Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μαζική Βία στο Μαλάουι εξαιτίας φήμης για ύπαρξη Βαμπίρ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαζική Βία στο Μαλάουι εξαιτίας φήμης για ύπαρξη Βαμπίρ


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φήμες περι ύπαρξης Βαμπίρ στο Νότιο Μαλάουι!

Τα μέλη του προσωπικού τους από δύο περιοχές του νότιου Μαλάουι απέσυραν τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω του θανάτου πέντε ανθρώπων σε βίαια επεισόδια, τα οποία πυροδοτήθηκαν από φήμες περί ύπαρξης βαμπίρ, σύμφωνα με πρακτορείο Reuters.
Κατά το πρακτορείο, η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές του Μαλάουι, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Ένα κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στη χώρα και το 2002.

Ερμής ο αρωγός συν-οδοιπόρος της αναζήτησης…

εικ.1

Ο Ερμής ήταν ανάμεσα στα άλλα, ο Αγγελιοφόρος των Θεών, αλλά και ψυχοπομπός ( «Οδός άνω και κάτω μία»). Ο Πυθαγόρας αποκαλούσε τον Ερμή, «θεϊκό ταμία των ψυχών», «πομπαίο», «πυλαίο» και «χθόνιο», επειδή συνόδευε τις ψυχές στον 'Aδη.

Ήταν όμως επίσης προστάτης των οδοιπόρων ( γεγονός μάλλον καθόλου τυχαίο, και εξαιρετικά συμβολικό, όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια). Για αυτό τον λόγο υπήρχαν οι Ερμαϊκές στήλες κατά μήκος των οδών,  ώστε  να μην ξεφύγουν  οι οδοιπόροι από τη σωστή κατεύθυνση , να μην χάνουν δηλ. τον δρόμο τους…
Αυτοί οι σηματοδότες στην αρχή ήταν απλοί σωροί από πέτρες και κάθε οδοιπόρος που πέρναγε έριχνε μια πέτρα στο σωρό, ο οποίος έτσι μεγάλωνε. Πίστευαν πως με το ρίξιμο της πέτρας ο οδοιπόρος απαλλασσόταν από την κόπωση του ταξιδιού η οποία μεταβιβαζόταν στην πέτρα. Όταν μπορούσε ο οδοιπόρος όφειλε να καταθέτει και σύκα κοντά στο σωρό, γεγονός που είχε διπλή σημασία: απότιση τιμής στο θεό και βοήθεια για τους πεινασμένους οδοιπόρους.

Το συμβολικό όμως μήνυμα του προστάτη των οδοιπόρων του Ερμή, είναι σχετικό με την ατραπό που επιλέγει ο κάθε ένας από εμάς, στο ταξίδι της ζωής και στις αναζητήσεις του.  Αν επιλεγεί πιο το δύσκολο και δύσβατο ταξίδι,  και επιδιωχθεί η  μετουσίωση των ενεργειών και ιδιοτήτων που συμβολίζει ο Ερμής,  τότε μέσω της φώτισης και της ενόρασης,  ανοίγονται δρόμοι ώστε   να εκφραστούν δημιουργικά οι εσωτερικές δυνατότητες του ανθρώπου μέσα στον κόσμο.

Η αγάπη του Πυθαγόρα για τα ζώα


Το άγαλμα του Πυθαγόρα στη Σάμο



«Ο Πυθαγόρας, όπως μαρτυρεί ο Ιάμβλιχος, ήταν πιθανόν ο πρώτος που έθεσε σε επιστημονική βάση τον τρόπο ζωής και διατροφής, δείχνοντας στους μαθητές του ότι κάθε άνθρωπος γίνεται ό,τι τρώει, πίνει και σκέφτεται.»

(…)

«Ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι κάθε είδος ποτού και τροφής που καταναλώνουμε παράγει ξεχωριστό αποτέλεσμα στο σώμα μας, δηλητηριώδες ή ευεργετικό, όχι μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και στις συναισθηματικές και διανοητικές εκδηλώσεις, στις επιθυμίες και τα πάθη, παραδεχόμενος ότι ορισμένες τροφές οδηγούσαν στην αρετή ενώ άλλες στην κακία. Η φυτική τροφή στη φυσική της κατάσταση θεωρούνταν η καλύτερη για τον άνθρωπο. Συνιστούσε να τρώνε λαχανικά και άβραστη τροφή.

Ο Πυθαγόρας συμβούλευε την αποχή από το κρέας, όχι επειδή πίστευε στη μετενσάρκωση της ψυχής, όπως πολλοί του απέδιδαν, αλλά διότι δεν είναι δίκαιο να χρησιμοποιούνται τα ζώα για τροφή των ανθρώπων και δίδασκε ότι η ζωϊκή τροφή είναι:

  • Ενάντια στη θρησκεία, αφού ο άνθρωπος παραβαίνει το νόμο του Θεού αφαιρώντας τη ζωή έμψυχων όντων.
  • Ενάντια στην ηθική, διότι αφανίζονται ζώα που ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια, γι αυτό και έκρινε ως ασέβεια τη σφαγή των ζώων.
  • Ενάντια στην υγεία και τη μακροβιότητα.
  • Ενάντια στην οικονομία.
  • Ενάντια στην ειρήνη και την ησυχία, καθώς αυτή διαταράσσεται από το κυνήγι και τη σφαγή των ζώων.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι απολύτως ανώφελα.



«Φαίνεται παράξενο αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα είναι απολύτως ανώφελα. Δεν εξυπηρετούν κανένα χρήσιμο σκοπό. Δεν μας εξοικειώνουν με καινούρια πράγματα και δεν μας φέρνουν πιο κοντά σε καινούρια πράγματα.Δεν μας δίνουν ενέργεια. Απλώς σπαταλούν ενέργεια και δημιουργούν δυσάρεστες ψευδαισθήσεις. Μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν τη σωματική υγεία.

Μετά από μια κάποια μελέτη και παρατήρηση ίσως καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα, ότι δεν είναι υποχρεωτικά. Εδώ το σύστημα προσφέρει βοήθεια διότι δείχνει ότι δεν υπάρχει στ’αλήθεια πραγματικό κέντρο για τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά ότι ανήκουν σε ένα τεχνητό κέντρο μέσα μας, που δημιουργούμε κατά την παιδική ηλικία μιμούμενοι ανθρώπους με αρνητικά συναισθήματα οι οποίοι μας περιστοιχίζουν. Οι άνθρωποι διδάσκουν ακόμη και στα παιδιά τους να εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα. Ύστερα τα παιδιά μαθαίνουν ακόμη πιο πολλά με τη μίμηση. Μιμούνται τα μεγαλύτερα παιδιά, τα μεγαλύτερα μιμούνται τους μεγάλους και έτσι σε πολύ μικρή ηλικία γίνονται ξεφτέρια στα αρνητικά συναισθήματα.

Είναι μεγάλη απελευθέρωση όταν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν υποχρεωτικά αρνητικά συναισθήματα. Γεννιόμαστε χωρίς αυτά, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο διδάσκουμε στον εαυτό μας αρνητικά συναισθήματα.»

(…)

«Εξάλλου, αν θέλουμε να αναπτύξουμε συνειδητότητα και να βελτιώσουμε τις λειτουργίες μας, θα ήταν καλό από την αρχή σχεδόν κιόλας της παρατήρησης του εαυτού να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε ορισμένες από τις λειτουργίες μας, που όχι μόνο δεν χρησιμεύουν σε τίποτε αλλά είναι σαφώς βλαβερές.Παραδείγματος χάρη, παρατηρώντας τον εαυτό σας, ιδιαίτερα όταν παρατηρείτε τη συναισθηματική λειτουργία, προσπαθήστε να σταματήσετε όσο γίνεται περισσότερο κάθε έκφραση αρνητικών συναισθημάτωνΗ ζωή πολλών ανθρώπων ουσιαστικά αποτελείται από αυτά. Εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα σε κάθε στιγμή που μπορεί να διανοηθεί κανείς, σε κάθε ευκαιρία είτε κατάλληλη είτε ακατάλληλη. Είναι σε θέση πάντοτε να βρίσκουν ψεγάδια στο καθετί. Η βασική τάση του ανθρώπου 1,2 και 3 είναι να εκφράζει αμέσως όλα τα αρνητικά του συναισθήματα. Αν κάνει μια προσπάθεια να σταματήσει αυτή την έκφραση, του δίνει υλικό για παρατήρηση και βλέπει τον εαυτό του από τελείως διαφορετική γωνία αν κάνει σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, θα πειστεί πολύ σύντομα ότι δεν έχει θέληση, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταματήσει κανείς να εκφράζει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο είναι απαραίτητο.

Γιατί η νύφη κρατάει ανθοδέσμη;


Η νυφική ανθοδέσμη είναι ένα από τα πολλά έθιμα του γάμου. Την προσφέρει στην είσοδο της εκκλησίας ο γαμπρός στη νύφη κι εκείνη την κρατά στο χέρι της μέχρι το τέλος του μυστηρίου (τώρα πλέον και στον πολιτικό γάμο). Γιατί όμως οι νύφες κρτατούν νυφικές ανθοδέσμες;

Τι συμβολίζει

Η νυφική ανθοδέσμη συμβολίζει τη νεότητα και τη γονιμότητα του ζευγαριού, καθώς από τα άνθη βγαίνουν καρποί.
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ρώμη. Τότε οι νύφες δεν κρατούσαν λουλούδια αλλά μπουκέτα από βότανα – συνήθως δεντρολίβανο, που συμβόλιζε την πίστη, τη γονιμότητα, ενώ πιστευόταν ότι έδιωχνε τα κακά πνεύματα και το «μάτι».
Τα λουλούδια στη νυφική ανθοδέσμη εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Βικτοριανή εποχή, όπου η μόδα επέβαλε το τριαντάφυλλο, που αντιπροσωπεύει την αληθινή αγάπη.

Καλλιεργώντας χιούμορ με έμπνευση το Διογένη

Καλλιεργώντας χιούμορ με έμπνευση το Διογένη

Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριζόμαστε τους ανθρώπους που μας επιτίθενται ή μας κριτικάρουν είναι με χιούμορ και ετοιμολογία. Οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι ήταν μοναδικοί σε αυτό. Έχουν μείνει στην ιστορία ατάκες τους που μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα. Συνεχίζοντας το άρθρο για το Διογένη τον Κυνικό ας γνωρίσουμε και άλλες σπαρταριστές τους ατάκες που έγραψαν ιστορία…
  1. Μια μέρα, ενώ συζητούσε επί σοβαρού θέματος κι ελάχιστοι τον άκουγαν, άρχισε να σφυρίζει· τότε, καθώς πλήθος μαζεύτηκε αμέσως γύρω του, κι εκείνος τότε τους επέπληξε λέγοντας: «Εσείς σπεύδετε με όλη σας τη σοβαρότητα όταν ακούτε ανοησίες, αλλά είστε πολύ αργοί και περιφρονητικοί όταν το θέμα είναι σοβαρό».
  2. Όταν κάποιος του είπε, «Οι περισσότεροι άνθρωποι γελούν μαζί σου», η απάντησή του ήταν: «Πιθανόν κι οι γάιδαροι να γελούν μ’ εκείνους· αλλά όπως δεν τους νοιάζει αυτούς για τα γαϊδούρια, ούτε και μένα με νοιάζει γι’ αυτούς».
  3. Ο Μέγας Αλέξανδρος κάποτε θέλησε να πειράξει τον Διογένη και αφού έλεγε ότι ήταν Κύων, του έστειλε ένα πιάτο κόκαλα. Μετά, όταν τον συνάντησε τον Διογένη, τον ρώτησε, «Σου άρεσε, κύον, το δώρο μου;». Ο Διογένης του απάντησε: «Το έδεσμα ήταν άξιο για σκύλο, αλλά το δώρο δεν ήταν καθόλου άξιο για βασιλέα».

Clean sleeping: Τα οφέλη του “καθαρού ύπνου”

Clean sleeping: Τα οφέλη του “καθαρού ύπνου”
Η νέα τάση στο lifestyle και την ευζωία, μετά το clean eating, ακούει στο όνομα clean sleeping – μία καινούργια μέθοδος που επικεντρώνεται στη σημασία ενός καλού και ποιοτικού ύπνου. Η υιοθέτηση καλών και ποιοτικών διατροφικών συνηθειών (clean eating) σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση είναι οι δύο πιο βασικοί πυλώνες που στοχεύουν σε μία πιο ισορροπημένη και υγιεινή ζωή. Ο “καθαρός ύπνος” είναι η πιο πρόσφατη τάση στο wellness, αποτελώντας το μεγαλύτερο trend για το 2017.
Εισηγήτρια αυτού του trend δεν είναι άλλη από τη Νο1 σταρ και ιέρεια του lifestyle, Gwyneth Paltrow. Μπορεί οι διατροφικές της συνήθειες να ξεσηκώνουν θύελλες αντιδράσεων, η φιλοσοφία του clean sleeping όμως φαίνεται πως έχει γερά θεμέλια και πολλά οφέλη. Η ίδια γράφει στην ιστοσελίδα της, Goop: Ο τρόπος ζωής που ακολουθώ δεν βασίζεται μόνο στο clean eating, αλλά και στο clean sleeping: τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες καλού, ποιοτικού ύπνου – ιδανικά ακόμη και δέκα. Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όρεξη για φαγητό και στα επίπεδα ενέργειας και πιστεύω πως θα πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητά σας – ακόμη και πριν τη διατροφή. Ο διατροφολόγος μου Dr Frank Lipman μου εξήγησε πως ένας κακής ποιότητας ύπνος μπορεί να αναστατώσει το μεταβολισμό και τις ορμόνες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προσθήκη βάρους, κακή διάθεση, περιορισμένη μνήμη και σύγχυση, καθώς επίσης και σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η φλεγμονή και το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα (κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιων νοσημάτων). Και εννοείται πως ο ανεπαρκής ύπνος είναι ό,τι χειρότερο για την ομορφιά.
Η φιλοσοφία του clean sleeping έχει ως βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, χωρίς διακοπές, μεταμεσονύχτια τσιμπολογήματα και scroll down στο κινητό και τη μειωμένη κατανάλωση καφεΐνης. Τα βήματα για την επίτευξή του είναι απλά:

6 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΜΑ




Το ενεργητικό άκουσμα (που το ονομάζουμε και διαδραστικό άκουσμα) ωφελεί και τα δύο μέρη που συμμετέχουν σε μια συζήτηση. Βοηθάει στην εξασφάλιση του ότι ο ομιλητής θα ακουστεί πραγματικά. Είναι όμως εξίσου καλό και για τον ακροατή καθώς του επιτρέπει να παραμερίσει  αποσπάσεις και κρίσεις (καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες). Έτσι όχι μόνο σε εμποδίζει από το να χάσεις σημαντικές λεπτομέρειες, αλλά σε βοηθάει διδάσκοντας σου πως μπορείς να αποσυντονιστείς από αχρείαστες διακοπές και να εστιάζεις σε άλλα σημαντικά καθήκοντα.
Μπορείς να συμπεριλαμβάνεις τις παρακάτω 6 φράσεις στις συζητήσεις σου και έτσι να γίνεσαι καλύτερος ακροατής. Όταν κάποιος σου μιλάει, να τις έχεις στο μυαλό σου,και όταν παρατηρείς την προσοχή σου να αποσπάται, ή εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο κινητό σου ή αρχίζεις να σκέφτεσαι άλλα πράγμα, τότε μπορείς να επιτρέψεις στη νοητική σου λίστα αυτών των 6 φάσεων και να κάνεις ένα ενεργητικό άκουσμα.
Να λοιπόν οι 6 φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιείς για να επιδεικνύεις ενεργητικό άκουσμα:
1)    «Δηλαδή εννοείς……»
Εναλλακτικές φράσεις:
«Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω».
«Μπορείς να μου πεις λίγα ακόμη για αυτό;»
2)    «Αυτό ακούγεται σαν…»
Εναλλακτικές φράσεις:
«Αυτό που εγώ ακούω»
«Φαίνεσαι λίγο».

3)    «Αλήθεια;»
Εναλλακτικές φράσεις
«Πότε;».
«Πως;».
«Πλάκα μου κάνεις».

Επί της θλίψης


  
Πεθαίνω, πεθαίνω αργά… Νιώθω της καρδιάς μου τα φτερά να κόβονται πια. Βλέπω το φως της ημέρας και το μυαλό μου το αντικρίζει σαν να έχει πέσει πριν την ώρα του το σκοτάδι. Τα άνθη γύρω μου μαραίνονται, τα φύλλα πέφτουν και ας είναι μήνας Ιούλης.
Η ψυχή μου κρυώνει μέσα στο θέρος. Και εσύ όσο και αν με βλέπεις να σβήνω σιγά-σιγά στέκεσαι εκεί και με αγάπη με κοιτάς. Θαρρείς πως θες να μου γεμίσεις με την άνοιξη την μισοτελειωμένη μου ζωή. Ξάφνου ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη, όσο καταθλιπτική και αν μοιάζει η δική μου μορφή. Μα εγώ δεν μπορώ στο γέλιο σου να ανταποκριθώ, το δάκρυ τρέχει γρήγορα, λες και κάνει αγώνα δρόμου, την δική σου χαρά να προλάβει.
Αντικρίζω τα παιδιά που παίζουν και με γέλια δυνατά κάθε λέξη έχουν να πουν. Τα ζηλεύω, το ομολογώ. Μα το παιδί που είχα μέσα μου εγώ με εγκατέλειψε, όταν σταμάτησα να του προσφέρω την φροντίδα που άρμοζε στην μικρή του μορφή.
Το σαπούνι στο μπάνιο παύω πλέον να ακουμπώ. Βρώμικο μοιάζει να είναι όταν αγγίζει το δικό μου κορμί. Προσπαθώ να το πετάξω, μα από τα χέρια μου ξεγλιστρά. Δεν είναι της τάξης των σκουπιδιών και για αυτό αντιστέκεται να μπει στο μέρος που αχνίζει αυτήν την έντονη άσχημη μυρωδιά.

10 σοβαροί λόγοι για να διαβάζουμε


DARREN THOMPSON
Για να ξέρουμε τι μας γίνεται!
      Υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν θέλει διαρκώς και επιμόνως να ερμηνεύει την πραγματικότητα, να εξηγεί καθετί που βλέπει γύρω του και να προοικονομεί το αποτέλεσμα μιας πράξης του ή και να σχεδιάζει το μέλλον του;
       Και πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αν δεν διαβάζουμε συνεχώς και συστηματικώς; Δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμη των Γραμμάτων. Δεν έχουμε καν σκεφτεί τι θα σήμαινε να μην ξέρουμε να διαβάζουμε… Αλλά ενώ με τη στοιχειώδη εκπαίδευσή μας απαλλασσόμαστε από μια τέτοια εφιαλτική εικόνα, δεν αναρωτιόμαστε μήπως είναι λειψή αυτή η σχέση μας με το διάβασμα της εγκύκλιας γνώσης, δεν σκεπτόμαστε τι χάνουμε που σταματάμε το διάβασμα σα να είναι μια σχολική και εκπαιδευτική υποχρέωση.
Για να σταθούμε στον Κόσμο!
      Κατά πού να βαδίσουμε και πώς να πορευτούμε σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και πολλαπλά προβλήματα; Από πού να πιαστούμε για να αντέξουμε στους ανέμους της ανεργίας και στις θύελλες του σκληρού ανταγωνισμού; Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια στοιχειώδη αυτονομία στο πεδίο της οικονομίας, για να διαμορφώσουμε συνθήκες επιβίωσης, για να φτιάξουμε το μέλλον μας καταπώς το ονειρευόμαστε; Για να συμμετέχουμε σε έναν κόσμο γεμάτο με αγκάθια αλλά και με πολλές υποσχέσεις είναι το διάβασμα ο ασφαλέστερος δρόμος, γιατί μας ανοίγει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε εφόδια, να βαδίζουμε έχοντας μπροστά μας πάντα ανοιχτούς ορίζοντες, να είμαστε δημιουργοί του εαυτού μας με όσο το δυνατόν περισσότερα δικά μας υλικά και σχέδια…
Για να γίνουμε άνθρωποι!
      Όχι, δεν γεννιόμαστε άνθρωποι με την εικόνα του ολοκληρωμένου ανθρώπου, που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Δεν γεννιόμαστε μόνο γυμνοί όσον αφορά τη βιολογική μας εικόνα. Είμαστε «ολόγυμνοι» ως προς την εικόνα του κοινωνικού όντος. Γεννιόμαστε δυνάμει άνθρωποι και αν δεν κατακτήσουμε τη γλώσσα και δεν μάθουμε να μιλάμε και γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, ποτέ δεν θα γίνουμε άνθρωποι. Υπάρχει και συνέχεια. Ο πραγματικός εξανθρωπισμός μας είναι φοβερά δύσκολος και απαιτείται συνεχής προσπάθεια ετερογνωσίας και αυτογνωσίας. Είναι ένας αγώνας, δύσκολος και όμορφος, προκλητικός και γοητευτικός, που βαστάει μια ζωή. Είναι ο αγώνας των Γραμμάτων και των διαβασμάτων…

Η ζωή θέλει απλά πράγματα


Η κάθε μέρα που ζούμε μάς χαρίζεται σαν δώρο ζωής και δημιουργίας, εμείς, όμως, τη θεωρούμε δεδομένη.


Αρπαζόμαστε από την ύλη κι αισθανόμαστε αθάνατοι και η μόνη μας έννοια είναι πώς θα μαζέψουμε τα υλικά αγαθά που θα μας κάνουν να νιώθουμε δυνατοί και ωραίοι. Δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ σαν ρομπότ, θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό του χρήματος. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας, γιατί τάχα πρέπει και το δικό μας παιδί ή εμείς οι ίδιοι να φοράμε την άλφα ή τη βήτα φίρμα. Στερούμαστε τα παιδιά μας, πηγαίνοντάς τα στους παιδικούς σταθμούς για να έχουμε έπιπλα ακριβά, αυτοκίνητα πολυτελείας και πολλά άλλα.

Όλα αυτά, όμως, μας κουράζουν, μας δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα. Χάνουμε τον ύπνο μας και τρέμουμε στη σκέψη να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας γιατί δεν τον αγαπάμε και τον κατηγορούμε συνεχώς, θεωρώντας ότι αυτός φταίει που δεν έχουμε όλα όσα θέλουμε.

Αλήθεια, πόσοι από μας έχουν ακούσει το κελάηδισμα ενός πουλιού το πρωί που όλοι τρέχουμε πανικόβλητοι;

Πόσοι σταθήκαμε να μυρίσουμε ή να καμαρώσουμε το λουλουδάκι που φύτρωσε στην άκρη του δρόμου μόνο και μόνο για να γεμίσει ομορφιά τη ζωή μας;

Πόσοι αφήνουμε στην πόρτα του σπιτιού μας τα προβλήματα της ημέρας και νιώθουμε ευτυχισμένοι στην αγκαλιά της οικογένειάς μας;

Πόσοι προλαβαίνουμε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να του πούμε "Σ' αγαπώ, είσαι μοναδικός. Σ' ευχαριστώ για όσα καλά κάνεις;"

Πόσοι από εμάς ζούνε την κάθε στιγμή γεμάτοι ειρήνη κι ευτυχία;

Πόσοι πάνε να ξαπλώσουν το βράδυ με ήσυχη συνείδηση ότι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για τον εαυτό τους και τους άλλους στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους;

Και, τέλος, πόσοι κάθε βράδυ ευχαριστούν για την κάθε ημέρα που τους χαρίστηκε;

Σαφώς και δικαιούμαστε να θέλουμε να ζήσουμε μια άνετη ζωή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Συχνά, όμως, ξεχνάμε το σπουδαιότερο, ότι, δηλαδή, δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει αύριο. Γι' αυτό:

Ποτέ δεν θα απολαύσεις τον κόσμο σωστά μέχρι...

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.




«Ποτέ δεν θα απολαύσεις τον κόσμο σωστά μέχρι η θάλασσα να κυλήσει στις φλέβες σου, μέχρι να ντυθείς με τους ουρανούς και να στεφθείς με τα αστέρια και να αντιληφθείς τον εαυτό σου ως τον μοναδικό κληρονόμο ολόκληρου του κόσμου, κι ακόμα περισσότερο, γιατί μέσα σ’ αυτόν βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι επίσης είναι μοναδικοί κληρονόμοι όπως εσύ. Μέχρι να μπορείς να τραγουδάς και να βρίσκεις αγαλλίαση και χαρά στον Θεό, όπως οι φιλάργυροι στο χρυσάφι και οι βασιλιάδες στα σκήπτρα […]

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ? ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ?

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Στον αστρικό κόσμο –τη χώρα όπου πηγαίνουν οι ψυχές μετά τον θάνατο– αυτές απολαμβάνουν τέτοια ελευθερία που ποτέ δεν γνώρισαν στη γήινη ζωή τους. Γι’ αυτό μη λυπάστε τον άνθρωπο που περνά μέσα από την αυταπάτη του θανάτου, γιατί σε λίγο θα είναι ελεύθερος και ασφαλής.
Οι φίλοι του και οι αγαπημένοι του τον θυμούνται και θρηνούν: «Αχ, πόσο θλιβερό!». Κάνουν λάθος όμως. Ο θάνατος τον αντάμειψε με ελευθερία από κάθε βάσανο. Αυτός είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι εκείνοι. Γι’ αυτό, όταν έρθει η ώρα σας και σας πουν ότι θα πεθάνετε, χαμογελάστε και απαντήστε: «Αυτό είναι όλο? Καλά. Θα ελευθερωθώ απ’ όλα τα βάσανα και τις ευθύνες».
Μετά τον θάνατο, η ψυχή, σ’ ένα αστρικό σώμα από φως, σταδιακά αφυπνίζεται σε μια νέα ύπαρξη στον αστρικό κόσμο – σ’ ένα υψηλό ή χαμηλό επίπεδο ανάλογα με την αξία των πράξεών της στη γη. Η ψυχή μένει στον αστρικό κόσμο για έναν καρμικά προκαθορισμένο χρόνο. Μετά επιστρέφει στη γη σε μια νέα υλική ενσάρκωση.
Και πού βρίσκεται αυτός ο άλλος κόσμος? Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μακριά στους ουρανούς, αλλά δεν είναι έτσι. Η τέταρτη διάσταση, ο αστρικός κόσμος, βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη χονδροειδή δόνηση αυτού του υλικού βασιλείου, ακριβώς γύρω μας.
Τα αστρικά πεδία αποτελούνται από διαφορετικές ατμόσφαιρες ή δονήσεις. Όσο πιο ευγενές και πνευματικό είναι ένα πρόσωπο στη γη, τόσο ανώτερη θα είναι η σφαίρα στην οποία θα προσελκυστεί και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελευθερία και η χαρά του και η εμπειρία της ομορφιάς.

Γιατί είναι μπλε το… μπλε τυρί;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί είναι μπλε το… μπλε τυρί;

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού παίρνει το χρώμα του το διάσημο BlueCheese; Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που ευθύνεται για το χαρακτηριστικό του χρώμα;
Τα μπλε τυριά είναι μοναδικά για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι ότι διαφέρουν από τις άλλες οικογένειες τυριών, λόγω του τρόπου ωρίμανσής τους. Ενώ τα περισσότερα τυριά ωριμάζουν με μύκητες, τα μπλε τυριά ωριμάζουν με τη δράση της μούχλας Penicillium. Με απλά λόγια, η μούχλα, της οποίας οι σπόροι εισάγονται στο γάλα στα αρχικά στάδια της τυροκόμισης, έχει μπλε χρώμα.

Έκχαρτ Τόλλε: Πότε ερωτεύεσαι την εικόνα του άλλου


Μερικές φορές ο νους δημιουργεί μια φανταστική εικόνα για κάποιον άνθρωπο, με τον οποίο δεν γίνεται να είστε μαζί. Είναι σαν ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι του νου, όπου μπαίνεις όποτε θέλεις και ζεις μια φαντασίωση. Αλλά αν πιστέψεις ότι υπάρχει κάτι αληθινό σ' αυτή, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτείς.


Αρκετοί μου έχουν διηγηθεί εμπειρίες όπου γνώρισαν κάποιον μέσω του διαδικτύου. Άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον και σιγά-σιγά σχημάτισαν στο μυαλό τους μια εικόνα για το τι άνθρωπος είναι ο άλλος. Με τον καιρό ερωτεύτηκαν αυτή την εικόνα. Μάλιστα, αντάλλαξαν και φωτογραφίες, χωρίς όμως να ξέρουν αν η φωτογραφία που τους έστειλε ο άλλος τραβήχτηκε πριν από μια βδομάδα ή πριν από 25 χρόνια. Και δεν ήξεραν καν αν η φωτογραφία απεικόνιζε όντως τον άλλον. 

Όταν έκανα συνεδρίες συμβουλευτικής πριν κάποια χρόνια, είχε έρθει κάποιος, που ενώ ενδιαφερόταν για την πνευματική αφύπνιση, μου μιλούσε συνέχεια για μια γυναίκα που είχε γνωρίσει δια αλληλογραφίας. Μου έλεγε ότι έπρεπε να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί γιατί ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Τον απασχολούσε κάθε μέρα αυτή η σκέψη. 

Του πρότεινα λοιπόν πολλές φορές, αντί να συνεχίσει να επικοινωνεί μ' αυτή τη γυναίκα με γράμματα, να πάει να τη γνωρίσει από κοντά. Μετά από δύο μήνες πήγε και τη συνάντησε. Και εκεί τελείωσε η σχέση τους. Αντιλήφθηκε ότι η φωτογραφία που του είχε στείλει η άλλη ήταν αρκετά παλιά και είχε τραβηχτεί πριν από 25 με 30 χρόνια. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι επειδή είχε ερωτευτεί την εικόνα της τόσο έντονα, πριν πουν αντίο για πρώτη και τελευταία φορά, έκαναν έρωτα. Τόσο δυνατή ήταν η ενέργεια που είχε δημιουργήσει μέσα του αυτός ο άνθρωπος με το να τη σκέφτεται συνέχεια.

Mαμά γερνάω




Καθάριζα πατάτες και ξαφνικά κοίταξα τα χέρια μου και κοκάλωσα. Είχα βάλει ένα λεκανάκι με νερό, δίπλα ένα πιατάκι που έβαζα τα φλούδια και ο νεροχύτης έγινε ο μαρμάρινος στο πατρικό μου και εγώ η μάνα μου.

Και ύστερα κάθισα αποκαμωμένη στην καρέκλα. Με έβλεπα να βάζω τα κλειδιά δίπλα στην πόρτα, σε ένα τασάκι που δε χρησιμοποιώ ποτέ, να φοράω το καλσόν μου, το κραγιόν μου, να ισιώνω την άκρη του κρεβατιού, να διπλώνω το σεντόνι πριν το απλώσω, να χαϊδεύω ένα κέντημα, να ακουμπάω με όλη την παλάμη στη σελίδα της εφημερίδας.

Όλα αυτά τα ξέρω γιατί κάποτε με έχουν εκνευρίσει. Το κρεβάτι φάκελος, το καλσόν που την ταλαιπωρεί να το φορέσει αλλά δεν αλλάζει μέθοδο, τον τρόπο που στρώνει τα μακαρόνια στο παστίτσιο, τις ηρωϊκές μάχες που έχουμε δώσει «πως κόβεις έτσι το μήλο βρε μαμά»; Τη βέρα της να τη βγάζει μόλις μπαίνει στο σπίτι. Τις παντόφλες της σαν να είναι σε βιτρίνα παπουτσάδικου. Ό,τι κάνω δηλαδή.

Το όνομα της Ιταλίας, μυθολογία


Αφού ο Ηρακλής άρπαξε τα βόδια του Γηριόνη, επιστρέφοντας μέσω Γαλατίας και Ουμβρίας προχώρησε στα νότια για να πάει στο Ρήγιο της Καλαβρίας (Regio Calabria).

Στα σύνορα του Ρήγιου και των Επιζεφυρίων Λοκρών (Locri) ξάπλωσε να κοιμηθεί γιατί ήταν πολύ κουρασμένος. Όμως τα τζιτζίκια τραγουδούσαν ασταμάτητα και δεν τον άφηναν να κοιμηθεί. Γι’ αυτό παρακάλεσε τους θεούς να τους κόψουν τη λαλιά.

Οι θεοί αμέσως ικανοποίησαν την επιθυμία του Ηρακλή και έτσι τα τζιτζίκια από την πλευρά του Ρήγιου δεν ακούστηκαν ποτέ πια, ενώ από την πλευρά των Λοκρών τραγουδούσαν με όλη τους τη δύναμη.

Όταν έφτασε ο Ηρακλής στο Ρήγιο ένας ταύρος του έφυγε και πέρασε κολυμπώντας απέναντι στη Σικελία. Προχώρησε και έφτασε στην πεδιάδα του Έρυκα (Erice), που ήταν γιος του Ποσειδώνα.

Η καλύτερη χρήση της ζωής…



Στις αρχές του 20ου  αιώνα ένας φτωχός Γάλλος  αγρότης, ο   Ζεράρ Μπουφιέ αποφάσισε να αφήσει έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που βρήκε. Αποφάσισε να ζήσει μια ζωή με νόημα, σκοπό και σημασία. Ο Μπουφιέ είχε ένα μικρό αγρόκτημα στην βόρεια Γαλλία. Η ζωή του περιστρεφόταν γύρω από τη γη του, τη γυναίκα του και το μοναχογιό του.

Εργαζόταν σκληρά και ήταν πολύ ικανοποιημένος με την απλή ζωή του. Η μοίρα του όμως, αποδείχτηκε σκληρή. Με τραγικό τρόπο, έχασε το γιο του και λίγο αργότερα, τη γυναίκα του. Μη μπορώντας να συνεχίσει να μένει στο αγρόκτημα χωρίς εκείνους, αποφάσισε να ψάξει ένα μέρος μοναξιάς, για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του. Μετά από αρκετή περιπλάνηση, βρέθηκε στη πιο έρημη και ορεινή περιοχή της Γαλλίας.

Αν και είχε πληγωθεί από την απώλεια της οικογένειας του, ήταν ένας καλός και χαρισματικός άνθρωπος. Αποφάσισε ότι μόνο αν αφιερωνόταν σε ένα σκοπό θα μπορούσε να επιβιώσει μετά από αυτό που του είχε συμβεί. Έτσι, με το δικό του τρόπο, μετέτρεψε τον πόνο και τη θλίψη σε δημιουργία. Καθώς κοιτούσε τις ορεινές περιοχές, έβλεπε ότι αυτές πέθαιναν από την έλλειψη δέντρων. Το μόνο που μπορούσε να διακρίνει στο γυμνό βουνό ήταν μια βελανιδιά.

Τότε λοιπόν, αποφάσισε να θεραπεύσει το έδαφος φυτεύοντας δέντρα. Άρχισε έτσι κάθε μέρα να μαζεύει βελανίδια, τα αποθήκευε και την επόμενη τα έπαιρνε μαζί του και με μεγάλη προσοχή τα φύτευε με το μπαστούνι του, βαθιά μέσα στη γη.

Επαφή ...



Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι θα έκανες αν ξαφνικά κατάφερνες να συνδεθείς με μια ανώτερη Πηγή, με μια Οντότητα, αν "έπιανες σήμα" μιας ανώτερης συχνότητας, αν απροσδόκητα άνοιγαν τις πύλες τους οι Ουρανοί και σε καλωσόριζαν;
Ποιες θα ήταν οι ερωτήσεις σου αν αποκτούσες πρόσβαση σε ένα κανάλι διαδραστικής επικοινωνίας με μια Νοημοσύνη που θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη σου για τις καλοκάγαθες και ειλικρινείς της προθέσεις;
Αν σου δινόταν η δυνατότητα να κάνεις μια ευχή, ποια θα ήταν;

 
Από σήμερα, Παρασκευή 6/10, μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής 8/10, μια σπάνια ευκαιρία παρουσιάζεται αν νιώθεις πως έχεις την ικανότητα, την πειθαρχία αλλά και την θέληση που απαιτούνται για να την εκμεταλλευτείς.

Η Μαύρη Σελήνη θα βρεθεί σε σύνοδο με το Γαλαξιακό Κέντρο και όλες οι αρχετυπικές δυνάμεις της Θηλυκής σου όψης έχουν την ευκαιρία ν`αφυπνισθούν και να έρθουν σ`επαφή με την Πνευματική Πηγή που ζωογονεί ολόκληρο τον Γαλαξία που κατοικούμε. 

Η σύνοδος αυτή συμβαίνει κάθε 9 χρόνια και κορυφώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τις 05:30 μέχρι τις 09:00. Είναι πολύ σημαντική καθώς σηματοδοτεί την γέννηση και την εξέλιξη νέων ιδεών που αφορούν στο μέλλον της Ανθρωπότητας και της Γαίας, ενώ υποδηλώνει, υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει μια υπόσχεση που έχει δοθεί και αφορά στην ίδρυση ενός νέου πολιτισμού, απαλλαγμένου από κάθε δόνηση / συχνότητα της 3ης/4ης διάστασης.

Ποιος ήταν ο ναός της Ήρας , γνωστός και ως «ναός Ε»


Ο πανέμορφος ναός της Ήρας στον Σελινούντα της Σικελίας. Η πόλη ιδρύθηκε από Μεγαρείς αλλά ισοπεδώθηκε από τους Καρχηδόνιους του Αννίβα. Έχει ασυνήθιστο αριθμό κιόνων και αναστηλώθηκε το 1959.

Ο ναός της Ήρας , γνωστός και ως «ναός Ε», ήταν ο νεότερος από όλους. Αν και  υπέστη ζημιές από  τη φθορά του χρόνου και από έναν δυνατό σεισμό, αναστηλώθηκε το 1959 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Τζόλε Μπόβιο Μαρκονι, ο οποίος έκανε ανασκαφές στα  αρχαία μνημεία της Σικελίας και σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Δέκα σκαλοπάτια οδηγούν στην είσοδο και ακόμα έξι σκαλοπάτια καταλήγουν στο εσωτερικό του ναού. Το 1831 ανακαλύφθηκαν οι τέσσερις μετόπες που κοσμούσαν τη ζωφόρου του ναού, στις οποίες απεικονίζεται ο γάμος του Δία με την Ήρα, ο Ηρακλής να μάχεται με μια αμαζόνα, ο Ακταίωνας και η μάχη της Αθηνάς με τον Εγκέλαδο.

Ο Σελινούντας ήταν αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας και ιδρύθηκε δίπλα στη θάλασσα από τους κατοίκους της αποικίας, Μέγαρα Υβλαία, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί από τους Μεγαρείς. Ήκμασε τον 5ο και 6ο αιώνα και σύμφωνα με τον Θουκυδίδη απέκτησε δόξα και πλούτη.

Ένα Μαγικό Ακορντεόν

Ένα Μαγικό Ακορντεόν
Ήξερε πια το σπίτι του επικεφαλής του εχθρού στην Αθήνα. Του το είχε μαρτυρήσει η ίδια η ιδιαιτέρα γραμματέας του χωρίς να το καταλάβει, όταν την στιγμή της ερωτικής κορύφωσης η συνείδησή της είχε γεφυρωθεί με του Άλκη, μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες από το δικό της στο δικό του μυαλό. Αμελητέου μεγέθους bytes ηλεκτρισμού, τα οποία όμως θα ήταν αυτά που θα διαμόρφωναν τις εξελίξεις στο τελευταία στάδιο του Μεγάλου Πολέμου…
Άνοιξε τον φορητό του υπολογιστή και ανέβασε στο blog του το Μήνυμα για το Αρχηγείο:
*  *  *  *  *
 Ένα «μαγικό» ακορντεόν
“Βρισκόμαστε όλοι σε έναν βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάζουμε στα αστέρια”, έγραφε μερικές δεκαετίες πριν ο Oscar Wilde.
Ζούμε όλοι σε μια Εικονική Πραγματικότητα που Κάποιοι Αφέντες και Δυνάστες μάς έχουν εγκλωβίσει σε Αυτήν, ζούμε στην “μαυρίλα” που μας εκπέμπουν έτσι ώστε να τρέφονται αυτοί οι Άλλοι από την Δυστυχία που καλλιεργούν στις ψυχές μας, απορροφώντας το Χρώμα από τις ζωές μας.
 
Όπως όμως σε κάθε Matrix, υπάρχουν κάποιοι hackers, κάποιοι Πειρατές που, εκπέμποντας το δικό τους Σήμα, σπάνε την μουντάδα της μιζέριας γεννώντας χαμόγελα στα πρόσωπα και τις ψυχές όσων έχουν μάθει να Βλέπουν, να Ακούνε, να Μυρίζουν, να Γεύονται, να Αγγίζουν με κάποιες πιο εξελιγμένες των ανθρωπίνων αισθήσεις.
Πειρατές των Δρόμων… μικροί μάγοι που επεμβαίνουν χειρουργικά στην Πραγματικότητά μας, προσαρμόζοντας το Μήνυμα της Αντίστασης στην γλώσσα της εποχής τους.

Δίας στον Σκορπιό (10.10.2017 - 8.11.2018)

Φως στο σκοτάδι
Η διέλευση του Δία από τον Σκορπιό, η επιρροή στα ζώδια και βασικοί σταθμοί στο ταξίδι του


Το διάστημα παραμονής του Δία στον Ζυγό ολοκληρώθηκε και τώρα ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος εισέρχεται στον Σκορπιό. Η είσοδος και η αρχή της διέλευσης γίνεται στις 10 Οκτωβρίου 2017 και ο πλανήτης θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018. Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος, χωρίς να βγει όμως από τον Σκορπιό.


Οι διελεύσεις του Δία


Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ανάπτυξης και της επέκτασης των οριζόντων. Είναι ο μεγάλος ευεργέτης των πλανητών και οι διελεύσεις του δείχνουν τους τομείς της ζωής μας όπου θα αναπτυχθούμε περισσότερο και θα έχουμε επιτυχία και τα μεγαλύτερα οφέλη. Κάθε χρόνο ο Δίας ολοκληρώνει το πέρασμά του από ένα ζώδιο του ζωδιακού, παραμένοντας περίπου 13 μήνες σε κάθε ζώδιο και κάθε δώδεκα χρόνια κάνει έναν κύκλο ολόκληρου του ζωδιακού, φτάνοντας στην θέση που είχε την στιγμή που γεννηθήκαμε (επιστροφή Δία).

Με την ετήσια διέλευσή του ο Δίας παραμένει σε έναν οίκο του γενέθλιου χάρτη μας και συνεισφέρει στην επέκταση και στην ανάπτυξή μας μέσα από τα θέματα που ελέγχει ο οίκος της διέλευσης στον ατομικό μας χάρτη και φυσικά μέσα από τις συνόδους που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες που συναντά μέσα στον οίκο ή με τις όψεις που κάνει με τους πλανήτες του χάρτη μας. Αυτή η ανάπτυξη γίνεται με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που μας προτείνει ο φίλος του Δία, ο Κρόνος.

Η διέλευση του Δία γενικότερα επεκτείνει οτιδήποτε αγγίζει. Επιδρά όμως και αναπτύσσει αυτό που ήδη υπάρχει στον χάρτη μας και αυτό που ήδη έχουμε συνειδητοποιήσει και αντιληφθεί εμείς. Δεν θα αλλάξει την φύση μας ούτε θα φέρει γεγονότα από το πουθενά, θα ευνοήσει και θα αναπτύξει αυτό για το οποίο ήδη εμείς έχουμε δουλέψει. Έχοντας σαν βασική του λειτουργία την επέκταση θα επεκτείνει και θα κάνει να μεγαλώσει αυτό που συναντά, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τα προβλήματά μας ή τα αρνητικά στοιχεία που δεν έχουμε αντιληφθεί ή που τα έχουμε κρύψει κάτω από το χαλάκι. Αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας, τους βαθύτερους φόβους μας και τα αρνητικά μοτίβα συμπεριφοράς, τότε ο Δίας δεν θα κάνει από μόνος του το θαύμα του.

Οι άνθρωποι είμαστε σύνθετοι μηχανισμοί και τα δύο αρχέτυπα, το αρχέτυπο της ευχαρίστησης (Δίας) και το αρχέτυπο του καθήκοντος (Κρόνος), χρειάζεται να αναμειχθούν και να συγκεραστούν στην ζωή μας και στην προσωπικότητά μας στις σωστές δόσεις, γιατί η έλλειψη ή η υπερβολή του ενός εις βάρος του άλλου δημιουργεί ανισορροπίες και προβλήματα. Ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη και των δύο για να είμαστε αισιόδοξοι, με αυτοπεποίθηση, στόχους και όραμα και ταυτόχρονα παραγωγικοί, ρεαλιστές και δημιουργικοί, ώστε να έχουμε επιτυχία στις υποθέσεις μας.

Η "Πώληση" Δανείου χωρίς την υπογραφή του Δανειολήπτη είναι ΑΚΥΡΗ (ψευτο-πώληση). Νομική Τεκμηρίωση για δικαστική χρήση (δεν θα χρειαστεί όμως!)

                                                 Δημ. Αντωνίου, ιατρός
Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ) ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ (ΨΕΥΤΟ-ΠΩΛΗΣΗ)
Των Δημ. Αντωνίου και Όλιας Νικολοπούλου (επίβλεψη, επιμέλεια, έλεγχος) 

Το άρθρο 5 Συντάγματος προστατεύει το δικαίωμα της Ελευθερίας των πολιτών, ως το θεμέλιο του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος (αρ. 1 Σ).

Με το άρθρο 17 Συντάγματος, η Πολιτεία προστατεύει την απαραβίαστη ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων (Σ 20). Ως περιουσία ορίζεται και η υλική περιουσία και τα (άυλα) δικαιώματα(Σ 25)επί περιουσιακών στοιχείων (χρηματική ή άλλη υλική).  Η αναγκαστική αφαίρεση περιουσιακών δικαιωμάτων, συνιστά αφαίρεση περιουσίας (παράβαση αρ.17, 25.3 Σ, παράβαση του αρ. 1 Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και του αρ. 1 Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) (βλ. επίσης  την σύμφωνη με τα παραπάνω εκτενή Νομολογία του Ευρωπαικού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) και την αρ. 40/1998 απόφαση ΟλΑΠ).

Βασική έκφραση και η μέγιστα θεσμοποιημένη έκφρασή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι η Ελεύθερη Σύναψη Συμβάσεων οι οποίες συνιστούν την Ελεύθερη Ταύτιση Ελεύθερων Βουλήσεων  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Αντι-Συμβαλλομένων.
Δεν συνάπτουμε απλά «συμβάσεις» (διότι σκέτη είναι μια λέξη κενή περιεχομένου (nominalism)) αλλά «σύμβαση του συγκεκριμένου προσώπου Α με το συγκεκριμένο πρόσωπο Β».

ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
H διαδικασία υποδοχής και φιλοξενίας του επισκέπτη (προσαρμοσμένη στις εκάστοτε συνθήκες) επαναλαμβάνεται στην Οδύσσεια, γι' αυτό και χαρακτηρίζεται τυπική.
Σύμφωνα με το τυπικό της φιλοξενίας στην ομηρική κοινωνία, ο ξενιστής (εκείνος δηλαδή που φιλοξενεί έναν ξένο) είναι υποχρεωμένος:
α. να τον υποδεχτεί εγκάρδια (με προσφώνηση και χειραψία) και να τον προσκαλέσει σε φιλοξενία· αν ο ξένος έχει δόρυ, άλογα, άρμα, να φροντίσει να ταχτοποιηθούν,
β. να του προσφέρει λουτρό (αφού τον λούσουν —συνήθως κάποιες δούλες—, τον αλείφουν με λάδι και τον ντύνουν με καθαρά ρούχα),
γ. να τον φιλέψει (παραχωρώντας του κάθισμα σε θέση τιμητική, φέρνοντας του νερό να πλυθεί, τραπέζι για να φάει, προσφέροντας του εκλεκτή μερίδα φαγητού και πιοτό), (σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ξενιστής οργανώνει προς τιμήν του ξένου του επίσημη υποδοχή με γιορτή ή ακόμη και αγώνες),
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα