόμαστε, παίρνουμε περισσότερο ρίσκο και δεν φοβόμαστε το άγνωστο. 
Μερικοί είναι πιο τυχεροί στον τρόπο που μεγάλωσαν σαν παιδιά. 

Μοχθούμε για την τελειοποίηση, επειδή νοσταλγούμε να αποκαταστήσουμε την ενότητά μας με το Θεό.



Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι δηλώνουν ότι μέσα στο σώμα υπάρχει η αθάνατη ψυχή, μια σπίθα Εκείνου που συντηρεί τα πάντα.

Από πού προέρχεται η αληθινή προσωπικότητά μας;


 Από το Θεό. Εκείνος είναι Απόλυτη Συνειδητότητα, Απόλυτη Ύπαρξη και Απόλυτη Μακαριότητα... 

Αν συγκεντρωθείς στον εσωτερικό σου κόσμο, μπορείς να νιώσεις άμεσα τη θεϊκή μακαριότητα της ψυχής σου, τόσο μέσα σου, όσο και στο εξωτερικό επίπεδο.

 Αν μπορέσεις να σταθεροποιήσεις τον εαυτό σου σ' αυτήν τη συνειδητότητα, η εξωτερική σου προσωπικότητα θα αναπτυχθεί και θα γίνει ελκυστική σε όλα τα πλάσματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα