Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αύριο θα είναι αργά



Ο καθένας μας είναι ένα ξεχωριστό ον, γεμάτο όνειρα για τη ζωή. Από μικρή ηλικία φανταζόμαστε ότι είμαστε μυθικοί ήρωες, ότι έχουμε φτερά και πετάμε όπως ο Batman ή ότι ζούμε την παραμυθένια ζωή της Barbie.


Στην ξέγνοιαστη περίοδο το παιδί  ακούει διαρκώς την ερώτηση: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»
Όταν βαίνει προς την εφηβεία αρχίζει να επεξεργάζεται αυτή την ερώτηση στο μυαλό του. Στο λύκειο θα πρέπει να έχει κάνει την επιλογή του, να έχει κατευθυνθεί σε μια πορεία.

Αρχίζει να κάνει μεγαλεπήβολα όνειρα, να δημιουργεί εικόνες των επιθυμιών του. Έπειτα προσπαθεί να διεκδικήσει, να υλοποιήσει ό,τι σκέφτεται. Γνωρίζει πως το εγχείρημα του είναι δύσκολο  αλλά καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει.

Περνάνε τα χρόνια και όλη αυτή η πάλη τον εξουθενώνει . Εκεί λοιπόν που είναι κοντά στο αυλάκι έτοιμος να πιει νερό, φεύγει τρέχοντας. Παρατάει κάθε βήμα που έκανε, αδιαφορεί για κάθε δάκρυ που έριξε παλεύοντας. Αρχίζει να τον διακατέχει ο φόβος της απόρριψης ή της αποτυχίας. Τρομάζει στη σκέψη αυτή, κι έτσι αναβάλει κάθε του νέο εγχείρημα.

Η ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


"Τίποτε δεν είναι ακίνητο. Όλα δονούνται"
"Όλα αυτά λαμβάνουν μέρος στο χώρο των συμπάντων κόσμων και αποτελούν κοίλα στοιχεία περιδινούμενων κυκλώνων ενεργείας".
Ερμής ο Τρισμέγιστος 

Η ακινησία η ανυπαρξία μετατράπηκε σε κραδασμικότητα σε κίνηση, και από αυτήν την κίνηση προήλθε η ενέργεια, που σταδιακά κατέπιπτε σε συχνότητα και δημιούργησε την ύλη, όπως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.

Η ψυχή τρέφεται μέσω της αιώνιας περιφοράς του κόσμου, τα σώματα αυξάνονται με τροφές του κατώτερου κόσμου, με νερό και γη. 

Το πνεύμα ενυπάρχει στα πάντα, αναμειγνύεται με τα πάντα και δίνει ζωή στα πάντα. (πανταχού παρών και τα πάντα πληρών).

 ο νους  δημιουργεί την σκέψη των ανθρώπων, που του έχει παραχωρηθεί ως πέμπτο στοιχείο και το μοναδικό που προέρχεται από τον αιθέρα.

ο κόσμος μας και όλο το Σύμπαν μας «υπάρχει» στην αγκαλιά του Αιθέρα. 

Brexit

bretania-europaiki-enosi

Χτες ειχαμε την Ευρωπαικη διασκεψη για το περιφημο Brexit. Την απελπιδα προσπαθεια δηλαδη της Γερμανιας να σωσει μια καταρρεουσα οικονομια- τη τριτη φορα μεσα σε ενα αιωνα- που απο Γερμανικη βαφτισε Ευρωπαικη αλλαζωντας το μαρκο με το ευρω σε μια ισοτιμια 2:1.
Πιο πριν βεβαιως ειχαν φροντισει να ‘ενωσουν’ τις δυο Γερμανιες, την αμερικανικη δυτικη με την ρωσικη-φαληριμενη-ανατολικη και με τη πραξη αυτη να μετακυλησουν ΟΛΟ το debt στους αλλους. Ειναι η προσφιλης πολιτικη των Φριτς αλλωστε, μεχρι να δουμε οτι δεν παει αλλο και να κανουμε κανα πολεμο κατα προτιμηση παγκοσμιο.
Η προσφιλεστατη DDR λοιπον του συντροφου Χονεκερ-Αλεξη εφτασε σε σημειο να μην μπορει να επιβωσει ακολουθωντας το μαγικο μοντελλο που καθε αριστερος επιθυμει για τους αλλους. Για τον εαυτο του ουτε λογος- εκει εφαρμοζουμε τα ‘κακα δεξια’ προτυπα ζωης με σπουδες στη δυση, τα λεφτα μας στις καπιταλιστικες τραπεζες κλπ κλπ. Λαμπρο παραδειγμα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της Ελλαδας αλλα και ολων των χωρων που κυβερνησαν. Των μεγαλων πατερουληδων.
Τι ειναι λοιπον το περιφημο Brexit?
Ειναι η αποτυχημενη προσπαθεια του Βερολινου, με δεκανικι τους Γαλλους- μια ζωη τσιρακια και loosers αυτο ο λαος- να ελενξουν το Λονδινο και το City κατα κυριο λογο. Ο Charles de Gaulle όχι μόνο ηταν σε αντίθεση με την είσοδο της Βρετανίας σε αυτό που ονομαζόταν τότε η Κοινή Αγορά, αλλα αντέταξε επίσης τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα. Με την ελπιδα βεβαια να γινει η Γαλλια (εδω γελαμε δυνατα) ο κυριαρχος παικτης της Ευρωπης. Μη παμε ομως σε ιστορικα και ας μεινουμε στα προσφατα. Αλλωστε η γνωμη μου για τους Γαλλους εκφραζεται 100% με το κλασσικο πλεον saying- Δημοπρασια στο Sotheby’s για γαλλικο τουφεκι του ΒΠΠ: Never fired dropped once..

Θεραπεία με ελαιοκάθαρση


Η μέθοδος της ελαιοκάθαρσης του δρ. Karach συνίσταται στη μετακίνηση –σε αντίθεση με τις συνήθεις γαργάρες– φυτικών ελαίων στο στόμα. Το έλαιο «δουλεύεται» μέσα στο στόμα, καθώς ο ασθενής το σπρώχνει και το τραβά ανάμεσα στα δόντια του για ένα διάστημα 15 ως 20 λεπτών. Πραγματοποιείται μία έως τρεις φορές την ημέρα, με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί πριν το πρωινό, αλλά μπορεί να γίνει πριν από οποιοδήποτε γεύμα. Το χρησιμοποιημένο έλαιο αποβάλλεται και το στόμα ξεπλένεται με νερό. Δεν καταπίνουμε ποτέ το έλαιο, καθώς αυτό έχει απορροφήσει βακτήρια, τοξίνες, πύον και βλέννες.

Στην ελαιοκάθαρση χρησιμοποιούνται συνήθως ηλιέλαιο και σησαμέλαιο, αλλά το ίδιο εξυπηρετεί και κάθε φυτικό έλαιο. Πολλοί είδαν επιτυχία με ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, και άλλα έλαια. Κάποιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν λάδι καρύδας, λόγω των πολλών ωφελημάτων του στην υγεία.

Το λάδι δρα ως καθαριστικό – «τραβάει» τα βακτήρια και άλλα κατάλοιπα. Η λειτουργία του μοιάζει με εκείνη του λαδιού που βάζουμε στη μηχανή του αυτοκινήτου. Το λάδι μαζεύει τις σκόνες και τις ακαθαρσίες. Όταν αδειάζουμε το λάδι, αυτό συμπαρασύρει τις σκόνες και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας σχετικά καθαρή τη μηχανή. Έτσι λειτουργεί πιο ομαλά και συντηρείται για μεγαλύτερο διάστημα. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν αποβάλλονται επιβλαβείς ουσίες από το σώμα, η υγεία του ατόμου βελτιώνεται, η «μηχανή» λειτουργεί πιο ομαλά και διαρκεί περισσότερο.

Παρά την απλότητά της, η ελαιοκάθαρση έχει μία πολύ ισχυρή αποτοξινωτική επίδραση. Το στόμα φιλοξενεί δισεκατομμύρια βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλα παράσιτα, μαζί με τις τοξίνες τους. Η Candida και ο Streptococcus είναι μεταξύ των συνηθέστερων «ενοίκων» της στοματικής κοιλότητας. Οργανισμοί αυτού του είδους και τα τοξικά τους απόβλητα προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην εμφάνιση πολλών ακόμη προβλημάτων υγείας, όπως η αρθρίτιδα και η καρδιοπάθεια.

Αναρωτιέσαι αν σε συμπαθούν οι άλλοι;

Η απάντηση είναι «ναι», αν έχεις αυτές τις 10 συνήθειες



Μήπως μερικές φορές αναρωτιέσαι πώς σε βλέπουν οι άλλοι;  Θα ήθελες να είσαι σίγουρος ότι οι γύρω σου καταλαβαίνουν ότι είσαι συμπαθητικό άτομο;  Μήπως αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου;
Αν είσαι αγαπητό άτομο σημαίνει ότι έχεις φίλους.  Και αν έχεις φίλους σημαίνει ότι έχεις ευτυχία στη ζωή σου!

Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις αγαπητό άτομο, να τονώσεις την αυτοεικόνα σου, να κάνεις περισσότερους φίλους και να νιώθεις πιο όμορφα, μπορείς να το καλλιεργήσεις!  Δες ποιες από τις παρακάτω καλές συνήθειες έχεις ήδη και φρόντισε να τις εφαρμόζεις συχνότερα.  Όσες πάλι θεωρείς ότι δεν τις κατέχεις, δεν είναι αργά να ξεκινήσεις και τώρα να τις εφαρμόζεις!

1. Βλέπεις το θετικό και το καλό στους ανθρώπους

Πολλοί άνθρωποι όταν γνωρίζουν ένα καινούργια άτομο ή αξιολογούν τους φίλους τους, εστιάζουν στα ελαττώματά τους, σε αυτό που έκαναν και τους ενόχλησε, στα μειονεκτήματα και τα μελανά τους σημεία…  Αν όμως μπορείς σε κάθε άνθρωπο να δεις τα προτερήματά του, τα δυνατά του σημεία και τα στοιχεία της προσωπικότητάς του που είναι θετικά, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα στο να είσαι πιο ανοιχτός και δεκτικός απέναντι σε αυτά τα άτομα.  Φυσικά οι άλλοι καταλαβαίνουν τη στάση σου, την εκτιμούν, και τείνουν να σε συμπαθούν και να σε θέλουν στον περίγυρό τους.  Όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουμε να μας περιτριγυρίζουν θετικά άτομα!  

2. Κάνεις κομπλιμέντα

Μαζί με την καλή συνήθεια του να βλέπουν και τα θετικά στους άλλους (όχι μόνο τα αρνητικά), οι αγαπητοί άνθρωποι επίσης κάνουν κομπλιμέντα και φιλοφρονήσεις!  Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι δε ζηλεύουν και δεν είναι εγωκεντρικοί, αλλά είναι ακομπλεξάριστοι και αποδέχονται το άτομο απέναντί τους.  Όταν αυτή είναι η συμπεριφορά σου, τότε οι άλλοι σου χαμογελούν πιο συχνά και σε συμπαθούν περισσότερο.

τρέχω ιλιγγιωδώς: είμαι αθάνατος ή θέλω να γίνω αθάνατος;

Αποτέλεσμα εικόνας για accidents 2015
 
φίλες και φίλοι
 
ΟΤΑΝ  βλέπω κάποιον νέον ή κάποια νέα να τρέχει με το αυτοκίνητο επειδή βγιάζεται, είναι γιατί βιάζεται, και από την κοινωνία και από τον ίδιο του τον εαυτό –  δηλαδή δεν είναι καλά, κατά πάσα πιθανότητα! Διότι μερικές φορές πρέπει να τρέξουμε –  να μεταφέρουμε ασθενή στο νοσοκομείο. Αλλά να τρέχουμε συνεχώς, κάτι δεν πάει καλά –  δεν είμαστε καλά, επαναλαμβάνω. Όταν τρέχει επειδή δεν βγιάζεται, δεν βιάζεται αλλά είναι πολύ καλά, θα έλεγα πάρα πολύ καλά, τρέχει για να απολαύσει την ηδονή της ταχύτητας:  στις τόσες ηδονές και απολαύσεις που νιώθει προστίθεται άλλη μία, αυτή της ταχύτητας. Μια φορά να τρέξεις, έτσι για να τρέξεις, για την πλάκα, έπεσες στα δίκτυα της γοητευτικής ταχύτητας και δεν βγαίνεις από εκεί παρά μόνο με δύο τρόπους:  ή με την συνειδητοποίηση της γοητείας της ταχύτητας, για την οποία θα γράψω σήμερα, ή με ατύχημα, το οποίο θα είναι ή θανατηγόρο ή αναπηροφόρο ή ελαφρωστραυματιοφόρο. Και επειδή η πρώτη είναι σπανιότατη, υπάρχει τελικά μόνο ένας τρόπος.

 Ο νέος ή νέα, συνήθως νέος είναι, που τρέχει ιλιγγιωδώς χάριν της ηδονής της ταχύτητας, θεωρεί υποσυνείδητα ότι δεν θα πεθάνει ποτέ, ότι είναι αθάνατος. Είναι ίδιον των νέων ανθρώπων να διακατέχονται από αυτό το αίσθημα. Δεν είναι μόνο η ριψοκινδυνότητα των εφήβων που είναι ταυτόσημη με την περιέργεια και την ανάγκη για μάθηση· ο νέος, όντας έφηβος ακόμα, όντας παιδί ακόμα, δεν νιώθει και δεν σκέφτεται τον θάνατο –  είναι στην ανάπτυξη. Και όποιος, όποια είναι στην ανάπτυξη είναι ανώριμος: η ωριμότητα αρχίζει όταν ο θάνατος μας χτυπάει βιολογικά την πόρτα στα 33 μας χρόνια. Ο Παντελής Παντελίδης ήταν 32.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ξεκλείδωσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της εξέλιξης της Γης

Το μυστικό ενός εκ των μεγαλυτέρων συμβάντων της εξέλιξης της Γης-η Κάμβρια έκρηξη-που μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των επιστημόνων, ξεκλειδώνεται.

 Διεθνής ομάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο St Andrews- της ομώνυμης πόλης της Σκωτίας-σε εργασία της που δημοσιεύεται στο American Journal of Science, διατυπώνει μια συνθετική πρόταση που ξεκλειδώνει το μυστικό.

Περίπου πριν από 520 εκατομμύρια χρόνια μια τεράστια ποικιλία ζώων εισέβαλε στην εξελικτική σκηνή της Γης, σε ένα συμβάν γνωστό ως Κάμβρια έκρηξη.

Σε περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια, τα θαλάσσια ζώα εξέλιξαν τις περισσότερες από τις βασικές μορφές του σώματος που παρατηρούμε στις σύγχρονες ομάδες τους. Τότε φαίνεται-από τα απολιθώματα στα Καμβριανά γεωλογικά στρώματα-ότι παρουσιάστηκε μια αιφνίδια εμφάνιση πολύπλοκων οργανισμών ζώων χωρίς καμιά ένδειξη απλούστερων μορφών ζώων-σε παλαιότερα γεωλογικά στρώματα.

Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις-στις οποίες εμπλέκονται και θρησκευτικές συλλογιστικές-που πάνε πίσω στον Δαρβίνο. Ορισμένοι παλαιοντολόγοι βλέπουν την Κάμβρια έκρηξη ως ένα πραγματικό, εντυπωσιακό, άνευ προηγουμένου επεισόδιο ταχείας εξέλιξης. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα πλαστό τεχνούργημα ενός αναξιόπιστου αρχείου απολιθωμάτων.

Πριν ευχηθείς «καλά να πάθει» ..σκέψου

 
 
Πόσες φορές δεν έχουμε πει, καλά να πάθει, καλά να πάθουνε για ανθρώπους που θεωρούμε ότι τους άξιζε αυτό που έπαθαν. Όμως τι κάνουμε με αυτή τη φράση άραγε ?

Αυτή η φράση από μόνη της επειδή έχει μέσα της παράλληλα και μία μορφή θυμού, γίνεται σαν κατάρα. Οπότε είναι μία δύναμη, που όμως αντί να πάει στον παραλήπτη, κάνει έναν κύκλο και επιστρέφει σε εμάς. Όμως στον κύκλο αυτόν που κάνει συλλέγει δόνηση θυμού και έρχεται το πολλαπλάσιο της να βιωθεί από εμάς.
 
 
Το σίγουρο λοιπόν στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι τα λάθη του. Γιατί κάθε ένας από εμάς στη ζωή του θα κάνει και λάθη. Άλλα επειδή τα προκάλεσε και άλλα όχι. Όπως και να έχει όμως τα λάθη, μας περιμένουν όλους ως ένα σημείο. Οπότε μπορεί να πούμε σε κάποιον καλά να πάθεις, για κάτι που εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το πάθουμε, καθώς είτε είμαστε πιο προσεκτικοί στον τομέα αυτόν, είτε γιατί οι συνθήκες της ζωής μας δεν θα το φέρουν ποτέ μπροστά μας να βιωθεί από εμάς το συγκεκριμένο λάθος. 

Σπουδαίες φράσεις που είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο

Όταν οι άνθρωποι σταματούν να πιστεύουν στο Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύουν πια τίποτα. Πιστεύουν στα πάντα.
screenshot
Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus» δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαϊων. Το ονομάζω σεξουαλική επανάσταση: ένας νεαρός Καταλανός γνωρίζει μια Φλαμανδή, ερωτεύονται, παντρεύονται και γίνονται Ευρωπαίοι. Το ίδιο και τα παιδιά τους. Η ιδέα του «Erasmus» θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική και όχι μόνο για τους σπουδαστές αλλά και για τους ταξιτζήδες, τους υδραυλικούς και άλλους εργάτες. Αυτό που στην πραγματικότητα εννοώ είναι ότι πρέπει να ζήσουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει ν’αφομοιωθούν αναμεταξύ τους.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.
Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη.

Σήμερα, ζούμε σε καθεστώς ειρήνης εδώ και 70 χρονια τώρα και κανείς μας δεν συνειδητοποιεί πόσο υπέροχο και σημαντικό είναι αυτό.
«Είμαι εναντίον της παράνοιας των συνωμοσιών (δείτε το Εκκρεμές του Φουκό ). Δεν λέω πως δεν υφίστανται συνωμοσίες αλλά πως όταν επιτυγχάνουν τότε δημοσιοποιούνται και το ίδιο συμβαίνει όταν αποτυγχάνουν. Η συνωμοσιολογική παράνοια δεν συνίσταται στην πεποίθηση ότι υπήρξε μια και μόνη συνωμοσία αλλά ότι όλος ο ρους της Ιστορίας κυριαρχείται από μια μυστηριώδη και συνεχή παγκόσμια συνωμοσία. Γι΄ αυτό και είναι μια μορφή παράνοιας».

Ποια τρόφιμα είναι κατάλληλα για τις βραδινές ώρες;


Διαβάστε παρακάτω ποια τρόφιμα είναι κατάλληλα για τις βραδινές ώρες
 
Πολύς κόσμος συνηθίζει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού το βράδυ δεδομένου ότι δεν ακολουθεί τον κανόνα των μικρών και συχνών γευμάτων μέσα στην ημέρα. Αποτέλεσμα; Η αύξηση βάρους να είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, εάν τηρούμε τα γεύματα μας μέσα στην ημέρα και τρώμε περίπου ανά 3ωρο μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του  φαγητού που καταναλώνουμε το βράδυ ελέγχοντας έτσι και  το βάρος μας. Στον αντιποδα, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι εάν φάνε το βράδυ θα «παχύνουν» με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το βραδινό γεύμα.
 
Τι ισχύει πραγματικά;
 
Η αλήθεια είναι ότι οι θερμίδες είναι θερμίδες ανεξάρτητα από τι ώρα θα τις καταναλώσουμε. Απλά το βράδυ κάποιος που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πέψη με αποτέλεσμα να έχει ανήσυχο ύπνο. Άλλωστε ,όλοι μας έχουμε ακούσει λίγο πολύ τη σοφή παροιμία «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν φτωχός και το βράδυ σαν ζητιάνος».
 
Ποια όμως είναι η σωστή ώρα κατανάλωσης του βραδινού γεύματος;

Μακροβιοτική διατροφή: μύθοι και πραγματικότητα


Μακροβιοτική διατροφή ή φιλοσοφία;

Η λέξη μακροβιοτική έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια φιλοσοφία, ένα πολιτιστικό κίνημα και ένα πρότυπο διατροφής. Πολλές πτυχές των δημοφιλών σήμερα διατροφικών συστάσεων, όπως το να τρώει κανείς τοπικά, εκεί όπου παράγεται κάτι, στην εποχή τους, φρέσκα, βιολογικά τρόφιμα, είναι κληρονομιές του μακροβιοτικού τρόπου διατροφής και ζωής. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε τον 18ο αιώνα από το Γερμανό γιατρό Christoph Hufeland για να περιγράψει ένα πρόγραμμα για την καλή υγεία και την παράταση της ζωής. Μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε από τον Βρετανό σινολόγο Joseph Needham για να περιγράψει τη φιλοσοφία που διέπει το μεγαλύτερο μέρος της κινέζικης οπτικής για την επιστήμη και την ιατρική. Το συγκεκριμένο πλαίσιο, στο οποίο μακροβιοτική έχει έρθει να θεωρηθεί ως μια προσέγγιση για τον καρκίνο, διαδόθηκε αρχικά από τον Ιάπωνα φιλόσοφο George Ohsawa και τους μαθητές του, ιδίως τον Michio Kushi.

Πώς διαδόθηκε;

Δημοσιεύθηκε το 1982 η ιστορία της ανάκαμψης από καρκίνο που αφηγείται την αυτοβιογραφική ιστορία ενός γιατρού, του Δρ Anthony Sattilaro, ο οποίος είχε διαγνωστεί σε ηλικία 49 ετών με καρκίνο του προστάτη με πολλαπλές οστικές μεταστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη μια κακή πρόγνωση και την αίσθηση ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, ο Δρ Sattilaro υιοθέτησε τη μακροβιοτική, κυρίως τα τρόφιμα ολικής, αμέσως μετά τη διάγνωση. Οι εξετάσεις (follow-up) στον 1 και 4 χρόνο μετά τη διάγνωση αποκάλυψαν την πλήρη λύση των μεταστατικών αλλοιώσεων των οστών. Από τη δημοσίευση της ιστορίας του Δρ Sattilaro είχε προηγηθεί το 1979 άλλο αυτοβιογραφικό βιβλίο, το οποίο περιέγραφε την ανάρρωση ενός καθηγητή μουσικής, του Δρ Ζαν Kohler, από καρκίνο του παγκρέατος, και ακολούθησε το 1983 με τη δημοσίευση του Michio Kushi «Η διατροφική πρόληψη του καρκίνου».

Τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για τη φετινή άνοιξη

Η Αμερικάνικη υπηρεσία Accuweather μετά τις επιτυχημένες εποχιακές προγνώσεις των τελευταίων χρόνων, επιχειρεί να δώσει το καιρικό μοτίβο της Ευρώπης για αυτή την άνοιξη και συγκεκριμένα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.



Δυτική Ευρώπη
Συχνές διαταρραχές από τον Ατλαντικό θα πρέπει να δίνουν πολλές βροχές και καταιγίδες σε Γαλία, Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο. Προειδοποιούν για πλημμύρες και πολύ ισχυρούς ανέμους στα παράκτια τμήματα κυρίως της Γαλίας ενώ και το Παρίσι φαίνεται να είναι στην κόκκινη ζώνη. Εξίσου ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και σε Ολλανδία και Βέλγιο ενώ πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα στη Γερμανία όπου θα καταλήγουν οι καταιγίδες από τα δυτικά.
Καλά τα νέα για τα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων που φαίνεται να δέχονται μεγάλες ποσότητες χιονιού και να παρατείνουν την λειτουργία τους τουλάχιστον μέχρι και το Πάσχα.

Είχες μια δύσκολη μέρα; Τα βήματα για να φτιάξει αμέσως η διάθεσή σου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Είχες μια δύσκολη μέρα; Τα βήματα για να φτιάξει αμέσως η διάθεσή σου!

Σου έχει τύχει να πηγαίνουν όλα στραβά και να νομίζεις πως το σύμπαν σε έχε βάλει στο… μάτι; Σε νιώθουμε γιατί και εμείς το έχουμε ζήσει! Βρήκαμε, ωστόσο, μερικά tips για να φτιάξεις τη διάθεση σου άμεσα!

-Σχεδίασε ένα ταξίδι: Πάρε μερικές μέρες ρεπό από τη δουλειά σου και βρες τον ιδανικό προορισμό. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η προσμονή για ένα ταξίδι έχουν καλύτερα αποτελέσματα και από το ίδιο!

-Φτιάξε το αγαπημένο σου φαγητό: Δεν εννοούμε να παραγγείλεις απ’έξω κάτι που σου αρέσει αλλά να μπεις στην κουζίνα σου και να μεγαλουργήσεις. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα αποζημιωθεί μόλις φας το γεύμα που ετοίμασες και η διάθεση σου θα φτιάξει αυτόματα.

-Θέσε στόχους: Βάλε έναν μικρό και λογικό στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις μέχρι να τελειώσει η μέρα. Μπορείς να βάλεις μικρούς στόχους, όπως να πλύνεις τα πιάτα ή να διαβάσεις τρία κεφάλαια από ένα βιβλίο. Όταν τελειώσεις θα νιώθεις πολύ πιο «γεμάτη»…

Γιατί ΔΕΝ παίρνουμε αντιπυρετικά στον πυρετό. Τι δεν πρέπει να τρώμε. Βότανα αντιπυρετικά.


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D

Ο πυρετός είναι όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό. Τα όρια φυσιολογικής θερμοκρασίας, έχουν θεσπισθεί με βάση το σημείο του σώματος στο οποίο μετράται η θερμοκρασία του. Έτσι για μέτρηση της θερμοκρασίας στην κοιλότητα της μασχάλης, η φυσιολογική θερμοκρασία ορίζεται στο εύρος μεταξύ των 36,2 C – 36,9 C.  Γιά μέτρηση στο ορθό, η  θερμοκρασία κυμαίνεται από 36,1 C  το πρωί έως 37,4 C αργά το απόγευμα. Στη στοματική κοιλότητα κυμαίνεται από 35,9 C – 37,2 C. Στα παιδιά, η θερμοκρασία πάνω από 38.C υποδηλώνει πυρετό. Η θερμοκρασία μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν αποτελεί πάντοτε ένδειξη σοβαρής ασθένειας. Ο πυρετός πρέπει να φθάσει τους 42.C για να προκαλέσει βλάβη. Αυτό είναι πολύ σπάνιο. 

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, γίνεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Για την ακρίβεια στον υποθάλαμο (τμήμα του εγκεφάλου), ευρίσκεται το αντίστοιχο κέντρο.
Κατά την εμφάνιση πυρετού, το θερμορρυθμιστικό κέντρο διεγείρεται μεταφέροντας προς τα άνω τα επίπεδα θερμοκρασίας του σώματος. Η διέγερση του κέντρου σχετίζεται με την κυκλοφορία στο αίμα, ειδικών ουσιών, γνωστών ως πυρετογόνα. Αυτά απελευθερώνονται πρωτίστως από μικρόβια, ιούς και προϊόντα καστροφής ιστών.

Ένδον σκάπτε!

xeilonΈνα από τα καλύτερα αποφθέγματα των σοφών προγόνων μας, μάς το χάρισε ο περίφημος Χείλων (Χίλων) ο Λακεδαιμόνιος (600 - 520 π.Χ.) , και είναι το «Ένδον σκάπτε».


Και όταν αυτό προέρχεται από έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, φρόνιμο είναι να του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή.


Πραγματικά, από οποιαδήποτε σκοπιά και να το δούμε, η καλλιέργεια του ανθρώπου σε διάφορους τομείς, είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ποιοτικά.

Η πρόοδος είναι η φυσική πορεία του ανθρώπου και αυτή καλείται ο σοφός άνθρωπος να επιδιώξει και να ακολουθήσει.


Αυτή η εξέλιξη, η βελτίωση, είναι που κάνει και την ζωή μας αξιόλογη και της δίνει ένα βαθύτερο νόημα και λόγο ύπαρξης.


Για να υπάρχει όμως αποτέλεσμα (σοδειά) θα πρέπει να προηγηθεί η καλλιέργεια (η σπορά και η φροντίδα).


Τα αγαθά αποκτούνται κατόπιν προσπάθειας.


Και η προσπάθεια θα πρέπει να έχει ποιοτικά στοιχεία αλλιώς θα καταλήξει σε αποτυχία ή φτωχά αποτελέσματα.


Παρατηρείται όμως, το «σκάψιμο» (σκάπτε)να μην είναι και τόσο ελκυστικό.

Απαιτεί, πράγματι, κόπο, χρόνο, ιδρώτα και προσπάθεια.

Η αποκάλυψη του αιώνα: Η Πριγκίπισσα Diana δολοφονήθηκε!

Princess Diana Death Secret Autopsy: Conspiracy To Poison Diana In Second Murder Plot?

Μια από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες θεωρίας αποκτά σάρκα και οστά…
'
Όπως αναφέρει το περιοδικό Globe, η Πριγκίπισσα Diana είχε επιβιώσει αρχικά από το τρακάρισμα στο Παρίσι το 1997 με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, το οποίο προήλθε από δολιοφθορά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

 Όμως το σχέδιο δεν πέτυχε αρχικά, το οποίο ήταν ο θάνατος της Diana.

Η Πριγκίπισσα είχε επιζήσει από το τρομακτικό τρακάρισμα και στη συνέχεια η ΜΙ5 έπρεπε να βρει εναλλακτικό σχέδιο για να ολοκληρώσει το πρωταρχικό πλάνο.

Πώς θα κάνετε φυσική αποτοξίνωση στο συκώτι σας – Τι να τρώτε

αποτοξίνωση

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα, αφού είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό και την διύληση όλων των βλαβερών ουσιών από τροφές και ποτέ που περνούν στο αίμα. Είναι επί της ουσίας το όργανο που «φυλακίζει» τις τοξίνες και προστατεύει όλα τα υπόλοιπα όργανα.

Γι' αυτόν το λόγο είναι σώφρον μερικές φορές μέσα στο χρόνο να βοηθούμε το συκώτι μας με μια καλή αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση στο συκώτι: Με ποιες τροφές μπορείτε να την κάνετε

Πρωινός καφές: Τι ώρα πρέπει να τον πίνετε, σύμφωνα με την επιστήμη! (ΒΙΝΤΕΟ)

πρωινός καφές

Η ομάδα του AsapScience πραγματοποίησε την έρευνα και όλοι οι λάτρεις του καφέ μπορούν πλέον να ησυχάσουν, αφού διαπιστώθηκε με επιστημονικό τρόπο το ποια είναι η βέλτιστη ώρα το πρωί για το αγαπημένο μας ρόφημα.

Ο πρωινός καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Για τους περισσότερους από εμάς, δε, είναι και μια απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε να "λειτουργούμε".

Η παραγωγή κορτιζόλης, γνωστής και ως “ορμόνης του στρες”, συνδέονται με τον τρόπο που το σώμα ξυπνάει με φυσικό τρόπο το πρωί και κορυφώνεται συνήθως μεταξύ 8:00 και 9:00, ακριβώς δηλαδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους.

Η αποκορύφωση της κορτιζόλης αμεβαίνει και πάλι ψηλά μεταξύ 12:00 και 13:00 και 17:30 και 18:30 Και σύμφωνα με το AsapScience, αν πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, τότε μειώνετε τις επιδράσεις της καφεΐνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα