Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Demisexual



Ορισμός: Demisexual, ημισεξουαλικό είναι ένα άτομο, ανεξαρτήτου φύλλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, που δεν βιώνει σεξουαλική έλξη αν δεν προηγηθεί ένα δυνατός συναισθηματικός δεσμός με τον πιθανό σύντροφο. Συνήθως κάτι τέτοιο δημιουργείται μέσα από κάποια ρομαντική σχέση. Ο όρος στα ελληνικά θα ήταν μάλλον "ημισεξουαλικότητα" και θα έμπαινε στην μέση του φάσματος μεταξύ σε της σεξουαλικότητας (sexual) και της μη-σεξουαλικότητας, αφυλλίας (asexual). Παρόλα αυτά η κατηγορία των ημισεξουαλικών δεν πρέπει θα θεωρείται ότι εμφανίζει έλλειψη σεξουαλικής ορμής και όρεξης ή είναι κάποια μορφή ελλειπούς σεξουαλικότητας, ούτε σημαίνει ότι η σεξουαλική έλξη χωρίς συναισθηματική σύνδεση είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια πλήρη σεξουαλικότητα.

Σε γενικές γραμμές, οι ημισεξουαλικοί δεν έλκονται σεξουαλικά από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, όταν ένας demisexual είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με κάποιον άλλο (είτε τα συναισθήματα αυτά είναι αγάπη ή βαθύτερη μορφή φιλίας), τότε ο demisexual μπορεί να βιώσει κανονική σεξουαλική έλξη και επιθυμία, αλλά μόνο προς το συγκεκριμένο άτομο ή άτομα.

Να γιατί κοιμάμαι γυμνή τα βράδια


Οι περισσότεροι από μας φορούμε πιτζάμες στο κρεβάτι και το κάνουμε επειδή νομίζουμε ότι έτσι θα κάνουμε έναν άνετο ύπνο. 
Αλλά μετά από χρόνια προσπάθεια να αποφύγουμε αυτόν τον κανόνα, θα  προτιμήσουμε να κοιμόμαστε γυμνοί και να απολαμβάνουμε πολλά χρήσιμα οφέλη από αυτή τη συνήθεια.

Κατ΄αρχήν μας απαλλάσει από την έγνοια μας να αγοράσουμε νέες πιτζάμες! Το να κοιμόμαστε γυμνοί γυμνή σας τη νύχτα μας βοηθά να κάνουμε καλύτερο ύπνο και να αισθάμόμαστε πιο  ανανεωμένοι το πρωί. 

Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα του ύπνου χωρίς ρούχα και αυτά θα σας προτρέψουν να το κάνετε τακτικά.
Ρίχνετε το λίπος από την κοιλιά: Όταν κοιμάστε, το επίπεδο των ορμονών του στρες μειώνονται. Χάρη σε αυτό θα ξυπνήσετε το πρωί με ένα συναίσθημα αρκετά ενεργειακό, που τονώνει την αυτοπεποίθηση. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις πιτζάμες δεν αφήνουν το σώμα τους, να χαλαρώσει πλήρως. Αν δεν κοιμηθείτε καλά, το επίπεδο του στρες σας θα ανέβει  και θα σας ανοίξει την όρεξη να τρώτε περισσότερο. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε γυμνοί και ως αντάλλαγμα ξεχάστε ανεπιθύμητο λίπος της κοιλιάς.

Ο ρόλος του Θεού και η καλλιτεχνία της κατασκοπείας



"Ο ρόλος του Θεού είχε το ακριβές του αντίστοιχο στις γήινες υποθέσεις, μέσα σε αυτό που ονομάζεται τεχνική δηλητηρίασης. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διαδικασία παραπληροφόρησης, εξεζητημένη και ειδικά επεξεργασμένη ώστε να κάνει τους άλλους να πιστέψουν αυτό που θέλεις εσύ. 

Μ' άλλα λόγια, είναι η καλλιτεχνία της κατασκοπείας. Οι κλασικοί του είδους πιστεύουν ότι το ζωτικό κέντρο της κατασκοπείας είναι να γνωρίζεις πολλά για τους αντιπάλους σου, ενώ εκείνοι αγνοούν ότι τα ξέρεις. Σφάλλουν οι κλασικοί. Τα σπουδαιότερα παιχνίδια, τα μεγαλύτερα ντέρμπυ της κατασκοπείας παίζονται στη δηλητηρίαση. 

Οι μουμιοποιημένοι δράκοι και δαίμονες των ιαπωνικών ναών! [εικόνες]

Γοργόνες, δράκοι και άλλα μυθολογικά πλάσματα στο δέκατο όγδοο αιώνα, δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα είχαν εκτεθεί σε καρναβάλια και τσίρκο…
με την καταβολή του πλήθους που συνέρρεαν για να δουν αυτά τα θρυλικά πλάσματα.

Η προέλευσή του χρονολογείται από τον XVIII αιώνα στην Ιαπωνία, κυκλοφόρησε ,υπάρχει μια κατασκευή στο δρόμο γνωστό ως “misemono”, το οποίο προσφέρει ψυχαγωγία, ακροβάτες και είδη λαϊκής τέχνης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις έδειξε άλλα αξιοθέατα, όπως η οθόνη του υποτίθεται γοργόνες.

Αυτές οι σειρήνες, ή μάλλον «mermen” επειδή πολλοί ήταν άνδρες, δημιουργήθηκαν με το χέρι από τους Ιάπωνες ψαράδες, που ενώνει διάφορες τεχνικές έραβαν στην κορυφή ενός πιθήκου με το κάτω μέρος του ένα ψάρι, μετά από την οποία προήλθε το γεμισμα ή για ταρίχευση διαδικασία, να πάρει μέσα από την τελειότητα του χρόνου και την τεχνική που πραγματικά έχει εντυπωσιακές δημιουργίες.
Στην αρχή, αυτές οι δημιουργίες έγιναν για την προαναφερόμενη “misemonos”, αλλά χρειάστηκε να επεκτείνει την επιχείρηση να πωληθούν στους ναύτες που ήρθαν στην Ιαπωνία και ότι, στην άγνοια τους, νόμιζαν ότι ήταν την αγορά της ακίνητης λείψανα γοργόνες.. Έτσι, τα λείψανα άρχισαν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ακριβώς και στην Ιαπωνία, επιδεικνύουν με τυμπανοκρουσίες με τον καλύτερο τσίρκο στη στιγμή.

Απλουστεύοντας τη ζωή μας…


simplification-lifeΌλοι έχουμε ανάγκη από μερικές νέες και δημιουργικές ιδέες για να μειώσουμε το χάος που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Ιδού, λοιπόν, μερικοί θαυμάσιοι τρόποι για να κάνετε την …καλή αρχή!
– επεκτείνετε τα όριά σας
Είναι καλό να λέμε όχι. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να αναλάβετε μια αποστολή ή κάτι δεν αισθάνεστε πως πάει καλά, τότε μην το κάνετε. Συχνά μπαίνουμε σε μπελάδες γιατί αγνοούμε τα ενδόμυχα συναισθήματά μας και τις περισσότερες φορές πέφτουμε σε λανθασμένα μονοπάτια.
– κάνετε ότι σας ενδιαφέρει
Ξεφορτωθείτε εκείνους τους στόχους που σας αποκαλύπτει ο εαυτός σας πως θα τους εκπληρώσετε μεν αλλά πάντοτε θα βρίσκετε κάτι πιο ενδιαφέρον και σημαντικό για σας να κάνετε. Εάν μέχρι τώρα δεν τους έχετε εκπληρώσει, δεν είναι σημαντικοί και σας απορροφούν ενέργεια.

H ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

lifehub-symvolismoi-39 
Η ζωή είναι μια αδιάκοπη εναλλαγή καταστάσεων. Κάθε κατάσταση φέρνει μια αλλαγή, όχι μόνο στις συνθήκες της ζωής μας αλλά και στην ψυχοσύνθεσή μας. Συνήθως, όταν μια αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη, τείνουμε να σκεφτόμαστε μονάχα το πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η σκέψη μας απορροφά και δεν σκεφτόμαστε όσο θα έπρεπε τα όσα συμβαίνουν κατά την διάρκεια, ούτε τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην εκμεταλλευόμαστε ούτε να αντιλαμβανόμαστε στο έπακρο τα διδάγματα που πάντα συνοδεύουν μια αλλαγή, κι έτσι οι ουσιαστικές αλλαγές στην βελτίωση της ψυχοσύνθεσής μας, είναι άσκοπα αργές.
Επίσης, τείνουμε να εστιαζόμαστε στο φαινομενικά ‘καλό’ ή ‘κακό’ αποτέλεσμα μιας αλλαγής, αγνοώντας ότι καμία αλλαγή δεν είναι πραγματικά κακή. Κάθε αλλαγή είναι ένα δίδαγμα που παραδίδεται άλλες φορές σαν ‘χάδι’ κι άλλες φορές σαν ‘χαστούκι’, αλλά είναι πάντα ωφέλιμο για την εξέλιξή μας.
Η πεταλούδα είναι ένα σύμβολο που μας υπενθυμίζει το δίδαγμα των αλλαγών και την ανταμοιβή της σκληρής εργασίας που απαιτείται για την αφομοίωση του διδάγματος. Είναι μια πανέμορφη ύπαρξη συνδεδεμένη με την ελευθερία και την ευτυχία, που όμως για να φτάσει να είναι τόσο όμορφο και ελεύθερο, ξεκίνησε από μια ασχημούλα αχόρταγη κάμπια και εργάστηκε σκληρά για να φτάσει να γίνει η θαυμαστή πεταλούδα. Η αλλαγή της από κάμπια σε χρυσαλίδα και τελικά σε πεταλούδα, είναι η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη μεταμόρφωση που παρατηρείται στο ζωικό βασίλειο. Όσο εντυπωσιακή και μοναδική μπορεί να είναι η εσωτερική μας μεταμόρφωση.

«Θυμός»

Μαρσέλα-Ζωή Καπλάνη
«Θυμός»
Μέσα μου ξύπνησε ένα ηφαίστειο.Σαν έκρηξη όλων των εσωτερικών μου πετρωμάτων.Νιώθω τις πλάκες να αποκόβονται με δύναμη και το σώμα μου να δονείται έντονα. Θυμώνω! Ναι θυμώνω! Θυμώνω με όλους αυτούς που μου φωνάζουν επειδή κάποιοι άλλοι τους φώναξαν. Θυμώνω με όλους αυτούς που προσπαθούν να με μειώσουν γιατί νιώθουν κόμπλεξ κατωτερότητας με τους εαυτούς τους. 

Το ηφαίστειο μέσα μου αυξάνει θερμοκρασία κι εγώ ζεσταίνομαι.Ιδρώνω..Νιώθω τους παλμούς μου ανεβασμένους και τη καρδιά μου να βγαίνει από τη συνηθισμένη της τροχιά. Γιατί? Ένα αναπάντητο γιατί με τριβελίζει κι ένα δάκρυ πνιγμένο,παγωμένο στην κυψέλη του. 

Κι εγώ σιωπή. Μόνο σιωπή! Κι αυτό γιατί μερικές φορές ο θυμός σε δεσμεύει με τον άλλον και δε θέλω καμία δέσμευση με ανθρώπους προβληματικούς. Θέλω να ‘μαι ελεύθερη από κάθε ένταση ,κάθε απλειστία ,κάθε πόνο που μπορεί οι άλλοι να βιώνουν μέσα τους και ξεσπούν έτσι.

Τι είναι η συναισθηματική επίγνωση

της Βασιλικής Παππά

Η συναισθηματική επίγνωση ή συναισθηματική ενημερότητα (emotional awareness), αποτελεί βασική δεξιότητα της συναισθηματικής ανάπτυξης και της συναισθηματικής νοημοσύνης και συσχετίζεται με την κατανόηση των συναισθημάτων (Rieffe, Terwogt & Jellesma, 2008). Σύμφωνα με τη Rudd (2009, ό. α. Παππά, 2013) αποτελεί μία από τις εννέα ιδιότητες ενός ατόμου με συναισθηματική νοημοσύνη και αφορά στην επίγνωση των συναισθημάτων τόσο του εαυτού (συναισθηματική αυτεπίγνωση – emotional self-awareness), όσο και των άλλων (ενσυναίσθηση - empathy). Η συναισθηματική επίγνωση αφορά την αναγνώριση, τη διαφοροποίηση και τον έλεγχο των συναισθημάτων, καθώς και τον βαθμό της έντασής τους.

Ο Στάινερ (2006) θεωρεί ότι η συναισθηματική επίγνωση αποτελεί κομβικής σημασίας χαρακτηριστικό του συναισθηματικά εγγράμματου ατόμου. Είναι μια δεξιότητα που αποτελεί προϊόν εκμάθησης και εξάσκησης και συνιστά μια λειτουργία της ενήλικης κατάστασης του Εγώ, σύμφωνα με τα πρότυπα της θεωρίας του Berne. Επιπροσθέτως, με το Ερωτηματολόγιο Συναισθηματικής Επίγνωσης που προτείνει ο Στάινερ, ένα ερωτηματολόγιο αυτό-αναφοράς, προβαίνει στη διαβάθμισή της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η κλίμακα συναισθηματικής επίγνωσης διακρίνεται από τα ακόλουθα επίπεδα:

Κουράστηκα να λέω εγώ συνέχεια “δεν πειράζει”.

dc6571ab63f5d36f35fff759da23e159

Της Μαρίας Χιώτη.
Ήμουν εκεί στην άκρη του δρόμου και περίμενα μια ζωή.
Από μικρό παιδάκι. Πάντα κάποιον περίμενα.
Κάποιος να έρθει. Κάποιος να μην φύγει.
Χωρίς να απαιτώ.
Αυτό το ατελείωτο πήγαινε- έλα δεν σταμάταγε ποτέ. Πάντα κάποιος ερχόταν και κάποιος έφευγε .Χωρίς καν να με παρατηρεί. Χωρίς καν να με βλέπει. Χωρίς να ακούει τη δική μου φωνή.
Ήθελα μόνο μια αγκαλιά.
Όλοι βρίσκονταν σε κίνηση. Πήγαιναν στην δική τους κατεύθυνση αδιαφορώντας για την δική μου.
Προχθές το βράδυ τους έφερα όλους στο μυαλό μου. Ήθελα να φανταστώ πού βρίσκονται εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή. Όλοι αυτοί που από παιδί κυνηγούσα από πίσω να σταθούν έστω για ένα λεπτό. Μόνο για να με χαιδέψουν, για να με ακούσουν. Κάπου να μπορέσω να πώ και εγώ τις μικρές «βλακείες» του παιδικού μυαλού μου.
Πού είναι οι δικοί μου άνθρωποι.
Αυτοί που έχει όλος ο κόσμος γύρω του μεγαλώνοντας. Ο καθένας στον δικό του ρόλο.
Σε μένα δεν υπήρχαν ρόλοι…
Γιατί δεν υπήρχαν άνθρωποι να τους αναλάβουν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι απέναντι σε ό,τι θεωρούμε πως απειλεί την ανεξαρτησία μας.
      eleytheria
Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την παιδική και εφηβική μας ηλικία συνέχεια μας έλεγαν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Σαν αποτέλεσμα, γινόμαστε ευαίσθητοι σε περιπτώσεις που μας δίνεται η εντύπωση ότι οι άλλοι προσπαθούν να μας ελέγξουν.
Η αληθινή ανεξαρτησία, όμως, είναι η κατάσταση που φτάνουν οι άνθρωποι όταν ο συνειδητός τους νους δαμάζει και αντιπαρέρχεται τις αρνητικές τους παρορμήσεις, συγκινήσεις και συναισθήματα. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική μας ελευθερία για να αποφασίζουμε πιο ενσυνείδητα παύουμε να είμαστε σκλάβοι των συγκινήσεών μας και γινόμαστε αφέντες τους.

Μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος;

Τι εννοούμε με την έννοια «αλλαγή» ενός ανθρώπου; Προφανώς και εννοούμε την αλλαγή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, δηλαδή των σχετικά σταθερά τρόπων με τους οποίους αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε είναι ότι όταν ο καθημερινός άνθρωπος γνωρίζει στη ζωή του ένα άτομο, έναν φίλο, ένα σύντροφο, ακόμα και για πολύ καιρό, συχνά συμβαίνει να μην βλέπει όλες τις διαστάσεις της προσωπικότητας του ατόμου αυτού, για τους εξής τουλάχιστον λόγους:
   surreal-00
Α) Είμαστε επηρεασμένοι από την δική μας οπτική γωνία (προσωπικότητα) στην κρίση του έξω κόσμου. Το μυαλό μας δηλαδή «αναλύει» υποκειμενικά. Μπορεί πχ να έχουμε «μάθει» να θεωρούμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος σημαίνει αυτόματα, ότι αυτός έχει κάποιες ικανότητες, ότι είναι δυναμικός ως χαρακτήρας κλπ. Η αποθηκευμένη αυτή πεποίθηση, επηρεάζει ασυνείδητα το μυαλό μας, στο «φιλτράρισμα» της προσωπικότητας του άλλου και στα συμπεράσματα τα οποία βγάζουμε. Έτσι μπορεί να παραβλέψουμε μία άλλη εκδοχή της προσωπικότητας στο παράδειγμα του πλούσιου ατόμου που γνωρίζουμε, πχ ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι επιδιώκουν τον πλούτο ως δύναμη και ως αντιστάθμιση στην προσωπική ανασφάλεια που μπορεί να νιώθουν.

Σκέψου έξω από το κουτί...



Οι περισσότεροι άνθρωποι, παρόλο που δεν το γνωρίζουν, κοιμούνται. Κοιμούνται όταν γεννήθηκαν, κοιμούνται όταν ζουν, κοιμούνται όταν παντρεύονται, κοιμούνται όταν μεγαλώνουν τα παιδιά τους, κοιμούνται όταν πεθαίνουν χωρίς να ξυπνήσουν ποτέ. Δεν θα φτάσουν ποτέ να κατανοήσουν την ομορφιά και το μεγαλείο που λέγεται ανθρώπινη ύπαρξη.

Η πιθανότητα αφύπνισης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το πόση αλήθεια μπορείτε να συλλέξετε χωρίς να το βάλετε στα πόδια.

Μέχρι σε πιο σημείο είστε διατεθειμένοι να σκεφτείτε σε κάτι που δεν σας είναι οικείο;

Δεν αντέχω τους άπληστους ανθρώπους:Μια Διδακτική ιστορία απο τον Χ. Μπουκάι

Greedy-diner

Σκάβοντας για να ανεβάσω ένα φράχτη που θα χώριζε το οικόπεδο μου από των γειτόνων μου, βρήκα θαμμένο στον κήπο ένα παλιό μπαούλο γεμάτο χρυσά νομίσματα.
Εμένα δε μου κίνησε το ενδιαφέρον ο πλούτος, αλλά το παράδοξο του ευρήματος.
Ποτέ δεν υπήρξα φιλοχρήματος, ούτε και νοιάζομαι πολύ για τα ακριβά πράγματα.
Αφού ξέθαψα το μπαούλο, έβγαλα τα νομίσματα και τα γυάλισα.
Ήταν τόσο βρώμικα και σκουριασμένα τα καημένα!
Καθώς τα τακτοποιούσα σε στοίβες πάνω στο τραπέζι μου, άρχισα να τα μετράω…
Μαζευόταν μια αληθινή περιουσία.

Η κρίση της «μέσης ηλικίας». Προβλήματα και αλλαγές

3 ηλικια

Πότε αρχίζει η «μέση ηλικία»; Για τους πολύ νέους, μεσήλικας μπορεί να θεωρείται και κάποιος με ηλικία γύρω στα 35 με 40. Οι σημερινοί σαραντάρηδες όμως, μέση ηλικία μπορεί να θεωρούν τα 55 έτη και άνω.
Συνήθως τα 45 χρόνια είναι η αρχή της μέσης ηλικίας, κάτι που δεν έχει τελικά τόση μεγάλη σημασία, όσο έχει η ψυχολογία των ανθρώπων σε αυτή τη φάση της ζωής τους και η γνωστή σαν «κρίση μέσης ηλικίας», όπως διαμορφώνεται μετά από κάποια χρόνια ζωής.
Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να φοβόμαστε; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες σχετικά με την κρίση της μέσης ηλικίας, αποδέχονται ότι πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και αλλαγές και όλοι είναι πρόθυμοι να περιγράψουν σε τι αφορούν αυτά.

Ο ρομαντισμός απαιτεί στιλ και προσωπικότητα




Ώρα 3:05π.μ. 

Το μάτι μου έχει κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή.
Έξαλλη διαβάζω και ξαναδιαβάζω το τελευταίο μήνυμα στο inbox του φίλου που αποφάσισε μέσα στη νύχτα να συνεχίσει τη συζήτηση που είχαμε από κοντά πριν λίγες ώρες.
Σταμάτα να τα βλέπεις όλα ρομαντικά, μου γράφει.  Όμως αδυνατώ να του απαντήσω. Το αφήνω έτσι και αποφασίζω να κλείσω τον υπολογιστή και κατόπιν τα μάτια μου αγνοώντας το.

Έλα όμως που και στο κρεβάτι ακόμα αυτές οι λέξεις έρχονται να με βασανίσουν; Εμένα χαρακτήρισε ρομαντική; Εμένα που είχα τόσο ταυτιστεί με το μότο του Christian Grey στις πενήντα αποχρώσεις του Γκρι που έλεγε ξεκάθαρα «I dont do romanceHearts and flowers? Thats not something I know!».  

Εγώ μόλις ακούω τις κοπέλες γύρω μου να προσφωνούν τα αγόρια τους: ζουζούνι μου, αστεράκι μου, ματάκια μου, αρκουδάκι μου, αυτομάτως αναρωτιέμαι αν υπάρχει οδηγός «Πώς να σκοτώσετε το αγόρι σας με 10 λέξεις» και τον έχουν αποστηθίσει; Άσε που το πιο γλυκό που έχω πει σε σχέση μου είναι το όνομα του μαζί με την κτητική αντωνυμία «μου».

Ξαφνικά νιώθω να καταρρίφτηκαν τα πιστεύω 25 ετών -άντε καλά των τελευταίων 5 ετών σίγουρα-. Δηλώνω απερίφραστα πως αποκλείεται να δεχτώ αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Φοβίες, κρίσεις πανικού…..τι έχουν να μας πουν για την ζωή μας;


panicattack_h_633_451
Η οικονομική κρίση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, έχει εντείνει τις δυσκολίες που βιώνουμε και τις έχει κάνει πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Η ψυχική μας υγεία έχει κλονιστεί αρκετά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βιώνουν κρίσεις πανικού, αλλά και διάφορες φοβίες όπως κλειστοφοβία, κοινωνική φοβία κλπ. Κάθε τι όμως που βιώνουμε και παρεμποδίζει την καθημερινότητα μας, έρχεται για να μας πει κάτι για εμάς και την ζωή μας. Να μας μεταφέρει ένα μήνυμα, το οποίο δεν μπορούμε να ακούσουμε με άλλον τρόπο.
Οι φοβίες και οι κρίσεις πανικού, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, το άγχος! Οι κρίσεις πανικού είναι για όλους τρομακτικές, αλλά ευτυχώς αποτελούν σωματικά αβλαβή επεισόδια. Μπορούν να συμβούν τυχαία, αλλά συνήθως εκδηλώνονται μετά από έκθεση σε διάφορες καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Οι άνθρωποι που βιώνουν κρίσεις πανικού μπορεί να φοβούνται ότι πεθαίνουν ή ότι πνίγονται, να έχουν πόνο στο στήθος ή να πιστεύουν ότι έχουν άλλα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής. Άλλοι μπορεί να εμφανίσουν άλλα συναφή σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία και αίσθημα έντονων παλμών, ζάλη, αίσθημα αστάθειας ή λιποθυμίας, δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή ή αίσθημα ασφυξίας), πόνοι στο στήθος ή δυσφορία, αίσθημα πνιγμού, ναυτία ή ανακάτεμα στο στομάχι, εξάψεις ή κρυάδες ή εφίδρωση.

Ο ΘΝΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ





















Μην γίνεστε ένα με αυτόν τον κόσμο, και γίναμε όλοι ένα με αυτόν!
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το καλό θα φέρει πάντα την αντίδραση του κακού, όπως και το ότι δεν φτάνει να είμαστε μόνον καλοί, διότι οι αντιδράσεις μας απέναντι σε ότι διαφορετικό σχεδόν πάντα προέρχονται από το κακό.

Για τον λόγο αυτόν πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας τι είναι ο ανώτερος μας εαυτός ο πνευματικός, κάτι που σήμερα φαντάζει ως αστείο, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τον νόμο της δυαδικότητας αυτού του κόσμου, της δράσης και αντίδρασης μέσα από το "εγώ" τους.

Πως θα επιφέρουμε την αρμονία όμως; διότι η αρμονία επιφέρει την πλήρη αδράνεια μας σε αυτόν τον κόσμο.
Η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου επιτυγχάνεται με την αγαθή σκέψη για τα πάντα, δεν νιώθεις ποτέ μέσα σου ότι πρέπει να εκμεταλλευτείς τους συνανθρώπους σου! όποιος το κάνει ηθελημένα ενώ το γνωρίζει, άρα δρα εκούσια, και όχι ακούσια, ζει σύμφωνα με τους νόμους της σάρκας, και όχι του πνεύματος, και η σάρκα ανήκει στην ύλη άρα και θα υποστεί τον νόμο της δικαιοσύνης!.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ




Ερμητικά κείμενα τα απαγορευμένα κείμενα!

Επιγραμματικές γνώσεις:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ

1. Ολα τα οντα κινουνται και μονο το μη ον ειναι ακινητο.
2. Πρωτος ειναι ο Θεος,δευτερο το συμπαν και τριτος ο ανθρωπος.
3. Το συμπαν υπαρχει για τον ανθρωπο και ο ανθρωπος για τον Θεο.
4. Το αισθητικο μερος της ψυχης ειναι θνητο ενω το λογικο ειναι αθανατο.
5. Δεν κινουνται ολα απο την ψυχη αλλα η ψυχη κινει καθε ον.
6. Οτι πασχει αισθανεται και οτι αισθανεται πασχει.
7. Καθε τι που λυπαται και ευχαριστιεται ειναι ον θνητο.
*8. καθε τι που ευχαριστιεται και δε λυπαται ειναι ον αθανατο.
9. Δε νοσει το καθε σωμα αλλα καθε σωμα που νοσει ειναι και διαλυτο.
10. Δεν υπαρχει τιποτα αληθινο μεσα στα σωματα.

Ο Ον και η απορρόφηση του Μη Ον

ΕΝΑ!! ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΩΝ



Καλώς ήρθατε στον κόσμο του τίποτα!..ζούμε στον κόσμο της ανυπαρξίας, διότι ότι σας φαίνεται ως πραγματικότητα δεν υπάρχει!
Είμαστε άνθρωποι που στα φωτεινά πεδία είμαστε Όλον Άνθρωπος, Ομοούσιος με τον Λόγο και Πατέρα Νου (Θεό) Υπάρχων από Ζωή και Φως!~

Το αντίθετο της ζωής είναι ο Μη Όν, ο αντινούς.
Ζωή και Φως Υπάρχων είναι ο Νους, ο Όν.
Το αντίθετο του, ο Μη Ον είναι η ανυπαρξία, ο Αντινούς.

Ο Νους Ζωή και Φως Υπάρχων ο Όν, αποφάσισε να αφομοιώσει τον Μη Ον, δημιουργώντας την ζωή στην ανυπαρξία.

Έτσι ήρθε η στιγμή της "σύγκρουσης" Ζωής και Ανυπαρξίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα